Bel ons
Menu
Sluit
Bel ons
Menu
Sluit
Bregenz, © Bregenzer Festspiele pigrafik
Home
Reisaanbod
Muziekreizen
Opera in de Bregenzer Festspiele

Seebühne in
Bregenz

muziekreizen

Opera tijdens de Bregenzerfestspiele

Beleef de magie van grote opera tegen een ondergaande zon

Opera
Seebühne
Concert
Volgend vertrek
19-07-2024
Reisduur
5 dagen
Vertrekpunt
Schiphol
Vliegtuig
KLM
Destin
Vanaf 2.398,-
Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.
Brochure aanvragen Brochure aanvragen
Navigatie
Unieke belevenis Muziekprogramma Programma en excursies Reisinformatie Prijsinformatie
Brochure aanvragen Brochure aanvragen

Topuitvoeringen aan de Bodensee

De Bregenzer Festspiele is sinds 75 jaar een begrip: elke zomer komen grote internationale artiesten naar de oevers van de Bodensee om samen met de Wiener Symphoniker operavoorstellingen te geven. De bekende operatitels op de Seebühne – een grootst ponton op het water – trekken duizenden bezoekers, maar ook het Festspielhaus met haar minder bekende opera’s is zeer geliefd. Heel Bregenz gonst tijdens de zomer van muziek en theater. Na het bezoek aan de opera in het Festspielhaus neemt een deskundige gids u mee door deze prachtige stad. Ook maakt u een boottocht over de Bodensee naar Lindau, waar een gids u rondleidt. In de Bodensee ligt het bloemeiland Mainau, een eiland vol exotische bloemen, planten en botanische tuinen. Het wordt een bijzonder bezoek aan de Seebühne in Bregenz en de hoogtepunten aan de Bodensee. 

Lindau, shutterstock_1168888309
Lindau
Bregenz Tribune c_Anja Köhler
Bregenz Tribune © Anja Köhler
Bregenz, shutterstock_544091764
Bregenz
Mainau, Oostenrijk, shutterstock_621258722
Mainau
Bregenz Wald nabij Dornbirn shutterstock_1463592524
Bregenz Wald nabij Dornbirn
Bregenz, shutterstock_542917252
Bregenz
Veeg naar links

Muziekprogramma

 • Zaterdag 20 juli, opera Der Freischütz - inbegrepen
 • Zondag 21 juli, opera Tancredi - inbegrepen
 • Maandag 22 juli, concert Wiener Symphoniker - optioneel

Foto Festspielhaus Bregenz © Bregenzer Festspiele / Anja Köhler
Foto Wiener Symphoniker © Andreas Balon

Het muziekprogramma wordt nader beschreven onder de afbeeldingen. 

Zaterdag 20 juli - opera Der Freischütz

Seebühne (21:15 uur)

Dirigent         
Enrique Mazzola

Regie        
Philipp Stölz

Uitvoerenden
Prager Philharmonisches Chor
Bregenzer Festspielchor
Wiener Symphoniker

Om de prachtige Agathe te huwen, dochter van de baas van het jagerskorps Kuno, moet Max een schutterswedstrijd winnen. Om op zeker te spelen laat hij zich in met de Zwarte Jager Samiel; zijn kogels schieten immers altijd raak. Max’ opzet slaagt maar het verraad komt uit. Niettemin zal hij met Agathe mogen trouwen, op voorwaarde dat hij eerst een jaar lang zijn trouw aan haar zal bewijzen. Al sinds de première in 1821 behoort Der Freischütz – Carl Maria von Webers bekendste werk – tot de meest geliefde Duitstalige opera’s. De enscenering die in zomer 2024 in Bregenz zal plaatsvinden is gloednieuw. 

© Bregenzer Festspiele / Anja Köhler

Bregenz © Bregenzer Festspiele Anja Köhler

Zondag 21 juli - opera Tancredi

Festspielhaus, Grote Zaal (11:00 uur)

Dirigent     
Yi-Chen Lin

Regie    
Jan Philip Gloger

Uitvoerenden
Mélissa Petit, Anna Goryachova, Antonio Siragusa en Andréas Wolf
Prager Philharmonisches Chor
Wiener Symphoniker

Tancredi is een van Rossini’s vroegste opera's, weinigen konden bij de première geloven dat dit het werk was van een pas 20-jarige componist. Het werk staat met twee grote aria’s en vier duetten bekend als zeer veeleisend voor de mezzosopraan, Tancredi. Tegen de achtergrond van een dreigende invasie, moet Amenaide tegen haar wens trouwen: haar vader Argirio wil een lange vete tussen twee families beëindigen. Maar Amenaide houdt van de ridder Tancredi. Ze weerstaat haar vader en Tancredi doodt zijn rivaal Orbazzano. Toch moet Tancredi concluderen dat Argirio hem nooit zal toegestaan met Amenaide te trouwen. Hij keert terug naar de strijd en sterft.

© Bregenzer Festspiele / Anja Köhler

Bregenz, © Bregenzer Festspiele Anja Köhler

Maandag 22 juli - concert Wiener Symphoniker

Festspielhaus, Grote Zaal (19:30 uur)

Dirigent         
Giedrė Šlekytė    

Uitvoerenden
Kian Soltani - cello
Wiener Symphoniker    

Muziek
Gustav Mahler:           Symfonie nr. 1
Robert Schumann:    Celloconcert

Centraal in het concert van 22 juli zal Mahler’s Eerste Symfonie staan, bijgenaamd De Titaan. Deze symfonie kende een flinke aanloop, voor de première in 1889 had Mahler al verschillende symfonieën gecomponeerd die hij niettemin geen van alle goed genoeg vond. Met zijn lengte, orkestratie en emotionele spankracht vormde de symfonie een stevige steen in de vijver van de klassieke muziek. Anders dan bij de meeste romantische soloconcerten vormt bij Schumanns Celloconcert niet virtuositeit maar poëzie de hoofdmoot. De Wiener Symphoniker is het orkest van de Bregenzer Festspiele en de jonge Litouwse dirigent Giedrė Šlekytė maakt vlot carrière. Ze dirigeerde reeds het Nederlands Philharmonisch Orkest. 

Prijs: € 118,-

© Stefan Olah

Wiener Symphoniker_c_stefan_olah

Programma en excursies

Dag 1 - Aankomst in Dornbirn

U vliegt rechtstreeks met KLM naar Zürich. Op de luchthaven wacht uw privé transfer naar het Panoramahaus in Dornbirn. Aan het eind van de middag verzorgt uw reisleider de eerste muziektoelichting over opera Der Freischütz. Hierna dineert u gezamenlijk.

Dornbirn Schubertiade shutterstock_1936331566

Dag 2 - Boottocht over de Bodensee naar Lindau en de opera op de Seebühne

Na het ontbijt wordt u naar Bregenz gebracht waar u op de boot stapt voor een tocht over de Bodensee. In ongeveer een half uur vaart u naar Lindau. Dit middeleeuwse stadje heeft enorm veel charme. U vindt hier veel eeuwenoude gebouwen, gezellige pleinen en kleine steegjes. Een deskundige gids neemt u mee door het pittoreske stadje en verteld u meer over de lange geschiedenis. Zo stond er al rond 800 een klooster en kon het stadje naar het verkrijgen van allerlei rechten en vrijheden in de 13e eeuw uitgroeien tot een welvarende stad. U heeft de gelegenheid om te lunchen en reist hierna terug naar het hotel. Na het gezamenlijke diner wordt u naar de Seebühne in Bregenz gebracht. Hier woont u de opera bij op het wereldwijd grootste openluchttoneel te water. 

Lindau, shutterstock_2342934245

Dag 3 - Opera Tancredi en bezoek aan Bregenz

Na het ontbijt verzorgt uw reisleider de muziektoelichting op opera Tancredi. Hierna vertrekt u direct naar het Festspielhaus in Bregenz voor deze opera. Het festival staat bekend om de fantastische orkestrale concerten en moderne theaterproducties. U hoort dan ook de Wiener Symphoniker spelen. Na de opera luncht u gezamenlijk in Bregenz, hierna neemt een deskundige gids u mee door de stad. U hoort niet alleen meer over het festival en de Seebühne, maar ook over de stad zelf. Hierna reist u terug naar het hotel en heeft u de rest van de dag vrij te besteden. 

Bregenz, shutterstock_544263880

Dag 4 - Bezoek het eiland Mainau

Na het ontbijt vertrekt u op tijd naar het eiland Mainau. Op ongeveer anderhalf uur rijden ligt dit prachtige eiland vol bloemenpracht. Het eiland ligt midden in de Bodensee en is te voet bereikbaar per brug. Vanwege een bijna mediterraans klimaat vindt u hier veel exotische bloemen, planten en botanische tuinen. Een gids neemt u mee over het eiland en bezicht met u een aantal tuinen. U reist per touringcar terug naar het hotel, waar uw reisleider aan het eind van de middag de laatste muziektoelichting verzorgt. Na het gezamenlijke diner reist u, indien bijgeboekt, voor de laatste keer naar Bregenz voor het concert van de Wiener Symphoniker. 

Mainau, shutterstock_1789298837

Dag 5 - Terugreis via Sankt Gallen

Vandaag is het tijd om afscheid te nemen van het prachtige Oostenrijkse landschap. U reist per touringcar naar Zwitserland. Onderweg brengt u een bezoek aan de kloosterbibliotheek van Sankt Gallen. De universiteitsstad is bekend om  haar laatbarokke kathedraal, de kloosterkerk en de befaamde kloosterbibliotheek. Slechts weinig bibliotheken in de wereld herbergen zoveel vergelijkbare kostbaarheden als de kloosterbibliotheek van Sankt Gallen. Na de gezamenlijke afscheidslunch reist u door naar de luchthaven van Zürich voor uw vlucht terug naar Amsterdam. 

Programmawijzigingen voorbehouden.

Sankt Gallen bibliotheek

Reisinformatie

Uw hotel

Four Points by Sheraton Panoramahaus Dornbirn ****
Dit 4-sterrenhotel ligt aan de rand van de stad Dornbirn op 15 minuten rijden van Bregenz. Het hotel beschikt over moderne kamers en een restaurant. De kamers zijn licht en praktisch ingericht met een modern design. Vanuit de kamer heeft u een panoramisch uitzicht op de schilderachtige omgeving. Eveneens beschikt het hotel over een spa. 

Four Points by Sheraton Panoramahaus Dornbirn Buitenkant
Buitenkant
Four Points by Sheraton Panoramahaus Lobby
Binnenkant
Four Points by Sheraton Panoramahaus Dornbirn Lobby
Lobby
Four Points by Sheraton Panoramahaus Dornbirn Restaurant
Restaurant
Four Points by Sheraton Panoramahaus Dornbirn Zwembad 1
Zwembad
Four Points by Sheraton Panoramahaus Dornbirn Hotelkamer
Impressie hotelkamer
Veeg naar links

Vervoer

Directe vluchten met KLM
19-07-2023, Amsterdam - Zürich, 09:40 - 11:05 uur, KL 1919
23-07-2023, Zürich - Amsterdam, 17:35 - 19:15 uur, KL 1924
Schemawijzigingen voorbehouden

Vanaf acht weken voor vertrek zijn wij veelal genoodzaakt niet geboekte vliegtuigstoelen terug te geven aan de luchtvaartmaatschappij. Vanaf dat moment bestaat de mogelijkheid dat wij alleen nog tickets in een duurdere tariefsklasse kunnen boeken, waardoor wij u een vluchttoeslag moeten doorberekenen. Uiteraard wordt u in dat geval bij boeking hierover geïnformeerd.

Bagageregeling KLM
Bij uw vlucht is altijd ruimbagage inbegrepen. Bij KLM vluchten is dit doorgaans 20 kg per persoon. Wilt u meer kilo’s meenemen kunnen wij dat voor u bijboeken tegen een meerprijs.

Taxiservice vanaf uw huisadres
Onbezorgd op reis? Boek dan een privé taxi vanaf uw huisadres tot het vertrekpunt van de reis. Geen gesleep met koffers: een ontspannen begin van uw reis! De kosten zijn afhankelijk van de route. Onze reisspecialisten informeren u graag!

 

Taxiservice

Muziektickets

Wij reserveren uw muziektickets rechtstreeks bij operahuizen of via gerenommeerde agentschappen, die hiervoor reserveringskosten en een voorverkooptoeslag berekenen. Deze toeslagen kunnen oplopen tot 55%. De prijzen op uw muziekticket kunnen dus afwijken van de prijs die wij onze partners betalen. Wij raden u aan om op tijd te boeken, zodat u verzekerd bent van muziektickets in een goede categorie. Boeken via Hannick Reizen voorkomt teleurstellingen en lange wachttijden bij de kassa.

Bij annulering worden de muziektickets altijd 100% in rekening gebracht.

Duurzaam op reis

Het hele jaar gaan we op reis. Ver weg of dichter bij huis. Wij laten u heel graag genieten van de talloze mooie plaatsen die er op deze wereld zijn, zodat u elke keer weer nieuwe, unieke ervaringen op kunt doen.
Graag nemen wij u mee hoe wij als familiebedrijf al meer dan 50 jaar onze verantwoordelijkheid nemen op het gebied van duurzaam ondernemen.
Klik hier voor meer informatie.

Prijsinformatie

Reissom
Inbegrepen
Toeslagen
Voorwaarden
5-daagse muziekreis Opera tijdens de Bregenzer Festspiele
Vanaf 2.398,- p.p.

Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.

Meer bedenktijd nodig? Neem een optie!
Twijfelt u nog een beetje? Heeft u wel plannen om een muziekreis te gaan maken, maar kunt u nog niet definitief beslissen? Neem dan een vrijblijvende optie!
Wij houden dan een plaatsje voor u vrij op deze reis. Want we hebben graag dat u met ons mee gaat. Op deze manier heeft u meer tijd om er nog even over na te denken en voorkomt u de teleurstelling van prijsverhoging of een volgeboekte reis.

Vertrekdatum
Prijs per persoon
19 juli 2023
v.a. 2.398,-
 • Uitstekende zitplaatsen voor de voorstellingen
 • Verblijf (4 overnachtingen) in het 4-sterrenhotel Four Points by Sheraton Panoramahaus Dornbirn (incl. ontbijt)
 • Een glaasje wijn en kopje koffie tijdens de maaltijden buiten de deur
 • Boeiende muziektoelichtingen door uw Hannick reisleider
 • Directe KLM-vluchten
 • Transfers per comfortabele touringcar
 • 5 keer lunch of diner
 • Excursieprogramma en entrees

Muziekprogramma
20 juli, opera Der Freischütz 
21 juli, opera Tancredi 

Optioneel
22 juli, concert Wiener Symphoniker, € 118,-

Optioneel muziekprogramma
22 juli, concert Wiener Symphoniker, € 118,-

• Toeslag 2-persoonskamer voor alleengebruik € 278,-
• Eventuele brandstoftoeslag
• Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.

Op deze reis zijn de volgende voorwaarden van toepassing:

- ANVR-voorwaarden
- SGR-voorwaarden
- Garantieregeling Stichting Calamiteitenfonds Reizen
- Algemene voorwaarden / Boekingsinformatie van Hannick Reizen zoals vermeld op deze website

Betaling
Hannick Reizen is aangesloten bij de ANVR en SGR. Voor u de garantie dat uw muziekreis in goede handen is. Zodra u van ons de bevestiging, welke tevens de factuur is, heeft ontvangen, verzoeken wij u 15% van de totale reissom + een verhoging van de aanbetaling aan ons over te maken, dit is de aanbetaling. Het restant van de reissom dient uiterlijk 6 weken voor aanvang van de reis in ons bezit te zijn. Indien u uw muziekreis boekt binnen 6 weken voor aanvang van de muziekreis dan dient u na ontvangst van de bevestiging/factuur de totale reissom per direct aan ons te voldoen.

Voorwaarden
Op deze reis zijn de ANVR- en SGR-voorwaarden van toepassing, evenals de Algemene Voorwaarden zoals vermeld op deze website. Echter voor deze muziekreis hanteren wij afwijkende (aan)betalings- en annuleringsvoorwaarden. Wijzigingen in het dag- en muziekprogramma om organisatorische redenen voorbehouden.
Indien een aanmelding ongedaan wordt gemaakt, zijn per persoon de volgende annuleringskosten verschuldigd:

 • Bij annulering tot 65 dagen voor vertrek: 15% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling wegens non-refundable reiselementen
 • Bij annulering vanaf 65 dagen (inclusief) tot 42 dagen (exclusief) voor vertrek: 35% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling wegens non-refundable reiselementen
 • Bij annulering vanaf 42 dagen (inclusief) tot 28 dagen (exclusief) voor vertrek: 55% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling wegens non-refundable reiselementen
 • Bij annulering vanaf 28 dagen (inclusief) tot 5 dagen (exclusief) voor vertrek: 85% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling wegens non-refundable reiselementen
 • Bij annulering vanaf de 5e dag voor vertrek: de volledige reissom.

Groepsgrootte
Voor alle groepsreizen geldt een minimum aantal deelnemers. Met minder deelnemers kan de reis helaas niet worden uitgevoerd. Voor vliegreizen is dit doorgaans minimaal 12 deelnemers. Voor touringcarreizen geldt doorgaans een minimum van 15 deelnemers. Indien dit aantal niet wordt gerealiseerd kan Hannick Reizen de reisovereenkomst opzeggen.

Reissom
5-daagse muziekreis Opera tijdens de Bregenzer Festspiele
Vanaf 2.398,- p.p.

Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.

Meer bedenktijd nodig? Neem een optie!
Twijfelt u nog een beetje? Heeft u wel plannen om een muziekreis te gaan maken, maar kunt u nog niet definitief beslissen? Neem dan een vrijblijvende optie!
Wij houden dan een plaatsje voor u vrij op deze reis. Want we hebben graag dat u met ons mee gaat. Op deze manier heeft u meer tijd om er nog even over na te denken en voorkomt u de teleurstelling van prijsverhoging of een volgeboekte reis.

Vertrekdatum
Prijs per persoon
19 juli 2023
v.a. 2.398,-
Inbegrepen
 • Uitstekende zitplaatsen voor de voorstellingen
 • Verblijf (4 overnachtingen) in het 4-sterrenhotel Four Points by Sheraton Panoramahaus Dornbirn (incl. ontbijt)
 • Een glaasje wijn en kopje koffie tijdens de maaltijden buiten de deur
 • Boeiende muziektoelichtingen door uw Hannick reisleider
 • Directe KLM-vluchten
 • Transfers per comfortabele touringcar
 • 5 keer lunch of diner
 • Excursieprogramma en entrees

Muziekprogramma
20 juli, opera Der Freischütz 
21 juli, opera Tancredi 

Optioneel
22 juli, concert Wiener Symphoniker, € 118,-

Toeslagen

Optioneel muziekprogramma
22 juli, concert Wiener Symphoniker, € 118,-

• Toeslag 2-persoonskamer voor alleengebruik € 278,-
• Eventuele brandstoftoeslag
• Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.

Voorwaarden

Op deze reis zijn de volgende voorwaarden van toepassing:

- ANVR-voorwaarden
- SGR-voorwaarden
- Garantieregeling Stichting Calamiteitenfonds Reizen
- Algemene voorwaarden / Boekingsinformatie van Hannick Reizen zoals vermeld op deze website

Betaling
Hannick Reizen is aangesloten bij de ANVR en SGR. Voor u de garantie dat uw muziekreis in goede handen is. Zodra u van ons de bevestiging, welke tevens de factuur is, heeft ontvangen, verzoeken wij u 15% van de totale reissom + een verhoging van de aanbetaling aan ons over te maken, dit is de aanbetaling. Het restant van de reissom dient uiterlijk 6 weken voor aanvang van de reis in ons bezit te zijn. Indien u uw muziekreis boekt binnen 6 weken voor aanvang van de muziekreis dan dient u na ontvangst van de bevestiging/factuur de totale reissom per direct aan ons te voldoen.

Voorwaarden
Op deze reis zijn de ANVR- en SGR-voorwaarden van toepassing, evenals de Algemene Voorwaarden zoals vermeld op deze website. Echter voor deze muziekreis hanteren wij afwijkende (aan)betalings- en annuleringsvoorwaarden. Wijzigingen in het dag- en muziekprogramma om organisatorische redenen voorbehouden.
Indien een aanmelding ongedaan wordt gemaakt, zijn per persoon de volgende annuleringskosten verschuldigd:

 • Bij annulering tot 65 dagen voor vertrek: 15% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling wegens non-refundable reiselementen
 • Bij annulering vanaf 65 dagen (inclusief) tot 42 dagen (exclusief) voor vertrek: 35% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling wegens non-refundable reiselementen
 • Bij annulering vanaf 42 dagen (inclusief) tot 28 dagen (exclusief) voor vertrek: 55% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling wegens non-refundable reiselementen
 • Bij annulering vanaf 28 dagen (inclusief) tot 5 dagen (exclusief) voor vertrek: 85% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling wegens non-refundable reiselementen
 • Bij annulering vanaf de 5e dag voor vertrek: de volledige reissom.

Groepsgrootte
Voor alle groepsreizen geldt een minimum aantal deelnemers. Met minder deelnemers kan de reis helaas niet worden uitgevoerd. Voor vliegreizen is dit doorgaans minimaal 12 deelnemers. Voor touringcarreizen geldt doorgaans een minimum van 15 deelnemers. Indien dit aantal niet wordt gerealiseerd kan Hannick Reizen de reisovereenkomst opzeggen.

Hannick Reizen_Jerina_CTA Blok
Wij staan voor u klaar
Onze Travel Consultants geven u graag advies

Neem contact met ons op voor meer informatie over onze bijzondere muziekreizen en de verschillende mogelijkheden. 

Bel +31 (0)88 - 13 07 340
Brochure Destin Muziekreizen voorjaar-zomer 2024_Mockup
Luxe brochure
De mooiste muziekreizen in één brochure
 • Boordevol reisinspiratie
 • Unieke arrangementen
 • Gratis bij u thuisbezorgd
Brochure aanvragen

Vergelijkbare reizen

Bekijk ook onze andere muziekreizen naar de mooiste festivals en operahuizen wereldwijd