Bel ons
Menu
Sluit
Bel ons
Menu
Sluit
Paaseiland-1
Home
Reisaanbod
Air Cruises
Air Cruise Around the World

De meest
exclusieve droomreis

air cruises

Air Cruise Around the World

Ontdek in 24 dagen tijd de meest ultieme bucketlistbestemmingen ter wereld.

All inclusive
Eersteklas hotels
Privévliegtuig
Unieke bucketlistbestemmingen
Volgend vertrek
20-10-2024
Reisduur
24 dagen
Vertrekpunt
Amsterdam
Vliegtuig
Privéjet

Een unieke belevenis 

Na jaren van voorbereiding zijn we erin geslaagd een zeer exclusieve droomreis voor u te ontwerpen. Een reis die niet eerder in Nederland is uitgevoerd en waarmee u en wij reisgeschiedenis gaan schrijven: de 24-daagse Air Cruise 'Around the World'. De wereldreis laat u kennismaken met diverse culturen, exotische eilanden, wereldnatuurwonderen, architectonische kunstwerken en fascinerende steden. U bezoekt historische steden zoals Cartagena in Colombia, Santiago in Chili, Yogyakarta in Indonesië en Udaipur in India. De weergaloze natuur van de Amazone in Peru, de nationale parken van Noord-Australië en de imposante rijstterrassen en oeroude bossen op Java zullen een onuitwisbare indruk op u maken. U gaat heerlijk ontspannen op Bora Bora, één van de mooiste eilanden van de Polynesische Archipel. Op Paaseiland wordt u meegezogen in het mysterie van de talrijke torenhoge stenen beelden die al eeuwenlang over het eiland waken en op Java zult u versteld staan van het grootste boeddhistische bouwwerk ter wereld, de Borobudur.

Gedurende de gehele reis staat het privévliegtuig ter beschikking van het Nederlandstalige gezelschap. Het toestel staat garant voor veel comfort: comfortabele stoelen, perfecte service en goede maaltijden die bereid worden door de chef aan boord van het vliegtuig. Wij vliegen hoofdzakelijk  richting het westen waardoor u door het tijdverschil bij aankomst steeds een paar uur daglicht wint. Waar mogelijk hebben wij de mooiste accommodaties ter wereld voor u uitgekozen, vaak op spectaculaire locaties met schitterende uitzichten. Uiteraard gaat u genieten van alles wat de wereld u ook culinair te bieden heeft, gerechten bereid door de beste lokale chefs. Laat u zich gedurende deze air cruise betoveren door onze spectaculaire verrassingen die van deze wereldreis een werkelijk onvergetelijke Journey beyond Expectations maken.

 

Four Seasons Resort Bora Bora Lagoon View
Uw hotel in Bora Bora
Paaseiland Moai
Mysterieus Paaseiland
Sofitel Legend Cartagena - Pool
Sofitel Legend Cartagena
Cartagena, marktplein
Cartagena
Amazone
Amazone
Mandarin Oriental Santiago - Senso Terrace
Mandarin Oriental Santiago
Amanjiwo - Pool
Uw hotel op Yogyakarta
Amanjiwo, Indonesia - Flower Girls
Amanjiwo
Taj Lake Palace
Taj Lake Palace
Four Seasons Bora Bora Beach Villa Estate
Four Seasons Resort Bora Bora
Borobudur, Indonesie
Borobudur, Indonesie
Delfin III - Aerial
Cruise Amazone
Amanjiwo - Dalem Jiwo
Amanjiwo
Udaipur
Uw iconische hotel in Udaipur
Moon rising over Kakadu escarpment
Kakadu, Australië
Four Seasons Resort Bora Bora - Overwater Bungalow Suite with Pool
Uw hotel op Bora Bora
Veeg naar links

Programma en excursies

Dag 1 - Amsterdam - Cartagena, Colombia

Vliegtijd: 13.10 uur (plus tankstop)
Tijdsverschil: - 7.00 uur

Vandaag schrijft u reisgeschiedenis! Voor het eerst in Nederland vertrekt een privévliegtuig vanaf Amsterdam voor een spectaculaire reis rond de wereld. U wordt ’s morgens door uw chauffeur van uw huis afgehaald en naar Schiphol gebracht. Hier staat uw privévliegtuig voor u klaar om u uiterst  comfortabel naar Cartagena te vliegen, de eerste bestemming van uw reis om de wereld.

In de loop van de middag komt u aan op de luchthaven van Cartagena in Colombia. Cartagena is een belangrijke havenstad gelegen aan de Caribische kust van Colombia. De stad Cartagena, gesticht in 1533, dankt zijn naam aan de gelijknamige Spaanse stad. De prachtige stad heeft tijdens de Spaanse inname behoorlijk wat te verduren gehad,
maar is zijn oorspronkelijke charme nooit kwijtgeraakt.

De eerste dagen kunt u vooral even wennen aan het tijdsverschil met Nederland. We hebben er bewust voor gekozen om niet te veel organiseren zodat u onder andere kunt genieten van uw hotel en de zee. Uiteraard laten wij u op een ontspannen manier kennismaken met de prachtige stad.

Uw hotel: Sofitel Legend Santa Clara Cartagena

Sofitel Legend Santa Clara ligt in de oude stad van Cartagena aan de noordelijke rand van de stadsmuren, met uitzicht op de Caribische Zee. Het gebouw werd oorspronkelijk  gebouwd in 1621, als klooster voor de nonnen van de Orde van St. Claire, ook bekend als de Clarisas. Het hotel heeft veel van de oorspronkelijke kenmerken van het gebouw behouden.

Teruggetrokken van het straatniveau en verborgen achter een opdoemende terracotta muur, worden de hotelgasten volledig ondergedompeld in de charme van de oude stad. Alle hoogtepunten van Cartagena liggen op een steenworp afstand van het hotel.

De kamers zijn verdeeld over het ‘koloniale gedeelte’ in het traditionele kloostergebouw en het ‘republikeinse gedeelte’ in het verbouwde ziekenhuis. De 123  standaardkamers zijn charmant. Overwegend wit ingericht met stenen balken, houten vloeren, privébalkons en uiterst comfortabele
bedden.

De weelderige tropische tuin op de binnenplaats van het voormalige klooster biedt een oase van rust te midden van het bruisende Cartagena.

De 400 jaar oude eetzaal, waarin Restaurant 1621 is gevestigd, is het theater van elegantie geworden. Chef Robinson Herrera nodigt u uit om te genieten van zijn degustatiemenu, een onvergetelijke culinaire ervaring met de beste lokale producten, vol verrassende wendingen. Daarnaast heeft de chef-sommelier Ana Maria Buitrago een aantal combinaties ontwikkeld om uw smaakpapillen te strelen met een uitgekiende selectie wijnen uit de bekroonde wijnkelder van het restaurant.

Taxi
Privétransfer
VIP Boeing (2)
Uw privévliegtuig
Cartagena 2
Cartagena
Cartagena, marktplein
Cartagena, marktplein
Cartagena
Cartagena
Castillo de San Cartagena
Castillo de San Cartagena
Sofitel Legend Santa Clara
Sofitel Legend Santa Clara
Sofitel Legend Cartagena - Restaurant
Sofitel Legend Santa Clara - Restaurant
Sofitel_Legend Cartagena - Entrance
Sofitel Legend Santa Clara - Entree
Veeg naar links

Dag 2 & 3 - Cartagena

Het oude stadscentrum is de grootste trekpleister van Cartagena en bestaat uit de wijken El Centro, Getsemani en San Diego.

Door de architectuur kunt u duidelijk zien in welke wijk de verschillende klassen zich vroeger bevonden. In El Centro vindt u onder meer de grote kathedraal en diverse paleizen, in de mooie huizen in San Diego woonde de bourgeoisie en het kleurrijke Getsemani was de thuishaven van de lagere klassen.

Het historische hart van de stad wordt  omringd door een kilometerslange stadsmuur. Deze kunt u op verschillende plekken beklimmen om een stukje te  wandelen.

Verdwaal in het doolhof van veelkleurige gebouwen in de oude stad, kijk vanaf de stadsmuren naar een schitterende zonsondergang of leer salsa dansen in een van de levendige bars.

Vanaf de westelijke zijde van de muur heeft u ’s avonds bovendien een prachtig uitzicht over de zee en op de zonsondergang. Wandelen door het historische hart van Cartagena is een feest voor het oog, want achter iedere straathoek schuilt wel een mooi plein of een sfeervolle straat vol prachtige gebouwen. In de wijk San Diego loopt u langs de meest kleurrijke huizen en vindt u ’s  avonds muzikanten, danseressen en andere straatartiesten die de mensen vermaken. Getsemani heeft een wat rauwer karakter met de kleurrijke street art, de lokale markten en de vele eetkraampjes op straat, met name bij Plaza de la Santisima. Plaza de los Coches in El Centro is een plek die herinnert aan de slavenperiode. Dit plein was immers ooit de grootste slavenmarkt van heel Latijns-Amerika. Op het plein staat een standbeeld van de stichter van de stad: Pedro de Heredia. De klokkentoren aan dit plein is een  populaire ontmoetingsplaats. Wie de schaduw wil opzoeken, wandelt verder naar de kathedraal en Plaza de Bolívar. Rondom dit plein vindt u eetkraampjes, straatverkopers en Colombianen die de  duiven voeren. Daarnaast kunt u hier ook enkele musea bezoeken.

Palacio de la Inquisición bijvoorbeeld is niet alleen een prachtig pand om te bewonderen, maar laat ook zien wat voor spullen er jaren geleden werden gebruikt om mensen te martelen. Aan Plaza de Bolívar vindt u Museo del Oro y Arqueología. De collectie is misschien minder groot dan die van het Goudmuseum in de hoofdstad Bogotá, maar is nog steeds indrukwekkend.

Eén van de belangrijkste historische bezienswaardigheden is Castillo de San Felipe, het grootste fort ooit gebouwd door de Spanjaarden in Zuid-Amerika. Op de heuvel San Lázaro in Cartagena werd in het jaar 1536 begonnen met de bouw van het machtige fort, dat later Castillo de San Felipe is gaan heten. Samen met Afrikaanse slaven legden Spaanse militairen de eerste steen. Het fort werd gebouwd met bakstenen en rotsblokken, op een heuvel, zodat het voldoende boven de zee uitstak om alles goed te overzien. Als erkenning voor zijn enorme culturele rijkdom en architectuur verklaarde de UNESCO de ommuurde stad en de forten van Cartagena in 1984 tot werelderfgoed.

U herkent ze gelijk: de palenqueras van Cartagena. Ze staan op vele foto’s met hun felgekleurde jurken met ruches, handgemaakte sieraden en hoofddoeken. Op hun hoofd balanceren ze schalen met mooi gerangschikt tropisch fruit of op kokosnoot gebaseerde zoetigheden, gemaakt volgens eeuwenoude recepten. Ze zijn de uiterlijke, visuele manifestatie van een veel diepere palenque geschiedenis van veerkracht en liefde voor vrijheid. De vrouwen komen uit Palenque de San Basilio, een dorp bij de Montes de María, 80 kilometer van Cartagena. Het was een van de vele  ommuurde gemeenschappen (palenque) die door ontsnapte tot slaaf gemaakten zijn gebouwd in de zestiende en zeventiende eeuw. Palenque de San Basilio werd in 1713 het eerste vrije dorp in Amerika toen de Spaanse koning de belegering van het ommuurde bergdorp opgaf. Palenque de San Basilio is de laatst overgebleven palenque en ontwikkelde een unieke culturele traditie.

Heb je wel gehoord van de zilvervloot, de zilvervloot van Spanje?
De zilvervloot was in de 16e en 17e eeuw een jaarlijks konvooi van schepen, waarin kostbaarheden van de Spaanse koloniën in Amerika vanuit de haven van Cartagena werden verscheept naar Spanje. Pieter Pietersen Heyn, meestal Piet Hein genoemd, was een Nederlands luitenant-admiraal en commandant van de West-Indische Compagnie. In september 1628 wachtte hij de
Spanjaarden op in de Baai van Mantanza en veroverde hij de zilvervloot. De buit bedroeg onder meer 177.000 pond zilver en de duizend parels waren in 1628 elf à twaalf miljoen toenmalige gulden waard. Op 15 augustus 1699 zeilde het WIC-schip de Graaf van Laarwijck weg van Texel. Zijn bestemming was het kasteel Sint George in El Mina aan de kust van Afrika, waar het op 12 december aankwam. Vandaar vertrok het schip naar Fida. Daar en verder langs de kust van Afrika werden 488 ‘pesos d’Indies negroslaven’, bestaande uit 334 mannen, 145 vrouwen, 11 jongens en 6 meisjes ingenomen. Met zijn lading vertrok het schip uit Fida op 30 mei 1700 naar Cartagena, een havenstad aan de kust van het huidige Colombia. Daar werden de tot slaaf gemaakten aan factoor don Gaspar d’Andrade geleverd.

SPREAD CARTAGENA
Cartagena
Sofitel Legend Santa Clara Cartagena - Garden
Sofitel Legend Santa Clara - Courtyard
Cartagena-1
Cartagena
Cartagena
Cartagena
Cartagena
Cartagena
Veeg naar links

Dag 4 - Cartagena - Amazone, Peru

Vliegtijd Cartagena - Iquitos, Peru: 2.30 uur
Geen tijdsverschil

Diep in de Amazone van Peru ligt de stad  Iquitos, de toegangspoort tot het regenwoud. Iquitos is de vijfde stad van Peru. Er wonen ruim 400.000 mensen. De stad wordt omringd door de jungle en drie rivieren: de Itaya, de Nanay en de Amazone. Iquitos is niet bereikbaar over de weg, maar uitsluitend per vliegtuig of boot.

Vanaf de luchthaven van Iquitos reist u naar de haven van Nauta, waar de Delfin II en Delfin III op u wachten voor uw onvergetelijke vierdaagse cruise over de Amazone. Om u zoveel mogelijk te laten genieten van de cruise, wordt het gezelschap verdeeld over twee luxe cruiseschepen.
De schepen behoren tot de Relais & Chateaux groep wat garant staat voor de hoogste kwaliteit en service. Als de avond eenmaal is gevallen, verlaat u de haven en start uw
luxe Amazonecruise met een hartelijk welkom aan boord namens de kapitein en zijn bemanning.

De Delfin II beschikt over 14 luxe suites en een scala aan gezamenlijke ruimtes. Het restaurant, een observatiedek en lounge, bar, entertainmentcentrum en collegezaal bieden ideale ontmoetingsplaatsen voor alle gasten.

De Delfin III beschikt over 22 luxe suites. Het bovendek beschikt over prachtige binnen- en
buiten lounges, een zonnedek met  dompelbad, spa en fitnessruimte en natuurlijk de bar. U verblijft aan boord op basis van volpension. Geselecteerde dranken (zowel alcoholisch als non-alcoholisch) zijn inbegrepen, evenals al uw excursies en entreegelden. Uiteraard zijn deze excursies niet verplicht. U kunt er altijd voor kiezen om aan boord te blijven, te ontspannen en te genieten van het spectaculaire uitzicht of een goed boek. Hoe dan ook, u zult altijd omringd zijn door de natuur op zijn best.

Aan boord kunt u genieten van de exquise Peruaanse Amazonekeuken, wat bijdraagt aan een volledige onderdompeling in de Amazone. De Peruaanse keuken belichaamt de culturele diversiteit van het land. Lokaal verkregen en verse ingrediënten geven het menu een lokale flair. De ervaring wordt versterkt door handgemaakt servies, lokaal vervaardigd tafeldecor en live instrumentale muziek van de bemanning aan boord. Nog beter, u kunt altijd genieten van ‘natuurlijk’ entertainment tijdens het diner. Roze rivierdolfijnen en zwermen exotische vogels zijn goed te zien door de panoramische ramen van de eetzaal.

Delfin III - Aerial
Delfin Cruise Amazone
Delfin III Amazone 1
Delfin Cruise Amazone
Delfin III - (Upper) suite nieuw
Upper Suite
Eten Delfin Cruises
Delfin III Outdoor lounge
Outdoor lounge
Delfin III bar 1
Bar
Veeg naar links

Dag 5 - Privécruise Amazone

De vloer in het Amazonewoud is bijna volledig donker door het dikke bladerdek daarboven. Wanneer het regent, duurt het tien minuten voordat de druppels de grond bereiken.

Vroeger stroomde de Amazonerivier de andere kant op: naar het westen in plaats van het oosten zoals nu. Het ontstaan van de Andes bergketen, zo’n twintig miljoen jaar geleden, zorgde ervoor dat het water richting de oceaan ging stromen. De plek waar de Amazonerivier in de oceaan uitmondt, is zo breed dat er een eiland in ligt dat even groot is als Zwitserland.

De Amazone strekt zich uit vanaf de oostkant van de Andes en beslaat de helft van het Peruaanse grondgebied. Het gebied bevat een netwerk van talloze rivieren, waarvan de  meest bekende uiteraard de Amazonerivier is, de langste rivier ter wereld. Het Amazonebassin staat bekend om haar ongeëvenaarde diversiteit aan flora en fauna. Nog steeds ontdekken wetenschappers er nieuwe planten- en diersoorten.

De Amazone is een grote en uitgestrekte tropische jungle verspreid over negen landen in Zuid-Amerika. ‘s Werelds grootste jungle is één van de natste plekken op aarde en bevat miljoenen soorten dieren en planten. Er zijn naar schatting meer dan 500.000 soorten planten, 2,5 miljoen insectensoorten en bijna 5.000 andere diersoorten in het Amazonegebied, waaronder meer dan 2.200 vissoorten, 1.290 vogelsoorten, 420 soorten zoogdieren en 370 reptielsoorten. De diversiteit aan planten in de Amazone is de grootste ter wereld, een paradijs van biodiversiteit!

Tijdens uw cruise zijn er tal van mogelijkheden om met de aanwezige gidsen de Amazone te verkennen, ook tijdens een nachtsafari. U kunt zwemmen met de roze rivierdolijnen, vissen op piranha’s, kajakken of een excursie maken met een boot die u naar de meest verborgen plekken van de Amazone brengt. Iedere boot heeft een bioloog en kapitein. 

De flora en fauna hier is indrukwekkend!

  

Kayak Amazone
Kayak Amazone
Delfin III nacht
Cruiseschip
Amazone
Amazone
Delfin III spa en wellness 1
Delfin III Spa
Veeg naar links

Dag 6 - Privécruise Amazone

Op de laatste dag brengt u nog een bezoek aan het Pacaya Samiria reservaat. Dit reservaat ligt diep in de Amazone aan de bovenloop van het Amazonebekken. Het Pacaya Samiria reservaat is alleen over water bereikbaar en daarom misschien wel één van de beter bewaard gebleven gebieden. Tijdens uw verblijf kunt u zeekoeien, roze dolfijnen,
diverse apen, een variëteit aan vogels, zoogdieren en vissen zien. De geluiden, geuren en kleuren van het tropische regenwoud zijn op hun mooist in de vroege ochtend of tegen zonsondergang. Vroeg opstaan wordt dan ook zeker beloond. ‘s Avonds wordt u in slaap gesust door de zoemende geluiden van de jungle.

In het Amazone Regenwoud vindt u enkele unieke dieren:

Pijlgifkikker
Sommige pijlgifkikkers, zoals de gouden gifkikker, behoren tot de giftigste dieren ter wereld. Het aanraken van een pijlgifkikker kan dodelijk zijn. De ongeveer 185 soorten pijlgifkikkers komen voor in een groot aantal schitterende kleuren, waaronder goud, geel, rood, koper, groen, zwart of blauw. De felle kleuren schrikken roofdieren af, hoewel ze door hun giftigheid al weinig vijanden hebben.

Jezus Christushagedis
De helmbasilisk wordt ook wel Jezus Christushagedis genoemd dankzij zijn vermogen om over water te lopen. Katholieke ontdekkingsreizigers vonden het vergelijkbaar met het evangelieverhaal van Jezus die over het water van het Meer van Galilea wandelde. Wanneer hij voor roofdieren vlucht, kan het dier letterlijk over het oppervlak van water lopen. Hij haalt een snelheid van 5 mijl per uur en kan zo een afstand van 20 meter over het water rennen. De basilisk doet deze ongelooflijke stunt met zijn tenen die een speciaal weefsel hebben, waardoor hij op zijn twee achterpoten kan staan. 

Roze rivierdolfijn
De beroemdste bewoners van de Amazonerivier zijn niemand minder dan de roze rivierdolfijnen. Ze hebben een mooie roze kleur en worden ruim twee meter lang. Hun bijzondere kleur wordt veroorzaakt door het feit dat hun bloedcapillairen vlak onder het huidoppervlak liggen.

Ara
Ara’s zijn inheemse vogels in de oerwouden van Zuid-Amerika. Het zijn sociale dieren die meestal in groepen van 10 tot 30 stuks reizen, veelal in koppels. Ze zijn loyaal aan hun levenslange vrienden. Het zijn prachtig gekleurde vogels met een levendig  verenkleed. Hun sterke snavels kunnen moeiteloos noten en zaden kraken. Sommige ara’s kunnen menselijke spraak zelfs nabootsen!

Jaguar
De jaguar kun je vinden in de Amazone en het regenwoud. Het ooit aaneengesloten regenwoud heeft plaatsgemaakt voor kleine, verspreide stukjes bos. Hierdoor kan de jaguar niet meer trekken om op zoek te gaan naar voedsel en een partner. Daarnaast is de jaguar nog altijd een geliefd doelwit van stropers.

Tucan
Tucan
Ara2
Ara's
Pijlgifkikker
Pijlgifkikker
Vogels Amazone
Volgels in Amazone regenwoud
Roze dolfijn
Roze dolfijn
Veeg naar links

Dag 7 - Amazone - Santiago, Chili

Vliegtijd Iquitos - Santiago, Chili: 4.45 uur
Tijdsverschil Iquitos - Santiago, Chili: + 1 uur

Santiago de Chile werd in 1535 gesticht door Pedro de Valdivia. Zes jaar later werd de stad alweer verwoest door de indianen, waarmee de Spaanse kolonisatoren in gevecht waren. De nieuwe Spaanse bewoners van de vallei in het centrum van Chili waren echter vastbesloten en bouwden de boel weer op. Santiago bleek grote aantrekkingskracht te hebben.

Er wonen nu meer dan vijf miljoen Chilenen in de hoofdstad. Dat is één op elke vier inwoners van het land. De stad is het dynamische, culinaire, culturele en financiële centrum van Chili. Het gaat Chili en Santiago goed. Chili is één van de modernste en snelstgroeiende economieën van Zuid-Amerika.

De stad ligt op ruim 500 meter hoogte vlakbij de Andes en wordt ook wel aangemerkt als de meest trendy stad van Zuid-Amerika.

Uw hotel: Mandarin Oriental Hotel Santiago

Het Mandarin Oriental Santiago Hotel ligt in de wijk Las Condes in Santiago, Chili. Vanuit het hotel heeft u uitzicht op het Andesgebergte. Naast het hotel ligt het Costanera Center, een van de hoogste  gebouwen van Latijns-Amerika. De lobby van het hotel, met werk van voornamelijk  vrouwelijke Chileense kunstenaars, heeft een ruime en luchtige sfeer die het gemakkelijk maakt om het verkeer en de drukte van Santiago achter u te laten.

De luxe hotelketen Mandarin Oriental staat bekend om haar geweldige collectie van luxe hotels en resorts. Mandarin Oriental verwelkomt u graag met haar legendarische service en hedendaagse luxe die doordrenkt is van de Oosterse gastvrijheid.

De rust wordt versterkt door de extreem grote centrale tuin van het hotel met als middelpunt een enorm zwembad met een
fonteinwaterval die een aangenaam soort witte ruis genereert, wat bijdraagt aan de stedelijke oase-vibe.

De spectaculaire Atrium Lobby Lounge met uitzicht op de prachtige tuinen en het zwembad, onderscheidt zich door zijn Engelse gastvrijheidsstijl. Met comfortabele en ruime sofa’s is het een ideale plek om te genieten van een kopje koffie, een lichte maaltijd of een avondcocktail.

De buitenkant van het Mandarin Oriental Santiago, dat meer dan 20 jaar geleden werd gebouwd als Grand Hyatt, kan wellicht wat gedateerd aanvoelen. Toen Mandarin Oriental het complex overnam, kon het niet veel aan de buitenkant doen. Echter, een klein leger van ontwerpers en Feng Shui  experts slaagde er in met een complete renovatie van het interieur en de tuin het hotel de grandeur te geven waar de Mandarin Oriental hotels wereldwijd zo beroemd om zijn. Het hotel heeft het grootste zwembad, de grootste kamers en de grootste tuin van alle hotels in de hoofdstad van Chili. Het hotel is in 2019 geopend als het eerste (en momenteel enige) Mandarin Oriental hotel in Zuid-Amerika. 23 van de 310 kamers van het hotel zijn suites. De overige kamers zijn zeer ruim (52 m²) met mooi natuurlijk daglicht. Een slim split-level ontwerp geeft een mooi dynamisch, afgescheiden zitgedeelte van de slaapkamer. Hierdoor lijken deze kamers nog ruimer. Gepolijst hout, modern tapijt en neutrale kleurtinten geven het een eigentijdse en rustige uitstraling. De grote badkamer met matglas, goede verlichting, een elegante marmeren wastafel en een inloop regendouche, geven een extra luxe accent.
Geniet van het welkomdiner met een  uitgelezen combinatie van heerlijke wijnen en culinaire hoogstandjes. Tijdens deze unieke ervaring wordt er wijn uit de eigen exclusieve Mandarin Oriental collectie gepresenteerd. Viñas Lapostolle maakt een zeer mooie selectie wijnen (een rode, een witte en een mousserende) exclusief voor de Mandarin Oriental. Bijzonder is de Miguel Torres Andica Carmenere wijn, een biologische wijn gemaakt met houtsnippers, in plaats van de wijn te laten rijpen in vaten.

Santiago
Santiago
Mandarin Oriental Santiago
Mandarin Oriental Santiago
Mandarin Oriental Santiago Atrium
Mandarin Oriental Santiago Atrium
Mandarin Oriental Santiago - Executive King Room
Mandarin Oriental Santiago
Mandarin Oriental Santiago - Senso Terrace
Mandarin Oriental Santiago - Senso Terrace
Veeg naar links

Dag 8 - Santiago

Santiago de Chile is de meest onderschatte bestemming van Zuid-Amerika. Bij de grote avontuurlijke steden van Zuid-Amerika wordt al gauw gedacht aan Rio de Janeiro, Buenos Aires of Lima, maar veel minder aan Santiago. Santiago is echter een veelzijdige en vitale stad waar de Chileense cultuur tot zijn recht komt in de musea en monumenten. De inwoners zijn voornamelijk Colombianen, Amerikanen, Peruanen en Haïtianen. Met een ligging in een grote vallei aan de voet van het Andesgebergte wordt deze stad omringd door schitterende bergen, meren en watervallen. Een stad met veel bezienswaardigheden waar u eindeloos kunt shoppen en galeries en musea kunt bezoeken. Het historische centrum van de stad is fantastisch mooi door de 19e-eeuwse neoclassicistische architectuur en kronkelige zijstraatjes. Alles is gebouwd in neogotische en koloniale stijl. Het plein van de wapens, Plaza de Las Armas, is het belangrijkste plein van Santiago en het middelpunt van het stadsontwerp van de hoofdstad. Rondom het plein vindt u historische gebouwen. Hiertoe behoren de Metropolitaanse Kathedraal van Santiago, het centrale postkantoor en het Koninklijk Paleis. Het Chileense Museum voor precolumbiaanse kunst is gevestigd in het vroegere Paleis van de Koninklijke Douane. De architectuur is prachtig en in het museum wordt de geschiedenis getoond van de precolumbiaanse periode tot nu toe.

La Moneda is het presidentieel paleis en een belangrijke historische bezienswaardigheid
van de hoofdstad. Tijdens de militaire coup van Pinochet in 1973 werd hier de toenmalige president Salvador Allende doodgeschoten. Tegenwoordig wordt dit paleis beschouwd
als symbool voor de democratie van de Republiek Chili.

Het belangrijkste theater en operahuis van Santiago de Chile is het Teatro Municipal. Hier wordt de nadruk gelegd op opera, ballet, symfonische-, kamer- en theaterconcerten. In 1974 werd het door de Franse neoklassieke stijl geïnspireerde theater een nationaal monument. Het operahuis werd meerdere keren door branden en een aardbeving verwoest, maar steeds weer opgebouwd tot het gebouw dat het nu is. Bellavista is misschien wel de meest opvallende en bruisende wijk van Santiago de Chile. Deze wijk kenmerkt zich door de aanwezigheid van veel street art en huizen in vrolijke kleuren. Ook in de avonduren is Bellavista een aanrader. De hoofdstraat Pio Nono verandert dan in een lokale markt waar u veel leuke en vaak ambachtelijke spulletjes kunt kopen.

Gran Torre Santiago is met een hoogte van 300 meter en 64 verdiepingen het hoogste gebouw van Latijns-Amerika. Deze wolkenkrabber is onderdeel van het Costanera Center-complex en heeft het grootste winkelcentrum van Latijns-Amerika. Vanaf de hoogste verdieping heeft u een fantastisch uitzicht over de stad en het Andesgebergte.

Santiago Chili
Santiago Chili
La-moneda-Palace Santiago Chili
La Moneda, Santiago
Santiago Chile 1
Santiago
Santiago Chile Church
Santiago
Santiago Chile Park-1
Santiago
Veeg naar links

Dag 9 - Santiago - Paaseiland

Vliegtijd Santiago - Paaseiland, Chili: 5.15 uur
Tijdsverschil Santiago - Paaseiland, Chili: - 2 uur

Er zijn bestemmingen op de wereld die een magische aantrekkingskracht op reizigers hebben en daardoor veelvuldig op bucketlijsten staan. Paaseiland is daar een fraai voorbeeld van. Paaseiland is klein, ongeveer zo groot als Texel, maar wereldberoemd door de enorme beelden die er te vinden zijn, de moais. Het zijn er ruim 900 en het is nog altijd een mysterie waarom de beelden daar staan!

Rapa Nui’s mysterieuze moais zwijgen, maar spreken tegelijkertijd boekdelen over de prestaties van de mensen die ze creëerden. De stenen kolossen, die tot figuren met hoofd en torso werden gehouwen, zijn gemiddeld vier meter hoog en wegen 14 ton. De inspanning om zulke monumenten te vervaardigen en ze over het eiland te verplaatsen, moet enorm zijn geweest. Toch weet niemand precies waarom het Rapa Nui-volk die taak op zich nam. De meeste geleerden denken dat de moais werden gemaakt om voorouders, stamhoofden of andere belangrijke personages te gedenken. Omdat het eiland geschreven bronnen noch een orale traditie heeft nagelaten, is het onmogelijk om het zeker te weten.

In volledige afzondering, 3700 kilometer ten westen van Zuid-Amerika en 1770 kilometer van het dichtstbijzijnde eiland, ontwikkelden de Rapa Nui een opvallende architectonische en artistieke cultuur. Die cultuur bereikte zijn hoogtepunt tussen de tiende en zestiende eeuw, toen de Rapa Nui zo’n negenhonderd moais uithieuwen en over het hele eiland oprichtten. Het is niet duidelijk wanneer het eiland voor het eerst werd gekoloniseerd, maar geschat wordt dat dit tussen 800 en 1200 gebeurde. Ook onduidelijk is hoe snel het ecosysteem op Paaseiland werd verwoest. Een belangrijke factor schijnt het vellen van miljoenen reuzenpalmen te zijn geweest, met de bedoeling land vrij te maken of vuren te laten branden. Het is mogelijk dat Polynesische ratten, die met de eerste kolonisten meereisden, genoeg zaden opaten om het bomenbestand ernstige schade toe te brengen. Wat er ook is gebeurd, door het verlies van de bomen werd de vruchtbare vulkanische bodem van het eiland blootgesteld aan sterke erosie. Toen de Europeanen hier in 1722 arriveerden, troffen ze een vrijwel kaal eiland met weinig bewoners aan.

Op deze bijzondere plek moet een Polynesische samenleving zijn ontstaan van geharde types, die erin waren geslaagd om dit piepkleine vlekje in de enorme uitgestrektheid van de Stille Oceaan te bereiken op een vloot van houten outrigger kano’s.

Uw hotel: Explora Rapa Nui

Explora Rapa Nui’s Posada de Mike Rapu is zonder twijfel het mooiste hotel van Paaseiland. Gelegen op de top van een heuvel met uitzicht op de oceaan.

Op enkele kilometers van Hanga Roa - de enige stad op het eiland - vormt Mike Rapu een uitstekende uitvalsbasis voor het verkennen van dit aantrekkelijke en mysterieuze eiland.

Het ontwerp van het hotel is afgestemd op het omringende landschap. Vulkanisch gesteente, dat van nature op het eiland voorkomt en altijd door de eilandbewoners voor de bouw werd gebruikt, en hout van het vasteland zijn de voornaamste materialen. De lodge is gebouwd op een terrein dat ongeschikt is voor agrarisch gebruik en waar geen archeologische overblijfselen zijn. De fl ora rondom de lodge is intact gelaten. De 30 designkamers hebben door enorme raampartijen allemaal een prachtig uitzicht over de Stille Oceaan. Elke kamer heeft een kleine woonkamer, een hydro-massagebad en bedden ontworpen voor een diepe, aangename slaap na een dag van verkenning. De inrichting is een evenwichtige mix van natuurlijke materialen als onbewerkt hout, moderne en lokale elementen met felle kleuraccenten. De keuken is gebaseerd op verse ingrediënten van de beste kwaliteit, waarvan het grootste deel ter plaatse wordt geproduceerd. De chef weet exact welke wijnen nodig zijn om deze geweldige gerechten nog beter te laten smaken. Uiteraard gaat u de verschillende moais bezoeken. Ze zijn op verschillende plaatsen op Paaseiland te vinden en vrijwel allemaal gehakt uit vulkanisch gesteente. Kenmerken van deze beelden zijn de lange smalle gezichten. Een groot deel van het lichaam wat bij de hoofden hoort, bevindt zich onder de grond. Rano Raraku is een vulkaankrater van de Terevaka-vulkaan. Deze krater wordt als de geboorteplaats van de moai gezien, omdat vrijwel alle beelden afkomstig zijn van het lavagesteente van Rano Raraku. Rano Raraku is onderdeel van het National Park Rapa Nui, wat sinds 1995 is opgenomen in de UNESCO Werelderfgoedlijst.

Paaseiland Moai
Paaseiland Moai
Explora Rapa Nui - Exterior
Explora Rapa Nui
Explora Rapa Nui - Bedroom
Explora Rapa Nui
Explora Rapa Nui - Pool
Explora Rapa Nui - Pool
Explora Rapa Nui - Restaurant
Explora Rapa Nui - Restaurant
Veeg naar links

Dag 10 - Paaseiland

Een bijzondere plek is Ahu Tongariki dat u vanuit Rano Raraku al kunt zien liggen. Ahu Tongariki bestaat uit 15 perfect gerestaureerde moai beelden pal langs de kust. Een Japans team van restaurateurs en archeologische experts moest er aan te pas komen om deze beelden in hun oorspronkelijke staat te herstellen.

"In de avond zag men de kust van en zandig eyland..."
Wekenlang voeren de schepen van de WIC op de Stille Oceaan. Normaal hield de WIC zich vooral bezig met slavenhandel voor de kust van Afrika, maar deze schepen hadden een ander doel: het ontdekken van een nieuw continent. Op zoek naar een nieuw aards paradijs dat de ontdekking van Amerika moest overtreffen.

De leider van de expeditie, Jacob Roggeveen, voer op basis van de ervaringen van eerdere expedities. Er bestonden verhalen van een vermeend Hondeneiland. In de buurt van dit eiland zou een lange en zanderige kuststrook gezien zijn, die mogelijk duidde op het zuidelijke continent dat gezocht werd. De zoektocht leek vruchteloos. Wat als alle verhalen onwaar bleken te zijn? Wat als alle theorieën niet klopten? Op 5 april 1722, paasmorgen, gloorde er voor het eerst sinds weken weer hoop aan de horizon. In de avond zag men de kust van een ‘zandig eyland’. Het eiland werd omgedoopt tot ‘Paasschen eyland’ vanwege de dag waarop het in zicht kwam. Er kwam rook vanaf het eiland wat erop duidde dat er mensen woonden op Paaseiland. Later bleken deze mensen er al sinds ongeveer 500 jaar na Christus te wonen. De bewoners van het eiland noemen het zelf ‘Te Pito o Te Henua’ oftewel ‘de navel van de wereld’. Tegenwoordig staat het ook wel bekend als ‘Rapa Nui’. Het weer zat echter niet mee. Door de sterke branding bij de kust van het eiland was het op 6 april niet mogelijk te landen op het eiland. In plaats van dat de Nederlanders contact legden met de lokale bevolking gebeurde het omgekeerde. Een nieuwsgierige eilandbewoner roeide op 7 april in een kano naar de Nederlandse vloot toe, waar hij kennismaakte met Jacob Roggeveen. Die schreef hier uitgebreid over in zijn logboek.

Op 10 april lukte het de bemanning dan toch om aan land te komen. De Nederlanders en de eilandbewoners troffen elkaar bij landing op het strand. De ontmoeting begon vriendelijk. Spullen werden uitgewisseld en Nederlanders kregen de mogelijkheid om het eiland te bekijken. Er heerste verwondering over de grote standbeelden die er stonden en waar het eiland nu zo beroemd om is. Nederlanders verwonderden zich ook over de lengte van de eilandbewoners. Reisverslagen spraken van reuzen. De ontmoeting eindigde echter slecht toen gespannen bemanningsleden tegen orders in begonnen te schieten. Dit handgemeen markeerde het einde van het prille contact tussen de vloot en de bewoners van Paaseiland. Na de noodlottige schermutseling zijn Roggeveen en zijn bemanning niet meer aan land gegaan. Niettemin beschreven de Nederlanders de bewoners van Paaseiland als vreedzaam. Uit het boek: ’Jacob Roggeveen, Boudewijn Büch en de ontdekking van Paaseiland’.

Paaseiland (2)
Moai
Easter Island - Ahu Tongariki
Paaseiland - Ahu Tongariki
Paaseiland-1
Moai
Paaseiland-2
Moai
Veeg naar links

Dag 11 - Paaseiland - Papeete - Bora Bora

Vliegtijd Paaseiland - Papeete: 5.50 uur
Vliegtijd Papeete - Bora Bora: 0.50 uur (lokale vlucht)
Tijdsverschil Paaseiland - Bora Bora, Frans-Polynesië: - 4 uur

Bora Bora is een paradijselijke oase van rust en ontspanning. De ideale plek om na te genieten van alles wat u al heeft gezien en beleefd tijdens het eerste deel van uw reis rond de wereld.

Alle internationale vluchten naar de Polynesische Archipel komen aan op de luchthaven van Papeete op Tahiti. Met kleinere toestellen gaat men dan verder naar de andere eilanden in de archipel. De aankomst op Bora Bora is al spectaculair. Gezien vanuit het vliegtuig ligt de ‘Parel van de Pacific’ als een juweel in de oceaan. Een groen begroeide vulkaankrater, daaromheen een stukje land met palmbomen en poedersuikerstranden, dan kristalhelder azuurblauw water en daaromheen het koraalrif en motu’s, kleine eilandjes die net boven het wateroppervlak uitsteken.

Bora Bora is onderdeel van de bovenwindse eilanden van de Society Islands en ligt 264 km ten noordwesten van Tahiti. Het eiland wordt door menigeen het mooiste eiland van de Pacific genoemd. Het zijn vooral de grillige skyline en de turquoise lagune die op veel bezoekers een onvergetelijke indruk maken. Het eiland wordt gedomineerd door twee steile en weelderig begroeide vulkanen en omlijst door prachtig wit zandstrand. In de azuurblauwe wateren van Bora Bora krioelen de kleurrijke vissen tussen het koraal. Elegante, majestueuze reuzenmanta’s duiken op uit het rif, komen met een slag van hun vinnen dichterbij en glijden rakelings langs de met snorkel en duikbril uitgeruste zwemmers. De meest ultieme ervaring bestaat uit een verblijf in een overwater bungalow op een motu, met uitzicht op het hoofdeiland met z’n enorme klifpartij. Terwijl het privé vijfgangendiner op uw balkon onder de sterren wordt opgediend, ziet u in het verlichte water onder uw bungalow duizenden kleurrijke vissen wegschieten op zoek naar voedsel tussen het koraal. Ondanks deze afleiding weten de topchefs van Bora Bora uw zintuigen perfect te bespelen. Overdag hoeft u eigenlijk niets te doen dan van het betoverende landschap te genieten. De oogverblindende turquoise lagune wordt overzien door de bergtoppen van het vulkanische Bora Bora. Bedekt met ondoordringbaar oerwoud reiken ze naar de hemel. Het samenspel van de kalme oceaan en de typische vorm van de bergen zorgt voor één van de mooiste plekken op aarde.

Op het eiland is een Lagoonarium. Hier kunt u op een veilige manier zwemmen tussen de schildpadden, roggen en zelfs haaien!

Uw hotel: Four Seasons Resort Bora Bora

Four Seasons Resort Bora Bora is a cultural paradise, a resort that blends the relaxation and tranquility of the South Pacific with the invigorating Polynesian arts of dance, song, cuisine, textiles, seafaring and sport.

Dompel uzelf onder in de luxe van een paradijselijk privé-eiland. Kijk over de lagune naar de pure schoonheid van Bora Bora’s majestueuze berg Otemanu en de hoge vulkanische pieken van Mount Pahia.

Ruime overwater bungalow suites, villa’s aan het strand en prachtige onderwater avonturen verwelkomen u in dit luxe resort gelegen in het hart van Frans-Polynesië. Op point Matita ligt het betoverende Four Seasons Resort Bora Bora. Gelegen op haar eigen eiland en omgeven door kristalhelder turquoise water, is het een Stille Zuidzee droom die werkelijkheid wordt.

De kosmopolitische flair van de Parijse architect Didier Lefort en de moderne elegantie van het ontwerpbureau BAMO uit San Francisco zijn in de blender gegooid met de Polynesische authenticiteit van architect Pierre-Jean Picart. Dit alles heeft geleid tot één van de meest luxueuze resorts ter wereld: Four Seasons Resort Bora Bora. Het resort beschikt over 121 ruime (104 tot 147 m²) villa’s en bungalows. Alle accommodaties beschikken over een terras of tuin en zijn ingericht met traditionele meubels gemaakt van teakhout. De daken zijn bedekt met pandanbladeren, wat een luchtige en authentieke sfeer geeft. Sommige overwater bungalows hebben een privézwembad. Verspreid langs het witte zandstrand vindt u zeven luxueuze villa’s. Ervaar de oogverblindende zonsondergangen en de onovertroffen en service. Vanaf het moment dat u op de luchthaven aan boord van het privéjacht stapt, wordt aan al uw wensen voldaan. Geniet van de tradities, activiteiten en authentieke keuken van het eiland. De keuken is fantastisch. Er is keuze in overvloed op culinair gebied: Franse, Polynesische en Aziatische smaken vindt u in vier restaurants aanwezig op het resort. In Arii Moana zijn vooral de visgerechten bijzonder en in Tere Nui, gelegen aan het strand, worden voornamelijk Franse en lokale gerechten geserveerd.

Four Seasons Bora Bora
Four Seasons Bora Bora
Four Seasons Resort Bora Bora Lagoon View
Four Seasons Resort Bora Bora
Four Seasons Bora Bora Beach Villa Estate
Four Seasons Bora Bora Beach Villa Estate
Bora Bora strand
Bora Bora
Veeg naar links

Dag 12 & 13 - Bora Bora

Hef het glas terwijl u ontspant in uw eigen privézwembad in een van de schitterende overwater bungalows of breng uw tijd door onder het oppervlak van de kristalheldere lagune. Het resort beschikt over een eigen zeebioloog die vanuit de Lagoon Sanctuary activiteiten aanbiedt voor onze gasten. Activiteiten als het ontdekken van koraal, discussies over Polynesische ecologie, het voeren van vissen, octopussen en meer. Begeleide snorkeltochten worden voor u georganiseerd en de lagune is altijd open voor onze gasten om op eigen gelegenheid te verkennen. De Te Mahana Spa van het resort, gelegen op het hoogste punt van de motu van het resort, vangt de energie van de Tahitiaanse geest met een uniek gevoel van eenvoud en luxe. De behandelingen zijn geworteld in oude tradities, bedoeld om te ontspannen en te verjongen.

Bestel uw favoriete, exotische drankje in The Sunset Bar en onderga de spectaculaire zonsondergang. Zodra de zon onder is geniet u van de prachtige sterrenhemel. Voor een ultiem romantische avond gaat u aan boord van een kano en dineert u op het strand van uw eigen Motu (klein eiland), waar u bij aankomst champagne geserveerd krijgt, gevolgd door een gepersonaliseerd diner bij zonsondergang.

Alweer Jakob Roggeveen… Bora Bora werd waarschijnlijk in de 4e eeuw door Polynesiërs gekoloniseerd. Hoewel Bora Bora al in 1722 werd ontdekt door de Nederlander Jakob Roggeveen, duurde het tot 1777 voordat James Cook als eerste Europeaan voet aan wal zette. In 1842 werd Bora Bora een Frans protectoraat.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog vestigden de Verenigde Staten er een basis. Onder andere werden er een landingsbaan en een oliedepot aangelegd en het werd een basis voor watervliegtuigen. Als onderdeel van Operatie Bobcat waren duizenden Amerikaanse soldaten gestationeerd op deze exotische locatie, samen met een enorme hoeveelheid bevoorrading en een strategische vliegbasis. Om deze te beschermen, werden enorme kustkanonnen opgesteld op de heuvels met uitzicht op de lagune ter bescherming tegen een Japanse invasie die nooit kwam. Tegenwoordig zijn er nog een paar van dergelijke kanonnen. Ze zijn een beetje lastig te vinden, maar erg interessant om van dichtbij te zien. Ze lijken niet op hun plaats in zo’n paradijs als dit. De basis werd tijdens de oorlog niet aangevallen en op 2 juni 1946 opgeheven. Veel Amerikanen hadden het er zo naar hun zin dat ze weigerden te vertrekken. Sommigen zijn uiteindelijk met harde hand van het eiland verwijderd. 

Four Seasons Bora Bora - Pool
Four Seasons Bora Bora - Pool
Vissen Bora Bora
Vissen Bora Bora
Bora Bora hotel
Four Seasons Resort Bora Bora
Four Seasons Resort Bora Bora - Pool
Four Seasons Resort Bora Bora - Pool
Four Seasons Resort Bora Bora - Otemanu Overwater Bungalow Suite
Four Seasons Resort Bora Bora - Otemanu Overwater Bungalow Suite
Four Seasons Resort Bora Bora - Overwater Bungalow
Overwater Bungalow Suite
Four Seasons Resort Bora Bora - Overwater Bungalow (2)
Overwater Bungalow Suite
Four Seasons Resort Bora Bora - Overwater Bungalow Bath 2
Overwater Bungalow Suite
Four Seasons Resort Bora Bora - Overwater Bungalow Suite with Pool
Overwater Bungalow Suite with Pool
Bora Bora cannon
Bora Bora kanon
Veeg naar links

Dag 14 & 15 - Bora Bora - Papeete - Darwin, Australië

Vliegtijd Bora Bora - Papeete: 0.50 uur
Vliegtijd Papeete - Darwin: 11.50 uur (plus tankstop)
Tijdsverschil Bora Bora - Darwin, Australië: + 19.30 uur

Darwin is de noordelijkste grote stad van Australië en ligt aan de kust van deelstaat Northern Territory, waar het de hoofdstad van is. De stad kreeg in 1839 de naam Darwin van een Britse kapitein die bevriend was met de befaamde natuuronderzoeker Charles Darwin. In Darwin wonen ruim zestig nationaliteiten. Niet zo gek: Azië ligt om de hoek. Een multiculturele, moderne en tegelijk tropische en gastvrije uitstraling kenmerkt Darwin.

Darwin werd in 1864 gesticht en bleef in de eerste eeuw van haar bestaan een buitenpost van de Britten. De geschiedenis van de stad is kort, maar Darwin heeft daarin het nodige meegemaakt. Rond 1890 trok Darwin zeer veel goudzoekers tijdens de gold rush. In de Tweede Wereldoorlog was het een frontlinie van de geallieerden en werd het gebombardeerd door de Japanners. Enkele tientallen jaren later, in 1974, werd de stad opnieuw getroffen door een catastrofe. De orkaan Tracy verwoestte de stad. Ondanks de oorlog en cyclonen zijn er in Darwin toch nog een aantal historische gebouwen die behouden zijn gebleven. Het Government House, het voormalige politiebureau en het gerechtsgebouw zijn hier voorbeelden van.

Darwin Harbour is een van de bekendste bezienswaardigheden in Darwin. Deze haven is maar liefst twee keer zo groot als de wereldberoemde Sydney Harbour die 4500 kilometer verderop ligt aan de andere kant van het land.

Als u tijd heeft, bezoek dan de gezellige Mindil Beach Sunset Market. Vanwege de rijkheid aan verschillende etnische bevolkingsgroepen, waaronder een sterke aanwezigheid van de Aboriginals, is Darwin een unieke smeltkroes van culturen die je nergens anders tegenkomt. Daarnaast is Darwin ook dé uitvalsbasis voor een bezoek aan de vele nationale parken die de Northern Territory rijk is. Mindil Beach Casino Resort is het beste hotel van Darwin en ligt op slechts enkele minuten van het centrum. Toch zult u het gevoel hebben dat u kilometers ver weg bent van de drukke binnenstad. Mindil Beach Casino Resort ligt namelijk midden in de prachtige tropische tuinen aan het strand van de kristalblauwe Arafurazee met uitzicht op Fannie Bay en biedt een uitzonderlijke gastvrije ervaring aan de Top End. De Lagoon Rooms zijn voorzien van een kingsize bed (of twee queensize bedden), een kleine lounge en een balkon met uitzicht over de lagune.

Tijdens de vliegreis van Papeete naar Darwin vliegt u over de datumgrens, waardoor u een dag in uw leven eigenlijk niet heeft meegemaakt… De datumgrens is de denkbeeldige lijn die twee opeenvolgende kalenderdagen van elkaar scheidt. Ten westen van de grens heeft men de dag al geleefd, ten oosten kunnen ze de dag nog plukken. De ‘ontdekking’ van het merkwaardige fenomeen is toe te schrijven aan de Portugese ontdekkingsreiziger Ferdinand Magellaan. Na een reis rond de wereld van 1519 tot 1522, keerde hij terug naar Spanje waar hij tot de toen baanbrekende conclusie kwam dat het een dag vroeger was dan in zijn scheepslogboek en hij onderweg een dag gewonnen had.

 

Darwin
Darwin
Mindil-Beach-Casino-Resort-Darwin-Bedroom
Mindil Beach Casino Resort
Mindil Beach Casino Resort Superior Room 2
Mindil Beach Casino Resort
Veeg naar links

Dag 16 & 17 - Darwin

In de Northern Territory zijn diverse schitterende nationale parken die vanaf Darwin bezocht kunnen worden. De mooiste zijn: Litchfield National Park, de Katherine Gorge en het Kakadu National Park. Het Katherine Gorge National Park beslaat een uitgestrekt gebied bestaande uit spectaculaire kloven uitgehouwen uit oude zandstenen. Een bezoek aan dit National Park is absoluut een aanbeveling waard. Het ligt in de regio Northern Territory. Bovendien baant de Katherine River zich in het Nitmiluk National Park een weg door maar liefst dertien indrukwekkende kloven. Hier vindt u rotswanden van soms wel meer dan 100 meter hoog. Het diepe ravijn van Katherine River is de grootste bezienswaardigheid van het park. Stroomopwaarts verandert het in een breed dal, dat het zuidelijke deel van het Arnhem Plateau vormt.

De prachtige Tiwi-eilanden, die in de volksmond bekend staan als ‘Eilanden van de Glimlach’ zijn beroemd om de traditionele levensstijl van hun inheemse bewoners. De eilanden liggen 80 kilometer ten noorden van Darwin. De eilanden worden nog steeds bewoond door ongeveer 3000 afstammelingen van de inheemse bevolking en zijn een gewilde bestemming voor wie meer wil weten over het traditionele verleden van Australië. Deze eilandengroep herbergt echter veel meer dan een verbazingwekkende groep mensen. De eilanden zijn een toevluchtsoord voor met uitsterven bedreigde plant- en diersoorten. Deze planten en dieren zijn beschermd tegen de gebruikelijke bedreigingen van hun bestaan. De eilanden liggen zo afgelegen dat dit gebied een uiterst belangrijk toevluchtsoord voor natuurbehoud is. Het mooie van de Tiwi-eilanden is dat je veel van deze soorten in hun natuurlijke habitat kunt bezoeken en observeren, zelfs als je je niet ver van de plaatselijke dorpen begeeft! De eilanden zelf zijn door en door versierd met de meesterlijke ontwerpen van de bevolking: de scholen, de kerk en de gebeeldhouwde begraafpalen. U vindt ze in de vele kunstcentra die de eilanden rijk zijn.

Vandaag de dag zijn de traditionele bewoners van de Tiwi-eilanden wereldberoemd om hun verbazingwekkende en kleurrijke kunst en kunstnijverheid. Als je in het buitenland een inheems Australisch kunstwerk tegenkomt, is de kans groot dat het hier op de Tiwi-eilanden is gemaakt.

Op slechts 60 minuten rijden ten zuiden van Darwin ligt het Litchfield National Park, misschien wel het best bewaarde geheim van de Northern Territory. Litchfield National Park ligt tussen de Finniss en Daly Rivers, het traditionele land van onder andere de Marrathiel, Marranunggu, Werat, Warray en Koongurrukun volkeren.

Litchfield National Park staat bekend om zijn iconische watervallen: Wangi, Florence en Tolmer, en zijn heldere, natuurlijke meren. Maar er is zoveel meer: prachtige rotsformaties, weidse uitzichten en een grote verscheidenheid aan habitat- en vegetatietypes. Litchfield National Park is een inspirerende plek voor natuurliefhebbers. Met zoveel ecosystemen zijn de diersoorten in Litchfield National Park divers. Inheemse kangoeroes en wallaby’s, buidelratten, vliegende vossen en dingo’s zijn slechts een aantal diersoorten die in dit bijzondere park leven. Bij Tolmer Falls vindt u grotten met de zeldzame orange leaf-nosed bats. Bent u een vogelliefhebber? Dan is Litchfield National park dé plek voor u. Veel inheemse vogelsoorten, waaronder de zwarte wouw, de gestreepte drongo en de regenboogbijeneter zijn te vinden bij de vele watervallen. De magnetische termietenheuvels zijn misschien wel de populairste hoogtepunten van het park. Ze vormen een silhouet tegen de achtergrond van het park en huisvesten duizenden en duizenden termieten. Litchfield National Park is misschien niet zo bekend als Kakadu National Park, dat zich ook in de Northern Territory bevindt, maar de locals zijn meer gecharmeerd van dit park dan van het immense Kakadu. Mede omdat het compacter is en er toch veel te zien is.

Moon rising over Kakadu escarpment
Kakadu
Darwin, Australie
Waterval
Termietheuvel Australië
Termietheuvel
Tiwi-Island
Local Tiwi Island
Krokodil
Krokodil
Aboriginal artist-1
Aboriginal artist
Veeg naar links

Dag 18 - Darwin - Yogyakarta, Indonesië

Vliegtijd Darwin - Yogyakarta, Indonesië: 3.15 uur
Tijdsverschil Darwin - Yogyakarta: -2.30 uur

Yogyakarta is de bakermat van de beschaving op Java. Deze stad was vroeger de plek van de macht waar de magnifieke tempels werden gebouwd in de achtste en de negende eeuw, zoals de Borobudur en Prambanan en het nieuwe machtige Mataram koninkrijk in de 16e en de 17e eeuw. Yogyakarta is bekend als ‘Neverending Asia’ vanwege de eindeloze aantrekkingskracht. Tegenwoordig is Yogyakarta ook bekend als ‘Jogja Istimewa’, wat bijzonder district betekent. Een slogan die zijn speciale waarde benadrukt. Verder is het een stad met veel historie. Vooral de aanwezigheid van de Nederlanders in de koloniale tijd hebben een flinke stempel gedrukt op de stad.

Het centrum van de stad bestaat uit vele kleine straatjes en steegjes. De VOC had hier vanaf 1742 een kantoor van de toenmalige gouverneur in Fort Vredeburg. Dit fort is nu een museum. De stad is één van de belangrijkste culturele centra van Indonesië. U kunt heerlijk wandelen in Keraton; het paleis van de Sultan, gebouwd in de elegante Javaanse architectuur. Het is een ‘levend’ museum met tal van activiteiten waaraan u mee kunt doen. De voortuin heet alun-alun utara (het noordelijk plein), en de achtertuin wordt alun-alun selatan genoemd (het zuidelijke plein). Neem een kijkje bij de lokale zilversmeden die prachtige sieraden maken in Kota Gede. Yogyakarta is een echte studentenstad. Er zijn zo’n negentien universiteiten. U kunt zich voorstellen dat er hierdoor veel jongeren in de stad wonen.

Yogyakarta ligt in de schaduw van Mount Merapi, een van de grootste en meest actieve vulkanen van Indonesië. De inwoners van Yogyakarta hebben een haat/liefde verhouding met Merapi. Het is de berg die welvaart in de vorm van zeer vruchtbare gronden brengt, maar ook dood en verderf kan zaaien.

Uw hotel: Amanjiwo

Zelfs voor een Aman Resort, die bekend staan om het vinden van unieke en afgelegen locaties met een omgeving van wereldklasse, is deze locatie een nieuw hoogtepunt. Vanaf de ingang en vanuit de kamers en suites kijkt u uit op de Borobudur, met op de achtergrond een ring van slapende en actieve vulkanen.

Amanjiwo, wat 'vredige ziel' betekent, is een bestemming op zich. Vanuit dit resort heeft u een adembenemend uitzicht op de Borobodur. Dit negende-eeuwse boeddhistische monument sluimert in de ochtendmist en onthult zichzelf als de mist is opgetrokken. Het monolithische meesterwerk, een eerbetoon aan de Borobudur zelf, ligt aan de voet van het groene Menoreh-gebergte in het landelijke Megelang in Midden-Java.

Bij het binnenkomen van het atrium, met hoog rotunda plafond, wordt het zicht op de Borobudur vernuftig onthuld door de open poorten. Het hele hotel is opgezet in de vorm van een halve bol, met als belangrijkste kenmerk het magnifieke uitzicht over de Borobudur en de vallei vanuit het centrale punt.

Het ontwerp sluit perfect aan bij dat van de Borobudur. Rotondes en koepels domineren de structuur, waarvan een groot deel is gemaakt van de koraal-beige paras yogya, een plaatselijk gehouwen kalksteen. De suites van Amanjiwo zijn geïnspireerd op het boeddhistische heiligdom van de Borobudur. Elk van Amanjiwo’s 243 vierkante meter grote Borobudur suites heeft een privétuin met pittoresk uitzicht op de Borobudur en de omliggende vallei. Met een dagbed om buiten te loungen en te dineren, biedt het een thuis van waaruit u de schoonheid van Midden-Java’s culturele hart kunt ervaren.

Onder een rieten dak beschikt de suite over een vier-pijler kingsize bed op een verhoogd terrazzo platform, een badkamer met dubbele wastafel, verzonken buitenbad, aparte kleedruimte, douche en toilet. Of u nu dineert op het spectaculaire terras van het restaurant met uitzicht op de Borobudur, in de Pool Club te midden van rijstvelden of naast de Selogriyo tempel, de keuken van Amanjiwo weerspiegelt de authenticiteit en gastvrije gemoedelijkheid van Midden-Java, dat bekend staat om zijn gulheid en smaak. De meeste ingrediënten voor de Javaanse, Indonesische en internationale gerechten die de chef-koks van Amanjiwo dagelijks met de hand plukken, zijn afkomstig uit de biologische tuin van Amanjiwo en van lokale boerderijen.

Amanjiwo,-Indonesia-aerial
Amanjiwo
Amanjiwo, Indonesia - Flower Girls
Amanjiwo
Amanjiwo - Lounge
Amanjiwo
suite interior - Amanjiwo
Amanjiwo - Suite
Amanjiwo, Indonesia - Terrace at Dusk
Amanjiwo - Terras
Amanjiwo - Dalem Jiwo
Amanjiwo - Dalem Jiwo
Amanjiwo, Indonesia - Dalem Jiwo
Amanjiwo - Dalem Jiwo
Vulkaan Yogyakarta
Vulkaan
Vredeburg, Indonesië
Vredeburg
Amanjiwo - Pool (2)
Amanjiwo
Amanjiwo - Local feast
Amanjiwo
Veeg naar links

Dag 19 & 20 - Yogyakarta

De Borobudur is de bekendste trekpleister van Indonesië. Wat Angkor Wat voor Cambodja is, is de Borobudur voor Indonesië. De Borobudur tempel ligt 40 kilometer ten noordwesten van de stad Yogyakarta in Midden-Java. Het is een immens bouwwerk dat opdoemt uit de groene rijstvelden en omliggende bossen.

De naam Borobudur is waarschijnlijk afkomstig van het Sanskriet ‘Vihara Buddha Ur’. Vrij vertaald betekent dit ‘Boeddhistische tempel op de berg’. De tempel is gebouwd tussen 750 en 850 na Christus. Het is een indrukwekkende constructie en opgebouwd als een grote stoepa, een boeddhistisch bouwwerk dat relieken van een boeddhistische heilige bevat. De basis van de Borobudur is 123 bij 123 meter. De tempel telt negen etages. Al deze etages vertegenwoordigen de boeddhistische kosmos. Een boeddhist loopt elke etage zeven keer rond, met de klok mee. Op de bovenste verdieping vindt u 72 kleine stoepa’s die rondom één grote, centrale stoepa gebouwd zijn. Deze stoepa staat voor het Nirwana. Als u het tempelcomplex bekijkt, is het bijna niet voor te stellen hoe dit toentertijd verwezenlijkt is. Het staat nog steeds fier overeind ondanks alle aardbevingen.

De kaart van Indonesië zou een deken van gebatikte stoffen kunnen zijn. Centraal-Java, waar het batikken van oudsher vandaan komt, kleurt dan beige en bruin. Terwijl de kustgebieden, onder invloed van de handel met het buitenland, juist felle kleuren laten zien.

Batikken, oftewel lappen textiel decoreren met verf, vindt in vrijwel elk deel van ons land plaats’, vertelt Benny Gratha, conservator van het Museum Tekstil Jakarta. ‘Het is een symbool van onze identiteit.’ Batikpatronen zie je terug in kleding en wandkleden en zelfs in kussenslopen en iPad-covers. Het is zo’n belangrijk onderdeel van de Indonesische cultuur dat het is toegevoegd aan UNESCO’s lijst van immaterieel erfgoed. Batik komt van de Javaanse woorden amba en titik, wat het schrijven van stippen betekent. Het is een kunst om stof te beschilderen met behulp van een was- en verfproces. Yogyakarta heeft een kenmerkend batikpatroon dat meestal wordt gemaakt met een heldere witte basis. Sommige motieven hebben namen als de Parang Kusumo, Kawung en Truntum. Elke batik is gemaakt met een speciale filosofie achter elke stip.

Borobudur, Indonesie
Borobudur
Borobodur Indonesie
Borobodur
Java Batik making
Batik
Yogjakarta
Borobudur
Borobudur
Borobudur
Amanjiwo - Pool
Amanjiwo - Pool
Amanjiwo - Flower Girls
Amanjiwo
Amanjiwo - Borobudur Pool Suite
Amanjiwo - Borobudur Pool Suite
Amanjiwo - Dalem Jiwo Entrance
Amanjiwo
Amanjiwo - Façade
Amanjiwo - Façade
Amanjiwo - Restaurant
Amanjiwo - Restaurant
Amanjiwo - Aerial
Amanjiwo
Amanjiwo - Main Building Rotunda at night
Amanjiwo
Veeg naar links

Dag 21 - Yogyakarta - Udaipur, India

Vliegtijd Yogyakarta - Udaipur, India: 7.30 uur
Tijdsverschil Yogyakarta - Udaipur, India: -1.30 uur

Udaipur werd in 1568 eeuw gesticht door Maharana Udai Singh II, de koning van het Mewarrijk. De toenmalige hoofdstad Chittorgarh werd belegerd door Akbar de Grote van het Mughalrijk en Maharana werd gedwongen naar Udaipur te vluchten. Vanaf dat moment tot 1818 was Udaipur de hoofdstad van het Mewarrijk, tot aan de Britse verovering. Sinds de Indiase onafhankelijkheidsverklaring in 1947 is Udaipur onderdeel van de deelstaat Rajasthan.

Rajasthan is de bekendste deelstaat van India. Haar grote steden, indrukwekkende forten en eeuwenoude tempelcomplexen spreken tot de verbeelding. Bekende plaatsen als Jaipur en Jodhpur zijn typerend voor Rajasthan, want behalve imposant zijn deze steden vooral erg druk, chaotisch en niet schoon.

In het uiterste zuiden van Rajasthan ligt echter één stad die voor Indiase begrippen verrassend schoon en ontspannen is. Udaipur, ook wel bekend als de stad van de meren. De stad telt ruim 400.000 inwoners en staat bekend als een romantische stad. Udaipur is het Venetië van India. De ligging is prachtig in een vallei op 600 meter boven de zeespiegel. De stad wordt omgeven door drie meren, het Picholameer, het Fateh Sagarmeer en het Swaroop Sagarmeer. Deze meren zorgen voor de watervoorziening van de stad. In het midden van het Fateh Sagarmeer ligt het in 1975 gebouwde Udaipur Solar Observatory, het enige observatorium van India. De luchtcondities in Udaipur zijn zeer gunstig voor zonnewaarnemingen. Udaipur heeft zijn schoonheid ook te danken aan haar prachtige groene tuinen en fonteinen. Bezoek bijvoorbeeld de tuinen en fonteinen in Gulab Bagh en de Nehru Gardens met hun bloemenpracht. Ook kan er volop gewinkeld worden in bijvoorbeeld Chetak Circle. Hier vinden de oude ambachten plaats die variëren van handgemaakte sari’s in prachtige kleuren tot diverse geborduurde artikelen en sieraden. Simpelweg ronddwalen door de stad en langs de meren vormt misschien wel de grootste attractie van Udaipur. Door de ligging van de stad is het ook nog eens onmogelijk om te verdwalen.

Uw hotel: Taj Lake Palace

Het paleis is gelegen in het midden van Lake Pichola en is een van de mooiste bezienswaardigheden van Udaipur. Het paleis drijft als een prachtig wit schip op het water van het meer, met 360 graden uitzicht op het omliggende Udaipur. Met prachtige fonteinen, smetteloze tuinen en een reeks binnenplaatsen die worden opgesierd door talloze zuilen, zult u verliefd worden op de rustige en luxueuze sfeer. Het is geweldig om je zo ver van de stad te voelen, in rustige luxe te dobberen en toch binnen enkele minuten in de straten van de stad te zijn.

Het paleis is gebouwd in 1743 door de koninklijke dynastie van Mewar en diende als zomerverblijf. Het werd omgebouwd tot hotel toen de Maharana Jagat Singh II in de jaren zestig betalende gasten begon te accepteren. De overgang naar hotel is naadloos verlopen. Alle originele ornamenten en fonteinen zijn behouden en er zijn 66 luxe kamers gecreëerd. Elke kamer is voorzien van 24-uurs butlerservice. Overige faciliteiten die het vermelden waard zijn, zijn de watertaxi naar de stadspier, een drijvende spa en het zwembad. De 66 kamers en suites zijn weelderig gedecoreerd met rijke kleuren en hoogwaardig Indiaas textiel. De mooiste zijn de erfgoed suites en dan vooral de Chandra Prakash suite, de eerste keuze van de maharadja. Alle kamers en suites bieden een betoverend uitzicht op het meer.

Inchecken bij het Taj Lake Palace in Udaipur is magisch. Het idee dat u gaat logeren in het zomerpaleis van Maharana midden in Lake Pichola is heel bijzonder. Cliché of niet, u wordt behandeld als royalty. De Taj-hotel groep beheert Lake Palace sinds 1971 en heeft in de loop der jaren de service en kwaliteit geperfectioneerd. Het hotel heeft maar liefst vier restaurants, gespecialiseerd in Aziatische, Indiase, Italiaanse en westerse gerechten. U kunt uw butler ook vragen om een privétafel te plaatsen waar u maar wilt en bestellen uit een van de vier menu’s.

Taj Lake Palace aerial
Taj Lake Palace
Taj Lake Palace-1
Taj Lake Palace
Grand Royal Suite - Taj Lake Palace
Taj Lake Palace - Grand Royal Suite
Taj Lake Palace
Slaapkamer
Taj Lake Palace
Taj Lake Palace
Grand Presidential Suite - Taj Lake Palace
Taj Lake Palace - Grand Presidential Suite
Veeg naar links

Dag 22 & 23 - Udaipur

Udaipur is een stad met een eeuwenoude geschiedenis. Hiervan zijn dan ook nog veel bewijzen te vinden. De bekendste historische bezienswaardigheid in Udaipur is waarschijnlijk het City Palace, gelegen aan het Picholameer. De bouw van dit complex is begonnen in 1559 door Maharana Udai Singh II, maar pas 400 jaar later voltooid. Eigenlijk is het City Palace niet één paleis, maar een complex met daarin meerdere paleizen. Het is daarnaast het grootste en meest flamboyante paleis in heel Rajasthan.

Ghats zijn de reeks treden die naar een rivier of meer leiden, in feite een heilige rivier. Ze zijn de beste plek om zo dichtbij het water te zijn en de immense rust daar te ervaren. Mensen beschouwen Ghats ook als een plek om een bad te nemen en al hun zonden uit het verleden te wassen. De Ghats van Udaipur zijn niet alleen beroemd om deze overtuigingen, maar ook om hun schoonheid.

Voor velen is Udaipur ‘de mooiste stad’ ter wereld. Er wordt ook gezegd: “Zie Venetië en sterf, maar zie Udaipur en leef om het keer op keer te zien”. De Ghats van Udaipur spelen hierin een zeer cruciale rol. Er zijn in Udaipur enkele zeer bijzondere Ghats die een bezoek meer dan waard zijn. Één van de mooiste is Gangaur Ghat. De geur van deze plek is betoverend en indrukwekkend met de mensen die hier mediteren op de trappen van Gangaur Ghat, genietend van de rust van het kalme water. Vooral bij zonsondergang is dit een betoverende plek. In 1878 werden onder Maharana Shakti Singh de drie poorten van Gangaur Ghat gebouwd, ook wel bekend als ‘Baghor Ki Haveli’. Het aanwezige koude water is afkomstig uit het Picholameer.

Aristoteles zei ooit: “In alle dingen van de natuur is iets wonderbaarlijks.” Daarom moet men altijd dicht bij de natuur blijven, want het is een van de prachtigste geschenken die mensen ooit kunnen ontvangen.

Saheliyon Ki Bari, ook bekend als de Tuin der Maagden, is zo’n wonder van de natuur dat door de koning voor zijn vrouw en haar hofdames is gemaakt. In de Indiase geschiedenis hebben vrouwen weinig of geen plaats van betekenis. Saheliyon Ki Bari is een van de zeldzame gebieden in de geschiedenis van India, waar een bijzondere plek is gebouwd voor vrouwen.

Udaipur is ook bekend vanwege de opnamen voor de James Bond film Octopussy. Lake Pichola, uw hotel Lake Palace, Jagmandir en verschillende kleurrijke straten werden gebruikt voor de film. De Jagdishtempel, het Monsoonpaleis en een bootscène in Lal Ghat komen ook voorbij in de film. De film met Roger Moore, de Indiase acteur Kabir Bedi en de voormalige Indiase tennisser Vijay Amritraj wordt nog steeds avond aan avond vertoond in sommige restaurants en cafés aan het Picholameer in Udaipur.

Udaipur City
Udaipur City
Udaipur 1
Udaipur
Udaipur ST
Udaipur
Udaipur-1
Udaipur
Ghat - Udaipur India
Ghat - Udaipur India
Udaipur India
Udaipur
Tuin der Maagden - Udaipur
Tuin der Maagden
Taj Lake Palace - Pool
Taj Lake Palace - Pool
Veeg naar links

Dag 24 - Udaipur - Amsterdam

Vliegtijd Udaipur - Amsterdam, Nederland: 10.30 uur (plus tankstop)
Tijdsverschil Udaipur - Amsterdam, Nederland: - 4.30 uur

Udaipur is de laatste bestemming van de 24-daagse reis om de wereld. Vandaag vliegt u terug naar Amsterdam. In de loop van de middag arriveert u weer op Schiphol. Daar staat uw privétransfer weer voor u gereed om u terug naar huis te brengen.

Taj lake palace - lilypond
Taj Lake Palace
VIP Boeing (2)
Uw privévliegtuig
Taxi
Uw privétransfer
Veeg naar links
Toon meer
Toon minder

Uw privévliegtuig

Met Air Cruise Collection reist u met uw eigen vliegtuig en heeft u, waar mogelijk, een VIP afhandeling met snelle check-in procedures. Dus geen lange rijen, wachttijden op de luchthavens en verschillende overstappen. Wij brengen u via de kortste route direct naar uw bestemmingen.* Wij zijn niet gebonden aan vaste vliegroutes, daarom zijn wij in staat unieke reisschema’s te creëren. Op deze manier ontdekt u de mooiste bestemmingen ter wereld op een ongeëvenaarde manier.

Deze air cruise zal worden uitgevoerd per Boeing 757-200ER VIP. Dit type vliegtuig is veruit de populairste variant van de 757. Dankzij de efficiënte turbofanmotoren kan het vliegtuig opstijgen vanaf een relatief grote hoogte en korte startbaan. En omdat het een afstand van 6300 km (3.900 mijl) kan afleggen, is het zeer geschikt voor zowel binnenlandse als transcontinentale vluchten. De vleugels zijn geoptimaliseerd om de luchtweerstand te verlagen, zodat de brandstofefficiëntie hoger wordt.

Het toestel beschikt normaliter over 184 stoelen, gedurende onze air cruise is het toestel uitgerust met 60 comfortabele VIP stoelen. De piloten en het cabinepersoneel van het vliegtuig zijn geselecteerd uit het beste personeel van de luchtvaarmaatschappij. U zult genieten van de befaamde gastvrijheid en de service van de bemanning; het vliegtuig wordt uw thuis ver van huis! De catering en de maaltijden aan boord worden bereid door twee chef-koks. U kunt onbeperkt gebruik maken van de barservice. U vliegt hoofdzakelijk overdag en voor de meeste vluchten geldt dat u in de loop van de middag arriveert op uw volgende bestemming.

*Gedurende deze air cruise worden er drie korte tankstops gemaakt.

VIP Boeing (2)
Privévliegtuig
VIP Boeing
Interieur
Boeing 757 VIP Seats
Privévliegtuig
Boeing 757 VIP seat 1
Privévliegtuig
Boeing 757 VIP Seat
Privévliegtuig
Veeg naar links

Uw hotels


U verblijft in de meest luxueuze hotels ter wereld. Op basis van een strenge selectieprocedure selecteren wij eersteklas hotels voor u. Van elegante tot bijzondere hotels, u zult genieten van maximaal comfort, service en gastvrijheid. Soms bezoekt u een bepaalde bestemming die, vanwege het unieke karakter, onderdeel moet zijn van de reis. Dat kan bijvoorbeeld een afgelegen locatie betreffen waar niet veel hotels aanwezig zijn, dan kiezen wij het best beschikbare hotel. Tevens bieden wij de mogelijkheid om een kamer of suite in een nog hogere categorie te reserveren middels het reserveringsformulier, uiteraard op basis van beschikbaarheid.

 

Dag 1 - 4 Cartagena, Colombia
Sofitel Legend Santa Clara

Sofitel Legend Santa Clara ligt in de oude stad van Cartagena aan de noordelijke rand van de stadsmuren, met uitzicht op de Caribische Zee. De muren, die in het verleden als verdedigingsschild fungeerden, vermengen zich met koloniale balkons en republikeinse gebouwen die de pracht en praal van vervlogen tijden oproepen. U komt volledig tot rust in dit iconische hotel vol geschiedenis, magie en indrukwekkende anekdotes..

Dag 4 - 7 Amazone, Peru
Delfin Cruises

Gedurende uw cruise door de Amazone staan Delfin II en Delfin III tot de beschikking van ons gezelschap. De schepen behoren tot de Relais & Chateaux groep wat garant staat voor de hoogste kwaliteit en service. De Delfin II beschikt over 14 luxe suites en een scala aan gezamenlijke ruimtes. De Delfin III beschikt over 22 luxe suites. Het bovendek beschikt over prachtige binnen- en buiten lounges, een zonnedek met dompelbad, spa en fitnessruimte en natuurlijk de bar.

Dag 7 - 9 Santiago, Chili
Mandarin Oriental Hotel Santiago

De luxe hotelketen Mandarin Oriental staat bekend om haar geweldige collectie van luxe hotels en resorts. Mandarin Oriental verwelkomt u graag met haar legendarische service en hedendaagse luxe die doordrenkt is van de Oosterse gastvrijheid. Het hotel ligt in de wijk Las Condes in Santiago. Vanuit het hotel heeft u uitzicht op het Andesgebergte. 

Dag 9 - 11 Paaseiland, Chili
Explora Rapa Nui

Explora Rapa Nui is zonder twijfel het mooiste hotel van Paaseiland. Gelegen op de top van een heuvel met uitzicht op de oceaan. Op enkele kilometers van Hanga Roa - de enige stad op het eiland - vormt dit hotel een uitstekende uitvalsbasis voor het verkennen van dit aantrekkelijke en mysterieuze eiland.

Dag 11 - 14 Bora Bora, Frans- Polynesië
Four Seasons Resort Bora Bora

Ruime overwater bungalow suites, villa’s aan het strand en prachtige onderwater avonturen verwelkomen u in dit luxe resort gelegen in het hart van Frans-Polynesië. Op point Matita ligt het betoverende Four Seasons Resort Bora Bora. Gelegen op haar eigen eiland en omgeven door kristalhelder turquoise water, is het een Stille Zuidzee droom die werkelijkheid wordt.

Dag 15 - 18 Darwin, Australië
Mindil Beach Resort

Dit resort is het beste hotel van Darwin en ligt op slechts enkele minuten van het centrum. Toch zult u het gevoel hebben dat u kilometers ver weg bent van de drukke binnenstad. Mindil Beach Casino Resort ligt namelijk midden in de prachtige tropische tuinen aan het strand van de kristalblauwe Arafurazee met uitzicht op Fannie Bay en biedt een gastvrije ervaring aan de Top End.

Dag 18 - 21 Yogyakarta, Indonesië
Amanjiwo

Zelfs voor een Aman Resort, die bekend staan om het vinden van unieke en afgelegen locaties met een omgeving van wereldklasse, is deze locatie een nieuw hoogtepunt. Vanaf de ingang en vanuit de kamers en suites kijkt u uit op de Borobudur, met op de achtergrond een ring van slapende en actieve vulkanen. Dit meesterwerk is een eerbetoon aan de Borobudur zelf. Het resort ligt aan de voet van het groene Menoreh-gebergte in het landelijke Megelang in Midden-Java.

Dag 21 - 24 Udaipur, India
Taj Lake Palace

Het paleis is gelegen in het midden van Lake Pichola en is een van de mooiste bezienswaardigheden van Udaipur. Het paleis drijft als een prachtig wit schip op het water van het meer, met 360 graden uitzicht op het omliggende Udaipur. Met prachtige fonteinen, smetteloze tuinen en een reeks binnenplaatsen die worden opgesierd door talloze zuilen, zult u verliefd worden op de rustige en luxueuze sfeer. Het is geweldig om je zo ver van de stad te voelen, in rustige luxe te dobberen en toch binnen enkele minuten in de straten van de stad te zijn.

Reisinformatie

Aantal deelnemers - reisbegeleiding

Aantal deelnemers
De Air Cruise gaat door met minimaal 42 personen. Slechts 58 personen kunnen deze exclusieve reis meemaken.

Reisbegeleiding
U wordt begeleid door drie ervaren tourmanagers van Air Cruise Collection. De tourmanagers zijn verantwoordelijk voor een goed verloop van uw reis. Ter plaatse wordt u tevens begeleid door lokale Engelssprekende gidsen. 

Accommodaties

Wij selecteren voor u de beste hotels en resorts. U verblijft in luxe of bijzondere accommodaties, die met zorg zijn uitgekozen. Op sommige afgelegen locaties kiezen wij het best beschikbare hotel mogelijk. In een aantal hotels is een upgrade van de kamer of suite beperkt mogelijk. De upgrades bieden wij aan op een ’first come, first served’ basis.

Reisdocumenten

Voor deze reis dient u over een paspoort te beschikken dat nog minimaal zes maanden geldig moet zijn na aankomst in Nederland. Daarnaast dient u voor sommige landen te beschikken over een visum. Zodra u heeft geboekt voor deze reis voorzien wij u van meer informatie aangaande de op dat moment geldende formaliteiten. Het is de individuele verantwoordelijkheid van elke passagier dat hij/ zij beschikt over de juiste reisdocumenten en gezondheidsverklaringen. Voor de meest actuele informatie adviseren we u te kijken op www.wijsopreis.nl. Neemt u gerust contact met ons op indien u hier vragen over heeft.

Bagage - kleding

Bagage
U mag maximaal 32 kg per persoon aan bagage meenemen, verdeeld over twee koffers. Uiteraard mag u ook uw handbagage meenemen, maximaal 6 kg.

Kleding
Voor deze reis raden wij u enerzijds luchtige zomerkleding aan, bijvoorbeeld een linnen broek, katoenen shirt of overhemd. In bepaalde gebieden kan het fris zijn. Warme kleding is dan erg prettig. Avondkleding is niet nodig, bij de diners volstaat ‘smart casual’.

Duurzaam

Via deze link vindt u meer informatie over onze bijdrage aan de planeet.

Gezondheid

Vaccinaties
Wij raden u aan zich te verdiepen in de vaccinaties die mogelijk van toepassing zijn. Afhankelijk van de reisduur en de gebieden die u bezoekt worden er soms ook aanvullende vaccinaties geadviseerd. Voor uitgebreid vaccinatie advies raden wij u aan contact op te nemen met bijv. de GGD of de KLM Travel Clinic. Air Cruise Collection is geen medische instantie en mag u daarom geen officieel advies geven. Wij kunnen geen verantwoordelijkheid nemen voor onjuiste adviezen.

Fit to travel
Wij verlangen van onze gasten dat zij fit to travel zijn. Dit houdt in dat alle gasten zelfstandig aan de reis moeten kunnen deelnemen. De bemanning en de tourmanagers zijn niet voor individuele begeleiding aangesteld. Lees daarom altijd goed de informatie door, en laat u, als u vragen hebt, goed informeren door onze reisspecialisten. 

U mag van Air Cruise Collection met een gerust hart veel verwachten. Ook dat wij u voorafgaand aan de reis zo volledig en deskundig mogelijk informeren over tal van reistechnische aspecten. Wij besteden veel aandacht aan het geven van de juiste adviezen en informatie op zowel onze website alsmede in de reisdocumentatie. Het is vervolgens aan de passagier zelf om van deze informatie kennis te nemen en er zijn of haar voordeel mee te doen. Het is de verantwoording van de klant om na te gaan of het gepresenteerde programma en de reisperiode inclusief het bijbehorende klimaat bij u, uw wensen en voorkeuren, uw conditie en uw leeftijd passen. Oriënteer en informeer u voor vertrek goed en ga op onderzoek uit. Dit kan zowel bij Air Cruise Collection als op reisbestemming gerelateerde websites of bij ambassades. Bij eventuele vragen, twijfels of onduidelijkheden kunt u altijd contact met ons opnemen en uw vragen stellen. Onze deskundige reisspecialisten zijn u immers graag van dienst.

Dieet
Als u een dieet gebruikt, laat ons dat dan alstublieft tijdig weten en vermeld duidelijk op het reserveringsformulier welk dieet het betreft. Waar mogelijk doen wij er alles aan om aan uw dieetwensen te voldoen.

Medicijngebruik
Als u medicijnen gebruikt, neem dan voldoende voorraad mee. Indien nodig informeer uw tourmanager hier dan over.

Toon meer
Toon minder

Prijsinformatie

Reissom
Toeslagen
Inbegrepen
Verzekeringen
Voorwaarden
24-daagse Air Cruise 'Around the World'
Reissom 89.995,-

De 24-daagse Air Cruise 'Around the World' vindt plaats van 20 oktober t/m 12 november 2024. 

Er is slechts plaats voor 58 personen op deze exclusieve reis. Mocht u interesse hebben in deze reis, laat het ons weten middels onderstaande knop 'boekingsservice'.

Vertrekdatum
Prijs per persoon
20 oktober 2024
Vanaf 89.995,-

Eenpersoonstoeslag
Er geldt een toeslag van €9.940,- voor een tweepersoonskamer voor alleengebruik.

Vrijwel alles bij deze reis is inbegrepen: de vluchten (inclusief open bar aan boord 
van uw privévliegtuig), bagage afhandeling, hotels, transfers (zowel in Nederland van en naar Schiphol als ter plaatse op bestemming), excursies, alle georganiseerde maaltijden inclusief mineraal water, frisdrank, geselecteerde wijnen en bier. Tijdens de excursies is mineraalwater beschikbaar. Tevens verzorgt Air Cruise Collection ook alle fooien.

Excursies/activiteiten 
Tijdens de air cruise worden er tal van excursies gemaakt die zijn inbegrepen in het programma. Wij kunnen ons voorstellen dat u niet altijd zin heeft om deel te nemen aan een excursie, maar wil genieten van de faciliteiten van uw hotel of resort. De excursies zijn uiteraard niet verplicht. Wellicht wilt u zelf iets anders doen dan gepland. Uw tourmanagers adviseren u graag over de mogelijkheden en prijzen. Voor niet genoten excursies die in het programma zijn opgenomen kan helaas geen restitutie plaats vinden. 

Een reisverzekering met werelddekking is verplicht voor deze reis. Uiteraard kunt u dit zelf regelen, echter helpen wij u hier graag bij. De premie bedraagt € 4,05 per persoon per dag plus € 3,50 poliskosten.  

Eventueel kunt u ook een annuleringsverzekering afsluiten, mocht u daar interesse in hebben neemt u dan alstublieft contact met ons op.

Voorbehoud - aansprakelijkheid 

Voorbehoud
Wij hebben het programma met grote zorg samengesteld. Toch kunnen er situaties ontstaan die wij niet kunnen voorzien en moet het programma worden gewijzigd. Wijzigingen in het programma om nautische, klimatologische, organisatorische en logistieke redenen zijn voorbehouden. Air Cruise Collection en de luchtvaartmaatschappijen houden zich het recht voor om een vervangend toestel te regelen indien nodig. Mochten er wijzigingen nodig zijn, dan laten wij u dit direct weten.

Aansprakelijkheid
Air Cruise Collection is verantwoordelijk voor een goede uitvoering van de Air Cruise. Echter, bij het ontbreken van nalatigheid van Air Cruise Collection, kunnen wij niet aansprakelijk worden gesteld voor persoonlijk letsel, materiële schade of ander verlies veroorzaakt door de luchtvaartmaatschappijen, hotels of andere leveranciers van een van de diensten die worden aangeboden in het kader van de 
air cruise. Dit geldt ook voor vertragingen en storingen van vliegtuig, schip, bus of andere transportmiddelen die niet onder directe controle van de Air Cruise Collection vallen. Het is voor ons helaas niet mogelijk enige aansprakelijkheid te aanvaarden voor schade of letsel, berokkend aan de deelnemer(s), door welke oorzaak deze schade of dit letsel dan ook is ontstaan. Evenmin zijn wij aansprakelijk voor het verlies, de diefstal of beschadiging van de eigendommen, geld inbegrepen. Dit alles tast overigens niet de aansprakelijkheid aan van de  vervoersmaatschappij en de hotellier volgens verdrag en / of wet.

Wensen bij boeking
Wij willen u vragen, indien u wensen heeft, deze voorafgaand aan de reis aan ons mee te delen. Uw wensen (preferenties) die bij boeking kenbaar zijn gemaakt, worden door onze organisatie doorgegeven aan de betreffende relatie. Wij kunnen deze echter niet garanderen. In veel gevallen zijn wij en u afhankelijk van de uiteindelijke dienstverlener.

Brandstoftoeslag
In het geval van sterk stijgende brandstofprijzen houden wij ons het recht voor een brandstoftoeslag door te berekenen aan de passagier.

Betalings- en annuleringsvoorwaarden

Betalingsvoorwaarden
Op deze reis zijn van toepassing: de Algemene Voorwaarden van Air Cruise Collection, de voorwaarden van de luchtvaarmaatschappijen en de ANVR- en SGR-voorwaarden, met inachtneming van de volgende afwijkingen:
Betalingen:
- Bij boeking dient een aanbetaling van 25% van de reissom te worden voldaan.
- Uiterlijk 24 weken voor vertrek dient 50% van de reissom te zijn voldaan.
- Uiterlijk 12 weken voor vertrek dient het restant van de reissom te zijn voldaan.

Annuleringsvoorwaarden
Ingeval de boeking wordt geannuleerd, zijn de volgende annuleringskosten verschuldigd:
- bij annulering tot 24 weken voor vertrek: 25% van de reissom;
- bij annulering tussen de 24 en 12 weken voor vertrek: 50% van de reissom;
- bij annulering binnen 12 weken voor vertrek: de volledige reissom.

Uw zekerheid
Air Cruise Collection (KvK 60688750) is aangesloten bij de ANVR, Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) en het Calamiteitenfonds.

ANVR reisvoorwaarden
Air Cruise Collection is aangesloten bij de ANVR. Deze vereniging hanteert strenge normen voor het lidmaatschap en bevordert de kwaliteit van reizen en van de informatie daarover. Per 1 april 2016 zijn de nieuwe ANVR Reisvoorwaarden ingegaan. Deze zijn tot stand gekomen in overleg met de Consumentenbond. De belangrijkste wijzigingen betreffen de betalings-en annuleringsvoorwaarden. Deze worden vanaf 1 april 2016 door iedere touroperator zelf ingevuld. Op het boekingsformulier kunt u aanvinken dat u kennis heeft genomen van en akkoord gaat met de ANVR Reisvoorwaarden en de Air Cruise Collection voorwaarden.

De ANVR-Reisvoorwaarden zijn opgenomen in de informatiebrochure “Alles wat je moet weten als je op reis gaat”. De brochure bevat naast de ANVR-Reisvoorwaarden ook andere belangrijke informatie. U kunt de brochure downloaden van de ANVR-website: www.anvr.nl of Air Cruise Collection vragen u meer informatie te verstrekken. Op verzoek zal Air Cruise Collection een digitale brochure per email sturen.

 Stichting Garantiefonds Reisgelden
Air Cruise Collection is aangesloten bij SGR. Deze vereniging hanteert strenge normen voor het lidmaatschap en bevordert de kwaliteit van reizen en van de informatie daarover. Binnen de grenzen van de SGR-garantieregeling vallen de op deze website gepubliceerde reizen onder de garantie van SGR. Deze SGR-garantie houdt in dat de consument ervan verzekerd is dat zijn vooruitbetaalde reisgeld wordt terugbetaald als de wederpartij door financieel onvermogen de overeengekomen prestatie niet kan nakomen. 

Calamiteitenfonds
Binnen de grenzen van de garantieregeling van het Calamiteitenfonds vallen de op deze internetsite gepubliceerde reizen onder de garantie van het Calamiteitenfonds.

Deze garantie houdt in dat u als consument die deelneemt aan een door ons georganiseerde reis:
- (een deel van) uw reissom terugkrijgt indien wij de reis als gevolg van een calamiteit niet of niet volledig kunnen uitvoeren
- de noodzakelijke meerkosten vergoed krijgt indien wij als gevolg van een calamiteit de reis moeten aanpassen of indien wij u vervroegd moeten repatriëren. 

Onder calamiteit wordt verstaan een door molest of natuurramp veroorzaakte abnormale gebeurtenis.

Kijk voor meer informatie op www.calamiteitenfonds.nl.

 

Reissom
24-daagse Air Cruise 'Around the World'
Reissom 89.995,-

De 24-daagse Air Cruise 'Around the World' vindt plaats van 20 oktober t/m 12 november 2024. 

Er is slechts plaats voor 58 personen op deze exclusieve reis. Mocht u interesse hebben in deze reis, laat het ons weten middels onderstaande knop 'boekingsservice'.

Vertrekdatum
Prijs per persoon
20 oktober 2024
Vanaf 89.995,-
Toeslagen

Eenpersoonstoeslag
Er geldt een toeslag van €9.940,- voor een tweepersoonskamer voor alleengebruik.

Inbegrepen

Vrijwel alles bij deze reis is inbegrepen: de vluchten (inclusief open bar aan boord 
van uw privévliegtuig), bagage afhandeling, hotels, transfers (zowel in Nederland van en naar Schiphol als ter plaatse op bestemming), excursies, alle georganiseerde maaltijden inclusief mineraal water, frisdrank, geselecteerde wijnen en bier. Tijdens de excursies is mineraalwater beschikbaar. Tevens verzorgt Air Cruise Collection ook alle fooien.

Excursies/activiteiten 
Tijdens de air cruise worden er tal van excursies gemaakt die zijn inbegrepen in het programma. Wij kunnen ons voorstellen dat u niet altijd zin heeft om deel te nemen aan een excursie, maar wil genieten van de faciliteiten van uw hotel of resort. De excursies zijn uiteraard niet verplicht. Wellicht wilt u zelf iets anders doen dan gepland. Uw tourmanagers adviseren u graag over de mogelijkheden en prijzen. Voor niet genoten excursies die in het programma zijn opgenomen kan helaas geen restitutie plaats vinden. 

Verzekeringen

Een reisverzekering met werelddekking is verplicht voor deze reis. Uiteraard kunt u dit zelf regelen, echter helpen wij u hier graag bij. De premie bedraagt € 4,05 per persoon per dag plus € 3,50 poliskosten.  

Eventueel kunt u ook een annuleringsverzekering afsluiten, mocht u daar interesse in hebben neemt u dan alstublieft contact met ons op.

Voorwaarden
Voorbehoud - aansprakelijkheid 

Voorbehoud
Wij hebben het programma met grote zorg samengesteld. Toch kunnen er situaties ontstaan die wij niet kunnen voorzien en moet het programma worden gewijzigd. Wijzigingen in het programma om nautische, klimatologische, organisatorische en logistieke redenen zijn voorbehouden. Air Cruise Collection en de luchtvaartmaatschappijen houden zich het recht voor om een vervangend toestel te regelen indien nodig. Mochten er wijzigingen nodig zijn, dan laten wij u dit direct weten.

Aansprakelijkheid
Air Cruise Collection is verantwoordelijk voor een goede uitvoering van de Air Cruise. Echter, bij het ontbreken van nalatigheid van Air Cruise Collection, kunnen wij niet aansprakelijk worden gesteld voor persoonlijk letsel, materiële schade of ander verlies veroorzaakt door de luchtvaartmaatschappijen, hotels of andere leveranciers van een van de diensten die worden aangeboden in het kader van de 
air cruise. Dit geldt ook voor vertragingen en storingen van vliegtuig, schip, bus of andere transportmiddelen die niet onder directe controle van de Air Cruise Collection vallen. Het is voor ons helaas niet mogelijk enige aansprakelijkheid te aanvaarden voor schade of letsel, berokkend aan de deelnemer(s), door welke oorzaak deze schade of dit letsel dan ook is ontstaan. Evenmin zijn wij aansprakelijk voor het verlies, de diefstal of beschadiging van de eigendommen, geld inbegrepen. Dit alles tast overigens niet de aansprakelijkheid aan van de  vervoersmaatschappij en de hotellier volgens verdrag en / of wet.

Wensen bij boeking
Wij willen u vragen, indien u wensen heeft, deze voorafgaand aan de reis aan ons mee te delen. Uw wensen (preferenties) die bij boeking kenbaar zijn gemaakt, worden door onze organisatie doorgegeven aan de betreffende relatie. Wij kunnen deze echter niet garanderen. In veel gevallen zijn wij en u afhankelijk van de uiteindelijke dienstverlener.

Brandstoftoeslag
In het geval van sterk stijgende brandstofprijzen houden wij ons het recht voor een brandstoftoeslag door te berekenen aan de passagier.

Betalings- en annuleringsvoorwaarden

Betalingsvoorwaarden
Op deze reis zijn van toepassing: de Algemene Voorwaarden van Air Cruise Collection, de voorwaarden van de luchtvaarmaatschappijen en de ANVR- en SGR-voorwaarden, met inachtneming van de volgende afwijkingen:
Betalingen:
- Bij boeking dient een aanbetaling van 25% van de reissom te worden voldaan.
- Uiterlijk 24 weken voor vertrek dient 50% van de reissom te zijn voldaan.
- Uiterlijk 12 weken voor vertrek dient het restant van de reissom te zijn voldaan.

Annuleringsvoorwaarden
Ingeval de boeking wordt geannuleerd, zijn de volgende annuleringskosten verschuldigd:
- bij annulering tot 24 weken voor vertrek: 25% van de reissom;
- bij annulering tussen de 24 en 12 weken voor vertrek: 50% van de reissom;
- bij annulering binnen 12 weken voor vertrek: de volledige reissom.

Uw zekerheid
Air Cruise Collection (KvK 60688750) is aangesloten bij de ANVR, Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) en het Calamiteitenfonds.

ANVR reisvoorwaarden
Air Cruise Collection is aangesloten bij de ANVR. Deze vereniging hanteert strenge normen voor het lidmaatschap en bevordert de kwaliteit van reizen en van de informatie daarover. Per 1 april 2016 zijn de nieuwe ANVR Reisvoorwaarden ingegaan. Deze zijn tot stand gekomen in overleg met de Consumentenbond. De belangrijkste wijzigingen betreffen de betalings-en annuleringsvoorwaarden. Deze worden vanaf 1 april 2016 door iedere touroperator zelf ingevuld. Op het boekingsformulier kunt u aanvinken dat u kennis heeft genomen van en akkoord gaat met de ANVR Reisvoorwaarden en de Air Cruise Collection voorwaarden.

De ANVR-Reisvoorwaarden zijn opgenomen in de informatiebrochure “Alles wat je moet weten als je op reis gaat”. De brochure bevat naast de ANVR-Reisvoorwaarden ook andere belangrijke informatie. U kunt de brochure downloaden van de ANVR-website: www.anvr.nl of Air Cruise Collection vragen u meer informatie te verstrekken. Op verzoek zal Air Cruise Collection een digitale brochure per email sturen.

 Stichting Garantiefonds Reisgelden
Air Cruise Collection is aangesloten bij SGR. Deze vereniging hanteert strenge normen voor het lidmaatschap en bevordert de kwaliteit van reizen en van de informatie daarover. Binnen de grenzen van de SGR-garantieregeling vallen de op deze website gepubliceerde reizen onder de garantie van SGR. Deze SGR-garantie houdt in dat de consument ervan verzekerd is dat zijn vooruitbetaalde reisgeld wordt terugbetaald als de wederpartij door financieel onvermogen de overeengekomen prestatie niet kan nakomen. 

Calamiteitenfonds
Binnen de grenzen van de garantieregeling van het Calamiteitenfonds vallen de op deze internetsite gepubliceerde reizen onder de garantie van het Calamiteitenfonds.

Deze garantie houdt in dat u als consument die deelneemt aan een door ons georganiseerde reis:
- (een deel van) uw reissom terugkrijgt indien wij de reis als gevolg van een calamiteit niet of niet volledig kunnen uitvoeren
- de noodzakelijke meerkosten vergoed krijgt indien wij als gevolg van een calamiteit de reis moeten aanpassen of indien wij u vervroegd moeten repatriëren. 

Onder calamiteit wordt verstaan een door molest of natuurramp veroorzaakte abnormale gebeurtenis.

Kijk voor meer informatie op www.calamiteitenfonds.nl.

 

CTA blok_Air Cruise Collection_Harold
Wij staan voor u klaar
Onze Travel Consulants geven u graag advies

Neem contact met ons op voor meer informatie over onze exclusieve air cruises en de uniek ontworpen reisprogramma's. 

 

Bel +31 (0)88 - 13 07 380
AC_Brochure_Mockup_Afrika_desktop
Luxe brochure
Ontworpen door onze reisarchitect
  • Voor elke air cruise een aparte brochure
  • Uniek in Nederland
  • Gratis bij u thuisbezorgd 
Brochure aanvragen

Vergelijkbare reizen

Ervaar de ultieme luxe van een privévliegtuig tijdens uw ontdekkingsreis door een compleet continent!