Bel ons
Menu
Sluit
Bel ons
Menu
Sluit
El Transcantabrico Gran Lujo (17)
Home
Alle reizen
Treinreizen
Noord-Spanje met de El Transcantábrico Gran Lujo

Reis als een vorst
door Spanje

treinreizen

Noord Spanje met de El Transcantabrico Gran Lujo

Maak op luxe wijze kennis met het noorden van Spanje!

7 nachten in een Grand Luxury Suite
Incl. excursies
Volgend vertrek
10-05-2024
+11 vertrekdata
Reisduur
10 dagen
Vertrekpunt
San Sebastian of Santiago de Compostela
Trein
El Transcantábrico Gran Lujo
Destin
Vanaf 10.798,-
Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.
Brochure aanvragen Brochure aanvragen
Navigatie
Unieke belevenis Programma en excursies Uw trein Reisinformatie Prijsinformatie
Brochure aanvragen Brochure aanvragen

Exclusieve treinreis door Spanje

Stap aan boord van de El Transcantábrico Gran Lujo en maak op luxe wijze kennis met het noorden van Spanje. Tijdens deze exclusieve treinreis ervaart u de wereldberoemde Spaanse gastronomie, bezoekt u interessante dorpjes en steden, aanschouwt u de prachtige stranden van Playa de las Catedrales en ontdekt u het evenbeeld van de prachtige Grot van Altamira. Uw meertalige gids zal u onderweg uitgebreid informeren. Terug aan boord staat het personeel 24 uur per dag voor u klaar en zal het u aan niets ontbreken.

El Transcantabrico Gran Lujo (12)
El Transcantabrico Gran Lujo
shutterstock_159333983
Santiago de Compostela
El Transcantabrico Gran Lujo (1)
Barrijtuig
shutterstock_159333983
Santiago de Compostela
shutterstock_367013570 Bilbao Centrum
Bilbao
shutterstock_524671873 Bilbao Centrum
Bilbao
Veeg naar links

Programma en excursies

Uw route in beeld

Routekaartje El Transcantabrico

Dag 1 - Amsterdam - San Sebastian

Op eigen gelegenheid vliegt u naar Bilbao. In Bilbao wordt u opgewacht door een chauffeur die u naar San Sebastián brengt. In San Sebastián verblijft u in Hotel Maria Cristina.

De rest van de dag is ter vrije besteding.
Overnachting in het hotel.

1207_MC-LOBBY-hotel Maria Cristina

Dag 2 - San Sebastian - Carranza

5160882569_4d2c7b8914_o (1)San Sebastian

Dag 3 - Carranza - Bilbao - Santander

’s Ochtends ontbijt in de trein. Maak uw keuze aan het buffet of bestel á la carte. De trein keert terug naar Bilbao voor een bezoek aan deze bijzondere stad vol dynamiek. De stad heeft zwaar te lijden gehad onder de economische crisis in de jaren ’90 van de vorige eeuw. Destijds is besloten een nieuwe, moderne weg in te slaan. De tour omvat de toegang tot het beroemde Guggenheim Museum, het symbool van dit nieuwe Bilbao. Na de tour keert u terug naar de trein voor de lunch, terwijl u naar Santander, de hoofdstad van Cantabria, rijdt. Rondleiding door deze elegante stad. Vervolgens heeft u nog de tijd om op eigen gelegenheid de stad te verkennen. Diner en overnachting aan boord in Santander.

Bilbao, Spanje (1)

Dag 4 - Santander - Cabezon de la Sal

Vanochtend reist u per touringcar naar Potes, waarbij u de indrukwekkende pas van La Hermida oversteekt. Na het bezoek aan deze charmante Cantabrische villa, kunt u genieten van een Spa Circuit in de Spa La Hermida. Hierbij heeft u de gelegenheid om gedurende 45 minuten verschillende spa wateren te ervaren. Lunch in het hotel. In de middag bezoekt u El Capricho in Comillas, een groot en kleurrijk 19e-eeuws paleis gebouwd door Antonio Gaudí. Diner en overnachting aan boord in Cabezón de la Sal.

FE5- Fotos de Exteriores 3 - El Transcantábrico

Dag 5 - Cabezon de la Sal - Llanes

Na het ontbijt bezoeken we de Neocueva van Altamira. De Grot van Altamira staat bekend om de bijzondere rotsschilderingen. In de loop der jaren ging de kwaliteit van de kunst dusdanig achteruit, dat besloten is de grot te sluiten voor publiek. Gezien de historische waarde die de Spanjaarden toch graag met de bezoekers van de regio wilden delen, is een nieuwe grot nagemaakt, waarin bezoeker een nauwkeurige reproductie van de rotstekeningen uit de tijd van het Laatpaleolithicum kunnen zien. In het bijgelegen museum vindt u verdere informatie over deze grot. Daarna bezoekt u in de ochtend Santillana del Mar, een stadje met een prachtig bewaard gebleven historisch centrum. Na de lunch keert u terug naar de trein, die koerszet naar Llanes in het prinsdom Asturias. De trein blijft staan in Llanes. Diner en overnachting aan boord.

Spanje, grotten van Altamira

Dag 6 - Llanes - Oviedo

Na het ontbijt gaat u met de bus naar het hart van het Picos de Europa National Park. U bezoekt Lake Enol en gaat dan naar het heiligdom van Covadonga, een heilige plaats vol traditie en legendes. Na het bezoek keert u terug naar El Transcantábrico Gran Lujo voor een lunch aan boord, terwijl u reist naar Oviedo, de hoofdstad van het Prinsdom Asturias en één van de belangrijkste voorbeelden van het Asturische pre-romaanse architectuur, zoals San Julián de los Prados. Maak kennis met de stad, waarna u nog gelegenheid heeft om zelf op pad te gaan. Diner en overnachting in Oviedo.

La Coruna

Dag 7 - Oviedo - Gijon - Luarca

In de ochtend bezoekt u Gijón, een stad direct aan de Cantabrische Zee, die daardoor beschikt over de grootste haven van Noord-Spanje. U keert terug naar de El Transcantábrico Gran Lujo om langs de Asturische kust naar Luarca te reizen, het witte dorpje, waar u geniet van een rondleiding door dit charmante vissersdorpje. Diner en overnachting aan boord in Luarca.

Gijon (1)

Dag 8 - Luarca - Viveiro

Ontbijt in de trein. Ondertussen rijdt de trein naar Ribadeo, een historische Galicische stad die grenst aan het Prinsdom Asturias. U reist met de bus langs de kust naar Playa de las Catedrales, één van de meest spectaculaire stranden ter wereld. Vervolgens maken we een stadswandeling door Ribadeo. Ribadeo heeft een historisch centrum met gezellige ambachtswinkels en prachtige gebouwen, waaronder de Torre de los Moreno en het Klooster van Santa Clara. Lunch in een lokaal restaurant. In de middag komt u met de trein aan in Viveiro, waar u na de rondleiding wat vrije tijd heeft. Diner en overnachting aan boord in Viveiro.

Cies Islands (2)

Dag 9 - Viveiro - Santiago de Compostela

Tijdens uw laatste ontbijt aan boord komt u aan in Ferrol, waar een touringcar u ophaalt en naar Santiago de Compostela brengt. Rondwandeling door het historische centrum van deze stad, al duizend jaar een pelgrimsoord, met talloze artistieke juwelen, zoals de prachtige kathedraal. De reis eindigt na de stadswandeling rond 13.00 uur bij de Parador de los Reyes Católicos. Deze Parador is gelegen aan het plein met de beroemde kathedraal, eindpunt van de bekende pelgrimstocht de Camino.
De rest van de middag is ter vrije besteding. U verblijft 1 nacht in de Parador de los Reyes Católicos.

santiago de compstela

Dag 10 - Santiago de Compostela - Amsterdam

Ontbijt in het hotel. Tot aan vertrek is de dag ter vrije besteding. Vervolgens wordt u naar de luchthaven van Santiago de Compostela gebracht voor de terugvlucht naar Amsterdam.

Parador de Santiago V
Lees meer
Lees minder

El Transcantábrico Gran Lujo

Wie aan boord stapt van de El Transcantábrico Gran Lujo waant zich direct in de jaren ’20 van de 20e eeuw. De historische Pullman rijtuigen, die vandaag de dag gebruikt worden als lounge rijtuig, stammen uit deze tijd. Samen met de prachtig ingerichte suites bieden ze de luxe van een 5-sterren hotel op wielen. De 14 suites zijn allemaal gedecoreerd in prachtig houtwerk en ingedeeld in 3 ruimtes: een slaapkamer, een woonkamer en een eigen badkamer met luxe douche, toilet en wastafel. Aan boord geniet u van gastronomische maaltijden, veelal bereid met lokale producten. De verschillende lounge rijtuigen bieden op elk moment van de dag een ontspannen sfeer. Gedurende de dag bezoekt u diverse bijzondere plaatsen langs de route.

El Transcantabrico Gran Lujo (18)
El Transcantabrico Gran Lujo
El Transcantabrico Gran Lujo (8)
Lounge Rijtuig
El Transcantabrico Gran Lujo (9)
Grand Luxury Suite
El Transcantabrico Gran Lujo (14)
Grand Luxury Suite
El Transcantabrico Gran Lujo (10)
Grand Luxury Suite
El Transcantabrico Gran Lujo (11)
Persoonlijke service aan boord
El Transcantabrico Gran Lujo (7)
Restaurant Rijtuig
Veeg naar links

Reisinformatie

Uw hotels

Tijdens deze reis verblijft u, naast uw nachten aan boord van El Transcantábrico, in luxe 5-sterren hotels op prachtige locaties:

- 1 overnachting in hotel Maria Cristina in San Sebastian 
- 1 overnachting in de historische Parador de los Reyes Catolicos in Santiago de Compostela 

Parador de Santiago I
Parador de Santiago
Parador de Santiago II
Parador de Santiago
1207_MC-414 TWIN-056
Hotel Maria Cristina - San Sebastian
1207_MC-EXTERIEUR-034
Hotel Maria Cristina - San Sebastian
Veeg naar links

Prijsinformatie

Reissom
Toeslagen
Inbegrepen
Niet inbegrepen
Voorwaarden
10-daagse reis met de El Transcantábrico Gran Lujo
Vanaf 10.798,- p.p.

Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.

Deze reis met de El Transcantábrico Gran Lujo kunt u in twee richtingen maken: Van San Sebastian naar Santiago de Compostela of vice versa. De reissom is per persoon en gebaseerd op een verblijf in een 2-pers. Gran Luxury Suite.

Gezien het feit dat de excursies voornamelijk stadswandelingen betreffen, is het van belang dat u goed ter been bent. U reist in internationaal gezelschap.

Vertrekdata 2024 - San Sebastian - Santiago de Compostela
Prijs per persoon
29 maart; 12, 26 april; 10, 24 mei; 7, 21 juni; 5, 19 juli; 2, 16, 30 augustus; 13, 27 september; 11, 25 oktober
v.a. 10.798,-
Vertrekdata 2024 - Santiago de Compostela - San Sebastian
Prijs per persoon
5, 19 april; 3, 17, 31 mei; 14, 28 juni; 12, 26 juli; 9, 23 augustus; 6, 20 september; 4, 18 oktober
v.a. 10.798,-

De toeslag voor een compartiment voor alleengebruik in de trein: v.a. 6.398,-

 • 1 overnachting in het Hotel Maria Cristina in San Sebastián, inclusief ontbijt
 • 1 overnachting in de Parador de los Reyes Católicos, inclusief ontbijt
 • 7 nachten aan boord van de El Transcantábrico Gran Lujo in een Grand Luxury Suite
 • Welkomstdrankje en snack bij aankomst
 • Alle fine dining lunches en diners, geserveerd aan boord van de trein of in goede restaurants onderweg, inclusief wijn, frisdranken, water en koffie
 • Alle ontbijten aan boord van de trein; ontbijtbuffet en à la carte keuze
 • Alle niet-alcoholische dranken in uw suite
 • Toilettas met toiletartikelen en slippers bij aankomst in uw suite
 • Activiteiten aan boord, waaronder live muziek en optredens
 • Excursies conform programma
 • Entreegelden tijdens de excursies voor musea, monumenten en shows
 • Engelssprekende gids gedurende de treinreis
 • Transfers conform programma met de meereizende touringcar
 • Dagelijks aanbod van kranten en tijdschriften
 • Transfer van de luchthaven van Bilbao naar het hotel in San Sebastián
 • Transfer in San Sebastian naar hotel waar de check in is voor de treinreis
 • Transfer van het hotel naar de luchthaven in Santiago de Compostela
 • Vluchten Amsterdam – Bilbao en Santiago de Compostela – Amsterdam of v.v.
 • Overige maaltijden en dranken
 • Fooien en uitgaven van persoonlijke aard
 • Wasserij service aan boord van de trein
 • Reis- en/of annuleringsverzekering (desgewenst door Incento af te sluiten)
 • à 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen

De Algemene Voorwaarden (ANVR-Reizigersvoorwaarden plus de aanvullende reisvoorwaarden van Incento) zijn van toepassing.

Voorbehoud
Onderweg kunnen zich soms situaties voordoen die horen bij de cultuur en gewoontes van het land waar u zich op dat moment bevindt en die de voortgang van de reis kunnen belemmeren. Een gevoel voor humor is in deze omstandigheden dan de beste benadering. El transcantabrico en Incento zijn niet aansprakelijk als de trein door onvoorziene omstandigheden en gebeurtenissen niet volgens schema dienstregeling kan rijden. We doen ons best om volledig te voldoen aan onze verplichtingen maar met de vele logistieke beslommeringen is het niet ongewoon om onderweg vertraging op te lopen. Excursies kunnen daardoor niet altijd worden gegarandeerd en kunnen alleen worden uitgevoerd als de tijd en omstandigheden dit toelaten. De treinmaatschappij behoudt zich het recht voor om af te wijken van de oorspronkelijke programmabeschrijving op onze website/brochure als de omstandigheden dit noodzakelijk maken.

Reissom
10-daagse reis met de El Transcantábrico Gran Lujo
Vanaf 10.798,- p.p.

Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.

Deze reis met de El Transcantábrico Gran Lujo kunt u in twee richtingen maken: Van San Sebastian naar Santiago de Compostela of vice versa. De reissom is per persoon en gebaseerd op een verblijf in een 2-pers. Gran Luxury Suite.

Gezien het feit dat de excursies voornamelijk stadswandelingen betreffen, is het van belang dat u goed ter been bent. U reist in internationaal gezelschap.

Vertrekdata 2024 - San Sebastian - Santiago de Compostela
Prijs per persoon
29 maart; 12, 26 april; 10, 24 mei; 7, 21 juni; 5, 19 juli; 2, 16, 30 augustus; 13, 27 september; 11, 25 oktober
v.a. 10.798,-
Vertrekdata 2024 - Santiago de Compostela - San Sebastian
Prijs per persoon
5, 19 april; 3, 17, 31 mei; 14, 28 juni; 12, 26 juli; 9, 23 augustus; 6, 20 september; 4, 18 oktober
v.a. 10.798,-
Toeslagen

De toeslag voor een compartiment voor alleengebruik in de trein: v.a. 6.398,-

Inbegrepen
 • 1 overnachting in het Hotel Maria Cristina in San Sebastián, inclusief ontbijt
 • 1 overnachting in de Parador de los Reyes Católicos, inclusief ontbijt
 • 7 nachten aan boord van de El Transcantábrico Gran Lujo in een Grand Luxury Suite
 • Welkomstdrankje en snack bij aankomst
 • Alle fine dining lunches en diners, geserveerd aan boord van de trein of in goede restaurants onderweg, inclusief wijn, frisdranken, water en koffie
 • Alle ontbijten aan boord van de trein; ontbijtbuffet en à la carte keuze
 • Alle niet-alcoholische dranken in uw suite
 • Toilettas met toiletartikelen en slippers bij aankomst in uw suite
 • Activiteiten aan boord, waaronder live muziek en optredens
 • Excursies conform programma
 • Entreegelden tijdens de excursies voor musea, monumenten en shows
 • Engelssprekende gids gedurende de treinreis
 • Transfers conform programma met de meereizende touringcar
 • Dagelijks aanbod van kranten en tijdschriften
 • Transfer van de luchthaven van Bilbao naar het hotel in San Sebastián
 • Transfer in San Sebastian naar hotel waar de check in is voor de treinreis
 • Transfer van het hotel naar de luchthaven in Santiago de Compostela
Niet inbegrepen
 • Vluchten Amsterdam – Bilbao en Santiago de Compostela – Amsterdam of v.v.
 • Overige maaltijden en dranken
 • Fooien en uitgaven van persoonlijke aard
 • Wasserij service aan boord van de trein
 • Reis- en/of annuleringsverzekering (desgewenst door Incento af te sluiten)
 • à 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen
Voorwaarden

De Algemene Voorwaarden (ANVR-Reizigersvoorwaarden plus de aanvullende reisvoorwaarden van Incento) zijn van toepassing.

Voorbehoud
Onderweg kunnen zich soms situaties voordoen die horen bij de cultuur en gewoontes van het land waar u zich op dat moment bevindt en die de voortgang van de reis kunnen belemmeren. Een gevoel voor humor is in deze omstandigheden dan de beste benadering. El transcantabrico en Incento zijn niet aansprakelijk als de trein door onvoorziene omstandigheden en gebeurtenissen niet volgens schema dienstregeling kan rijden. We doen ons best om volledig te voldoen aan onze verplichtingen maar met de vele logistieke beslommeringen is het niet ongewoon om onderweg vertraging op te lopen. Excursies kunnen daardoor niet altijd worden gegarandeerd en kunnen alleen worden uitgevoerd als de tijd en omstandigheden dit toelaten. De treinmaatschappij behoudt zich het recht voor om af te wijken van de oorspronkelijke programmabeschrijving op onze website/brochure als de omstandigheden dit noodzakelijk maken.Incento_Lien_CTA Blok
Wij staan voor u klaar
Onze Travel Consultants geven u graag advies!

Wilt u meer weten over onze beroemde treinen of heeft u advies nodig over uw volgende treinreis?

Bel +31 (0)88 - 13 07 320
Brochure Destin Treinreizen 2024_Mockup
Luxe brochure
De mooiste treinreizen ter wereld
 • Ruim 100 pagina's treinreisinspiratie
 • Beroemde en nostalgische treinen
 • Gratis bij u thuisbezorgd 

 

Brochure aanvragen

Vergelijkbare reizen

Bekijk ook onze andere luxe treinreizen per privétrein