Ruim 50 jaar ervaring
Persoonlijk advies op maat
Wereldwijd aanbod
Indian Pacific exterior (2)

Indian Pacific

Zonder twijfel de beroemdste trein van alle treinen in Australië! 

Brochure aanvragen

Ontdek de Indian Pacific

De Indian Pacific rijdt tussen Perth aan de Indische Oceaan en Sydney aan de Pacific, een reis van 4 dagen over 4325 km. Het is zonder twijfel de beroemdste van alle treinen in Australië. Australiërs noemen hem niet voor niets 'The Great Train'.

De transcontinentale Indian Pacific vertrekt eenmaal per week in beide richtingen. Vanuit Sydney doorkruist de trein de majestueuze Blue Mountains en rijdt via Broken Hill naar Adelaide. Vervolgens, een dag later, glijdt de trein door de fascinerende leegte van de Nullarbor Plain over het langste rechte spoortraject ter wereld: 478 kilometer. Na een stop in de pioniersstad Kalgoorlie arriveert de Indian Pacific de volgende dag in Perth.

De Indian Pacific is een hotel op rails met privé-accommodatie en talloze faciliteiten voor de passagiers. U kunt kiezen uit Gold Service en Platinum Service. De verzorging aan boord is op basis van all-inclusive. Maaltijden én drankjes zijn inbegrepen. Tijdens een aantal stops langs de route worden excursies aangeboden. Deze zgn. 'Off Train Excursions' zijn ook inbegrepen bij de prijs van uw ticket.

Indian Pacific (2)
Indian Pacific
Indian Pacific Queen Adelaide Restaurant (3)
Queen Adelaide Restaurant
Indian Pacific Platinum Cabin (2)
Platinum Service
Indian Pacific Outback Explorer Lounge (1)
Outback Explorer Lounge
Gold Service Superior Cabin - Indian Pacific only
Gold Service Superior Cabin
Indian Pacific Queen Adelaide Restaurant (4)
Queen Adelaide Restaurant
Rovos Rail Deluxe met koppel
Ontspan in uw suite
Rovos Rail Deluxe Double
Suite met uitzicht
Rovos Rail Pullman compartiment met dame
Pullman suite
Veeg naar links

Uw verblijf aan boord van de Indian Pacific

 

Gold Twin Cabin by Day
Gold Service
Gold Serivce Twin Cabin

In een Gold Service Twin Cabin heeft u overdag een comfortabele zitbank voor drie personen met een opvouwbare tafel. 's Nachts wordt de cabin omgebouwd tot een slaapkamer met twee eenpersoonsbedden boven elkaar. Het beschikt over een kleine privébadkamer met douche, toilet en wastafel. Er is ook een stopcontact, leeslampjes, een grote spiegel en een kledingkast. Passagiers in Gold Service hebben toegang tot de Outback Explorer Lounge en gebruiken de maaltijden in het Queen Adelaide Restaurant.

Gold Service Single Cabin

In een Gold Service Single Cabin heeft u overdag een comfortabel fauteuil met een opvouwbare tafel. 's Nachts wordt de cabin omgebouwd tot een kleine slaapkamer met een eenpersoonsbed (gelijkvloers). Het beschikt over een wastafel, stopcontact, leeslampje, grote spiegel en een kledingkast. Douches en toiletten bevinden zich aan het einde van hetzelfde rijtuig. Passagiers in Gold Service hebben toegang tot de Outback Explorer Lounge en gebruiken de maaltijden in het Queen Adelaide Restaurant.

The Ghan Gold Service - Superior Cabin (6)
Gold Service
Gold Service Superior Cabin (11m2)

Een Gold Service Superior Cabin is tweemaal zo groot als een Gold Twin Cabin. Het heeft een aparte zithoek met 2 fauteuils, een tafel, video en een minibar gevuld met soft drinks. Voor de nacht is er een smal tweepersoonsbed en eenpersoons bovenbed. Er bevinden zich slecht twee Superior Cabins in de trein dus tijdig reserveren is raadzaam.

Veeg naar links
Platinum Service
Platinum Service Double/Twin Cabin

Een ruim en luxe compartiment, bijna tweemaal zo groot als een Gold Twin Cabin. Het heeft grote panoramaruiten aan twee zijden voor een ongehinderd uitzicht links en rechts van de trein. Overdag is uw cabin een ruime zitkamer met 2 fauteuils en 2 bijzettafels. 's Nachts wordt uw cabin omgebouwd tot een comfortabele slaapkamer met 1 tweepersoonsbed of 2 eenpersoonsbedden (naar keuze). 

Uw privé-badkamer is voorzien van een douche, toilet en wastafel. Er zijn stopcontacten, leeslampjes, een kledingkast en een safe. Een cabin steward staat 24 uur per dag tot uw beschikking en serveert graag een drankje of uw continentaal onbijt in de privacy van uw eigen cabin. Passagiers in Platinum Service gebruiken de maaltijden in de Platinum Club. Dit exclusieve rijtuig heeft ook een lounge voor een drankje en een ontmoeting met reisgenoten. 

Restaurantrijtuig in de Indian Pacific

Passagiers in Gold Service gebruiken de maaltijden in het sfeervolle 'Queen Adelaide' restaurantrijtuig van de Indian Pacific. Geniet hier dagelijks van een volledig ontbijt, twee-gangen lunch en drie-gangen diner die altijd vers worden bereid door de chefs aan boord. Er zijn tafels voor twee en vier personen.

Outback Explorer Lounge in de Indian Pacific

Voor of na de maaltijd, maar ook gedurende de rest van de dag of avond zijnGold Service passagiers welkom in de Outback Explorer Lounge, het 'sociale hart' van de Indian Pacific. U kunt kiezen uit diverse drankjes (inbegrepen): bieren, wijnen, standaard likeuren, soft drinks, koffie, thee en water. Door de grote ramen heeft u uitzicht aan beide zijden van de trein. Geniet van uw favoriete drankje als de ondergaande zon het landschap van de 'outback' langzaam felrood kleurt. 

Platinum Club rijtuig
Het Platinum Club rijtuig van de Indian Pacific is een luxe, intieme lounge en restaurant, exclusief voor passagiers in Platinum Service. U kunt hier relaxen en een cocktail kiezen van een uitgebreide barlijst (inbegrepen). In het restaurantdeel geniet u van heerlijke maaltijden die altijd vers aan boord worden bereid.

Indian Pacific - 'Off train excursions'

Tijdens de reis met de Indian Pacific kunt u op enkele stopplaatsen een excursie maken. Deze excursies zijn gratis maar onder voorbehoud: in geval van een treinvertraging is het mogelijk dat een excursie komt te vervallen om verloren tijd in te halen.  

- Broken Hill - Naar keuze:  stadstour door de mijnwerkerstad; bezoek aan de Pro Hart Gallery; bezoek aan het Palace Hotel (filmlocatie 'Pricila, Queeen of the Desert') of een bezoek aan het mijnwerkersmonument.

- Adelaide (oostwaarts) - Naar keuze: stadstour met bezoek St. Peter's Cathedral en de Art Gallery of een bezoek aan de 140 jaar oude Adelaide Central Market.

- Adelaide (westwaarts) - Naar keuze: stadstour Adelaide of brengt een bezoek aan het wijngebied Barossa Valley of verken de Adelaide Hills. Het diner vindt plaats op een mooie locatie buiten de trein.

- Cook - Wandeling op eigen gelegenheid in deze zeer afgelegen nederzetting in het midden van de Nullarbor Plain.

- Rawlinna - Reist u richting het westen dan stapt u in Rawlinna van boord voor een bijzondere avond onder de sterrenhemel van de Nullabor Plain in de Australische Outback. Gasten die oostwaarts reizen kunnen genieten van een schitterende zonsopkomst terwijl de Nullabor Plain tot leven komt.

- Kalgoorlie - Stadstour met bezoek aan de grootste open goudmijn van Australië, de "Super Pit".

- Bleu Mountains (Oostwaarts) - U verlaat de trein in Mount Victoria en gaat op ontdekkingstocht door de schitterende Blue Mountains. Per NSW TrainLink vervolgt u uw weg naar Sydney, waar u dezelfde dag aankomt.

Reizen met de Indian Pacific

Neem contact op met onze Travel Consultants voor meer informatie over een treinreis Australië met de Indian Pacific. 

Incento_Lien_CTA Blok
Wij staan voor u klaar
Onze Travel Consultants geven u graag advies!

Wilt u meer weten over onze beroemde treinen of heeft u advies nodig over uw volgende treinreis?

Bel +31 (0)88 - 13 07 320
Brochure Incento 2023 - mockup
Luxe brochure
De mooiste treinreizen ter wereld
  • Ruim 100 pagina's treinreisinspiratie
  • Beroemde en nostalgische treinen
  • Gratis bij u thuisbezorgd 

 

Brochure aanvragen