Bel ons
Menu
Sluit
Bel ons
Menu
Sluit
Koblenz uitzicht

Ontdek de burchten- en kastelenroute

riviercruises

Cruise over de Romantische Rijn

Uw zomercruise over de Rijn begint en eindigt in Rotterdam. 

Nederlandssprekende Friendship Cruises cruiseleaders
in- en ontscheping in Rotterdam
Volgend vertrek
16-07-2025
Reisduur
8 dagen
Vertrekpunt
Rotterdam
Schip
HS Amadeus Queen *****
Destin
Vanaf 1.498,-
Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.
Brochure aanvragen Brochure aanvragen
Navigatie
Unieke belevenis Vaarschema Excursies Riviercruiseschip Prijsinformatie
Brochure aanvragen Brochure aanvragen

Ontdek de schilderachtige landschappen langs de Rijn

Uw zomercruise over de Rijn begint en eindigt in Rotterdam. Na de inscheping aan boord van uw 5-sterren luxe hotelschip gooit de Amadeus Queen haar trossen los. U bezoekt o.a. Beethovenstad Bonn, Domstad Keulen en Düsseldorf, ook wel ‘Parijs aan de Rijn’ genoemd.  Vanaf het Zonnedek kunt u tijdens de passage van de beroemde Loreley genieten van het panoramische uitzicht op middeleeuwse burchten en kastelen die langs de oevers prijken, elk met hun eigen unieke verhaal en charme. Welkom aan boord! 

HERO_Amadeus Silver II Rijn
Burchten- en kastelenroute
Düsseldorf haven
Düsseldorf
Drachenburg schloss-Bonn
Bonn
Kathedraal Bonn
Bonn
Maria Laach
Maria Laach
Rudesheim
Rüdesheim
Loreley Passage
Loreley Passage
Riviercruises Koblenz
Koblenz
Keulen shutterstock_1887115498
Keulen
Rotterdam (Amadeus)
Rotterdam
Veeg naar links

Geheel gereserveerd voor Friendship Cruises.
• Nederlandse boordtaal
• Nederlandssprekende Friendship Cruises cruiseleaders
• Quiet Vox headset systemen tijdens uw excursies

Meer bedenktijd nodig? Neem een vrijblijvende optie! We houden dan een plaatsje voor u vrij op deze reis.  

Vaarschema

Uw route in beeld

8-daagse cruise Romantische Rijn-1

Dag 1 - Rotterdam – Düsseldorf

Uw prachtige cruise begint in Rotterdam. De inscheping staat gepland om ca. 15.30 uur. U reist op eigen gelegenheid of per taxiservice naar de kade in Rotterdam. De Amadeus Queen gooit haar trossen los en vaart richting Düsseldorf. Aan boord wordt u welkom geheten met een heerlijk welkomstdiner, een goed begin van uw cruise!

shutterstock_2296033763

Dag 2 - Düsseldorf

Deze ochtend kunt u heerlijk ontspannen en genieten van alle faciliteiten aan boord en de mooie panorama’s die aan u voorbij trekken. Tijdens de lunch meert uw hotelschip af in Düsseldorf. Na de lunch kunt u van boord voor een bezoek aan Villa Hügel in Essen. De imposante en historische Villa Hügel is de voormalige residentie van de fabrikantendynastie Krupp. Of u kunt deelnemen aan de bustour door het Ruhrgebied, beleef het industriële verleden van dichtbij. Of geniet van een fietstocht door Düsseldorf o.l.v. een deskundige gids. 
Middagexcursie bezoek Villa Hügel in Essen € 55,- p.p. of bustour door het Ruhrgebied € 50,- p.p. of fietstocht door Düsseldorf € 83,- p.p.

©A-Provence_People_Gangway_1

Dag 3 - Düsseldorf – Bonn

Deze morgen geniet u van een prachtige vaarochtend aan boord van de Amadeus Queen. Tijdens de lunch meert uw hotelschip af in Bonn en kunt u van boord voor een stadswandeling door deze Beethovenstad. Gaat u mee op excursie in de voetsporen van Ludwig van Beethoven? U kunt in plaats van de stadswandeling ook een individueel bezoek brengen aan de Museumsmeile. 
Middagexcursie stadswandeling Bonn in de voetsporen van Ludwig van Beethoven € 44,- p.p.
Individuele excursietip Bonn: Museumsmeile Bonn

Bonn_shutterstock

Dag 4 - Bonn - Remagen - Andernach - Boppard

Terwijl u ontwaakt gooit de kapitein de trossen los voor de vaart naar Remagen. U kunt mee met de excursie naar de Vulkaan-Eifel incl. een bezoek aan de benedictijner abdij van Maria Laach. De abdijkerk is het belangrijkste bouwwerk in de Staufische stijl en één van de mooiste kloosters in Duitsland. Ondertussen vaart uw hotelschip verder naar Andernach waar u weer aan boord inscheept. Wanneer u besluit niet mee te gaan met deze excursie geniet u van een mooie vaarochtend aan boord. Tijdens de lunch zet uw hotelschip koers richting Boppard waar u het einde van de middag aanmeert. Vanmiddag en vanavond kunt u Boppard op eigen gelegenheid ontdekken. Uw hotelschip blijft vanavond afgemeerd liggen in Boppard.
Morgenexcursie Vulkaan-Eifel incl. bezoek benedictijner abdij van Maria Laach € 55,- p.p.

Maria_laach_shutterstock_241356433

Dag 5 - Boppard - Rüdesheim; Loreley passage

Tijdens de reis naar Rüdesheim passeert u de mooie Loreley rots. Deze rots is bekend om de eeuwenoude legende ‘de Maagd van de Loreley’. Het verhaal gaat dat een mooie dame schippers verleidde en behekste met haar zoete gezang, waardoor hun schepen vergingen. Tijdens de lunch komt u aan in Rüdesheim. Mocht u meer willen ontdekken van Rüdesheim dan kunt u deelnemen aan de stadswandeling Rüdesheim en sluit u deze af met een typische Rüdesheimer Kaffee. Of ga mee op tour door de met wijngaarden begroeide hellingen naar Schloss Johannisberg waar u geniet van een heerlijke wijnproeverij. Vanaf de hoogverheven heuvels heeft u een prachtig panorama op het Rijndal. Een individueel bezoek per kabelbaan naar het Niederwald Monument of een bezoek aan het Siegfried’s Musikkabinett behoort ook tot de mogelijkheden. Vanavond blijft uw hotelschip afgemeerd in Rüdesheim en geniet u van een heerlijk diner aan boord.
Middagexcursie stadswandeling Rüdesheim incl. Rüdesheimer Kaffee € 33,- p.p. of bezoek Schloss Johannisberg met wijnproeverij € 77,- p.p.
Individuele excursietip: Siegfried’s Musikkabinett of per kabelbaan naar het Niederwald Monument

Schloss Johannisberg

Dag 6 - Rüdesheim - Koblenz - Remagen

U geniet van een prachtige vaarochtend aan boord van de Amadeus Queen. Nadat u heeft genoten van de lunch komt Koblenz in zicht, waar de Rijn en de Moezel samenvloeien. Hier kunt u van boord voor de middagexcursie stadswandeling Koblenz o.l.v. een deskundige gids of ontdek de stad op eigen gelegenheid met bijv. een bezoek aan Schloss Ehrenbreitstein per kabelbaan. Of breng een individueel bezoek aan het Ludwig Museum.  Tijdens het diner zet uw hotelschip koers naar Remagen waar u later in de avond aankomt.
Middagexcursie Stadswandeling Koblenz € 25,- p.p.
Individuele excursietip Koblenz: bezoek aan Schloss Ehrenbreitstein per kabelbaan of bezoek het Ludwig Museum. 

Koblenz

Dag 7 - Remagen - Keulen - Rotterdam

Tijdens het ontbijt worden de trossen losgegooid en zet de Amadeus Queen koers naar Keulen, waar we aan het einde van de ochtend arriveren. Na de lunch heeft u de gelegenheid om mee te gaan met de stadswandeling door Keulen. Samen met een lokale gids maakt u kennis met deze stad en haar historie. Na de stadswandeling heeft u de mogelijk om individueel een bezoek te brengen aan de Dom van Keulen.  De liefhebber ontdekt deze indrukwekkende stad op eigen gelegenheid en bezoekt bijvoorbeeld het Wallraf-Richartz Museum. Ook een bezoek aan het Imhoff-Schokoladenmuseum (individueel) is aan te raden. Tijdens uw bezoek aan het museum maakt u o.a. kennis met de historie van de cacao – en chocolade industrie. Terwijl u geniet van het diner worden de trossen los gegooid voor de vaart richting Rotterdam, waar u de volgende morgen na het ontbijt afmeert.

Morgenexcursie themawandeling 'Romeinen in Keulen' € 35,- p.p.  
Individuele excursietip:
bezoek Imhoff-Schokoladenmuseum of Wallraf-Richartz Museum

Keulen, Kerk standbeeld zon

Dag 8 - Rotterdam (ontscheping)

Alweer de laatste dag van uw cruise over de Romantische Rijn. De ontscheping vindt plaats na het ontbijt, om ca. 09.00 uur in Rotterdam. U neemt afscheid van de Amadeus Queen en haar bemanning. Vanaf de kade in Rotterdam keert u met eigen vervoer of per taxiservice huiswaarts. We hopen dat u heeft genoten van een prachtige cruise over de Rijn.

*Excursies genoemd in het programma zijn niet inbegrepen in de reissom

fotos_10_amadeusqueen_rezeption-2453_lightbox
Toon meer
Toon minder

Excursies

Een riviercruise is de meest comfortabele manier om nieuwe landen, culturen en mensen te leren kennen. Friendship Cruises biedt u dan ook de mogelijkheid om deel te nemen aan interessante excursies. Van stadswandelingen door indrukwekkende hoofdsteden tot bezoeken aan pittoreske historische dorpjes of boeiende musea, ontdekkingstochten in de natuur en culinaire verrassingen uit de regio, elk uitstapje is uniek en onvergetelijk! De belevenis is elke dag weer anders. Ervaren lokale gidsen nemen u maar al te graag mee en delen vol oprecht enthousiasme hun grenzeloze kennis van de streek. Zo proeft u de sfeer en cultuur in optima forma. Hieronder vindt u een overzicht van de excursies die u kunt maken tijdens deze cruise, en hoe u deze kunt boeken. 

Bij reservering kunt u een keuze maken uit verschillende interessante excursies. Zo weet u precies waar u aan toe bent! Wanneer u vooraf geen gebruik maakt van de excursies, kunt u de excursies ook los aan boord boeken. U betaalt de prijzen zoals onderstaand per excursie vermeld. Wij kunnen u in dat geval niet garanderen dat er nog plaats is op alle excursies. 

* Inhoud excursies onder voorbehoud. Voor elke excursie is een minimum aantal deelnemers vereist.

Sommige excursies vinden gelijktijdig plaats. U kunt niet deelnemen aan beide excursies. U vindt het uitgebreide programma bij het tabblad Vaarschema. 

Middagexcursie bezoek Villa Hügel in Essen 
De imposante en historische Villa Hügel is de voormalige residentie van de fabrikantendynastie Krupp. De gegoede familie Krupp bewoonde het pand tussen 1873 en 1945, dat een ruimte beslaat van maar liefst 8100 m2! De Villa is prominent gelegen in het Ruhrdal, aan de Baldeneysee, in een 28 hectare groot park. Alfred Krupp, die opdracht gaf tot het bouwen van de villa, ontving in de villa belangrijke politici, koningen en keizers. Krupp hield zich intensief bezig met de technische voorzieningen, wat resulteerde in een voor die tijd uiterst moderne woonvoorziening. Tegenwoordig is Villa Hügel een museum dat de firma- en familiegeschiedenis representeert, waarbij het symbool staat voor de Duitse industrialisatie. Tijdens een begeleide rondleiding krijgt u een goed beeld van het reilen en zeilen van de generaties die de villa bewoond hebben. Tevens herbergt het gebouw een internationaal befaamde kunsttentoonstelling. De tentoonstelling op de begane grond introduceert de familie Krupp en Villa Hügel met op de achtergrond het omliggende park. Twee andere kamers zijn gewijd aan de oprichting, geschiedenis en het werk van de Alfried Krupp von Bohlen und Halbach-Stiftung. De bovenste verdieping presenteert de geschiedenis van het bedrijf Krupp. Een uiterst leerzame tour die u niet wilt missen!
Excursieprijs: € 55,- p.p.
Inclusief: transfer per touringcar, rondleiding o.l.v. een deskundige gids, entree Villa Hügel. 
Zwaarte: 4
Deze excursie vindt tegelijkertijd plaats met de bustour door het Ruhrgebied en de fietstocht door Düsseldorf. U kunt niet deelnemen aan beide excursies.

Middagexcursie bustour door het Ruhrgebied 
U stapt vandaag in de Comfort Class touringcar voor een tour door het geïndustrialiseerde landschap van het Ruhrgebied en beleven het industriële verleden van dichtbij. Het Ruhrgebied stond bekend om de zware industrie. Door de jaren heen hebben steenkolenmijnen en staalfabrieken plaats gemaakt voor lichtere industrie en zijn de oude panden omgetoverd tot erfgoed. U ziet tijdens de tour o.a. het Landschafspark in Duisburg, gelegen op het terrein van de voormalige staalfabriek Thyssen-Eisenwerk, waar tot 1985 dagelijks vele tonnen ijzer verwerkt werden en hoogovens 24 uur per dag draaiden. Op dit moment staan er nog drie van de voormalige hoogovens overeind. De andere twee zijn al voor de sluiting van de fabriek door overcapaciteit op de Europese staalmarkt afgebroken. Toen de fabriek op 4 april 1985, na meer dan 80 jaar, haar deuren sloot wilde men de enorme gebouwen niet afbreken. In plaats daarvan hebben ze allerlei nieuwe functies gekregen, waarna er een park omheen is gecreëerd. Het groen van de natuur en het roestige staal van de langzaam in verval rakende gebouwen zijn een mooie combinatie. Naast industrieel erfgoed vindt u ook bijzondere kunstwerken in het Ruhrgebied. Als afsluiting rijden we naar een opvallend bouwwerk; Tiger & Turtle. Van verre oogt het als een achtbaan, maar zodra we dichterbij komen, ziet u dat het een enorme trap die als een soort slang boven op een berg ligt. Het kunstwerk is een reusachtige wenteltrap met 279 treden.
Excursieprijs: € 50,- p.p.
Inclusief: transfer per touringcar, rondleiding o.l.v. een deskundige gids
Zwaarte: 3
Deze excursie vindt tegelijkertijd plaats met het bezoek aan Villa Hügel en de fietstocht door Düsseldorf. U kunt niet deelnemen aan beide excursies.

Middagexcursie fietstocht door Düsseldorf 
Ontdek Düsseldorf per E-bike tijdens een 2 uur durende fietstour van ca. 12 km. De route start bij het schip en onder leiding van een deskundige gids ontdekt u de highlights van de stad. U fietst o.a. langs de Rijnpromenade, de Hofgarten, de bekende Königsallee met haar luxe winkels en Medienhafen. Natuurlijk mag ook de populairste wijk van Düsseldorf niet ontbreken: de Altstadt. Hier maken we ook een korte wandeling. Het wordt een heerlijke middag genieten van de veelzijdigheid van Düsseldorf!
Excursieprijs: € 83,- p.p.
Inclusief: elektrische fiets, helm, deskundige lokale gids
Zwaarte excursie: 5
Deze excursie vindt tegelijkertijd plaats met het bezoek aan Villa Hügel en de bustour door het Ruhrgebied. U kunt niet deelnemen aan beide excursies.

Middagexcursie stadswandeling Bonn incl. bezoek Beethovenhuis
Tijdens deze stadswandeling maakt u kennis met de geboorteplaats van Ludwig van Beethoven en bezoekt u zijn geboortehuis. U verkent plekken waar de wereldberoemde componist werkte en inspiratie opdeed, zoals de Remigiuskerk met het doopvont van Ludwig van Beethoven en het Beethoven-monument op de Munsterplatz.
Excursieprijs: € 44,- p.p.
Inclusief: stadswandeling o.l.v. een deskundige lokale gids en entree Beethovenhuis.
Zwaarte excursie: 4

Individuele excursietip: Museumsmeile in Bonn
Maak kennis met de Museumsmeile in Bonn, zoals de naam al doet vermoeden liggen de musea in een straal van circa 1 km bij elkaar vandaan (m.u.v. het Deutsches Museum Bonn welke iets verder ligt). Het Deutsches Museum Bonn, wat onderdeel is van het Deutsches Museum München, staat bekend om de exposities en experimenten van beroemde wetenschappers, ingenieurs en uitvinders. De centrale thema's in dit museum zijn onderzoeken en de technologie in Duitsland na 1945. Het zoölogische museum Koenig is ook onderdeel van de Museumsmeile. Dit museum heeft een grote verzameling vlinders, kevers en skelletten van verschillende dieren waaronder een dwergvinvis. Wanneer u geïnteresseerd bent in hedendaagse geschiedenis, is een bezoek aan het Haus der Geschichte Museum zeker een aanrader. Hier maakt u kennis met de geschiedenis van Duitsland vanaf het jaar 1945 tot heden. Ook voor kunstliefhebbers is er genoeg te zien. De Bundeskunsthalle organiseert wisselende tentoonstellingen van zowel nationale als internationale kunstwerken. In het Kunstmuseum vindt u voornamelijk werken uit het Rheinische Expressionisme en de kunst na de Tweede Wereldoorlog, met de nadruk op de jaren zestig, zeventig en tachtig. Het accent ligt op Duitse kunstenaars zoals Georg Baselizt, Joseph Beuys, Hanne Darboven, Anselm Kiefer, Blinky Palermo en Wolf Vostell.
Indicatieprijs entree museum: dit is afhankelijk van welk museum u kiest.
Deze excursie maakt u op individuele basis, betaling is ter plaatse.

Morgenexcursie Vulkaan-Eifel incl. bezoek aan de benedictijner abdij van Maria Laach
Uw excursie begint met een mooie busrit per Comfort Class touringcar vanaf Remagen door het Ahrdal naar Maria Laach, temidden van de wijngaarden. In Maria Laach brengt u een bezoek aan de Benedictijner abdij van Maria Laach. De abdijkerk is het belangrijkste bouwwerk in de Staufische stijl en één van de mooiste kloosters in Duitsland. De voltooiing van de abdijkerk heeft maar liefst meer dan 80 jaar geduurd. Direct achter de abdij is een militaire begraafplaats gelegen, hier liggen 36 militairen begraven die tijdens de Tweede Wereldoorlog het leven lieten. Het kloosterhotel wordt nog steeds bewoond en gerund door monniken. Naast de gartnerei is een bezoek aan de schitterende 'boekwinkel' de moeite meer dan waard. Zelden zult u zo'n uitgebreide collectie aan boeken en cadeaus hebben gezien. Een leuk idee om hier een aardigheidje te kopen voor de thuisblijvers. Na de tour in Maria Laach rijdt u via het Ahrdal terug naar uw hotelschip.
Excursieprijs: € 55,- p.p.
Inclusief: vervoer per touringcar en rondleiding o.l.v. een deskundige lokale gids.
Zwaarte excursie: 3

Middagexcursie stadswandeling Rüdesheim incl. Rüdesheimer Kaffee
Het stadje Rüdesheim am Rhein ligt in een romantisch gebied langs de Rijn dat deel uitmaakt van het UNESCO werelderfgoed. Rüdesheim is een populaire stad aan de Rijn. Het heeft een lange traditie en verschijnt voor het eerst in de 15e eeuw. Door de ligging van deze stad, werd dit in de 19e eeuw een populaire bestemming voor gastronomie en vertier. Onder leiding van een deskundige lokale gids ontdekt u de historische oude stad met schilderachtige straatjes, geladen met overblijfselen van drie kastelen en oude vestingwerken. Deze historische stadswandeling sluiten we af met een echte Rüdesheimer Kaffee welke ter plaatse voor u geflambeerd wordt. Rüdesheimer Kaffee is een alcoholische koffiedrank uit Rüdesheim am Rhein, uitgevonden in 1957 door de Duitse televisiekok Hans Karl Adam. Het is een populair drankje in koffiehuizen.
Excursieprijs: € 33,- p.p.
Inclusief: stadswandeling o.l.v. een deskundige lokale gids en een kopje Rüdesheimer Kaffee.
Zwaarte excursie: 4
Deze excursie vindt tegelijkertijd plaats met het bezoek Schloss Johannisberg. U kunt niet deelnemen aan beide excursies.

Middagexcursie bezoek Schloss Johannisberg met wijnproeverij
In Schloss Johannisberg wordt al 1200 jaar wijn verbouwd en sinds 1720 uitsluitend Riesling. Hier is de bakermat van één van de oudste en edelste druivensoorten ter wereld.
In het hart van de ondergrondse kasteelkelder bevindt zich de beroemde schatkamer van kasteel Johannisberg - de 'Bibliotheca Subterranea'. Meer dan 25.000 kostbare wijnen worden opgeslagen in de 900 jaar oude abdijkelder. Hier zijn optimale omstandigheden om de waardevolle wijnen door de eeuwen heen te laten rijpen. De oudste wijn dateert uit 1748. Laat u onder het genot van een glas mousserende Riesling-wijn rondleiden over het terrein en in de indrukwekkende wijnkelder. Tijdens de wijnproeverij proeft u drie geselecteerde wijnen en leert u waarom een Riesling van Schloss Johannisberg zo uniek is.
Excursieprijs: € 77,- p.p.
Inclusief: vervoer per touringcar, rondleiding o.l.v. een deskundige lokale gids en een wijnproeverij.
Zwaarte excursie: 4
Deze excursie vindt tegelijkertijd plaats met de stadswandeling Rüdesheim. U kunt niet deelnemen aan beide excursies.

Individuele excursietip: Siegfried’s Musikkabinett 
Vanaf uw hotelschip maakt u een korte wandeling naar het Siegfried’s Mechanisches Musikkabinett voor een muzikaal avontuur met historische, zelf spelende muziekinstrumenten. Het museum is opgericht door Siegfried Wendel in 1969. Naarmate de collectie groeide, volgden enkele verhuizingen totdat het in de jaren zeventig naar de huidige locatie in het Brömserhof vertrok, een voormalige ridderzetel in Rüdesheim, op vijftig meter van het toeristische gebied in de Drosselgasse.
Deze excursie maakt u op individuele basis, betaling is ter plaatse.

Individuele excursietip: per kabelbaan naar het Niederwald Monument
Op de met wijngaarden begroeide berg boven Rüdesheim domineert het Niederwalddenkmal. Johannes Schilling uit Dresden ontwierp het vrouwenbeeld is 38 meter hoog en symboliseert de hernieuwde stichting van het Duitse Keizerrijk na de Duits-Franse Oorlog van 1870 tot 1871. Links en rechts van het hoofdreliëf staan twee extra figuren die oorlog en vrede symboliseren. De figuur aan de linkerkant, wijzend richting Frankrijk, is een gevleugelde genius, die in het oude Rome gold als beschermgeest. Met zijn linkerhand blaast hij op een bazuin, in zijn rechterhand ligt een zwaard. Het feit dat dit zwaard niet omhoog, maar omlaag is gericht, wordt geïnterpreteerd als een teken van overwinning. Niet alleen het beeld is indrukwekkend om te zien, ook de omgeving en het uitzicht op de Rijn zijn onvoorstelbaar mooi. Het monument is te bereiken via een kabelbaan.
Indicatieprijs retourticket kabelbaan: ca. € 10,- p.p.
Deze excursie maakt u op individuele basis, betaling is ter plaatse.

Middagexcursie stadswandeling Koblenz
Ontdek één van de mooiste en oudste steden in Duitsland, met een rijke geschiedenis van meer dan 2.000 jaar. De Romeinse naam voor Koblenz is Confluenza, wat samenstroming betekent. De Moezel voegt zich hier bij de Rijn. Onder leiding van een deskundige lokale gids maakt u een korte wandeling door de romantische straten tussen de basiliek St. Kastor en de Onze-Lieve-Vrouwekerk. U bezichtigt de belangrijkste bezienswaardigheden van Koblenz, alsmede het symbool van de stad: de Schängel fontein bij het stadhuis. Deze excursie zou niet compleet zijn zonder een bezoek aan het standbeeld van keizer Wilhelm I op het Deutsches Eck, de samenloop van de Rijn en de Moezel.
Excursieprijs: € 25,- p.p.
Inclusief: stadswandeling o.l.v. een deskundige lokale gids.
Zwaarte excursie: 4

Individuele excursietip:
Bezoek Schloss Ehrenbreitstein per kabelbaan 
Recht tegenover de samenvloeiing van Rijn en Moezel, op een steile rots (118 m boven de Rijn) bevindt zich een der sterkste en machtigste vestingen van Europa uit de tijd na 1815: de Festung Ehrenbreitstein. Deze imposante vesting heeft een bouwgeschiedenis die terug gaat tot het jaar 1000. Van de 12e eeuw tot 1799, toen de vesting in handen van de Fransen viel, behoorde zij aan de aartsbisschoppen van Trier. Tegenwoordig biedt het complex onderdak aan musea, filmarchief en een jeugdherberg. Boven op de vesting hebt u een prachtig uitzicht over de Rijn, Deutsches Eck en de Moezel. De vesting is te bereiken via een kabelbaan.
Indicatieprijs entree Schloss Ehrenbreitstein: ca. € 9,- p.p.
Indicatieprijs retourticket kabelbaan: ca. € 10,- p.p.
Deze excursie maakt u op individuele basis, betaling is ter plaatse.

Middagexcursie themawandeling 'Romeinen door Keulen'
Ontdekt vandaag Keulen zoals de Romeinen dat vroeger deden onder leiding van een deskundige gids. Tijdens deze historische wandeling ontdekt u de Romeinse stadsmuren die dwars door het midden van de voormalige Romeinse stad lopen en die vandaag de dag nog steeds het centrum van Keulen is. Wandelden de Romeinen ook langs de "Hohe Straße"? Wat is er bijzonder aan de "Hafenstraße"? Vanaf de eens zo machtige noordelijke stadspoort loopt u zo naar de artistiek gereconstrueerde en bijna volledig onderhouden Romeinse toren. Zo krijgt u het gevoel mee van de voormalige Romeinse provinciehoofdstad en komt u bovendien veel te weten over het leven binnen deze muren.
Excursieprijs: € 35,- p.p.
Inclusief: stadswandeling o.l.v. een deskundige lokale gids.
Zwaarte excursie: 4

Individuele excursietip:
Bezoek Imhoff-Schokoladenmuseum  
Het Imhoff-Schokoladenmuseum is het best bezochte museum van Keulen. Tijdens een bezoek aan het museum maakt u kennis met de historie van de cacao- en chocolade-industrie, het productieproces en de speciale chocoladeproducten. De eigen chocoladelijn van Imhoff, Lindt chocolade, is zeker de moeite waard om te proeven en mee te nemen naar huis voor bij de koffie en/of thee. Een leuk aandenken!
Indicatieprijs entree museum: ca. € 18,50 p.p.
Deze excursie maakt u op individuele basis, betaling is ter plaatse. 

Zwaarte excursies
Graag informeren wij u zo volledig mogelijk over de excursies tijdens uw reis. Bij sommige excursies maakt u lange wandelingen of bewandelt u oneffen paden. De uitleg hieronder zal u een goede indruk geven over de zwaarte van de excursies. Natuurlijk kunt u altijd even overleggen met Friendship Cruises of de cruiseleader of een bepaalde excursie ook geschikt is voor u. De zwaarte van de excursies vindt u in het dag-tot-dag-programma terug onder de beschrijving van de excursie.
1) De excursie wordt uitgevoerd per touringcar. Er zullen ook enkele stops worden gemaakt. De keuze is aan u of u dan de touringcar verlaat, bijvoorbeeld om foto’s te nemen. U bewandelt alleen korte en effen paden.
2) De excursie wordt uitgevoerd per touringcar. Tevens maakt u een korte wandeling. U dient voor deze excursie soms enkele treden op en af te kunnen lopen.
3) De excursie wordt uitgevoerd per touringcar. Tevens maakt u een lange wandeling. U dient voor deze excursie goed ter been te zijn. Enkele trappen lopen is geen probleem voor u.
4) Deze excursie is een stadswandeling. U dient voor deze excursie goed ter been te zijn. Trappen zijn geen probleem voor u.
5) Deze excursie is een lange stadswandeling. U dient voor deze excursie goed ter been te zijn. Oneffen paden en trappen zijn geen probleem voor u.

De toegekende zwaarte is slechts een indicatie en blijft derhalve persoonsgebonden.

Lees meer
Lees minder

Riviercruiseschip Amadeus Queen

Hotelschip Amadeus Queen behoort tot de top van de riviercruiseschepen en draagt met trots haar vijf sterren. De Amadeus Queen staat bekend om haar moderne elegantie en uitstekende faciliteiten. De grandeur vindt u terug in elk detail. Gaat u heerlijk ontspannen in de nog nooit vertoonde indoor pool op het Mozartdek, terwijl u prachtige panorama’s voorbij ziet komen? Of laat u zich eens heerlijk verwennen in de massagesalon, aan u de keus! Het professionele team aan boord van riviercruiseschip Amadeus Queen zorgt er dagelijks voor dat het u aan niets ontbreekt. Wij leggen graag de loopplank voor u uit!

fotos_10_amadeusqueen_rezeption-2453_lightbox
HS Amadeus Queen
fotos_16_amadeusqueen_flur-2192_lightbox
Lobby
fotos_18_amadeusqueen_restaurant_lightbox
Luxe restaurant
1_AMADEUS Queen_Suite-1
A-suite (26 m²) met panorama schuifpui en een echt privé verandabalkon, Mozartdek
AB-cabine Amadeus Queen
A-/B-cabine (17 m²) met panorama schuifpui en Frans balkon, Mozart- en Straussdek
C cabine met logo
C-cabine (16 m²) met kleinere vensters die niet geopend kunnen worden, Haydndek
fotos_amadeusqueen_amadeusclub-6154__verkleind_lightbox
Amadeus club
fotos_7_amadeusqueen_amadeus_club_lightbox (1)
Amadeus club
fotos_20_amadeusqueen_fitness-5302_lightbox
Fitness
fotos_6_amadeus_queen_pool_lightbox
Pool
Veeg naar links

Prijsinformatie

Reissom
Toeslagen
Inbegrepen
Niet inbegrepen
Voorwaarden
8-daagse cruise over de Romantische Rijn
Vanaf 1.498,- p.p.

Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.

Voor vragen neemt u gerust even contact met ons op via friendship@destintravel.nl of bel ons tijdens kantooruren op 088-13 07 300.

Vertrekdatum
Prijs per persoon
16 juli 2025
v.a. 1.498,-

De reissom is p.p. en gebaseerd op een 2-pers. C-cabine Economy (16 m²), Haydndek.

Toeslag 2-pers. C-cabine (16 m²), Haydndek  198,- p.p.
Toeslag 2-pers. B-cabine Economy (17 m²), Straussdek  298,- p.p.
Toeslag 2-pers. B-cabine (17 m²), Straussdek  498,- p.p.
Toeslag 2-pers. A-cabine (17 m²), Mozartdek  598,- p.p.
Toeslag 2-pers. A-suite (26 m²), Mozartdek  1.198,- p.p.

Toeslag 2-pers. C-cabine Economy voor alleengebruik (16 m²), Haydndek  398,- p.p.
Toeslag 2-pers. C-cabine voor alleengebruik (16 m²), Haydndek  498,- p.p.
Toeslag 2-pers. B-cabine Economy voor alleengebruik (17 m²), Straussdek  698,- p.p.
Toeslag 2-pers. B-cabine voor alleengebruik (17 m²), Straussdek  898,- p.p.

Toeslag 2-pers. A-cabine voor alleengebruik (17 m²), Mozartdek  2.498,- p.p.

Graag maken wij u erop attent dat de machinekamer zich doorgaans achterop het schip bevindt op het onderste dek. Om deze reden zijn de Economy cabines lager geprijsd.

• Deskundige Nederlandssprekende cruiseleaders.
• Volpension verzorging aan boord
       • Culinair dineren in het panorama-restaurant waar alle maaltijden zijn inbegrepen (ontbijtbuffet, lunch, diner en midnight-snack).
       • Koffie en thee na lunch en diner.
       • Water tijdens elke maaltijd.
       • Koffie of thee in de middag.
       • Welkomstcocktail.
       • Welkomstdiner.
       • Afscheidsdiner.

• Quiet Vox systeem tijdens alle excursies.
• Muziek verzorgd door een boordmuzikant in de panoramabar.
• Gratis gebruik van fietsen (beperkt beschikbaar).
• Gratis wifi aan boord.
• Alle haven- en lokale belastingen.

• Toeslagen voor andere type accommodaties.
• Eventuele brandstoftoeslag.
• Excursies (bij boeking te reserveren). 
• Taxiservice (bij boeking te reserveren). 
• Verzekeringen.
• 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.
• Drankjes, fooien en andere uitgaven van persoonlijke aard.

Mobiliteit
Wij wijzen u erop dat u over een normale basisconditie dient te beschikken en een goede mobiliteit noodzakelijk is. U dient gemakkelijk afstanden te kunnen lopen, trappen te kunnen nemen en zelfstandig op en af uw hotelschip te geraken. 
Het gebruik van een rollator/rolstoel aan boord van onze riviercruiseschepen is niet toegestaan, het meenemen hiervan is op aanvraag. Het aantal opvouwbare rollators/rolstoelen is per afvaart strikt gelimiteerd in verband met de veiligheid aan boord en het comfort voor de medereizigers. Alleen na schriftelijke goedkeuring en bevestiging kunt u de rollator/rolstoel meenemen. De bemanning parkeert deze voor u op het Zonnedek. Zodra u de wal op gaat, staat uw rollator/rolstoel gereed op de kade. Een elektrische rolstoel/scootmobiel is in het geheel niet toegestaan.
Excursie(s)(pakketten) kunnen niet vooraf geboekt worden i.c.m. gebruik rollator/rolstoel. 

Reisdocumentatie
14 tot 10 dagen voordat uw cruise vertrekt ontvangt u van ons uw reisdocumentatie per post thuis gestuurd. 

Betaling
Friendship Cruises is aangesloten bij de ANVR en SGR. Voor u de garantie dat uw cruise in goede handen is. Zodra u van ons de bevestiging, welke tevens de factuur is, heeft ontvangen, verzoeken wij u 15% van de totale reissom aan ons over te maken. Het restant van de reissom dient uiterlijk 6 weken voor aanvang van de reis in ons bezit te zijn. Indien u uw cruise boekt binnen 6 weken voor aanvang van de reis dan dient u na ontvangst van de bevestiging/factuur de totale reissom per direct aan ons te voldoen.

Voorwaarden

Op deze reis zijn de ANVR- en SGR-voorwaarden van toepassing, evenals de Algemene Voorwaarden zoals vermeld op deze website. Echter voor deze cruise hanteren wij afwijkende (aan)betalings- en annuleringsvoorwaarden. Het minimum aantal vereiste deelnemers voor het arrangement incl. cruiseleader bedraagt ca. 120 personen. Annuleringstermijn touroperator 20 dagen voor vertrek. Wijzigingen in vaarroute, vaarschema en/of excursieprogramma om nautische, veiligheids-, volksgezondheids- en/of organisatorische redenen voorbehouden. Voor elke excursie is een minimum aantal deelnemers vereist. 

Indien een aanmelding ongedaan wordt gemaakt, zijn per persoon de volgende annuleringskosten verschuldigd:  
- Bij annulering tot 96 dagen voor vertrek: 15% van de reissom. 
- Bij annulering vanaf 96 dagen (inclusief) tot 75 dagen (exclusief) voor vertrek: 20% van de reissom. 
- Bij annulering vanaf 75 dagen (inclusief) tot 55 dagen (exclusief) voor vertrek: 40% van de reissom.  
- Bij annulering vanaf 55 dagen (inclusief) tot 35 dagen (exclusief) voor vertrek: 55% van de reissom.  
- Bij annulering vanaf 35 dagen (inclusief) tot 25 dagen (exclusief) voor vertrek: 85% van de reissom.  
- Bij annulering vanaf 25 dagen (inclusief) tot 15 dagen (exclusief) voor vertrek: 90% van de reissom.  
- Bij annulering vanaf 15 dagen (inclusief) tot de dag van vertrek (exclusief) voor vertrek: 95% van de reissom.  
- Bij annulering op de vertrekdag of later: de volledige reissom. 

Vervoersvoorwaarden
Klik hier voor de vervoersvoorwaarden die van toepassing zijn op deze reis. 

Reissom
8-daagse cruise over de Romantische Rijn
Vanaf 1.498,- p.p.

Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.

Voor vragen neemt u gerust even contact met ons op via friendship@destintravel.nl of bel ons tijdens kantooruren op 088-13 07 300.

Vertrekdatum
Prijs per persoon
16 juli 2025
v.a. 1.498,-
Toeslagen

De reissom is p.p. en gebaseerd op een 2-pers. C-cabine Economy (16 m²), Haydndek.

Toeslag 2-pers. C-cabine (16 m²), Haydndek  198,- p.p.
Toeslag 2-pers. B-cabine Economy (17 m²), Straussdek  298,- p.p.
Toeslag 2-pers. B-cabine (17 m²), Straussdek  498,- p.p.
Toeslag 2-pers. A-cabine (17 m²), Mozartdek  598,- p.p.
Toeslag 2-pers. A-suite (26 m²), Mozartdek  1.198,- p.p.

Toeslag 2-pers. C-cabine Economy voor alleengebruik (16 m²), Haydndek  398,- p.p.
Toeslag 2-pers. C-cabine voor alleengebruik (16 m²), Haydndek  498,- p.p.
Toeslag 2-pers. B-cabine Economy voor alleengebruik (17 m²), Straussdek  698,- p.p.
Toeslag 2-pers. B-cabine voor alleengebruik (17 m²), Straussdek  898,- p.p.

Toeslag 2-pers. A-cabine voor alleengebruik (17 m²), Mozartdek  2.498,- p.p.

Graag maken wij u erop attent dat de machinekamer zich doorgaans achterop het schip bevindt op het onderste dek. Om deze reden zijn de Economy cabines lager geprijsd.

Inbegrepen

• Deskundige Nederlandssprekende cruiseleaders.
• Volpension verzorging aan boord
       • Culinair dineren in het panorama-restaurant waar alle maaltijden zijn inbegrepen (ontbijtbuffet, lunch, diner en midnight-snack).
       • Koffie en thee na lunch en diner.
       • Water tijdens elke maaltijd.
       • Koffie of thee in de middag.
       • Welkomstcocktail.
       • Welkomstdiner.
       • Afscheidsdiner.

• Quiet Vox systeem tijdens alle excursies.
• Muziek verzorgd door een boordmuzikant in de panoramabar.
• Gratis gebruik van fietsen (beperkt beschikbaar).
• Gratis wifi aan boord.
• Alle haven- en lokale belastingen.

Niet inbegrepen

• Toeslagen voor andere type accommodaties.
• Eventuele brandstoftoeslag.
• Excursies (bij boeking te reserveren). 
• Taxiservice (bij boeking te reserveren). 
• Verzekeringen.
• 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.
• Drankjes, fooien en andere uitgaven van persoonlijke aard.

Voorwaarden

Mobiliteit
Wij wijzen u erop dat u over een normale basisconditie dient te beschikken en een goede mobiliteit noodzakelijk is. U dient gemakkelijk afstanden te kunnen lopen, trappen te kunnen nemen en zelfstandig op en af uw hotelschip te geraken. 
Het gebruik van een rollator/rolstoel aan boord van onze riviercruiseschepen is niet toegestaan, het meenemen hiervan is op aanvraag. Het aantal opvouwbare rollators/rolstoelen is per afvaart strikt gelimiteerd in verband met de veiligheid aan boord en het comfort voor de medereizigers. Alleen na schriftelijke goedkeuring en bevestiging kunt u de rollator/rolstoel meenemen. De bemanning parkeert deze voor u op het Zonnedek. Zodra u de wal op gaat, staat uw rollator/rolstoel gereed op de kade. Een elektrische rolstoel/scootmobiel is in het geheel niet toegestaan.
Excursie(s)(pakketten) kunnen niet vooraf geboekt worden i.c.m. gebruik rollator/rolstoel. 

Reisdocumentatie
14 tot 10 dagen voordat uw cruise vertrekt ontvangt u van ons uw reisdocumentatie per post thuis gestuurd. 

Betaling
Friendship Cruises is aangesloten bij de ANVR en SGR. Voor u de garantie dat uw cruise in goede handen is. Zodra u van ons de bevestiging, welke tevens de factuur is, heeft ontvangen, verzoeken wij u 15% van de totale reissom aan ons over te maken. Het restant van de reissom dient uiterlijk 6 weken voor aanvang van de reis in ons bezit te zijn. Indien u uw cruise boekt binnen 6 weken voor aanvang van de reis dan dient u na ontvangst van de bevestiging/factuur de totale reissom per direct aan ons te voldoen.

Voorwaarden

Op deze reis zijn de ANVR- en SGR-voorwaarden van toepassing, evenals de Algemene Voorwaarden zoals vermeld op deze website. Echter voor deze cruise hanteren wij afwijkende (aan)betalings- en annuleringsvoorwaarden. Het minimum aantal vereiste deelnemers voor het arrangement incl. cruiseleader bedraagt ca. 120 personen. Annuleringstermijn touroperator 20 dagen voor vertrek. Wijzigingen in vaarroute, vaarschema en/of excursieprogramma om nautische, veiligheids-, volksgezondheids- en/of organisatorische redenen voorbehouden. Voor elke excursie is een minimum aantal deelnemers vereist. 

Indien een aanmelding ongedaan wordt gemaakt, zijn per persoon de volgende annuleringskosten verschuldigd:  
- Bij annulering tot 96 dagen voor vertrek: 15% van de reissom. 
- Bij annulering vanaf 96 dagen (inclusief) tot 75 dagen (exclusief) voor vertrek: 20% van de reissom. 
- Bij annulering vanaf 75 dagen (inclusief) tot 55 dagen (exclusief) voor vertrek: 40% van de reissom.  
- Bij annulering vanaf 55 dagen (inclusief) tot 35 dagen (exclusief) voor vertrek: 55% van de reissom.  
- Bij annulering vanaf 35 dagen (inclusief) tot 25 dagen (exclusief) voor vertrek: 85% van de reissom.  
- Bij annulering vanaf 25 dagen (inclusief) tot 15 dagen (exclusief) voor vertrek: 90% van de reissom.  
- Bij annulering vanaf 15 dagen (inclusief) tot de dag van vertrek (exclusief) voor vertrek: 95% van de reissom.  
- Bij annulering op de vertrekdag of later: de volledige reissom. 

Vervoersvoorwaarden
Klik hier voor de vervoersvoorwaarden die van toepassing zijn op deze reis. 

CTA Blok_Friendship_Hilde
Wij staan voor u klaar
Onze Travel Consultants geven u graag advies

Neem contact met ons op voor meer informatie over onze riviercruises en onze luxe hotelschepen.

 

Bel +31 (0)88 - 13 07 300
Brochure Destin Riviercruises_Vooruitblik 2025_MU
Luxe brochure
De mooiste riviercruises in Europa en wereldwijd
  • Vooruitblik op ons aanbod riviercruises 2025
  • 5-sterren luxe hotelschepen
  • Gratis bij u thuisbezorgd 
Brochure aanvragen

Vergelijkbare reizen

Bekijk ook onze andere luxe riviercruises