Bel ons
Menu
Sluit
Bel ons
Menu
Sluit
Antwerpen

Cruise door Nederland en België  

riviercruises

8-daagse cruise parels van België

Kunst, cultuur en geschiedenis van België en Nederland

Nederlandssprekende Friendship Cruises cruiseleaders
Volgend vertrek
22-08-2025
Reisduur
8 dagen
Vertrekpunt
Rotterdam
Schip
HS Amadeus Queen *****
Destin
Vanaf 1.398,-
Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.
Brochure aanvragen Brochure aanvragen
Navigatie
Unieke belevenis Vaarschema Excursies Riviercruiseschip Prijsinformatie
Brochure aanvragen Brochure aanvragen

Bourgondisch leven in Gent, Brussel en Antwerpen

Welkom aan boord voor een plezant reisje door het land van onze zuiderburen. Uw cruise begint in Rotterdam en over de Maas varen we via Venlo naar het hart van Limburg, Maastricht. Vervolgens zet de Amadeus Queen koers naar België en brengen we een bezoek aan maar liefst drie historische steden: Antwerpen, Brussel en Gent. Laat u verrassen door havenstad Antwerpen, verwonder u over de grandeur van Brussel en geniet van de charmante sfeer in Gent.  Tot slot wacht u een muzikale verrassing met medewerking van talentvolle musici in Middelburg. 

Rotterdam (Amadeus)
Rotterdam
shutterstock_2263674617
Roermond
shutterstock_742504216-Maastricht
Maastricht
Antwerpen 12
Antwerpen
shutterstock_1504268987
Antwerpen
Brussel tuin
Brussel
shutterstock_1530100283 Nationale Basiliek van het Heilig Hart te Koekelberg Brussel
Brussel
shutterstock_1438040792 Brussel
Brussel
Gent 2
Gent
Brugge shutterstock_1068590993
Brugge
Veeg naar links

Geheel gereserveerd voor Friendship Cruises.
• Nederlandse boordtaal
• Nederlandssprekende Friendship Cruises cruiseleaders
• Quiet Vox headset systemen tijdens uw excursies

Meer bedenktijd nodig? Neem een vrijblijvende optie! We houden dan een plaatsje voor u vrij op deze reis.

Vaarschema

Uw route in beeld

8-daagse cruise Parels van België

Dag 1 - Rotterdam – Nijmegen

Uw prachtige cruise begint in Rotterdam. De inscheping aan boord van uw hotelschip vindt plaats om ca. 16.00 uur. U reist met eigen vervoer of per taxiservice naar de kade in Rotterdam. We heten u welkom met een heerlijk welkomstdiner aan boord, een goed begin van uw cruise! Tijdens de maaltijd en in de sfeervolle salon maakt u kennis met uw medepassagiers. Ondertussen vaart uw hotelschip naar Nijmegen aan de Waal.

Rotterdam shutterstock_1085637758

Dag 2 - Nijmegen - Venlo - Roermond

Vanmorgen vroeg zet uw hotelschip koers richting Venlo. Vanmiddag genieten de liefhebbers van een middagexcursie naar de kasteeltuinen in Arcen. Laat u verrassen door de kleuren en geuren in de verschillende tuinen. Onderwijl vaart uw hotelschip naar Roermond, waar de excursiepassagiers aan het einde van de middag weer inschepen. Uw hotelschip blijft vanavond afgemeerd liggen in Roermond.

Middagexcursie Kasteeltuinen Arcen  € 61,- p.p. 

KasteeltuinenArcen_lente (14)

Dag 3 - Roermond - Maastricht - Antwerpen

Aan het einde van de ochtend arriveert u in Maastricht. Na de lunch kunt u ervoor kiezen van boord te gaan voor de panoramische bustour Mergellandroute; de oudste, bekendste en meest geliefde autoroute van Nederland. Of bezoekt u de Apostelhoeve waar sinds 1970 de hoogste kwaliteitswijnen worden geproduceerd. Tijdens het diner zet uw hotelschip koers naar Antwerpen. 
Middagexcursie panoramische bustour Mergellandroute € 72,- p.p. of bezoek Apostelhoeve inclusief wijnproeverij € 72,- p.p.

Apostelhoeve 1

Dag 4 - Antwerpen - Brussel

Vanmorgen geniet u van een ontspannen vaarochtend aan boord. Aan het einde van de ochtend arriveren we in Antwerpen. 's Middags kunt u van boord voor een stadwandeling door de historische stad Antwerpen. Antwerpen was al eens de culturele hoofdstad van Europa. Dat was niet voor niets, want Antwerpen bevat een groot aantal historische gebouwen, zoals het Steen, de gildehuizen aan de Grote Markt en de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal. Ontdek het historische centrum tijdens een stadswandeling onder leiding van een deskundige gids. U kunt ook een bezoek brengen aan de St. Pauluskerk. Als afsluiting van uw rondleiding krijgt u nog een prachtig orgeldemo te horen. 's Avonds zet uw hotelschip koers naar Brussel.
Middagexcursie stadswandeling Antwerpen € 28,- p.p. of
Middagexcursie bezoek St. Pauluskerk inclusief orgeldemo € 28,- p.p. 

Antwerpen 3

Dag 5 - Brussel - Gent

Vandaag bezoekt u Brussel, de hoofdstad van België waar het hart van de Europese Unie is gehuisvest. U reist per touringcar naar het centrum van Brussel. Uw stadstour neemt zijn aanvang te midden van het groene district Laken, waar u de mogelijkheid heeft om enkele van de meest iconische bezienswaardigheden van Brussel te ontdekken. Onder de hoogtepunten bevinden zich het imposante Heizelstadion, de eeuwenoude Onze-Lieve-Vrouwekerk van Laken en het Atomium, symbool van de moderniteit. De Brusselse Zeehaven en de Noordwijk, ook wel bekend als het "kleine Manhattan", mogen niet ontbreken tijdens de tour. Maak kennis met de highlights van deze stad. Tijdens het diner worden de trossen losgegooid en zet de Amadeus Queen koers richting Gent.
Excursie stadstour Brussel € 55,- p.p.

shutterstock_1526859761 Nationale Basiliek van het Heilig Hart te Koekelberg Brussel

Dag 6 - Gent - Middelburg

Vanmorgen vroeg meert uw hotelschip af in Gent, een van de meest aantrekkelijke steden van België met veel erfgoederen en middeleeuwse gebouwen. Vandaag kunt u mee op de morgenexcursie stadswandeling in Gent. Tijdens de excursie verkent u het fraaie stadscentrum, waarbij u langs opmerkelijke bezienswaardigheden wandelt. In de middag kunt u mee op excursie naar Brugge. Met de touringcar begeeft u zich op weg naar de stad vol met historie en charme. Bij aankomst wordt u begroet door de schilderachtige grachten die het stadsbeeld sieren. Brugge staat om deze reden ook wel bekend als het ‘Venetië van het Noorden’ en het is een van de mooiste steden in Europa. 's Avonds laat vertrekt uw hotelschip richting Middelburg.
Morgenexcursie stadswandeling Gent € 28,- p.p.
Middagexcursie Brugge € 55,- p.p.

Gent 5

Dag 7 - Middelburg - Rotterdam

Na het ontbijt nodigen wij u graag uit mee te gaan op de stadswandeling door Middelburg. In Middelburg wacht u een muzikale verrassing met medewerking van talentvolle musici, georganiseerd door Friendship Riviercruises. In de namiddag zet uw hotelschip koers richting Rotterdam. U geniet van een laatste middag en avond varen aan boord. 
Excursie stadswandeling Middelburg € 28,- p.p 

Middelburg, shutterstock_604633700

Dag 8 - Rotterdam

Alweer de laatste dag van uw cruise door de zuidelijke Nederlanden. Vanmorgen vroeg komt uw hotelschip aan in Rotterdam. De ontscheping vindt plaats na het ontbijt, om ca. 09.00 uur in Rotterdam. U neemt afscheid van uw hotelschip en haar bemanning. Vanaf de kade in Rotterdam keert u met eigen vervoer of per taxiservice huiswaarts. We hopen dat u heeft genoten van een prachtige cruise door Nederland.

*De in bovenstaand programma genoemde excursies zijn niet inbegrepen in de reissom.

fotos_10_amadeusqueen_rezeption-2453_lightbox
Toon meer
Toon minder

Excursies

Een riviercruise is de meest comfortabele manier om nieuwe landen, culturen en mensen te leren kennen. Friendship Cruises biedt u dan ook de mogelijkheid om deel te nemen aan interessante excursies. Van stadswandelingen door indrukwekkende hoofdsteden tot bezoeken aan pittoreske historische dorpjes of boeiende musea, ontdekkingstochten in de natuur en culinaire verrassingen uit de regio, elk uitstapje is uniek en onvergetelijk! De belevenis is elke dag weer anders. Ervaren lokale gidsen nemen u maar al te graag mee en delen vol oprecht enthousiasme hun grenzeloze kennis van de streek. Zo proeft u de sfeer en cultuur in optima forma. Hieronder vindt u een overzicht van de excursies die u kunt maken tijdens deze cruise, en hoe u deze kunt boeken.

Bij reservering kunt u een keuze maken uit een aantal interessante excursies. Zo weet u precies waar u aan toe bent! Wanneer u vooraf geen gebruik maakt van de excursies, kunt u de excursies ook los aan boord boeken. U betaalt de prijzen zoals onderstaand per excursie vermeld. Wij kunnen u in dat geval niet garanderen dat er nog plaats is op alle excursies. 

* Inhoud excursies onder voorbehoud. Voor elke excursie is een minimum aantal deelnemers vereist.

Middagexcursie bezoek kasteeltuinen Arcen 
Een inspirerende wandeling waarbij u kennis maakt met het eeuwenoude kasteel en de schoonheid van bloemen en planten in één van de vele tuinen. Laat u verrassen door de verhalen van één van de gidsen. U bezoekt onder andere het Rosarium, de Water en Beeldentuin, het Lommerrijk, de Bergtuin, de subtropische Casa Verde en de Oosterse Watertuin. Het barokke Rosarium is met 10 gethematiseerde rozenkamers en meer dan 8.000 rozenstruiken het paradepaardje van het park. Gedurende de rondleiding leert u meer over de historie van het park en over de flora en fauna die u op tijdens de wandeling tegenkomt. Iedere tuin zorgt voor een unieke beleving, er is genoeg te ontdekken!
Excursieprijs: € 61,- p.p.
Inclusief: transfer per touringcar, rondleiding o.l.v. een deskundige lokale gids, entree kasteeltuinen Arcen.
Zwaarte excursie: 4

Middagexursie panoramische bustour Mergellandroute
De Mergellandroute is een van de bekendste routes van Nederland, en dat is niet voor niets! U ontdekt tijdens deze route al het moois dat Zuid-Limburg te bieden heeft. Het Drielandenpunt in Vaals, het prachtige Maastricht en verschillende monumenten en pittoreske dorpjes zoals Epen, Slenaken en Eijsden. U zult versteld staan van de prachtige natuur en de mooie vergezichten! Tijdens de terugreis naar het schip wordt u getrakteerd op de pittoreske omgeving van Vijlen, Mechelen en Gulpen, drie charmante plaatsen die de reis een extra dimensie geven. Geniet van het schilderachtige landschap en de unieke sfeer die deze locaties te bieden hebben, voordat u terugkeert naar Maastricht. Onderweg in de touringcar vertelt de gids u van alles over de omgeving.
Excursieprijs: € 72,- p.p.
Inclusief: vervoer per Comfort Class touringcar, tour o.l.v. een deskundige lokale gids, koffiestop.
Zwaarte excursie: 1

Excursie stadswandeling historisch Antwerpen
Antwerpen, de stad van Rubens en van Barok, is de grootste havenstad van België. In het midden van de 16e eeuw werd Antwerpen gezien als één van de belangrijkste steden van Europa. De voorspoedige periode van de Gouden Eeuw in de Nederlanden kan deels worden toegeschreven aan de Val van Antwerpen in 1585, waardoor duizenden Brabanders hun toevlucht zochten in het noorden. De geschiedenis van Nederland is onlosmakelijk verbonden met de gebeurtenissen in Antwerpen. Kortom, Antwerpen is een bezoek meer dan waard! Antwerpen was al eens de culturele hoofdstad van Europa. Dat was niet voor niets, want Antwerpen bevat een groot aantal historische gebouwen, zoals het Steen, de gildehuizen aan de Grote Markt en de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal. Ontdek het historische centrum tijdens een stadswandeling onder leiding van een deskundige gids.
Excursieprijs: € 28,- p.p.
Inclusief: stadswandeling o.l.v. een deskundige lokale gids.
Zwaarte excursie: 4
Deze excursie wordt gelijktijdig uitgevoerd met de rondleiding Sint-Pauluskerk Antwerpen. U kunt niet deelnemen aan beide excursies.

Middagexcursie rondleiding Sint- Pauluskerk in Antwerpen
De Antwerpse Sint-Pauluskerk ligt in het oude stadscentrum, op een steenworp van de rivier de Schelde, in de stadswijk waar vroeger de zeelui woonden. Deze kerk met haar schitterende interieur is een bezoek meer dan waard. Deze voormalige kloosterkerk van de dominicanen uit 1639, herbergt prachtige barokaltaren, meer dan 200 beelden en ruim 50 schilderijen. Onder de schilderijen bevinden zich topwerken van Jordaens, Rubens en Van Dyck. Als afsluiting van uw rondleiding krijgt u nog een prachtige orgeldemo te horen.
Excursieprijs: € 28,- p.p.
Inclusief: rondleiding o.l.v. een deskundige lokale gids en orgeldemo Sint-Pauluskerk.
Zwaarte excursie: 3
Deze excursie wordt gelijktijdig uitgevoerd met de stadswandeling Antwerpen. U kunt niet deelnemen aan beide excursies.

Excursie stadstour Brussel
U reist per touringcar naar het centrum van Brussel. Uw stadstour neemt zijn aanvang te midden van het groene district Laken, waar u de mogelijkheid heeft om enkele van de meest iconische bezienswaardigheden van Brussel te ontdekken. Onder de hoogtepunten bevinden zich het imposante Heizelstadion, de eeuwenoude Onze-Lieve-Vrouwekerk van Laken en het Atomium, symbool van de moderniteit. De Brusselse Zeehaven en de Noordwijk, ook wel bekend als het "kleine Manhattan", mogen niet ontbreken tijdens de tour. Elk van deze bezienswaardigheden draagt bij aan de rijke geschiedenis en de bruisende hedendaagse dynamiek van de Belgische hoofdstad. Een onvergetelijke ervaring wacht op u terwijl u deze diverse en fascinerende locaties verkent tijdens uw deze stadstour. Tevens maakt u een wandeling door het centrum van Brussel, beroemd om de Grote Markt en de unieke Koninklijke Galerijen St. Hubertus, waarna u nog wat vrije tijd heeft om de stad op eigen gelegenheid te ontdekken. Na deze wandeling reist u per touringcar weer terug naar uw hotelschip.
Excursieprijs: € 55,- p.p.
Inclusief: vervoer per Comfort Class touringcar, stadstour en stadswandeling o.l.v. een deskundige lokale gids.
Zwaarte excursie: 3

Excursie stadswandeling Gent
Breng een bezoek aan Gent, een van de meest aantrekkelijke steden van België met veel erfgoederen en middeleeuwse gebouwen. U bewondert het fort Gravensteen, dat in de 12e eeuw is gebouwd door de graaf van Vlaanderen nadat hij terugkeerde van zijn kruistochten. Nu is Gravensteen een van Europa’s grootste kastelen met een gracht eromheen. Tijdens de excursie verkent u tevens het fraaie stadscentrum, waarbij u langs opmerkelijke bezienswaardigheden wandelt, waaronder de drie imposante torens: de Sint-Niklaaskerk, het Gentse Belfort met zijn 54 klokken, en de Sint-Baafskathedraal. Ook het stadshuis en de Middeleeuwse haven mogen niet ontbreken op de route. Gelegen aan de samenvloeiing van de Leie en de Schelde, speelde deze haven een cruciale rol in de bloei van Gent tijdens de middeleeuwen. Het was een bruisend knooppunt van handelsactiviteit, waar schepen uit alle hoeken van Europa afmeerden om hun goederen te lossen. Deze excursie belooft een bijzondere ontdekkingsreis te worden door de geschiedenis van Gent!
Excursieprijs: € 28,- p.p.
Inclusief: stadswandeling o.l.v. een deskundige gids.
Zwaarte excursie: 4

Excursie stadswandeling Brugge   
Met de touringcar begeeft u zich op weg naar Brugge, een stad vol met historie en charme. Bij aankomst wordt u begroet door de schilderachtige grachten die het stadsbeeld sieren, waardoor Brugge op het eerste gezicht enigszins doet denken aan het Amsterdam. Brugge staat om deze reden ook wel bekend als het ‘Venetië van het Noorden’ en het is een van de mooiste steden in Europa. Het historische marktplein in het hart van het oude Brugge, waaromheen de rivier de Reie slingert, is door UNESCO benoemd tot cultureel werelderfgoed. U waant zich in de Middeleeuwen wanneer u door het doolhof van kronkelende kasseinensteegjes en romantische grachten loopt. Naast vele andere bezienswaardigheden zijn de markt, de ‘Burg’ (de plek waar vroeger het kasteel van Brugge stond) en de Basiliek van het Heilig Bloed in het bijzonder de moeite waard om te bezichtigen.
Excursieprijs: € 55,- p.p.
Inclusief: vervoer per Comfort Class touringcar, stadswandeling o.l.v. een deskundige lokale gids.
Zwaarte excursie: 4

Middagexcursie stadswandeling Middelburg                                                   
De hoofdstad van Zeeland mag met recht monumentenstad genoemd worden. U vindt hier zo'n 1100 grote en kleine monumenten die de sfeer van een rijk verleden nog steeds uitademen. De machtige abdij, het indrukwekkende stadhuis en de prachtige pakhuizen laten u proeven van dit verleden. Een tijd lang was Middelburg, na Amsterdam, de tweede VOC-stad van ons land. Met een deskundige gids gaat u op verkenningstocht en bekijkt u onder meer het stadhuis, het Damplein en de Lange Jan toren.    
Excursieprijs: € 28,- p.p.
Inclusief: stadswandeling o.l.v. een deskundige lokale gids.
Zwaarte excursie: 4
 

Zwaarte excursies
Graag informeren wij u zo volledig mogelijk over de excursies tijdens uw reis. Bij sommige excursies maakt u lange wandelingen of bewandelt u oneffen paden. De uitleg hieronder zal u een goede indruk geven over de zwaarte van de excursies. Natuurlijk kunt u altijd even overleggen met Friendship Cruises of de cruiseleader of een bepaalde excursie ook geschikt is voor u. De zwaarte van de excursies vindt u in het dag-tot-dag-programma terug onder de beschrijving van de excursie.
1) De excursie wordt uitgevoerd per touringcar. Er zullen ook enkele stops worden gemaakt. De keuze is aan u of u dan de touringcar verlaat, bijvoorbeeld om foto’s te nemen. U bewandelt alleen korte en effen paden.
2) De excursie wordt uitgevoerd per touringcar. Tevens maakt u een korte wandeling. U dient voor deze excursie soms enkele treden op en af te kunnen lopen.
3) De excursie wordt uitgevoerd per touringcar. Tevens maakt u een lange wandeling. U dient voor deze excursie goed ter been te zijn. Enkele trappen lopen is geen probleem voor u.
4) Deze excursie is een stadswandeling. U dient voor deze excursie goed ter been te zijn. Trappen zijn geen probleem voor u.
5) Deze excursie is een lange stadswandeling. U dient voor deze excursie goed ter been te zijn. Oneffen paden en trappen zijn geen probleem voor u.

De toegekende zwaarte is slechts een indicatie en blijft derhalve persoonsgebonden.

Lees meer
Lees minder

Riviercruiseschip Amadeus Queen

Hotelschip Amadeus Queen behoort tot de top van de riviercruiseschepen en draagt met trots haar vijf sterren. Net als haar zusterschip de Amadeus Star staat de Amadeus Queen bekend om haar moderne elegantie en uitstekende faciliteiten. De grandeur vindt u terug in elk detail.

Geniet op het Zonnedek van de prachtige landschappen die voorbij komen of laat u heerlijk verwennen in de massagesalon. De unieke wijnbar in de Amadeus Club nodigt u uit voor een heerlijk glaasje wijn terwijl u geniet van de uitzichten. De uitstekende verzorging en royale cabines aan boord van riviercruiseschip Amadeus Queen maken uw riviercruise compleet. 

fotos_10_amadeusqueen_rezeption-2453_lightbox
Amadeus Queen
fotos_15_amadeusqueen_treppenbereich-25241_lightbox
Royale entree
fotos_16_amadeusqueen_flur-2192_lightbox
Royale entree
fotos_18_amadeusqueen_restaurant_lightbox
Luxe restaurant
1_AMADEUS Queen_Suite-1
A-suite (26 m²) met panorama schuifpui en privé verandabalkon, Mozartdek
AB-cabine Amadeus Queen
A-/B-cabine (17 m²) met panorama schuifpui en Frans balkon, Mozart- en Straussdek
C cabine met logo
C-cabine (16 m²) met kleinere vensters die niet geopend kunnen worden, Haydndek
fotos_6_amadeus_queen_pool_lightbox
Pool
fotos_20_amadeusqueen_fitness-5302_lightbox
Fitness
fotos_amadeusqueen_amadeusclub-6154__verkleind_lightbox
Amadeus Club
Veeg naar links

Prijsinformatie

Reissom
Toeslagen
Inbegrepen
Niet inbegrepen
Voorwaarden
8-daagse cruise Parels van België
Vanaf 1.398,- p.p.

Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.

Voor vragen neemt u gerust even contact met ons op via friendship@destintravel.nl of bel ons tijdens kantooruren op 088-13 07 300.

Vertrekdatum
Prijs per persoon
22 augustus 2025
v.a. 1.398,-

De reissom is p.p. en gebaseerd op een 2-pers. C-cabine Economy (16 m²), Haydndek. 

Toeslag 2-pers. C-cabine (16 m²), Haydndek  198,- p.p.
Toeslag 2-pers. B-cabine Economy (17 m²), Straussdek  298,- p.p.
Toeslag 2-pers. B-cabine (17 m²), Straussdek  498,- p.p.
Toeslag 2-pers. A-cabine (17 m²), Mozartdek  598,- p.p.
Toeslag 2-pers. A-suite (26 m²), Mozartdek  998,- p.p.

Toeslag 2-pers. C-cabine Economy voor alleengebruik (16 m²), Haydndek  398,- p.p.
Toeslag 2-pers. C-cabine voor alleengebruik (16 m²), Haydndek  498,- p.p.
Toeslag 2-pers. B-cabine Economy voor alleengebruik (17 m²), Straussdek  698,- p.p.
Toeslag 2-pers. B-cabine voor alleengebruik (17 m²), Straussdek  798,- p.p.

Toeslag 2-pers. A-cabine voor alleengebruik (17 m²), Mozartdek  2.398,- p.p.                                                                          

Graag maken wij u erop attent dat de machinekamer zich doorgaans achterop het schip bevindt op het onderste dek. Om deze reden zijn de Economy cabines lager geprijsd.

• Deskundige Nederlandssprekende cruiseleaders.
• Volpension verzorging aan boord
       • Culinair dineren in het panorama-restaurant waar alle maaltijden zijn inbegrepen (ontbijtbuffet, lunch, diner en midnight-snack)
       • Koffie en thee na lunch en diner
       • Water tijdens elke maaltijd
       • Koffie of thee in de middag
       • Welkomstcocktail
       • Welkomstdiner
       • Afscheidsdiner

• Quiet Vox systeem tijdens alle excursies
• Muzikale verrassing in Middelburg op dag 7
• Muziek verzorgd door een boordmuzikant in de panoramabar
• Gratis gebruik van fietsen (beperkt beschikbaar)
• Gratis Wi-Fi aan boord
• Alle haven- en lokale belastingen.

• Toeslagen voor andere type accommodaties.
• Eventuele brandstoftoeslag.
• Excursies (bij boeking te reserveren). 
• Taxiservice (bij boeking te reserveren). 
• Verzekeringen
• 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen
• Drankjes, fooien en andere uitgaven van persoonlijke aard.

Mobiliteit
Wij wijzen u erop dat u over een normale basisconditie dient te beschikken en een goede mobiliteit noodzakelijk is. U dient gemakkelijk afstanden te kunnen lopen, trappen te kunnen nemen en zelfstandig op en af uw hotelschip te geraken. 
Het gebruik van een rollator/rolstoel aan boord van onze riviercruiseschepen is niet toegestaan, het meenemen hiervan is op aanvraag. Het aantal opvouwbare rollators/rolstoelen is per afvaart strikt gelimiteerd in verband met de veiligheid aan boord en het comfort voor de medereizigers. Alleen na schriftelijke goedkeuring en bevestiging kunt u de rollator/rolstoel meenemen. De bemanning parkeert deze voor u op het Zonnedek. Zodra u de wal op gaat, staat uw rollator/rolstoel gereed op de kade. Een elektrische rolstoel/scootmobiel is in het geheel niet toegestaan.
Excursie(s)(pakketten) kunnen niet vooraf geboekt worden i.c.m. gebruik rollator/rolstoel. 

Betaling
Friendship Cruises is aangesloten bij de ANVR en SGR. Voor u de garantie dat uw cruise in goede handen is. Echter voor deze cruise hanteren wij afwijkende (aan)betalings- en annuleringsvoorwaarden. Zodra u van ons de bevestiging, welke tevens de factuur is, heeft ontvangen, verzoeken wij u 15% van de totale reissom aan ons over te maken. Het restant van de reissom dient uiterlijk 6 weken voor aanvang van de reis in ons bezit te zijn. Indien u uw cruise boekt binnen 6 weken voor aanvang van de reis dan dient u na ontvangst van de bevestiging/factuur de totale reissom per direct aan ons te voldoen. 

Reisdocumentatie
14 tot 10 dagen voordat uw cruise vertrekt ontvangt u van ons uw reisdocumentatie per post thuis gestuurd. 

Voorwaarden
Op deze reis zijn de ANVR- en SGR-voorwaarden van toepassing, evenals de Algemene Voorwaarden zoals vermeld op deze website. Echter voor deze cruise hanteren wij afwijkende (aan)betalings- en annuleringsvoorwaarden. Het minimum aantal vereiste deelnemers voor het arrangement en cruiseleaders bedraagt ca. 120 personen. Annuleringstermijn touroperator 20 dagen voor vertrek. Wijzigingen in vaarroute, vaarschema en/of excursieprogramma om nautische, veiligheids-, volksgezondheids- en/of organisatorische redenen voorbehouden. Voor elke excursie is een minimum aantal deelnemers vereist.
Indien een aanmelding ongedaan wordt gemaakt, zijn per persoon de volgende annuleringskosten verschuldigd:
- Bij annulering tot 96 dagen voor vertrek: 15% van de reissom.
- Bij annulering vanaf 96 dagen (inclusief) tot 75 dagen (exclusief) voor vertrek: 20% van de reissom.
- Bij annulering vanaf 75 dagen (inclusief) tot 55 dagen (exclusief) voor vertrek: 40% van de reissom.
- Bij annulering vanaf 55 dagen (inclusief) tot 35 dagen (exclusief) voor vertrek: 55% van de reissom.
- Bij annulering vanaf 35 dagen (inclusief) tot 25 dagen (exclusief) voor vertrek: 85% van de reissom.
- Bij annulering vanaf 25 dagen (inclusief) tot 15 dagen (exclusief) voor vertrek: 90% van de reissom.
- Bij annulering vanaf 15 dagen (inclusief) tot de dag van vertrek (exclusief) voor vertrek: 95% van de reissom.
- Bij annulering op de vertrekdag of later: de volledige reissom.

Vervoersvoorwaarden
Klik hier voor de vervoersvoorwaarden die van toepassing zijn op deze reis. 

 

Reissom
8-daagse cruise Parels van België
Vanaf 1.398,- p.p.

Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.

Voor vragen neemt u gerust even contact met ons op via friendship@destintravel.nl of bel ons tijdens kantooruren op 088-13 07 300.

Vertrekdatum
Prijs per persoon
22 augustus 2025
v.a. 1.398,-
Toeslagen

De reissom is p.p. en gebaseerd op een 2-pers. C-cabine Economy (16 m²), Haydndek. 

Toeslag 2-pers. C-cabine (16 m²), Haydndek  198,- p.p.
Toeslag 2-pers. B-cabine Economy (17 m²), Straussdek  298,- p.p.
Toeslag 2-pers. B-cabine (17 m²), Straussdek  498,- p.p.
Toeslag 2-pers. A-cabine (17 m²), Mozartdek  598,- p.p.
Toeslag 2-pers. A-suite (26 m²), Mozartdek  998,- p.p.

Toeslag 2-pers. C-cabine Economy voor alleengebruik (16 m²), Haydndek  398,- p.p.
Toeslag 2-pers. C-cabine voor alleengebruik (16 m²), Haydndek  498,- p.p.
Toeslag 2-pers. B-cabine Economy voor alleengebruik (17 m²), Straussdek  698,- p.p.
Toeslag 2-pers. B-cabine voor alleengebruik (17 m²), Straussdek  798,- p.p.

Toeslag 2-pers. A-cabine voor alleengebruik (17 m²), Mozartdek  2.398,- p.p.                                                                          

Graag maken wij u erop attent dat de machinekamer zich doorgaans achterop het schip bevindt op het onderste dek. Om deze reden zijn de Economy cabines lager geprijsd.

Inbegrepen

• Deskundige Nederlandssprekende cruiseleaders.
• Volpension verzorging aan boord
       • Culinair dineren in het panorama-restaurant waar alle maaltijden zijn inbegrepen (ontbijtbuffet, lunch, diner en midnight-snack)
       • Koffie en thee na lunch en diner
       • Water tijdens elke maaltijd
       • Koffie of thee in de middag
       • Welkomstcocktail
       • Welkomstdiner
       • Afscheidsdiner

• Quiet Vox systeem tijdens alle excursies
• Muzikale verrassing in Middelburg op dag 7
• Muziek verzorgd door een boordmuzikant in de panoramabar
• Gratis gebruik van fietsen (beperkt beschikbaar)
• Gratis Wi-Fi aan boord
• Alle haven- en lokale belastingen.

Niet inbegrepen

• Toeslagen voor andere type accommodaties.
• Eventuele brandstoftoeslag.
• Excursies (bij boeking te reserveren). 
• Taxiservice (bij boeking te reserveren). 
• Verzekeringen
• 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen
• Drankjes, fooien en andere uitgaven van persoonlijke aard.

Voorwaarden

Mobiliteit
Wij wijzen u erop dat u over een normale basisconditie dient te beschikken en een goede mobiliteit noodzakelijk is. U dient gemakkelijk afstanden te kunnen lopen, trappen te kunnen nemen en zelfstandig op en af uw hotelschip te geraken. 
Het gebruik van een rollator/rolstoel aan boord van onze riviercruiseschepen is niet toegestaan, het meenemen hiervan is op aanvraag. Het aantal opvouwbare rollators/rolstoelen is per afvaart strikt gelimiteerd in verband met de veiligheid aan boord en het comfort voor de medereizigers. Alleen na schriftelijke goedkeuring en bevestiging kunt u de rollator/rolstoel meenemen. De bemanning parkeert deze voor u op het Zonnedek. Zodra u de wal op gaat, staat uw rollator/rolstoel gereed op de kade. Een elektrische rolstoel/scootmobiel is in het geheel niet toegestaan.
Excursie(s)(pakketten) kunnen niet vooraf geboekt worden i.c.m. gebruik rollator/rolstoel. 

Betaling
Friendship Cruises is aangesloten bij de ANVR en SGR. Voor u de garantie dat uw cruise in goede handen is. Echter voor deze cruise hanteren wij afwijkende (aan)betalings- en annuleringsvoorwaarden. Zodra u van ons de bevestiging, welke tevens de factuur is, heeft ontvangen, verzoeken wij u 15% van de totale reissom aan ons over te maken. Het restant van de reissom dient uiterlijk 6 weken voor aanvang van de reis in ons bezit te zijn. Indien u uw cruise boekt binnen 6 weken voor aanvang van de reis dan dient u na ontvangst van de bevestiging/factuur de totale reissom per direct aan ons te voldoen. 

Reisdocumentatie
14 tot 10 dagen voordat uw cruise vertrekt ontvangt u van ons uw reisdocumentatie per post thuis gestuurd. 

Voorwaarden
Op deze reis zijn de ANVR- en SGR-voorwaarden van toepassing, evenals de Algemene Voorwaarden zoals vermeld op deze website. Echter voor deze cruise hanteren wij afwijkende (aan)betalings- en annuleringsvoorwaarden. Het minimum aantal vereiste deelnemers voor het arrangement en cruiseleaders bedraagt ca. 120 personen. Annuleringstermijn touroperator 20 dagen voor vertrek. Wijzigingen in vaarroute, vaarschema en/of excursieprogramma om nautische, veiligheids-, volksgezondheids- en/of organisatorische redenen voorbehouden. Voor elke excursie is een minimum aantal deelnemers vereist.
Indien een aanmelding ongedaan wordt gemaakt, zijn per persoon de volgende annuleringskosten verschuldigd:
- Bij annulering tot 96 dagen voor vertrek: 15% van de reissom.
- Bij annulering vanaf 96 dagen (inclusief) tot 75 dagen (exclusief) voor vertrek: 20% van de reissom.
- Bij annulering vanaf 75 dagen (inclusief) tot 55 dagen (exclusief) voor vertrek: 40% van de reissom.
- Bij annulering vanaf 55 dagen (inclusief) tot 35 dagen (exclusief) voor vertrek: 55% van de reissom.
- Bij annulering vanaf 35 dagen (inclusief) tot 25 dagen (exclusief) voor vertrek: 85% van de reissom.
- Bij annulering vanaf 25 dagen (inclusief) tot 15 dagen (exclusief) voor vertrek: 90% van de reissom.
- Bij annulering vanaf 15 dagen (inclusief) tot de dag van vertrek (exclusief) voor vertrek: 95% van de reissom.
- Bij annulering op de vertrekdag of later: de volledige reissom.

Vervoersvoorwaarden
Klik hier voor de vervoersvoorwaarden die van toepassing zijn op deze reis. 

 

CTA Blok_Friendship_Hilde
Wij staan voor u klaar
Onze Travel Consultants geven u graag advies

Neem contact met ons op voor meer informatie over onze riviercruises en onze luxe hotelschepen.

 

Bel +31 (0)88 - 13 07 300
Brochure Destin Riviercruises_Vooruitblik 2025_MU
Luxe brochure
De mooiste riviercruises in Europa en wereldwijd
  • Vooruitblik op ons aanbod riviercruises 2025
  • 5-sterren luxe hotelschepen
  • Gratis bij u thuisbezorgd 
Brochure aanvragen

Vergelijkbare reizen

Bekijk ook onze andere luxe riviercruises