Bel ons
Menu
Sluit
Bel ons
Menu
Sluit
Savonlinna, Finland shutterstock_2348327871
Home
Reisaanbod
Muziekreizen
Operafestival Savonlinna in het ongerepte Finland

Geniet van de
Finse natuur

muziekreizen

Operafestival Savonlinna in het ongerepte Finland

Drie topopera’s met als decor het sprookjesachtige Olavinlinna kasteel

Opera
Festival
Concert
Volgend vertrek
--
Reisduur
8 dagen
Vertrekpunt
Rotterdam The Hague Airport
Reisleider
Arthur van Dijk
Vliegtuig
Transavia
Destin
Vanaf 2.998,-
Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.
Brochure aanvragen Brochure aanvragen
Navigatie
Unieke belevenis Muziekprogramma Programma en excursies Reisinformatie Prijsinformatie
Brochure aanvragen Brochure aanvragen

Opera in een 15e-eeuws kasteel

Een unieke kans om per directe vlucht naar het prachtig ongerepte Finland te vliegen. Slechts één keer per week wordt er vanaf Rotterdam gevlogen naar de gezellige stad Savonlinna. Aankomende zomer heeft u de mogelijkheid om het operafestival te bezoeken en de grandeur van de Finse natuur te ervaren. Het operafestival dat jaarlijks in juli in Zuid-Finland plaatsvindt wordt reeds sinds 1967 georganiseerd. Hoofdlocatie is de overdekte binnenplaats van kasteel Olavinlinna. Dit bekendste kasteel van Finland stamt uit 1475 en staat op een rotseilandje. De karakteristieke, middeleeuwse bouwstijl zorgt op voorhand voor een inspirerende omgeving van een festival bomvol opera’s. De editie van 2024 kent maar liefst zeven avondvullende titels. Bijzondere gast in 2024 is de Finse sopraan Karita Mattila, een grote naam uit de internationale operawereld. Tijdens deze reis verblijft u in een prachtig hotel, gelegen aan het meer in ruime suites met grote ramen. U bezoekt o.a. het nationale park Linnansaari om zeehonden te spotten en te genieten van de Finse natuur. Ook bezoekt u de indrukwekkende houten Kerimäki-kerk, die u een uitstekend beeld geeft van de lokale houtcultuur. 

Olavinlinna kasteel in Savonlinna Finland, shutterstock_1085434478
Olavinlinna kasteel omgeving door water
Boottocht over het Saimaameer Finland, shutterstock_2057084552
Boottocht over het Saimaameer
Kathedraal van Savolinna Finland, shutterstock_1516178522
Kathedraal van Savonlinna
Nationale park Finland, shutterstock_1813248040
Wandeling door het nationale park
Cruise boot Saimameer Finland, shutterstock_1328779229
Cruise boot Saimameer
Saimaameer Finland shutterstock_2179660005
Saimaameer
Valamo klooster Finland shutterstock_2188681253
Valamo klooster
Saimaameer Finland, shutterstock_2194343205
Saimaameer
Olavinlinnan silta 2019, The bridge from the castle c_Operafestival Savonlinna
De weg naar Olavinlinna kasteel
Veeg naar links

Muziekprogramma

  • Vrijdag 12 juli, opera Lohengrin (Wagner) - optioneel
  • Zaterdag 13 juli, opera Don Giovanni (Mozart) - inbegrepen
  • Zondag 14 juli, concert Peter Bence - optioneel
  • Dinsdag 16 juli, opera Nabucco (Verdi) - inbegrepen

Foto's © Operafestival Savonlinna

Het muziekprogramma wordt nader beschreven onder de afbeeldingen. 

Vrijdag 12 juli - opera Lohengrin

Olavinlinna kasteel (18:00)

Dirigent
Stephan Zilias

Regie
Roman Hovenbitzer

Uitvoerenden
Savonlinna Opera Festival Choir
Savonlinna Opera Festival Orchestra

Prijs: 238,- (incl. transfers v.v.)

© Timo Seppäläinen

Opera lohengrin 2013. Operafestival Savonlinna c_Timo Seppäläinen 3

Zaterdag 13 juli - opera Don Giovanni

Olavinlinna kasteel (19:00)

Dirigent
Andrea Sanguineti

Regie
Paul-Émile Fourny

Uitvoerenden
Savonlinna Opera Festival Choir
Savonlinna Opera Festival Orchestra

De opera Don Giovanni maakt deel uit van de drie Da Ponte-opera’s, opera’s naar een libretto van Lorenzo da Ponte. Toch stamt de verhaallijn niet van hem, Don Juan was in die tijd al een bekend verhaal. Omdat de première in Praag in 1787 géén succes was, paste Mozart de opera voor de Weense première aan. Tegenwoordig maken dirigenten en regisseurs een keuze uit de twee versies.
Don Giovanni is wat je noemt bad news: rijk, goddeloos en een ongeneeslijk vrouwenversierder.
Wanneer hij de mooie Anna probeert aan te randen, betrapt haar vader hem en een duel volgt. Anna's vader sterft maar Don Giovanni lijkt hiermee niet te zitten. Hij pocht over zijn versieringen en probeert terloops ook nog een boerendochter te verleiden. Wanneer Don Giovanni zich op een begraafplaats moet verbergen weet het versteende beeld van Anna’s vader hem te vinden.  

 © Soila Puurtinen

Don Giovanni 2016. Operafestival Savonlinna c_Soila Puurtinen (1)

Zondag 14 juli - concert Peter Bence

Olavinlinna kasteel (19:00)

Uitvoerende
Peter Bence - piano

De Hongaarse pianist Peter Bence valt niet makkelijk in een hokje te stoppen. Zijn muziek is onmiskenbaar hedendaags in uitstraling en klank. Toch grijpt zijn idioom vaak terug naar klassieke patronen, inclusief filmmuziek en jazz.

Prijs: € 138,- (incl. transfers v.v.)

Peter Bence (3)

Dinsdag 16 juli - opera Nabucco

Olavinlinna kasteel (19:00)

Dirigent 
Ville Matvejeff

Regie
Rodula Gaitanou

Uitvoerenden
Savonlinna Opera Festival Choir
Savonlinna Opera Festival Orchestra

De opera Nabucco betekende een ommekeer in het compositorisch leven van Verdi. Nadat zijn vrouw overleed en Un Giorno di Regno faliekant mislukte, besloot hij nooit meer één noot te componeren. Het verhaal wil dat toen het libretto openviel bij het zinnetje Va Pensiero sull' ali dorate (Vlieg gedachten, op gouden vleugels) Verdi toch weer verkocht was. De uitvoering in 1842 in La Scala werd een enorm succes. Naar verluid zongen tienduizenden Milanezen bij zijn begrafenis het Va Pensiero. In zijn strijd tegen het Joodse volk eist Nabucco dat hij als een God zal worden vereerd. Hij wordt getroffen door de bliksem en dochter Abigail blijkt niet rouwig. Ze is eigenlijk dochter van een slaaf en was bang dat Nabucco hier achter zou komen. Abigail wil het Joodse volk ombrengen maar gelukkig geneest Nabucco net op tijd van zijn waanzin. 

Operafestival Savonlinna kasteel in 2014

Programma en excursies

Dag 1 - Aankomst in Savonlinna

U vliegt per directe vlucht van Rotterdam naar Savonlinna. Al tijdens de reis van het vliegveld naar uw hotel ervaart u de grandeur van de Finse natuur. U verblijft in het Nature Hotel & Spa Resort Järvisydän. Vanavond dineert u gezamenlijk in het hotel.

Hotel & Spa Resort Järvisydän Maisemasviitti_JW2

Dag 2 - Ontdek Olavinlinna kasteel in Savonlinna

Vandaag bezoekt u Savonlinna, een prachtig historische stad te midden van het grootste merenstelsel. Een deskundige gids neemt u mee door het historisch centrum. Rond 1900 vormden hier een hechte gemeenschap van ambachtslieden en metselaars die in het kasteel werkzaam waren. Aan het eind vindt u de straat Linnankatu, waar u de galerieën en kleine winkels kunt bekijken. Aansluitend staat een rondleiding door het prachtige kasteel Olavinlinna op het programma. Dit is het best bewaarde middeleeuwse kasteel van Noord-Europa. Het kasteel ligt in het midden van het Finse meer en werd in de vijftiende eeuw in opdracht van ridder Erik Akselinpoika Tott gebouwd. Het kasteel heeft een belangrijke strategische rol gespeeld tijdens de vele middeleeuwse veldslagen tussen het Zweedse en Russische Rijk. Op de binnenplaats van het kasteel vinden ook alle opera's plaats. In de middag wordt u teruggebracht naar het hotel. Vanavond dineert u in een lokaal restaurant op loopafstand van het hotel. Er staat een uitgebreid 6-gangendiner voor u klaar, waarbij de chef graag de gangen introduceert.

Olavinlinna in Savonlinna in Finland shutterstock_2348327869

Dag 3 - Het grootste meer van Finland, Saimaameer

Na het ontbijt verzorgt uw reisleider de eerste muziektoelichting van deze reis. Vandaag geniet u van de indrukwekkende Finse natuur. U reist naar het Saimaameer, waar u samen met een deskundige gids op de boot stapt. Het Saimaameer is het grootste meer van Finland en stroomt via de Vuoski rivier naar het Ladogameer in Rusland. Savolinna is een van de steden die aan het meer ligt. In de nationale parken leeft de zeldzame Saimaa ringelrob, ook wel de Saimaa zeehond genoemd. Tijdens de boottocht over het meer zal uw gids u meer vertellen over de natuur en wellicht heeft u de kans om deze Saimaa zeehond te spotten. Indien u opera Lohengrin heeft bijgeboekt dineert u aan het eind van de middag op tijd in een restaurant in Savonlinna. Voor de rest van de groep staat er een gezamenlijk diner in het restaurant van het hotel klaar. Na de opera Lohengrin wordt u per touringcar teruggebracht naar het hotel. 

Saimaa zeehond Finland shutterstock_2193395625

Dag 4 - Neem deel aan de Finse volkstraditie

Vandaag heeft u de gelegenheid om de dag geheel zelf in te delen. Het hotel is voorzien van een echte Lake Spa, gebouwd tussen de rotsen met een prachtig uitzicht op het Saimaameer. Tijdens uw verblijf is eenmalig een bezoek aan de spa inbegrepen. Er zijn in totaal vijf zwembaden aanwezig en zes verschillende sauna’s. Een bezoek aan de sauna is een echt volkstraditie in Finland, het is niet alleen goed voor de gezondheid maar is ook een belangrijk deel van het sociale leven. In het hotel worden ook veel workshops gegeven. Uw reisleider verzorgt vandaag de muziektoelichting op de opera Don Giovanni, die u vanavond in het kasteel bijwoont. Vanavond dineert u vroeg in het restaurant van het hotel. Hierna woont u de opera Don Giovanni bij op het kasteel Olavinlinna. Na de opera wordt u teruggebracht naar het hotel.

Hotel & Spa Resort Järvisydän Lakespa (5)

Dag 5 - Kom tot rust in de Finse natuur

Vandaag brengt u opnieuw een bezoek aan het nationale park. U vaart over het meer en geniet van de groene natuur. Uw gids vertelt u meer over de natuur van Finland en u kunt optimaal genieten van de rust. Ook maakt u samen met de gids een mooie wandeling en u geniet van een gezamenlijke lunch in de natuur. ’s Middags wordt u weer teruggebracht naar het hotel en u kunt op eigen gelegenheid dineren. Indien bijgeboekt bezoekt u vanavond het concert van Peter Bence in kasteel Olavinlinna.

Nationale park bij Saimaameer Finland, shutterstock_1813261180

Dag 6 - Bezoek het Valamo klooster

Na het ontbijt reist u naar het Valamo klooster op ongeveer anderhalf uur rijden van het hotel vandaan. Dit orthodoxe klooster is geheel zelfvoorzienend, waar de eigen wijn bereid wordt. U wordt door het klooster rondgeleid en leert meer over het klooster. Eveneens staat er hier een gezamenlijke lunch voor u klaar. Aan het eind van de middag reist u terug naar het hotel, waar u de avond en het diner vrij te besteden heeft. 

Valamo klooster, Finland shutterstock_674588770

Dag 7 - Bezoek de grootste houten kerk ter wereld

Na het ontbijt verzorgt uw reisleider de laatste muziektoelichting van deze reis over opera Nabucco. Hierna bezoekt u de indrukwekkende Kerimäki-kerk. Deze kerk, die ontworpen is door Anders Granstedt, werd gebouwd tussen 1844 en 1847 en is de grootste houten kerk ter wereld. Het grootste deel van Finland is nauwelijks bevolkt en bestaat slechts uit bossen en meren. Finland is na Rusland het bosrijkste land van Europa. De Finse bossen zijn een bron van inspiratie voor artiesten, ontwerpers en architecten. Vanmiddag heeft enige vrije tijd, waarna u voor de laatste keer naar Savonlinna reist. Hier staat een gezamenlijk diner voor u klaar en bezoekt u opera Nabucco in kasteel Olavinlinna. Een mooie afsluiting van deze bijzondere reis!

Kerimaki-shutterstock_59858953

Dag 8 - Terugreis naar Nederland

Vanochtend checkt u uit bij het hotel, waarna u naar het vliegveld wordt gebracht. Tijdens de terugvlucht landt het vliegtuig nog kort in het Finse Rovaniemi, waarna u in de middag arriveert op de luchthaven van Rotterdam. 

Programmawijzigingen voorbehouden.

Finland-shutterstock_627891779
Toon meer
Toon minder

Reisinformatie

Uw hotel

Hotel & Spa Resort Järvisydän ****
Gelegen aan het prachtige Saimaameer in het Finse merendistrict vindt u dit luxe en rustige hotel & spa. Het hotel beschikt over traditionele restaurants, meerdere saunas en een echte spa. U kunt hier meerdere verwenbehandelingen boeken en yogalessen volgen. Er is overal gratis Wi-Fi beschikbaar. Het personeel helpt u graag met het organiseren van een eigen excursies tijdens de vrije uren. 
Het hotel heeft verschillende type suites beschikbaar. De Scenery Suite, geschikt voor twee personen, beschikt over een woonkamer met kitchenette en een eigen badkamer. Vanuit de grote ramen heeft u een mooi uitzicht op het Finse landschap. Elke suite heeft airconditioning. De Kota Suite, geschikt voor alleengebruik, heeft een eigen privé entree en een gedeelte gemeenschappelijke ruimte. De Kota Suite beschikt over een privé badkamer. Vanuit de suite heeft u een ruim uitzicht op de Finse natuur. In alle suites zijn er gordijnen aanwezig, waardoor u van een goede nachtrust kunt genieten. 

Hotel & Spa Resort Järvisydän Scenery Suite
Scenery Suite
Hotel & Spa Resort Järvisydän Maisemasviitti_JW2
Scenery Suite 's avonds
Hotel & Spa Resort Järvisydän Kota Hotel (19)
Kota Suite
Hotel & Spa Resort Järvisydän Kota Hotel (14)
Kota Suite
Hotel & Spa Resort Järvisydän Kylpyläkuva Super resolution
Lake Spa
Hotel & Spa Resort Järvisydän Lakespa (5)
Lake Spa
Hotel & Spa Resort Järvisydän Outside pool
Buitenzwembad
Veeg naar links

Uw reisleider

Schrijver & kenner van muziek, literatuur en kunst
Arthur van Dijk

"In Nijmegen studeerde ik letterkunde, geschiedenis, filosofie en muziekwetenschappen. Mijn werkzame leven heb ik vooral doorgebracht in de klassieke muziek. Na een periode als projectleider bij de Nationale Reisopera – met een levenslange liefde voor opera tot gevolg – werd ik directeur van het Nationaal Jeugd Orkest (NJO). Een heerlijke periode. Na het NJO was ik nog een tijd orkestdirecteur in Brabant. Vanwege vele orkesttournees heb ik meer dan twintig jaar lang ongelofelijk veel door Europa gereisd. Op de reizen die ik voor Hannick begeleid hoop ik iets van die ‘culturele melange’ mee te geven aan de reizigers."

Arthur van Dijk-1

Vervoer

Directe vluchten met Transavia
10-07-2024 Rotterdam – Savonlinna, 06:55 - 10:40 uur
17-07-2024, Savonlinna – Rotterdam, 11:20 - 15:20 uur, met een tussenlanding in Rovaniemi.
Schemawijzigingen voorbehouden

In de zomerperiode gaat er elke woensdag vanaf Rotterdam Airport een rechtstreekse vlucht naar Savonlinna. De vlucht wordt uitgevoerd door Voigt Travel en Transavia. U kunt erop rekenen dat deze vlucht gegarandeerd vertrekken. 
Vanaf acht weken voor vertrek zijn wij veelal genoodzaakt niet geboekte vliegtuigstoelen terug te geven aan de luchtvaartmaatschappij. Vanaf dat moment bestaat de mogelijkheid dat wij alleen nog tickets in een duurdere tariefsklasse kunnen boeken, waardoor wij u een vluchttoeslag moeten doorberekenen. Uiteraard wordt u in dat geval bij boeking hierover geïnformeerd.

Bagageregeling Transavia
Bij uw vlucht is altijd ruimbagage inbegrepen. Bij Transavia vluchten is dit doorgaans 20 kg per persoon. Wilt u meer kilo’s meenemen kunnen wij dat voor u bijboeken tegen een meerprijs.

Taxiservice vanaf uw huisadres
Onbezorgd op reis? Boek dan een privé taxi vanaf uw huisadres tot het vertrekpunt van de reis. Geen gesleep met koffers: een ontspannen begin van uw reis! De kosten zijn afhankelijk van de route. Onze reisspecialisten informeren u graag!

Taxiservice

Muziektickets

Wij reserveren uw muziektickets rechtstreeks bij operahuizen of via gerenommeerde agentschappen, die hiervoor reserveringskosten en een voorverkooptoeslag berekenen. Deze toeslagen kunnen oplopen tot 55%. De prijzen op uw muziekticket kunnen dus afwijken van de prijs die wij onze partners betalen. Wij raden u aan om op tijd te boeken, zodat u verzekerd bent van muziektickets in een goede categorie. Boeken via Hannick Reizen voorkomt teleurstellingen en lange wachttijden bij de kassa.

Bij annulering worden de muziektickets altijd 100% in rekening gebracht.

Duurzaam op reis

Het hele jaar gaan we op reis. Ver weg of dichter bij huis. Wij laten u heel graag genieten van de talloze mooie plaatsen die er op deze wereld zijn, zodat u elke keer weer nieuwe, unieke ervaringen op kunt doen.
Graag nemen wij u mee hoe wij als familiebedrijf al meer dan 50 jaar onze verantwoordelijkheid nemen op het gebied van duurzaam ondernemen.
Klik hier voor meer informatie.

Prijsinformatie

Reissom
Inbegrepen
Toeslagen
Voorwaarden
8-daagse muziekreis Operafestival Savonlinna in het ongerepte Finland
Vanaf 2.998,- p.p.

Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.

Meer bedenktijd nodig? Neem een optie!
Twijfelt u nog een beetje? Heeft u wel plannen om een muziekreis te gaan maken, maar kunt u nog niet definitief beslissen? Neem dan een vrijblijvende optie!
Wij houden dan een plaatsje voor u vrij op deze reis. Want we hebben graag dat u met ons mee gaat. Op deze manier heeft u meer tijd om er nog even over na te denken en voorkomt u de teleurstelling van prijsverhoging of een volgeboekte reis.

Vertrekdatum
Prijs per persoon
10 juli 2024
v.a. 2.998,-

• Uitstekende categorie zitplaatsen
• Verblijf (7 overnachtingen) in het uitstekende 4-sterren Hotel & Spa Resort Järvisydän (incl. ontbijt)
• Een glaasje wijn en kopje koffie tijdens de maaltijden buiten de deur
• Boeiende muziektoelichtingen door uw Hannick reisleider
• Directe Transavia-vluchten (incl. ruimbagage)
• 7 keer lunch of diner
• Excursieprogramma en entreegelden

Muziekprogramma

Inbegrepen
13 juli, opera Don Giovanni (Mozart) 
16 juli, opera Nabucco (Verdi)

Optionele muziek
12 juli, opera Lohengrin (Wagner), € 238,- (incl. transfers v.v.)
14 juli, concert Peter Bence, € 138,- (incl. transfers v.v.)

Optionele muziek
12 juli, opera Lohengrin (Wagner), € 238,- (incl. transfers v.v.)
14 juli, concert Peter Bence, € 138,- (incl. transfers v.v.)

• Toeslag 2-persoonskamer voor alleengebruik € 398,- 
• Eventuele brandstoftoeslag
• Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.

Op deze reis zijn de volgende voorwaarden van toepassing:

ANVR-voorwaarden
SGR-voorwaarden
Garantieregeling Stichting Calamiteitenfonds Reizen
Algemene voorwaarden / Boekingsinformatie van Hannick Reizen zoals vermeld op deze website

Betaling
Hannick Reizen is aangesloten bij de ANVR en SGR. Voor u de garantie dat uw muziekreis in goede handen is. Zodra u van ons de bevestiging, welke tevens de factuur is, heeft ontvangen, verzoeken wij u 15% van de totale reissom + een verhoging van de aanbetaling aan ons over te maken, dit is de aanbetaling. Het restant van de reissom dient uiterlijk 6 weken voor aanvang van de reis in ons bezit te zijn. Indien u uw muziekreis boekt binnen 6 weken voor aanvang van de muziekreis dan dient u na ontvangst van de bevestiging/factuur de totale reissom per direct aan ons te voldoen.

Voorwaarden
Op deze reis zijn de ANVR- en SGR-voorwaarden van toepassing, evenals de Algemene Voorwaarden zoals vermeld op deze website. Echter voor deze muziekreis hanteren wij afwijkende (aan)betalings- en annuleringsvoorwaarden. Wijzigingen in het dag- en muziekprogramma om organisatorische redenen voorbehouden.
Indien een aanmelding ongedaan wordt gemaakt, zijn per persoon de volgende annuleringskosten verschuldigd:

• Bij annulering tot 65 dagen voor vertrek: 15% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling wegens non-refundable reiselementen
• Bij annulering vanaf 65 dagen (inclusief) tot 42 dagen (exclusief) voor vertrek: 35% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling wegens non-refundable reiselementen
• Bij annulering vanaf 42 dagen (inclusief) tot 28 dagen (exclusief) voor vertrek: 55% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling wegens non-refundable reiselementen
• Bij annulering vanaf 28 dagen (inclusief) tot 5 dagen (exclusief) voor vertrek: 85% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling wegens non-refundable reiselementen
• Bij annulering vanaf de 5e dag voor vertrek: de volledige reissom.

Groepsgrootte
Voor alle groepsreizen geldt een minimum aantal deelnemers. Met minder deelnemers kan de reis helaas niet worden uitgevoerd. Voor vliegreizen is dit doorgaans minimaal 12 deelnemers. Voor touringcarreizen geldt doorgaans een minimum van 15 deelnemers. Indien dit aantal niet wordt gerealiseerd kan Hannick Reizen de reisovereenkomst opzeggen.

Reissom
8-daagse muziekreis Operafestival Savonlinna in het ongerepte Finland
Vanaf 2.998,- p.p.

Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.

Meer bedenktijd nodig? Neem een optie!
Twijfelt u nog een beetje? Heeft u wel plannen om een muziekreis te gaan maken, maar kunt u nog niet definitief beslissen? Neem dan een vrijblijvende optie!
Wij houden dan een plaatsje voor u vrij op deze reis. Want we hebben graag dat u met ons mee gaat. Op deze manier heeft u meer tijd om er nog even over na te denken en voorkomt u de teleurstelling van prijsverhoging of een volgeboekte reis.

Vertrekdatum
Prijs per persoon
10 juli 2024
v.a. 2.998,-
Inbegrepen

• Uitstekende categorie zitplaatsen
• Verblijf (7 overnachtingen) in het uitstekende 4-sterren Hotel & Spa Resort Järvisydän (incl. ontbijt)
• Een glaasje wijn en kopje koffie tijdens de maaltijden buiten de deur
• Boeiende muziektoelichtingen door uw Hannick reisleider
• Directe Transavia-vluchten (incl. ruimbagage)
• 7 keer lunch of diner
• Excursieprogramma en entreegelden

Muziekprogramma

Inbegrepen
13 juli, opera Don Giovanni (Mozart) 
16 juli, opera Nabucco (Verdi)

Optionele muziek
12 juli, opera Lohengrin (Wagner), € 238,- (incl. transfers v.v.)
14 juli, concert Peter Bence, € 138,- (incl. transfers v.v.)

Toeslagen

Optionele muziek
12 juli, opera Lohengrin (Wagner), € 238,- (incl. transfers v.v.)
14 juli, concert Peter Bence, € 138,- (incl. transfers v.v.)

• Toeslag 2-persoonskamer voor alleengebruik € 398,- 
• Eventuele brandstoftoeslag
• Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.

Voorwaarden

Op deze reis zijn de volgende voorwaarden van toepassing:

ANVR-voorwaarden
SGR-voorwaarden
Garantieregeling Stichting Calamiteitenfonds Reizen
Algemene voorwaarden / Boekingsinformatie van Hannick Reizen zoals vermeld op deze website

Betaling
Hannick Reizen is aangesloten bij de ANVR en SGR. Voor u de garantie dat uw muziekreis in goede handen is. Zodra u van ons de bevestiging, welke tevens de factuur is, heeft ontvangen, verzoeken wij u 15% van de totale reissom + een verhoging van de aanbetaling aan ons over te maken, dit is de aanbetaling. Het restant van de reissom dient uiterlijk 6 weken voor aanvang van de reis in ons bezit te zijn. Indien u uw muziekreis boekt binnen 6 weken voor aanvang van de muziekreis dan dient u na ontvangst van de bevestiging/factuur de totale reissom per direct aan ons te voldoen.

Voorwaarden
Op deze reis zijn de ANVR- en SGR-voorwaarden van toepassing, evenals de Algemene Voorwaarden zoals vermeld op deze website. Echter voor deze muziekreis hanteren wij afwijkende (aan)betalings- en annuleringsvoorwaarden. Wijzigingen in het dag- en muziekprogramma om organisatorische redenen voorbehouden.
Indien een aanmelding ongedaan wordt gemaakt, zijn per persoon de volgende annuleringskosten verschuldigd:

• Bij annulering tot 65 dagen voor vertrek: 15% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling wegens non-refundable reiselementen
• Bij annulering vanaf 65 dagen (inclusief) tot 42 dagen (exclusief) voor vertrek: 35% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling wegens non-refundable reiselementen
• Bij annulering vanaf 42 dagen (inclusief) tot 28 dagen (exclusief) voor vertrek: 55% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling wegens non-refundable reiselementen
• Bij annulering vanaf 28 dagen (inclusief) tot 5 dagen (exclusief) voor vertrek: 85% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling wegens non-refundable reiselementen
• Bij annulering vanaf de 5e dag voor vertrek: de volledige reissom.

Groepsgrootte
Voor alle groepsreizen geldt een minimum aantal deelnemers. Met minder deelnemers kan de reis helaas niet worden uitgevoerd. Voor vliegreizen is dit doorgaans minimaal 12 deelnemers. Voor touringcarreizen geldt doorgaans een minimum van 15 deelnemers. Indien dit aantal niet wordt gerealiseerd kan Hannick Reizen de reisovereenkomst opzeggen.

Hannick Reizen_Jerina_CTA Blok
Wij staan voor u klaar
Onze Travel Consultants geven u graag advies

Neem contact met ons op voor meer informatie over onze bijzondere muziekreizen en de verschillende mogelijkheden. 

Bel +31 (0)88 - 13 07 340
Brochure Muziekreizen_najaar-winter 2024-2025_MU
Luxe brochure
De mooiste muziekreizen in één brochure
  • Boordevol reisinspiratie
  • Unieke arrangementen
  • Gratis bij u thuisbezorgd
Brochure aanvragen

Vergelijkbare reizen

Bekijk onze selectie bijzondere en unieke muziekreizen naar de mooiste operahuizen en hoogstaande festivals met medewerking van de allerbeste musici