Bel ons
Menu
Sluit
Bel ons
Menu
Sluit
ABO 2016 ©FoppeSchut. fc_DSC7571
Home
Reisaanbod
Muziekreizen
Schilderachtig Straatsburg tijdens de advent

Meet & Greet met Ton Koopman

Brochure aanvragen Brochure aanvragen
Navigatie
Unieke belevenis Muziekprogramma Programma en excursies Reisinformatie Prijsinformatie
Brochure aanvragen Brochure aanvragen

Ontdek het Elzas

Straatsburg is een parel met een indrukwekkend centrum met een wereldberoemde brugcombinatie en goed bewaard gebleven vakwerkhuizen. De kathedraal met het astronomisch uurwerk is zeer indrukwekkend. Muzikaal geniet u van The Messiah o.l.v. 'onze’ wereldberoemde Ton Koopman, inclusief een exclusieve Meet & Greet! Daarnaast bezoekt u een uitvoering van de betekenisvolle opera Die Zauberflöte. Naast Straatsburg is ook Colmar een stadje in de Elzas dat zeer de moeite waard is. Zeker voor muziekliefhebbers die in Colmar het Isenheimer Altar van Matthias Grünewald kunnen bewonderen. Paul Hindemith heeft zijn symfonie Mathis der Maler op dit altaarstuk gebaseerd.

shutterstock_126590048 Straatsburg
Straatsburg
shutterstock_1335378839 Straatsburg
Straatsburg
shutterstock_2160240929 Palais Rohan Straatsburg
Palais Rohan Straatsburg
shutterstock_2177638829 Palais Rohan Straatsburg
Palais Rohan Straatsburg
shutterstock_1248394285 Straatsburg - Barrage Vauban-1
Straatsburg - Barrage Vauban
shutterstock_2177637449 Palais Rohan Straatsburg
Palais Rohan Straatsburg
Veeg naar links

Muziekprogramma

 • Woensdag 14 december, Ton Koopman met The Messiah - inbegrepen
 • Donderdag 15 december, opera Die Zauberflöte (Mozart) - inbegrepen

Foto Ton Koopman © Aldo Allessie
Foto Die Zauberfloöte © Monika Rittershaus

Het muziekprogramma wordt nader beschreven onder de afbeeldingen. 

Woensdag 14 december - Ton Koopman met The Messiah

PMC-Salle Érasme (20:00 uur)

Dirigent
Ton Koopman

Uitvoerenden
Amsterdam Baroque Orchestra and Choir
Elisabeth Breuer, Maarten Engeltjes, Tilman Lichdi, Andreas Wolf

Muziek
Georg F. Händel:              The Messiah HWV 56

Händel is de enige componist wiens werken vanaf zijn leven tot vandaag de dag continu zijn uitgevoerd. Dat heeft vooral te maken met zijn indrukwekkende oratoria en de geliefde koren. The Messiah is er een van, ook al is dit werk geen typisch oratorium in de zin dat het geen doorgaand verhaal is. Het werk is in drie delen verdeeld, grofweg in de aankondiging en geboorte van Christus, zijn lijdensweg en kruisiging en tot slot zijn wederopstanding. Deze hoopvolle compositie wordt meestal in de adventstijd uitgevoerd.

© Foppe Schut

ABO 2016 -®FoppeSchut. fc_C6A8731

Donderdag 15 december - opera Die Zauberflöte (Mozart)

Opéra Strasbourg (20:00 uur)

Dirigent
Andreas Spering

Regie
Johanny Bert

Uitvoerenden
Chœur de l'Opéra national du Rhin, Les Petits Chanteurs de Strasbourg - Maîtrise de l'Opéra national du Rhin, Orchestre symphonique de Mulhouse
Nicolaï Elsberg, Anna Siminska, Trystan Llŷr Griffiths, Helène Carpentier, e.a.

Die Zauberflöte staat vol van symboliek en draagt onder andere vergeving en tolerantie uit. In dit betekenisvolle sprookjesachtige verhaal zet Mozart de verschillende personages en eigenschappen muzikaal op zijn overtuigende manier neer. De integere en goede Sarastro straalt met zijn rustige melodieën en lage bas zo veel wijsheid uit. Ook aan een vrolijk stel dat vooral wil genieten, maar wel het hart op de goede plek heeft, ontbreekt het niet. Een zeker vermakelijke als ook tot denken aanzettende muzikale ervaring.

© Monika Rittershaus

Zauberflöte_04_Foto_Monika Rittershaus_hf aangepast

Programma en excursies

Dag 1 - Aankomst in Straatsburg

Vandaag reist u per comfortabele Royal Class Touringcar naar het Franse Strasbourg. Aan het begin van de avond arriveert u in het hotel. U dineert gezamenlijk in een goed restaurant.

shutterstock_411344659 Straatsburg

Dag 2 - Ontdek Straatsburg

Na het ontbijt neemt een Nederlandssprekende gids u mee door de stad. U heeft de kans om de hoofdstad van Elzas te ontdekken. Met zijn historisch erfgoed is er genoeg te zien. Zo bezoekt u Grande Ile wat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Eveneens bezoekt u La Petite France, bekend als het meest pittoreske deel van Straatsburg. Om half 1 kunt u de astronomische klok bekijken. U luncht hierna op eigen gelegenheid. Uw reisleider verzorgt vanmiddag de eerste muziektoelichting, waarna u gezamenlijk dineert.

shutterstock_531978820 Straatsburg

Dag 3 - Rohan paleis én Ton Koopman

Vanmorgen wordt u per Royal Class touringcar naar Straatsburg gebracht. Hierna neemt uw gids u mee naar het Rohan Paleis. Het gebouw is een van de belangrijkste expressie van de lokale barokarchitectuur. U luncht op eigen gelegenheid en de middag is ter vrije besteding. Aan het einde van de middag verzorgt uw reisleider de muziektoelichting over het concert van vanavond. Na een gezamenlijk diner vertrekt u naar Palais de la musique et de congrès voor het concert met Ton Koopman. 

shutterstock_61609303 Straatsburg - Astronomical Clock-1

Dag 4 - Opera Die Zauberflöte

Na het ontbijt vertrekt u per Royal Class touringcar naar Colmar. Eveneens verzorgt uw reisleider de muziektoelichting over de opera Die Zauberflöte welke vanavond op het programma staat. Dit charmante kleine dorp Colmar staat bekend om de kleurrijke huizen. U ontdekt het historisch centrum met de kathedraal en Place de l'Ancienne Douane. U brengt een bezoek aan het Unterlinden Museum met het Isenheim Altarpiece. U luncht op eigen gelegenheid en u kunt kort de kerstmarkten bezoeken voor eventueel een lokale delicatesse. In de middag vertrekt u naar een lokale wijngaard voor een wijnproeverij. Na terugkomst in uw hotel heeft u kort de tijd u even op te frissen voor uw avondprogramma. Voordat u naar Opera Strasbourg vertrekt, dineert u gezamenlijk in een lokaal restaurant. Hierna bezoekt u Die Zauberflöte.

shutterstock_1123403039 Palais Rohan Straatsburg

Dag 5 - Terugreis naar Nederland

Na het uitchecken begint uw terugreis per Royal Class Touringcar. Onderweg wordt er gestopt voor een afscheidslunch, waarna u verder reist naar de uitstapplaatsen.

Programmawijzigingen voorbehouden.

shutterstock_1248394288 Straatsburg

Reisinformatie

Uw hotel

Citadines Eurométropolo Strasbourg
Het uitstekende 4-sterrenhotel beschikt over een spa- en wellnesscentrum met een binnenzwembad, een fitnesruimte en een Turks bad. Het hotel biedt u gratis Wi-Fi. Alle kamers beschikken over airconditioning en een flatscreen-tv. De wijk Petite France ligt op 3,7 kilometer van het hotel vandaan.

Vervoer

U reist per comfortabele Royal Class touringcar

Opstapplaatsen:

 • Amsterdam -Station Amsterdam RAI, taxistrook onder de A10
 • Den Haag - Den Haag Centraal, busplatform 
 • Utrecht - Station CS Jaarbeurszijde, voor het NH hotel
 • Arnhem - Van der Valk Arnhem, vlakbij uitvalswegen A12 en A50

Met de auto naar Arnhem?
Vanuit Utrecht: neem de A12 richting Arnhem. Afslag 25, Oosterbeek. Sla op het einde van de afrit rechstaf de Amsterdamse weg/N224 op. Bij de 2e stoplichten rechtsaf.
Vanuit Zwolle: neem de A50 richting Arnhem. Vervolgens A12/E35 richting Arnhem. Daarna Afslag 25, Oosterbeek. Bij de stoplichten linksaf. Vervolgens bij het derde stoplicht rechtsaf.
Vanuit Den Bosch: neem de A50 richting Zwolle. Afslag 25, Oosterbeek. Bij de stoplichten linksaf. Vervolgens bij het derde stoplicht rechtsaf.
Vanaf het Centraal Station Arnhem kunt u een directe busverbinding nemen naar het hotel. De bushaltes bevinden zich voor het Van der Valk Hotel en zijn genoemd naar het hotel.

Overnachting in Arnhem
Bij het Van der Valk Hotel Arnhem kunt u een overnachting boeken voorafgaand aan de reis. Uw auto kan hier gedurende de reis gratis blijven staan. Deze kunt u bij boeking reserveren:

2-persoonskamer Comfort: € 65,- p.p.p.n.
Toeslag alleengebruik € 45,- p.p.p.n.

Bovenstaand tarief is inclusief ontbijt, toeristenbelasting, parkeerplaats voor uw auto en gratis gebruik van de wellness.

Hannick Touringcar

Muziektickets

Wij reserveren uw muziektickets rechtstreeks bij operahuizen of via gerenommeerde agentschappen, die hiervoor reserveringskosten en een voorverkooptoeslag berekenen. Deze toeslagen kunnen oplopen tot 55%. De prijzen op uw muziekticket kunnen dus afwijken van de prijs die wij onze partners betalen. Wij raden u aan om op tijd te boeken, zodat u verzekerd bent van muziektickets in een goede categorie. Boeken via Hannick Reizen voorkomt teleurstellingen en lange wachttijden bij de kassa.

Bij annulering worden de muziektickets altijd 100% in rekening gebracht.

Verantwoord op reis

Bij Hannick Reizen kunt u uw CO2 voetafdruk compenseren. Voor elke € 10,- plant ZOA 4 bomen voor u! Op deze reis kunt u uw CO2 voetafdruk compenseren door 8 bomen p.p. te doneren of een deel ervan. Uw donatie wordt zeer op prijs gesteld.

Klik hier voor meer informatie.

Prijsinformatie

Reissom
Inbegrepen
Toeslagen
Voorwaarden
5-daagse muziekreis Schilderachtig Straatsburg tijdens de advent
Vanaf 1.398,- p.p.

Meer bedenktijd nodig? Neem een optie!
Twijfelt u nog een beetje? Heeft u wel plannen om een muziekreis te gaan maken, maar kunt u nog niet definitief beslissen? Neem dan een vrijblijvende optie!
Wij houden dan een plaatsje voor u vrij op deze reis. Want we hebben graag dat u met ons mee gaat. Op deze manier heeft u meer tijd om er nog even over na te denken en voorkomt u de teleurstelling van prijsverhoging of een volgeboekte reis.

Vertrekdatum
Prijs per persoon
12 december 2022
v.a. 1.398,-
 • Uitstekende categorie zitplaatsen
 • Verblijf (4 overnachtingen) in een uitstekend 4-sterrenhotel (incl. ontbijt)
 • Een glaasje wijn en kopje koffie tijdens de maaltijden buiten de deur
 • Boeiende muziekinleidingen door uw Hannick reisleider
 • Reis per Royal Class Touringcar
 • 5 keer lunch of diner
 • Excursieprogramma en entreegelden

Muziekprogramma

Inbegrepen
14 december, Ton Koopman met The Messiah
15 december, opera Die Zauberflöte (Mozart)

• Toeslag 2-persoonskamer voor alleengebruik € 298,-
• Eventuele brandstoftoeslag
• ANVR boekingskosten € 30,- per factuur
• Calamiteitenfonds € 2,50 en SGR Consumentenbijdrage € 5,- per persoon

Op deze reis zijn de volgende voorwaarden van toepassing:

- ANVR-voorwaarden
- SGR-voorwaarden
- Garantieregeling Stichting Calamiteitenfonds Reizen
- Algemene voorwaarden / Boekingsinformatie van Hannick Reizen zoals vermeld op deze website

Betaling
Hannick Reizen is aangesloten bij de ANVR en SGR. Voor u de garantie dat uw muziekreis in goede handen is. Zodra u van ons de bevestiging, welke tevens de factuur is, heeft ontvangen, verzoeken wij u 15% van de totale reissom + een verhoging van de aanbetaling aan ons over te maken, dit is de aanbetaling. Het restant van de reissom dient uiterlijk 6 weken voor aanvang van de reis in ons bezit te zijn. Indien u uw muziekreis boekt binnen 6 weken voor aanvang van de muziekreis dan dient u na ontvangst van de bevestiging/factuur de totale reissom per direct aan ons te voldoen.

Voorwaarden
Op deze reis zijn de ANVR- en SGR-voorwaarden van toepassing, evenals de Algemene Voorwaarden zoals vermeld op deze website. Echter voor deze muziekreis hanteren wij afwijkende (aan)betalings- en annuleringsvoorwaarden. Wijzigingen in het dag- en muziekprogramma om organisatorische redenen voorbehouden.
Indien een aanmelding ongedaan wordt gemaakt, zijn per persoon de volgende annuleringskosten verschuldigd:

 • Bij annulering tot 65 dagen voor vertrek: 15% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling wegens non-refundable reiselementen
 • Bij annulering vanaf 65 dagen (inclusief) tot 42 dagen (exclusief) voor vertrek: 35% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling wegens non-refundable reiselementen
 • Bij annulering vanaf 42 dagen (inclusief) tot 28 dagen (exclusief) voor vertrek: 55% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling wegens non-refundable reiselementen
 • Bij annulering vanaf 28 dagen (inclusief) tot 5 dagen (exclusief) voor vertrek: 85% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling wegens non-refundable reiselementen
 • Bij annulering vanaf de 5e dag voor vertrek: de volledige reissom.

Groepsgrootte
Voor alle groepsreizen geldt een minimum aantal deelnemers. Met minder deelnemers kan de reis helaas niet worden uitgevoerd. Voor vliegreizen is dit doorgaans minimaal 12 deelnemers. Voor touringcarreizen geldt doorgaans een minimum van 15 deelnemers. Indien dit aantal niet wordt gerealiseerd kan Hannick Reizen de reisovereenkomst opzeggen.

Reissom
5-daagse muziekreis Schilderachtig Straatsburg tijdens de advent
Vanaf 1.398,- p.p.

Meer bedenktijd nodig? Neem een optie!
Twijfelt u nog een beetje? Heeft u wel plannen om een muziekreis te gaan maken, maar kunt u nog niet definitief beslissen? Neem dan een vrijblijvende optie!
Wij houden dan een plaatsje voor u vrij op deze reis. Want we hebben graag dat u met ons mee gaat. Op deze manier heeft u meer tijd om er nog even over na te denken en voorkomt u de teleurstelling van prijsverhoging of een volgeboekte reis.

Vertrekdatum
Prijs per persoon
12 december 2022
v.a. 1.398,-
Inbegrepen
 • Uitstekende categorie zitplaatsen
 • Verblijf (4 overnachtingen) in een uitstekend 4-sterrenhotel (incl. ontbijt)
 • Een glaasje wijn en kopje koffie tijdens de maaltijden buiten de deur
 • Boeiende muziekinleidingen door uw Hannick reisleider
 • Reis per Royal Class Touringcar
 • 5 keer lunch of diner
 • Excursieprogramma en entreegelden

Muziekprogramma

Inbegrepen
14 december, Ton Koopman met The Messiah
15 december, opera Die Zauberflöte (Mozart)

Toeslagen

• Toeslag 2-persoonskamer voor alleengebruik € 298,-
• Eventuele brandstoftoeslag
• ANVR boekingskosten € 30,- per factuur
• Calamiteitenfonds € 2,50 en SGR Consumentenbijdrage € 5,- per persoon

Voorwaarden

Op deze reis zijn de volgende voorwaarden van toepassing:

- ANVR-voorwaarden
- SGR-voorwaarden
- Garantieregeling Stichting Calamiteitenfonds Reizen
- Algemene voorwaarden / Boekingsinformatie van Hannick Reizen zoals vermeld op deze website

Betaling
Hannick Reizen is aangesloten bij de ANVR en SGR. Voor u de garantie dat uw muziekreis in goede handen is. Zodra u van ons de bevestiging, welke tevens de factuur is, heeft ontvangen, verzoeken wij u 15% van de totale reissom + een verhoging van de aanbetaling aan ons over te maken, dit is de aanbetaling. Het restant van de reissom dient uiterlijk 6 weken voor aanvang van de reis in ons bezit te zijn. Indien u uw muziekreis boekt binnen 6 weken voor aanvang van de muziekreis dan dient u na ontvangst van de bevestiging/factuur de totale reissom per direct aan ons te voldoen.

Voorwaarden
Op deze reis zijn de ANVR- en SGR-voorwaarden van toepassing, evenals de Algemene Voorwaarden zoals vermeld op deze website. Echter voor deze muziekreis hanteren wij afwijkende (aan)betalings- en annuleringsvoorwaarden. Wijzigingen in het dag- en muziekprogramma om organisatorische redenen voorbehouden.
Indien een aanmelding ongedaan wordt gemaakt, zijn per persoon de volgende annuleringskosten verschuldigd:

 • Bij annulering tot 65 dagen voor vertrek: 15% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling wegens non-refundable reiselementen
 • Bij annulering vanaf 65 dagen (inclusief) tot 42 dagen (exclusief) voor vertrek: 35% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling wegens non-refundable reiselementen
 • Bij annulering vanaf 42 dagen (inclusief) tot 28 dagen (exclusief) voor vertrek: 55% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling wegens non-refundable reiselementen
 • Bij annulering vanaf 28 dagen (inclusief) tot 5 dagen (exclusief) voor vertrek: 85% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling wegens non-refundable reiselementen
 • Bij annulering vanaf de 5e dag voor vertrek: de volledige reissom.

Groepsgrootte
Voor alle groepsreizen geldt een minimum aantal deelnemers. Met minder deelnemers kan de reis helaas niet worden uitgevoerd. Voor vliegreizen is dit doorgaans minimaal 12 deelnemers. Voor touringcarreizen geldt doorgaans een minimum van 15 deelnemers. Indien dit aantal niet wordt gerealiseerd kan Hannick Reizen de reisovereenkomst opzeggen.

Hannick Reizen_Jerina_CTA Blok
Wij staan voor u klaar
Onze Travel Consultants geven u graag advies

Neem contact met ons op voor meer informatie over onze bijzondere muziekreizen en de verschillende mogelijkheden. 

Bel +31 (0)88 - 13 07 340
Brochure Destin Muziekreizen zomer - najaar 2024_Mockup
Luxe brochure
De mooiste muziekreizen in één brochure
 • Boordevol reisinspiratie
 • Unieke arrangementen
 • Gratis bij u thuisbezorgd
Brochure aanvragen

Vergelijkbare reizen

Bekijk ook onze andere muziekreizen naar de mooiste festivals en operahuizen wereldwijd