Bel ons
Menu
Sluit
Bel ons
Menu
Sluit
Cruiseschip dek bij zonsondergang Atlantische oceaan
Home
Bestemmingen
Vaargebieden
Transatlantische oversteek

Transatlantische oversteek

Legendarisch en een eindeloze horizon! 

Brochure aanvragen Brochure aanvragen

Maak een transatlantische oversteek

Bij een transatlantische oversteek denken we misschien al snel aan ‘de klassieker’: vanuit Europa richting New York. Toch zijn er veel meer mogelijkheden. Steek bijvoorbeeld de oceaan over door via Ierland, Frankrijk en Portugal naar de Caribbean te varen, of treed in het spoor van de Vikingen wanneer u via Noorwegen, IJsland, Groenland en Canada aankomt in Boston. De mogelijkheden zijn bijna zo eindeloos als de horizon! De routes van de transatlantische cruises zijn verschillend per rederij.

De Queen Mary 2 van Cunard vaart bijvoorbeeld altijd dezelfde route en ook Holland America Line heeft van oudsher de route vanuit Nederland naar New York gevaren. In april 2023 vaart de rederij nog eenmaal deze route vanwege het 150-jarig jubileum. Tijdens de zeedagen heeft u ruimschoots de tijd om alle faciliteiten van het schip te benutten en te genieten van de eindeloze horizon en de prachtige zonsondergangen.

Transatlantische oversteek 

150 jaar jubileum Transatlantische oversteek

New York, vroeger was het een eindbestemming voor veel Nederlanders die hun geluk wilden gaan beproeven in Amerika. Veel Nederlanders zijn er met een schip van Holland America Line naartoe gevaren of weer terug gekomen. Omdat deze unieke route 150 jaar bestaat voert Holland America Line deze vaart van New York naar Rotterdam opnieuw uit. De historische route wordt nu gemaakt met de nieuwe Rotterdam. 

Cruise van Rotterdam naar Boston

Als u niet voor de klassieke oversteek wilt gaan zijn er genoeg andere leuke opties. U kunt er namelijk ook voor kiezen om via Noorwegen, IJsland, Groenland en Canada te reizen en te eindigen in Boston. Uw uitgebreide bezoek aan IJsland brengt u geisers, watervallen en unieke flora en fauna. Maar ook Groenland brengt u hoogtepunten; dit dunbevolkte gebied kent prachtige fjorden en unieke gletsjers. Ter afsluiting ziet u de kust van Canada en New England met vuurtorens en pittoreske stadjes. In Boston verblijft u ook 3 nachten zodat u ook de bakermat van de Verenigde Staten kunt ontdekken. Gaat u mee met deze unieke reis?

Ultieme Europa & Caribbean cruise

Met een cruise van de Sirena van Oceania Cruises krijgt u het beste van Europa en de Caribbean. U vaart via Ierland, Frankrijk en Portugal de oceaan over naar Bermuda, New York en de Caribbean. Dit intieme schip biedt een country club sfeer en genoeg faciliteiten om te genieten tijdens de zeedagen. U eindigt met een uitgebreid bezoek aan Bermuda en een aantal zonnige Caribische bestemmingen waardoor u uitgerust aankomt in Miami. Het is ook mogelijk om een kortere cruise te maken waarbij u eindigt in Bilbao of New York. 

Transatlantische oversteek

Bij onze zeecruisespecialist Robinson Cruises heeft u de keuze uit een groot aantal transatlantische cruises. Zit de cruise van uw keuze er niet tussen? Onze Travel Consultants adviseren u graag over de mogelijkheden!

Robinson_Dieke_CTAblok
Wij staan voor u klaar
Onze Travel Consultants geven u graag advies

Wilt u meer weten over onze unieke reisarrangementen of heeft u advies nodig over uw volgende cruise?

Bel +31 (0)88 - 13 07 310
Brochure Destin Zeecruises 2024_Mockup
Ontdek de mogelijkheden
Unieke cruises met de mooiste schepen
  • Selectie van de beste rederijen
  • Advies op maat
  • Gratis bij u thuisbezorgd
Brochure aanvragen