Ruim 50 jaar ervaring
Persoonlijk advies op maat
Wereldwijd aanbod
Oostzee - Stralsund
U bevindt zich hier: Home
Reisaanbod
Riviercruises
Oostzeecruise

Van Rügen
naar Berlijn

riviercruises

8-daagse Oostzeecruise

Nieuw in ons aanbod en onvergelijkbaar met elke andere riviercruise! Ontdek met ons de parels van de Oostzee, optioneel met 3-daagse verlenging Berlijn. 

Geheel gereserveerd voor Friendship Cruises
Volgend vertrek
23-08-2024
Reisduur
8 dagen
Vertrekpunt
Hengelo
Reisleider
Karel Verburg
Schip
HS Swiss Ruby****+
Destin
Vanaf 1.998,-
Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.
Brochure aanvragen Brochure aanvragen
Navigatie
Unieke belevenis Vaarschema Excursies Riviercruiseschip Prijsinformatie
Brochure aanvragen Brochure aanvragen

Hanzesteden, Duitse Waddeneilanden, krijtrotsen en historisch Berlijn

Welkom aan boord van uw varende boutiquehotel Swiss Ruby! De Swiss Ruby neemt een bijzonder plekje in binnen onze vloot. Daar waar andere schepen 110 of 135 meter groot zijn, is de Ruby slechts 85 meter lang. Vanwege deze courante afmetingen kan het schip bijzondere routes varen en afmeren in havenstadjes waar grotere schepen juist niet kunnen komen. Dat maakt deze reis over de Oostzee naar de hoofdstad van Duitsland zo bijzonder. 

Vanuit de Hanzestad Stralsund zetten we koers naar Rügen en Usedom; Twee “Duitse Waddeneilanden” voor de Oostzeekust. U vaart als het ware door prachtige Nationale Parken en brengt een bezoek aan parels als de Hanzestad Greifswald en Sassnitz met de adembenemende krijtrotsen. In Binz, de oudste badplaats van Duitsland, proeft u luxe en grandeur van vroegere tijden. Bij het zien van het megalomane vakantiecomplex Prora herleeft u de bewogen DDR geschiedenis. Tot slot staat Berlijn op het programma. De nu ongedeelde hoofdstad van Duitsland. De liefhebbers boeken het 3-daagse Berlijn arrangement onder deskundige leiding van Karel Verburg; voormalig medewerker van de Internationale Inlichtingendienst. 

Brandenburger poort, Berlijn shutterstock_108284315
Brandenburger poort, Berlijn
Oostzee - Duitsland - Hanzestad Greifswald (2)
Greifswald
Duitsland - Oostzee - Binz (2)
Binz
Duitsland - Oostzee - Scheepslift Niederfinow (2)
Scheepslift Niederfinow
Oostzee - Stralsund
Stralsund
Oostzee - Polen - Swinoujscie (1)
Swinoujscie
Berlijn Reichstag
Rijksdaggebouw, Berlijn
Prora shutterstock
Prora
Berlijn - Museumsinsel
Museumsinsel, Berlijn
Veeg naar links

Deze afvaart is geheel gereserveerd voor Friendship Cruises passagiers!
• Nederlandse boordtaal
• Nederlandssprekende Friendship Cruises cruiseleaders
• Deskundige lokale gidsen tijdens uw excursies

Optioneel: Verlenging 3-daags arrangement Berlijn o.l.v. Karel Verburg, voormalig medewerker Internationale Inlichtingsdienst!
Hoe was het nu echt in Oost-Duitsland? Tijdens de 3-daagse verlenging gaat u onder leiding van voormalig medewerker van de Internationale Inlichtingsdienst dieper in op de geschiedenis en hoe het leven was in Oost-Duitsland. 

Meer bedenktijd nodig? Neem een vrijblijvende optie! Wij houden dan een plaatsje voor u vrij op deze reis.


Vaarschema

Uw route in beeld

Routekaartje Oostzee

Dag 1 - Nederland - Stralsund - Greifswald

Per taxiservice of met eigen vervoer reist u naar Hengelo. Na een kopje koffie in het Van der Valk hotel in Hengelo reist u per Comfort Class Touringcar naar Stralsund. Onderweg wordt er regelmatig gestopt voor een koffiepauze en lunch (niet inbegrepen). Aan het einde van de middag inscheping op uw varende hotel. Terwijl u geniet van het diner zet de HS Swiss Ruby koers naar Greifswald.

Swiss Ruby Entree

Dag 2 - Greifswald - Lauterbach (Rügen)

Morgenexcursie stadswandeling historische Hanzestad Greifswald. Tijdens de lunch varen we naar Lauterbach op Rügen. Middagexcursie Sassnitz met Kreidefelsen, bezoek aan Binz, de oudste badplaats van Duitsland en Prora, bekend van het megalomane vakantiecomplex uit de nazi-tijd.

Oostzee - Duitsland - Hanzestad Greifswald (1)

Dag 3 - Lauterbach - Peenemünde (Usedom) - Wolgast - Świnoujście (Usedom)

Vanmorgen vroeg zet uw hotelschip koers vanuit Lauterbach (Rügen) naar Peenemünde (Usedom). Na het ontbijt staat de morgenexcursie Seebäder Usedom op het programma. U kunt ook deelnemen aan de historische excursie naar de fabrieken waar destijds de V2’s werden geproduceerd. Ondertussen vaart de Swiss Ruby vanuit Peenemünde door naar Wolgast aan de oever van de Peenestrom. Hier schepen de excursiepassagiers weer in. Vanwege haar strategische ligging wordt Wolgast ook wel “de Poort” naar het aan de overkant gelegen Duitse Waddeneiland Usedom genoemd. Aan het einde van de middag gooit de kapitein de trossen los en zetten we koers naar Świnoujście, eveneens op Usedom. Aankomst laat op de avond. 

Oostzee - Duitsland - V2 fabrieken

Dag 4 - Świnoujście - Stettin

Morgenexcursie naar het Pools Baltische resort Świnoujście, fraai gelegen tussen de Stettin Lagune en de Pommerse Bocht. Terwijl u van de lunch geniet zetten we koers naar Stettin waar we aan het einde van de middag afmeren. Vaartocht over de Stettiner Haff.

 

Oostzee - Polen - Swinoujscie (1)

Dag 5 - Stettin - Schwedt

Morgenexcursie stadstour Stettin. De fraai gerestaureerde “Oude stad” doet vanwege het stervormige plein en markante architectuur denken aan Parijs. Tijdens een wandeling o.l.v. een deskundige gids maakt u kennis met de bewogen geschiedenis van deze zeehavenstad.  
We varen Stettin naar Schwedt. 

Oostzee - Stettin (1)

Dag 6 - Schwedt - Niederfinow - Eberswalde - Berlijn

Het belooft een heel afwisselende dag te worden. Na een vroeg vertrek uit Schwedt komt in de loop van de morgen Niederfinow in beeld. Daar passeren we met behulp van een scheepslift (Schiffshebewerk) de sluis. Een ingenieus complex waar de schepen met een lift naar boven worden gehesen, om zo het hoogte verschil te overbruggen. Een unieke ervaring. Vergeet uw fototoestel niet. Daarna zetten we via Eberswalde koers naar Berlijn-Tegel, waar we in de twee helft van de avond afmeren.

Duitsland - Oostzee - Scheepslift Niederfinow (1)

Dag 7 - Berlijn

Vandaag heeft u keuze uit maar liefst drie verschillende excursies door Berlijn. In de ochtend kunt u mee met de excursietour Oost-Berlijn, in de middag bezoekt u West-Berlijn. U kunt ook de beide excursies combineren tot een dagtour.

U ziet onder andere Potsdammerplatz, de Kurfürstendamm, het Kaufhaus des Westens (KaDeWe), het Olympia Stadion (waar Hitler de Olympische spelen van 1936 organiseerde), de voormalige luchthaven Tempelhof waar de geallieerden tijdens de Sovjet blokkade van West-Berlijn in 1948/1949 een luchtbrug op onderhielden, het Rijksdag gebouw, de Brandenburger Tor, de Unter den Linden avenue, de Berlijnse Dom en de Alexanderplatz. Gedurende de tour worden enkele fotostops gemaakt met telkens een kleine wandeling.

Brandenburger Tor, Berlijn shutterstock_326430725

Dag 8 - Berlijn - Nederland

Vanmorgen nemen we afscheid van de Swiss Ruby en haar bemanning. U ontscheept na het ontbijt in Berlijn.  De 8-daagse passagiers reizen per Comfort class Touringcar via de voormalige grensplaats Helmstad naar hotel Van der Valk Hengelo. 

*De in bovenstaand programma genoemde excursies zijn niet inbegrepen in de reissom.

3-daags postcruise arrangement in Berlijn

o.l.v. Karel Verburg; Voormalig medewerker Internationale Inlichtingenwereld. 

Dag 8: Berlijn de hoofdstad van de DDR
Om u een indruk te geven van de van de alomvattende manier waarop de Stasi de burgers van de DDR in de gaten hield brengen we een bezoek aan het immense voormalige hoofdkwartier van de Stasi in Oost Berlijn, van hieruit leidde Erich Mielke meer dan 30 jaar de Stasi. We lunchen in de monumentale Kulturbrauerei in de Oost-Berlijnse wijk Prenzlauer Berg; nu één van de meest bruisende delen van Berlijn. Tijdens een bezoek aan een appartement dat nog volledig in oude DDR-stijl is ingericht stapt u als het ware in het leven van alledag destijds onder het communisme. In de voormalige Stasi-gevangenis Hohenschönhausen wordt u rondgeleid door ex-gevangenen. We sluiten de dag af met een diner in DDR Speisegaststätte of Volkskammer.

Dag 9: Naar de Verboden Stad
Wünsdorf /Zossen, zo’n vijftig kilometer ten zuiden van Berlijn, was in de Tweede Wereldoorlog het – ondergrondse - hoofdkwartier van de Duitse Wehrmacht. Alle militaire operaties in Europa werden van hieruit geleid. In de Koude Oorlog was het een ‘verboden stad’ voor DDR burgers; 70.000 Russische militairen met hun familie waren hier gehuisvest. Nu is het een spookstad. Tijdens de Conferentie van Potsdam/Paleis Cecilienhof (1945) verdeelden de leiders van de Sovjet Unie, de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk, Stalin, Truman en Churchill/Attlee, Europa. We komen Berlijn binnen via de Glienicker Brücke, de brug die in de Koude Oorlog gebruikt werd voor spionnenruil.

Dag 10: Afscheid van Berlijn
Terugreis naar Nederland. 

Prijsinformatie: volgt z.s.m. 

Duitsland - Berlijn - Wunsdorf (1)
Toon meer
Toon minder

Excursies

Een riviercruise is de meest comfortabele manier om nieuwe landen, culturen en mensen te leren kennen. Friendship Cruises biedt u dan ook de mogelijkheid om deel te nemen aan interessante excursies. Van stadswandelingen door indrukwekkende hoofdsteden tot bezoeken aan pittoreske historische dorpjes of boeiende musea, ontdekkingstochten in de natuur en culinaire verrassingen uit de regio, elk uitstapje is uniek en onvergetelijk! De belevenis is elke dag weer anders. Ervaren lokale gidsen nemen u maar al te graag mee en delen vol oprecht enthousiasme hun grenzeloze kennis van de streek. Zo proeft u de sfeer en cultuur in optima forma. Hieronder vindt u een overzicht van de excursies die u kunt maken tijdens deze cruise, en hoe u deze kunt boeken.

 Op dit moment zijn we nog druk bezig het excursieprogramma en prijzen voor 2024. We informeren u graag snel. 

Lees meer
Lees minder

Riviercruiseschip Swiss Ruby

De Swiss Ruby neemt een bijzonder plekje in binnen onze vloot. Daar waar andere schepen 110 of 135 meter groot zijn, is de Ruby slechts 85 meter lang. Vanwege deze courante afmetingen kan het schip bijzondere routes varen en afmeren in havenstadjes waar grotere schepen juist niet kunnen komen. Tevens geeft deze beperkte lengte het schip een intieme sfeer, een echt varend boetiekhotel! Het restaurant is zeer sfeervol, de salon is een chique huiskamer en daardoor een fijn thuis gedurende uw reis. We beschouwen de Swiss Ruby daarom ook als een echte parel binnen onze vloot! Het schip heeft slechts twee dekken (met 44 cabines) en een zonnedek. Alle kamers zijn 12 m2 groot, passend bij de stijl van het schip, en beschikken over een eigen badkamer, 2 panoramavensters (B-cabines) of een panorama schuifpui en Frans balkon. U mag van Friendship Cruises gerust veel verwachten. Ondanks dat het schip kleiner is dan de reguliere hotelschepen in onze vloot, doen we op het gebied van kwaliteit geen enkele concessie. U bent van harte welkom aan boord!

Riviercruiseschip Swiss Ruby (2)
Ruby
Swiss Ruby Entree
Entree
Swiss Ruby Boetiek (1)
Boetiek
Swiss Ruby Salon (2)
Salon
Swiss Ruby Restaurant (2)
Luxe restaurant
Swiss Ruby A-cabine
A-cabine (15 m²), met panorama schuifpui en Frans balkon, Rubindek
Swiss Ruby B-cabine
B-cabine (15 m²), met vensters die niet geopend kunnen worden, Smaragddek
Swiss Ruby Salon (4)
Salon
Veeg naar links

Prijsinformatie

Reissom
Toeslagen
Inbegrepen
Niet inbegrepen
Voorwaarden
8-daagse Oostzeecruise van Rügen naar Berlijn
Vanaf 1.998,- p.p.

Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.

Voor vragen neemt u gerust even contact met ons op via friendship@destintravel.nl of bel ons tijdens kantooruren op 088-13 07 300.

Vertrekdatum
Prijs per persoon
23 augustus 2024
v.a. 1.998,- p.p.

De reissom is p.p. en gebaseerd op een 2-pers. B-cabine Economy (12 m²), Smaragddek. 

Toeslag 2-pers. B-cabine (12 m²), Smaragddek € 298,- p.p.
Toeslag 2-pers. A-cabine Economy (12 m²), Rubindek € 398,- p.p.
Toeslag 2-pers. A-cabine (12 m²), Rubindek € 498,- p.p.


Toeslag 2-pers. B-cabine Economy voor alleengebruik (12 m²), Smaragddek € 598,- p.p.
Toeslag 2-pers. B-cabine voor alleengebruik (12 m²), Smaragddek € 698,- p.p.
Toeslag 2-pers. A-cabine Economy voor alleengebruik (12 m²), Rubindek € 898,- p.p.
Toeslag 2-pers. A-cabine voor alleengebruik (12 m²), Rubindek € 998,- p.p.

• Transfers per Comfort Class touringcar Nederland - Stralsund en Berlijn - Nederland
• Deskundige Nederlandssprekende cruiseleaders
• Volpension verzorging aan boord.
        • Culinair dineren in het restaurant waar alle maaltijden zijn inbegrepen
            (ontbijtbuffet, lunch, diner en midnight-snack)
        • Koffie met gebak bij inscheping
        • Welkomstcocktail met snacks
        • Koffie met gebak in de middag
        • Welkomstdiner
        • Afscheidscocktail met snacks
        • Captains Dinner
• Quiet Vox systeem tijdens alle excursies
• Lezingen aan boord
• Avondmuziekprogramma verzorgd door een boordmuzikant in de panorama bar
• Gratis Wi-Fi aan boord
• Alle haven- en lokale belastingen


• Toeslagen voor andere type accommodaties
• Eventuele brandstoftoeslag
• Excursies (bij boeking te reserveren)
• Taxiservice (bij boeking te reserveren)
• Postcruise arrangement in Berlijn (optioneel, op aanvraag boekbaar).
• Verzekeringen.
• 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.
• Drankjes, fooien en andere uitgaven van persoonlijke aard.

Mobiliteit
Wij wijzen u erop dat u over een normale basisconditie dient te beschikken en een goede mobiliteit noodzakelijk is. U dient gemakkelijk afstanden te kunnen lopen, trappen te kunnen nemen en zelfstandig op en af uw hotelschip te geraken. 
Het gebruik van een rollator/rolstoel aan boord van onze riviercruiseschepen is niet toegestaan, het meenemen hiervan is op aanvraag. Het aantal opvouwbare rollators/rolstoelen is per afvaart strikt gelimiteerd in verband met de veiligheid aan boord en het comfort voor de medereizigers. Alleen na schriftelijke goedkeuring en bevestiging kunt u de rollator/rolstoel meenemen. De bemanning parkeert deze voor u op het Zonnedek. Zodra u de wal op gaat, staat uw rollator/rolstoel gereed op de kade. Een elektrische rolstoel/scootmobiel is in het geheel niet toegestaan.
Excursie(s)(pakketten) kunnen niet vooraf geboekt worden i.c.m. gebruik rollator/rolstoel. 

Betaling
Friendship Cruises is aangesloten bij de ANVR en SGR. Voor u de garantie dat uw cruise in goede handen is. Echter voor deze cruise hanteren wij afwijkende (aan)betalings- en annuleringsvoorwaarden. Zodra u van ons de bevestiging, welke tevens de factuur is, heeft ontvangen, verzoeken wij u 15% van de totale reissom aan ons over te maken. Dit is de totale aanbetaling. Het restant van de reissom dient uiterlijk 6 weken voor aanvang van de reis in ons bezit te zijn. Indien u uw cruise boekt binnen 6 weken voor aanvang van de reis dan dient u na ontvangst van de bevestiging/factuur de totale reissom per direct aan ons te voldoen.

Reisdocumentatie
14 tot 10 dagen voordat uw cruise vertrekt ontvangt u van ons uw reisdocumentatie per post thuis gestuurd. 

Voorwaarden
Op deze reis zijn de ANVR- en SGR-voorwaarden van toepassing, evenals de Algemene Voorwaarden zoals vermeld op deze website. Echter voor deze cruise hanteren wij afwijkende (aan)betalings- en annuleringsvoorwaarden. Het minimum aantal vereiste deelnemers voor het arrangement incl. Comfort Class touringcar en cruiseleader bedraagt ca. 80 personen. Annuleringstermijn touroperator 20 dagen voor vertrek. Wijzigingen in vaarroute, vaarschema en/of excursieprogramma om nautische, veiligheids-, volksgezondheids- en/of organisatorische redenen voorbehouden. Voor elke excursie is een minimum aantal deelnemers vereist.
Indien een aanmelding ongedaan wordt gemaakt, zijn per persoon de volgende annuleringskosten verschuldigd: 
- Bij annulering tot 96 dagen voor vertrek: 15% van de reissom.
- Bij annulering vanaf 96 dagen (inclusief) tot 75 dagen (exclusief) voor vertrek: 20% van de reissom.
- Bij annulering vanaf 75 dagen (inclusief) tot 55 dagen (exclusief) voor vertrek: 40% van de reissom. 
- Bij annulering vanaf 55 dagen (inclusief) tot 35 dagen (exclusief) voor vertrek: 55% van de reissom. 
- Bij annulering vanaf 35 dagen (inclusief) tot 25 dagen (exclusief) voor vertrek: 85% van de reissom. 
- Bij annulering vanaf 25 dagen (inclusief) tot 15 dagen (exclusief) voor vertrek: 90% van de reissom. 
- Bij annulering vanaf 15 dagen (inclusief) tot de dag van vertrek (exclusief) voor vertrek: 95% van de reissom. 
- Bij annulering op de vertrekdag of later: de volledige reissom.

Vervoersvoorwaarden
Klik hier voor de vervoersvoorwaarden die van toepassing zijn op deze reis. 

CTA Blok_Friendship_Hilde
Wij staan voor u klaar
Onze Travel Consultants geven u graag advies

Neem contact met ons op voor meer informatie over onze riviercruises en onze luxe hotelschepen.

 

Bel +31 (0)88 - 13 07 300
Brochure Friendship Cruises kerst en data 2024_490x735
Luxe brochure
De mooiste riviercruises in Europa en wereldwijd
  • Ruim 100 pagina's cruise-inspiratie
  • 5-sterren luxe hotelschepen
  • Gratis bij u thuisbezorgd 
Brochure aanvragen

Vergelijkbare reizen

Bekijk ook onze andere luxe riviercruises