Bel ons
Menu
Sluit
Bel ons
Menu
Sluit
Geiranger_relax_copyright Havila Voyages
Home
Reisaanbod
Zeecruises
Noorse fjorden gezien vanaf het water en spoor

Vaar de postroute van Bergen naar Bergen

zeecruises

Noorse Fjorden gezien vanaf het water & spoor

Maak een treinreis van Oslo naar Bergen en vaar de postroute Bergen - Kirkenes - Bergen. 

Noorse Fjorden
Postroute
Rail & Sail
Volgend vertrek
03-06-2024
+17 vertrekdata
Reisduur
18 dagen
Vertrekpunt
Oslo
Rederij
Havila Cruises
Schip
Havila Polaris
Havila Castor
Destin
Vanaf 3.998,-
Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.
Brochure aanvragen Brochure aanvragen
Navigatie
Unieke belevenis Programma en excursies Cruiseschip Reisinformatie Prijsinformatie
Brochure aanvragen Brochure aanvragen

34 stops en 2500 nautische mijlen

Noorwegen op een hele andere manier ontdekken? Dat kan met deze bijzondere combinatie van een treinreis en cruise. Havila Voyages vaart een ‘postroute’ waarbij zij het gehele jaar dezelfde route maken en maar liefst 34 havens aan doen. De postroute voert terug naar het ontstaan van een transportroute voor het vervoeren van post, pakketjes, goederen en personen, ruim 130 jaar geleden. Deze cruise is daarom onvergelijkbaar met elke andere cruise. Bijzonder is namelijk dat ook de kustbewoners zelf nog gebruikmaken van deze route: voor de bevolking van het noordelijkste deel van Noorwegen is varen nog steeds de belangrijkste manier van transport. De reis is zowel in de winter als de zomer te maken, waarbij elk seizoen zijn eigen charme heeft. Van besneeuwde bergen en fel oplichtend noorderlicht tot aan diepgroene, met zon beschenen fjorden. 

Rail & Sail

De postroute zelf is al bijzonder om mee te maken, maar tijdens deze 18-daagse reis combineert u uw cruise met een onvergetelijke treinreis met de bekende Flåmsbana. Het beste van twee werelden! 

Noorwegen - Alesund (2)
Alesund
Cruise Havila Capella
Lofoten
Havila Castor in Trollfjorden_photo Marius Beck Dahle
Havila Capella
Bergen shutterstock_537088675
Bergen
Cruise Havila Capella
Noorwegen
Cruise Havila Capella
Flam
Noorwegen - Trondheim
Trondheim
Veeg naar links

Programma en excursies

Uw vaarroute in beeld

Routekaartje Noorse fjorden gezien vanaf het water en spoor

Dag 1 - Oslo, aankomst

U vliegt per directe KLM-vlucht van Amsterdam naar Oslo. Aansluitend wordt u per privétransfer naar het Clarion Hotel The Hub (of gelijkwaardig) gebracht voor uw overnachting.

 

Oslo-2

Dag 2 - Oslo

Vandaag heeft u tijd om Oslo zelf te verkennen. Om een goede indruk te krijgen van de stad is het interessant om een vier uur durende stadstour per bus te maken. Of bezoek het Royal Castle, het nieuwe Operahuis, het Akershus Fort of de Aker Brygge met z’n exclusieve winkels, restaurants en het beroemde Vigeland park met z’n bijzondere beeldentuin. Ook de moeite waard is het eiland Bigdøy met het Viking scheepsmuseum, het poolschip Fram of het Kontiki museum.

Oslo - National theater, Norway

Dag 3 - Oslo, Flam

U gaat per trein van Oslo via Myrdal naar Flam. U reist met de befaamde Bergen spoorlijn door de Hallingdalen vallei en door het nationale park van Hardangervidda naar Myrdal. Vanuit Myrdal neemt u de Flåm spoorlijn naar het stationnetje van Flåm. De aanleg van dit traject duurde van 1924 tot 1940 en staat bekend als een hoogstandje van technisch vernuft. Meer dan 80% van de route kent een stijgingspercentage van minstens 55%. De treinen draaien hier op ingenieuze manier door de tunnels van het uitgehakte bergmassief. U overnacht in het Fretheim hotel (of gelijkwaardig).

Noorwegen - Bergen Spoorlijn

Dag 4 - Flam, Voss

U gaat verder per ferryboot, die vertrekt van Aurlandsfjord (Flåm) naar Naeroyfjord; één van de smalste fjorden van Europa. Het Naeroyfjord staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst. U vaart langs de 1800 meter hoge bergen van het Sognefjord met z’n berggeiten, traditionele boerderijen en de zeehonden op de rotsen van Gudvangen. In Gudvangen eindigt uw indrukwekkende bootreis en vervolgt u uw reis per touringcar naar Voss, waar u overnacht in hotel Scandic Voss (of gelijkwaardig). Onderweg doet u het eeuwenoude hotel Stalheim aan met een fantastisch uitzicht over de watervallen van Stalheimsfossen en Sivlefossen.

Cruise Havila Capella

Dag 5 - Voss, Bergen

U reist per trein naar Bergen, waar u overnacht in het Scandic Ornen hotel (of gelijkwaardig). Wanneer u voldoende tijd heeft, maak dan een tocht per kabelbaan naar de top van de berg Floien, u heeft hier een prachtig uitzicht over Bergen.

Cruise Havila Capella

Dag 6 - Bergen, inscheping

Na het ontbijt heeft u nog wat tijd ter vrije besteding voordat u per privétransfer naar de haven van Bergen wordt gebracht voor inscheping op een van de schepen van Havila Voyages.

Bergen - Noorwegen

Dag 7 - Florø, Maloy, Torvik, Ålesund, Molde

Na een paar korte stops in Florø, Maloy en Torvik komt u aan in Ålesund: 09:45 en vertrek 20:00 uur. U heeft voldoende tijd om door de prachtige art-deco binnenstad te wandelen. Hierna maakt u een korte stop in Molde.

Noorwegen - Alesund (1)

Dag 8 - Kristiansund, Trondheim, Rorvik

Na een korte stop in Kristiansund komt u aan in Trondheim om 09:45 uur en vertrekt u om 12:45 uur. U wandelt door de kleurrijke binnenstad van de 3e grootste stad van Noorwegen. Hierna volgt een korte stop in Rorvik.

Noorwegen - Trondheim (2)

Dag 9 - Bronnoysund, Sandnessjoen, Nesna, Ornes, Bodø, Stamsund, Svolvaer

Vandaag vaart u van het midden van Noorwegen naar de Lofoten. Zo komt u o.a. langs de Svartisen gletsjer en Saltstraumen, 's werelds sterkste getijdenstroom.

Noorwegen - Lofoten - Trollfjord (1)

Dag 10 - Stokmarkness, Sortland, Risohamn, Harstad, Finnsnes, Tromso, Skjervoy

Na een paar korte stops in Stokmarkness, Sortland, Risohamn, Harstad en Finnsnes komt u aan in Tromso om 14:15 uur en blijft u tot 18:15 uur. U kunt hier o.a. husky's bezoeken en een hondensleetocht maken. Daarna volgt een korte stop in Skjervoy.

Cruise Havila Capella

Dag 11 - Hammervest, Havoysund, Honningsvåg, Kjollefjord, Mehamn, Berlevag.

Na een paar korte stops in Hammervest en Havoysund, komt u aan in Honningsvåg om 10:55 uur, u vertrekt om 14:30 uur. In Honningsvåg kunt u het Noordkaapplateau bezoeken. Hierna gaat u route verder naar Kjollefjord, Mehamn en Berlevag.

Noordkaap 2

Dag 12 - Båtsfjord, Vardo, Kirkeness, Vardo, Båtsfjord, Bervelag

Na een paar korte stops in Båtsfjord, Vardo arriveert u in Kirkenes om 09:00 uur en vertrekt u om 12:30 uur. Maak een tocht per sneeuwscooter of bezoek de grens met Rusland. Daarna zijn er weer korte stops in Vardo, Båtsfjord en Bervelag.

Cruise Havila Capella

Dag 13 - Mehamn, Kjollefjord, Honningsvag, Havoysund, Hammerfest, Øksfjord, Skjervoy, Tromso.

Vandaag maakt u een paar korte stops in Mehamn, Kjollefjord, Honningsvag, Havoysund, Hammerfest, Øksfjord, Skjervoy en Tromso. In de avond kunt u een concert bijwonen in de Arctische kathedraal van Tromso.

Cruise Havila Capella

Dag 14 - Finnsness, Harstad, Risoyhamn, Sortland, Stokmarkness, Svolvaer, Stamsund

Vandaag is het een prachtige dag met korte bezoeken aan de Lofoten eilanden. Wanneer het weer het toelaat zal het schip het Trollfjord in varen, hier kunt u zeearenden spotten.

Noorwegen, Lofoten (2)

Dag 15 - Bodo, Ørnes, Nesna, Sandnessjoen, Bronnoysund, Rorvik

In Bronnoysund komen we langs een bijzondere formatie, Trollhatten, een rots met een opening in het midden. U kunt hier een excursie maken om dit van dichtbij te zien.

Noorwegen - Bronnoysund

Dag 16 - Trondheim, Kristiansund, Molde

We komen in Trondheim aan om 06:30 uur en vertrekken om 09:30 uur. Wanneer u van boord gaat in Kristiansund kunt u een bezoek brengen aan het Bystranda, het heerlijk zonnige stadstrand! 

Noorwegen - Trondheim (2)

Dag 17 - Ålesund, Torvik, Måløy, Floro, Bergen

Na een paar korte stops in Ålesund, Torvik, Måløy en Floro is uw aankomst om 14:45 uur in Bergen, na de ontscheping heeft u aansluitend een  privétransfer naar uw hotel Scandic Ornen (of gelijkwaardig). U heeft hier nog een overnachting, de volgende dag vertrekt u naar huis. 

Bergen shutterstock_537088675

Dag 18 - Bergen

Na het ontbijt heeft u nog wat tijd ter vrije besteding en later wordt u per privétransfer naar de luchthaven van Bergen gebracht voor uw directe KLM-vlucht terug naar Amsterdam. Noorwegen - Bergen  (1)
Toon meer
Toon minder

Welkom aan boord van Havila Voyages

De schepen van Havila Voyages hebben een inrichting dat het Noorse landschap weerspiegelt, waaronder de zee, de lucht, bergen en gletsjers. Natuurlijke materialen en Scandinavisch design creëren een warme, authentieke en pretentieloze sfeer, waarin u zich zeker op uw gemak zult voelen. Er werd voor gezorgd dat u vanuit de vele openbare ruimtes van het schip kunt genieten van het landschap dat buiten aan u voorbij glijdt. Comfortabele zitplaatsen en panoramische ramen geven u het best mogelijke uitzicht op de Noorse kustlijn. Het schip heeft twee restaurants en een café. Op de menu's staan lokaal geproduceerde gerechten en het beste dat Noorwegen te bieden heeft.

De schepen van Havila Voyages: Capella, Castor, Polaris en Pollux. 

Copy of Copyright Havila Kystruten_Marius Beck Dahle-09
Havilla Castor in Noorwegen
Cruise Havila Voyages
Havila Capella - Fitness
Cruise Havila Voyages
Havila Capella Observation Lounge
Cruise Havila Voyages
Havila Havrand restaurant
Cruise Havila Voyages
Havila restaurant
Cruise Havila Voyages
Havila lounge
Cruise Havila Voyages
Seaview Superior Double
Cruise Havila Voyages
Havila Atrium
Northern Lights Havila Voyages AI Edit
Veeg naar links

Reisinformatie

Praktische informatie

U heeft voor deze reis een paspoort nodig, dat na terugkomst nog minstens 6 maanden geldig moet zijn. Heeft u niet de Nederlandse of Belgische nationaliteit dan adviseren wij u contact op te nemen met het consulaat. U bent er zelf verantwoordelijk voor om tijdens uw reis in het bezit te zijn van de juiste documenten, maar we adviseren u uiteraard graag hierover.

Voor bepaalde landen worden extra reisdocumenten en vaccinaties verplicht gesteld. Bij boeking ontvangt u alle informatie m.b.t. deze reisvoorwaarden.

Uw hotel

Voorafgaand aan uw cruise verblijft u in meerdere hotels (of gelijkwaardig).

- 2 Overnachtingen in het 4* Clarion the hotel Hub Hotel  in Oslo  
- Overnachting in het 4* Fretheim Hotel in Flåm 
- Overnachting in het 4*  Scandic Voss Hotel in Voss 
- 2 Overnachting in het 4* Scandic Ornen in Bergen (1 overnachting voor de cruise en 1 overnachting na de cruise)

Cruise Havila Capella
Clarion the Hub Oslo
Cruise Havila Capella
Clarion the Hub Oslo
Cruise Havila Capella
Fretheim hotel Flam
Cruise Havila Capella
Fretheim hotel Flam
Cruise Havila Capella
Scandic Voss
Cruise Havila Capella
Scandic Voss
Cruise Havila Capella
Scandic-Ornen
Cruise Havila Capella
Scandic Ornen standardroom
Veeg naar links

Prijsinformatie

Reissom
Toeslagen
Inbegrepen
Niet inbegrepen
Voorwaarden
18-daagse cruise Noorse fjorden
Vanaf 3.998,- p.p. wekelijks vertrek vanaf mei 2024

Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.

De reissom is per persoon en gebaseerd op een verblijf in een Binnenhut en Buitenhut. Toeslagen voor andere type accommodaties kunt u opvragen bij onze Travel Consultants. 

Door weersomstandigheden kan het mogelijk zijn dat tijdens de maanden oktober, november, januari en februari sommige delen van de reis niet uitgevoerd kunnen worden. 

Prijzen kunnen wijzigen op basis van beschikbaarheid. Informeer bij onze Travel Consultants naar de actuele prijzen. 

Vertrekdatum
Prijs per persoon o.b.v. Binnenhut
mei t/m aug 2024
v.a. 4.598,-
sep t/m dec 2024
v.a. 3.998,-
jan t/m apr 2025
v.a. 4.398,-
mei t/m sep 2025
v.a. 4.998,-
okt t/m dec 2025
v.a. 4.598,-
Vertrekdatum
Prijs per persoon o.b.v. Buitenhut
mei t/m aug 2024
v.a. 6.198,-
sep t/m dec 2024
v.a. 5.198,-
jan t/m apr 2025
v.a. 4.998,-
mei t/m sep 2025
v.a. 5.998,-
okt t/m dec 2025
v.a. 5.298,-

De reissom is p.p. en gebaseerd op een 2-pers. Binnenhut  en Buitenhut

Toeslagen andere type hutten of suites en alleengebruik op aanvraag.
Deluxe buitenhut
Junior Suite
Lighthouse Suite met balkon

Prijzen kunnen wijzigen op basis van beschikbaarheid. Informeer bij onze Travel Consultants naar de actuele prijzen. 

 

• Unieke cruise met Havila Voyages in een binnenhut of buitenhut
• Alle havengelden en taksen
• Deelname aan activiteiten en entertainment aan boord (als hygiëne- en veiligheidsvoorschriften dit toelaten)
• Alle maaltijden aan boord (Volpension)
• Water, koffie en thee en bij het ontbijt zijn Jus D'orange, appelsap en melk inbegrepen
• Wi-Fi aan boord
• Fooien tijdens de cruise 
• Vliegreis Amsterdam - Oslo/Bergen-Amsterdam in Economy class inclusief bagage
• Overnachtingen in het Clarion Hotel The Hub - Oslo, Fretheim Hotel - Flam, hotel Scandic-Voss en Scandic Ornen-Bergen (of gelijkwaardig) op basis van logies en ontbijt
• Privétransfer van luchthaven - hotel Oslo
• Privétransfer hotel - luchthaven Bergen
• Privétransfer hotel - haven / haven - hotel Bergen
• Treinreis Oslo - Myrdal - Flam - Voss Bergen
• Fjordcruise Flåm - Gudvangen
• Touringcar Gudvangen - Voss
• Treinreis Voss – Bergen (2e klas)
• Retourticket Fløibanen in Bergen

• Toeslagen voor andere type accommodaties
• Eventuele stijging van brandstofkosten, energieprijzen of olieprijzen
• Extra kosten ter compensatie van wijzigingen in hotels, treinen en/of veerboten
• Extra kosten ivm wisselkoersen, toeristenbelastingen of andere buitengewone prijzen verhogingen en extra kosten die voortvloeien uit regelgeving inzake BTW of belastingtarieven
• Ruimbagage (bij boeking te reserveren)
• Persoonlijke uitgaven
• Overige drankjes
• Excursies of activiteiten
• Reis- en/of annuleringsverzekering
• 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.

 

Tarieven en voorwaarden vliegtickets
Vliegtickets zijn beschikbaar in diverse klassen. In elke klasse gelden verschillende voorwaarden en tarieven. Bij het berekenen van onze verkoopprijzen gaan wij uit van de prijzen voor de vliegtickets zoals deze op dat moment beschikbaar zijn. Wij zijn gerechtigd om eventuele vlucht-, brandstof- en bagagetoeslagen door te berekenen indien de vliegtickets niet meer voor ditzelfde tarief boekbaar zijn als de tarieven die ons bij de calculatie van de prijzen bekend waren. De tarieven kunnen namelijk dagelijks variëren. Op het moment dat u definitief boekt, bekijken wij nogmaals het dan geldende tarief. Zodra u met dit dagtarief akkoord gaat, zetten wij de vluchten 24 uur voor dit tarief voor u in optie. Wij sturen u dan per omgaande digitaal de factuur, zodat u de aanbetaling in orde kunt maken. Na ontvangst van uw aanbetaling kunnen wij uw vliegtickets definitief bevestigen bij onze leverancier. De vliegtickets die Robinson Cruises voor u boekt zijn gebaseerd op de voordeligste klasse. Dit betekent dat de tickets non-refundable zijn, waardoor de tickets niet kosteloos gewijzigd kunnen worden. Annulering van de vliegtickets leidt tot annuleringskosten die kunnen oplopen tot de volledige ticketkosten. Bedragen voor vluchten zijn niet-restitueerbaar (geen geld terug). Mocht u een vliegticket wensen te boeken met gunstigere voorwaarden en meer vrijheid, dan maken wij dit graag voor u in orde. De prijs van het vliegticket zal derhalve vaak wel hoger zijn. Natuurlijk kunnen wij ook vliegtickets in Businessclass voor u reserveren tegen een toeslag.

Betaling
Robinson Cruises is aangesloten bij de ANVR en SGR. Voor u de garantie dat uw cruise in goede handen is. Echter voor deze cruise hanteren wij afwijkende (aan)betalings- en annuleringsvoorwaarden. Na ontvangst van de bevestiging / factuur dient u een bedrag (aanbetaling) te voldoen gelijk aan 25% van de totaal overeengekomen reissom en de premie van de verzekering (incl. 21% assurantiebelasting en poliskosten € 3,50) en eventuele kosten van een non-refundable vliegticket. Voor sommige cruises hanteren wij een afwijkende aanbetaling zoals vermeld in de optie/offerte. Het restant van de reissom moet uiterlijk 60 dagen voor aanvang van deze reis, zonder dat u hiervan bericht krijgt, in ons bezit zijn. Bij niet tijdige betaling zijn wij gerechtigd de geboekte reis te annuleren. Reeds betaalde gelden worden dan niet gerestitueerd; de annuleringsbepalingen zijn dan onverminderd van toepassing. Bij boeking binnen 60 dagen voor aanvang van de reis moet terstond de gehele reissom worden voldaan.

Reisdocumentatie
Ca. 10 dagen voordat uw cruise vertrekt ontvangt u van ons uw reisdocumentatie per post thuis gestuurd.

Voorwaarden
Op deze reis zijn de ANVR- en SGR-voorwaarden van toepassing, evenals de Algemene Voorwaarden zoals vermeld op deze website. Indien de rederij voorwaarden strenger zijn, zijn wij genoodzaakt deze voorwaarden te hanteren. Wijzigingen in vaarroute, vaarschema en/of excursieprogramma om nautische, veiligheids-, volksgezondheids- en/of organisatorische redenen voorbehouden. Indien een boeking ongedaan wordt gemaakt, zijn per persoon de volgende annuleringskosten verschuldigd en de kosten van uw non-refundable vliegtickets:
a. Bij annulering tot de 75e dag (inclusief) voor de vertrekdag: 15% van de reissom + uw non-refundable vliegticket.
b. Bij annulering vanaf de 74e dag (inclusief) tot de 65e dag (inclusief) voor de vertrekdag: 25% van de reissom +
uw non-refundable vliegticket.
c. Bij annulering vanaf de 64e dag (inclusief) tot de 46e dag (inclusief) voor de vertrekdag: 55% van de reissom +
uw non-refundable vliegticket.
d. Bij annulering vanaf de 45e dag (inclusief) tot de 20e dag (inclusief) voor vertrek: 85% van de reissom + uw nonrefundable vliegticket.
e. Bij annulering vanaf de 19e dag (inclusief) tot de 10e dag (inclusief) voor vertrek: 95% van de reissom + uw nonrefundable vliegticket.
f. Bij annulering vanaf de 9e dag (inclusief) tot de vertrekdag of later: de volledige reissom + uw non-refundable
vliegticket.

Reissom
18-daagse cruise Noorse fjorden
Vanaf 3.998,- p.p. wekelijks vertrek vanaf mei 2024

Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.

De reissom is per persoon en gebaseerd op een verblijf in een Binnenhut en Buitenhut. Toeslagen voor andere type accommodaties kunt u opvragen bij onze Travel Consultants. 

Door weersomstandigheden kan het mogelijk zijn dat tijdens de maanden oktober, november, januari en februari sommige delen van de reis niet uitgevoerd kunnen worden. 

Prijzen kunnen wijzigen op basis van beschikbaarheid. Informeer bij onze Travel Consultants naar de actuele prijzen. 

Vertrekdatum
Prijs per persoon o.b.v. Binnenhut
mei t/m aug 2024
v.a. 4.598,-
sep t/m dec 2024
v.a. 3.998,-
jan t/m apr 2025
v.a. 4.398,-
mei t/m sep 2025
v.a. 4.998,-
okt t/m dec 2025
v.a. 4.598,-
Vertrekdatum
Prijs per persoon o.b.v. Buitenhut
mei t/m aug 2024
v.a. 6.198,-
sep t/m dec 2024
v.a. 5.198,-
jan t/m apr 2025
v.a. 4.998,-
mei t/m sep 2025
v.a. 5.998,-
okt t/m dec 2025
v.a. 5.298,-
Toeslagen

De reissom is p.p. en gebaseerd op een 2-pers. Binnenhut  en Buitenhut

Toeslagen andere type hutten of suites en alleengebruik op aanvraag.
Deluxe buitenhut
Junior Suite
Lighthouse Suite met balkon

Prijzen kunnen wijzigen op basis van beschikbaarheid. Informeer bij onze Travel Consultants naar de actuele prijzen. 

 

Inbegrepen

• Unieke cruise met Havila Voyages in een binnenhut of buitenhut
• Alle havengelden en taksen
• Deelname aan activiteiten en entertainment aan boord (als hygiëne- en veiligheidsvoorschriften dit toelaten)
• Alle maaltijden aan boord (Volpension)
• Water, koffie en thee en bij het ontbijt zijn Jus D'orange, appelsap en melk inbegrepen
• Wi-Fi aan boord
• Fooien tijdens de cruise 
• Vliegreis Amsterdam - Oslo/Bergen-Amsterdam in Economy class inclusief bagage
• Overnachtingen in het Clarion Hotel The Hub - Oslo, Fretheim Hotel - Flam, hotel Scandic-Voss en Scandic Ornen-Bergen (of gelijkwaardig) op basis van logies en ontbijt
• Privétransfer van luchthaven - hotel Oslo
• Privétransfer hotel - luchthaven Bergen
• Privétransfer hotel - haven / haven - hotel Bergen
• Treinreis Oslo - Myrdal - Flam - Voss Bergen
• Fjordcruise Flåm - Gudvangen
• Touringcar Gudvangen - Voss
• Treinreis Voss – Bergen (2e klas)
• Retourticket Fløibanen in Bergen

Niet inbegrepen

• Toeslagen voor andere type accommodaties
• Eventuele stijging van brandstofkosten, energieprijzen of olieprijzen
• Extra kosten ter compensatie van wijzigingen in hotels, treinen en/of veerboten
• Extra kosten ivm wisselkoersen, toeristenbelastingen of andere buitengewone prijzen verhogingen en extra kosten die voortvloeien uit regelgeving inzake BTW of belastingtarieven
• Ruimbagage (bij boeking te reserveren)
• Persoonlijke uitgaven
• Overige drankjes
• Excursies of activiteiten
• Reis- en/of annuleringsverzekering
• 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.

 

Voorwaarden

Tarieven en voorwaarden vliegtickets
Vliegtickets zijn beschikbaar in diverse klassen. In elke klasse gelden verschillende voorwaarden en tarieven. Bij het berekenen van onze verkoopprijzen gaan wij uit van de prijzen voor de vliegtickets zoals deze op dat moment beschikbaar zijn. Wij zijn gerechtigd om eventuele vlucht-, brandstof- en bagagetoeslagen door te berekenen indien de vliegtickets niet meer voor ditzelfde tarief boekbaar zijn als de tarieven die ons bij de calculatie van de prijzen bekend waren. De tarieven kunnen namelijk dagelijks variëren. Op het moment dat u definitief boekt, bekijken wij nogmaals het dan geldende tarief. Zodra u met dit dagtarief akkoord gaat, zetten wij de vluchten 24 uur voor dit tarief voor u in optie. Wij sturen u dan per omgaande digitaal de factuur, zodat u de aanbetaling in orde kunt maken. Na ontvangst van uw aanbetaling kunnen wij uw vliegtickets definitief bevestigen bij onze leverancier. De vliegtickets die Robinson Cruises voor u boekt zijn gebaseerd op de voordeligste klasse. Dit betekent dat de tickets non-refundable zijn, waardoor de tickets niet kosteloos gewijzigd kunnen worden. Annulering van de vliegtickets leidt tot annuleringskosten die kunnen oplopen tot de volledige ticketkosten. Bedragen voor vluchten zijn niet-restitueerbaar (geen geld terug). Mocht u een vliegticket wensen te boeken met gunstigere voorwaarden en meer vrijheid, dan maken wij dit graag voor u in orde. De prijs van het vliegticket zal derhalve vaak wel hoger zijn. Natuurlijk kunnen wij ook vliegtickets in Businessclass voor u reserveren tegen een toeslag.

Betaling
Robinson Cruises is aangesloten bij de ANVR en SGR. Voor u de garantie dat uw cruise in goede handen is. Echter voor deze cruise hanteren wij afwijkende (aan)betalings- en annuleringsvoorwaarden. Na ontvangst van de bevestiging / factuur dient u een bedrag (aanbetaling) te voldoen gelijk aan 25% van de totaal overeengekomen reissom en de premie van de verzekering (incl. 21% assurantiebelasting en poliskosten € 3,50) en eventuele kosten van een non-refundable vliegticket. Voor sommige cruises hanteren wij een afwijkende aanbetaling zoals vermeld in de optie/offerte. Het restant van de reissom moet uiterlijk 60 dagen voor aanvang van deze reis, zonder dat u hiervan bericht krijgt, in ons bezit zijn. Bij niet tijdige betaling zijn wij gerechtigd de geboekte reis te annuleren. Reeds betaalde gelden worden dan niet gerestitueerd; de annuleringsbepalingen zijn dan onverminderd van toepassing. Bij boeking binnen 60 dagen voor aanvang van de reis moet terstond de gehele reissom worden voldaan.

Reisdocumentatie
Ca. 10 dagen voordat uw cruise vertrekt ontvangt u van ons uw reisdocumentatie per post thuis gestuurd.

Voorwaarden
Op deze reis zijn de ANVR- en SGR-voorwaarden van toepassing, evenals de Algemene Voorwaarden zoals vermeld op deze website. Indien de rederij voorwaarden strenger zijn, zijn wij genoodzaakt deze voorwaarden te hanteren. Wijzigingen in vaarroute, vaarschema en/of excursieprogramma om nautische, veiligheids-, volksgezondheids- en/of organisatorische redenen voorbehouden. Indien een boeking ongedaan wordt gemaakt, zijn per persoon de volgende annuleringskosten verschuldigd en de kosten van uw non-refundable vliegtickets:
a. Bij annulering tot de 75e dag (inclusief) voor de vertrekdag: 15% van de reissom + uw non-refundable vliegticket.
b. Bij annulering vanaf de 74e dag (inclusief) tot de 65e dag (inclusief) voor de vertrekdag: 25% van de reissom +
uw non-refundable vliegticket.
c. Bij annulering vanaf de 64e dag (inclusief) tot de 46e dag (inclusief) voor de vertrekdag: 55% van de reissom +
uw non-refundable vliegticket.
d. Bij annulering vanaf de 45e dag (inclusief) tot de 20e dag (inclusief) voor vertrek: 85% van de reissom + uw nonrefundable vliegticket.
e. Bij annulering vanaf de 19e dag (inclusief) tot de 10e dag (inclusief) voor vertrek: 95% van de reissom + uw nonrefundable vliegticket.
f. Bij annulering vanaf de 9e dag (inclusief) tot de vertrekdag of later: de volledige reissom + uw non-refundable
vliegticket.Robinson_Dieke_CTAblok
Wij staan voor u klaar
Onze Travel Consultants geven u graag advies

Wilt u meer weten over onze unieke reisarrangementen of heeft u advies nodig over uw volgende cruise?

Bel +31 (0)88 - 13 07 310
Brochure Destin Zeecruises 2024_Mockup
Ontdek de mogelijkheden
Unieke cruises met de mooiste schepen
  • Selectie van de beste rederijen
  • Advies op maat
  • Gratis bij u thuisbezorgd
Brochure aanvragen

Vergelijkbare reizen

Bekijk ook onze andere luxe zeecruises