Bel ons
Menu
Sluit
Bel ons
Menu
Sluit
Leipzig, shutterstock 4
Home
Reisaanbod
Muziekreizen
Beleef het Sjostakovitsj Festival in Leipzig

Sjostakovitsj in Leipzig

muziekreizen

Beleef het Sjostakovitsj Festival in Leipzig

De symfonieën en soloconcerten van Sjostakovitsj

Nieuw
Festival
Concert
Volgend vertrek
14-05-2025
Reisduur
5 dagen
Vertrekpunt
Nederland
Reisleider
Maartje Stokkers
Touringcar
Royal Class
Destin
Vanaf 1.998,-
Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.
Brochure aanvragen Brochure aanvragen
Navigatie
Unieke belevenis Muziekprogramma Programma en excursies Reisinformatie Prijsinformatie
Brochure aanvragen Brochure aanvragen

Sjostakovitsj in de stad van Bach

Leipzig is een van de grote, historische steden van de klassieke muziek: denk alleen al aan Bachs Matthäus en Johannes Passion die in deze stad zijn ontstaan. In mei 2025 vindt in Leipzig een indrukwekkend festival plaats. Ter gelegenheid van de 50e sterfdag van Dimitri Sjostakovitsj zullen het Gewandhausorchester Leipzig en het Boston Symphony Orchestra onder leiding van Andris Nelsons alle symfonieën van deze componist uitvoeren. Door en door indringende werken van een kunstenaar voor wie persoonlijke vrijheid het allergrootste goed was. Pianist Daniil Trifonov, violiste Baïba Skride en cellist Gautier Capuçon staan garant voor spectaculaire uitvoeringen van Sjostakovitsj’ soloconcerten.

Nikolaikirche Leipzig shutterstock_1187873809 (1)
Nikolaikirche
Augustusplatz Leipzig shutterstock_1321746776
Augustusplatz
Leipzig, shutterstock 1
Leipzig
Mendelssohn Haus Der historische Musiksalon © Dirk Brzoska
De historische muzieksalon in het Mendelssohn Haus © Dirk Brzoska
Leipzig, shutterstock
Leipzig
Leipzig Mendelssohn Haus shutterstock_1138503098
Mendelssohn Haus
Leipzig, shutterstock 8
Leipzig
Leipzig Thomaskirche
Thomaskirche
Gewandhaus Leipzig c_Tom Thiele 1
Gewandhaus
Leipzig shutterstock_1936215883
Leipzig
Leipzig shutterstock_2007628388
Leipzig
Veeg naar links

Muziekprogramma

 • Donderdag 15 mei, Gewandhausorchester, Andris Nelsons en Daniil Trifonov - inbegrepen
 • Vrijdag 16 mei, Boston Symphony Orchestra en Andris Nelsons - optioneel
 • Zaterdag 17 mei, Quatuor Danel - optioneel
 • Zaterdag 17 mei, Boston Symphony Orchestra en Andris Nelsons - inbegrepen

Foto Andris Nelsons © Marco Borggreve
Foto Gewandhausorchester © Eric Kemnitz

Het muziekprogramma wordt nader beschreven onder de afbeeldingen. 

 

Donderdag 15 mei - Gewandhausorchester, Andris Nelsons en Daniil Trifonov

Gewandhaus (19:30 uur)

Dirigent
Andris Nelsons

Uitvoerenden
Daniil Trifonov - piano
Gewandhausorchester

Muziek
Dmitri Sjostakovitsj:          Festival Ouverture
Dmitri Sjostakovitsj:          2e Pianoconcert
Dmitri Sjostakovitsj:          4e Symfonie

De 4e symfonie van Sjostakovitsj ontstond op een moment dat hij uit de gratie leek te zijn gevallen. Kort daarvoor was zijn opera Lady Macbeth in de krant tot de grond toe afgebrand. Stalin had besloten dat muziek allereerst het gewone volk moest dienen en dat alles dat zelfs maar naar intellectualiteit rook moest worden afgemaakt. Waar Sjostakovitsj eerst een gelauwerd Sovjet-kunstenaar was, moest hij er plotseling rekening mee houden door Stalins geheime dienst opgepakt te worden. Deze schizofrene situatie is hoorbaar in de monumentale 4e Symfonie.  De symfonie wisselt momenten van trotse strijdbaarheid af met die van diepe somberheid. Het lichtvoetige en dromerige 2e Pianoconcert stamt van later en duidelijk gelukkiger jaren. Het is gecomponeerd in 1957 voor het afstuderen van het conservatorium van Sjostakovitsj’ zoon Maxim.

© Dario Acosta

Daniil Trifonov © Dario Acosta 3

Vrijdag 16 mei - Boston Symphony Orchestra en Andris Nelsons

Gewandhaus (19:30 uur)

Dirigent
Andris Nelsons

Uitvoerenden
Baiba Skride - viool
Boston Symphony Orchestra

Muziek
Dmitri Sjostakovitsj:          1e Vioolconcert
Dmitri Sjostakovitsj:          11e Symfonie Het jaar 1905

De 11e Symfonie stamt uit 1957, vier jaar na de dood van Stalin. De bijnaam Het jaar 1905 verwijst evident naar de Revolutie van 1905, een opstand die nog niet het verdwijnen van de Tsaar maar wel de oprichting van de Doema als gevolg had. De vierdelige symfonie volgt de chronologie van de gebeurtenissen: Bloedige zondag, Aanval op het winterpaleis en een Ode aan de gevallenen vormen de eerste drie delen, terwijl het laatste deel met een oproep tot waakzaamheid lijkt te anticiperen op de gebeurtenissen van nauwelijks tien jaar later. Door het werk heen is een aantal revolutionaire liederen verweven. Met de schildering van de revolutie en de liederen kent de symfonie een sterk filmmuziek-achtig karakter. Het 1e Vioolconcert is een dramatisch werk, voltooid in 1948 ging het pas in 1955 – na de dood van Stalin – in première.

Prijs: € 178,-

© Jens Gerber

Andris Nelsons_c_Jens Gerber

Zaterdag 17 mei - Quatuor Danel

Mendelssohn Saal (15:00 uur)

Uitvoerenden
Quatuor Danel

Muziek
Dmitri Sjostakovitsj:          2e Strijkkwartet
Dmitri Sjostakovitsj:          Onvoltooid Strijkkwartet
Dmitri Sjostakovitsj:          9e Strijkkwartet

Met de symfonie is het strijkkwartet een van de vormen uit de 19e eeuw die ook in de nieuwe eeuw opgang deed. Naast 15 symfonieën componeerde Sjostakovitsj ook 15 strijkkwartetten. Met Beethoven heeft Sjostakovitsj gemeen dat het zijn meest persoonlijke muziek is. Waar hij herhaaldelijk op de vingers getikt werd door de Sovjetleiding, bleef zijn kamermuziek enigszins onder de radar. Sjostakovitsj componeerde zijn 2e Strijkkwartet in 1944 en hij droeg het op aan collega-componist en vriend, Vissarion Shebalin. Componeerde Sjostakovitsj zijn 2e Strijkkwartet in drie weken tijd, zijn 9e kwartet kostte hem drie jaar(!) Dit werk is opgedragen aan zijn 3e vrouw, Irina.

Prijs: € 38,-

Quatuor Danel at Opening Concert

Zaterdag 17 mei - Boston Symphony Orchestra en Andris Nelsons

Gewandhaus (19:30 uur)

Dirigent
Andris Nelsons

Uitvoerenden
Gautier Capuçon - cello
Boston Symphony Orchestra

Muziek
Dmitri Sjostakovitsj:          1e Celloconcert
Dmitri Sjostakovitsj:          8e Symfonie

In de oorlogsjaren verbleef Sjostakovitsj in Leningrad en beschrijft de 7e Symfonie de verschrikkingen van het beleg van de stad, ook de 8e Symfonie wordt gekenmerkt door de wanhoop van die tijd. Meer nog dan de Duitsers had Sjostakovitsj Stalin te vrezen. Talloze kunstenaars werden opgepakt en het stamt uit deze tijd dat Sjostakovitsj een koffertje met essentiële benodigdheden bij zijn deur had staan voor het geval ook hij naar Siberië zou worden gedeporteerd. Het toont de moed van Sjostakovitsj dat hij ondanks deze repressie vasthield aan zijn muzikale overtuiging. De 8e Symfonie verklankt het leven van de Sovjetburgers onder Stalin en wisselt neerslachtigheid af met schitterende momenten van moed. Het 1e Celloconcert – gecomponeerd voor Mstislav Rostropovitsj – is een hoogtepunt uit het cello-repertoire en kan zich meten met de concerten van Haydn, Schumann en Dvorák.

© Anoush Abrar

gautier-capucon-copy-Anoush-Abrar

Programma en excursies

Dag 1 - Welkom in componistenstad Leipzig

Vandaag reist u per comfortabele Royal Class touringcar vanaf de verschillende opstapplaatsen naar Leipzig toe. U verblijft in het uitstekende 4-sterrenhotel Marriott Hotel Leipzig. Bij aankomst wordt u in een lokaal restaurant verwelkomd met een gezamenlijk diner.

Leipzig, shutterstock 9

Dag 2 - Ontdek wandelend de hoogtepunten van Leipzig

Na het ontbijt verzorgt uw reisleider de muziektoelichting over het eerste concert vanavond. Hierna neemt een deskundige gids u mee voor een stadswandeling door Leipzig. U wandelt langs het Gewandhaus, het operahuis, het Bachmuseum en de Thomaskirche en Nikolaikirche. Daarnaast passeert u het oude raadhuis en een renaissancegebouw waar J.S. Bach zijn arbeidscontract ondertekende als cantor van de naburige Thomaskirche. De laatgotische halkerk is traditioneel de plaats waar het beroemde Thomanerchor optreedt en hier is ook de begraafplaats van J.S. Bach. Tijdens de wandeling is er een korte pauze, waarin u kunt genieten van een kopje koffie of thee met een gebakje. De rest van de middag is vrij te besteden. Vanavond dineert u gezamenlijk, waarna u het eerste concert in het Gewandhaus bijwoont.

Alte Börse © SGM, Foto Peter Franke

Dag 3 - Mendelssohn Haus

Vandaag verzorgt uw reisleider de volgende muziektoelichting over het optionele concert van vanavond. De rest van de ochtend heeft u de gelegenheid Leipzig zelf te ontdekken. 's Middags bezoekt u het Mendelssohn Haus, de laatste woning van de componist Felix Mendelssohn Bartholdy. Het huis is zorgvuldig gerestaureerd en sinds 4 november 1997, precies 150 jaar na het overlijden van Mendelssohn, fungeert het als museum ter ere van deze componist. U krijgt een korte introductie over het museum en kunt daarna op eigen gelegenheid rondkijken. U dineert vanavond gezamenlijk en heeft daarna de mogelijkheid om optioneel opnieuw het Gewandhaus te bezoeken voor een prachtig concert.

Leipzig Mendelssohn Haus

Dag 4 - Leipzig Bachstad

Na het uitgebreide ontbijtbuffet verzorgt uw reisleider de laatste muziektoelichting van deze reis op de twee laatste concerten vandaag. Hoewel Leipzig een rijke muziekgeschiedenis heeft, wordt de stad ook weleens de Bachstad genoemd, vanwege zijn functie als Thomascantor en Director Musices van de Thomaskirche gedurende 27 jaar. Daarmee heeft Bach zijn stempel gedrukt op het muzikale leven van Leipzig. Een bezoek aan het Bach Museum kan dan ook niet ontbreken. U kunt de permanente tentoonstelling, gewijd aan het leven en werk van Bach, bezichtigen en daarna kunt u de Thomaskirche op eigen gelegenheid bezoeken. De lunch is op eigen gelegenheid en in de middag kunt u optioneel het concert van Quatuor Danel bijwonen. Na een gezamenlijk diner beleeft u 's avonds het laatste concert in het Gewandhaus.

Leipzig Thomaskirche

Dag 5 - Tot ziens in Leipzig!

Na het ontbijt verlaat u Leipzig en reist u per comfortabele Royal Class touringcar terug naar Nederland. Onderweg geniet u gezamenlijk van een afscheidslunch. U neemt afscheid van uw reisgenoten op een van de uitstapplaatsen.

Programmawijzigingen voorbehouden.

Leipzig shutterstock_1111931798

Reisinformatie

Uw hotel

Leipzig Marriott Hotel ****
U verblijft in het 4-sterrenhotel gelegen in het centrum van Leipzig. Het hotel biedt twee restaurants, een goed uitgeruste healthclub en een lobbybar. De ligging van het hotel in de binnenstad is ideaal. Alle belangrijke bezienswaardigheden zoals de Thomaskirche en het Gewandhaus zijn op loopafstand gelegen. Het hotel biedt een elegante accommodatie met gratis Wi-Fi in alle ruimtes en een spa met een binnenzwembad. 

Marriott Hotel Leipzig Buitenkant
Marriott Hotel
Marriott Hotel Leipzig Receptie
Receptie
Marriott Hotel Leipzig Hotelkamer
Impressie hotelkamer
Marriott Hotel Leipzig Bar
Bar
Marriott Hotel Leipzig Restaurant
Restaurant
Marriott Hotel Leipzig Zwembad
Zwembad
Veeg naar links

Uw reisleider

Musicologe en muziekrecensent
Maartje Stokkers

“Na mijn studie muziekwetenschap in Amsterdam werkte ik van 2005 tot 2018 als presentator bij NPO Radio4. Ik genoot met name van de live concerten vanuit het Concertgebouw, de Doelen en TivoliVredenburg. In de tussentijd stond ik op de cd-afdeling van Broekmans en Van Poppel waar ik veel repertoirekennis heb opgedaan. Sinds vier jaar ben ik als freelancer verbonden aan de Volkskrant; een functie die mijn ogen en oren opent voor de originele en ontroerende producties en concerten. Contact met medemuziekliefhebbers heb ik iedere zomer op Festival Wonderfeel, waar ik de mooiste muziek en musici leer kennen en introduceer. Op vakantie wordt geen concertzaal of concert overgeslagen. Dat ik dit alles nu mag combineren, is een fantastische kans.” 

Maartje-Stokkers

Vervoer

U reist per comfortabele Royal Class touringcar

Opstapplaatsen:

 • Amsterdam -Station Amsterdam RAI, taxistrook onder de A10
 • Den Haag - Den Haag Centraal, busplatform 
 • Utrecht - Station CS Jaarbeurszijde, voor het NH hotel
 • Arnhem - Van der Valk Arnhem, vlakbij uitvalswegen A12 en A50
Met de auto naar Arnhem?
Vanuit Utrecht: neem de A12 richting Arnhem. Afslag 25, Oosterbeek. Sla op het einde van de afrit rechstaf de Amsterdamse weg/N224 op. Bij de 2e stoplichten rechtsaf.
Vanuit Zwolle: neem de A50 richting Arnhem. Vervolgens A12/E35 richting Arnhem. Daarna Afslag 25, Oosterbeek. Bij de stoplichten linksaf. Vervolgens bij het derde stoplicht rechtsaf.
Vanuit Den Bosch: neem de A50 richting Zwolle. Afslag 25, Oosterbeek. Bij de stoplichten linksaf. Vervolgens bij het derde stoplicht rechtsaf.
Vanaf het Centraal Station Arnhem kunt u een directe busverbinding nemen naar het hotel. De bushaltes bevinden zich voor het Van der Valk Hotel en zijn genoemd naar het hotel.

Overnachting in Arnhem
Bij het Van der Valk Hotel Arnhem kunt u een overnachting boeken voorafgaand aan de reis. Uw auto kan hier gedurende de reis gratis blijven staan. Deze kunt u bij boeking reserveren:

2-persoonskamer Comfort - prijs op aanvraag
Toeslag alleengebruik - prijs op aanvraag

Bovenstaand tarief is inclusief ontbijt, toeristenbelasting, parkeerplaats voor uw auto en gratis gebruik van de wellness. Hannick Touringcar

Muziektickets

Wij reserveren uw muziektickets rechtstreeks bij operahuizen of via gerenommeerde agentschappen, die hiervoor reserveringskosten en een voorverkooptoeslag berekenen. Deze toeslagen kunnen oplopen tot 55%. De prijzen op uw muziekticket kunnen dus afwijken van de prijs die wij onze partners betalen. Wij raden u aan om op tijd te boeken, zodat u verzekerd bent van muziektickets in een goede categorie. Boeken via Hannick Reizen voorkomt teleurstellingen en lange wachttijden bij de kassa.

Bij annulering worden de muziektickets altijd 100% in rekening gebracht.

Duurzaam op reis

Het hele jaar gaan we op reis. Ver weg of dichter bij huis. Wij laten u heel graag genieten van de talloze mooie plaatsen die er op deze wereld zijn, zodat u elke keer weer nieuwe, unieke ervaringen op kunt doen.
Graag nemen wij u mee hoe wij als familiebedrijf al meer dan 50 jaar onze verantwoordelijkheid nemen op het gebied van duurzaam ondernemen.
Klik hier voor meer informatie.

Prijsinformatie

Reissom
Inbegrepen
Toeslagen
Voorwaarden
5-daagse muziekreis Beleef het Sjostakovitsj Festival in Leipzig
Vanaf 1.998,- p.p.

Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.

Meer bedenktijd nodig? Neem een optie!
Twijfelt u nog een beetje? Heeft u wel plannen om een muziekreis te gaan maken, maar kunt u nog niet definitief beslissen? Neem dan een vrijblijvende optie!
Wij houden dan een plaatsje voor u vrij op deze reis. Want we hebben graag dat u met ons mee gaat. Op deze manier heeft u meer tijd om er nog even over na te denken en voorkomt u de teleurstelling van prijsverhoging of een volgeboekte reis.

Vertrekdatum
Prijs per persoon
14 mei 2025
v.a. 1.998,-

• Uitstekende categorie zitplaatsen
• Verblijf (4 overnachtingen) in het uitstekende 4-sterren Leipzig Marriott Hotel (incl. ontbijt)
• Een glas wijn en kopje koffie tijdens de maaltijden buiten de deur
• Boeiende muziektoelichtingen door uw Hannick reisleider
• Reis per Royal Class Touringcar
• 5 keer lunch of diner
• Excursieprogramma en entreegelden

Muziekprogramma

Inbegrepen
15 mei, Gewandhausorchester, Andris Nelsons en Daniil Trifonov
17 mei, Boston Symphony Orchestra en Andris Nelsons 

Optioneel
16 mei, Boston Symphony Orchestra en Andris Nelsons, € 178,-
17 mei, Quatuor Danel, € 38,-

Muziek optioneel:
16 mei, Boston Symphony Orchestra en Andris Nelsons, € 178,-
17 mei, Quatuor Danel, € 38,-

Verdere toeslagen:

• Toeslag 2-persoonskamer voor alleengebruik € 348,-
• Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.
• Eventuele brandstoftoeslag

Op deze reis zijn de volgende voorwaarden van toepassing:

- ANVR-voorwaarden
- SGR-voorwaarden
- Garantieregeling Stichting Calamiteitenfonds Reizen
- Algemene voorwaarden / Boekingsinformatie van Hannick Reizen zoals vermeld op deze website

Betaling
Hannick Reizen is aangesloten bij de ANVR en SGR. Voor u de garantie dat uw muziekreis in goede handen is. Zodra u van ons de bevestiging, welke tevens de factuur is, heeft ontvangen, verzoeken wij u 15% van de totale reissom + een verhoging van de aanbetaling aan ons over te maken, dit is de aanbetaling. Het restant van de reissom dient uiterlijk 6 weken voor aanvang van de reis in ons bezit te zijn. Indien u uw muziekreis boekt binnen 6 weken voor aanvang van de muziekreis dan dient u na ontvangst van de bevestiging/factuur de totale reissom per direct aan ons te voldoen.

Voorwaarden
Op deze reis zijn de ANVR- en SGR-voorwaarden van toepassing, evenals de Algemene Voorwaarden zoals vermeld op deze website. Echter voor deze muziekreis hanteren wij afwijkende (aan)betalings- en annuleringsvoorwaarden. Wijzigingen in het dag- en muziekprogramma om organisatorische redenen voorbehouden.
Indien een aanmelding ongedaan wordt gemaakt, zijn per persoon de volgende annuleringskosten verschuldigd:

• Bij annulering tot 65 dagen voor vertrek: 15% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling wegens non-refundable reiselementen
• Bij annulering vanaf 65 dagen (inclusief) tot 42 dagen (exclusief) voor vertrek: 35% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling wegens non-refundable reiselementen
• Bij annulering vanaf 42 dagen (inclusief) tot 28 dagen (exclusief) voor vertrek: 55% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling wegens non-refundable reiselementen
• Bij annulering vanaf 28 dagen (inclusief) tot 5 dagen (exclusief) voor vertrek: 85% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling wegens non-refundable reiselementen
• Bij annulering vanaf de 5e dag voor vertrek: de volledige reissom.

Groepsgrootte
Voor alle groepsreizen geldt een minimum aantal deelnemers. Met minder deelnemers kan de reis helaas niet worden uitgevoerd. Voor vliegreizen is dit doorgaans minimaal 12 deelnemers. Voor touringcarreizen geldt doorgaans een minimum van 15 deelnemers. Indien dit aantal niet wordt gerealiseerd kan Hannick Reizen de reisovereenkomst opzeggen.

Reissom
5-daagse muziekreis Beleef het Sjostakovitsj Festival in Leipzig
Vanaf 1.998,- p.p.

Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.

Meer bedenktijd nodig? Neem een optie!
Twijfelt u nog een beetje? Heeft u wel plannen om een muziekreis te gaan maken, maar kunt u nog niet definitief beslissen? Neem dan een vrijblijvende optie!
Wij houden dan een plaatsje voor u vrij op deze reis. Want we hebben graag dat u met ons mee gaat. Op deze manier heeft u meer tijd om er nog even over na te denken en voorkomt u de teleurstelling van prijsverhoging of een volgeboekte reis.

Vertrekdatum
Prijs per persoon
14 mei 2025
v.a. 1.998,-
Inbegrepen

• Uitstekende categorie zitplaatsen
• Verblijf (4 overnachtingen) in het uitstekende 4-sterren Leipzig Marriott Hotel (incl. ontbijt)
• Een glas wijn en kopje koffie tijdens de maaltijden buiten de deur
• Boeiende muziektoelichtingen door uw Hannick reisleider
• Reis per Royal Class Touringcar
• 5 keer lunch of diner
• Excursieprogramma en entreegelden

Muziekprogramma

Inbegrepen
15 mei, Gewandhausorchester, Andris Nelsons en Daniil Trifonov
17 mei, Boston Symphony Orchestra en Andris Nelsons 

Optioneel
16 mei, Boston Symphony Orchestra en Andris Nelsons, € 178,-
17 mei, Quatuor Danel, € 38,-

Toeslagen

Muziek optioneel:
16 mei, Boston Symphony Orchestra en Andris Nelsons, € 178,-
17 mei, Quatuor Danel, € 38,-

Verdere toeslagen:

• Toeslag 2-persoonskamer voor alleengebruik € 348,-
• Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.
• Eventuele brandstoftoeslag

Voorwaarden

Op deze reis zijn de volgende voorwaarden van toepassing:

- ANVR-voorwaarden
- SGR-voorwaarden
- Garantieregeling Stichting Calamiteitenfonds Reizen
- Algemene voorwaarden / Boekingsinformatie van Hannick Reizen zoals vermeld op deze website

Betaling
Hannick Reizen is aangesloten bij de ANVR en SGR. Voor u de garantie dat uw muziekreis in goede handen is. Zodra u van ons de bevestiging, welke tevens de factuur is, heeft ontvangen, verzoeken wij u 15% van de totale reissom + een verhoging van de aanbetaling aan ons over te maken, dit is de aanbetaling. Het restant van de reissom dient uiterlijk 6 weken voor aanvang van de reis in ons bezit te zijn. Indien u uw muziekreis boekt binnen 6 weken voor aanvang van de muziekreis dan dient u na ontvangst van de bevestiging/factuur de totale reissom per direct aan ons te voldoen.

Voorwaarden
Op deze reis zijn de ANVR- en SGR-voorwaarden van toepassing, evenals de Algemene Voorwaarden zoals vermeld op deze website. Echter voor deze muziekreis hanteren wij afwijkende (aan)betalings- en annuleringsvoorwaarden. Wijzigingen in het dag- en muziekprogramma om organisatorische redenen voorbehouden.
Indien een aanmelding ongedaan wordt gemaakt, zijn per persoon de volgende annuleringskosten verschuldigd:

• Bij annulering tot 65 dagen voor vertrek: 15% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling wegens non-refundable reiselementen
• Bij annulering vanaf 65 dagen (inclusief) tot 42 dagen (exclusief) voor vertrek: 35% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling wegens non-refundable reiselementen
• Bij annulering vanaf 42 dagen (inclusief) tot 28 dagen (exclusief) voor vertrek: 55% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling wegens non-refundable reiselementen
• Bij annulering vanaf 28 dagen (inclusief) tot 5 dagen (exclusief) voor vertrek: 85% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling wegens non-refundable reiselementen
• Bij annulering vanaf de 5e dag voor vertrek: de volledige reissom.

Groepsgrootte
Voor alle groepsreizen geldt een minimum aantal deelnemers. Met minder deelnemers kan de reis helaas niet worden uitgevoerd. Voor vliegreizen is dit doorgaans minimaal 12 deelnemers. Voor touringcarreizen geldt doorgaans een minimum van 15 deelnemers. Indien dit aantal niet wordt gerealiseerd kan Hannick Reizen de reisovereenkomst opzeggen.

Hannick Reizen_Jerina_CTA Blok
Wij staan voor u klaar
Onze Travel Consultants geven u graag advies

Neem contact met ons op voor meer informatie over onze bijzondere muziekreizen en de verschillende mogelijkheden. 

Bel +31 (0)88 - 13 07 340
Brochure Muziekreizen_najaar-winter 2024-2025_MU
Luxe brochure
De mooiste muziekreizen in één brochure
 • Boordevol reisinspiratie
 • Unieke arrangementen
 • Gratis bij u thuisbezorgd
Brochure aanvragen

Vergelijkbare reizen

Bekijk onze selectie bijzondere en unieke muziekreizen naar de mooiste operahuizen en hoogstaande festivals met medewerking van de allerbeste musici