Ruim 50 jaar ervaring
Persoonlijk advies op maat
Wereldwijd aanbod
Kerstcruise Rijn
U bevindt zich hier: Home
Reisaanbod
Riviercruises
Kerstcruise Rijn

Kerstcruise over de Romantische Rijn 

riviercruises

6-daagse Kerstcruise over de Rijn

Geniet van een prachtige kerstcruise over de Romantische Rijn in 5-sterren luxe!

Nederlandssprekende Friendship Cruises cruiseleaders
Quiet Vox headset systemen tijdens uw excursies
Inclusief Kerstconcert in Koblenz
Volgend vertrek
23-12-2023
Reisduur
6 dagen
Vertrekpunt
Rotterdam
Schip
HS Geoffrey Chaucer*****
Destin
Vanaf 898,-
Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.
Brochure aanvragen Brochure aanvragen
Navigatie
Unieke belevenis Vaarschema Excursies Riviercruiseschip Prijsinformatie
Brochure aanvragen Brochure aanvragen

Kerstcruise Romantische Rijn

Geniet van een prachtige Kerstcruise over de Romantische Rijn aan boord van uw luxe 5-sterren hotelschip Geoffrey Chaucer. U wordt vorstelijk ontvangen in de royale entree op het Diamantdek. Ervaar de luxe en het comfort van uw 5-sterren hotelschip door de stijlvolle inrichting en faciliteiten aan boord. Tijdens de Kerstcruise geniet u van de gezellige kerstsfeer in o.a. Keulen, Koblenz en Bonn. Speciaal voor onze passagiers organiseren wij op Eerste Kerstdag een exclusief kerstconcert met medewerking van professionele musici. Een waar hoogtepunt tijdens uw Kerstcruise. Vier met ons de feestdagen aan boord van de Geoffrey Chaucer.

Rotterdam winter
Rotterdam
Keulen Kerst
Keulen
Kerstcruise Rijn
Keulen
Koblenz+(3)
Koblenz
Bacharach Christmas
Bacharach
Bacharach kerst
Bacharach
Kerstcruise Rijn
Bonn Beethoven
Bonn
Bonn
Veeg naar links

Deze afvaart is geheel gereserveerd voor Friendship Cruises passagiers.
• Nederlandse boordtaal
• Nederlandssprekende Friendship Cruises cruiseleaders
• Quiet Vox headset systemen tijdens uw excursies

Exclusief Kerstconcert op 1e Kerstdag in Koblenz - speciaal voor Friendship Cruises passagiers!
Het belooft een bijzondere Kerst te worden
Traditiegetrouw organiseert Friendship Cruises een Kerstconcert in Koblenz op 1Kerstdag. Samen vieren we Kerst. Massaal zingen we met elkaar de bekende kerstliederen. Omlijst met een mooi muzikaal programma met medewerking van talentvolle musici. De majestueuze klanken van het orgel laten zich combineren met de gouden klanken van de trompet. Friendship Cruises biedt haar Kerstcruise passagiers op de Romantische Rijn dit Kerstconcert exclusief aan.

Vaarschema

Uw route in beeld

Routekaartje Kerstcruise  Rijn

Dag 1 - Rotterdam – Keulen

Uw prachtige cruise begint in Rotterdam. De inscheping staat gepland om ca. 10.00 uur. U reist op eigen gelegenheid of per taxiservice naar de kade in Rotterdam. De Geoffrey Chaucer gooit haar trossen los en vaart richting Keulen. Aan boord wordt u welkom geheten met een heerlijke lunch en een welkomstdiner, een goed begin van uw cruise!

Kerstcruise Rijn

Dag 2 - Keulen – Bonn

Vanmorgen een heerlijke vaarochtend aan boord van de Geoffrey Chaucer. Tijdens de lunch komt Keulen in zicht. Vanmiddag kunnen de liefhebbers van boord voor een kennismaking met de Domstad Keulen tijdens een stadswandeling. Wanneer u op eigen gelegenheid Keulen gaat ontdekken, houdt u er rekening mee dat veel winkels en musea vanwege Heiligabend eerder sluiten. Vanavond geniet u van een heerlijk diner aan boord. Na het diner gooit de kapitein de trossen los en zet koers richting Bonn.
Middagexcursie stadswandeling Keulen € 20,- p.p.

Kerstcruise Rijn

Dag 3 - Eerste Kerstdag – Bonn – Koblenz

Het is vandaag Eerste Kerstdag. U geniet van een prachtige vaarochtend aan boord van de Geoffrey Chaucer. Nadat u heeft genoten van de uitgebreide lunch komt Koblenz in zicht. Traditiegetrouw organiseert Friendship Cruises een Kerstconcert in Koblenz op 1e Kerstdag. Samen vieren we Kerst. Een mooi muzikaal kersprogramma met medewerking van talentvolle musici. Friendship Cruises biedt haar passagiers dit Kerst Concert exclusief aan

 

Kerstcruise Rijn

Dag 4 - Tweede Kerstdag – Koblenz – Bacharach – Remagen

Vanochtend vaart u over het mooiste stukje van de Rijn; de beroemde Burchten- en kastelen route en de Loreley Passage naar Bacharach waar u in de loop van de middag aankomt. Tijdens de lunch arriveert de Geoffrey Chaucer in Bacharach waar de excursiepassagiers van boord gaan voor een stadswandeling met een Weinprobe. Wanneer u niet meegaat op excursie laat het wijnstadje Bacharach zich prima te voet ontdekken. Aan het eind van de middag zet uw hotelschip koers richting Remagen waar u later vanavond aankomt.
Middagexcursie stadswandeling Bacharach en Weinprobe € 45,- p.p. 

 

Bacharach Christmas

Dag 5 - Remagen – Bonn – Rotterdam

Vanochtend vroeg gooit de Geoffrey Chaucer haar trossen los om naar Bonn te varen. Na het ontbijt kunt u van boord voor stadswandeling door deze Beethovenstad. Rond lunchtijd vaart u stroomafwaarts en passeert u onder andere Keulen en Düsseldorf op weg naar Rotterdam, waar u de volgende morgen zult aankomen.
Morgenexcursie stadswandeling Bonn in de voetsporen van Ludwig van Beethoven € 35,- p.p. 

Kerstcruise Rijn

Dag 6 - Rotterdam

Alweer de laatste dag van uw cruise over de Rijn. De ontscheping vindt plaats na het ontbijt, om ca. 10.00 uur in Rotterdam. U neemt afscheid van de Geoffrey Chaucer en haar bemanning. Vanaf de kade in Rotterdam keert u met eigen vervoer of per taxiservice huiswaarts. We hopen dat u heeft genoten van een prachtige Kerstcruise over de Rijn.

Toon meer
Toon minder

Excursies

Een riviercruise is de meest comfortabele manier om nieuwe landen, culturen en mensen te leren kennen. Friendship Cruises biedt u dan ook de mogelijkheid om deel te nemen aan interessante excursies. Van stadswandelingen door indrukwekkende hoofdsteden tot bezoeken aan pittoreske historische dorpjes of boeiende musea, ontdekkingstochten in de natuur en culinaire verrassingen uit de regio, elk uitstapje is uniek en onvergetelijk! De belevenis is elke dag weer anders. Ervaren lokale gidsen nemen u maar al te graag mee en delen vol oprecht enthousiasme hun grenzeloze kennis van de streek. Zo proeft u de sfeer en cultuur in optima forma. Hieronder vindt u een overzicht van de excursies die u kunt maken tijdens deze cruise, en hoe u deze kunt boeken.

Bij reservering kunt u een keuze maken uit drie excursies. Deze excursies boekt en betaalt u direct bij reservering van uw cruise. Zo weet u precies waar u aan toe bent! Wanneer u geen gebruik maakt van de excursiepakketten, kunt u de excursies ook los aan boord boeken. U betaalt de prijzen zoals onderstaand per excursie vermeld. Wij kunnen u in dat geval niet garanderen dat er nog plaats is op alle excursies.

* Inhoud excursies onder voorbehoud. Voor elke excursie is een minimum aantal deelnemers vereist.

Middagexcursie stadswandeling Keulen
U maakt tijdens deze excursie kennis met de Domstad Keulen en haar historische centrum. Keulen is ontstaan uit de Romeinse kolonie Colonia Claudia Ara Agrippinensis. Vervolgens hoorde Keulen vanaf het eind van de 5e-eeuw tot het rijk van de Franken. De stad werd door Karel de Grote tot aartsbisdom verheven en was reeds in de Middeleeuwen één van de leidende steden van Duitsland. De Tweede Wereldoorlog verwoestte het grootste deel van de stad. Na het puinruimen werd ook deze stad met grote voortvarendheid weer opgebouwd. Een deskundige gids neemt u graag mee op ontdekking door deze historische stad. U kunt eventueel op eigen gelegenheid nog een kijkje nemen binnenin de Dom (indien geopend).  De dom is de grootste gotische kathedraal van Noord-Europa. Tijdens de Tweede Wereldoorlog liep ook de Dom van Keulen schade op, maar toch is de beroemde basiliek voor een groot deel in zijn oorspronkelijke vorm bewaard gebleven. 
Excursieprijs: € 20,- p.p.
Inclusief: stadswandeling o.l.v. een deskundige lokale gids.
Zwaarte excursie: 4

Middagexcursie stadswandeling Bacharach en Weinprobe
Bacharach in de Romantische Rijn is gelegen op minder dan 50 kilometer ten zuiden van Koblenz. Langs de Romantische Rijn tussen Düsseldorf en Rüdesheim is er weinig industrie, maar zijn er wel veel groene heuvels te zien, alsook wijngaarden en kastelen. In Bacharach zullen vooral de vestingmuur en de oude binnenstad de aandacht trekken. Vanaf de burcht Stahleck is er een prachtig uitzicht over de stad, de Romantische Rijn en de omgeving. Hoewel de eerste documenten over de stad Bacharach uit de 11e eeuw dateren, is er waarschijnlijk op die plaats in de 7e eeuw al een eigendom van de aartsbisschop van Keulen. Aartsbisschop Kunibert bouwde er een kapel die naar hem vernoemd werd, op de plaats waar nu de Wernerkapel is. Vanaf de 11e eeuw woonden de keurvorsten van de Palts, die de invloed van Keulen teruggedrongen, in de burcht Stahleck. Bacharach werd economisch belangrijker en was een belangrijk overslagpunt voor wijn. De vaten die op kleine schepen door het Binger Loch (een kwartsiet rif in de Rijn, in de buurt van Bingen) geloodst werden, werden hier op grotere schepen overgeladen en kregen de herkomstbenaming ‘Bacharacher’. Een wijnproeverij kan in deze stad dan ook niet ontbreken!
Excursieprijs: € 45,- p.p.
Inclusief: stadswandeling o.l.v. een deskundige lokale gids, incl. lokale wijnproeverij.
Zwaarte excursie: 4

Morgenexcursie stadswandeling Bonn incl. bezoek Beethovenhuis
Tijdens deze stadswandeling maakt u kennis met de geboorteplaats van Ludwig van Beethoven. U bezoekt het geboortehuis van Beethoven en wandelt langs plaatsen en locaties waar de wereldberoemde componist werkte en inspiratie op deed, zoals de Remigiuskerk met het doopvont van Ludwig van Beethoven en het Beethoven-monument op de Munsterplatz.
Excursieprijs: € 35,- p.p.
Inclusief: stadswandeling o.l.v. een deskundige lokale gids incl. bezoek Beethovenhuis.
Zwaarte excursie: 4

Zwaarte excursies
Graag informeren wij u zo volledig mogelijk over de excursies tijdens uw reis. Bij sommige excursies maakt u lange wandelingen of bewandelt u oneffen paden. De uitleg hieronder zal u een goede indruk geven over de zwaarte van de excursies. Natuurlijk kunt u altijd even overleggen met Friendship Cruises of de cruiseleader of een bepaalde excursie ook geschikt is voor u. De zwaarte van de excursies vindt u in het dag-tot-dag-programma terug onder de beschrijving van de excursie.
1) De excursie wordt uitgevoerd per touringcar. Er zullen ook enkele stops worden gemaakt. De keuze is aan u of u dan de touringcar verlaat, bijvoorbeeld om foto’s te nemen. U bewandelt alleen korte en effen paden.
2) De excursie wordt uitgevoerd per touringcar. Tevens maakt u een korte wandeling. U dient voor deze excursie soms enkele treden op en af te kunnen lopen.
3) De excursie wordt uitgevoerd per touringcar. Tevens maakt u een lange wandeling. U dient voor deze excursie goed ter been te zijn. Enkele trappen lopen is geen probleem voor u.
4) Deze excursie is een stadswandeling. U dient voor deze excursie goed ter been te zijn. Trappen zijn geen probleem voor u.
5) Deze excursie is een lange stadswandeling. U dient voor deze excursie goed ter been te zijn. Oneffen paden en trappen zijn geen probleem voor u.

De toegekende zwaarte is slechts een indicatie en blijft derhalve persoonsgebonden.

Lees meer
Lees minder

Riviercruiseschip Geoffrey Chaucer

Welkom aan boord! De stijlvolle inrichting en uitstekende verzorging zorgen ervoor dat u zich direct thuis voelt aan boord van de Geoffrey Chaucer. U wordt vorstelijk ontvangen in de royale entree. De sfeervolle panoramasalon biedt u alle ruimte om heerlijk te ontspannen en kennis te maken met uw medepassagiers. Het luxe restaurant bevindt zich op het Rubindek, hier worden u drie keer per dag heerlijke maaltijden geserveerd, de verzorging aan boord is op basis van volpension. Bent u toe aan extra ontspanning? U vindt op de Geoffrey Chaucer ook een knip-, nagel- en massagesalon. Op het Zonnedek is het heerlijk vertoeven in de loungestoelen, op de ligbedden of de whirlpool. Er is voor de golfliefhebbers zelfs een Golf Putting Green op het Zonnedek. 

Geoffrey Chaucer
Geoffrey Chaucer Lounge
Geoffrey Chaucer
Luxe restaurant
Geoffrey Chaucer
Luxe restaurant
Geoffrey Chaucer
A-suite (24 m²) met panorama schuifpui en verandabalkon, Diamantdek
Geoffrey Chaucer
A-/B-cabine (16 m²) met panorama schuifpui en Frans balkon, Diamantdek/Rubindek
Geoffrey Chaucer
C-cabine (15 m²) met vensters die niet geopend kunnen worden, Smaragddek
Geoffrey Chaucer
Geoffrey Chaucer Lounge
Geoffrey Chaucer
Haarsalon
Geoffrey Chaucer
Wellness
Veeg naar links

Prijsinformatie

Reissom
Toeslagen
Inbegrepen
Niet inbegrepen
Voorwaarden
6-daagse Kerstcruise over de Rijn
Vanaf 898,- p.p.

Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.

Voor vragen neemt u gerust even contact met ons op via friendship@destintravel.nl of bel ons tijdens kantooruren op 088-13 07 300.

Vertrekdatum
Prijs per persoon
23 december 2023
v.a. 898,-

De reissom is p.p. en gebaseerd op een 2-pers. C-cabine Economy (15 m²), Smaragddek.

Toeslag 2-pers. C-cabine (15 m²), Smaragddek € 198,- p.p.
Toeslag 2-pers. B-cabine Economy (16 m²), Rubindek € 298,- p.p.
Toeslag 2-pers. B-cabine (16 m²), Rubindek € 398,- p.p.
Toeslag 2-pers. B-mini suite (23 m²), Rubindek € 498,- p.p.

Toeslag 2-pers. A-cabine (16 m²), Diamantdek € 498,- p.p.
Toeslag 2-pers. A-mini suite (23 m²), Diamantdek € 998,- p.p.

Toeslag 2-pers. A-suite (24 m²), Diamantdek € 1.198,- p.p.

Toeslag 2-pers. C-cabine Economy voor alleengebruik (15 m²), Smaragddek € 398,-
Toeslag 2-pers. C-cabine voor alleengebruik (15 m²), Smaragddek € 498,-
Toeslag 2-pers. B-cabine Economy voor alleengebruik (16 m²), Rubindek € 598,-  

Toeslag 2-pers. B-cabine voor alleengebruik (17 m²), Rubindek € 698,- 
Toeslag 2-pers. A-cabine voor alleengebruik (16 m²), Diamantdek € 1.798,- 

• 6-daagse cruise aan boord van 5-sterren hotelschip Geoffrey Chaucer.
• Deskundige Nederlandssprekende cruiseleaders.
• Volpension verzorging aan boord
       • Culinair dineren in het panorama-restaurant waar alle maaltijden zijn inbegrepen (ontbijtbuffet, lunch, diner en midnight-snack)
       • Koffie met gebak bij inscheping
       • Welkomstcocktail met snacks
       • Koffie met gebak in de middag
       • Welkomstdiner
       • Happy hour
       • Afscheidscocktail met snacks
      • Captains dinner
• Quiet Vox systeem tijdens alle excursies
• Muziek verzorgd door een boordmuzikant in de panoramabar
• Gratis Wi-Fi aan boord
• Alle haven- en lokale belastingen.
• Hoogtepunt: Kerstconcert Koblenz exclusief voor Friendship Cruises passagiers.

• Toeslagen voor andere type accommodaties.
• Eventuele brandstoftoeslag.
• Excursies (bij boeking te reserveren). 
• Taxiservice (bij boeking te reserveren). 
• Verzekeringen
• 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen
• Drankjes, fooien en andere uitgaven van persoonlijke aard.

Mobiliteit
Wij wijzen u erop dat u over een normale basisconditie dient te beschikken en een goede mobiliteit noodzakelijk is. U dient gemakkelijk afstanden te kunnen lopen, trappen te kunnen nemen en zelfstandig op en af uw hotelschip te geraken. 
Het gebruik van een rollator/rolstoel aan boord van onze riviercruiseschepen is niet toegestaan, het meenemen hiervan is op aanvraag. Het aantal opvouwbare rollators/rolstoelen is per afvaart strikt gelimiteerd in verband met de veiligheid aan boord en het comfort voor de medereizigers. Alleen na schriftelijke goedkeuring en bevestiging kunt u de rollator/rolstoel meenemen. De bemanning parkeert deze voor u op het Zonnedek. Zodra u de wal op gaat, staat uw rollator/rolstoel gereed op de kade. Een elektrische rolstoel/scootmobiel is in het geheel niet toegestaan.
Excursie(s)(pakketten) kunnen niet vooraf geboekt worden i.c.m. gebruik rollator/rolstoel. 

Betaling
Friendship Cruises is aangesloten bij de ANVR en SGR. Voor u de garantie dat uw cruise in goede handen is. Echter voor deze cruise hanteren wij afwijkende (aan)betalings- en annuleringsvoorwaarden. Zodra u van ons de bevestiging, welke tevens de factuur is, heeft ontvangen, verzoeken wij u 15% van de totale reissom aan ons over te maken. Het restant van de reissom dient uiterlijk 6 weken voor aanvang van de reis in ons bezit te zijn. Indien u uw cruise boekt binnen 6 weken voor aanvang van de reis dan dient u na ontvangst van de bevestiging/factuur de totale reissom per direct aan ons te voldoen. 

Reisdocumentatie
14 tot 10 dagen voordat uw cruise vertrekt ontvangt u van ons uw reisdocumentatie per post thuis gestuurd. 

Voorwaarden
Op deze reis zijn de ANVR- en SGR-voorwaarden van toepassing, evenals de Algemene Voorwaarden zoals vermeld op deze website. Echter voor deze cruise hanteren wij afwijkende (aan)betalings- en annuleringsvoorwaarden. Het minimum aantal vereiste deelnemers voor het arrangement incl. cruiseleaders bedraagt ca. 120 personen. Annuleringstermijn touroperator 20 dagen voor vertrek. Wijzigingen in vaarroute, vaarschema en/of excursieprogramma om nautische, veiligheids-, volksgezondheids- en/of organisatorische redenen voorbehouden. Voor elke excursie is een minimum aantal deelnemers vereist.
Indien een aanmelding ongedaan wordt gemaakt, zijn per persoon de volgende annuleringskosten verschuldigd:
- Bij annulering tot 96 dagen voor vertrek: 15% van de reissom.
- Bij annulering vanaf 96 dagen (inclusief) tot 75 dagen (exclusief) voor vertrek: 20% van de reissom.
- Bij annulering vanaf 75 dagen (inclusief) tot 55 dagen (exclusief) voor vertrek: 40% van de reissom.
- Bij annulering vanaf 55 dagen (inclusief) tot 35 dagen (exclusief) voor vertrek: 55% van de reissom.
- Bij annulering vanaf 35 dagen (inclusief) tot 25 dagen (exclusief) voor vertrek: 85% van de reissom.
- Bij annulering vanaf 25 dagen (inclusief) tot 15 dagen (exclusief) voor vertrek: 90% van de reissom.
- Bij annulering vanaf 15 dagen (inclusief) tot de dag van vertrek (exclusief) voor vertrek: 95% van de reissom.
- Bij annulering op de vertrekdag of later: de volledige reissom.

Vervoersvoorwaarden
Klik hier voor de vervoersvoorwaarden die van toepassing zijn op deze reis. 

CTA Blok_Friendship_Hilde
Wij staan voor u klaar
Onze Travel Consultants geven u graag advies

Neem contact met ons op voor meer informatie over onze riviercruises en onze luxe hotelschepen.

 

Bel +31 (0)88 - 13 07 300
Brochure Friendship Cruises kerst en data 2024_490x735
Luxe brochure
De mooiste riviercruises in Europa en wereldwijd
  • Ruim 100 pagina's cruise-inspiratie
  • 5-sterren luxe hotelschepen
  • Gratis bij u thuisbezorgd 
Brochure aanvragen

Vergelijkbare reizen

Bekijk ook onze andere luxe riviercruises