Ruim 50 jaar ervaring
Persoonlijk advies op maat
Wereldwijd aanbod
Canada, Alaska, Walvis
U bevindt zich hier: Home
Alle reizen
Zeecruises
Alaska's hoogtepunten

Ontdek Alaska's hoogtepunten 

zeecruises

Alaska's hoogtepunten

In 15 dagen ontdekt u de mooiste hoogtepunten van het ruige Alaska, waaronder Valdez en Prince Rupert.

Overweldigende natuur
Volgend vertrek
--
Reisduur
15 dagen
Vertrekpunt
Vancouver
Rederij
Holland America Line
Schip
Noordam
Destin
Vanaf 1.699,-
Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.
Brochure aanvragen Brochure aanvragen
Navigatie
Unieke belevenis Programma en excursies Uw trein Reisinformatie Prijsinformatie
Brochure aanvragen Brochure aanvragen

Cruise vanuit Vancouver 

Wild en ongerept zijn de woorden die Alaska het beste omschrijven. Waar u ook komt, u heeft in Alaska constant het gevoel in het mooiste natuurpark ter wereld te zijn. Deze route laat u in 15 dagen kennismaken met de hoogtepunten van Alaska. Niet alleen de bekende bestemmingen van Alaska worden aangedaan, maar ook de wat minder bekende plaatsen als Valdez en Prince Rupert. Bij Valdez zijn maar liefst vijf gletsjers te bewonderen, Prince Rupert ligt midden in de wildernis van Canada. Laat u verbazen door de overweldigende natuur!

Cruise Noordam
Unieke beelden: een zalm etende beer in Alaska
Gletsjer Alaska
Bekijk de gletsjers van dichtbij
Cruise Noordam
Alaska
Cruise Noordam
Walvissen spotten
Cruise Noordam
Skagway
Cruise Noordam
Inside Passage
Cruise Noordam
Valdez
Cruise Noordam
Prince Rupert
Veeg naar links

Programma en excursies

Dag 1 - Vancouver, inscheping

De Noordam vertrekt vanuit de haven van Vancouver om 16.00 uur. Robinson Cruises kan de vluchten en een eventueel verblijf vooraf voor u regelen.

Cruise Noordam

Dag 2 - Inside Passage

Vandaag vaart u door de adembenemende Inside Passage, één van de mooiste cruiseroutes ter wereld. U passeert een langgerekt bergachtig gebied dat wordt gedomineerd door meren en indrukwekkende sneeuwwitte gletsjers.

Cruise Alaska

Dag 3 - Op zee

Tijdens uw dag op zee kunt u genieten van alle faciliteiten van het schip of u voorbereiden op alle indrukwekkende landschappen die u nog gaat zien. Cruise Noordam

Dag 4 - Kodiak

Aankomst om 11.00 uur, vertrek om 19.00 uur. Kodiak is de stad bij de Kodiak eilandengroep en staat bekend om haar Kodiak beren, pas hier dus goed op! Maar ook verschillende vogelsoorten, zoals de bekende adelaar, komen hier voor, evenals otters en walvissen. kodiak

Dag 5 - Anchorage

Aankomst 08.00 uur en vertrek om 20.00 uur. Anchorage is niet alleen de hoofdstad van Alaska, maar ook de toegangspoort tot Kenai Fjords National Park. 

Alaska1

Dag 6 - Op zee

Tijdens uw dag op zee kunt u genieten van alle faciliteiten van het schip of u voorbereiden op alle indrukwekkende landschappen die u nog gaat zien. Cruise Noordam

Dag 7 - Valdez

Aankomst 08.00 uur en vertrek om 18.00 uur. Valdez ligt midden in een gltsjer gebied, bezoek de Mares od e Colombia gletsjer. Valdez (2)

Dag 8 - Op zee

Tijdens uw dag op zee kunt u genieten van alle faciliteiten van het schip of u voorbereiden op alle indrukwekkende landschappen die u nog gaat zien. Cruise Noordam

Dag 9 - Glacier Bay

Galcier Bay is één van de bekendste van Alaska. De gletsjer torent hoog uit boven de andere gletsjers van Alaska. Het is de langste gletsjer van Noord-Amerika. Bijzonder is, dat deze gletsjer niet smelt, maar juist toeneemt. 

Glacier Bay

Dag 10 - Skagway

U arriveert in Skagway, 07.00-20.30 uur,  prachtig gelegen tussen de hoge bergen. De middag en de avond brengt u door in Skagway. Een aanrader is de excursie ‘White Pass & Yukon Route Railroad’ (aan boord te boeken). Een prachtige treinroute door de schitterende natuur.

Skagway

Dag 11 - Sitka

Aankomst 12:00 uur, vertrek 21:00 uur. Breng een bezoek aan Sitka National Historical Park of maak hier een kayaktocht.

Sitka

Dag 12 - Ketchikan

Het schip maakt een stop in Ketchikan, van 13.30-21.00 uur. Dit stadje is prachtig gelegen aan de oevers van de Tongass Narrows en omgeven door dichtbeboste heuvels.

Cruise Alaska

Dag 13 - Prince Rupert

U bezoekt Prince Rupert van 07.00 - 16.00 uur. rince Rupert is de toegangspoort naar Alaska, maar ook een bekend berggebied en een plek om walvissen te spotten. In de omgeving bevindt zich de hoogste concentratie grizzlyberen. 

Cruise Noordam

Dag 14 - Op zee

Tijdens uw dag op zee kunt u genieten van alle faciliteiten van het schip of u voorbereiden op alle indrukwekkende landschappen die u nog gaat zien.

Cruise Noordam

Dag 15 - Vancouver

Aankomst in Vancouver om 07.00 uur. Hier eindigt een fantastische cruise. Natuurlijk kan Robinson Cruises ook de terugreis voor u verzorgen. vancouver
Lees meer
Lees minder

Welkom aan boord van de Noordam

De Noordam is vernoemd naar het meest noordelijke punt van het kompas en bevat kunst van museumkwaliteit, van olieverfschilderijen uit de 19e eeuw tot hedendaagse foto’s van muziekhelden Dizzy Gillespie en B.B. King. Gasten aan boord kunnen genieten van regionale kookdemonstraties en proeverijen van eten en wijn met het EXC Port to Table-programma. Verken de wonderen van de natuur via BBC Earth Experiences. Neem deel aan yoga of Pilates in het fitnesscentrum. Geniet van de klanken van de Music Walk™ en de heerlijkheden van de specialiteitenrestaurants.

Cruise Noordam
Noordam
Cruise Noordam
Pinnacle Grill
Cruise Noordam
Dining Room
Cruise Noordam
Billboard on board
Cruise Noordam
Spa
Cruise Noordam
Shops
Cruise Noordam
Lido Market
Cruise Noordam
Neptune Suite
Veeg naar links

Prijsinformatie

Reissom
Toeslagen
Inbegrepen
Niet inbegrepen
Voorwaarden
15-daagse cruise Alaska's hoogtepunten
Vanaf 1.699,- p.p.

Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.

De reissom is per persoon en gebaseerd op een verblijf in een Binnenhut cat. N. Wij informeren u graag over de andere type hutten. 

Prijzen kunnen wijzigen op basis van beschikbaarheid. Informeer bij onze Travel Consultants naar de actuele prijzen

Vertrekdatum
Prijs per persoon
17 september 2023
v.a. 1.699,-

De reissom is p.p. en gebaseerd op een 2-pers. Binnenhut cat. N

Toeslagen andere type hutten en alleengebruik op aanvraag.

Prijzen kunnen wijzigen op basis van beschikbaarheid. Informeer bij onze Travel Consultants naar de actuele prijzen

• Cruise met Noordam in een Binnenhut cat. N
• Alle havengelden en taksen
• Deelname aan activiteiten en entertainment aan boord (als hygiëne- en veiligheidsvoorschriften dit toelaten)
• Verzorging op basis van volpension (voor specialiteitenrestaurants kan een toeslag gelden)
• Roomservice
• Bagageservice bij in- en ontschepen
• Engelstalige begeleiding aan boord

• Toeslagen voor andere type accommodaties
• Vluchten, transfers en evt. hotelovernachtingen
• Eventuele brandstoftoeslag
• Ruimbagage (bij boeking te reserveren)
• Wi-Fi
• Fooien
• Persoonlijke uitgaven
• Optionele excursies of activiteiten
• Overige maaltijden en drankjes
• Reis- en/of annuleringsverzekering
• Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.

Tarieven en voorwaarden vliegtickets
Vliegtickets zijn beschikbaar in diverse klassen. In elke klasse gelden verschillende voorwaarden en tarieven. Bij het berekenen van onze verkoopprijzen gaan wij uit van de prijzen voor de vliegtickets zoals deze op dat moment beschikbaar zijn. Wij zijn gerechtigd om eventuele vlucht-, brandstof- en bagagetoeslagen door te berekenen indien de vliegtickets niet meer voor ditzelfde tarief boekbaar zijn als de tarieven die ons bij de calculatie van de prijzen bekend waren. De tarieven kunnen namelijk dagelijks variëren. Op het moment dat u definitief boekt, bekijken wij nogmaals het dan geldende tarief. Zodra u met dit dagtarief akkoord gaat, zetten wij de vluchten 24 uur voor dit tarief voor u in optie. Wij sturen u dan per omgaande digitaal de factuur, zodat u de aanbetaling in orde kunt maken. Na ontvangst van uw aanbetaling kunnen wij uw vliegtickets definitief bevestigen bij onze leverancier. De vliegtickets die Robinson Cruises voor u boekt zijn gebaseerd op de voordeligste klasse. Dit betekent dat de tickets non-refundable zijn, waardoor de tickets niet kosteloos gewijzigd kunnen worden. Annulering van de vliegtickets leidt tot annuleringskosten die kunnen oplopen tot de volledige ticketkosten. Bedragen voor vluchten zijn niet-restitueerbaar (geen geld terug). Mocht u een vliegticket wensen te boeken met gunstigere voorwaarden en meer vrijheid, dan maken wij dit graag voor u in orde. De prijs van het vliegticket zal derhalve vaak wel hoger zijn. Natuurlijk kunnen wij ook vliegtickets in Businessclass voor u reserveren tegen een toeslag.

Betaling
Robinson Cruises is aangesloten bij de ANVR en SGR. Voor u de garantie dat uw cruise in goede handen is. Echter voor deze cruise hanteren wij afwijkende (aan)betalings- en annuleringsvoorwaarden. Na ontvangst van de bevestiging / factuur dient u een bedrag (aanbetaling) te voldoen gelijk aan 25% van de totaal overeengekomen reissom en de premie van de verzekering (incl. 21% assurantiebelasting en poliskosten € 3,50) en eventuele kosten van een non-refundable vliegticket. Voor sommige cruises hanteren wij een afwijkende aanbetaling zoals vermeld in de optie/offerte. Het restant van de reissom moet uiterlijk 60 dagen voor aanvang van deze reis, zonder dat u hiervan bericht krijgt, in ons bezit zijn. Bij niet tijdige betaling zijn wij gerechtigd de geboekte reis te annuleren. Reeds betaalde gelden worden dan niet gerestitueerd; de annuleringsbepalingen zijn dan onverminderd van toepassing. Bij boeking binnen 60 dagen voor aanvang van de reis moet terstond de gehele reissom worden voldaan.

Reisdocumentatie
Ca. 10 dagen voordat uw cruise vertrekt ontvangt u van ons uw reisdocumentatie per post thuis gestuurd.

Voorwaarden
Op deze reis zijn de ANVR- en SGR-voorwaarden van toepassing, evenals de Algemene Voorwaarden zoals vermeld op deze website. Echter voor deze cruise hanteren wij afwijkende (aan)betalings- en annuleringsvoorwaarden. Wijzigingen in vaarroute, vaarschema en/of excursieprogramma om nautische, veiligheids-, volksgezondheids- en/of organisatorische redenen voorbehouden.
Indien een boeking ongedaan wordt gemaakt, zijn per persoon de volgende annuleringskosten verschuldigd en de kosten van uw non-refundable vliegtickets:
a. Bij annulering tot de 60e dag (inclusief) voor de vertrekdag: 25% van de reissom + uw non-refundable vliegticket.
b. Bij annulering vanaf de 59e dag (inclusief) tot de 35e dag (inclusief) voor vertrek: 60% van de reissom + uw non-refundable vliegticket.
c. Bij annulering vanaf de 34e dag (inclusief) tot de 20e dag (inclusief) voor vertrek: 85% van de reissom + uw non-refundable vliegticket.
d. Bij annulering vanaf de 19e dag (inclusief) tot de vertrekdag of later: de volledige reissom + uw non-refundable vliegticket.

Voorbehoud 
Onderweg kunnen zich soms situaties voordoen die horen bij de cultuur en gewoontes van het land waar u zich op dat moment bevindt en die de voortgang van de reis kunnen belemmeren. Een gevoel voor humor is in deze omstandigheden dan de beste benadering. De treinmaatschappij en Robinson Cruises zijn niet aansprakelijk als de trein door onvoorziene omstandigheden en gebeurtenissen niet volgens schema dienstregeling kan rijden. We doen ons best om volledig te voldoen aan onze verplichtingen, maar met de vele logistieke beslommeringen is het niet ongewoon om onderweg vertraging op te lopen. De treinmaatschappij behoudt zich het recht voor om af te wijken van de oorspronkelijke programmabeschrijving op onze website/brochure, als de omstandigheden dit noodzakelijk maken.

Robinson_Dieke_CTAblok
Wij staan voor u klaar
Onze Travel Consultants geven u graag advies

Wilt u meer weten over onze unieke reisarrangementen of heeft u advies nodig over uw volgende cruise?

Bel +31 (0)88 - 13 07 310
Brochure Robinson Zeecruises 2023-2024
Luxe brochure
Unieke cruises met de mooiste schepen
  • Ruim 100 pagina’s cruise-inspiratie
  • Bijzondere landarrangementen
  • Gratis bij u thuisbezorgd
Brochure aanvragen

Vergelijkbare reizen

Bekijk ook onze andere luxe zeecruises