Ruim 50 jaar ervaring
Persoonlijk advies op maat
Wereldwijd aanbod
Al Andalús_II X
U bevindt zich hier: Home
Alle reizen
Treinreizen
Al Andalus - Santiago de Compostella - Sevilla

Reis als een vorst door Spanje

treinreizen

Al Andalús - Santiago de Compostela - Sevilla

Een koninklijke treinreis door het Spaanse binnenland

Privétrein
maaltijden inbegrepen
Volgend vertrek
22-08-2024
Reisduur
9 dagen
Vertrekpunt
Santiago de Compostela
Trein
Al Andalús
Destin
Vanaf 7.900,-
Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.
Brochure aanvragen Brochure aanvragen
Navigatie
Unieke belevenis Programma en excursies Uw trein Reisinformatie Prijsinformatie
Brochure aanvragen Brochure aanvragen

Koninklijke treinreis door het hart  van Spanje

In alle comfort en veiligheid beleeft u een unieke treinreis met de stijlvolle Al Andalús. Over 1.250 km spoor reist u door het Spaanse binnenland, van Santiago de Compostela naar Sevilla of in omgekeerde richting. U bezoekt de mooiste Spaanse steden, waarvan er maar liefst 6 op de UNESCO Werelderfgoedlijst staan. U geniet van de exclusieve ervaring van het ontspannen leven aan boord, maakt kennis met een rijke historie en cultuur, geniet van culinaire verwennerijen en topwijnen, en gaat op prachtige excursies.

Al Andalús_Meals on board - Al Andalus
Maaltijden aan boord
Al Andalus Bar (1)
Barrijtuig
Al Andalús_II X
Al Andalus
Al Andalús_III X
Al Andalus
Al Andalus Restaurant (3)
Restaurant rijtuig
shutterstock_159333983
Santiago de Compostela
DSC_0568
Mezquita Cordoba
Veeg naar links

Programma en excursies

Uw route in beeld

Routekaartje Al Andalus Santiago - Sevilla

Dag 1 - Amsterdam - Santiago de Compostela

Welkom in Santiago de Compostela. De stad is voor vele duizenden pelgrims het eindpunt van de Camino de Santiago, de wandelroute naar het graf van de apostel Jacobus in de kathedraal van Santiago de Compostela. Hier verblijft u twee nachten in het hotel Parador Santiago de Compostela (of gelijkwaardig). (-/-/D)

shutterstock_159333983

Dag 2 - Rias Baixas

Rias Baixas is de naam van de regio waar de Atlantische Oceaan diep het land in reikt. Prachtige stranden, ruige natuur en culinair genot wachten u op. Dit deel van Galicië wordt gekenmerkt door uniek natuurschoon met fjorden en talrijke eilanden voor de kust. Op de mosselbanken worden 's werelds beste blauwe mosselen en sint jakobsschelpen geteeld. Tijdens een boottocht kunt u aan boord van het schip de vers bereide mosselen proeven. Bij mooi weer kunt u ook deelnemen aan een excursie naar de Cies-eilanden, kroonjuwelen in het Islas Atlanticas National Park. Tenslotte kunt u traditionele architectuur van Galicië bewonderen in het centrum van het historische vissersdorpje Combarro.
Overnachting: Hotel Parador de Santiago (of gelijkwaardig). (O/L/D)

shutterstock_473393779

Dag 3 - Santiago de Compostela en aan boord

Vandaag maakt u een wandeling met uw gids door deze bijzondere plaats. Het historische stadscentrum is door de UNESCO uitgeroepen tot Werelderfgoed. Smalle straatjes worden afgewisseld met pleinen en eeuwenoude granieten gebouwen, waarvan sommige dateren uit de middeleeuwen. Na de lunch heeft u vrije tijd om zelf de stad te verkennen. Aan het begin van de avond* (ca. 19.00 uur) volgt de transfer naar het station en gaat u aan boord van de legendarische Al Andalús-trein. Maak het u gemakkelijk in uw comfortabele compartiment, uw privédomein gedurende 5 nachten. Vervolgens wacht een typisch Galicisch diner in het restaurant aan boord, terwijl Al Andalús naar het zuiden rijdt richting Ourense. Overnachting aan boord. (O/L/D)

* Indien gewenst boeken wij, mits beschikbaar, een extra nacht hotel voor u (niet inbegrepen in reissom),  zodat u tot aan de aanvang van de transfer naar de trein gebruik kunt blijven maken van uw hotelkamer. 

Al Andalus (1)

Dag 4 - Galicië, mooie wijnen en ruige natuur

's Ochtends kunt u op eigen gelegenheid Ourense verkennen. Tijdens de lunch aan boord van de Al Andalús trein rijdt deze verder naar Ribeira Sacra, een Spaans wijnbouwgebied dichtbij de Portugese grens. Geniet van een riviercruise in de spectaculaire Sil Canyon met zijn tot 500m diepe kloven. Overnachting aan boord. (O/L/D)

Sil-Canyon - ramonespelt fotolia.com X

Dag 5 - León en Avila

Vanochtend bezoekt u León, één van de belangrijkste pleisterplaatsen aan de Sint Jacobsroute ofwel de pelgrimsroute naar Santiago de Compostela. Hier bezoekt u de gotische kathedraal. Uw volgende stop vandaag is Ávila (UNESCO-werelderfgoed). De enorme vesting uit de 11e eeuw behoort tot één van de best bewaarde en meest complete middeleeuwse forten in de wereld. Op een hoogte van 1.128 m, ontvouwt zich in een klein gebied de kenmerkende schoonheid van Castilië: gotische landhuizen, smalle straatjes, grote Romaanse kerken en zeker de 2,5 km lange stadsmuur met 28 torens. Ávila is ook een centrum voor Spaans handwerk, met name voor leer en keramiek. ’s Avonds diner aan boord van de trein. Overnachting aan boord. (O/L/D)

Avilas City Wall - Natalia Pushchina fotolia X

Dag 6 - Toledo

Toledo wordt ook wel de "Stad van drie Culturen" genoemd omdat christenen, moren en joden er hun invloed hebben achtergelaten. Toledo staat voor levende geschiedenis met zijn kerken, paleizen, huizen oosterse stijl, smalle straatjes. Er heerst een romantische sfeer. Tijdens de wandeling ziet u het klooster van San Juan de los Reyes, de synagogen Santa María La Blanca en El Transito, evenals het beroemde schilderij “De Begrafenis van de Graaf van Orgaz" van El Greco in de San Tomé kerk. Geniet van wat vrije tijd in de middag.

In de avond vervolgt uw trein zijn weg richting Aranjuez, sinds de 16e eeuw één van de zomerresidenties van de Koninklijke familie. Indien gewenst kunt u een avondwandeling maken door de stad. Overnachting aan boord. (O/L/D)

Toledo, Spanje

Dag 7 - Cordoba

Deze dag brengt u door in Córdoba. Córdoba is een middelgrote stad maar in de tijd van de Carthagen, de Romeinen en de Moren was Córdoba een zeer belangrijke plaats. Tijdens het kalifaat van Córdoba in de 10e eeuw, woonden hier ongeveer een half miljoen mensen. Christenen, joden en moslims leefden vreedzaam naast elkaar in Córdoba. De stadswandeling met gids brengt u bij het belangrijkste gebouw van de oude stad, de Mezquita met zijn fascinerende pijlers, de voormalige moskee en de christelijke kathedraal. Wandel door de smalle straatjes van de Joodse wijk voordat u terugkeert in de trein. Geniet van het landschap. Overnachting aan boord. (O/L/D)

Mezquita in Cordoba - ilopfe fotolia X

Dag 8 - Sevilla

In de ochtend komt de Al Andalus aan op het treinstation van Sevilla, waarna het tijd is om afscheid te nemen van de trein en het personeel. Tijdens uw verblijf in Sevilla ziet u de grootste gotische kathedraal van de wereld, de Giralda, de voormalige minaret van de Almohaden Moskee en de Alcázar, het koninklijke paleis van Sevilla dat een prachtig voorbeeld van de Andalusische Mudéjar architectuur is. Vanuit uw hotel is het een korte wandeling naar het restaurant dat is gevestigd in een paleis in de oude stad. Overnachting: Hotel Alfonso XIII of gelijkwaardig. (O/L/D)

plaza de espana Sevilla

Dag 9 - Sevilla - Amsterdam

Na het ontbijt transfer naar de luchthaven voor uw thuisreis. (O/-/-)

alcazar Sevilla
Lees meer
Lees minder

Al Andalús

De Al Andalús is een van de meest ruime en exclusieve privétreinen ter wereld. De salonrijtuigen, gebouwd tussen 1928 en 1930, zijn perfect bewaard gebleven exemplaren uit het gouden tijdperk van het reizen per spoor. Deze historische trein is de ideale uitvalsbasis om de hoogtepunten van het Iberisch Schiereiland te ontdekken tijdens een treinreis door Spanje. Een reis met de Al Andalús is ook een reis door het gastronomische Spanje met zijn eindeloze verscheidenheid aan gerechten en regionale specialiteiten, gecomplementeerd met topwijnen. Aan boord zijn er twee type compartimenten, de Gran Clase en Deluxe, beide met eigen badkamer.

Al Andalús_III X
Al Andalús
Al Andalús_Restaurant
Restaurant rijtuig
Gran Clase Al Andalus
Gran Clase cabin
Travelling onboard the Al Andalus_I X
Restaurant rijtuig
Al Andalús_Private bathroom
Privé badkamer
Al Andalús_II X
Al Andalús
Al Andalus Suite Superior 06 (1)
Deluxe cabin
Veeg naar links

Reisinformatie

Excursies

Tijdens deze reis bezoekt u verschillende oude steden van Spanje. Deze steden zijn vaak niet toegankelijk voor gemotoriseerde voertuigen, waardoor de meeste bezoeken bestaan uit stadswandelingen. Het is daarom belangrijk dat u goed ter been bent. De ondergrond is niet altijd gelijk, dus we raden u aan goede schoenen te dragen tijdens de excursies. 

Voertaal tijdens de reis

Tijdens de reis is de voertaal Duits en Engels.
Op dag 1, 2 en 3 (tot vertrek van de trein) zijn de excursies zowel in het Duits als in het Engels). Zodra u aan boord stapt van de Al Andalus trein is er een Nederlandsprekende gids/tourleader aanwezig. Excursies voor niet Duistsprekende gasten zijn tijdens de treinreis zelf in het Engels.  

Gezondeheid

Tijdens deze reis wordt veel gelopen. In alle steden zijn de excursies te voet. U dient dan ook goed ter been te zijn. 

HubSpot Video

 

Prijsinformatie

Reissom
Toeslagen
Inbegrepen
Niet inbegrepen
Voorwaarden
9-daagse reis Al Andálus: Santiago de Compostela - Sevilla
Vanaf 7.900,- p.p.

Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.

De reissom is per persoon en gebaseerd op een verblijf in een 2-persoons compartiment. Aan boord van de trein overnacht u in een Gran Clase (7 m2) of Deluxe compartiment (11 m2) aan boord van de Al Andálus.

Op deze reis met vertrek op 27 april hebben we een beperkt aantal compartimenten in allotment kunnen krijgen voor Nederlandse gasten.   

Gezien het feit dat de excursies voornamelijk stadswandelingen betreffen, is het van belang dat u goed ter been bent. U reist in internationaal gezelschap.

Vertrekdatum 2024
Verblijf in een 2-pers. Gran Clase compartiment
22 t/m 30 augustus
v.a. 7.900,-
Vertrekdatum 2024
Verblijf in een 2-pers. Deluxe compartiment
22 t/m 30 augustus
v.a. 8.590,-

Toeslag 2-pers. Gran Clase compartiment (7 m2) voor alleengebruik: v.a. 2.850,-
Toeslag 2-pers. Deluxe compartiment (11 m2) voor alleengebruik: v.a. 3.150,- 

 • Treinreis per Al Andalús privétrein van Santiago de Compostela naar Sevilla met 5 nachten accommodatie in een privé-compartiment met badkamer in de gekozen categorie
 • 2 overnachtingen in de 5-sterren Parador de Santiago de Compostela of gelijkwaardig
 • 1 overnachting in het 5-sterren Hotel Alfonso XIII in Sevilla of gelijkwaardig
 • Alle maaltijden tijdens de reis (O = Ontbijt, L = Lunch, D = Diner) en de daarbij geserveerde wijnen, bier, frisdranken en water
 • Stadswandelingen en excursies volgens programma o.l.v. ervaren Engelssprekende gidsen
 • Vluchten Amsterdam – Santiago de Compostela en Sevilla - Amsterdam (prijsindicatie: € 350,- tot € 450,- p.p. incl. bagagekosten afhankelijk van de vluchtschema's)
 • Extra nacht hotel (mits beschikbaar) in Santiago de Compostela op dag 3 i.v.m. met avondtransfer naar de trein, vanaf € 250 p.p. op basis van een gedeelde 2-persoonskamer.
 • Overige (bar)drankjes tijdens de reis
 • Fooien en uitgaven van persoonlijke aard
 • Reis- en/of annuleringsverzekering (desgewenst door Incento af te sluiten)
 • à 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen

De Algemene Voorwaarden (ANVR-Reizigersvoorwaarden plus de aanvullende reisvoorwaarden van Incento) zijn van toepassing.
Op deze reis zijn, in afwijking van de aanvullende reisvoorwaarden de volgende betalings- en annuleringsvoorwaarden van toepassing:

Betalingen:

 • Bij boeking dient een aanbetaling van 25% van de reissom te worden voldaan.
 • Het restant dient uiterlijk 60 dagen voor vertrek te zijn voldaan.

Annuleringskosten:

 • Tot en met 92 dagen voor vertrek: 25% van de reissom (de aanbetaling)
 • 91 t/m 42 dagen voor vertrek: 45% van de reissom
 • 41 t/m 11 dagen voor vertrek: 80% van de reissom
 • 10 dagen voor vertrek t/m dag van vertrek: 100% van de reissom

Voorbehoud
Onderweg kunnen zich soms situaties voordoen die horen bij de cultuur en gewoontes van het land waar u zich op dat moment bevindt en die de voortgang van de reis kunnen belemmeren. Een gevoel voor humor is in deze omstandigheden dan de beste benadering. Al Andalus en Incento zijn niet aansprakelijk als de trein door onvoorziene omstandigheden en gebeurtenissen niet volgens schema dienstregeling kan rijden. We doen ons best om volledig te voldoen aan onze verplichtingen maar met de vele logistieke beslommeringen is het niet ongewoon om onderweg vertraging op te lopen. Excursies kunnen daardoor niet altijd worden gegarandeerd en kunnen alleen worden uitgevoerd als de tijd en omstandigheden dit toelaten. Al Andalus behoudt zich het recht voor om af te wijken van de oorspronkelijke programmabeschrijving op onze website/brochure als de omstandigheden dit noodzakelijk maken. 

Fit to Travel
Welke reis is voor u geschikt? Soms boeken deelnemers een reis, die eigenlijk niet bij hen past. De reis voldoet dan niet aan de verwachtingen en is misschien ook wel lichamelijk te intensief. Lees daarom altijd goed de informatie door, en laat u, als u vragen hebt, goed informeren door onze treinreisspecialisten.  
We benadrukken dat alle deelnemers zelfstandig aan de reis moeten kunnen deelnemen. Heeft u persoonlijke hulp of begeleiding nodig, dan dient u hiervoor zelf een reisgenoot mee te nemen. Uw medereizigers zijn zelf ook op vakantie en wij willen geen aanspraak maken op hun diensten. Ook de bemanning van de trein en/of een reisleider zijn voor deze individuele begeleiding niet aangesteld.Incento_Lien_CTA Blok
Wij staan voor u klaar
Onze Travel Consultants geven u graag advies!

Wilt u meer weten over onze beroemde treinen of heeft u advies nodig over uw volgende treinreis?

Bel +31 (0)88 - 13 07 320
Brochure Incento 2023 - mockup
Luxe brochure
De mooiste treinreizen ter wereld
 • Ruim 100 pagina's treinreisinspiratie
 • Beroemde en nostalgische treinen
 • Gratis bij u thuisbezorgd 

 

Brochure aanvragen

Vergelijkbare reizen

Bekijk ook onze andere luxe treinreizen met de mooiste privétreinen