Bel ons
Menu
Sluit
Bel ons
Menu
Sluit
Halong Bay

Welkom bij Halong Bay en Red River

U zult worden betoverd tijdens uw Halong Bay cruise. De baai heeft een kustlijn van maar liefst 120 kilometer.

Brochure aanvragen Brochure aanvragen

Cruisen langs magische kalkstenen rotsformaties

In het noordwesten van Vietnam in de Golf van Tonkin, vlakbij de grens met China, ligt Halong Bay. In het Vietnamees betekent dit ‘baai van de dalende Chinese draak’. Halong Bay is het mooiste en daardoor meest gefotografeerde landschap van Vietnam. U zult worden betoverd tijdens uw Halong Bay cruise. De baai heeft een kustlijn van maar liefst 120 kilometer. In totaal beslaat Halong Bay circa 1.500 vierkante kilometer. De omgeving kenmerkt zich door de enorme rotsformaties die spectaculair als talloze eilandjes oprijzen uit de blauwgroene oceaan. De 1.969 piekerige karstbergen hebben dichte, tropisch groene begroeiing op de top. De traditionele zeilschepen die het blauwe water breken en van eiland naar eiland varen maken het iconische plaatje compleet. Het is dan ook niet voor niets dat Halong Bay in 1994 is opgenomen op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Verschillende van de kalkstenen monolieten zijn hol, met enorme grotten erin. Ook hier neemt u tijdens de Halong Bay cruise een kijkje. De Houten Stokken Grot is de grootste van deze grotten. De naam van vele eilanden is het resultaat van de lokale interpretatie van hun vreemde vorm. Voorbeelden hiervan zijn Voi (olifant), Ga Choi (vechtende haan) en Mai Nha (dak). 989 van de 1.969 eilanden in Halong Bay hebben een naam. Bij sommige eilanden bevinden zich drijvende dorpen van vissers die in de ondiepe wateren 200 soorten vis en 450 soorten weekdieren vangen. Op enkele eilanden leven in de diverse uitgestrekte parken ook dieren, zoals kippen, apen en leguanen. Stap aan boord voor een onvergetelijk Halong Bay cruise-avontuur op een van de meest schilderachtige plekken van onze aarde.

Red River: cruisen door Vietnam vanaf of naar de grens met China

De Golf van Tonkin is tevens de plek waar de Red River uiteindelijk uitkomt. Van de in totaal 1.149 kilometer lange rivier bevindt zich 639 kilometer in de Volksrepubliek China en 510 kilometer in Vietnam. In dit laatste land maakt u uw Halong Bay en Red River cruise. De Red River ontspringt in de bergketen gelegen ten zuiden van de stad Dali in de Chinese provincie Yunnan. Dan stroomt de rivier in zuidoostelijke richting door het Dai-gebied en verlaat ze China in Yunnan. De Red River komt Vietnam binnen in de provincie Lào Cai, waar ze lange tijd de natuurlijke grens vormt tussen China en Vietnam. In Vietnam, waar de rivier Thao wordt genoemd, volgt de rivier haar zuidoostelijke koers en stroomt de Red River via de bergen Centraal-Vietnam in. De rivier wordt daar gevoed door de rivieren Da en Lo en loopt vervolgens door meerdere provincies om uiteindelijk te eindigen in de Red River Delta. Hier passeert de Red River de hoofdstad Hanoi alvorens uit te komen in de Golf van Tonkin.

De Red River Delta is een laagvlakte in Noord-Vietnam die is gevormd door de Red River en haar zijrivieren. Deze delta is ongeveer 15.000 vierkante kilometer groot en wordt beschermd door dijken. Het is een vruchtbaar gebied dat dichtbevolkt is en waar vooral rijst wordt verbouwd. Er liggen acht provincies en twee grote gemeenten binnen de Red River Delta, namelijk de hoofdstad Hanoi en de havenstad Haiphong. In de delta wonen bijna 19 miljoen mensen. Gedurende de Vietnamoorlog werd dit gebied zwaar gebombardeerd door de Verenigde Staten.

Reizen in dit gebied

Op dit moment zijn er geen cruises in dit vaargebied beschikbaar. Bekijk onze andere riviercruises in het reisoverzicht.