Bel ons
Menu
Sluit
Bel ons
Menu
Sluit
Cochem kasteel uitzicht

Ontdek de Rijn, Moezel
en Saar

riviercruises

Cruise over de Rijn, Moezel en Saar

8-daagse cruise over de Rijn, Moezel en Saar vanuit Veenendaal

Internationaal gezelschap aan boord
Inclusief Friendship Cruises cruiseleader
2024 - volgeboekt
Volgend vertrek
28-09-2024
+1 vertrekdata
Reisduur
8 dagen
Vertrekpunt
Veenendaal/Rotterdam
Schip
HS Amadeus Brilliant *****
Destin
Vanaf 1.598,-
Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.

Ontdek verborgen schatten van Duitsland

Welkom aan boord voor een schitterende riviercruise over de Saar, de Moezel en de Rijn. Nadat u vanaf Keulen naar Koblenz over de brede Rijn heeft gevaren, vaart u vanaf Koblenz over de kleinere, slingerende Moezel. U kunt genieten van de prachtige wijnstreken en idyllische plaatsjes als Cochem en Bernkastel, waarna u de Saar opgaat. De vaartocht door de beroemde Saarschleife is schitterend en zal een onvergetelijke indruk bij u achterlaten. Uiteraard kan een bezoek aan steden als Luxemburg en Trier niet ontbreken tijdens deze cruise. De loopplank van de Amadeus Brilliant leggen wij graag voor u uit!

Cruise langs overblijfselen van het Romeinse Rijk
Maak op comfortabele wijze kennis met Romeinse overblijfselen en ruïnes langs de Rijn, Moezel en Saar. De Amadeus Brilliant, uw 5-sterren luxe hotelschip brengt u naar prachtige bezienswaardigheden zoals het tempelcomplex Tawern en de Porta Nigra, één van de best bewaarde monumenten van Duitsland! De stad Trier, ook wel Augusta Treverorum genoemd, en destijds gesticht door Keizer Augustus, was de belangrijkste stad van het West-Romeinse Rijk. Keizer Constantijn had in deze stad een residentie. 

Keulen kathedraal, bomen
Keulen
Cochem van boven
Cochem
Bernkastel Kues
Bernkastel-Kues
Rivier de Saar cruise
De Saar
Duitsland - Saarburg
Saarburg
Duitsland - Saarschleife
De Saarschleife
Luxemburg - Luxemburg Stad
Luxemburg Stad
Duitsland - Trier -
Trier
Koblenz
Koblenz, waar de Moezel in de Rijn stroomt
Veeg naar links

Groepsreis o.l.v. uw Friendship Cruises cruiseleader
• Internationaal gezelschap aan boord
• Quiet Vox headset systemen tijdens uw excursies
• Nederlandssprekende Friendship Cruises cruiseleader
• Deskundige lokale gidsen tijdens uw excursies

Meer bedenktijd nodig? Neem een vrijblijvende optie! Wij houden dan een plaatsje voor u vrij op deze reis.

Vaarschema

Uw route in beeld

Saar

Dag 1 - Nederland – Keulen – Cochem

Per taxiservice of met eigen vervoer reist u naar Rotterdam of Veenendaal. Na een kopje koffie in het Van der Valk hotel in Veenendaal reist u per Comfort Class touringcar naar Keulen. De inscheping aan boord van hotelschip Amadeus Brilliant vindt plaats om ca. 16.00 uur.  De toegewijde bemanning verwelkomt u aan boord en wijst u uw cabine. Het welkomstdiner wordt u geserveerd in het restaurant. Uw hotelschip zet in de avond koers naar Cochem waar u de volgende dag na de lunch aankomt. Heerlijk ontspannen en genieten aan boord van uw luxe hotelschip.

Keulen kathedraal, bomen

Dag 2 - Cochem – Bernkastel

Na de lunch meert uw hotelschip af in Cochem. Vanmiddag gaan de excursiepassagiers van boord in Cochem voor een stadswandeling en een bezoek aan de Rijksburcht. Vervolgens kunt u een lokale wijnboer bezoeken voor een proeverij van typische Moezelwijnen. Nadat u genoten heeft van een heerlijk diner, zet uw hotelschip koers naar Bernkastel. 
Excursieprijs 2024: Middagexcursie stadswandeling Cochem incl. bezoek Rijksburcht prijs 2024 € 45,- p.p
Middagexcursie lokale wijnboer incl. wijnproeverij € 18,- p.p.

Excursieprijs 2025: Middagexcursie stadswandeling Cochem incl. bezoek Rijksburcht € 47,- p.p. 
Middagexcursie lokale wijnboer incl. wijnproeverij € 18,- p.p.

Cochem

Dag 3 - Bernkastel – Saarburg

Vanmorgen meert de Amadeus Brilliant tijdens het ontbijt aan in het schilderachtige stadje Bernkastel-Kues, gelegen op de rechteroever van de Moezel. Het ligt te midden van de grootste en de beste wijngebieden in het stroomgebied van de midden-Moezel. Door de wijnhandel kwam de stad in de 15e en 16e eeuw tot grote bloei en dat is nog altijd te zien. De trots van het plaatsje is het marktplein met zijn schitterende vakwerkhuizen, maar ook de Michaelsbrunnen, het sierlijke renaissanceraadhuis en de Katholieke parochiekerk St. Michael zijn het bekijken zeker waard. In de ochtend krijgt u de mogelijkheid om een prachtige stadswandeling door Bernkastel te maken, waarbij u afsluit met een wijnproeverij. Tijdens de lunch vertrekt uw hotelschip en vaart de Saar op, onderweg naar Saarburg, waar u na het diner zult aanmeren. Een heerlijke vaarmiddag aan boord van de Amadeus Brilliant!
Excursieprijs 2024: Morgenexcursie stadswandeling Bernkastel met een wijnproeverij € 46,- p.p

Excursieprijs 2025: Morgenexcursie stadswandeling Bernkastel met een wijnproeverij € 48,- p.p of  wandeltocht wijngaarden naar de oude kasteelruïne Landshut € 35,- p.p. (Let op! goede wandelschoenen vereist voor deze excursie)

Bernkastel Kues

Dag 4 - Saarburg – Saarlouis

Vanmorgen blijft de Amadeus Brilliant aangemeerd liggen in Saarburg. Na het ontbijt kunnen de liefhebbers van boord voor een stadswandeling door dit schilderachtige plaatsje langs de Saar. Tijdens de lunch gooit de bemanning de trossen los en zet uw hotelschip koers naar Saarlouis. Een heerlijke vaarmiddag over de Saar. 's Avonds geniet u van een voortreffelijk diner, terwijl uw schip aankomt in Saarlouis, waar we deze nacht aangemeerd blijven liggen.
Excursieprijs 2024: Morgenexcursie stadswandeling Saarburg € 24,- p.p

Excursieprijs 2025: Morgenexcursie stadswandeling Saarburg € 25,- p.p. 

Duitsland - Saarburg

Dag 5 - Saarlouis – Grevenmacher

Na een heerlijk ontbijt ontschepen de excursiepassagiers voor een stadswandeling door Saarlouis, een vestingstadje in zuidwestelijk Saarland. Aan het einde van deze wandeling geniet u nog van wat vrije tijd in dit pittoreske stadje. Tijdens de lunch vertrekt de Amadeus Brilliant naar Grevenmacher, waar u later op de avond zult aanmeren. U geniet van de prachtige Saar, terwijl u vaart door de beroemde Saarschleife.
Excursieprijzen 2024: Morgenexcursie stadswandeling Saarlouis € 34,- p.p

Excursieprijzen 2025: Morgenexcursie stadswandeling Saarlouis € 36,- p.p. 

Rivier de Saar cruise 1

Dag 6 - Grevenmacher – Trier – Koblenz

Welkom in Luxemburg! Deze ochtend ligt uw hotelschip aangemeerd in Grevenmacher, een Luxemburgs stadje aan de grens. De Moezel is hier de grens tussen Duitsland en Luxemburg. U kunt 's morgens van boord voor een excursie naar Grevenmacher en de Luxemburgse Moezel, of u kiest ervoor om de hoofdstad van dit kleine land te bezoeken. Tijdens de lunch vaart uw hotelschip naar Trier, waar u 's middags van boord kunt voor een stadswandeling door de oudste stad van Duitsland met haar mooie straatjes en de beroemde Porta Nigra. Tijdens het diner vaart de Amadeus Brilliant verder naar Koblenz, waar we de volgende middag zullen aanmeren.
Excursieprijzen 2024:
Morgenexcursie stadstour Grevenmacher en de Luxemburgse Moezel € 45,- p.p of morgenexcursie stadstour Luxemburg Stad € 54,- p.p.
Middagexcursie stadswandeling Trier € 52,- p.p.

Excursieprijs 2025:
Morgenexcursie stadstour Grevenmacher en de Luxemburgse Moezel€ 47,- p.p. of 
Morgenexcursie stadstour Luxemburg € 57,- p.p. 
Middagexcursie stadswandeling Trier € 54,- p.p.

Trier centrum

Dag 7 - Koblenz – Keulen

U geniet van een vaarochtend aan boord van de Amadeus Brilliant over de Moezel, die geflankeerd wordt door de beroemde wijngaarden. Na de lunch kunnen de liefhebbers van boord voor een stadswandeling door Koblenz, de plaats waar de Moezel in de Rijn stroomt. Na het afscheidsdiner zet uw hotelschip koers voor het laatste stuk over de Rijn naar Keulen.
Excursieprijs 2024: Middagexcursie stadswandeling Koblenz € 24,- p.p

Excursieprijs 2025: Middagexcursie stadswandeling Koblenz € 25,- p.p. 

Koblenz nieuw2

Dag 8 - Keulen – Nederland

In de vroege ochtend meert de Amadeus Brilliant voor de laatste keer aan in Keulen. U neemt afscheid van uw hotelschip en haar bemanning. U ontscheept na het ontbijt en reist per Comfort Class touringcar terug naar Nederland, waar u uitstapt in Veenendaal of Rotterdam. U neemt afscheid van uw reisgenoten en uw cruiseleader. Een prachtige reis is ten einde, maar de herinneringen zullen blijven!

*De in bovenstaand programma genoemde excursies zijn niet inbegrepen in de reissom.

Keulen straat

Overnachting voorafgaand aan/na uw reis bij Van der Valk

Start uw reis comfortabel en boek een hotelovernachting voorafgaand aan uw reis bij hotel Van der Valk Veenendaal. Op de vertrekdag van de reis geniet u van een heerlijk ontbijtbuffet waarna u de Comfort Class touringcar in stapt voor de reis naar Keulen. Vanaf heden boekt u uw hotelovernachting bij Van der Valk direct bij Friendship Cruises. 

Prijzen 2024:
- 2-persoonskamer Comfort: € 75,- p.p.p.n.
- Toeslag alleengebruik: € 132,50 ,- p.n.
Bovenstaand tarief is inclusief een uitgebreid ontbijtbuffet, toeristenbelasting en een parkeerplaats voor uw auto.

Prijzen 2025:
- 2-persoonskamer Comfort: € volgt binnenkort
- Toeslag alleengebruik: € volgt binnenkort

Bovenstaand tarief is inclusief een uitgebreid ontbijtbuffet, toeristenbelasting en een parkeerplaats voor uw auto.

Hotel Van der Valk Veenendaal

Bastion 73
3905 NJ Veenendaal

Optioneel treinarrangement

Wanneer u liever per trein naar Keulen reist i.p.v. per Comfort Class touringcar is dit zeker een mogelijkheid. U reist vanaf Amsterdam, Utrecht of Arnhem per ICE naar Keulen, waar u per transfer naar de kade wordt gebracht. In Keulen sluit u aan bij de rest van de groep tijdens de inscheping. Na de cruise gaat u per transfer terug naar het station van Keulen om vervolgens per ICE naar Arnhem, Utrecht of Amsterdam te reizen. Onze cruisespecialisten kijken graag de mogelijkheden voor u na. 
Prijs op aanvraag,  incl. retour treinticket en transfer.

Toon meer
Toon minder

Excursies

Een riviercruise is de meest comfortabele manier om nieuwe landen, culturen en mensen te leren kennen. Friendship Cruises biedt u dan ook de mogelijkheid om deel te nemen aan interessante excursies. Van stadswandelingen door indrukwekkende hoofdsteden tot bezoeken aan pittoreske historische dorpjes of boeiende musea, ontdekkingstochten in de natuur en culinaire verrassingen uit de regio, elk uitstapje is uniek en onvergetelijk! De belevenis is elke dag weer anders. Ervaren lokale gidsen nemen u maar al te graag mee en delen vol oprecht enthousiasme hun grenzeloze kennis van de streek. Zo proeft u de sfeer en cultuur in optima forma. Hieronder vindt u een overzicht van de excursies die u kunt maken tijdens deze cruise, en hoe u deze kunt boeken.

Bij reservering kunt u een keuze maken uit drie verschillende excursiepakketten. Het excursiepakket A; Introductory excursiepakket voor slechts € 179,- p.p., het excursiepakket B; Intermediate pakket voor € 207,- p.p of het excursiepakket C; Unlimited voor € 264,- p.p.  Deze pakketten betaalt u direct bij reservering van uw cruise. Zo weet u precies waar u aan toe bent! Wanneer u vooraf geen gebruik maakt van de excursiepakketten, kunt u de excursies ook los aan boord boeken. U betaalt de prijzen zoals onderstaand per excursie vermeld. Wij kunnen u in dat geval niet garanderen dat er nog plaats is op alle excursies.

* Inhoud excursies onder voorbehoud. Voor elke excursie is een minimum aantal deelnemers vereist. 

Middagexcursie stadswandeling Cochem en de Rijksburcht
De harmonie van het unieke Moezellandschap, de duizenden jaren oude wijnbouw en de rijke cultuur maken Cochem in het bijzonder populair. Gedurende de wandeling verkent u deze stad met nauwe, kronkelende straten. Cochem ontleent haar bekendheid aan de Rijksburcht, een hoog op de toppen van de heuvels gelegen kasteel gebouwd in de 11e eeuw. Het kasteel werd tijdens verschillende oorlogen verwoest, maar is in de 19e eeuw weer herbouwd. U bezoekt dit majestueuze bouwwerk onder leiding van een deskundige, lokale gids. Vanaf het kasteel heeft u een schitterend uitzicht over de Moezel.
Excursieprijs 2024: € 45,- p.p.
Excursieprijs 2025: € 47,- p.p.
Inclusief: entree Rijksburcht en rondleiding o.l.v. een deskundige gids.
Zwaarte excursie: 4

Middagexcursie bezoek lokale wijnverkoper incl. proeverij van Moezelwijnen
Tijdens deze excursie bezoekt u te voet een lokale wijnverkoper in het centrum van Cochem. U leert hier meer over alles wat met de wijnbouw te maken heeft. De Moezelstreek staat bekend om een aantal wijnen, waaronder de wereldberoemde Riesling, ook wel de 'koningin van de witte wijn' genoemd, die groeit in de wijngaarden rondom Cochem. Tijdens deze excursie kunt u verschillende Moezelwijnen proeven.
Excursieprijs 2024/2025: € 18,- p.p.
Inclusief: bezoek aan een lokale wijnverkoper en een proeverij van verschillende wijnen
Zwaarte excursie: 4

Morgenexcursie stadswandeling Bernkastel-Kues incl. wijnproeverij
Tijdens deze excursie ontdekt u middeleeuws Bernkastel onder leiding van een deskundige gids.  U ontdekt alle bijzonderheden van dit schilderachtige plaatsje en de omliggende wijnstreken. Aan het einde van de tour maakt u ook een korte wandeling door de wijngaarden en krijgt u een aantal wijnen te proeven, waaronder de wereldberoemde 'Bernkastel Dokterwijn', die geproduceerd wordt onder het motto 'wijn & gezondheid'. U wordt meegenomen in het verhaal van deze wijn die de gezondheid zou bevorderen.
Excursieprijs 2024: € 46,- p.p
Excursieprijs 2025: € 48,- p.p.
Inclusief: kleine proeverij en rondleiding o.l.v. een deskundige gids.
Zwaarte excursie: 4

Middagexcursie wandeltocht wijngaarden naar de oude kasteelruïne Landshut                                       
De indrukwekkende wijngaarden, pittoreske Moezeldorpjes en de rotsbossen van de Hunsrück lenen zich uitstekend voor wandeltochten. U wandelt door de wijngaarden naar de oudste burchtruïne van Duitsland, Landshut. Volg een korte rondleiding door de toegankelijke toren en geniet van het weidse uitzicht over de Moezelvallei. Maak op de terugweg een korte stop in de wijngaard en proef een Riesling of het druivensap van de regio.
Excursieprijs 2025:  € 35,- p.p.   
Inclusief: rondleiding o.l.v. een deskundige gids.
Zwaarte excursie: 5
(Let op! goede wandelschoenen vereist voor deze excursie)

Morgenexcursie stadswandeling Saarburg
Ontdek alle geheimen van Saarburg onder leiding van een lokale gids. U ontdekt tijdens deze excursie de verschillende prachtige plekken van Saarburg, zoals het Klein Venetië, het uitkijkpunt op de Schleife, de St. Laurentiuskerk en de Botermarkt. Een punt dat u niet kan missen is de waterval in het centrum van het plaatsje, waar de rivier Lobach twintig meter naar beneden valt voordat het in de Saar stroomt. 
Excursieprijs 2024: € 24,- p.p.
Excursieprijs 2025: € 25,- p.p.
Inclusief: rondleiding o.l.v. een deskundige gids.
Zwaarte excursie: 4

Morgenexcursie stadswandeling Saarlouis
Genoemd naar de Franse Zonnekoning, Lodewijk XIV, is Saarlouis een stad die vele versterkingen heeft gekregen in de 17e eeuw. De wandeling voert u langs de Grote Markt en de kazematten, over de brug naar de stadstuinen en over de overblijfselen van de stadsmuren van Saaraltarm.
Excursieprijs 2024: € 34,- p.p.
Excursieprijs 2025: € 36,- p.p.
Inclusief: rondleiding o.l.v. een deskundige gids.
Zwaarte excursie: 5

Morgenexcursie stadswandeling Grevenmacher en de Luxemburgse Moezel
Dit plaatsje op de grens van Luxemburg en Duitsland nodigt u uit voor een wandeling door de stad. U begint bij de oude wachttoren uit de 12e eeuw en ontdekt de 'Prosteneek', een vroeger knooppunt van hoofdwegen die dwars door dit dorpje liep. Uw gids vertelt u alles over dit plaatsje en haar belangrijke inwoners door de geschiedenis heen.
Excursieprijs 2024: € 45,- p.p.
Excursieprijs 2025: € 47,- p.p.
Inclusief: rondleiding o.l.v. een deskundige gids.
Zwaarte excursie: 3

Morgenexcursie stadstour Luxemburg-Stad
U reist per Comfort Class touringcar naar de hoofdstad van het groothertogdom Luxemburg, een van de kleinste landjes ter wereld. U komt langs de Place de la Constitution, het paleis van de groothertogen en het Kirchberg Plateau, het bruisende economische centrum van de stad. Onmisbaar tijdens deze tour is het Stationsdistrict, bekend vanwege haar verschillende architectonische stijlen.
Excursieprijs 2024: € 54,- p.p.
Excursieprijs 2025: € 57,- p.p.
Inclusief: bustour
per Comfort Class touringcar o.l.v. een deskundige gids
Zwaarte excursie: 2

Middagexcursie stadswandeling Trier
Ontdek de oudste stad van Duitsland onder leiding van een deskundige gids. U bezoekt de Porta Nigra, de grootste Romeinse stadspoort ten noorden van de Alpen. U ontdekt in deze stad de Romaanse bouwstijl, onder andere in het Driekoningenhuis (13e eeuw), het middeleeuwse Marktplein, de St. Pieterskathedraal en de Onze-Lieve-Vrouwekerk. U eindigt uw excursie op de Kornmarkt, vooral bekend om haar neoklassieke casino en de Sankt Georgsbrunnen, één van de mooiste fonteinen van Duitsland. 
Excursieprijs 2024: € 52,- p.p.
Excursieprijs 2025: € 54,- p.p.
Inclusief: rondleiding o.l.v. een deskundige gids.
Zwaarte excursie: 4

Middagexcursie stadswandeling Koblenz
Koblenz, gelegen op de samenvloeiing van de Moezel en de Rijn, is een van de oudste plaatsen van Duitsland. Tjidens uw stadswandeling door de romantische straatjes tussen de St. Kastorbasiliek en de Liebfrauenkriche ontdekt u alles van deze prachtige plaats. Onmisbaar is de Schängelfontein bij het stadhuis. Tijdens uw tour bezoekt u ook de Deutsches Eck, waar de twee rivieren samenstromen, met het beeld van keizer Wilhelm prominent aanwezig. Vanaf dit punt kunt u de kabelbaan zien die de Rijn oversteekt naar de vesting Ehrenbreitstein op de rechteroever. 
Excursieprijs 2024: € 24,- p.p.
Excursieprijs 2025: € 25,- p.p.
Inclusief: rondleiding o.l.v. een deskundige gids.
Zwaarte excursie: 4

Prijzen 2024:
Excursiepakket A: Introductory pakket | voor slechts € 152,- p.p.
Geniet van vijf voorgeselecteerde excursies bij aankoop van excursiepakket A tegen een gereduceerd tarief wanneer u deze vooraf boekt:
• Cochem - stadswandeling Cochem en de Rijksburcht
• Saarburg - stadswandeling Saarburg
• Saarlouis - stadswandeling Saarlouis incl. chocoladeproeverij
• Trier - stadswandeling Trier
• Koblenz - stadswandeling Koblenz
Extra excursies kunnen aan boord worden geboekt tegen het onderstaande tarief.

Excursiepakket B: Intermediate pakket | voor slechts € 190,- p.p.
Geniet van zes voorgeselecteerde excursies bij aankoop van excursiepakket B tegen een gereduceerd tarief wanneer u deze vooraf boekt:
• Cochem - stadswandeling Cochem en de Rijksburcht
• Saarburg - stadswandeling Saarburg
• Saarlouis - stadswandeling Saarlouis incl. chocoladeproeverij
• Grevenmacher - stadswandeling Grevenmacher en de Luxemburgse Moezel
• Trier - stadswandeling Trier
• Koblenz - stadswandeling Koblenz
Extra excursies kunnen aan boord worden geboekt tegen het onderstaande tarief.

Excursiepakket C: Unlimited pakket| voor slechts € 252,- p.p.
Geniet van acht voorgeselecteerde excursies bij aankoop van excursiepakket C tegen een gereduceerd tarief wanneer u deze vooraf boekt. Let op: dit pakket kunt u boeken tot 6 weken vóór vertrek.
• Cochem - stadswandeling Cochem en de Rijksburcht
• Cochem - bezoek lokale wijnverkoper incl. proeverij van Moezelwijnen
• Bernkastel - Kues - morgenexcursie stadswandeling Bernkastel-Kues incl. wijnproeverij
• Saarburg - stadswandeling Saarburg
• Saarlouis - stadswandeling Saarlouis incl. chocoladeproeverij
• Luxemburg - morgenexcursie stadstour Luxemburg-Stad
• Trier - stadswandeling Trier
• Koblenz - stadswandeling Koblenz

Prijzen 2025:
Excursiepakket A: Introductory pakket | in 2025 voor slechts € 179,- p.p.
Geniet van vijf voorgeselecteerde excursies bij aankoop van excursiepakket A tegen een gereduceerd tarief wanneer u deze vooraf boekt:
• Cochem - stadswandeling Cochem en de Rijksburcht
• Bernkastel - Kues - morgenexcursie stadswandeling Bernkastel-Kues incl. wijnproeverij
• Saarlouis - stadswandeling Saarlouis
• Trier - stadswandeling Trier
• Koblenz - stadswandeling Koblenz
Extra excursies kunnen aan boord worden geboekt tegen bovenstaande tarieven. 

Excursiepakket B: Intermediate pakket | in 2025 voor slechts € 207,- p.p.
Geniet van zes voorgeselecteerde excursies bij aankoop van excursiepakket B tegen een gereduceerd tarief wanneer u deze vooraf boekt:
• Cochem - stadswandeling Cochem en de Rijksburcht
• Bernkastel-Kues - wandeltocht wijngaarden naar de oude kasteelruïne Landshut 
• Saarlouis - stadswandeling Saarlouis
• Grevenmacher - stadswandeling Grevenmacher en de Luxemburgse Moezel
• Trier - stadswandeling Trier
• Koblenz - stadswandeling Koblenz
Extra excursies kunnen aan boord worden geboekt tegen bovenstaande tarieven. 

Excursiepakket C: Unlimited pakket| in 2025 voor slechts € 264,- p.p.
Geniet van acht voorgeselecteerde excursies bij aankoop van excursiepakket C tegen een gereduceerd tarief wanneer u deze vooraf boekt. Let op: dit pakket kunt u boeken tot 6 weken vóór vertrek.
• Cochem - stadswandeling Cochem en de Rijksburcht
• Cochem - bezoek lokale wijnverkoper incl. proeverij van Moezelwijnen
• Bernkastel - Kues - morgenexcursie stadswandeling Bernkastel-Kues incl. wijnproeverij
• Saarburg - stadswandeling Saarburg
• Saarlouis - stadswandeling Saarlouis incl. chocoladeproeverij
• Luxemburg - morgenexcursie stadstour Luxemburg-Stad
• Trier - stadswandeling Trier
• Koblenz - stadswandeling Koblenz

Zwaarte excursies
Graag informeren wij u zo volledig mogelijk over de excursies tijdens uw reis. Bij sommige excursies maakt u lange wandelingen of bewandelt u oneffen paden. De uitleg hieronder zal u een goede indruk geven van de zwaarte van de excursies. Natuurlijk kunt u altijd even overleggen met Friendship Cruises of uw cruiseleader of een bepaalde excursie ook geschikt is voor u. De zwaarte van de excursies vindt u per dag terug onder de beschrijving van de excursie in dit dag-tot-dag programma.

1) De excursie wordt uitgevoerd per touringcar. Er zullen ook enkele stops worden gemaakt. De keuze is aan u of u dan de touringcar verlaat, bijvoorbeeld om foto’s te nemen. U bewandelt alleen korte en effen paden.
2) De excursie wordt uitgevoerd per touringcar. Tevens maakt u een korte wandeling. U dient voor deze excursie soms enkele treden op en af te kunnen lopen.
3) De excursie wordt uitgevoerd per touringcar. Tevens maakt u een lange wandeling. U dient voor deze excursie goed ter been te zijn. Enkele trappen lopen is geen probleem voor u.
4) Deze excursie is een (stads)wandeling. U dient voor deze excursie goed ter been te zijn. Trappen zijn geen probleem voor u.
5) Deze excursie bevat een lange (stads)wandeling. U dient voor deze excursie goed ter been te zijn. Oneffen paden en trappen zijn geen probleem voor u.
De toegekende zwaarte is slechts een indicatie en blijft derhalve persoonsgebonden.

* Inhoud excursies onder voorbehoud.

Lees meer
Lees minder

Riviercruiseschip Amadeus Brilliant

Door haar renovatie in de winter van 2019-2020 heeft het hotelschip Amadeus Brilliant een compleet nieuw interieur gekregen en oogt het wederom als splinternieuw! Ontdek culinaire hoogstandjes in het panoramarestaurant aan boord en geniet van smaakvolle cocktails en ontspannen sfeer in de Panoramabar en lounge. U kunt heerlijk loungen op het Zonnedek of ontspannen met een goed boek in de rustige en comfortabele Amadeusclub.

Riviercruises Hongarije Amadeus Brilliant Durnstein 1
HS Amadeus Brilliant
11_AMADEUS Brilliant_Club_pedestal tables
Amadeus Club
7_AMADEUS Brilliant_Panorama_Restaurant
Panorama Restaurant
8_AMADEUS_Brilliant_Restaurant_Table
Luxe restaurant
1_AMADEUS_Brilliant_Suite
A-suite (22 m²) met panorama schuifpui en Frans balkon, Mozartdek
2_AMADEUS_Brilliant_Stateroom_Mozart Strauss Deck
A-/B-cabine (15 m²) met panorama schuifpui en Frans balkon, Mozart- en Straussdek
C-cabine Brilliant
C-cabine (16 m²) met kleinere vensters die niet geopend kunnen worden, Haydndek
4_AMADEUS_Brilliant_Panorama Bar
Panorama bar
Veeg naar links

Prijsinformatie

Reissom
Toeslagen
Inbegrepen
Niet inbegrepen
Voorwaarden
8-daagse cruise over de Rijn, Moezel en Saar
Vanaf 1.598,- p.p.

Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.

Voor vragen neemt u gerust even contact met ons op via friendship@destintravel.nl of bel ons tijdens kantooruren op 088-13 07 300.

Vertrekdatum
Prijs per persoon
28 september 2024 (volgeboekt)
v.a. 1.598,-
7 september 2025
v.a. 1.698,-

De reissom is p.p. en gebaseerd op een 2-pers. C-cabine Economy (15 m²), Haydndek. 

2024 - volgeboekt

Toeslagen 2025:
Toeslag 2-pers. C-cabine (15 m²), Haydndek 198,- p.p.
Toeslag 2-pers. B-cabine Economy (15 m²), Straussdek  298,- p.p.
Toeslag 2-pers. B-cabine (15 m²), Straussdek 498,- p.p.
Toeslag 2-pers. A-cabine (15 m²), Mozartdek 598,- p.p.
Toeslag 2-pers. A-suite (22 m²), Mozartdek 1.298,- p.p.

Toeslag 2-pers. C-cabine Economy voor alleengebruik (15 m²), Haydndek 398,- 
Toeslag 2-pers. C-cabine voor alleengebruik (15 m²), Haydndek 498,- 
Toeslag 2-pers. B-cabine Economy voor alleengebruik (15 m²), Straussdek 798,-
Toeslag 2-pers. B-cabine voor alleengebruik (15 m²), Straussdek 1.198,- 
Toeslag 2-pers. A-cabine voor alleengebruik (15 m²), Mozartdek 1.998,- 
Toeslag 2-pers. A-suite voor alleengebruik (22 m²), Mozartdek op aanvraag

Graag maken wij u erop attent dat de machinekamer zich doorgaans achterop het schip bevindt op het onderste dek. Om deze reden zijn de Economy cabines lager geprijsd.

• Transfers per Comfort Class touringcar Nederland – Keulen – Nederland.
• Deskundige Nederlandssprekende cruiseleader.
• Volpension verzorging aan boord.
        • Culinair dineren in het panorama-restaurant waar alle maaltijden zijn inbegrepen
        (ontbijtbuffet, lunch, diner en midnight-snack).
        • Wijn bij het diner (keuze uit rood en wit).
        • Koffie en thee na lunch en diner.
        • Koffie- en theestation 24-uur per dag beschikbaar.
        • Welkomstcocktail.
        • Welkomstdiner.
        • Afscheidsdiner.
• Diensten van een ervaren, meertalige Cruise Director.
• Avondmuziekprogramma verzorgd door de Amadeus muziekgroep in de panoramabar.
• Kookdemonstraties.
• Lezingen.
• Gratis gebruik van fietsen (beperkt beschikbaar).
• Alle haven- en lokale belastingen.

• Toeslagen voor andere type accommodaties.
• Eventuele brandstoftoeslag.
• Excursies (bij boeking te reserveren). 
• Taxiservice (bij boeking te reserveren). 
• Overnachting voorafgaand aan de reis bij Van der Valk Veenendaal (bij boeking te reserveren).
• Wifi aan boord: ca. € 8,- per dag per apparaat, € 35,- per week.
•  Treinarrangement (optioneel, op aanvraag boekbaar).
• Verzekeringen.
• 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.
• Drankjes, fooien en andere uitgaven van persoonlijke aard.

Mobiliteit
Wij wijzen u erop dat u over een normale basisconditie dient te beschikken en een goede mobiliteit noodzakelijk is. U dient gemakkelijk afstanden te kunnen lopen, trappen te kunnen nemen en zelfstandig op en af uw hotelschip te geraken. 
Het gebruik van een rollator/rolstoel aan boord van onze riviercruiseschepen is niet toegestaan, het meenemen hiervan is op aanvraag. Het aantal opvouwbare rollators/rolstoelen is per afvaart strikt gelimiteerd in verband met de veiligheid aan boord en het comfort voor de medereizigers. Alleen na schriftelijke goedkeuring en bevestiging kunt u de rollator/rolstoel meenemen. De bemanning parkeert deze voor u op het Zonnedek. Zodra u de wal op gaat, staat uw rollator/rolstoel gereed op de kade. Een elektrische rolstoel/scootmobiel is in het geheel niet toegestaan.
Excursie(s)(pakketten) kunnen niet vooraf geboekt worden i.c.m. gebruik rollator/rolstoel. 

Reisdocumentatie
14 tot 10 dagen voordat uw cruise vertrekt ontvangt u van ons uw reisdocumentatie per post thuis gestuurd. 

Betaling
Friendship Cruises is aangesloten bij de ANVR en SGR. Voor u de garantie dat uw cruise in goede handen is. Zodra u van ons de bevestiging, welke tevens de factuur is, heeft ontvangen, verzoeken wij u 15% van de totale reissom aan ons over te maken. Het restant van de reissom dient uiterlijk 6 weken voor aanvang van de reis in ons bezit te zijn. Indien u uw cruise boekt binnen 6 weken voor aanvang van de reis dan dient u na ontvangst van de bevestiging/factuur de totale reissom per direct aan ons te voldoen. 

Voorwaarden
Op deze reis zijn de ANVR- en SGR-voorwaarden van toepassing, evenals de Algemene Voorwaarden zoals vermeld op deze website. Echter voor deze cruise hanteren wij afwijkende (aan)betalings- en annuleringsvoorwaarden. Het minimum aantal vereiste deelnemers voor het arrangement incl. Comfort Class touringcar en cruiseleader bedraagt ca. 30 personen. Annuleringstermijn touroperator 20 dagen voor vertrek. Wijzigingen in vaarroute, vaarschema en/of excursieprogramma om nautische, veiligheids-, volksgezondheids- en/of organisatorische redenen voorbehouden. Voor elke excursie is een minimum aantal deelnemers vereist.
Indien een aanmelding ongedaan wordt gemaakt, zijn per persoon de volgende annuleringskosten verschuldigd:
- Bij annulering tot 96 dagen voor vertrek: 15% van de reissom.
- Bij annulering vanaf 96 dagen (inclusief) tot 75 dagen (exclusief) voor vertrek: 20% van de reissom.
- Bij annulering vanaf 75 dagen (inclusief) tot 55 dagen (exclusief) voor vertrek: 40% van de reissom.
- Bij annulering vanaf 55 dagen (inclusief) tot 35 dagen (exclusief) voor vertrek: 55% van de reissom.
- Bij annulering vanaf 35 dagen (inclusief) tot 25 dagen (exclusief) voor vertrek: 85% van de reissom.
- Bij annulering vanaf 25 dagen (inclusief) tot 15 dagen (exclusief) voor vertrek: 90% van de reissom.
- Bij annulering vanaf 15 dagen (inclusief) tot de dag van vertrek (exclusief) voor vertrek: 95% van de reissom.
- Bij annulering op de vertrekdag of later: de volledige reissom.

Vervoersvoorwaarden
Klik hier voor de vervoersvoorwaarden die van toepassing zijn op deze reis. 

Reissom
8-daagse cruise over de Rijn, Moezel en Saar
Vanaf 1.598,- p.p.

Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.

Voor vragen neemt u gerust even contact met ons op via friendship@destintravel.nl of bel ons tijdens kantooruren op 088-13 07 300.

Vertrekdatum
Prijs per persoon
28 september 2024 (volgeboekt)
v.a. 1.598,-
7 september 2025
v.a. 1.698,-
Toeslagen

De reissom is p.p. en gebaseerd op een 2-pers. C-cabine Economy (15 m²), Haydndek. 

2024 - volgeboekt

Toeslagen 2025:
Toeslag 2-pers. C-cabine (15 m²), Haydndek 198,- p.p.
Toeslag 2-pers. B-cabine Economy (15 m²), Straussdek  298,- p.p.
Toeslag 2-pers. B-cabine (15 m²), Straussdek 498,- p.p.
Toeslag 2-pers. A-cabine (15 m²), Mozartdek 598,- p.p.
Toeslag 2-pers. A-suite (22 m²), Mozartdek 1.298,- p.p.

Toeslag 2-pers. C-cabine Economy voor alleengebruik (15 m²), Haydndek 398,- 
Toeslag 2-pers. C-cabine voor alleengebruik (15 m²), Haydndek 498,- 
Toeslag 2-pers. B-cabine Economy voor alleengebruik (15 m²), Straussdek 798,-
Toeslag 2-pers. B-cabine voor alleengebruik (15 m²), Straussdek 1.198,- 
Toeslag 2-pers. A-cabine voor alleengebruik (15 m²), Mozartdek 1.998,- 
Toeslag 2-pers. A-suite voor alleengebruik (22 m²), Mozartdek op aanvraag

Graag maken wij u erop attent dat de machinekamer zich doorgaans achterop het schip bevindt op het onderste dek. Om deze reden zijn de Economy cabines lager geprijsd.

Inbegrepen

• Transfers per Comfort Class touringcar Nederland – Keulen – Nederland.
• Deskundige Nederlandssprekende cruiseleader.
• Volpension verzorging aan boord.
        • Culinair dineren in het panorama-restaurant waar alle maaltijden zijn inbegrepen
        (ontbijtbuffet, lunch, diner en midnight-snack).
        • Wijn bij het diner (keuze uit rood en wit).
        • Koffie en thee na lunch en diner.
        • Koffie- en theestation 24-uur per dag beschikbaar.
        • Welkomstcocktail.
        • Welkomstdiner.
        • Afscheidsdiner.
• Diensten van een ervaren, meertalige Cruise Director.
• Avondmuziekprogramma verzorgd door de Amadeus muziekgroep in de panoramabar.
• Kookdemonstraties.
• Lezingen.
• Gratis gebruik van fietsen (beperkt beschikbaar).
• Alle haven- en lokale belastingen.

Niet inbegrepen

• Toeslagen voor andere type accommodaties.
• Eventuele brandstoftoeslag.
• Excursies (bij boeking te reserveren). 
• Taxiservice (bij boeking te reserveren). 
• Overnachting voorafgaand aan de reis bij Van der Valk Veenendaal (bij boeking te reserveren).
• Wifi aan boord: ca. € 8,- per dag per apparaat, € 35,- per week.
•  Treinarrangement (optioneel, op aanvraag boekbaar).
• Verzekeringen.
• 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.
• Drankjes, fooien en andere uitgaven van persoonlijke aard.

Voorwaarden

Mobiliteit
Wij wijzen u erop dat u over een normale basisconditie dient te beschikken en een goede mobiliteit noodzakelijk is. U dient gemakkelijk afstanden te kunnen lopen, trappen te kunnen nemen en zelfstandig op en af uw hotelschip te geraken. 
Het gebruik van een rollator/rolstoel aan boord van onze riviercruiseschepen is niet toegestaan, het meenemen hiervan is op aanvraag. Het aantal opvouwbare rollators/rolstoelen is per afvaart strikt gelimiteerd in verband met de veiligheid aan boord en het comfort voor de medereizigers. Alleen na schriftelijke goedkeuring en bevestiging kunt u de rollator/rolstoel meenemen. De bemanning parkeert deze voor u op het Zonnedek. Zodra u de wal op gaat, staat uw rollator/rolstoel gereed op de kade. Een elektrische rolstoel/scootmobiel is in het geheel niet toegestaan.
Excursie(s)(pakketten) kunnen niet vooraf geboekt worden i.c.m. gebruik rollator/rolstoel. 

Reisdocumentatie
14 tot 10 dagen voordat uw cruise vertrekt ontvangt u van ons uw reisdocumentatie per post thuis gestuurd. 

Betaling
Friendship Cruises is aangesloten bij de ANVR en SGR. Voor u de garantie dat uw cruise in goede handen is. Zodra u van ons de bevestiging, welke tevens de factuur is, heeft ontvangen, verzoeken wij u 15% van de totale reissom aan ons over te maken. Het restant van de reissom dient uiterlijk 6 weken voor aanvang van de reis in ons bezit te zijn. Indien u uw cruise boekt binnen 6 weken voor aanvang van de reis dan dient u na ontvangst van de bevestiging/factuur de totale reissom per direct aan ons te voldoen. 

Voorwaarden
Op deze reis zijn de ANVR- en SGR-voorwaarden van toepassing, evenals de Algemene Voorwaarden zoals vermeld op deze website. Echter voor deze cruise hanteren wij afwijkende (aan)betalings- en annuleringsvoorwaarden. Het minimum aantal vereiste deelnemers voor het arrangement incl. Comfort Class touringcar en cruiseleader bedraagt ca. 30 personen. Annuleringstermijn touroperator 20 dagen voor vertrek. Wijzigingen in vaarroute, vaarschema en/of excursieprogramma om nautische, veiligheids-, volksgezondheids- en/of organisatorische redenen voorbehouden. Voor elke excursie is een minimum aantal deelnemers vereist.
Indien een aanmelding ongedaan wordt gemaakt, zijn per persoon de volgende annuleringskosten verschuldigd:
- Bij annulering tot 96 dagen voor vertrek: 15% van de reissom.
- Bij annulering vanaf 96 dagen (inclusief) tot 75 dagen (exclusief) voor vertrek: 20% van de reissom.
- Bij annulering vanaf 75 dagen (inclusief) tot 55 dagen (exclusief) voor vertrek: 40% van de reissom.
- Bij annulering vanaf 55 dagen (inclusief) tot 35 dagen (exclusief) voor vertrek: 55% van de reissom.
- Bij annulering vanaf 35 dagen (inclusief) tot 25 dagen (exclusief) voor vertrek: 85% van de reissom.
- Bij annulering vanaf 25 dagen (inclusief) tot 15 dagen (exclusief) voor vertrek: 90% van de reissom.
- Bij annulering vanaf 15 dagen (inclusief) tot de dag van vertrek (exclusief) voor vertrek: 95% van de reissom.
- Bij annulering op de vertrekdag of later: de volledige reissom.

Vervoersvoorwaarden
Klik hier voor de vervoersvoorwaarden die van toepassing zijn op deze reis. 

CTA Blok_Friendship_Hilde
Wij staan voor u klaar
Onze Travel Consultants geven u graag advies

Neem contact met ons op voor meer informatie over onze riviercruises en onze luxe hotelschepen.

 

Bel +31 (0)88 - 13 07 300
Brochure Destin Riviercruises_Vooruitblik 2025_MU
Luxe brochure
De mooiste riviercruises in Europa en wereldwijd
  • Vooruitblik op ons aanbod riviercruises 2025
  • 5-sterren luxe hotelschepen
  • Gratis bij u thuisbezorgd 
Brochure aanvragen

Vergelijkbare reizen

Bekijk ook onze andere luxe riviercruises