Bel ons
Menu
Sluit
Bel ons
Menu
Sluit
Keulen 2
Home
Reisaanbod
Riviercruises
Kerstcruise Romantische Rijn: de Klassieker

Oud en Nieuwcruise met Suiteschip Advance

riviercruises

7-daagse Oud en Nieuwcruise over de Rijn

Met vertrek en aankomst in Rotterdam.

Meest luxe schip van Europa
Geheel gereserveerd voor Friendship Cruises
Voormalige Crystal Mahler
Volgend vertrek
27-12-2023
Reisduur
7 dagen
Vertrekpunt
Rotterdam
Schip
HS Advance *****+
Destin
Vanaf 1.998,-
Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen
Brochure aanvragen Brochure aanvragen
Navigatie
Unieke belevenis Vaarschema Excursies Riviercruiseschip Prijsinformatie
Brochure aanvragen Brochure aanvragen

7-daagse Oud en Nieuwcruise over de Rijn

Met gepaste trots presenteren wij u onze extra ingekochte cruise over de romantische Rijn tijdens Oud en Nieuw. Op geen ander hotelschip vindt u zoveel luxe, comfort en grandeur als op de Advance.  Tijdens deze cruise vaart u vanuit Rotterdam naar Duitsland waar u kennismaakt met bekende steden als Düsseldorf, Keulen, Koblenz en Rüdesheim. U bevaart het allermooiste stukje van de Rijn, ook wel de Burchten en Kastelen route genoemd. Al slingerend baant de Rijn zich een weg door het fraaie Siebengebirge. Vanaf het Zonnedek en vanuit de diverse salons en restaurants beleeft u de Rijn vol historie in optima forma. Tot slot luiden we in Willemstad het nieuwe jaar in met een vrolijk muzikaal privéconcert m.m.v. van getalenteerde musici. Speciaal  georganiseerd voor Friendship Cruises passagiers!

1000,- voordeel!
Normaal 2.998,- p.p.
Nu vanaf 1.998,-

Cruiseschip Advance - Winter (1)
Welkom aan boord van de Advance!
Oud en Nieuwcruise
Rotterdam
Oud en Nieuwcruise
Düsseldorf
Oud en Nieuwcruise
Bonn
Oud en Nieuwcruise
Bonn
Oud en Nieuwcruise
Bonn Beethoven
Oud en Nieuwcruise
Koblenz
Oud en Nieuwcruise
Koblenz
Oud en Nieuwcruise
Loreley Passage
Oud en Nieuwcruise
Keulen
Oud en Nieuwcruise
Keulen
Oud en Nieuwcruise
Willemstad
Veeg naar links

Deze afvaart is geheel gereserveerd voor Friendship Cruises passagiers.
• Nederlandse boordtaal
• In- en ontscheping in Rotterdam
• Nederlandssprekende Friendship Cruises cruiseleaders
• Quiet Vox headset systemen tijdens uw excursies

Inclusief Nieuwjaarsconcert in Willemstad - speciaal voor Friendship Cruises passagiers!
In Willemstad wordt u op 2 januari verwelkomd voor een wel heel bijzondere start van het nieuwe jaar.
Laat u verrassen door een schitterend concert met medewerking van getalenteerde musici:  

Arjan Breukhoven, orgel en vleugel
Berdien Stenberg, dwarsfluit
Donij van Doorn, sopraan
Fabian Egli, bariton

Vaarschema

Uw route in beeld

ON-Cruise Romantische Rijn-01 (002)

Dag 1 - Rotterdam – Düsseldorf

Uw prachtige cruise begint in Rotterdam. De inscheping staat gepland tussen 12.00 uur en 13.30 uur. U reist op eigen gelegenheid of per taxiservice naar de kade in Rotterdam. De Advance gooit om 14.00 uur haar trossen los en vaart richting Düsseldorf. Aan boord wordt u welkom geheten met een heerlijk welkomstdiner, een goed begin van uw cruise!

Rotterdam

Dag 2 - Düsseldorf - Keulen

In de loop van de morgen komen we aan in het prachtige Düsseldorf. Na de lunch kunt u deelnemen aan de middagexcursie Kerstwandeling Düsseldorf of u kunt op eigen gelegenheid een bezoek brengen aan de Kerstmarkten. Deze kerstmarkten worden in de binnenstad op meerdere plaatsen tegelijk gehouden en zijn het ideale uitstapje voor kerstliefhebbers! Na terugkomst aan boord wacht u een heerlijk diner. Later op de avond gooit de kapitein de trossen los en vaart u richting Keulen waar u even na middernacht aankomt.
Middagexcursie kerstwandeling Düsseldorf € 30,- p.p.

Rijn promenade Düsseldorf, shutterstock

Dag 3 - Keulen - Bonn

Na een heerlijk ontbijt heeft u in Keulen de mogelijkheid de stad te voet op eigen gelegenheid te verkennen. Rond de lunch gooit de Advance haar trossen los om naar Bonn te varen. Halverwege de middag meert uw hotelschip af in de Beethovenstad Bonn en kunt u deelnemen aan de wandeling. Gaat u mee op excursie in de voetsporen van Ludwig van Beethoven? U kunt in plaats van de stadswandeling ook een individueel bezoek brengen aan de Museumsmeile. Vanavond blijft uw hotelschip afgemeerd liggen in Bonn. De liefhebbers brengen nog een bezoekje aan het sfeervol, verlichte historische centrum.
Middagexcursie stadswandeling Bonn met bezoek aan Beethovenhuis € 35,- p.p.
Individuele excursietip Bonn: Museumsmeile Bonn

Bonn met kerst shutterstock

Dag 4 - Bonn - Andernach - Koblenz

Terwijl u geniet van het ontbijt, meert de Advance af in Andernach. Aansluitend heeft u de gelegenheid om mee te gaan op een prachtige excursie naar de abdij Benedictine in Maria Laach. Tijdens de lunch zet uw hotelschip koers naar Koblenz. Hier kunt u deelnemen aan de stadswandeling in Koblenz of op eigen gelegenheid een bezoek brengen aan de kerstmarkt. Zoekt u het liever wat hogerop dan maakt u een tochtje met de kabelbaan naar het aan de overkant van de Rijn gelegen Kasteel Ehrenbreitstein. De kerstmarkt bestaat uit meer dan 100 feestelijke, glinsterende kerstkraampjes. Een tafereel dat u zeker niet wilt missen! Vanavond blijft uw hotelschip afgemeerd in Koblenz en geniet u van een heerlijk diner aan boord.
Morgenexcursie bezoek klooster Benedictine in Maria Laach € 50,- p.p.
Middagexcursie stadswandeling Koblenz € 20,- p.p.

 

Koblenz+by+night!

Dag 5 - Oudejaarsdag: Koblenz - Rüdesheim via Loreley Passage

Het is oudejaarsdag. U geniet van een prachtige vaarochtend aan boord van de Advance. Tijdens de reis naar Rüdesheim passeert u de bekende Loreley rots. Wie kent niet de legende van de schone jonkvrouw? Zij lonkte op deze rots met haar gezang de schepen, die vervolgens stuk sloegen tegen de rotsen. Vergeet uw fototoestel niet! Vanaf het Zonnedek maakt u de mooiste foto's tijdens de passage van de Burchten en Kastelen route. Na de lunch  arriveert uw hotelschip in Rüdesheim waar u een bezoek kunt brengen aan het Siegfrieds Mechanisches Musikkabinett. U zult hier versteld staan van de grote verzameling verschillende muziekinstrumenten. 's Avonds geniet u van een heerlijk diner op uw hotelschip dat vanavond afgemeerd blijft liggen in Rüdesheim. 
Middagexcursie Siegfrieds Musikkabinett € 20,- p.p.

Rijn in winter

Dag 6 - Nieuwjaarsdag: Rüdesheim - Keulen - Willemstad

Het is vandaag Nieuwjaarsdag, 1 januari 2024 alweer. Vroeg in de morgen zet de Advance koers naar Keulen. Tijdens deze ontspannen vaarochtend passeert u opnieuw onder andere de Loreley en de Drachenfels. Na de lunch arriveert u in Keulen waar u de mogelijkheid krijgt deel te nemen aan de stadswandeling door Keulen met een individueel bezoek aan de Dom (indien geopend)! Tijdens het diner zet uw hotelschip koers naar Willemstad waar u in de loop van de volgende morgen aankomt.
Morgenexcursie stadswandeling door Keulen met een individueel bezoek (naar wens) aan de Dom € 20,- p.p.

Kerstcruise Rijn

Dag 7 - Willemstad - Rotterdam

Het is alweer de laatste dag van uw Oud en Nieuwcruise over de Rijn. Vanmorgen arriveert de Advance in Willemstad. Friendship Cruises biedt een Nieuwjaarsconcert aan in de Koepelkerk van Willemstad met medewerking van de talentvolle musici Arjan Breukhoven, Berdien Stenberg, Donij van Doorn en Fabian Egli. Speciaal georganiseerd voor passagiers van Friendship Cruises! Na afloop van het concert gooit de kapitein voor de laatste keer de trossen los en vaart naar Rotterdam. De ontscheping vindt plaats om ca. 16.00 uur. U neemt afscheid van de Advance en haar bemanning. Vanaf de kade in Rotterdam keert u met eigen vervoer of per taxiservice huiswaarts. We hopen dat u heeft genoten van een prachtige Oud en Nieuwcruise over de Rijn met Suiteschip Advance.

Kerstcruise Rijn
Toon meer
Toon minder

Excursies

Een riviercruise is de meest comfortabele manier om nieuwe landen, culturen en mensen te leren kennen. Friendship Cruises biedt u dan ook de mogelijkheid om deel te nemen aan interessante excursies. Van stadswandelingen door indrukwekkende hoofdsteden tot bezoeken aan pittoreske historische dorpjes of boeiende musea, ontdekkingstochten in de natuur en culinaire verrassingen uit de regio, elk uitstapje is uniek en onvergetelijk! De belevenis is elke dag weer anders. Ervaren lokale gidsen nemen u maar al te graag mee en delen vol oprecht enthousiasme hun grenzeloze kennis van de streek. Zo proeft u de sfeer en cultuur in optima forma. Hieronder vindt u een overzicht van de excursies die u kunt maken tijdens deze cruise, en hoe u deze kunt boeken.

Bij reservering kunt u een keuze maken uit maar liefst 6 interessante excursies. Zo weet u precies waar u aan toe bent. Wanneer u vooraf geen gebruik maakt van de mogelijkheid om excursies te reserveren, kunt u de excursies ook los aan boord boeken. U betaalt de prijzen zoals onderstaand per excursie vermeld. Wij kunnen u in dat geval niet garanderen dat er nog plaats is op alle excursies. 

* Inhoud excursies onder voorbehoud. Voor elke excursie is een minimum aantal deelnemers vereist.

Middagexcursie kerstwandeling Düsseldorf 
Düsseldorf is een ruim half miljoen inwoners tellende stad gelegen in de deelstaat Noordrijn-Westfalen. Düsseldorf ligt enkele tientallen kilometers ten zuiden van het Ruhrgebied, aan de rivier de Rijn. De populairste wijk in Düsseldorf is Altstadt. Dit is het ‘oude’ gedeelte van Düsseldorf. Het woord ‘oud’ staat tussen aanhalingstekens omdat een groot deel van wat u nu in het hart van Düsseldorf ziet een herbouwing is van oude panden zoals ze er voor de Tweede Wereldoorlog stonden. U geniet van een Kerstwandeling door Düsseldorf. Er zijn maar liefst zeven kerstmarkten, verspreid over de hele stad. Kraampjes met lekkers, maar ook vertier en muziek voor iedereen. De meest bekende kerstmarkt in Düsseldorf is die op de Marktplatz. De kraampjes zijn er gebouwd en geschilderd in dezelfde stijl als de Düsseldorfse Altstadt, waardoor de kerstmarkt echt een Renaissance uitstraling krijgt. U kunt hier prachtige handgemaakte glazen kerstballen en houten figuurtjes kopen. De tour wordt afgesloten met een lekker glaasje Glühwein met wat lekkers.
Excursieprijs: € 30,- p.p.
Inclusief: stadswandeling o.l.v. een deskundige lokale gids, glaasje Glühwein en wat lekkers.
Zwaarte excursie: 4  

Middagexcursie stadswandeling Bonn in de voetsporen van Ludwig van Beethoven
Tijdens deze stadswandeling maakt u kennis met de geboorteplaats van Ludwig van Beethoven. U bezoekt tijdens de wandeling ook het geboortehuis van Beethoven. U ziet o.a. plaatsen en locaties waar de wereldberoemde componist werkte en inspiratie op deed, zoals de Remigiuskerk met het doopvont van Ludwig van Beethoven en het Beethoven-monument op de Munsterplatz.
Excursieprijs: € 35,- p.p.
Inclusief: stadswandeling o.l.v. een deskundige lokale gids en entree Beethovenhuis.
Zwaarte excursie: 4

Individuele excursietip: Museumsmeile in Bonn
Maak kennis met de Museumsmeile in Bonn. Zoals de naam al doet vermoeden liggen de musea in een straal van circa 1 km bij elkaar vandaan (m.u.v. het Deutsches Museum Bonn, die iets verder ligt). Het Deutsches Museum Bonn, wat onderdeel is van het Deutsches Museum München, staat bekend om de exposities en experimenten van beroemde wetenschappers, ingenieurs en uitvinders. De centrale thema's in dit museum zijn onderzoeken en de technologie in Duitsland na 1945. Het zoölogische museum Koenig is ook onderdeel van de Museumsmeile. Dit museum heeft een grote verzameling vlinders, kevers en skeletten van verschillende dieren, waaronder een dwergvinvis. Wanneer u van hedendaagse geschiedenis houdt is een bezoek aan het Haus der Geschichte Museum zeker een aanrader. In dit museum maakt u kennis met de geschiedenis van Duitsland vanaf het jaar 1945 tot en met nu. Ook aan de kunstliefhebbers is er gedacht: de Bundeskunsthalle heeft wisseltentoonstellingen van zowel nationale als internationale kunstwerken. In het Kunstmuseum vindt u vooral werken uit het Rheinische Expressionisme en de kunst na de Tweede Wereldoorlog, met de nadruk op de jaren zestig, zeventig en tachtig. Het accent ligt op Duitse kunstenaars zoals Georg Baselizt, Joseph Beuys, Hanne Darboven, Anselm Kiefer, Blinky Palermo en Wolf Vostell.
Deze excursie maakt u op individuele basis, betaling is ter plaatse.

Excursie bezoek klooster Benedictine in Maria Laach
Per Comfort Class touringcar rijdt u vanaf Andernach naar Maria Laach, te midden van de wijngaarden. In Maria Laach brengt u een bezoek aan de Abdijkerk Benedictine. De abdijkerk is het belangrijkste bouwwerk in de Staufische stijl en één van de mooiste kloosters in Duitsland. De voltooiing van de abdijkerk heeft maar liefst meer dan 80 jaar geduurd. Direct achter de abdij is een militaire begraafplaats gelegen, hier liggen 36 militairen begraven die tijdens de Tweede Wereldoorlog het leven lieten. Het kloosterhotel wordt nog steeds bewoond en gerund door monniken. Naast de gartnerei is een bezoek aan de schitterende 'boekwinkel' de moeite meer dan waard. Zelden zult u zo'n uitgebreide collectie aan boeken en cadeaus hebben gezien. Een leuk idee om hier een aardigheidje te kopen voor de thuisblijvers. Na de tour in Maria Laach rijdt u via het Ahrdal terug naar uw hotelschip.
Excursieprijs: € 50,- p.p.
Inclusief: vervoer per touringcar en rondleiding o.l.v. een deskundige lokale gids.
Zwaarte excursie: 3

Middagexcursie stadswandeling Koblenz
Ontdek één van de mooiste en oudste steden in Duitsland, met een rijke geschiedenis van meer dan 2.000 jaar. De Romeinse naam voor Koblenz is Confluenza, wat samenstroming betekent, omdat de Moezel zich hier bij de Rijn voegt. Onder leiding van een deskundige lokale gids maakt u een korte wandeling door de romantische straten tussen de St. Kastorbasiliek en de Onze-Lieve-Vrouwekerk. U bezichtigt de belangrijkste bezienswaardigheden van Koblenz, alsmede het symbool van de stad: de Schängelfontein bij het stadhuis. Deze excursie zou niet compleet zijn zonder een bezoek aan het standbeeld van keizer Wilhelm I op het Deutsches Eck, de samenloop van de Rijn en de Moezel.
Excursieprijs: € 20,- p.p.
Inclusief: stadswandeling o.l.v. een deskundige lokale gids.
Zwaarte excursie: 4

Middagexcursie Siegfrieds Musikkabinett
Vanaf uw hotelschip maakt u een korte wandeling naar het Siegfrieds Mechanisches Musikkabinett voor een muzikaal avontuur met historische, zelfspelende muziekinstrumenten. Het museum is opgericht door Siegfried Wendel in 1969. Naarmate de collectie groeide, volgden enkele verhuizingen totdat het in de jaren zeventig naar de huidige locatie in het Brömserhof vertrok, een voormalige ridderzetel in Rüdesheim, op vijftig meter van het toeristische gebied in de Drosselgasse.
Excursieprijs: € 20,- p.p.
Inclusief: entree Musikkabinett (excursie te voet), o.l.v. deskundige lokale gids
Zwaarte excursie: 4

Middagexcursie stadswandeling Keulen
U maakt tijdens deze excursie kennis met de Domstad Keulen en haar historische centrum. Keulen is ontstaan uit de Romeinse kolonie Colonia Claudia Ara Agrippinensis. Vervolgens hoorde Keulen vanaf het eind van de 5e eeuw tot het rijk van de Franken. De stad werd door Karel de Grote tot aartsbisdom verheven en was reeds in de Middeleeuwen één van de leidende steden van Duitsland. De Tweede Wereldoorlog verwoestte het grootste deel van de stad. Na het puinruimen werd ook deze stad met grote voortvarendheid weer opgebouwd. Uiteraard mag een bezoek aan de kathedraal niet ontbreken. De Dom is de grootste gotische kathedraal van Noord-Europa. Tijdens de Tweede Wereldoorlog liep ook de Dom van Keulen schade op, maar toch is de beroemde basiliek voor een groot deel in zijn oorspronkelijke vorm bewaard gebleven. Een deskundige gids neemt u graag mee op ontdekking door deze historische stad, u kunt eventueel op eigen gelegenheid nog een kijkje nemen binnenin de Dom (indien geopend).
Excursieprijs: € 20,- p.p.
Inclusief: stadswandeling o.l.v. een deskundige lokale gids.
Zwaarte excursie: 4

Zwaarte excursies
Graag informeren wij u zo volledig mogelijk over de excursies tijdens uw reis. Bij sommige excursies maakt u lange wandelingen of bewandelt u oneffen paden. De uitleg hieronder zal u een goede indruk geven over de zwaarte van de excursies. Natuurlijk kunt u altijd even overleggen met Friendship Cruises of de cruiseleader of een bepaalde excursie ook geschikt is voor u. De zwaarte van de excursies vindt u in het dag-tot-dag-programma terug onder de beschrijving van de excursie.
1) De excursie wordt uitgevoerd per touringcar. Er zullen ook enkele stops worden gemaakt. De keuze is aan u of u dan de touringcar verlaat, bijvoorbeeld om foto’s te nemen. U bewandelt alleen korte en effen paden.
2) De excursie wordt uitgevoerd per touringcar. Tevens maakt u een korte wandeling. U dient voor deze excursie soms enkele treden op en af te kunnen lopen.
3) De excursie wordt uitgevoerd per touringcar. Tevens maakt u een lange wandeling. U dient voor deze excursie goed ter been te zijn. Enkele trappen lopen is geen probleem voor u.
4) Deze excursie is een stadswandeling. U dient voor deze excursie goed ter been te zijn. Trappen zijn geen probleem voor u.
5) Deze excursie is een lange stadswandeling. U dient voor deze excursie goed ter been te zijn. Oneffen paden en trappen zijn geen probleem voor u.

De toegekende zwaarte is slechts een indicatie en blijft derhalve persoonsgebonden.

Lees meer
Lees minder

Suiteschip Advance

Welkom aan boord van Europa's meest luxe hotelschip. De Advance maakt deel uit van een serie van vier ultra-luxe suiteschepen. Getalenteerde ontwerpers hebben een iconisch varend hotel ontworpen. Kosten noch moeite zijn gespaard bij de selectie van de materialen, de designs en de meubilering. Met oog voor klasse en detail is alles met zorg gekozen. De inrichting is zeer smaakvol en ingetogen chique. Wandelend op de boulevard valt de Advance van verre op. Als een statige zwaan beroert ze het water.

HS Advance
HS Advance
HS Advance
Royale entree
HS Advance
Sfeervolle salon
HS Advance
Sfeervolle salon
HS Advance
Luxe Restaurant
HS Advance
Bistro
Advance Suite-bedroom
Owner's Suite (47 m²), Riversidedek
HS Advance
Zitgedeelte Owner's Suite (47 m²), Riversidede
Advance_Large-stateroom
Riverside-/Seahorse Suite (24 m²) met panorama schuifpui en Frans balkon
HS Advance
Symphony-/Melody Suite (18 m²) met panorama schuifpui en Frans balkon
HS Advance
Zonnedek
HS Advance
Zonnedek
HS Advance
Binnenzwembad
Veeg naar links

Prijsinformatie

Reissom
Toeslagen
Inbegrepen
Niet inbegrepen
Voorwaarden
7-daagse Oud en Nieuwcruise over de Rijn
Vanaf 1.998,- p.p.

Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.

1000,- voordeel!
Normaal 2.998,- p.p.
Nu vanaf 1.998,- p.p.

Voor vragen neemt u gerust even contact met ons op via friendship@destintravel.nl of bel ons tijdens kantooruren op 088-13 07 300.

Vertrekdatum
Prijs per persoon
27 december 2023
v.a. 1.998,-

De reissom is p.p. en gebaseerd op een 2-pers. Melody Suite (18 m²), Seahorsedek.

Toeslag 2-pers. Symphony Suite (18 m²), Riversidedek € 598,- p.p.
Toeslag 2-pers. Seahorse Suite (24 m²), Seahorsedek € 698,- p.p.
Toeslag 2-pers. Riverside Suite (24 m²), Riversidedek € 898,- p.p.
Toeslag 2-pers. Owner's Suite (47 m²), Riversidedek € 2.398,- p.p.

Toeslag 2-pers. Melody Suite voor alleengebruik (18 m²), Seahorsedek € 998,- p.p.
Toeslag 2-pers. Symphony Suite voor alleengebruik (18 m²), Riversidedek € 1.298,- p.p.
Toeslag 2-pers. Seahorse Suite voor alleengebruik (24 m²), Seahorsedek € 1.898,- p.p.
Toeslag 2-pers. Riverside Suite voor alleengebruik (24 m²), Riversidedek € 2.398,- p.p.

 • 7-daagse cruise aan boord van 5-sterren superior suiteschip Advance.
 • Deskundige Nederlandssprekende cruiseleaders.
 • Volpension verzorging aan boord.
  • Culinair dineren in het Waterside restaurant waar alle maaltijden zijn inbegrepen (ontbijtbuffet, lunch en diner);
  • Onbeperkt water, koffie en thee;
  • Welkomstfles mousserende wijn in alle suites;
  • Lokale bieren en regionale wijnen, frisdranken en sappen in de minibar;
  • Onbeperkt alcoholvrije dranken, lokale wijnen en (tap)bieren bij de maaltijden;
  • Onbeperkt sappen, frisdranken en water;
  • Onbeperkt koffie en thee, inclusief koffie- en theespecialiteiten;
  • Welkomstcocktail;
  • Welkomstdiner;
  • Afscheidsdiner.
 • Quiet Vox systeem tijdens alle excursies.
 • Gratis Wi-Fi aan boord.
 • Hoogtepunt: Inclusief Nieuwjaarsconcert Willemstad speciaal voor Friendship Cruises passagiers.
 • Muziek door boordmusicus in de lounge.
 • Alle haven- en lokale belastingen.

• Toeslagen voor andere type accommodaties.
• Eventuele brandstoftoeslag.
• Excursies (bij boeking te reserveren). 
• Taxiservice (bij boeking te reserveren). 
• Verzekeringen
• 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen
• Overige drankjes en andere uitgaven van persoonlijke aard.
• Fooien (voor de Advance geldt een richtlijn van € 12,- per persoon per dag)

Mobiliteit
Wij wijzen u erop dat u over een normale basisconditie dient te beschikken en een goede mobiliteit noodzakelijk is. U dient gemakkelijk afstanden te kunnen lopen, trappen te kunnen nemen en zelfstandig op en af uw hotelschip te geraken. 
Het gebruik van een rollator/rolstoel aan boord van onze riviercruiseschepen is niet toegestaan, het meenemen hiervan is op aanvraag. Het aantal opvouwbare rollators/rolstoelen is per afvaart strikt gelimiteerd in verband met de veiligheid aan boord en het comfort voor de medereizigers. Alleen na schriftelijke goedkeuring en bevestiging kunt u de rollator/rolstoel meenemen. De bemanning parkeert deze voor u op het Zonnedek. Zodra u de wal op gaat, staat uw rollator/rolstoel gereed op de kade. Een elektrische rolstoel/scootmobiel is in het geheel niet toegestaan.
Excursie(s)(pakketten) kunnen niet vooraf geboekt worden i.c.m. gebruik rollator/rolstoel. 

Betaling
Friendship Cruises is aangesloten bij de ANVR en SGR. Voor u de garantie dat uw cruise in goede handen is. Echter voor deze cruise hanteren wij afwijkende (aan)betalings- en annuleringsvoorwaarden. Zodra u van ons de bevestiging, welke tevens de factuur is, heeft ontvangen, verzoeken wij u 15% van de totale reissom aan ons over te maken. Het restant van de reissom dient uiterlijk 6 weken voor aanvang van de reis in ons bezit te zijn. Indien u uw cruise boekt binnen 6 weken voor aanvang van de reis dan dient u na ontvangst van de bevestiging/factuur de totale reissom per direct aan ons te voldoen. 

Reisdocumentatie
14 tot 10 dagen voordat uw cruise vertrekt ontvangt u van ons uw reisdocumentatie per post thuis gestuurd. 

Voorwaarden
Op deze reis zijn de ANVR- en SGR-voorwaarden van toepassing, evenals de Algemene Voorwaarden zoals vermeld op deze website. Echter voor deze cruise hanteren wij afwijkende (aan)betalings- en annuleringsvoorwaarden. Het minimum aantal vereiste deelnemers voor het arrangement en cruiseleaders bedraagt ca. 90 personen. Annuleringstermijn touroperator 20 dagen voor vertrek. Wijzigingen in vaarroute, vaarschema en/of excursieprogramma om nautische, veiligheids-, volksgezondheids- en/of organisatorische redenen voorbehouden. Voor elke excursie is een minimum aantal deelnemers vereist.
Indien een aanmelding ongedaan wordt gemaakt, zijn per persoon de volgende annuleringskosten verschuldigd:
- Bij annulering tot 96 dagen voor vertrek: 15% van de reissom.
- Bij annulering vanaf 96 dagen (inclusief) tot 75 dagen (exclusief) voor vertrek: 20% van de reissom.
- Bij annulering vanaf 75 dagen (inclusief) tot 55 dagen (exclusief) voor vertrek: 40% van de reissom.
- Bij annulering vanaf 55 dagen (inclusief) tot 35 dagen (exclusief) voor vertrek: 55% van de reissom.
- Bij annulering vanaf 35 dagen (inclusief) tot 25 dagen (exclusief) voor vertrek: 85% van de reissom.
- Bij annulering vanaf 25 dagen (inclusief) tot 15 dagen (exclusief) voor vertrek: 90% van de reissom.
- Bij annulering vanaf 15 dagen (inclusief) tot de dag van vertrek (exclusief) voor vertrek: 95% van de reissom.
- Bij annulering op de vertrekdag of later: de volledige reissom.

Vervoersvoorwaarden
Klik hier voor de vervoersvoorwaarden van de rederij die van toepassing zijn tijdens uw verblijf aan boord. 

Reissom
7-daagse Oud en Nieuwcruise over de Rijn
Vanaf 1.998,- p.p.

Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.

1000,- voordeel!
Normaal 2.998,- p.p.
Nu vanaf 1.998,- p.p.

Voor vragen neemt u gerust even contact met ons op via friendship@destintravel.nl of bel ons tijdens kantooruren op 088-13 07 300.

Vertrekdatum
Prijs per persoon
27 december 2023
v.a. 1.998,-
Toeslagen

De reissom is p.p. en gebaseerd op een 2-pers. Melody Suite (18 m²), Seahorsedek.

Toeslag 2-pers. Symphony Suite (18 m²), Riversidedek € 598,- p.p.
Toeslag 2-pers. Seahorse Suite (24 m²), Seahorsedek € 698,- p.p.
Toeslag 2-pers. Riverside Suite (24 m²), Riversidedek € 898,- p.p.
Toeslag 2-pers. Owner's Suite (47 m²), Riversidedek € 2.398,- p.p.

Toeslag 2-pers. Melody Suite voor alleengebruik (18 m²), Seahorsedek € 998,- p.p.
Toeslag 2-pers. Symphony Suite voor alleengebruik (18 m²), Riversidedek € 1.298,- p.p.
Toeslag 2-pers. Seahorse Suite voor alleengebruik (24 m²), Seahorsedek € 1.898,- p.p.
Toeslag 2-pers. Riverside Suite voor alleengebruik (24 m²), Riversidedek € 2.398,- p.p.

Inbegrepen
 • 7-daagse cruise aan boord van 5-sterren superior suiteschip Advance.
 • Deskundige Nederlandssprekende cruiseleaders.
 • Volpension verzorging aan boord.
  • Culinair dineren in het Waterside restaurant waar alle maaltijden zijn inbegrepen (ontbijtbuffet, lunch en diner);
  • Onbeperkt water, koffie en thee;
  • Welkomstfles mousserende wijn in alle suites;
  • Lokale bieren en regionale wijnen, frisdranken en sappen in de minibar;
  • Onbeperkt alcoholvrije dranken, lokale wijnen en (tap)bieren bij de maaltijden;
  • Onbeperkt sappen, frisdranken en water;
  • Onbeperkt koffie en thee, inclusief koffie- en theespecialiteiten;
  • Welkomstcocktail;
  • Welkomstdiner;
  • Afscheidsdiner.
 • Quiet Vox systeem tijdens alle excursies.
 • Gratis Wi-Fi aan boord.
 • Hoogtepunt: Inclusief Nieuwjaarsconcert Willemstad speciaal voor Friendship Cruises passagiers.
 • Muziek door boordmusicus in de lounge.
 • Alle haven- en lokale belastingen.
Niet inbegrepen

• Toeslagen voor andere type accommodaties.
• Eventuele brandstoftoeslag.
• Excursies (bij boeking te reserveren). 
• Taxiservice (bij boeking te reserveren). 
• Verzekeringen
• 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen
• Overige drankjes en andere uitgaven van persoonlijke aard.
• Fooien (voor de Advance geldt een richtlijn van € 12,- per persoon per dag)

Voorwaarden

Mobiliteit
Wij wijzen u erop dat u over een normale basisconditie dient te beschikken en een goede mobiliteit noodzakelijk is. U dient gemakkelijk afstanden te kunnen lopen, trappen te kunnen nemen en zelfstandig op en af uw hotelschip te geraken. 
Het gebruik van een rollator/rolstoel aan boord van onze riviercruiseschepen is niet toegestaan, het meenemen hiervan is op aanvraag. Het aantal opvouwbare rollators/rolstoelen is per afvaart strikt gelimiteerd in verband met de veiligheid aan boord en het comfort voor de medereizigers. Alleen na schriftelijke goedkeuring en bevestiging kunt u de rollator/rolstoel meenemen. De bemanning parkeert deze voor u op het Zonnedek. Zodra u de wal op gaat, staat uw rollator/rolstoel gereed op de kade. Een elektrische rolstoel/scootmobiel is in het geheel niet toegestaan.
Excursie(s)(pakketten) kunnen niet vooraf geboekt worden i.c.m. gebruik rollator/rolstoel. 

Betaling
Friendship Cruises is aangesloten bij de ANVR en SGR. Voor u de garantie dat uw cruise in goede handen is. Echter voor deze cruise hanteren wij afwijkende (aan)betalings- en annuleringsvoorwaarden. Zodra u van ons de bevestiging, welke tevens de factuur is, heeft ontvangen, verzoeken wij u 15% van de totale reissom aan ons over te maken. Het restant van de reissom dient uiterlijk 6 weken voor aanvang van de reis in ons bezit te zijn. Indien u uw cruise boekt binnen 6 weken voor aanvang van de reis dan dient u na ontvangst van de bevestiging/factuur de totale reissom per direct aan ons te voldoen. 

Reisdocumentatie
14 tot 10 dagen voordat uw cruise vertrekt ontvangt u van ons uw reisdocumentatie per post thuis gestuurd. 

Voorwaarden
Op deze reis zijn de ANVR- en SGR-voorwaarden van toepassing, evenals de Algemene Voorwaarden zoals vermeld op deze website. Echter voor deze cruise hanteren wij afwijkende (aan)betalings- en annuleringsvoorwaarden. Het minimum aantal vereiste deelnemers voor het arrangement en cruiseleaders bedraagt ca. 90 personen. Annuleringstermijn touroperator 20 dagen voor vertrek. Wijzigingen in vaarroute, vaarschema en/of excursieprogramma om nautische, veiligheids-, volksgezondheids- en/of organisatorische redenen voorbehouden. Voor elke excursie is een minimum aantal deelnemers vereist.
Indien een aanmelding ongedaan wordt gemaakt, zijn per persoon de volgende annuleringskosten verschuldigd:
- Bij annulering tot 96 dagen voor vertrek: 15% van de reissom.
- Bij annulering vanaf 96 dagen (inclusief) tot 75 dagen (exclusief) voor vertrek: 20% van de reissom.
- Bij annulering vanaf 75 dagen (inclusief) tot 55 dagen (exclusief) voor vertrek: 40% van de reissom.
- Bij annulering vanaf 55 dagen (inclusief) tot 35 dagen (exclusief) voor vertrek: 55% van de reissom.
- Bij annulering vanaf 35 dagen (inclusief) tot 25 dagen (exclusief) voor vertrek: 85% van de reissom.
- Bij annulering vanaf 25 dagen (inclusief) tot 15 dagen (exclusief) voor vertrek: 90% van de reissom.
- Bij annulering vanaf 15 dagen (inclusief) tot de dag van vertrek (exclusief) voor vertrek: 95% van de reissom.
- Bij annulering op de vertrekdag of later: de volledige reissom.

Vervoersvoorwaarden
Klik hier voor de vervoersvoorwaarden van de rederij die van toepassing zijn tijdens uw verblijf aan boord. CTA Blok_Friendship_Hilde
Wij staan voor u klaar
Onze Travel Consultants geven u graag advies

Neem contact met ons op voor meer informatie over onze riviercruises en onze luxe hotelschepen.

 

Bel +31 (0)88 - 13 07 300
Brochure Friendship Cruises kerst en data 2024_490x735
Luxe brochure
De mooiste riviercruises in Europa en wereldwijd
 • Ruim 100 pagina's cruise-inspiratie
 • 5-sterren luxe hotelschepen
 • Gratis bij u thuisbezorgd 
Brochure aanvragen

Vergelijkbare reizen

Bekijk ook onze andere luxe riviercruises