Ruim 50 jaar ervaring
Persoonlijk advies op maat
Wereldwijd aanbod
ChristianSund
U bevindt zich hier: Home
Reisaanbod
Zeecruises
Arctisch avontuur op Groenland & IJsland

Expeditiecruise naar Groenland

zeecruises

Arctisch avontuur op Groenland & IJsland

Expeditiecruise per Silver Cloud naar het ongerepte en onontdekte Groenland, eindigend in Reykjavik.

Luxe expeditiecruise
Volgend vertrek
--
Reisduur
16 dagen
Vertrekpunt
Kangerlussuaq
Rederij
Silversea
Schip
Silver Cloud
Destin
Vanaf 10.950,-
Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.
Brochure aanvragen Brochure aanvragen
Navigatie
Unieke belevenis Programma en excursies Cruiseschip Reisinformatie Prijsinformatie
Brochure aanvragen Brochure aanvragen

Expeditiecruise vanuit Reykjavik naar Groenland

Een bijzondere expeditie, met het luxe expeditieschip Silver Cloud van Silversea waarbij u veel van Groenland ziet. U start in Reykjavik en vaart vanuit de oostkust van Groenland rondom tot aan Kangerlussuaq. Een unieke route door ongerept gebied, slechts toegankelijk voor weinigen. Gaat u mee?

Cruise Silver Cloud
Kangerlussuaq
Cruise Silver Cloud
Ilulissat
Cruise Silver Cloud
Nuuk
Cruise Silver Cloud
Wandeltocht over het ijs
Cruise Silver Cloud
Dieren spotten
Cruise Silver Cloud
Silver Cloud
Cruise Silver Cloud
Groenland
Cruise Silver Cloud
Excursie
Veeg naar links

Programma en excursies

Dag 1 - Kangerlussuaq, Groenland

Na aankomst inscheping op de Silver Cloud en einde van de dag vertrek om 18.00 uur.

Cruise Silver Cloud

Dag 2 - Sisimiut (Holsteinborg)

Aankomst 06.30 uur, vertrek 17.00 uur. Op 40 kilometer van de Arctic Circle is Sisimut een afgelegen en ruige plek en klein centrum van avontuur. Maak een wandeling door het stadje of een kayaktocht door de haven.

Cruise Silver Cloud

Dag 3 - Ilulissat

Aankomst 08.00 uur en vertrek om 17.30 uur. Hier ligt de meest actieve gletsjer ter wereld, de Jakobshavn gletsjer. Talloze ijsschotsen, afkomstig van de gletsjer, drijven hier rond in het diepblauwe water. Wanneer de zon schijnt is het een oogverblindend geheel!  Ilulissat

Dag 4 en 5 - Evighedsfjord/gletsjer

Aankomst 11.00 uur en vertrek de volgende dag 20.00 uur. Dit 'Eternity' fjord laat u prachtige ijskappen zien, omgeven door de hoogste berg van Groenland. Silver Cloud (2)

Dag 5 - Nuuk (Godthab)

Aankomst 09.00 uur, vertrek 17.00 uur. Nuuk is de hoofdstad van Groenland en herbergt een aantal interessante musea.

Cruise Silver Cloud

Dag 6 - Uunartoq Island, Groenland

Aankomst 16.00 uur, vertrek 22.00 uur. Dit gebied staat bekend om haar warmwaterbronnen, dit geeft een prachtig beeld. Een groot contrast met de ijsbergen die hier rondom het gebied drijven.

Cruise Silver Cloud

Dag 7 - Cruising Prince Christian Sound/Tassermiut fjord, Groenland

Varen door het Tassermiut fjord tussen 06.00-12.00 uur, aankomst Prince Christian Sund om 19.30 uur en vertrek om 22.30 uur. Het varen door de nauwe Prince Christian Sound is één van de hoogtepunten van Groenland, geniet van ijsbergen en prachtige natuur.

Cruise Silver Cloud

Dag 8 - Lindenow Fjord

Aankomst 06.00 uur, vertrek 18.00 uur. Lindenow fjord is vernoemd naar de Deense marine-admiraal Godske Lindenow die de Noorse nederzettingen op Groenland moest vinden. Dit fjord van ruim 64 kilometer lang kwam op zijn pad en brengt u naar het hart van Groenland.

Cruise Silver Cloud

Dag 9 en 10 - Op zee

Geniet deze dagen van de Silver Cloud en laat alle bijzondere indrukken bezinken. Lees een boek of breng een bezoek aan de Spa. Cruise Silver Cloud

Dag 11, 12 en 13 - Scoresby Sund, Groenland

Scoresby Sound is het langste fjordensysteem in de wereld. Het geeft een mooi beeld van alles wat Groenland te bieden heeft: eilanden, fjorden en ijsbergen. Cruise Silver Cloud

Dag 14 - Ittoqqortoormiit, Groenland

Aankomst 08.30 uur, vertrek 13.00 uur. Dit dorpje is één van de meest afgelegen van Groenland. Vlakbij ligt één van de warmste warmwaterbronnen van Groenland.

Cruise Silver Cloud

Dag 15 - Op zee

Geniet van de faciliteiten die de Silver Cloud u te bieden heeft, bijvoorbeeld in de jacuzzi met een drankje of in de sauna.

cruise Silver Cloud

Dag 16 - Reykjavik, ontscheping

Aankomst in Reykjavik om 07.00 uur. Einde van deze prachtige expeditie.

Silver Cloud
Toon meer
Toon minder

Welkom aan boord van Silver Cloud

Na een uitgebreide renovatie in 2017 is de Silver Cloud het meest ruime en comfortabele ijsklasse-schip in expeditiecruises. De grote suites, reisroutes en ongeëvenaarde service maken dit schip erg speciaal. De vier eetgelegenheden aan boord zullen uw smaakpapillen doen prikkelen. 80% van de suites aan boord hebben een eigen veranda. 

De Silver Cloud Expediton heeft de beste crew-to-guest-verhouding tijdens expeditiecruises. Met haar 16 zodiacs en 10 kajaks zijn de mogelijkheden vrijwel onbeperkt om de bestemming te verkennen. Een team van 22 gepassioneerde en toegewijde expeditie-experts staat altijd voor u klaar om ervoor te zorgen dat uw reis onvergetelijk wordt. Met het pool-tot-pool expeditieprogramma breekt de Silver Cloud Expedition echt het ijs tussen expeditie en luxe!

Cruise Silver Cloud
Silver Cloud
Vista Suite
Vista Suite
Cruise Silver Cloud
Silver Cloud
Cruise Silver Cloud
Observation Lounge
Cruise Silver Cloud
Zwembad
Cruise Silver Cloud
Panorama Lounge
Cruise Silver Cloud
La Dame
Cruise Silver Cloud
Explorer Lounge
Cruise Silver Cloud
Dolce Vita
Veeg naar links

Reisinformatie

Praktische informatie

U heeft voor deze reis een paspoort nodig, dat na terugkomst nog minstens 6 maanden geldig moet zijn. Heeft u niet de Nederlandse of Belgische nationaliteit dan adviseren wij u contact op te nemen met het consulaat. U bent er zelf verantwoordelijk voor om tijdens uw reis in het bezit te zijn van de juiste documenten, maar we adviseren u uiteraard graag hierover.

Voor bepaalde landen worden extra reisdocumenten en vaccinaties verplicht gesteld. Bij boeking ontvangt u alle informatie m.b.t. deze reisvoorwaarden.

Prijsinformatie

Reissom
Toeslagen
Inbegrepen
Niet inbegrepen
Voorwaarden
16-daagse expeditiecruise Groenland
Vanaf 10.950,- p.p.

Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.

De reissom is per persoon en gebaseerd op een verblijf in een Suite cat. Vista. Toeslagen voor andere type Suites vindt u onder het tabblad 'toeslagen'.  

Prijzen kunnen wijzigen op basis van beschikbaarheid. Informeer bij onze Travel Consultants naar de actuele prijzen. 

Vertrekdatum
Prijs per persoon
24 augustus 2023
v.a. 10.950,-

De reissom is p.p. en gebaseerd op een 2-pers. Suite cat. Vista

Toeslagen overige Suites en alleengebruik op aanvraag. 

Prijzen kunnen wijzigen op basis van beschikbaarheid. Informeer bij onze Travel Consultants naar de actuele prijzen. 

• Expeditiecruise met Silver Cloud in een Suite cat. Vista
• Alle havengelden en taksen
• Deelname aan activiteiten en entertainment aan boord (als hygiëne- en veiligheidsvoorschriften dit toelaten)
• Verzorging op basis van all-inclusive tijdens de cruise
• 24-uur roomservice
• Butlerservice
• Bagageservice bij in- en ontschepen
• Engelstalige begeleiding aan boord
• Wi-Fi tijdens de cruise
• Fooien tijdens de cruise
• Vervoer per shuttlebus in diverse havens

• Toeslagen voor andere type accommodaties
• Vluchten en transfers
• Eventuele brandstoftoeslag
• Ruimbagage (bij boeking te reserveren)
• Persoonlijke uitgaven
• Overige maaltijden en dranken
• Optionele excursies of activiteiten
• Reis- en/of annuleringsverzekering
• Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.

 

Tarieven en voorwaarden vliegtickets
Vliegtickets zijn beschikbaar in diverse klassen. In elke klasse gelden verschillende voorwaarden en tarieven. Bij het berekenen van onze verkoopprijzen gaan wij uit van de prijzen voor de vliegtickets zoals deze op dat moment beschikbaar zijn. Wij zijn gerechtigd om eventuele vlucht-, brandstof- en bagagetoeslagen door te berekenen indien de vliegtickets niet meer voor ditzelfde tarief boekbaar zijn als de tarieven die ons bij de calculatie van de prijzen bekend waren. De tarieven kunnen namelijk dagelijks variëren. Op het moment dat u definitief boekt, bekijken wij nogmaals het dan geldende tarief. Zodra u met dit dagtarief akkoord gaat, zetten wij de vluchten 24 uur voor dit tarief voor u in optie. Wij sturen u dan per omgaande digitaal de factuur, zodat u de aanbetaling in orde kunt maken. Na ontvangst van uw aanbetaling kunnen wij uw vliegtickets definitief bevestigen bij onze leverancier. De vliegtickets die Robinson Cruises voor u boekt zijn gebaseerd op de voordeligste klasse. Dit betekent dat de tickets non-refundable zijn, waardoor de tickets niet kosteloos gewijzigd kunnen worden. Annulering van de vliegtickets leidt tot annuleringskosten die kunnen oplopen tot de volledige ticketkosten. Bedragen voor vluchten zijn niet-restitueerbaar (geen geld terug). Mocht u een vliegticket wensen te boeken met gunstigere voorwaarden en meer vrijheid, dan maken wij dit graag voor u in orde. De prijs van het vliegticket zal derhalve vaak wel hoger zijn. Natuurlijk kunnen wij ook vliegtickets in Businessclass voor u reserveren tegen een toeslag.

Betaling
Robinson Cruises is aangesloten bij de ANVR en SGR. Voor u de garantie dat uw cruise in goede handen is. Echter voor deze cruise hanteren wij afwijkende (aan)betalings- en annuleringsvoorwaarden. Na ontvangst van de bevestiging / factuur dient u een bedrag (aanbetaling) te voldoen gelijk aan 25% van de totaal overeengekomen reissom en de premie van de verzekering (incl. 21% assurantiebelasting en poliskosten € 3,50) en eventuele kosten van een non-refundable vliegticket. Voor sommige cruises hanteren wij een afwijkende aanbetaling zoals vermeld in de optie/offerte. Het restant van de reissom moet uiterlijk 65 dagen voor aanvang van deze reis, zonder dat u hiervan bericht krijgt, in ons bezit zijn. Bij niet tijdige betaling zijn wij gerechtigd de geboekte reis te annuleren. Reeds betaalde gelden worden dan niet gerestitueerd; de annuleringsbepalingen zijn dan onverminderd van toepassing. Bij boeking binnen 65 dagen voor aanvang van de reis moet terstond de gehele reissom worden voldaan.

Reisdocumentatie
Ca. 10 dagen voordat uw cruise vertrekt ontvangt u van ons uw reisdocumentatie per post thuis gestuurd.

Voorwaarden
Op deze reis zijn de ANVR- en SGR-voorwaarden van toepassing, evenals de Algemene Voorwaarden zoals vermeld op deze website. Echter voor deze cruise hanteren wij afwijkende (aan)betalings- en annuleringsvoorwaarden. Wijzigingen in vaarroute, vaarschema en/of excursieprogramma om nautische, veiligheids-, volksgezondheids- en/of organisatorische redenen voorbehouden.
Indien een boeking ongedaan wordt gemaakt, zijn per persoon de volgende annuleringskosten verschuldigd en de kosten van uw non-refundable vliegtickets:
a. Bij annulering tot de 75e dag (inclusief) voor de vertrekdag: 15% van de reissom + uw non-refundable vliegticket.
b. Bij annulering vanaf de 74e dag (inclusief) tot de 65e dag (inclusief) voor de vertrekdag: 25% van de reissom + uw non-refundable vliegticket.
c. Bij annulering vanaf de 64e dag (inclusief) tot de 46e dag (inclusief) voor de vertrekdag: 55% van de reissom + uw non-refundable vliegticket.
d. Bij annulering vanaf de 45e dag (inclusief) tot de 20e dag (inclusief) voor vertrek: 85% van de reissom + uw non-refundable vliegticket.
e. Bij annulering vanaf de 19e dag (inclusief) tot de 10e dag (inclusief) voor vertrek: 95% van de reissom + uw non-refundable vliegticket.
f. Bij annulering vanaf de 9e dag (inclusief) tot de vertrekdag of later: de volledige reissom + uw non-refundable vliegticket.

Robinson_Dieke_CTAblok
Wij staan voor u klaar
Onze Travel Consultants geven u graag advies

Wilt u meer weten over onze unieke reisarrangementen of heeft u advies nodig over uw volgende cruise?

Bel +31 (0)88 - 13 07 310
Brochure Robinson Zeecruises 2023-2024
Luxe brochure
Unieke cruises met de mooiste schepen
  • Ruim 100 pagina’s cruise-inspiratie
  • Bijzondere landarrangementen
  • Gratis bij u thuisbezorgd
Brochure aanvragen

Vergelijkbare reizen

Bekijk ook onze andere luxe zeecruises