Bel ons
Menu
Sluit
Bel ons
Menu
Sluit
IJsland - Geiser
Home
Zeecruises
Vaargebieden
Groenland, Spitsbergen & IJsland

Groenland, Spitsbergen & IJsland

Spot ijsberen en geisers!

Brochure aanvragen Brochure aanvragen

Cruise Groenland, Spitsbergen & IJsland

Gaat u mee op ontdekkingstocht? Een stapje verder dan Noord-Europa? Binnen de noordpoolcirkel liggen een aantal bestemmingen die bij uitstek geschikt zijn voor het ontdekken per cruiseschip: Groenland, IJsland en Spitsbergen. Spitsbergen, ook wel bekend als Svalbard, is één van de weinige landen waar u nog ijsberen in het wild aan kunt treffen. Het is een gebied vol gletsjers, bergmassieven en ijzige kusten, waar ook walvissen, zeehonden en walrussen zich als een vis in het water voelen. Deze Noorse eilandengroep ligt uiterst afgelegen en kent daardoor een unieke flora en fauna. Hetzelfde geldt voor het grootste eiland ter wereld, Groenland.
Blijft u liever iets dichter bij huis ? Dan is IJsland een hele goede keuze! Dit vulkanische eiland in de Noord-Atlantische Oceaan kent extreme natuurkrachten. Dampende geisers, borrelende poelen en gigantische lavavelden domineren hier het landschap. Hoofdstad Reykjavik is niet groot, maar wel trendy en hip en een goed uitgangspunt voor veel excursies. 

Cruisen door Groenland, IJsland & Spitsbergen

Indrukwekkende natuurkrachten

IJsland verwondert iedere bezoeker: de uitgestrekte landschappen, borrelende geisers en eindeloze lavavelden tonen de natuurkrachten die hier nog dagelijks doorwerken. Met onze rederijen heeft u de mogelijkheid om te vertrekken vanuit Amsterdam voor een uitgebreide cruise rond dit eiland. Zowel in Reykjavik als in Akureyri heeft u de optie om meerdere dagen te verblijven. Zo weet u zeker dat u geen hoogtepunt hoeft te missen!

Spot pooldieren

Spitsbergen is dé plek waar u ijsberen nog in het wild aantreft. Zie deze pooldieren in hun natuurlijke omgeving, ook poolvossen, walvissen, zeehonden en rendieren. Het is een unieke bestemming die u juist daarom goed kunt zien per cruiseschip. U zult zich verbazen over de vele hoogtepunten tijdens deze cruise. Ook hoeft u er niet voor te vliegen, u heeft namelijk de mogelijkheid om comfortabel in te schepen in Rotterdam. 

Noordelijke eilanden

Bij de Noordelijke eilanden denkt men als snel aan Eskimo's, kou en ijsbergen. Maar de bijbehorende landen hebben veel meer dan dat. Maak een cruise naar het ruige noorden en ontdek alles wat IJsland, Groenland en Spitsbergen te bieden hebben. Denk bijvoorbeeld aan de beroemde Goðafoss waterval. Proef de cultuur en historie in Edinburgh en breng een bezoek aan Loch Ness vanuit Invergordon. Dit, en nog veel meer, zult u ontdekken wanneer uw reist naar deze prachtige en romantische landen. 

Cruises Groenland, Spitsbergen & IJsland

Bij onze zeecruisespecialist Robinson Cruises heeft u de keuze uit een groot aantal cruises langs deze noordelijke eilanden. Zit de cruise van uw keuze er niet tussen? Onze Travel Consultants adviseren u graag over de mogelijkheden!

Robinson_Dieke_CTAblok
Wij staan voor u klaar
Onze Travel Consultants geven u graag advies

Wilt u meer weten over onze unieke reisarrangementen of heeft u advies nodig over uw volgende cruise?

Bel +31 (0)88 - 13 07 310
Brochure Destin Zeecruises 2024_Mockup
Ontdek de mogelijkheden
Unieke cruises met de mooiste schepen
  • Selectie van de beste rederijen
  • Advies op maat
  • Gratis bij u thuisbezorgd
Brochure aanvragen