Bel ons
Menu
Sluit
Bel ons
Menu
Sluit
Alaska (1)
Home
Reisaanbod
Zeecruises
Ultieme Alaska Expeditie

Expeditiecruise vanuit Nomé naar Vancouver

Brochure aanvragen Brochure aanvragen
Navigatie
Unieke belevenis Programma en excursies Cruiseschip Reisinformatie Prijsinformatie
Brochure aanvragen Brochure aanvragen

Ultieme expeditiecruise naar Alaska

Alaska: een droombestemming voor iedere natuurliefhebber. De ruige bergen, diepe fjorden, weelderige bossen en uitgestrekte gletsjers leveren prachtige én diverse vergezichten op. Daarnaast is er een grote verscheidenheid aan diersoorten te bewonderen. Deze expeditiecruise naar de eilanden en meest afgelegen bestemmingen van Alaska geeft u daar volop mogelijkheden voor!

Endicott Arm - Dawes Glacier Face - Mk 6 Zodiac Tour
Bekijk de gletsjers van dichtbij
Cruise Silver Wind
Walvissen spotten
Beer canada
Grizzly beer
Cruise Silver Wind
Alaska
Cruise Silver Wind
Excursie per watervliegtuig
ss6541
Alaska
Cruise Silver Wind
Kayakken
Veeg naar links

Programma en excursies

Dag 1 - Nomé, aankomst

De Silver Whisper vertrekt om 17.00 uur vanuit Nomé. Robinson Cruises kan voor u het vervoer verzorgen.

Cruise Silver Wind

Dag 2 - St. Matthew Island

Aankomst 16.30 uur en vertrek 20.00 uur. St. Matthew Island is een afgelegen eiland dat hoort bij het Bering Zee Reservaat, een bijzonder gebied met veel wilde dieren en een rijke flora en fauna.  Cruise Silver Whisper

Dag 3 - St. Paul Island

Aankomst 13.00 uur, vertrek 18.30 uur. St. Paul Island hoort bij de Pribilof Eilanden, deze eilanden liggen tussen Rusland en Alaska. St. Paul stad is het enige bewoonde gedeelte van het eiland. In de zomer komen hier miljoenen soorten zeevogels en zeeleeuwen. Cruise Silver Whisper

Dag 4 - Op zee

Een dag om heerlijk te relaxen aan boord met alles wat de Silver Wind te bieden heeft. Geniet in de Spa! Cruise Silver Wind

Dag 5 - Kiska Harbour

Aankomst 08.30 uur, vertrek om 18.00 uur. Kiska Harbor is in de Tweede Wereldoorlog bezet geweest door Japan. Hier zijn nog steeds sporen van terug te vinden zoals een verlaten onderzeeër en een monument. Cruise Silver Whisper

Dag 6 - Tanaga

Aankomst 12.30, vertrek 18.30 uur. De Tanaga vulkaan torent hoog boven alles uit op het Tanaga Island. Deze vulkaan is in 1914 voor het laatst uitgebarsten en heeft voor een weelderig landschap gezorgd. Een tocht naar deze vulkaan is zeker de moeite waard!

Tanaga

Dag 7 - Atka Island

Aankomst 08.00 uur, vertrek 12.30 uur. Dit afgelegen eiland heeft slechts 87 inwoners. Er is geen elektriciteit, maar de mensen hier leven van alles wat het eiland biedt en er zijn warmwaterbronnen, watervallen en gletsjers. 

Atka Island

Dag 8 en 9 - Dutch Harbour

Aankomst 13.15 uur, vertrek 12.30 uur de volgende dag. De arend is een vogel die veel voorkomt in Dutch Harbour. Daarnaast is deze plek bekend vanwege haar krabvisserij. Om meer van deze plek en de eilanden eromheen te weten te komen is een bezoek aan het Aleutian WWII Visitor Center een aanrader.

Cruise Silver Whisper

Dag 10 - Unga Spit

Aankomst 08.00 uur, vertrek 11.00 uur, om 14.00 uur komt u aan in Unga Village waar u om 19.30 uur weer vertrekt. Deze bijzondere rotsformatie is vanuit de verte al te zien. Het is het resultaat van fossiele resten van miljoenen jaren geleden. Maak een excursie om dit bijzondere landschap van dichtbij te zien.

Cruise Silver Whisper

Dag 11 en 12 - Op zee

Twee dagen om heerlijk te relaxen aan boord met alles wat de Silver Wind te bieden heeft.

Cruise Silver Wind

Dag 13 - Cruise langs de Hubbard Glacier

Vandaag vaart u met de Silver Wind langs de Hubbard gletsjer, een bijzondere ervaring. Gletsjer Alaska

Dag 14 - Elfin Cove

Aankomst 07.00 uur, vertrek 13.00 uur. Elfin Cove is een kleine haven tussen Glacier Bay National Park en de Fairweather bergen. Bijzondere vogels worden hier tijdens de zomermaanden gevoerd.

Cruise Silver Whisper

Dag 15 - Sitka

Aankomst 07.00 uur, vertrek 14.00 uur. Wanneer u zalm vanuit de rivier zo vers op uw bord wilt, dan kunt u in Sitka uw hart ophalen. De Pacific zalm soort komt hier in overvloed voor. Maar het stadje zelf heeft ook een rijk verleden als voormalig onderdeel van het Russissche rijk. De St. Michael's kerk herinnert hier nog aan.

Cruise Silver Whisper

Dag 16 - Cruisen Behm Canal, Rudyerd Bay

Aankomst Rudyerd Bay 14.00 uur, vertrek 18.00 uur. De fjorden van Rudyerd Bay zijn een onderdeel van de Inside Passage en spectaculair om doorheen te varen. Maar nog mooier is het om met een watervliegtuig een excursie hier te maken.

Cruise Silver Whisper

Dag 17 - Metlakatla

Aankomst 07.30 uur, vertrek om 12.00 uur. Metlakatla is een van oorsprong Indiaanse nederzetting en het enige nog overgebleven Indianen reservaat in Alaska. Het reservaat heeft ca. 1.400 bewoners.

Cruise Silver Whisper

Dag 18 - Cruisen door de Inside Passage

Prachtige tocht door het 500 mijl lange landschap. Absoluut één van de mooiste plekken van Alaska! Geniet van uw uitzicht. Cruise Silver Whisper

Dag 179 - Vancouver, aankomst

Aankomst om 08.00 uur in Vancouver, uw reis eindigt hier. Desgewenst kan Robinson Cruises de terugreis voor u verzorgen. Cruise Silver Wind
Toon meer
Toon minder

Welkom aan boord van Silver Wind

De Silver Wind heeft ruimte voor een beperkt aantal gasten. In de poolgebieden vaart het schip met slechts 274 gasten. Dit betekent dat de Silver Wind een goede crew-to-guest-verhouding heeft tijdens expeditiecruises. Met haar 16 zodiacs en 10 kajaks zijn de mogelijkheden vrijwel onbeperkt om de bestemming te verkennen. Een team van 22 gepassioneerde en toegewijde expeditie-experts staat altijd voor u klaar om ervoor te zorgen dat uw reis onvergetelijk wordt. 

Cruise Silver Wind
Silver Wind
Cruise Silver Wind
Silver Wind Suite
Silver Wind
Restaurant
Cruise Silver Wind
Observation Lounge
Cruise Silver Wind
Restaurant
Cruise Silver Wind
Joggingtrack
Cruise Silver Wind
Uitstekende service aan boord
Silver Wind
Fitness
Veeg naar links

Reisinformatie

Praktische informatie

U heeft voor deze reis een paspoort nodig, dat na terugkomst nog minstens 6 maanden geldig moet zijn. Heeft u niet de Nederlandse of Belgische nationaliteit dan adviseren wij u contact op te nemen met het consulaat. U bent er zelf verantwoordelijk voor om tijdens uw reis in het bezit te zijn van de juiste documenten, maar we adviseren u uiteraard graag hierover.

Voor bepaalde landen worden extra reisdocumenten en vaccinaties verplicht gesteld. Bij boeking ontvangt u alle informatie m.b.t. deze reisvoorwaarden.

Prijsinformatie

Reissom
Toeslagen
Inbegrepen
Niet inbegrepen
Voorwaarden
19-daagse Ultieme Alaska expeditiecruise
Vanaf 10.450,- p.p.

Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.

De reissom is per persoon en gebaseerd op een verblijf in een Suite cat. VI. Toeslagen voor andere type Suites vindt u onder het tabblad 'toeslagen'. 

Prijzen kunnen wijzigen op basis van beschikbaarheid. Informeer bij onze Travel Consultants naar de actuele prijzen

Vertrekdatum
Prijs per persoon
14 september 2023
v.a. 10.450,-

De reissom is p.p. en gebaseerd op een 2-pers. Suite cat. VI

Toeslagen overige Suites en alleengebruik op aanvraag. 

Prijzen kunnen wijzigen op basis van beschikbaarheid. Informeer bij onze Travel Consultants naar de actuele prijzen

• Luxe cruise met Silver Wind in een Suite cat. VI
• Alle havengelden en taksen
• Deelname aan activiteiten en entertainment aan boord (als hygiëne- en veiligheidsvoorschriften dit toelaten)
• Verzorging op basis van all-inclusive tijdens de cruise
• Butlerservice aan boord
• 24-uur roomservice
• Bagageservice bij in- en ontschepen
• Engelstalige begeleiding aan boord
• Wi-Fi tijdens de cruise
• 1 Excursie per bestemming tijdens de cruise
• Fooien tijdens de cruise
• Vervoer per shuttlebus in diverse havens

• Toeslagen voor andere type accommodaties
• Vluchten en transfers
• Eventuele brandstoftoeslag
• Ruimbagage (bij boeking te reserveren)
• Persoonlijke uitgaven
• Overige maaltijden en dranken
• Optionele excursies of activiteiten
• Reis- en/of annuleringsverzekering
• 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.

 

Tarieven en voorwaarden vliegtickets
Vliegtickets zijn beschikbaar in diverse klassen. In elke klasse gelden verschillende voorwaarden en tarieven. Bij het berekenen van onze verkoopprijzen gaan wij uit van de prijzen voor de vliegtickets zoals deze op dat moment beschikbaar zijn. Wij zijn gerechtigd om eventuele vlucht-, brandstof- en bagagetoeslagen door te berekenen indien de vliegtickets niet meer voor ditzelfde tarief boekbaar zijn als de tarieven die ons bij de calculatie van de prijzen bekend waren. De tarieven kunnen namelijk dagelijks variëren. Op het moment dat u definitief boekt, bekijken wij nogmaals het dan geldende tarief. Zodra u met dit dagtarief akkoord gaat, zetten wij de vluchten 24 uur voor dit tarief voor u in optie. Wij sturen u dan per omgaande digitaal de factuur, zodat u de aanbetaling in orde kunt maken. Na ontvangst van uw aanbetaling kunnen wij uw vliegtickets definitief bevestigen bij onze leverancier. De vliegtickets die Robinson Cruises voor u boekt zijn gebaseerd op de voordeligste klasse. Dit betekent dat de tickets non-refundable zijn, waardoor de tickets niet kosteloos gewijzigd kunnen worden. Annulering van de vliegtickets leidt tot annuleringskosten die kunnen oplopen tot de volledige ticketkosten. Bedragen voor vluchten zijn niet-restitueerbaar (geen geld terug). Mocht u een vliegticket wensen te boeken met gunstigere voorwaarden en meer vrijheid, dan maken wij dit graag voor u in orde. De prijs van het vliegticket zal derhalve vaak wel hoger zijn. Natuurlijk kunnen wij ook vliegtickets in Businessclass voor u reserveren tegen een toeslag.

Betaling
Robinson Cruises is aangesloten bij de ANVR en SGR. Voor u de garantie dat uw cruise in goede handen is. Echter voor deze cruise hanteren wij afwijkende (aan)betalings- en annuleringsvoorwaarden. Na ontvangst van de bevestiging / factuur dient u een bedrag (aanbetaling) te voldoen gelijk aan 25% van de totaal overeengekomen reissom en de premie van de verzekering (incl. 21% assurantiebelasting en poliskosten € 3,50) en eventuele kosten van een non-refundable vliegticket. Voor sommige cruises hanteren wij een afwijkende aanbetaling zoals vermeld in de optie/offerte. Het restant van de reissom moet uiterlijk 120 dagen voor aanvang van deze reis, zonder dat u hiervan bericht krijgt, in ons bezit zijn. Bij niet tijdige betaling zijn wij gerechtigd de geboekte reis te annuleren. Reeds betaalde gelden worden dan niet gerestitueerd; de annuleringsbepalingen zijn dan onverminderd van toepassing. Bij boeking binnen 120 dagen voor aanvang van de reis moet terstond de gehele reissom worden voldaan.

Reisdocumentatie
Ca. 10 dagen voordat uw cruise vertrekt ontvangt u van ons uw reisdocumentatie per post thuis gestuurd.

Voorwaarden
Op deze reis zijn de ANVR- en SGR-voorwaarden van toepassing, evenals de Algemene Voorwaarden zoals vermeld op deze website. Echter voor deze cruise hanteren wij afwijkende (aan)betalings- en annuleringsvoorwaarden. Wijzigingen in vaarroute, vaarschema en/of excursieprogramma om nautische, veiligheids-, volksgezondheids- en/of organisatorische redenen voorbehouden.
Indien een boeking ongedaan wordt gemaakt, zijn per persoon de volgende annuleringskosten verschuldigd en de kosten van uw non-refundable vliegtickets:
a. Bij annulering tot de 155e dag (exclusief) voor de vertrekdag: 15% van de reissom.
b. Bij annulering vanaf de 154e dag (inclusief) tot de 125e dag (exclusief) voor de vertrekdag: 25% van de reissom.
c. Bij annulering vanaf de 124e dag (inclusief) tot de 95e dag (exclusief) voor de vertrekdag: 35% van de reissom.
d. Bij annulering vanaf de 94e dag (inclusief) tot de 65e dag (exclusief) voor vertrek: 60% van de reissom.
e. Bij annulering vanaf de 64e dag (inclusief) tot de 35e dag (exclusief) voor vertrek: 85% van de reissom.
f. Bij annulering vanaf de 34e dag (inclusief) tot de vertrekdag of later: de volledige reissom.

Reissom
19-daagse Ultieme Alaska expeditiecruise
Vanaf 10.450,- p.p.

Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.

De reissom is per persoon en gebaseerd op een verblijf in een Suite cat. VI. Toeslagen voor andere type Suites vindt u onder het tabblad 'toeslagen'. 

Prijzen kunnen wijzigen op basis van beschikbaarheid. Informeer bij onze Travel Consultants naar de actuele prijzen

Vertrekdatum
Prijs per persoon
14 september 2023
v.a. 10.450,-
Toeslagen

De reissom is p.p. en gebaseerd op een 2-pers. Suite cat. VI

Toeslagen overige Suites en alleengebruik op aanvraag. 

Prijzen kunnen wijzigen op basis van beschikbaarheid. Informeer bij onze Travel Consultants naar de actuele prijzen

Inbegrepen

• Luxe cruise met Silver Wind in een Suite cat. VI
• Alle havengelden en taksen
• Deelname aan activiteiten en entertainment aan boord (als hygiëne- en veiligheidsvoorschriften dit toelaten)
• Verzorging op basis van all-inclusive tijdens de cruise
• Butlerservice aan boord
• 24-uur roomservice
• Bagageservice bij in- en ontschepen
• Engelstalige begeleiding aan boord
• Wi-Fi tijdens de cruise
• 1 Excursie per bestemming tijdens de cruise
• Fooien tijdens de cruise
• Vervoer per shuttlebus in diverse havens

Niet inbegrepen

• Toeslagen voor andere type accommodaties
• Vluchten en transfers
• Eventuele brandstoftoeslag
• Ruimbagage (bij boeking te reserveren)
• Persoonlijke uitgaven
• Overige maaltijden en dranken
• Optionele excursies of activiteiten
• Reis- en/of annuleringsverzekering
• 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.

 

Voorwaarden

Tarieven en voorwaarden vliegtickets
Vliegtickets zijn beschikbaar in diverse klassen. In elke klasse gelden verschillende voorwaarden en tarieven. Bij het berekenen van onze verkoopprijzen gaan wij uit van de prijzen voor de vliegtickets zoals deze op dat moment beschikbaar zijn. Wij zijn gerechtigd om eventuele vlucht-, brandstof- en bagagetoeslagen door te berekenen indien de vliegtickets niet meer voor ditzelfde tarief boekbaar zijn als de tarieven die ons bij de calculatie van de prijzen bekend waren. De tarieven kunnen namelijk dagelijks variëren. Op het moment dat u definitief boekt, bekijken wij nogmaals het dan geldende tarief. Zodra u met dit dagtarief akkoord gaat, zetten wij de vluchten 24 uur voor dit tarief voor u in optie. Wij sturen u dan per omgaande digitaal de factuur, zodat u de aanbetaling in orde kunt maken. Na ontvangst van uw aanbetaling kunnen wij uw vliegtickets definitief bevestigen bij onze leverancier. De vliegtickets die Robinson Cruises voor u boekt zijn gebaseerd op de voordeligste klasse. Dit betekent dat de tickets non-refundable zijn, waardoor de tickets niet kosteloos gewijzigd kunnen worden. Annulering van de vliegtickets leidt tot annuleringskosten die kunnen oplopen tot de volledige ticketkosten. Bedragen voor vluchten zijn niet-restitueerbaar (geen geld terug). Mocht u een vliegticket wensen te boeken met gunstigere voorwaarden en meer vrijheid, dan maken wij dit graag voor u in orde. De prijs van het vliegticket zal derhalve vaak wel hoger zijn. Natuurlijk kunnen wij ook vliegtickets in Businessclass voor u reserveren tegen een toeslag.

Betaling
Robinson Cruises is aangesloten bij de ANVR en SGR. Voor u de garantie dat uw cruise in goede handen is. Echter voor deze cruise hanteren wij afwijkende (aan)betalings- en annuleringsvoorwaarden. Na ontvangst van de bevestiging / factuur dient u een bedrag (aanbetaling) te voldoen gelijk aan 25% van de totaal overeengekomen reissom en de premie van de verzekering (incl. 21% assurantiebelasting en poliskosten € 3,50) en eventuele kosten van een non-refundable vliegticket. Voor sommige cruises hanteren wij een afwijkende aanbetaling zoals vermeld in de optie/offerte. Het restant van de reissom moet uiterlijk 120 dagen voor aanvang van deze reis, zonder dat u hiervan bericht krijgt, in ons bezit zijn. Bij niet tijdige betaling zijn wij gerechtigd de geboekte reis te annuleren. Reeds betaalde gelden worden dan niet gerestitueerd; de annuleringsbepalingen zijn dan onverminderd van toepassing. Bij boeking binnen 120 dagen voor aanvang van de reis moet terstond de gehele reissom worden voldaan.

Reisdocumentatie
Ca. 10 dagen voordat uw cruise vertrekt ontvangt u van ons uw reisdocumentatie per post thuis gestuurd.

Voorwaarden
Op deze reis zijn de ANVR- en SGR-voorwaarden van toepassing, evenals de Algemene Voorwaarden zoals vermeld op deze website. Echter voor deze cruise hanteren wij afwijkende (aan)betalings- en annuleringsvoorwaarden. Wijzigingen in vaarroute, vaarschema en/of excursieprogramma om nautische, veiligheids-, volksgezondheids- en/of organisatorische redenen voorbehouden.
Indien een boeking ongedaan wordt gemaakt, zijn per persoon de volgende annuleringskosten verschuldigd en de kosten van uw non-refundable vliegtickets:
a. Bij annulering tot de 155e dag (exclusief) voor de vertrekdag: 15% van de reissom.
b. Bij annulering vanaf de 154e dag (inclusief) tot de 125e dag (exclusief) voor de vertrekdag: 25% van de reissom.
c. Bij annulering vanaf de 124e dag (inclusief) tot de 95e dag (exclusief) voor de vertrekdag: 35% van de reissom.
d. Bij annulering vanaf de 94e dag (inclusief) tot de 65e dag (exclusief) voor vertrek: 60% van de reissom.
e. Bij annulering vanaf de 64e dag (inclusief) tot de 35e dag (exclusief) voor vertrek: 85% van de reissom.
f. Bij annulering vanaf de 34e dag (inclusief) tot de vertrekdag of later: de volledige reissom.

Robinson_Dieke_CTAblok
Wij staan voor u klaar
Onze Travel Consultants geven u graag advies

Wilt u meer weten over onze unieke reisarrangementen of heeft u advies nodig over uw volgende cruise?

Bel +31 (0)88 - 13 07 310
Brochure Robinson Zeecruises 2023-2024
Luxe brochure
Unieke cruises met de mooiste schepen
  • Ruim 100 pagina’s cruise-inspiratie
  • Bijzondere landarrangementen
  • Gratis bij u thuisbezorgd
Brochure aanvragen

Vergelijkbare reizen

Bekijk ook onze andere luxe zeecruises