Bel ons
Menu
Sluit
Bel ons
Menu
Sluit
Der Rosenkavalier c_Matthias Jung aangepast
Home
Reisaanbod
Muziekreizen
Muzikale kerstcruise over de romantische Rijn

Vier kerst aan boord van het luxe hotelschip

muziekreizen

Muzikale kerstcruise over de romantische Rijn

Een feestelijke kerst aan boord van de Amadeus Imperial met het Dudok Quartet en een prachtig landschap

Volpension
Concerten
Ballet
Opera
Kerst
Volgend vertrek
--
Reisduur
7 dagen
Vertrekpunt
Arnhem
Reisleider
Onno Verschoor, Joost van der Meent
Schip
HS Amadeus Imperial *****
Destin
Vanaf 1.798,-
Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.

Feestelijke muziekcruise 

Met groot genoegen nodigen we u uit om kerst aan boord van het 5-sterren superior luxe hotelschip Amadeus Imperial te vieren. Tijdens de gehele cruise vaart het sprankelende Dudok Quartet mee en speelt een afwisselend en sfeervol programma voor u. Naast de dagelijkse concerten aan boord kunt u aan de wal van ons eigen Concertgebouworkest o.l.v. hun toekomstige chef-dirigent Klaus Mäkelä  in Keulen genieten. Terwijl u verder vaart nadert u Bonn en de kerstdagen. De muziek staat nu geheel in de kerstsfeer met het ballet De Notenkraker in Bonn. Maar ook aan boord is de kerstsfeer alom aanwezig met muziek en verhalen. Nadat u op de Rijn langs al de schilderachtige kastelen en plaatsen vol van legendes bent gevaren, arriveert u in Bonn. In de stad Remagen, dichtbij Bonn gelegen, heeft Hannick Reizen in de ongelofelijk mooie Apollinariskerk een sfeervol kerstconcert voor u georganiseerd. Tenslotte kunt u in Düsseldorf de doeltreffende komische opera Der Rosenkavalier beleven. Dus welkom aan boord voor een zeer feestelijke muzikale kerstcruise!

Keulen Kerst
Keulen in kerstsfeer
Dudok Quartet Amsterdam © Marco Borggreve (2)
Dudok Quartet © Marco Borggreve
Keulen+by+night
Keulen
Keulen 1
Keulen
Klaus Makela colour_copyright Marco Borggreve_Oslo Philharmonic
© Marco Borggreve Oslo Philharmonic
Bonn
Bonn
Bonn+-+shutterstock_727937296
Bonn
Kerstmarkt in Bonn centrum
Kerstmarkt in Bonn
De Notenkraker in Bonn - c_Ballet of the State Opera Stara Zagora Bulgary 3
© Ballet of the State Opera Stara Zagora Bulgary
Koblenz kerstmarkt shutterstock_2083521673
Kerstmarkt Koblenz
Koblenz uitzicht
Koblenz
Düsseldorf shutterstock
Düsseldorf in kerstsferen
Düsseldorf
Düsseldorf in kerstsfeer
Düsseldorf 3
Düsseldorf
Veeg naar links

Muziekprogramma

 • Donderdag 21 t/m woensdag 27 december, Dudok Quartet aan boord - inbegrepen
 • Vrijdag 22 december, KCO met Klaus Mäkelä - optioneel
 • Zaterdag 23 december, ballet De Notenkraker (Tsjaikovski) - optioneel
 • Maandag 25 december, Feestelijke muziek in Remagen - inbegrepen
 • Dinsdag 26 december, opera Der Rosenkavalier (R. Strauss) - optioneel

Zaal Keulen Philharmonie © Matthias Baus
Ballet De Notenkraker © Ballet of the State Opera Stara Zagora Bulgary in Bonn

Het muziekprogramma wordt nader beschreven onder de afbeeldingen. 

Donderdag 21 t/m woensdag 27 december - Dudok Quartet aan boord

aan boord van hotelschip Amadeus Imperial

Het vooraanstaande Nederlandse Dudok Quartet - bestaande uit Judith van Driel (viool), Marleen Wester (viool), Simone van der Giessen (altviool, vervangt Marie-Louise de Jong) en David Faber (cello) - verzorgt tijdens deze kerstcruise de concerten aan boord voor u. Het Dudok Quartet heeft al in vele grote zalen en op vele grote festivals van Europa opgetreden. In 2018 won het kwartet de Borletti-Buitoni Trust Award, naast prijzen op het internationaal strijkkwartetconcours in Bordeaux en op het Joseph Joachim Internationaal kamermuziekconcours in Weimar. De prestigieuze Kersjesprijs werd hen in 2014 toegekend. Sinds 2015 maakte het Dudok Quartet ook opnames bij het label Resonus Classics. Het lof en de erkenning was ook hier alom vertegenwoordigd. Afhankelijk uit welke periode het repertoire komt spelen ze (zoals toen) met darmsnaren en andere stokken. Op deze manier beleven zij – en daarmee ook u – de muziek en haar klankwerelden anders. In hun eigen woorden: ‘Het Dudok Quartet Amsterdam wil laten horen, zien en voelen dat muziek raakt. Dat muziek, juist daar waar het wringt en schuurt, leidt tot verdieping en verbinding. En dat de betekenis van muziek zich toont in de gezamenlijke ervaring, waarin u als luisteraar een onmisbare rol speelt.’

© Marco Borggreve

Dudok-Quartet-Amsterdam-Photo-006-©-Marco-Borggreve aangepast

Vrijdag 22 december - KCO met Klaus Mäkelä

Kölner Philharmonie (19:00 uur)

Dirigent
Klaus Mäkelä

Uitvoerenden
Chen Reiss – sopraan
Concertgebouworkest

Muziek
Felix Mendelssohn:                        Ouverture in b ‘Die Hebriden oder Die Fingals-Höhle’ op. 26
Fanny Hensel Mendelssohn:       Hero und Leander H 262
Felix Mendelssohn:                        Scherzo, Allegro Vivace uit ‘Ein Sommernachtstraum’ op. 61
                                                             ‘Infelice’ – ‘Ah, ritorna, età felice’ op. 94 MWV H5
Ludwig van Beethoven:                Symfonie nr. 3 in Es op. 55 ‘Eroica’ 

Het Concertgebouworkest o.l.v. hun toekomstige chef-dirigent Klaus Mäkelä begint met de verklanking van de onstuimige natuur op het Hebriden eiland Staffa door Mendelssohn. Maar Mendelssohn liet zich niet alleen door de natuur inspireren maar ook door beroemde dichters, zoals in zijn geliefde Een midzomernachtsdroom. Daarnaast hoort u van Felix een concertaria evenals van zijn zus Fanny die misschien even getalenteerd was als haar broer, maar als meisje in de negentiende eeuw niet van muziek haar beroep mocht maken. Tot slot hoort u de heroïsche Derde symfonie van Beethoven die zich via veel worstelingen en een aangrijpende treurmars naar een triomfantelijk einde ontwikkelt.

2e categorie tickets

Prijs: € 134,- (incl. transfers v.v.)

© Banguigui Pasco and Co Orchestre de Paris

Klaus Makela copyright Banguigui_Pasco and Co_ Orchestre de Paris

Zaterdag 23 december - ballet De Notenkraker (Tsjaikovski)

Theater Bonn (18:00 uur)

Dirigent
Ivaylo Krinchev

Choreografie
Konstantin Uralsky

Uitvoerenden
Staatsballet en staatsorkest Stara Zagora

In De Notenkraker, het meest geliefde kerstverhaal uit het balletrepertoire, krijgt Clara van haar oom een houten notenkraker cadeau en gaat met hem ’s nachts op reis naar een andere wereld, waar ze van alles en nog wat beleeft. Net als alles sprookjes heeft ook De Notenkraker een diepere laag, namelijk over de overgang van meisje naar volwassen worden. Het ballet zit vol van prachtige pas de deux en corps de ballet dansen op de verende muziek van Tsjaikovski.

Prijs: € 110,- (incl. transfers v.v.)

© Ballet of the State Opera Stara Zagora Bulgary

De Notenkraker in Bonn - c_Ballet of the State Opera Stara Zagora Bulgary

Maandag 25 december - Feestelijke muziek in Remagen

in Apollinariskerk Remagen (17:30 uur)

Uitvoerenden
Kölner Kammerensemble 

Muziek
Programma n.n.t.b.

Het Kölner Kammerensemble is samengesteld uit onder andere musici van het Kölner Kammerorchester. Het Kölner Kammerorchester is het oudste kamerorkest van Duitsland en is in 1923 opgericht. Ze hebben onder andere Wilhelm Kempff op een tournee begeleid. Veel aanstormend talent wordt de weg geëffend door dit orkest. De huidige dirigent, Christoph Poppen is allerminst een onbekende en zet de traditie van een warme strijkersklank en duidelijke structuren verder voort.
Speciaal voor u speelt het Kölner Kammerensemble een speciaal samengesteld programma, zodat u een uniek afscheidsconcert kunt beleven.

Dinsdag 26 december - opera Der Rosenkavalier (R. Strauss)

Opernhaus Düsseldorf (18:00 uur)

Dirigent
Axel Kober

Regie
Otto Schenk

Uitvoerenden
Liana Aleksanyan, Peter Rose, Anna Harvey, James Rutherford, e.a.
Düsseldorfer Symphoniker
Chor der Deutschen Oper am Rhein
Kinderchor van Akademie für Chor und Musiktheater e.V.

Samen met de schrijver en librettist Hugo von Hofmannsthal heeft Richard Strauss doeltreffend en toch komisch een beeld van een op zijn einde lopende wereld geschetst. Want zo ervoeren de mensen de tijd rond de eeuwwisseling. Weliswaar plaatsen Hofmannsthal en Strauss de handeling in de achttiende eeuw, toch is duidelijk dat het om Oostenrijk rond 1910 gaat. Om dit uit te drukken koos Strauss voor haast romantisch aandoende muziek, weelderige samenklanken en een aangename toegankelijkheid in plaats van tragische en zeer expressieve muziek (zoals in Salome en Elektra). Met zijn vermakelijk en toch kritisch verhaal en zijn op een manier lichtvoetige muziek hoort Der Rosenkavalier dan ook tot een van de meest geliefde opera’s.

Prijs: € 108,- (incl. transfers v.v.)

© Matthias Jung

Der Rosenkavalier c_Matthias Jung

Programma en excursies

Dag 1 - Welkom aan boord in Arnhem

Vanmiddag bent u van harte welkom aan boord van het 5-sterren luxe hotelschip Amadeus Imperial. U wordt verwelkomd door uw reisleiding en crew van het schip. Het schip is speciaal aangekleed voor de feestdagen om tot een ultiem verblijf voor u te zijn tijdens de kerstperiode. Ondertussen gooit de kapitein de trossen los en zet koers naar Keulen waar wij de volgende dag zullen aankomen. U geniet van een heerlijke avond aan boord en er is alle ruimte om uw reisgenoten te leren kennen. Er staat een heerlijk diner voor u klaar aan boord alvorens u geniet van de eerste muziektoelichting van uw reisleiders en het eerste concert van het Dudok Quartet aan boord. 

Arnhem, shutterstock_354107594

Dag 2 - Het KCO met Klaus Mäkelä in Keulen

Na een uitgebreid ontbijtbuffet aan boord verzorgt uw reisleider een muziektoelichting over het optionele concert met het KCO wat u vanavond kunt bijwonen en geniet u aansluitend van een concert aan boord verzorgt door het Dudok Quartet. De uitstekende lunch wordt geserveerd aan boord. Vanmiddag is er alle ruimte om Keulen te ontdekken. Onder begeleiding van een deskundige gids beleeft u de bijzondere plekken en verhalen van deze stad. Vandaag is de een na laatste dag dat de kerstmarkten in Keulen open zijn. Bezoek de feestelijke kerstmarkten met uitzicht op de indrukwekkende dom. Indien bijgeboekt woont u vanavond het concert van het Koninklijk Concertgebouworkest met Klaus Mäkelä bij in de Kölner Philharmonie. Terug aan boord staat er een diner voor u klaar. 

Kerstmarkt Keulen shutterstock_1052669219

Dag 3 - De stad van Beethoven

Tijdens een heerlijk ontbijt gooit de kapitein de trossen los en vaart u richting de stad van Beethoven, Bonn. Vanmorgen verzorgen uw reisleiders een muziektoelichting op het optionele ballet De Notenkraker vanavond in Theater Bonn. Tevens geniet u van een fantastisch optreden aan boord in de salon. Vanmiddag heeft u de gelegenheid om Bonn te ontdekken. Bonn is de stad van Beethoven. Het museum, wat zich in het huis bevindt waar Beethoven geboren is, biedt een nieuwe manier om van Beethoven als componist en als medemens te genieten. U kunt hier verschillende manuscripten bekijken en historische piano’s. Indien gewenst kunt u de groepsrondleiding door het museum van het Beethoven Haus boeken. Vanavond staat er opnieuw een diner voor u klaar aan boord. Indien bijgeboekt bezoekt u vanavond De Notenkraker. 

Bonn met kerst shutterstock

Dag 4 - ‘Heiligenabend’ in Koblenz

Vanmorgen vroeg zet u koers richting het Deutsches Eck bij Koblenz, een belangrijke plaats van de Rijn waar de Moezel zich samenvoegt bij deze majestueuze rivier. Aan boord verzorgt het Dudok Quartet het volgende optreden. Tijdens de lunch arriveert u in Koblenz. Onder leiding van een deskundige lokale gids kunt u een korte wandeling door de romantische straten in Koblenz maken  en ziet u de belangrijkste bezienswaardigheden. Of ontdek de stad op eigen gelegenheid en loop vooral ook even langs het Deutsches Eck met het standbeeld van keizer Wilhelm I. Hier ziet u twee iconische rivieren zich samenvoegen met een indrukwekkend uitzicht over Kasteel Ehrenbreitstein. Na het diner heeft u de mogelijkheid om een avondmis te bezoeken, in bijvoorbeeld de St. Kastor Basiliek welke nabij uw schip gelegen is. 

Koblenz+by+night!

Dag 5 - Eerste kerstdag met uitzicht op de Loreley Passage

Kerst aan boord! U geniet van een voortreffelijk kerstontbijt met uw medereizigers terwijl uw schip koers zet naar één van de meest bijzondere stukken van de Rijn. Na het ontbijt vaart u over de Loreley Passage welke bekleedt in wintersferen een ontzettend uniek uitzicht geeft en u met recht ziet waarom dit één van de allermooiste gedeeltes van de Rijn betreft. Houdt uw camera vooral bij de hand! U geniet van een voortreffelijke lunch aan boord. Vanmiddag verzorgt uw reisleider een muziektoelichting over het bijzondere concert welke vanavond plaatsvindt. Gevolgd door het concert door het Dudok Quartet aan boord. Aan het einde van de middag komt u na een heerlijke vaardag aan in Bonn. U geniet van een heerlijk diner aan boord. Vanavond staat er een bijzonder exclusief concert op de planning. In de prachtige Apollinariskerk in Remagen treedt het Kölner Kammerensemble voor u op. Speciaal voor u speelt het Kölner Kammerensemble een speciaal samengesteld programma, zodat u een uniek afscheidsconcert kunt beleven.

Loreley Passage

Dag 6 - Bezoek Düsseldorf

Vanmorgen vroeg vertrekt het schip vanuit Bonn naar Düsseldorf. De hoofdstad van Nordrhein Westfalen is bijzonder veelzijdig en heeft veel te bieden voor architectuur-, kunst- en uiteraard muziekliefhebbers. Aan boord verzorgt het Dudok Quartet het laatste concert in de salon. Uw reisleiders verzorgen de laatste muziektoelichting over opera Der Rosenkavalier wat u vanavond optioneel kunt bezoeken in de Oper van Düsseldorf. Na de lunch arriveert u in Düsseldorf. Een deskundige gids neemt u mee door de stad. Of ga er op eigen gelegenheid op uit en bezoek de lokale kerstmarkt. Na een vroeg diner vertrekt u, indien bijgeboekt, naar de Oper voor Der Rosenkavalier. Terug op de Amadeus Imperial kunt u genieten van de laatste avond aan boord en fijn afscheid nemen samen met uw reisgezelschap.

Kerst, Düsseldorf Duitsland

Dag 7 - Ontscheping in Arnhem

Terwijl u geniet van uw vorstelijke nachtrust vaart de Amadeus Imperial naar Arnhem waar we tijdens het ontbijt aankomen. Dan is het helaas alweer tijd om afscheid te nemen van de bemanning, uw muziekvrienden, de musici en reisleiding en vindt de ontscheping plaats. 

Wijzigingen in vaarroute, vaarschema, excursieprogramma en/of muziekprogramma om nautische, veiligheids-, volksgezondheids- en/of organisatorische redenen voorbehouden.

Arnhem, shutterstock
Toon meer
Toon minder

Riviercruiseschip Amadeus Imperial

Geniet van 5-sterren luxe aan boord van hotelschip Amadeus Imperial. Vanaf voorjaar 2020 vaart zij over de mooiste rivieren van Europa. Een prachtig varend hotel van ultieme luxe, om u een mooie en levendige ervaring te geven van een riviercruise. In het luxe restaurant van hotelschip Amadeus Imperial worden u elke dag ontbijt, lunch en diner geserveerd: de verzorging is op basis van volpension. Vanuit de sfeervolle salon op het Mozartdek en de openlucht lounge, het ‘River Terrace’, kunt u heerlijk genieten van de prachtige panorama’s die aan u voorbij trekken. Het professionele team aan boord van riviercruiseschip Amadeus Imperial zorgt er dagelijks voor dat het u aan niets ontbreekt. Wij leggen graag de loopplank voor u uit!

1_AMADEUS_Imperial_Aerial View
Amadeus Imperial
8_AMADEUS_Imperial_Lobby
Lobby
16_AMADEUS_Imperial_Restaurant_decor
Luxe restaurant
12_AMADEUS_Imperial_Bar interior
Panoramabar
Amadeus Imperial_Suite-met-Hannick logo
A-suite
4_AMADEUS_Imperial_Stateroom_Mozart_Strauss_Decks
A/B-cabine
Amadeus Imperial C-cabine-met-Hannick logo
C-cabine
Veeg naar links

Reisinformatie

Excursies

Een riviercruise is de meest comfortabele manier om nieuwe landen, culturen en mensen te leren kennen. Hannick Reizen biedt u dan ook de mogelijkheid om deel te nemen aan interessante excursies. Van stadswandelingen door indrukwekkende hoofdsteden tot bezoeken aan pittoreske historische dorpjes of boeiende musea, ontdekkingstochten in de natuur en culinaire verrassingen uit de regio, elk uitstapje is uniek en onvergetelijk! De belevenis is elke dag weer anders. Ervaren lokale gidsen nemen u maar al te graag mee en delen vol oprecht enthousiasme hun grenzeloze kennis van de streek. Zo proeft u de sfeer en cultuur in optima forma. Hieronder vindt u een overzicht van de excursies die u kunt maken tijdens deze cruise, en hoe u deze kunt boeken.

Bij reservering kunt u een keuze maken uit maar liefst 4 interessante excursies. Zo weet u precies waar u aan toe bent! Wanneer u vooraf geen gebruik maakt van de excursies, kunt u de excursies ook los aan boord boeken. U betaalt de prijzen zoals onderstaand per excursie vermeld. Wij kunnen u in dat geval niet garanderen dat er nog plaats is op alle excursies. 

* Inhoud excursies onder voorbehoud. Voor elke excursie is een minimum aantal deelnemers vereist.

Middagexcursie stadswandeling Keulen
U maakt tijdens deze excursie kennis met de Domstad Keulen en haar historische centrum. Keulen is ontstaan uit de Romeinse kolonie Colonia Claudia Ara Agrippinensis. Vervolgens hoorde Keulen vanaf het eind van de 5e-eeuw tot het rijk van de Franken. De stad werd door Karel de Grote tot aartsbisdom verheven en was reeds in de Middeleeuwen één van de leidende steden van Duitsland. De Tweede Wereldoorlog verwoestte het grootste deel van de stad. Na het puinruimen werd ook deze stad met grote voortvarendheid weer opgebouwd. Uiteraard mag een bezoek aan de kathedraal niet ontbreken. De Dom is de grootste gotische kathedraal van Noord-Europa. Tijdens de Tweede Wereldoorlog liep ook de Dom van Keulen schade op, maar toch is de beroemde basiliek voor een groot deel in zijn oorspronkelijke vorm bewaard gebleven. Een deskundige gids neemt u graag mee op ontdekking door deze historische stad, u kunt eventueel op eigen gelegenheid nog een kijkje nemen binnenin de Dom (indien geopend).
Excursieprijs: € 25,- p.p.
Inclusief: stadswandeling o.l.v. een deskundige lokale gids.
Zwaarte excursie: 4

Middagexcursie stadswandeling Bonn in de voetsporen van Ludwig van Beethoven
Tijdens deze stadswandeling maakt u kennis met de geboorteplaats van Ludwig van Beethoven. U bezoekt tijdens de wandeling ook het geboortehuis van Beethoven. U ziet o.a. plaatsen en locaties waar de wereldberoemde componist werkte en inspiratie op deed, zoals de Remigiuskerk met het doopvont van Ludwig van Beethoven en het Beethoven-monument op de Munsterplatz.
Excursieprijs: € 35,- p.p.
Inclusief: stadswandeling o.l.v. een deskundige lokale gids en entree Beethovenhuis.
Zwaarte excursie: 4

Middagexcursie stadswandeling Koblenz
Ontdek één van de mooiste en oudste steden in Duitsland, met een rijke geschiedenis van meer dan 2.000 jaar. De Romeinse naam voor Koblenz is Confluenza, wat samenstroming betekent. De Moezel voegt zich hier bij de Rijn. Onder leiding van een deskundige lokale gids maakt u een korte wandeling door de romantische straten tussen de basiliek St. Kastor en de Onze-Lieve-Vrouwekerk. U bezichtigt de belangrijkste bezienswaardigheden van Koblenz, alsmede het symbool van de stad: de Schängel fontein bij het stadhuis. Deze excursie zou niet compleet zijn zonder een bezoek aan het standbeeld van keizer Wilhelm I op het Deutsches Eck, de samenloop van de Rijn en de Moezel.
Excursieprijs: € 25,- p.p.
Inclusief: stadswandeling o.l.v. een deskundige lokale gids 
Zwaarte excursie: 4

Middagexcursie stadswandeling Düsseldorf 
Düsseldorf is een ruim half miljoen inwoners tellende stad gelegen in de deelstaat Noordrijn-Westfalen. Düsseldorf ligt enkele tientallen kilometers ten zuiden van het Ruhrgebied, aan rivier de Rijn. De populairste wijk in Düsseldorf is Altstadt. Dit is het ‘oude’ gedeelte van Düsseldorf. Het woord ‘oud’ staat tussen aanhalingstekens omdat een groot deel van wat u nu in het hart van Düsseldorf ziet een herbouwing is van oude panden zoals ze er voor de Tweede Wereldoorlog stonden. U geniet van een wandeling door Düsseldorf. 
Excursieprijs: € 25,- p.p.
Inclusief: stadswandeling o.l.v. een deskundige lokale gids.
Zwaarte excursie: 4  

Zwaarte excursies
Graag informeren wij u zo volledig mogelijk over de excursies tijdens uw reis. Bij sommige excursies maakt u lange wandelingen of bewandelt u oneffen paden. De uitleg hieronder zal u een goede indruk geven over de zwaarte van de excursies. Natuurlijk kunt u altijd even overleggen met Friendship Cruises of de cruiseleader of een bepaalde excursie ook geschikt is voor u. De zwaarte van de excursies vindt u in het dag-tot-dag-programma terug onder de beschrijving van de excursie.
1) De excursie wordt uitgevoerd per touringcar. Er zullen ook enkele stops worden gemaakt. De keuze is aan u of u dan de touringcar verlaat, bijvoorbeeld om foto’s te nemen. U bewandelt alleen korte en effen paden.
2) De excursie wordt uitgevoerd per touringcar. Tevens maakt u een korte wandeling. U dient voor deze excursie soms enkele treden op en af te kunnen lopen.
3) De excursie wordt uitgevoerd per touringcar. Tevens maakt u een lange wandeling. U dient voor deze excursie goed ter been te zijn. Enkele trappen lopen is geen probleem voor u.
4) Deze excursie is een stadswandeling. U dient voor deze excursie goed ter been te zijn. Trappen zijn geen probleem voor u.
5) Deze excursie is een lange stadswandeling. U dient voor deze excursie goed ter been te zijn. Oneffen paden en trappen zijn geen probleem voor u.

De toegekende zwaarte is slechts een indicatie en blijft derhalve persoonsgebonden.

Schip en veiligheid

HS Amadeus Imperial
Met trots presenteren wij u een van Europa’s nieuwste hotelschepen: HS Amadeus Imperial. Dit 5-sterren luxe hotelschip is in de vaart vanaf voorjaar 2020 en vaart met u over de mooiste rivieren van Europa. Een prachtig varend hotel van ultieme luxe, om u een mooie en levendige ervaring te geven van een riviercruise. Dat wordt vorstelijk genieten op de Amadeus Imperial! Beleef deze zomer de prachtige historische steden langs de grote rivieren. U bezoekt steden zoals Keulen, Bonn en Düsseldorf. In de Arnhem zal het in- en ontschepen plaatsvinden.

Individuele vrijheid
Het programma van deze reis hebben wij met zorg samengesteld, maar alles mag en niets moet. Deze reis biedt u ook voldoende gelegenheid en vrije tijd om er individueel op uit te trekken. Iedere dag liggen wij immers in een andere stad aangemeerd.

Welkom aan boord van het riviercruiseschip Amadeus Imperial
Geniet op het Zonnedek van de prachtige en indrukwekkende landschappen die aan u voorbij trekken. Na een dag vol indrukken die u opdoet tijdens de cruise met het riviercruiseschip Amadeus Imperial, kunt u heerlijk ontspannen in de panoramalounge, in de Amadeusclub, Café Vienna of in de openlucht lounge River Terrace op het Mozartdek. Het schip Amadeus Imperial beschikt over fitnessfaciliteiten en een massageruimte gelegen op het Haydndek. De kapsalon vindt u achterop het Mozartdek. Op het Straussdek vindt u het luxe restaurant waar u kunt genieten van excellente maaltijden: ontbijt, lunch en diner. Hotelschip Amadeus Imperial biedt plaats aan maximaal 168 passagiers.

•    72 ruime luxe cabines en 12 suites aan boord van hotelschip Amadeus Imperial
•    Cabines en suites van 16 m² tot maar liefst 26 m²
•    De suites beschikken over een echt privé verandabalkon met zithoek

Cabines als hotelkamers aan boord van het riviercruiseschip Amadeus Imperial
Alle cabines aan boord van de Amadeus Imperial zijn royaal en comfortabel, de stijlvolle inrichting maken de cabines compleet. De cabines beschikken over alle gebruikelijke voorzieningen zoals:

•    TV
•    Telefoon
•    Föhn
•    Kluisje
•    Individueel regelbare airconditioning en verwarming
•    Eigen badkamer met douche en toilet

Het riviercruiseschip Amadeus Imperial beschikt over vier dekken, de cabines zijn verdeeld over drie dekken. Op het Mozartdek en Straussdek bevinden zich de A- en B-cabines van 17 m² met een horizontale panorama schuifpui en Frans balkon. Op het Mozartdek liggen ook enkele suites van maar liefst 26 m² en een echt privé verandabalkon. De cabines en suites op het Mozart- en Straussdek beschikken over een minibar. De cabines op het Haydndek hebben een oppervlakte van 16 m² en beschikken over kleinere vensters die niet geopend kunnen worden.

Liften aan boord van het riviercruiseschip Amadeus Imperial
Er is op hotelschip Amadeus Imperial een echte hotellift aanwezig waarmee u het Mozart-, Strauss- en Haydndek kunt bereiken. Het Zonnedek is niet per lift bereikbaar en bereikt u per trap.
•    Nieuwste hotelschip van Europa, vanaf voorjaar 2020 in de vaart!
•    C-cabines (Economy) van 16 m² met kleinere vensters die niet geopend kunnen worden (Haydndek)
•    B-cabines (Economy) van 17 m² met horizontale panorama schuifpui en Frans balkon (Straussdek)
•    A-cabines van 17 m² met horizontale panorama schuifpui en Frans balkon (Mozartdek)
•    A-suites van maar liefst 26 m² met privé verandabalkon (Mozartdek)
•    Fitnessfaciliteiten, massage en kapsalon
•    Echte hotellift aan boord

* Het gebruik van rolstoelen en rollators aan boord van riviercruiseschip Amadeus Imperial is niet toegestaan, het meenemen hiervan is op aanvraag. Er is een maximaal aantal van toegestane rollators. Indien dit aantal bereikt is kunt uw rollator niet meenemen. Elektrische scootmobiels zijn uitgesloten.

 

Dekkenplan_Amadeus Imperial_page-0001

Voordelen van een riviercruise

Persoonlijke zorg
De kapitein van de Amadeus Imperial draagt samen met zijn bemanning zorg voor een comfortabele cruise met persoonlijke aandacht. De house keeping zorgt voor de hygiëne van uw hotelkamer. Ook zorgt de bemanning voor heerlijke maaltijden in het luxe restaurant. In de salon genieten de liefhebbers, onder het genot van een glaasje wijn of kopje koffie van de mooie panorama’s.

Veel zien in weinig tijd
Eén van de grote voordelen van uw riviercruise; het stelt u in staat om in 7 dagen tijd de mooiste plekjes van Duitsland te ontdekken. Elke dag een nieuwe route, elke dag een ander programma. Een welvarende vakantie waarin we cultuur, natuur en ontspannen in één vakantie combineren! Vanuit uw prachtige kamer geniet u elke dag van een ander panorama.

Geen koffergesjouw
Een van de grote voordelen van uw riviercruise met het hotelschip Amadeus Imperial is dat u slechts één keer uw koffer hoeft uit te pakken. Uw hotel vaart immers mee.

Hannick, dus veel inclusief
Tijdens een riviercruise bij Hannick is veel inclusief. U geniet van volpension verzorging aan boord. Ook de concerten aan boord en het concert in Remagen zijn bij de reissom inbegrepen.

Taxiservice

Taxiservice vanaf uw huisadres
Onbezorgd op reis? Boek dan een privé taxi vanaf uw huisadres tot het vertrekpunt van de reis. Geen gesleep met koffers: een ontspannen begin van uw reis! De kosten zijn afhankelijk van de route. Onze reisspecialisten informeren u graag!

Taxiservice

Uw reisleiders

Concertpianist en muziekdocent
Joost van der Meent

“Ik studeerde hoofdvak piano aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam en na 2 jaar deed ik versneld staatsexamen. 
Ik houd van het grote klassiek-romantische repertoire en speel van Bach tot en met Ravel met een grote liefde voor Debussy, Schubert, Chopin en Liszt. In het Concertgebouw te Amsterdam werkte ik 18 jaar lang bij het Nederlands Philharmonisch Orkest alsmede bij Het Gelders Orkest in Arnhem. In de Kleine Zaal van het Concertgebouw gaf ik vele recitals en ik tourde veel als solist door Duitsland.
Naast mijn concertpraktijk werk ik tegenwoordig in Amsterdam als docent piano en als zangcoach, tevens geef ik les in algemene muziektheorie en compositie.
Reisleider zijn bij Hannick is vooral leuk omdat de reizigers bestaan uit échte klassieke muziekliefhebbers, eigenlijk het mooiste publiek dat je als musicus kunt wensen."

Joost van der Meent 1

Hoboïst en blokfluitist voor oude muziek
Onno Verschoor

"In 1989 studeerde ik af aan het Conservatorium C. Huygens te Zwolle en het Koninklijk conservatorium in Den Haag. Mijn passie bracht me niet alleen in aanraking met veel prachtige muziek, maar ook reisde ik in Europa en trad ik op met tal van bijzondere persoonlijkheden, van wie ik veel opstak. Eén van mijn grote inspiratoren is de grootmeester Bach. Dankzij hem en - niet te vergeten - Frans Brüggen, besloot ik blokfluit te studeren en me te specialiseren op de barokhobo. Ik kan me niet herinneren hoeveel passies en kerstoratoria ik ondertussen heb uitgevoerd!"

Onno Verschoor (4)-1

Duurzaam op reis

Het hele jaar gaan we op reis. Ver weg of dichter bij huis. Wij laten u heel graag genieten van de talloze mooie plaatsen die er op deze wereld zijn, zodat u elke keer weer nieuwe, unieke ervaringen op kunt doen.
Graag nemen wij u mee hoe wij als familiebedrijf al meer dan 50 jaar onze verantwoordelijkheid nemen op het gebied van duurzaam ondernemen.
Klik hier voor meer informatie.

Toon meer
Toon minder

Prijsinformatie

Reissom
Toeslagen
Inbegrepen
Niet inbegrepen
Voorwaarden
7-daagse Muzikale kerstcruise over de romantische Rijn
Vanaf 1.798,- p.p.

Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.

Meer bedenktijd nodig? Neem een optie!
Twijfelt u nog een beetje? Heeft u wel plannen om een muziekreis te gaan maken, maar kunt u nog niet definitief beslissen? Neem dan een vrijblijvende optie!
Wij houden dan een plaatsje voor u vrij op deze reis. Want we hebben graag dat u met ons mee gaat. Op deze manier heeft u meer tijd om er nog even over na te denken en voorkomt u de teleurstelling van prijsverhoging of een volgeboekte reis.

Vertrekdatum
Prijs (per persoon)
21 december 2023
Vanaf 1.798,-

De reissom is p.p. en gebaseerd op een 2-pers. C-cabine Economy (16 m²), Haydndek.

Toeslag 2-pers. C-cabine (16 m²), Haydndek € 198,- p.p.
Toeslag 2-pers. B-cabine Economy (17 m²), Straussdek € 298,- p.p.
Toeslag 2-pers. B-cabine (17 m²), Straussdek € 398,- p.p.
Toeslag 2-pers. A-cabine (17 m²), Mozartdek € 498,- p.p.
Toeslag 2-pers. A-suite (26 m²), Mozartdek € 998,- p.p.

Toeslag 2-pers. C-cabine Economy voor alleengebruik (16 m²), Haydndek € 398,- p.p.
Toeslag 2-pers. C-cabine voor alleengebruik (16 m²), Haydndek € 498,- p.p.
Toeslag 2-pers. B-cabine voor alleengebruik (17 m²), Straussdek € 598,- p.p.
Toeslag 2-pers. A-cabine voor alleengebruik (17 m²), Mozartdek € 1.298,- p.p.

Hannick: dus veel inclusief

 • 7 dagen aan boord van uw varende hotelschip Amadeus Imperial
 • 2-persoons C-cabine Economy met eigen douche / toilet / airconditioning en verwarming
 • Volpension verzorging aan boord
  • Culinair dineren in het panorama-restaurant waar alle maaltijden zijn inbegrepen (ontbijtbuffet, lunch, diner en midnight-snack)
  • Koffie en thee na lunch en diner
  • Water tijdens elke maaltijd
  • Koffie of thee in de middag
  • Welkomstcocktail
  • Welkomstdiner
  • Captains Gala Dinner
 • Gratis Wi-Fi aan boord
 • Concerten aan boord door het Dudok Quartet
 • Exclusief concert voor Hannick reizigers in Remagen m.m.v. het Kölner Kammerensemble
 • Boeiende muziektoelichtingen door uw reisleiders
 • Alle haven- en lokale belastingen
 • Toeslagen voor andere type accomodaties
 • KCO met Klaus Mäkelä, € 134,- (incl. transfers v.v.)
 • ballet De Notenkraker, € 110 (incl. transfers v.v.)
 • opera Der Rosenkavalier, € 108,- (incl. transfers v.v.)
 • Eventuele verhoogde brandstoftoeslag
 • Excursies (bij boeking te reserveren)
 • Taxiservice (bij boeking te reserveren)
 • Verzekeringen en poliskosten
 • Uitgaven van persoonlijke aard zoals fooien, drankjes en entreegelden voor individueel te bezoeken musea e.d.
 • Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.

Op deze reis zijn de volgende voorwaarden van toepassing:

- ANVR-voorwaarden
- SGR-voorwaarden
- Garantieregeling Stichting Calamiteitenfonds Reizen
- Algemene voorwaarden / Boekingsinformatie van Hannick Reizen zoals vermeld op deze website

Betaling
Hannick Reizen is aangesloten bij de ANVR en SGR. Voor u de garantie dat uw muziekreis in goede handen is. Zodra u van ons de bevestiging, welke tevens de factuur is, heeft ontvangen, verzoeken wij u 15% van de totale reissom + een verhoging van de aanbetaling aan ons over te maken, dit is de aanbetaling. Het restant van de reissom dient uiterlijk 6 weken voor aanvang van de reis in ons bezit te zijn. Indien u uw muziekreis boekt binnen 6 weken voor aanvang van de muziekreis dan dient u na ontvangst van de bevestiging/factuur de totale reissom per direct aan ons te voldoen.

Voorwaarden
Op deze reis zijn de ANVR- en SGR-voorwaarden van toepassing, evenals de Algemene Voorwaarden zoals vermeld op deze website. Echter voor deze cruise hanteren wij afwijkende (aan)betalings- en annuleringsvoorwaarden. Het minimum aantal vereiste deelnemers voor het arrangement incl. Comfort Class touringcar en cruiseleader bedraagt ca. 70 personen. Annuleringstermijn touroperator 8 dagen voor vertrek. Wijzigingen in vaarschema en excursieprogramma om nautische / organisatorische redenen voorbehouden. Voor elke excursie is een minimum aantal deelnemers vereist. Indien een aanmelding ongedaan wordt gemaakt, zijn per persoon de volgende annuleringskosten verschuldigd:

 • Bij annulering tot 96 dagen voor vertrek: 15% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling.
 • Bij annulering vanaf 95 dagen (inclusief) tot 75 dagen (exclusief) voor vertrek: 20% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling.
 • Bij annulering vanaf 75 dagen (inclusief) tot 55 dagen (exclusief) voor vertrek: 40% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling.
 • Bij annulering vanaf 55 dagen (inclusief) tot 35 dagen (exclusief) voor vertrek: 55% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling.
 • Bij annulering vanaf 35 dagen (inclusief) tot 25 dagen (exclusief) voor vertrek: 85% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling.
 • Bij annulering vanaf 25 dagen (inclusief) tot 15 dagen (exclusief) voor vertrek: 90% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling.
 • Bij annulering vanaf 15 dagen (inclusief) tot de dag van vertrek (exclusief) voor vertrek: 95% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling.
 • Bij annulering op de vertrekdag of later: de volledige reissom.
Reissom
7-daagse Muzikale kerstcruise over de romantische Rijn
Vanaf 1.798,- p.p.

Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.

Meer bedenktijd nodig? Neem een optie!
Twijfelt u nog een beetje? Heeft u wel plannen om een muziekreis te gaan maken, maar kunt u nog niet definitief beslissen? Neem dan een vrijblijvende optie!
Wij houden dan een plaatsje voor u vrij op deze reis. Want we hebben graag dat u met ons mee gaat. Op deze manier heeft u meer tijd om er nog even over na te denken en voorkomt u de teleurstelling van prijsverhoging of een volgeboekte reis.

Vertrekdatum
Prijs (per persoon)
21 december 2023
Vanaf 1.798,-
Toeslagen

De reissom is p.p. en gebaseerd op een 2-pers. C-cabine Economy (16 m²), Haydndek.

Toeslag 2-pers. C-cabine (16 m²), Haydndek € 198,- p.p.
Toeslag 2-pers. B-cabine Economy (17 m²), Straussdek € 298,- p.p.
Toeslag 2-pers. B-cabine (17 m²), Straussdek € 398,- p.p.
Toeslag 2-pers. A-cabine (17 m²), Mozartdek € 498,- p.p.
Toeslag 2-pers. A-suite (26 m²), Mozartdek € 998,- p.p.

Toeslag 2-pers. C-cabine Economy voor alleengebruik (16 m²), Haydndek € 398,- p.p.
Toeslag 2-pers. C-cabine voor alleengebruik (16 m²), Haydndek € 498,- p.p.
Toeslag 2-pers. B-cabine voor alleengebruik (17 m²), Straussdek € 598,- p.p.
Toeslag 2-pers. A-cabine voor alleengebruik (17 m²), Mozartdek € 1.298,- p.p.

Inbegrepen

Hannick: dus veel inclusief

 • 7 dagen aan boord van uw varende hotelschip Amadeus Imperial
 • 2-persoons C-cabine Economy met eigen douche / toilet / airconditioning en verwarming
 • Volpension verzorging aan boord
  • Culinair dineren in het panorama-restaurant waar alle maaltijden zijn inbegrepen (ontbijtbuffet, lunch, diner en midnight-snack)
  • Koffie en thee na lunch en diner
  • Water tijdens elke maaltijd
  • Koffie of thee in de middag
  • Welkomstcocktail
  • Welkomstdiner
  • Captains Gala Dinner
 • Gratis Wi-Fi aan boord
 • Concerten aan boord door het Dudok Quartet
 • Exclusief concert voor Hannick reizigers in Remagen m.m.v. het Kölner Kammerensemble
 • Boeiende muziektoelichtingen door uw reisleiders
 • Alle haven- en lokale belastingen
Niet inbegrepen
 • Toeslagen voor andere type accomodaties
 • KCO met Klaus Mäkelä, € 134,- (incl. transfers v.v.)
 • ballet De Notenkraker, € 110 (incl. transfers v.v.)
 • opera Der Rosenkavalier, € 108,- (incl. transfers v.v.)
 • Eventuele verhoogde brandstoftoeslag
 • Excursies (bij boeking te reserveren)
 • Taxiservice (bij boeking te reserveren)
 • Verzekeringen en poliskosten
 • Uitgaven van persoonlijke aard zoals fooien, drankjes en entreegelden voor individueel te bezoeken musea e.d.
 • Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.
Voorwaarden

Op deze reis zijn de volgende voorwaarden van toepassing:

- ANVR-voorwaarden
- SGR-voorwaarden
- Garantieregeling Stichting Calamiteitenfonds Reizen
- Algemene voorwaarden / Boekingsinformatie van Hannick Reizen zoals vermeld op deze website

Betaling
Hannick Reizen is aangesloten bij de ANVR en SGR. Voor u de garantie dat uw muziekreis in goede handen is. Zodra u van ons de bevestiging, welke tevens de factuur is, heeft ontvangen, verzoeken wij u 15% van de totale reissom + een verhoging van de aanbetaling aan ons over te maken, dit is de aanbetaling. Het restant van de reissom dient uiterlijk 6 weken voor aanvang van de reis in ons bezit te zijn. Indien u uw muziekreis boekt binnen 6 weken voor aanvang van de muziekreis dan dient u na ontvangst van de bevestiging/factuur de totale reissom per direct aan ons te voldoen.

Voorwaarden
Op deze reis zijn de ANVR- en SGR-voorwaarden van toepassing, evenals de Algemene Voorwaarden zoals vermeld op deze website. Echter voor deze cruise hanteren wij afwijkende (aan)betalings- en annuleringsvoorwaarden. Het minimum aantal vereiste deelnemers voor het arrangement incl. Comfort Class touringcar en cruiseleader bedraagt ca. 70 personen. Annuleringstermijn touroperator 8 dagen voor vertrek. Wijzigingen in vaarschema en excursieprogramma om nautische / organisatorische redenen voorbehouden. Voor elke excursie is een minimum aantal deelnemers vereist. Indien een aanmelding ongedaan wordt gemaakt, zijn per persoon de volgende annuleringskosten verschuldigd:

 • Bij annulering tot 96 dagen voor vertrek: 15% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling.
 • Bij annulering vanaf 95 dagen (inclusief) tot 75 dagen (exclusief) voor vertrek: 20% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling.
 • Bij annulering vanaf 75 dagen (inclusief) tot 55 dagen (exclusief) voor vertrek: 40% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling.
 • Bij annulering vanaf 55 dagen (inclusief) tot 35 dagen (exclusief) voor vertrek: 55% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling.
 • Bij annulering vanaf 35 dagen (inclusief) tot 25 dagen (exclusief) voor vertrek: 85% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling.
 • Bij annulering vanaf 25 dagen (inclusief) tot 15 dagen (exclusief) voor vertrek: 90% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling.
 • Bij annulering vanaf 15 dagen (inclusief) tot de dag van vertrek (exclusief) voor vertrek: 95% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling.
 • Bij annulering op de vertrekdag of later: de volledige reissom.

Vergelijkbare reizen

Bekijk ook onze andere, bijzondere muziekreizen

Hannick Reizen_Jerina_CTA Blok
Wij staan voor u klaar
Onze Travel Consultants geven u graag advies

Neem contact met ons op voor meer informatie over onze bijzondere muziekreizen en de verschillende mogelijkheden. 

Bel +31 (0)88 - 13 07 340
Brochure Destin Muziekreizen zomer - najaar 2024_Mockup
Luxe brochure
De mooiste muziekreizen in één brochure
 • Boordevol reisinspiratie
 • Unieke arrangementen
 • Gratis bij u thuisbezorgd
Brochure aanvragen