Ruim 50 jaar ervaring
Persoonlijk advies op maat
Wereldwijd aanbod
Royal Scotsman exterieur (1)-1

Royal Scotsman, a Belmond Train, Scotland 

De Belmond Royal Scotsman is wellicht de meest exclusieve trein ter wereld. Ontspan, geniet van een goed glas whisky en laat u verleiden door de prachtige Schotse Hooglanden. Dit is reizen in optima forma: luxueus, ontspannen en vol nieuwe ontdekkingen.

Brochure aanvragen Brochure aanvragen

Ontdek Belmond Royal Scotsman

Welkom aan boord van de Belmond Royal Scotsman, met ruimte voor slechts maximaal 40 gasten de meest exclusieve trein ter wereld. Ontspan, geniet van een goed glas whisky en laat u verleiden door het prachtige landschap van de Schotse Hooglanden. Dit is reizen zoals het hoort te zijn; luxueus, ontspannen en vol met nieuwe ontdekkingen. De Belmond Royal Scotsman rijdt sinds 1985 en is samengesteld uit 9 historische rijtuigen uit de jaren ’30. De trein omvat luxe slaaprijtuigen met ruime 1- en 2-persoons privé-compartimenten, twee sfeervolle restauratierijtuigen en een barrijtuig met aan het einde een open observatierijtuig. Het interieur is versierd met kostbare houtsoorten, geslepen glas en fijn damast.

Er is keuze uit reizen van 3, 4, 5, 6 en 8 dagen naar de meest interessante plaatsen in Schotland. Elke reis begint en eindigt in de Schotse hoofdstad Edinburgh. De Belmond Royal Scotsman stopt regelmatig voor bezoeken aan een natuurgebied, kerken, tuinen, kastelen en landhuizen waarbij de gasten veelal door de bewoner/eigenaar privé worden rondgeleid. Meestal bezoekt u ook een distillery, waar een beroemde whisky wordt geproduceerd. Voor de excursies wordt gebruik gemaakt van de eigen, comfortabele touringcar die de trein op zijn reis door Schotland volgt. Om de reis zo aangenaam mogelijk te maken en om ervoor te zorgen dat u niets mist van de schilderachtige omgeving, rijdt de trein 's nachts niet. U overnacht in uw comfortabele compartiment terwijl de trein stilstaat op kleine, veelal pittoreske stations.

De Belmond Royal Scotsman kan individueel worden geboekt of in zijn geheel worden geboekt voor een exclusief gezelschap of ten behoeve van een groeps- of incentivereis.

Royal scotsman entree
Welkom aan boord!
Royal Scotsman exterieur_ (1)
Prachtige vergezichten vanuit de trein
Royal Scotsman detail
Historische rijtuigen
Royal Scotsman whiskey service
Geniet van een goede Schotse whisky
Royal Scotsman Bar (1)
Persoonlijke service aan boord
Royal Scotsman dining
Luxe ingerichte rijtuigen
Royal Scotsman restaurant detail
Rijk gedecoreerde tafels
Royal Scotsman Bar (2)
Ontspan in het barrijtuig
Royal scotsman restaurant (1)
Proost!
Veeg naar links

Uw verblijf aan boord van Belmond Royal Scotsman 

De trein heeft 18 comfortabel ingerichte tweepersoonscompartimenten en 4 eenpersoonscompartimenten. Allen zijn ingericht met benedenbed(den), kostbaar mahoniehout, vast tapijt, historische prenten en geslepen glas. In uw compartiment beschikt u over een eigen badkamer met douche, wastafel, toilet en een keur aan fraaie toiletartikelen.

TRS-ACC-CAB-06

Uw compartiment

Verder is het compartiment uitgerust met een ventilator, spiegels, wandlampjes, een garderobekast, ladenkastje, haardroger, regelbare verwarming en een serviceknopje. Het brede raam is voorzien van overgordijnen en vitrage. Elk bed heeft een donzen- en een foamkussen, een donzen dekbed en een katoenen Schotse plaid. De trein rijdt ’s nachts niet waardoor u verzekerd bent van een goede nachtrust. De geur van vers brood zal u wekken. 

Restaurantrijtuigen aan boord van Belmond Royal Scotsman

Aan boord gebruikt u de maaltijden in een van de twee restaurantrijtuigen. De maaltijden worden aan boord vers bereid door topkoks. De lunches en diners worden begeleid door mooie wijnen. De tafels zijn gedekt met wit linnen, zilveren bestek en kristallen glasservies. Er zijn informele en formele diners. Tijdens de informele diners dragen de heren een das en colbert. Tijdens het formele diner dragen de heren een kilt of smoking. De dames dragen een nette jurk of een cocktaildress. Overdag is het kledingadvies ongedwongen. 

Salon / barrijtuig

Het salon/barrijtuig is een ideale plek voor ontmoetingen met medereizigers. U kunt er relaxen in de gemakkelijke fauteuils en banken. Terwijl u wegdroomt bij het voortdurend wisselende panorama serveert de steward uw favoriete drankje. U heeft  keuze uit maar liefst 43 verschillende soorten whisky waaronder enkele zeldzame single malts!  Na het diner kunt u in het salon/barrijtuig genieten van Schots entertainment. Aan de achterzijde van dit rijtuig bevindt zich een open veranda. Vanaf hier heeft u een mooi uitzicht op het voorbijglijdende landschap.

Bamford Haybarn Spa - ultieme luxe aan boord

Uniek aan boord van Belmond Royal Scotsman is de Bamford Haybarn Spa. Na een drukke dag is het heerlijk ontspannen in de spa. Geniet in één van de 2 behandelkamers van een uitgebreide massage, een aromatherapie behandeling of een body scrub, terwijl het schitterende landschap aan uw raam voorbijtrekt.

 

Reizen met Belmond Royal Scotsman

Bijzondere treinreizen in stijl en luxe dwars door de Schotse Hooglanden

Incento_Lien_CTA Blok
Wij staan voor u klaar
Onze Travel Consultants geven u graag advies!

Wilt u meer weten over onze beroemde treinen of heeft u advies nodig over uw volgende treinreis?

Bel +31 (0)88 - 13 07 320
Brochure Incento 2023 - mockup
Luxe brochure
De mooiste treinreizen ter wereld
  • Ruim 100 pagina's treinreisinspiratie
  • Beroemde en nostalgische treinen
  • Gratis bij u thuisbezorgd 

 

Brochure aanvragen