Bel ons
Menu
Sluit
Bel ons
Menu
Sluit
Jacobite Steam Train, Schotland, Glenfinnan Viaduct
Home
Alle reizen
Treinreizen
Edinburgh, Schotse Hooglanden en Eilanden

De mooiste treinroutes van Schotland

treinreizen

Edinburgh, Schotse Hooglanden en Eilanden

Groepsreis per trein en bus in internationaal gezelschap door Schotland

Groepsreis internationaal gezelschap
Ruig natuurschoon
Volgend vertrek
25-07-2024
+9 vertrekdata
Reisduur
9 dagen
Vertrekpunt
Edinburgh
Destin
Vanaf 2.798,-
Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.
Brochure aanvragen Brochure aanvragen
Navigatie
Unieke belevenis Programma en excursies Uw trein Reisinformatie Prijsinformatie
Brochure aanvragen Brochure aanvragen

Schotland per lokale treinen

Een unieke ontdekkingsreis met de bijzondere treinen van de ‘West Highland Railway’, de ‘Jacobite Steam Train’ en de ‘Kyle Line’ door het ruige natuurschoon van de Schotse Hooglanden. Aan mysterieuze lochs gelegen historische kastelen, de toppen van de woeste Cairngorm Mountains en de eilanden aan Schotlands westkust vormen de boeiende ingrediënten van onze treinreis. Een Scottish Evening aan Edinburghs statige Royal Mile zet de kroon op ons Schotse avontuur.

Glenfinnan Monument, Schotland
Glenfinnan Monument
Jacobite Steam Train, Schotland, Glenfinnan Viaduct
Jacobite Steam Train
oban
Oban
shutterstock_1194526030 - West Highland Line
West Highland Line
edinburgh
Uitzicht over Edinburgh
Edinburgh Princes Street Gardens-1
Princes Street Gardens in Edinburgh
Edinburgh-1
Edinburgh
Veeg naar links

Programma en excursies

Uw route in beeld

Edinburgh,-Schotse-Hooglanden-&-Eilanden

Dag 1 - Amsterdam - Edinburgh

U vliegt vanuit Amsterdam naar Edinburgh. Na aankomst begeeft u zich op eigen gelegenheid naar het dichtbij het treinstation en Princes Street gelegen Apex Hotel Waterloo Place. Hier wordt u aan het eind van de middag verwelkomd door uw tourmanager, waarna u de rest van de dag vrij bent om alvast kennis te maken met de Schotse hoofdstad. ’s Avonds maakt u tijdens het diner in het hotel kennis met uw reisgenoten. (D) 

edinburgh

Dag 2 en 3 - De West Highland Line

We reizen vandaag door naar Glasgow, waar we overstappen op de trein van de West Highland Railway. De West Highland Line staat te boek als een van de meest spectaculaire spoorwegtrajecten ter wereld. Het spoor volgt eerst een heuvelrug met uitzicht op Gare Loch, alvorens we kennismaken met het idyllische oerlandschap van de Schotse Hooglanden. De route voert ons langs de westelijke oevers van Loch Lomond en loopt dan snel omhoog van Crianlarich naar Upper Tyndrum en het ruige Rannoch Moor, een onherbergzaam gebied met laagveen, heldere bergstromen en oeroude bossen die alleen vanuit onze comfortabele trein te zien zijn. Machtige bergruggen vormen het imposante decor van onze treinreis als we Fort William, aan de voet van de ruim 1.300 meter hoge Ben Nevis, naderen. Na aankomst transfer naar het nabijgelegen Ballachulish voor 3 overnachtingen. 

Op dag 3 worden we per bus naar Oban gebracht, waar we inschepen op de Caledonian McBrayne veerboot voor een 40 minuten durende oversteek naar het eiland Mull. Vanaf de boot krijgen we een goed beeld van de ruige kust, waar steile rotspartijen en groene heuvels uit zee oprijzen. Dit is de adembenemende Schotse westkust, zoals je die verwacht. We leggen aan in de haven van Craignure van waaruit we een bezoek brengen aan Duart’s Castle, het erfgoed van de McLean clan. Het kasteel, dat nog in uitstekende staat  is, ligt op slechts enkele minuten rijden van de aanlegplaats van onze veerboot met fraai uitzicht op Loch Don. Na ons bezoek keren we terug naar Oban en aansluitend naar Ballachulish. (Dag 2 & 3: O /D)

shutterstock_1194526030 - West Highland Line

Dag 4 - Neptune’s Staircase & Loch Linnhe Cruise

Vandaag vervolgen we onze reis per bus naar Neptune’s Staircase, een imposante reeks van 8 sluizen die door een team van tenminste drie sluiswachters worden bediend. De in het Caledonian Canal gelegen sluizen liggen allen op een licht verschillend niveau en overbruggen in totaal een hoogteverschil van zo’n 20 meter. De zware sluisdeuren werden oorspronkelijk met de hand bediend, maar tegenwoordig hydraulisch. Het duurt ongeveer anderhalf uur om alle sluizen te passeren, terwijl het water, tegen alle natuurwetten in, ‘tegen de berg op stroomt’. Ons volgende reisdoel is Loch Linnhe, waar we kunnen genieten van een heerlijke boottocht op het meer. De dag wordt afgesloten met een bezoek aan Glencoe. Een prachtig fjord. Een scène uit de James Bond film Skyfall speelt zich hier af. (O /D)

shutterstock_1512733496 - Neptunes Staircase

Dag 5 - De Jacobite Steam Train

Vanochtend gaan we aan boord van de Jacobite Steam Train voor een retourtrip over het laatste gedeelte van de West Highland Line naar Mallaig aan de westkust. Gedurende de reis stoomt onze trein langs Ben Nevis en klimt dan omhoog het bergland rond Glenfinnan in. Glenfinnan is bekend als de plaats van waaruit Bonnie Prince Charlie een poging deed om de Britse kroon te veroveren. Hier steken we ook het met 21 bogen gesierde Glenfinnan viaduct over, bekend van de Harry Potterfilms en één van de meest imposante bouwwerken in het Britse spoorwegnet. Als we afdalen naar het op zeeniveau gelegen Mallaig komen de hier dicht voor de kust gelegen, ruige ‘Small Isles’ – Rum, Eigg en Muck – in zicht. Na gelegenheid om te lunchen in Mallaig keren we over hetzelfde traject terug naar Fort William, vanwaar we per touringcar doorreizen naar Inverness, waar we 3 nachten blijven. (O /D)
In uitzonderlijke gevallen kan het zijn dat de Jacobite Steam Train vervangen wordt door de reguliere trein.

shutterstock_493067089 Jacobite Steam train

Dag 6 - Loch Ness

Vandaag bezoekt u het meer van Loch Ness en geniet u van een prachtige cruise. Dit iconische meer is het meest bekend om zijn mythische bewoner, het monster van Loch Ness, maar het wordt ook omringd door enkele van de meest adembenemende landschappen van Schotland. Vervolgens bezoekt u de ruïnes van Urquhart Castle, een 13e-eeuws kasteel, schitterend gelegen aan de oevers van Loch Ness.  (O )

Loch Ness

Dag 7 - De Kyle Line

Vandaag kunnen we genieten van een van de meest spectaculaire spoorlijnen van Europa, de Kyle Line. Deze werkelijk ongelooflijk mooie route voert ons dwars door Schotland, van oostkust naar westkust, vanuit Inverness over het Caledonian Canal en langs kristalheldere meren. Onderweg dienen zich talloze fotomomenten aan als onze trein zich langs dichtbeboste hellingen en heidevelden slingert, door de Highlands klimt en slapende dorpjes passeert. Doordat het traject steeds omhoog en omlaag loopt, rijden we vaak met lage snelheid zodat er optimaal kan worden genoten van het landschap. Gedurende het laatste deel van de reis passeren we de witgekalkte huisjes van het dorp Plockton, alvorens we arriveren in Kyle of Lochalsh, tevens het einde van de spoorlijn. Slechts een smalle strook water scheidt ons hier van het bekende Isle of Skye. Na aankomst brengen we een bezoek aan Eilean Donan Castle gelegen op een klein eilandje in Loch Duich, dat door een fraaie brug met het vasteland is verbonden. Het eilandje maakte deel uit van het territorium van Clan Macrae, die er in de 13e eeuw Eilean Donan Castle op bouwden om de clan te beschermen tegen aanvallen van de Vikingen. Maar uiteindelijk was het vaker het toneel van strijd tussen de Schotse clans onderling.  (O/D)

shutterstock_1093720073_schots kasteel

Dag 8 - Inverness naar Edinburgh

We verlaten Inverness voor de laatste etappe van onze ontdekkingsreis door de Schotse Hooglanden en rijden via Aviemore, Pitlochry en Kingussy naar ons einddoel Edinburgh. Hier genieten we van een heerlijk afscheidsdiner, als onderdeel van een onvervalste ‘Scottish Evening’. Een overnachting in het Radisson Blu Hotel of gelijkwaardig. (Dag 8: O /D)

Glenfinnan Monument, Schotland

Dag 9 - Vlucht naar Amsterdam

Op dag 9 eindigt onze rondreis na het ontbijt en neemt de tourmanager afscheid van u. Transfer op eigen gelegenheid naar de luchthaven voor uw vlucht terug naar Amsterdam. U kunt natuurlijk ook nog een paar dagen in het boeiende Edinburgh blijven, de keus is aan u! (Dag 9: O)

Edinburgh
Lees meer
Lees minder

Drie bijzondere treinreizen 

Tijdens dit afwisselende programma reist u met 3 beroemde treinen/spoorlijnen: de ‘West Highland Railway’, de ‘Jacobite Steam Train’ en de ‘Kyle Line’ 

West Highland Railway
De West Highland Line staat te boek als een van de meest spectaculaire spoorwegtrajecten ter wereld. Het spoor volgt eerst een heuvelrug met uitzicht op Gare Loch, alvorens we kennismaken met het idyllische oerlandschap van de Schotse Hooglanden. De route voert ons langs de westelijke oevers van Loch Lomond en loopt dan snel omhoog van Crianlarich naar Upper Tyndrum en het ruige Rannoch Moor, een onherbergzaam gebied met laagveen, heldere bergstromen en oeroude bossen die alleen vanuit onze comfortabele trein te zien zijn. Machtige bergruggen vormen het imposante decor van deze bijzondere spoorlijn.

Jacobite Steam Train
De Jacobite Steam Train rijdt over het laatste gedeelte van de West Highland Line naar Mallaig aan de westkust. Gedurende de reis passeert de trein Ben Nevis en klimt vervolgens omhoog door het berggebied rond Glenfinnan. Vervolgens steken we het uit 21 bogen bestaande Glenfinnan viaduct over, bekend van de Harry Potter films en één van de meest imposante bouwwerken in het Britse spoorwegnet. Tot slot dalen we af naar het op zeeniveau gelegen Mallaig. Het eindpunt van de route. 

Kyle Line
Een prachtige route dwars door Schotland, van oostkust naar westkust, vanuit Inverness over het Caledonian Canal en langs kristalheldere meren. Onderweg dienen zich talloze fotomomenten aan als de trein in een rustig tempo langs dicht beboste hellingen en heidevelden slingert, door de Highlands klimt en slapende dorpjes passeert. 

Jacobite Steam Train, Schotland, Glenfinnan Viaduct
Jacobite Steam Train
Scotrail, Kyle Line
Kyle Line
shutterstock_1194526030 - West Highland Line
West Highland Line
Veeg naar links

Reisinformatie

Uw hotel

Tijdens deze reis overnacht u in comfortabele 3- en 4 sterren hotels:
- 1 nacht Apex Hotel Waterloo Place of gelijkwaardig in Edinburgh
- 3 nachten in Ballachulish
- 3 nachten in Inverness
- 1 nacht Radisson Blu Hotel of gelijkwaardig in Edinburgh

Reizen in internationaal gezelschap

Deze groepsreis wordt uitgevoerd in samenwerking met onze Engelse partner Great Rail Journeys. Dit betekent dat u in overwegend Engelstalig gezelschap reist. Uw reis wordt begeleid door deskundige en ervaren Engelssprekende tourleaders/gidsen.

Prijsinformatie

Reissom
Toeslagen
Inbegrepen
Niet inbegrepen
Voorwaarden
9-daagse reis Edinburgh, Schotse Hooglanden & Eilanden
Vanaf 2.798,- p.p.

Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.

Prijzen zijn per persoon en gebaseerd op gebruik van tweepersoonskamer door 2 personen.
Afhankelijk van de beschikbaarheid kunnen de prijzen aangepast worden.

U reist in Internationaal, voornamelijk Brits gezelschap. Voor deze reis is het van belang dat u goed ter been bent. Voor reizen naar Schotland dient u in het bezit te zijn van een geldig paspoort.

Vertrekdata 2024
Prijs per persoon
2, 5, 9, 14, 19, 26, 30 Mei
v.a. 2.898,-
2, 4, 9, 16, 18 Juni
v.a. 2.998,-
20, 23, 30 Juni
v.a. 3.198,-
2, 4, 7, 9, 11, 14, 21, 25, 28 Juli
v.a. 3.298,-
1, 4, 8, 11, 15, 18, 22 Augustus
v.a. 3.398,-
29 Augustus
v.a. 3.298,-
1, 3 September
v.a. 3.298,-
8, 10, 15, 17, 19 22 September
v.a. 3.198,-
24, 29 September
v.a. 2.898,-
1 Oktober
v.a. 2.798,-

Toeslag 1 persoonskamer: op aanvraag

 

 

 

 

 • Vliegreis per KLM*: Amsterdam - Edinburgh v.v. inclusief huidige luchthavenbelastingen en brandstoftoeslagen (€ 123,- pp)
 • 1 stuk ruimbagage per persoon
 • Treinreizen conform programma
 • Busvervoer conform programma
 • 8 overnachtingen in genoemde (of gelijkwaardige) 3- en 4-sterren hotels
 • 15 maaltijden: 8 ontbijten en 7 diners conform programma (O = ontbijt / D = diner)
 • Excursies en sightseeing conform programma
 • Gedurende de gehele reis in Schotland is een ‘Great Rail Journeys’ tourmanager (Engelstalig) aanwezig voor reisbegeleiding en advies.

 

 

 

 • Transfers van en naar de luchthaven van Edinburgh
 • Overige maaltijden en dranken
 • Fooien en uitgaven van persoonlijke aard
 • Optionele excursies of activiteiten
 • Reis- en/of annuleringsverzekering (desgewenst door Incento af te sluiten)
 • à 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen

* Het gehanteerde KLM vliegtarief is gebaseerd op de laagste boekingsklasse. Indien deze niet meer beschikbaar is, kunnen wij tegen meerprijs een hogere boekingsklasse reserveren.


De Algemene Voorwaarden (ANVR-Reizigersvoorwaarden plus de aanvullende reisvoorwaarden van Incento) zijn van toepassing.
Op deze reis zijn, in afwijking van de aanvullende reisvoorwaarden de volgende betalings- en annuleringsvoorwaarden van toepassing:

Betaling:

- Bij boeking dient een aanbetaling van 25% van de reissom te worden voldaan
- Het restant dient uiterlijk 60 dagen voor vertrek te zijn voldaan
- Indien de boeking 60 dagen of korter voor vertrek tot stand komt, dient de volledige reissom terstond te worden voldaan.


Annuleringskosten:

In geval de boeking wordt geannuleerd, zijn de volgende annuleringskosten verschuldigd:

- 61 of langer voor vertrek de aanbetaling (25%)
- 60 t/m 41 dagen voor vertrek: 35% van de reissom
- 40 t/m 28 dagen voor vertrek: 60% van de reissom
- 27 t/m 14 dagen voor vertrek: 85% van de reissom
- 13 dagen of korter voor vertrek: 100% van de reissom

Gezondheid
Tijdens deze reis wordt er regelmatig gelopen. U dient dan ook goed ter been te zijn.  

Fit to Travel
Welke reis is voor u geschikt? Soms boeken deelnemers een reis, die eigenlijk niet bij hen past. De reis voldoet dan niet aan de verwachtingen en is misschien ook wel lichamelijk te intensief. Lees daarom altijd goed de informatie door, en laat u, als u vragen hebt, goed informeren door onze treinreisspecialisten.  
We benadrukken dat alle deelnemers zelfstandig aan de reis moeten kunnen deelnemen. Heeft u persoonlijke hulp of begeleiding nodig, dan dient u hiervoor zelf een reisgenoot mee te nemen. Uw medereizigers zijn zelf ook op vakantie en wij willen geen aanspraak maken op hun diensten. Ook de bemanning van de trein en/of een reisleider zijn voor deze individuele begeleiding niet aangesteld.

Reisdocumenten en gezondheidsverklaringen 
Het is de individuele verantwoording van elke passagier dat hij/zij beschikt over de juiste en geldende reisdocumenten en gezondheidsverklaringen. Voor de meest actuele informatie adviseren we u te kijken op www.wijsopreis.nl. Wij adviseren u om minimaal drie maanden voor vertrek na te gaan bij uw huisarts, de GGD, de TravelClinic of via Thuisvaccinatie.nl welke vaccinaties en beschermende maatregelen verplicht zijn of worden geadviseerd. Voor meer informatie verwijzen wij u naar onze website.

Reissom
9-daagse reis Edinburgh, Schotse Hooglanden & Eilanden
Vanaf 2.798,- p.p.

Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.

Prijzen zijn per persoon en gebaseerd op gebruik van tweepersoonskamer door 2 personen.
Afhankelijk van de beschikbaarheid kunnen de prijzen aangepast worden.

U reist in Internationaal, voornamelijk Brits gezelschap. Voor deze reis is het van belang dat u goed ter been bent. Voor reizen naar Schotland dient u in het bezit te zijn van een geldig paspoort.

Vertrekdata 2024
Prijs per persoon
2, 5, 9, 14, 19, 26, 30 Mei
v.a. 2.898,-
2, 4, 9, 16, 18 Juni
v.a. 2.998,-
20, 23, 30 Juni
v.a. 3.198,-
2, 4, 7, 9, 11, 14, 21, 25, 28 Juli
v.a. 3.298,-
1, 4, 8, 11, 15, 18, 22 Augustus
v.a. 3.398,-
29 Augustus
v.a. 3.298,-
1, 3 September
v.a. 3.298,-
8, 10, 15, 17, 19 22 September
v.a. 3.198,-
24, 29 September
v.a. 2.898,-
1 Oktober
v.a. 2.798,-
Toeslagen

Toeslag 1 persoonskamer: op aanvraag

 

 

 

 

Inbegrepen
 • Vliegreis per KLM*: Amsterdam - Edinburgh v.v. inclusief huidige luchthavenbelastingen en brandstoftoeslagen (€ 123,- pp)
 • 1 stuk ruimbagage per persoon
 • Treinreizen conform programma
 • Busvervoer conform programma
 • 8 overnachtingen in genoemde (of gelijkwaardige) 3- en 4-sterren hotels
 • 15 maaltijden: 8 ontbijten en 7 diners conform programma (O = ontbijt / D = diner)
 • Excursies en sightseeing conform programma
 • Gedurende de gehele reis in Schotland is een ‘Great Rail Journeys’ tourmanager (Engelstalig) aanwezig voor reisbegeleiding en advies.

 

 

 

Niet inbegrepen
 • Transfers van en naar de luchthaven van Edinburgh
 • Overige maaltijden en dranken
 • Fooien en uitgaven van persoonlijke aard
 • Optionele excursies of activiteiten
 • Reis- en/of annuleringsverzekering (desgewenst door Incento af te sluiten)
 • à 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen

* Het gehanteerde KLM vliegtarief is gebaseerd op de laagste boekingsklasse. Indien deze niet meer beschikbaar is, kunnen wij tegen meerprijs een hogere boekingsklasse reserveren.


Voorwaarden

De Algemene Voorwaarden (ANVR-Reizigersvoorwaarden plus de aanvullende reisvoorwaarden van Incento) zijn van toepassing.
Op deze reis zijn, in afwijking van de aanvullende reisvoorwaarden de volgende betalings- en annuleringsvoorwaarden van toepassing:

Betaling:

- Bij boeking dient een aanbetaling van 25% van de reissom te worden voldaan
- Het restant dient uiterlijk 60 dagen voor vertrek te zijn voldaan
- Indien de boeking 60 dagen of korter voor vertrek tot stand komt, dient de volledige reissom terstond te worden voldaan.


Annuleringskosten:

In geval de boeking wordt geannuleerd, zijn de volgende annuleringskosten verschuldigd:

- 61 of langer voor vertrek de aanbetaling (25%)
- 60 t/m 41 dagen voor vertrek: 35% van de reissom
- 40 t/m 28 dagen voor vertrek: 60% van de reissom
- 27 t/m 14 dagen voor vertrek: 85% van de reissom
- 13 dagen of korter voor vertrek: 100% van de reissom

Gezondheid
Tijdens deze reis wordt er regelmatig gelopen. U dient dan ook goed ter been te zijn.  

Fit to Travel
Welke reis is voor u geschikt? Soms boeken deelnemers een reis, die eigenlijk niet bij hen past. De reis voldoet dan niet aan de verwachtingen en is misschien ook wel lichamelijk te intensief. Lees daarom altijd goed de informatie door, en laat u, als u vragen hebt, goed informeren door onze treinreisspecialisten.  
We benadrukken dat alle deelnemers zelfstandig aan de reis moeten kunnen deelnemen. Heeft u persoonlijke hulp of begeleiding nodig, dan dient u hiervoor zelf een reisgenoot mee te nemen. Uw medereizigers zijn zelf ook op vakantie en wij willen geen aanspraak maken op hun diensten. Ook de bemanning van de trein en/of een reisleider zijn voor deze individuele begeleiding niet aangesteld.

Reisdocumenten en gezondheidsverklaringen 
Het is de individuele verantwoording van elke passagier dat hij/zij beschikt over de juiste en geldende reisdocumenten en gezondheidsverklaringen. Voor de meest actuele informatie adviseren we u te kijken op www.wijsopreis.nl. Wij adviseren u om minimaal drie maanden voor vertrek na te gaan bij uw huisarts, de GGD, de TravelClinic of via Thuisvaccinatie.nl welke vaccinaties en beschermende maatregelen verplicht zijn of worden geadviseerd. Voor meer informatie verwijzen wij u naar onze website.Incento_Lien_CTA Blok
Wij staan voor u klaar
Onze Travel Consultants geven u graag advies!

Wilt u meer weten over onze beroemde treinen of heeft u advies nodig over uw volgende treinreis?

Bel +31 (0)88 - 13 07 320
Brochure Destin Treinreizen 2024_Mockup
Luxe brochure
De mooiste treinreizen ter wereld
 • Ruim 100 pagina's treinreisinspiratie
 • Beroemde en nostalgische treinen
 • Gratis bij u thuisbezorgd 

 

Brochure aanvragen

Vergelijkbare reizen

Bekijk ook onze andere luxe treinreizen door het Verenigd Koninkrijk