Bel ons
Menu
Sluit
Bel ons
Menu
Sluit

Voor uw zeecruise geldt dat u in het bezit dient te zijn van een aantal reisdocumenten. 

Iedere passagier dient in het bezit te zijn van een 'machinaal leesbaar' paspoort, dat minimaal nog geldig is tot na terugkeer in Nederland of België. Sommige landen eisen een geldigheid van 6 maanden.

Voor de landen binnen de Europese Unie is vaak een ID-kaart voldoende. Gelieve dit te checken met de rederij.

VISA
Voor sommige landen is een visum vereist, al dan niet door de rederij verzorgd. Wij zullen u hiervan tijdig op de hoogte te stellen. U bent zelf verantwoordelijk voor het aanschaffen van de visa en het informeren naar eventuele wijzigingen of andere bepalingen. Hebt u informatie nodig of twijfelt u, neemt u dan contact met ons op. Voor exacte informatie over de visaverplichtingen per land, de gevraagde papieren en richtprijzen, zie visumdienst: www.cibt.nl of www.visumdienst.com

USA
Er is veel verwarring over de noodzaak van visa voor de Verenigde Staten. Hieronder vindt u de belangrijkste regels terug.

  • Nederlanders/Belgen die voor toeristische doeleinden naar de V.S. reizen hebben géén visum nodig, enkel een ESTA. Voorwaarde is wel dat de reizigers beschikken over een elektronisch leesbaar paspoort hebben, korter dan 90 dagen blijven, met een reguliere luchtvaartmaatschappij of rederij reizen en geen strafblad hebben.

  • Er is ook geen visum nodig voor Nederlanders/Belgen die een Amerikaanse luchthaven gebruiken om over te stappen op een andere vlucht die hen verder vervoert naar een land buiten de VS (in transit). 

  • Mensen die langer dan 90 dagen willen blijven hebben wel een visum nodig.

  • Alle kinderen ook zuigelingen, moeten een eigen paspoort hebben.

ESTA
Vanaf 12 januari 2009 moeten alle reizigers naar de Verenigde Staten zich minimaal 72 uur voor vertrek elektronisch hebben aangemeld, anders mogen ze niet inchecken bij de luchtvaartmaatschappij. Voor de ESTA (Electronic System for Travel Authorization) wordt een vergoeding gevraagd van 21 USD per persoon. Dit kan enkel met een creditkaart op de website van ESTA: https://esta.cbp.dhs.gov. De ESTA blijft twee jaar geldig, tenzij de datum van uw paspoort eerder verloopt. 

Paspoort
Ook kinderen en zuigelingen dienen over een eigen paspoort te beschikken. 

Inleveren paspoort
De meeste rederijen nemen bij het inchecken uw paspoort in bewaring. Dit bewerkstelligt een vlotte afwikkeling van de douaneformaliteiten in elke nieuwe aanleghaven. Zodra het schip door de douaneautoriteiten is vrijgegeven, kunt u het schip verlaten zonder uw paspoort te tonen - uw boarding pass is voldoende. Toch willen wij u aanraden een fotokopie van uw paspoort te maken en deze mee te nemen bij uw bezoeken aan land.

Indien u uw paspoort beslist wilt meenemen tijdens uw bezoek aan land, kunt u dit na voltooiing van de douaneformaliteiten afhalen bij de Purser. U dient het echter weer in te leveren voor het schip vertrekt uit de betreffende haven. Mede om veiligheidsredenen raden wij u echter aan het paspoort gedurende de gehele cruise bij de Purser te laten. 

Inentingen
Voor sommige gebieden dient u in het bezit te zijn van een bewijs van inenting. U bent zelf verantwoordelijk voor het reizen met de juiste vaccinatiebewijzen. Voor andere informatie over inentingen verwijzen wij u naar uw plaatselijk GGD of uw huisarts, omdat zij over de meest recente informatie beschikken. Vermeldt duidelijk dat het om een cruise gaat en neem het reisschema van uw cruise met de arts door.

Meer reisinformatie