Bel ons
Menu
Sluit
Bel ons
Menu
Sluit
La traviata, Theater Duisburg c_Birgit Hupfeld
Home
Reisaanbod
Muziekreizen
Muzikale kerstcruise over de romantische Rijn

Vier kerst aan boord van het luxe hotelschip

muziekreizen

Muzikale kerstcruise over de romantische Rijn

Een prachtige, feestelijke Kerstcruise met dagelijks optredens van het Amatis Trio  aan boord van het sfeervolle 5-sterrenschip Swiss Sapphire en een kerstconcert in Remagen

Volpension
Concert
Opera
Kerst
Volgend vertrek
21-12-2024
Reisduur
7 dagen
Vertrekpunt
Nijmegen
Reisleider
Joost van der Meent, Onno Verschoor
Schip
HS Swiss Sapphire *****
Destin
Vanaf 1.898,-
Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.

Feestelijke muziekcruise 

Met groot genoegen nodigen we u uit om kerst aan boord van het 5-sterren superior luxe hotelschip Swiss Sapphire te vieren. Als één van Europa's mooiste schepen, vindt u aan boord een royale keuze aan suites. De prachtige kleurstelling en inrichting geven hotelschip Swiss Sapphire een warme en chique uitstraling. Vanuit Nijmegen vaart u over de Rijn langs verschillende Duitse steden naar de Loreley Passage. U kunt o.a. een bezoek brengen aan Keulen, Bonn, Düsseldorf en Duisburg. Tijdens de gehele cruise vaart het sprankelende Amatis Trio mee en speelt een afwisselend en sfeervol programma voor u. Van origine uit Amsterdam afkomstig wordt het samenspel vaak omschreven als adembenemend. Ze verzorgen elke dag een concert in de salon van de Swiss Sapphire. Indien gewenst kunt u in de Oper in Keulen de opera La bohème van Puccini bijwonen. Nadat u op de Rijn langs al de schilderachtige kastelen en plaatsen vol van legendes bent gevaren, arriveert u in Remagen. De muziek staat hier geheel in de kerstsfeer en ook aan boord is de kerstsfeer alom aanwezig met muziek en verhalen. In de stad Remagen, dichtbij Bonn gelegen, heeft Hannick Muziekreizen in de ongelofelijk mooie Apollinariskerk een sfeervol kerstconcert voor u georganiseerd. Op tweede kerstdag bezoekt u zowel Düsseldorf als Duisburg, in het Theater in Duisburg kunt u optioneel de opera La traviata bijwonen. De volgende dag ontscheept u in Nijmegen. Welkom aan boord voor een zeer feestelijke muzikale kerstcruise!

Scylla-Swiss-Sapphire-56
Swiss Sapphire
Keulen Kerst
Keulen in kerstsfeer
Amatis Trio c_Foppe Schut2
Amatis Trio © Foppe Schut
Keulen+by+night
Keulen
Keulen 1
Keulen
Bonn
Bonn
Bonn+-+shutterstock_727937296
Bonn
Kerstmarkt in Bonn centrum
Kerstmarkt in Bonn
Koblenz kerstmarkt shutterstock_2083521673
Kerstmarkt Koblenz
Koblenz uitzicht
Koblenz
Düsseldorf shutterstock
Düsseldorf in kerstsferen
Düsseldorf
Düsseldorf in kerstsfeer
Düsseldorf 3
Düsseldorf
Theater Duisburg presse_foto_jens_wegener 2
Theater Duisburg © Jens Wegener
La traviata, Theater Duisburg c_Birgit Hupfeld (2)
La traviata in Theater Duisburg © Birgit Hupfeld
Veeg naar links

Muziekprogramma

 • Zaterdag 21 t/m Vrijdag 27 december, Amatis Trio aan boord - inbegrepen
 • Zondag 22 december, opera La bohème (Puccini) - optioneel
 • Woensdag 25 december, Feestelijke muziek in Remagen - inbegrepen
 • Donderdag 26 december, opera La traviata (Verdi) - optioneel

Het muziekprogramma wordt nader beschreven onder de afbeeldingen. 

Foto Amatis Trio © Foppe Schut
Foto Theater Duisburg © Hans Jörg Michel

Zaterdag 21 t/m Vrijdag 27 december - Amatis Trio aan boord

aan boord van hotelschip Swiss Sapphire

‘Adembenemend! Met een uitzonderlijk oor voor kleur en nuances’, ze beschreef het prestigieuze Britse Music Magazine The Strad een optreden van het Amatis Pianotrio. Van origine uit Amsterdam afkomstig betekende het voor het tegenwoordig in Salzburg gevestigde trio de doorbraak tot de internationale muziekpodia. 
Het Duits (violiste Lea Hausman)/Brits (cellist Samuel Shepard)/Nederlandse (pianist Mengjie Han) ensemble trad sindsdien op in 43 verschillende landen, in concertzalen als Wigmore Hall, de Elbphilharmonie en het Concertgebouw. Ze inmiddels te gast bij festivals de BBC Proms, het Verbier Festival en het Edinburgh Festival. Afgelopen voorjaar gaf het Amatis Trio zes concerten met de wereldberoemde bas/bariton Thomas Quasthoff.  
Gevormd door o.a. de leden van het Hagen Quartet en pianist Menahim Pressler doceert het Trio tegenwoordig ook zelf: ze geven met regelmaat masterclasses o.a. aan het Cambridge University. 

© Marco Borggreve

Amatis Piano Trio c_Marco Borggreve

Zondag 22 december - opera La bohème (Puccini)

Oper Köln (18:00 uur)

Dirigent
Giuseppe Finzi

Regie
Michael Hampe

Uitvoerenden
Arthur Espiritu, Wolfgang Stefan Schwaiger, Rhydian Jenkins, e.a.
Chor der Oper Köln
Knaben und Mädchen der Kölner Dommusik
Gürzenich-Orchester Köln

Deze opera is gebaseerd op een libretto van de vrienden IIIica en Giacosa. Centraal staan de menselijke gevoelens: liefde, onverschilligheid, slechtheid en hartstocht. Tegen de achtergrond van een levendig Parijs’ bohemiensleven schetst Puccini de oplaaiende liefde van de dichter Rodolfo en zijn buurmeisje, het naaistertje Mimi. Helaas, het mag niet zo zijn… Mimi is ziek en sterft. Anders dan zijn Italiaanse voorgangers wilde Puccini het echte leven schetsen, met alle schone en rauwe kanten. Een nieuwe operastijl, het Verisme was het resultaat. 

Prijs: € 128,- (incl. transfers v.v.)

© Michele Crosera

La bohème -c_michele crosera

Woensdag 25 december - Feestelijke muziek in Remagen

in Apollinariskerk Remagen (17:30 uur)

Uitvoerenden
Kölner Kammerensemble 

Muziek
Programma n.n.t.b.

Het Kölner Kammerensemble is samengesteld uit onder andere musici van het Kölner Kammerorchester. Het Kölner Kammerorchester is het oudste kamerorkest van Duitsland en is in 1923 opgericht. Ze hebben onder andere Wilhelm Kempff op een tournee begeleid. Veel aanstormend talent wordt de weg geëffend door dit orkest. De huidige dirigent, Christoph Poppen is allerminst een onbekende en zet de traditie van een warme strijkersklank en duidelijke structuren verder voort.
Speciaal voor u speelt het Kölner Kammerensemble een speciaal samengesteld programma, zodat u een uniek concert kunt beleven.

© Matthias Buslau

kammerorchesterkoeln c_MatthiasBuslau1

Donderdag 26 december - opera La traviata (Verdi)

Theater Duisburg (18:30 uur)

Dirigent
N.n.b.

Regie
Andreas Homoki

Uitvoerenden
Luiza Fatyol, Katya Semenisty, Rita Kapfhammer, Anooshah Golesorkhi, e.a.
Chor der Deutschen Oper am Rhein
Duisburger Philharmoniker

La traviata ontstond in een periode dat Verdi op het toppunt van zijn creatieve kunnen stond. Anders dan zijn eerdere werken bevat La traviata nu juist niet de revolutionaire vrijheidsgedachte die veel van zijn andere werken kenmerkt. La traviata ('de dolende') gaat over een onmogelijke liefde tegen de achtergrond van rangen en standen. De opera is gebaseerd op de roman en het toneelstuk La dame aux camélias  van Alexandre Dumas. In 1851 bezocht Verdi een opvoering ervan in Parijs en hij was zo onder de indruk dat hij dezelfde avond nog muzikale ideeën ging noteren. La traviata beleefde zijn première in 1853 in het Teatro La Fenice in Venetië en zou uitgroeien tot Verdi’s meest geliefde opera.

Prijs: € 78,- (incl. transfers v.v.)

© Birgit Hupfeld

La traviata, Theater Duisburg c_Birgit Hupfeld

Programma en excursies

Dag 1 - Welkom aan boord in Nijmegen

Vanmiddag bent u van harte welkom aan boord van het 5-sterren luxe hotelschip Swiss Sapphire. U wordt verwelkomd door uw reisleiding en crew van het schip. Het schip is speciaal aangekleed voor de feestdagen om tot een ultiem verblijf voor u te zijn tijdens de kerstperiode. Ondertussen gooit de kapitein de trossen los en zet koers naar Keulen waar wij de volgende dag zullen aankomen. U geniet van een heerlijke avond aan boord en er is alle ruimte om uw reisgenoten te leren kennen. Er staat een heerlijk diner voor u klaar aan boord alvorens u geniet van de eerste muziektoelichting van uw reisleiders en het eerste concert van het Amatis Trio aan boord. 

Nijmegen 3, shutterstock

Dag 2 - Opera La bohème in Keulen

Na een uitgebreid ontbijtbuffet aan boord verzorgt het Amatis Trio een tweede concert in de salon aan boord. U heeft vandaag de gelegenheid om Keulen te ontdekken. Optioneel kunt u onder begeleiding van een deskundige gids de bijzondere plekken en verhalen van deze stad beleven. Vandaag is de een na laatste dag dat de kerstmarkten in Keulen open zijn. Bezoek de feestelijke kerstmarkten met uitzicht op de indrukwekkende dom. De uitstekende lunch wordt geserveerd aan boord. Indien bijgeboekt woont u vanavond de opera La bohème bij in de Oper van Keulen. Terug aan boord staat er een diner voor u klaar.

Kerstmarkt Keulen shutterstock_1052669219

Dag 3 - De stad van Beethoven

Tijdens een heerlijk ontbijt arriveert u in de stad van Beethoven, Bonn. Vanochtend heeft u de gelegenheid om Bonn te ontdekken. Bonn is de stad van Beethoven. Het museum, wat zich in het huis bevindt waar Beethoven geboren is, biedt een nieuwe manier om van Beethoven als componist en als medemens te genieten. U kunt hier verschillende manuscripten bekijken en historische piano’s. Indien gewenst kunt u de groepsrondleiding door het museum van het Beethoven Haus boeken. Vanmiddag verzorgt het Amatis Trio een volgend concert in de salon. Tijdens de lunch gooit de kapitein de trossen los en vaart u verder naar Koblenz. Vanavond staat er opnieuw een diner voor u klaar aan boord.

Bonn met kerst shutterstock

Dag 4 - Koblenz en de Loreley Passage

Gisteravond is het schip aangekomen in Koblenz, een belangrijke plaats van de Rijn waar de Moezel zich samenvoegt bij deze majestueuze rivier. Vanochtend verzorgt het Amatis Quartet een volgend concert en hierna heeft u de gelegenheid Koblenz te ontdekken. Onder leiding van een deskundige lokale gids kunt u een korte wandeling door de romantische straten in Koblenz maken en ziet u de belangrijkste bezienswaardigheden. Of ontdek de stad op eigen gelegenheid en loop vooral ook even langs het Deutsches Eck met het standbeeld van keizer Wilhelm I. Hier ziet u twee iconische rivieren zich samenvoegen met een indrukwekkend uitzicht over Kasteel Ehrenbreitstein. Tijdens de lunch gooit de kapitein de trossen los en vaart u richting de Loreley Passage welke bekleedt in wintersferen een ontzettend uniek uitzicht geeft en u met recht ziet waarom dit één van de allermooiste gedeeltes van de Rijn betreft. Houd uw camera vooral bij de hand! Aan boord geniet u van een uitgebreid diner. 

Loreley Passage

Dag 5 - Eerste kerstdag met uitzicht op de Loreley Passage

Kerst aan boord! U geniet van een voortreffelijk kerstontbijt met uw medereizigers terwijl uw schip koers zet naar Remagen. U passeert nogmaals de Loreley Passage. U geniet van een voortreffelijke lunch aan boord en het Amatis Trio treedt opnieuw voor u op. Vanmiddag verzorgt uw reisleider een muziektoelichting over het bijzondere concert wat vanavond plaatsvindt. Aan het einde van de middag komt u na een heerlijke vaardag aan in Remagen. Vanmiddag staat er een bijzonder exclusief concert op de planning. In de prachtige Apollinariskerk in Remagen treedt het Kölner Kammerensemble voor u op. Speciaal voor u speelt het Kölner Kammerensemble een bijzonder samengesteld programma, zodat u een prachtig concert kunt beleven. U geniet van een heerlijk diner aan boord.

© Matthias Buslau

kammerorchesterkoeln c_MatthiasBuslau1

Dag 6 - Bezoek Düsseldorf en Duisburg

Vannacht is het schip aankomen in Düsseldorf. De hoofdstad van Nordrhein Westfalen is bijzonder veelzijdig en heeft veel te bieden voor architectuur-, kunst- en uiteraard muziekliefhebbers. U kunt vanochtend de stad op eigen gelegenheid bezoeken. Aan boord verzorgt het Amatis Trio het laatste concert in de salon. Na de gezamenlijke lunch aan boord vaart het schip verder richting Duisburg. Uw reisleiders verzorgen de laatste muziektoelichting over opera La traviata wat u vanavond optioneel kunt bezoeken in het theater van Duisburg. Na een vroeg diner vertrekt u, indien bijgeboekt, naar het theater voor opera La traviata. Terug op de Amadeus Star kunt u genieten van de laatste avond aan boord en fijn afscheid nemen samen met uw reisgezelschap.

Kerst, Düsseldorf Duitsland

Dag 7 - Ontscheping in Nijmegen

Terwijl u geniet van uw vorstelijke nachtrust vaart de Swiss Sapphire naar Nijmegen waar we tijdens het ontbijt aankomen. Dan is het helaas alweer tijd om afscheid te nemen van de bemanning, uw muziekvrienden, de musici en reisleiding en vindt de ontscheping plaats. 

Wijzigingen in vaarroute, vaarschema, excursieprogramma en/of muziekprogramma om nautische, veiligheids-, volksgezondheids- en/of organisatorische redenen voorbehouden.

Nijmegen 2, shutterstock
Toon meer
Toon minder

Riviercruiseschip Swiss Sapphire

Geniet van 5-sterren luxe aan boord van hotelschip Swiss Sapphire. Aan boord van dit schip vindt u bijna louter royale suites. De prachtige kleurstelling en inrichting geven hotelschip Swiss Sapphire een warme en chique uitstraling. Een prachtig varend hotel van ultieme luxe, om u een mooie en levendige ervaring te geven van een riviercruise. In het luxe restaurant van hotelschip Swiss Sapphire worden u elke dag ontbijt, lunch en diner geserveerd: de verzorging is op basis van volpension. Vanuit de sfeervolle salon op het Diamantdek kunt u heerlijk genieten van de prachtige panorama’s die aan u voorbij trekken. Het professionele team aan boord van riviercruiseschip Swiss Sapphire zorgt er dagelijks voor dat het u aan niets ontbreekt. Wij leggen graag de loopplank voor u uit!

Swiss Sapphire buitenkant NIEUW
Swiss Sapphire
BW Saphire High Res-0392
Lobby
BW Saphire High Res-0397 RESTAURANT
Luxe restaurant
BW Saphire -Restaurant
Panoramabar
A Grandsuite Swiss Emerald
A-Grandsuite (28 m²). (Op de foto: cabine van zusterschip Swiss Emerald)
AB Minisuite 2
A-/B-minisuite (17 m²) met panorama schuifpui en Frans balkon, Diamant- en Rubindek
A cabine
A-cabine (14 m²) met panorama schuifpui en Frans balkon, Diamantdek
B Suite
B-suite (21 m²) met panorama schuifpui en Frans balkon, Rubindek
Swiss Sapphire C-mini suite NIEUW
C-minisuite (17 m²) met kleinere vensters die niet geopend kunnen worden, Smaragddek
C Cabine Swiss Emerald
C-cabine (14m²). (Op de foto: zusterschip Swiss Emerald)
BW Saphire High Res-0406 FITNESS
Fitnessfaciliteiten
BW Saphire High Res-0401 MASSAGE
Massagesalon
Veeg naar links

Reisinformatie

Uw reisleiders

Concertpianist en muziekdocent
Joost van der Meent

“Ik studeerde hoofdvak piano aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam en na 2 jaar deed ik versneld staatsexamen. 
Ik houd van het grote klassiek-romantische repertoire en speel van Bach tot en met Ravel met een grote liefde voor Debussy, Schubert, Chopin en Liszt. In het Concertgebouw te Amsterdam werkte ik 18 jaar lang bij het Nederlands Philharmonisch Orkest alsmede bij Het Gelders Orkest in Arnhem. In de Kleine Zaal van het Concertgebouw gaf ik vele recitals en ik tourde veel als solist door Duitsland.
Naast mijn concertpraktijk werk ik tegenwoordig in Amsterdam als docent piano en als zangcoach, tevens geef ik les in algemene muziektheorie en compositie.
Reisleider zijn bij Hannick is vooral leuk omdat de reizigers bestaan uit échte klassieke muziekliefhebbers, eigenlijk het mooiste publiek dat je als musicus kunt wensen."

Joost van der Meent 1

Hoboïst en blokfluitist voor oude muziek
Onno Verschoor

"In 1989 studeerde ik af aan het Conservatorium C. Huygens te Zwolle en het Koninklijk conservatorium in Den Haag. Mijn passie bracht me niet alleen in aanraking met veel prachtige muziek, maar ook reisde ik in Europa en trad ik op met tal van bijzondere persoonlijkheden, van wie ik veel opstak. Eén van mijn grote inspiratoren is de grootmeester Bach. Dankzij hem en - niet te vergeten - Frans Brüggen, besloot ik blokfluit te studeren en me te specialiseren op de barokhobo. Ik kan me niet herinneren hoeveel passies en kerstoratoria ik ondertussen heb uitgevoerd!"

Onno Verschoor (4)-1

Excursies

Een riviercruise is de meest comfortabele manier om nieuwe landen, culturen en mensen te leren kennen. Hannick Muziekreizen biedt u dan ook de mogelijkheid om deel te nemen aan interessante excursies. Van stadswandelingen door indrukwekkende hoofdsteden tot bezoeken aan pittoreske historische dorpjes of boeiende musea, ontdekkingstochten in de natuur en culinaire verrassingen uit de regio, elk uitstapje is uniek en onvergetelijk! De belevenis is elke dag weer anders. Ervaren lokale gidsen nemen u maar al te graag mee en delen vol oprecht enthousiasme hun grenzeloze kennis van de streek. Zo proeft u de sfeer en cultuur in optima forma. Hieronder vindt u een overzicht van de excursies die u kunt maken tijdens deze cruise, en hoe u deze kunt boeken.

Bij reservering kunt u een keuze maken uit maar liefst drie interessante excursies. Zo weet u precies waar u aan toe bent! Wanneer u vooraf geen gebruik maakt van de excursies, kunt u de excursies ook los aan boord boeken. U betaalt de prijzen zoals onderstaand per excursie vermeld. Wij kunnen u in dat geval niet garanderen dat er nog plaats is op alle excursies. 

* Inhoud excursies onder voorbehoud. Voor elke excursie is een minimum aantal deelnemers vereist.

Middagexcursie stadswandeling Keulen
U maakt tijdens deze excursie kennis met de Domstad Keulen en haar historische centrum. Keulen is ontstaan uit de Romeinse kolonie Colonia Claudia Ara Agrippinensis. Vervolgens hoorde Keulen vanaf het eind van de 5e-eeuw tot het rijk van de Franken. De stad werd door Karel de Grote tot aartsbisdom verheven en was reeds in de Middeleeuwen één van de leidende steden van Duitsland. De Tweede Wereldoorlog verwoestte het grootste deel van de stad. Na het puinruimen werd ook deze stad met grote voortvarendheid weer opgebouwd. Uiteraard mag een bezoek aan de kathedraal niet ontbreken. De Dom is de grootste gotische kathedraal van Noord-Europa. Tijdens de Tweede Wereldoorlog liep ook de Dom van Keulen schade op, maar toch is de beroemde basiliek voor een groot deel in zijn oorspronkelijke vorm bewaard gebleven. Een deskundige gids neemt u graag mee op ontdekking door deze historische stad, u kunt eventueel op eigen gelegenheid nog een kijkje nemen binnenin de Dom (indien geopend).
Excursieprijs: € 25,- p.p.
Inclusief: stadswandeling o.l.v. een deskundige lokale gids.
Zwaarte excursie: 4

Ochtendexcursie stadswandeling Bonn in de voetsporen van Ludwig van Beethoven
Tijdens deze stadswandeling maakt u kennis met de geboorteplaats van Ludwig van Beethoven. U bezoekt tijdens de wandeling ook het geboortehuis van Beethoven. U ziet o.a. plaatsen en locaties waar de wereldberoemde componist werkte en inspiratie op deed, zoals de Remigiuskerk met het doopvont van Ludwig van Beethoven en het Beethoven-monument op de Munsterplatz.
Excursieprijs: € 35,- p.p.
Inclusief: stadswandeling o.l.v. een deskundige lokale gids en entree Beethovenhuis.
Zwaarte excursie: 4

Ochtendexcursie stadswandeling Koblenz
Ontdek één van de mooiste en oudste steden in Duitsland, met een rijke geschiedenis van meer dan 2.000 jaar. De Romeinse naam voor Koblenz is Confluenza, wat samenstroming betekent. De Moezel voegt zich hier bij de Rijn. Onder leiding van een deskundige lokale gids maakt u een korte wandeling door de romantische straten tussen de basiliek St. Kastor en de Onze-Lieve-Vrouwekerk. U bezichtigt de belangrijkste bezienswaardigheden van Koblenz, alsmede het symbool van de stad: de Schängel fontein bij het stadhuis. Deze excursie zou niet compleet zijn zonder een bezoek aan het standbeeld van keizer Wilhelm I op het Deutsches Eck, de samenloop van de Rijn en de Moezel.
Excursieprijs: € 25,- p.p.
Inclusief: stadswandeling o.l.v. een deskundige lokale gids 
Zwaarte excursie: 4

Zwaarte excursies
Graag informeren wij u zo volledig mogelijk over de excursies tijdens uw reis. Bij sommige excursies maakt u lange wandelingen of bewandelt u oneffen paden. De uitleg hieronder zal u een goede indruk geven over de zwaarte van de excursies. Natuurlijk kunt u altijd even overleggen met Friendship Cruises of de cruiseleader of een bepaalde excursie ook geschikt is voor u. De zwaarte van de excursies vindt u in het dag-tot-dag-programma terug onder de beschrijving van de excursie.
1) De excursie wordt uitgevoerd per touringcar. Er zullen ook enkele stops worden gemaakt. De keuze is aan u of u dan de touringcar verlaat, bijvoorbeeld om foto’s te nemen. U bewandelt alleen korte en effen paden.
2) De excursie wordt uitgevoerd per touringcar. Tevens maakt u een korte wandeling. U dient voor deze excursie soms enkele treden op en af te kunnen lopen.
3) De excursie wordt uitgevoerd per touringcar. Tevens maakt u een lange wandeling. U dient voor deze excursie goed ter been te zijn. Enkele trappen lopen is geen probleem voor u.
4) Deze excursie is een stadswandeling. U dient voor deze excursie goed ter been te zijn. Trappen zijn geen probleem voor u.
5) Deze excursie is een lange stadswandeling. U dient voor deze excursie goed ter been te zijn. Oneffen paden en trappen zijn geen probleem voor u.

De toegekende zwaarte is slechts een indicatie en blijft derhalve persoonsgebonden.

Voordelen van een riviercruise

Persoonlijke zorg
De kapitein van de Swiss Sapphire draagt samen met de bemanning zorg voor een comfortabele cruise met persoonlijke aandacht. De house keeping zorgt voor de hygiëne van uw hotelkamer. Ook zorgt de bemanning voor heerlijke maaltijden in het luxe restaurant. In de salon genieten de liefhebbers, onder het genot van een glaasje wijn of kopje koffie van de mooie panorama’s.

Veel zien in weinig tijd
Eén van de grote voordelen van uw riviercruise; het stelt u in staat om in 7 dagen tijd de mooiste plekjes van Duitsland te ontdekken. Elke dag een nieuwe route, elke dag een ander programma. Een welvarende vakantie waarin we cultuur, natuur en ontspannen in één vakantie combineren! Vanuit uw prachtige kamer geniet u elke dag van een ander panorama.

Geen koffergesjouw
Een van de grote voordelen van uw riviercruise met het hotelschip Swiss Sapphire is dat u slechts één keer uw koffer hoeft uit te pakken. Uw hotel vaart immers mee.

Hannick, dus veel inclusief
Tijdens een riviercruise bij Hannick is veel inclusief. U geniet van volpension verzorging aan boord. Ook de concerten aan boord en het concert in Remagen zijn bij de reissom inbegrepen.

Taxiservice

Taxiservice vanaf uw huisadres
Onbezorgd op reis? Boek dan een privé taxi vanaf uw huisadres tot het vertrekpunt van de reis. Geen gesleep met koffers: een ontspannen begin van uw reis! De kosten zijn afhankelijk van de route. Onze reisspecialisten informeren u graag!

Taxiservice

Duurzaam op reis

Het hele jaar gaan we op reis. Ver weg of dichter bij huis. Wij laten u heel graag genieten van de talloze mooie plaatsen die er op deze wereld zijn, zodat u elke keer weer nieuwe, unieke ervaringen op kunt doen.
Graag nemen wij u mee hoe wij als familiebedrijf al meer dan 50 jaar onze verantwoordelijkheid nemen op het gebied van duurzaam ondernemen.
Klik hier voor meer informatie.

Prijsinformatie

Reissom
Toeslagen
Inbegrepen
Niet inbegrepen
Voorwaarden
7-daagse Muzikale kerstcruise over de romantische Rijn
Vanaf 1.898,- p.p.

Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.

Meer bedenktijd nodig? Neem een optie!
Twijfelt u nog een beetje? Heeft u wel plannen om een muziekreis te gaan maken, maar kunt u nog niet definitief beslissen? Neem dan een vrijblijvende optie!
Wij houden dan een plaatsje voor u vrij op deze reis. Want we hebben graag dat u met ons mee gaat. Op deze manier heeft u meer tijd om er nog even over na te denken en voorkomt u de teleurstelling van prijsverhoging of een volgeboekte reis.

Vertrekdatum
Prijs (per persoon)
21 december 2024
Vanaf 1.898,-

De reissom is p.p. en gebaseerd op een 2-pers. C-cabine* (14 m²), Smaragddek.

Toeslag 2-pers. C-minisuite (17 m²), Smaragddek € 198,- p.p.
Toeslag 2-pers. B-minisuite (17 m²), Rubindek € 298,- p.p.
Toeslag 2-pers. B-suite (21 m²), Rubindek € 398,- p.p.
Toeslag 2-pers. A-cabine (14 m²), Diamantdek € 298,- p.p.
Toeslag 2-pers. A-minisuite (17 m²), Diamantdek € 498,- p.p.
Toeslag 2-pers. A-grandsuite* (28 m²), Diamantdek € 698,- p.p.

Toeslag 2-pers. C-cabine voor alleengebruik (14 m²), Smaragddek € 698,-
Toeslag 2-pers. B-suite voor alleengebruik (21 m²), Rubindek € 1.998,-

* Foto C-cabine en A-grandsuite van zusterschip Swiss Emerald

Hannick: dus veel inclusief

 • 7 dagen aan boord van uw varende hotelschip Swiss Sapphire
 • 2-persoons C-cabine met eigen douche / toilet / airconditioning en verwarming
 • Volpension verzorging aan boord
  • Culinair dineren in het panorama-restaurant waar alle maaltijden zijn inbegrepen (ontbijtbuffet, lunch, diner en midnight-snack)
  • Koffie en thee na lunch en diner
  • Water tijdens elke maaltijd
  • Koffie of thee in de middag
  • Welkomstcocktail
  • Welkomstdiner
  • Captains Gala Dinner
 • Gratis Wi-Fi aan boord
 • Concerten aan boord door het Amatis Trio
 • Exclusief concert voor Hannick reizigers in Remagen m.m.v. het Kölner Kammerensemble
 • Boeiende muziektoelichtingen door uw reisleiders
 • Alle haven- en lokale belastingen
 • Toeslagen voor andere type accomodaties
 • Opera La bohème, € 128,- (incl. transfers v.v.)
 • Opera La traviata, € 78,- (incl. transfers v.v.)
 • Eventuele verhoogde brandstoftoeslag
 • Excursies (bij boeking te reserveren)
 • Taxiservice (bij boeking te reserveren)
 • Verzekeringen en poliskosten
 • Uitgaven van persoonlijke aard zoals fooien, drankjes en entreegelden voor individueel te bezoeken musea e.d.
 • Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.

Op deze reis zijn de volgende voorwaarden van toepassing:

- ANVR-voorwaarden
- SGR-voorwaarden
- Garantieregeling Stichting Calamiteitenfonds Reizen
- Algemene voorwaarden / Boekingsinformatie van Hannick Reizen zoals vermeld op deze website

Betaling
Hannick Reizen is aangesloten bij de ANVR en SGR. Voor u de garantie dat uw muziekreis in goede handen is. Zodra u van ons de bevestiging, welke tevens de factuur is, heeft ontvangen, verzoeken wij u 15% van de totale reissom + een verhoging van de aanbetaling aan ons over te maken, dit is de aanbetaling. Het restant van de reissom dient uiterlijk 6 weken voor aanvang van de reis in ons bezit te zijn. Indien u uw muziekreis boekt binnen 6 weken voor aanvang van de muziekreis dan dient u na ontvangst van de bevestiging/factuur de totale reissom per direct aan ons te voldoen.

Voorwaarden
Op deze reis zijn de ANVR- en SGR-voorwaarden van toepassing, evenals de Algemene Voorwaarden zoals vermeld op deze website. Echter voor deze cruise hanteren wij afwijkende (aan)betalings- en annuleringsvoorwaarden. Het minimum aantal vereiste deelnemers voor het arrangement incl. Comfort Class touringcar en cruiseleader bedraagt ca. 70 personen. Annuleringstermijn touroperator 8 dagen voor vertrek. Wijzigingen in vaarschema en excursieprogramma om nautische / organisatorische redenen voorbehouden. Voor elke excursie is een minimum aantal deelnemers vereist. Indien een aanmelding ongedaan wordt gemaakt, zijn per persoon de volgende annuleringskosten verschuldigd:

 • Bij annulering tot 96 dagen voor vertrek: 15% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling.
 • Bij annulering vanaf 95 dagen (inclusief) tot 75 dagen (exclusief) voor vertrek: 20% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling.
 • Bij annulering vanaf 75 dagen (inclusief) tot 55 dagen (exclusief) voor vertrek: 40% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling.
 • Bij annulering vanaf 55 dagen (inclusief) tot 35 dagen (exclusief) voor vertrek: 55% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling.
 • Bij annulering vanaf 35 dagen (inclusief) tot 25 dagen (exclusief) voor vertrek: 85% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling.
 • Bij annulering vanaf 25 dagen (inclusief) tot 15 dagen (exclusief) voor vertrek: 90% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling.
 • Bij annulering vanaf 15 dagen (inclusief) tot de dag van vertrek (exclusief) voor vertrek: 95% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling.
 • Bij annulering op de vertrekdag of later: de volledige reissom.
Reissom
7-daagse Muzikale kerstcruise over de romantische Rijn
Vanaf 1.898,- p.p.

Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.

Meer bedenktijd nodig? Neem een optie!
Twijfelt u nog een beetje? Heeft u wel plannen om een muziekreis te gaan maken, maar kunt u nog niet definitief beslissen? Neem dan een vrijblijvende optie!
Wij houden dan een plaatsje voor u vrij op deze reis. Want we hebben graag dat u met ons mee gaat. Op deze manier heeft u meer tijd om er nog even over na te denken en voorkomt u de teleurstelling van prijsverhoging of een volgeboekte reis.

Vertrekdatum
Prijs (per persoon)
21 december 2024
Vanaf 1.898,-
Toeslagen

De reissom is p.p. en gebaseerd op een 2-pers. C-cabine* (14 m²), Smaragddek.

Toeslag 2-pers. C-minisuite (17 m²), Smaragddek € 198,- p.p.
Toeslag 2-pers. B-minisuite (17 m²), Rubindek € 298,- p.p.
Toeslag 2-pers. B-suite (21 m²), Rubindek € 398,- p.p.
Toeslag 2-pers. A-cabine (14 m²), Diamantdek € 298,- p.p.
Toeslag 2-pers. A-minisuite (17 m²), Diamantdek € 498,- p.p.
Toeslag 2-pers. A-grandsuite* (28 m²), Diamantdek € 698,- p.p.

Toeslag 2-pers. C-cabine voor alleengebruik (14 m²), Smaragddek € 698,-
Toeslag 2-pers. B-suite voor alleengebruik (21 m²), Rubindek € 1.998,-

* Foto C-cabine en A-grandsuite van zusterschip Swiss Emerald

Inbegrepen

Hannick: dus veel inclusief

 • 7 dagen aan boord van uw varende hotelschip Swiss Sapphire
 • 2-persoons C-cabine met eigen douche / toilet / airconditioning en verwarming
 • Volpension verzorging aan boord
  • Culinair dineren in het panorama-restaurant waar alle maaltijden zijn inbegrepen (ontbijtbuffet, lunch, diner en midnight-snack)
  • Koffie en thee na lunch en diner
  • Water tijdens elke maaltijd
  • Koffie of thee in de middag
  • Welkomstcocktail
  • Welkomstdiner
  • Captains Gala Dinner
 • Gratis Wi-Fi aan boord
 • Concerten aan boord door het Amatis Trio
 • Exclusief concert voor Hannick reizigers in Remagen m.m.v. het Kölner Kammerensemble
 • Boeiende muziektoelichtingen door uw reisleiders
 • Alle haven- en lokale belastingen
Niet inbegrepen
 • Toeslagen voor andere type accomodaties
 • Opera La bohème, € 128,- (incl. transfers v.v.)
 • Opera La traviata, € 78,- (incl. transfers v.v.)
 • Eventuele verhoogde brandstoftoeslag
 • Excursies (bij boeking te reserveren)
 • Taxiservice (bij boeking te reserveren)
 • Verzekeringen en poliskosten
 • Uitgaven van persoonlijke aard zoals fooien, drankjes en entreegelden voor individueel te bezoeken musea e.d.
 • Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.
Voorwaarden

Op deze reis zijn de volgende voorwaarden van toepassing:

- ANVR-voorwaarden
- SGR-voorwaarden
- Garantieregeling Stichting Calamiteitenfonds Reizen
- Algemene voorwaarden / Boekingsinformatie van Hannick Reizen zoals vermeld op deze website

Betaling
Hannick Reizen is aangesloten bij de ANVR en SGR. Voor u de garantie dat uw muziekreis in goede handen is. Zodra u van ons de bevestiging, welke tevens de factuur is, heeft ontvangen, verzoeken wij u 15% van de totale reissom + een verhoging van de aanbetaling aan ons over te maken, dit is de aanbetaling. Het restant van de reissom dient uiterlijk 6 weken voor aanvang van de reis in ons bezit te zijn. Indien u uw muziekreis boekt binnen 6 weken voor aanvang van de muziekreis dan dient u na ontvangst van de bevestiging/factuur de totale reissom per direct aan ons te voldoen.

Voorwaarden
Op deze reis zijn de ANVR- en SGR-voorwaarden van toepassing, evenals de Algemene Voorwaarden zoals vermeld op deze website. Echter voor deze cruise hanteren wij afwijkende (aan)betalings- en annuleringsvoorwaarden. Het minimum aantal vereiste deelnemers voor het arrangement incl. Comfort Class touringcar en cruiseleader bedraagt ca. 70 personen. Annuleringstermijn touroperator 8 dagen voor vertrek. Wijzigingen in vaarschema en excursieprogramma om nautische / organisatorische redenen voorbehouden. Voor elke excursie is een minimum aantal deelnemers vereist. Indien een aanmelding ongedaan wordt gemaakt, zijn per persoon de volgende annuleringskosten verschuldigd:

 • Bij annulering tot 96 dagen voor vertrek: 15% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling.
 • Bij annulering vanaf 95 dagen (inclusief) tot 75 dagen (exclusief) voor vertrek: 20% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling.
 • Bij annulering vanaf 75 dagen (inclusief) tot 55 dagen (exclusief) voor vertrek: 40% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling.
 • Bij annulering vanaf 55 dagen (inclusief) tot 35 dagen (exclusief) voor vertrek: 55% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling.
 • Bij annulering vanaf 35 dagen (inclusief) tot 25 dagen (exclusief) voor vertrek: 85% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling.
 • Bij annulering vanaf 25 dagen (inclusief) tot 15 dagen (exclusief) voor vertrek: 90% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling.
 • Bij annulering vanaf 15 dagen (inclusief) tot de dag van vertrek (exclusief) voor vertrek: 95% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling.
 • Bij annulering op de vertrekdag of later: de volledige reissom.

Vergelijkbare reizen

Bekijk ook onze andere, bijzondere muziekreizen

Hannick Reizen_Jerina_CTA Blok
Wij staan voor u klaar
Onze Travel Consultants geven u graag advies

Neem contact met ons op voor meer informatie over onze bijzondere muziekreizen en de verschillende mogelijkheden. 

Bel +31 (0)88 - 13 07 340
Brochure Muziekreizen_najaar-winter 2024-2025_MU
Luxe brochure
De mooiste muziekreizen in één brochure
 • Boordevol reisinspiratie
 • Unieke arrangementen
 • Gratis bij u thuisbezorgd
Brochure aanvragen