Ruim 50 jaar ervaring
Persoonlijk advies op maat
Wereldwijd aanbod
Noorwegen, Olden near Sognefjord
U bevindt zich hier: Home
Reisaanbod
Zeecruises
Cruise Noorwegen

Adembenemende natuur in Noorwegen

zeecruises

Luxe cruise naar de Noorse Fjorden

Exclusief bij Robinson Cruises: inscheping in Amsterdam voor deze luxe cruise met Le Boréal naar de Noorse fjorden

Luxe
Kleinschalig schip
Volgend vertrek
--
Reisduur
9 dagen
Vertrekpunt
Amsterdam
Rederij
Ponant Cruises
Schip
Le Boréal
Destin
Vanaf 6.898,-
Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.
Brochure aanvragen Brochure aanvragen
Navigatie
Unieke belevenis Programma en excursies Cruiseschip Reisinformatie Prijsinformatie
Brochure aanvragen Brochure aanvragen

Ontdek de Noorse fjorden vanuit Amsterdam

Heeft u altijd al in stijl de Noorse fjorden willen ontdekken? Dat kan nu met deze luxe cruise van Ponant Cruises! Aan boord van Le Boréal ervaart in u alle comfort hoe fijn het is dat een dergelijk schip op plekken kan komen waar grotere schepen niet aan kunnen leggen. U vaart bijvoorbeeld door het prachtige Lysefjord bij Stavanger, waar u uitzicht heeft op de beroemde Preikestolen, en u ontdekt het pittoreske Floro. Deze meest westelijk gelegen stad van Noorwegen biedt u prachtige vergezichten en kleine eilandjes. Dit alles terwijl u geniet van de Franse elegantie aan boord van Le Boréal. Het zal u aan niets ontbreken!

Exclusief bij Robinson Cruises boekt u deze cruise met vertrek vanuit Amsterdam. Dichtbij huis inschepen, comfortabel en vertrouwd. Dit vindt u nergens anders! 

Cruise Le Boreal
Geirangerfjord
Noorwegen, Olden near Sognefjord
Olden, vlakbij het Sognefjord
Noorwegen, Ulvik
Ulvik
Cruise Le Boreal
Alesund
Cruise Le Boreal
Bergen
Cruise Le Boreal
Hardangerfjord
DSC_7618_Y040717_Athenes-Venise©PONANT-N.Matheus
Le Boréal
Preikestolen
Veeg naar links

Programma en excursies

Dag 1 - Amsterdam

U kunt comfortabel opgehaald worden per privétaxi, wanneer u onze taxiservice bijboekt. U vertrekt uit Amsterdam om 17:00 uur. U kunt in de middag al inschepen en direct gebruikmaken van alle faciliteiten van Le Boréal.

francois lefebvre le boreal hd horizo (3)

Dag 2 - Op zee

Geniet van alle faciliteiten aan boord van dit elegante en moderne schip. Ga relaxen in de spa of geniet van een boek bij het zwembad.

mike louagie le boreal hd horizontal

Dag 3 - Stavanger

U komt aan in Stavanger in de ochtend en vertrekt in het begin van de middag, waarna u door het Lysefjord vaart. U vaart daar langs de beroemde Pulpit Rock, in het Noors Preikestolen genoemd. Een fotogenieke en iconische plek.

shutterstock_433237684 Lysefjord Preikestolen

Dag 4 - Hardangerfjord, Ulvik

In de ochtend vaart u door het Hardangerfjord, het één na langste fjord van Noorwegen, dat wordt omgeven door fruitboomgaarden. Een prachtig gezicht. In de middag arriveert u in Ulvik. Van hieruit kunt u diverse wandeltochten maken.

Hardangerfjord

Dag 5 - Floro

Aankomst aan het begin van de middag in Floro en vertrek einde van de middag. Floro is de meest westelijk gelegen stad van Noorwegen. Het staat bekend om haar visserij, met name op haring. De bekende vuurtoren van Stabben wijst hier de vissers de weg en is een beschermd monument.

Cruise Le Boreal

Dag 6 - Alesund

In Alesund arriveert u in de ochtend en vertrekt u pas einde van de dag. Een volle dag om deze mooie stad te ontdekken. Alesund is een stadje met prachtige Art-Nouveau architectuur. Maak hiermee kennis tijdens een stadwandeling. Vergeet dan niet om naar de top van de Aksla berg te klimmen voor een prachtig uitzicht.

Alesund 1 (1)

Dag 7 - Geiranger

Aankomst in Geiranger in de ochtend en vertrek in de middag. Alleen al de aankomst in en het vertrek uit het Geirangerfjord laat een ongelooflijke indruk op u achter. Maak een tocht per boot door het fjord of zie het Geirangerfjord van bovenaf tijdens een tocht op de Eagle Road naar het Flydal uitkijkpunt.

Cruise Le Boreal

Dag 8 - Olden

Aankomst in de vroege ochtend en vertrek uit Olden in de middag. Vanuit Olden kunt u een excursie maken naar de Briksdalgletsjer aan het meer van Olden. U kunt deze gletsjer te voet of per trolley bereiken.

Cruise Le Boreal

Dag 9 - Bergen

Aankomst om 07:00 uur. Na aankomst wordt u per transfer naar de haven van Bergen gebracht en vliegt u terug naar Amsterdam. 

Cruise Le Boreal, Bergen
Toon meer
Toon minder

Welkom aan boord van Le Boréal

Le Boréal behoort tot de generatie van kleine cruiseschepen. Voor de interieurdecoratie heeft de rederij zich laten inspireren door de tinten en kleuren van haar bestemmingen: de tonen van het poolijs komen tot uitdrukking in de blauw- en grijsachtige kleuren, de mediterrane bestemmingen ziet u terug in de turkooizen elementen. Franse elegantie wordt moeiteloos gecombineerd met de wensen van de hedendaagse reiziger, wat de sfeer van een boutique hotel oproept.

Cruise Le Boreal
Le Boreal
Cruise Le Boreal
Restaurant
Cruise Le Boreal
Lounge
Cruise Le Boreal
Deluxe Suite
Cruise Le Boreal
Lounge buitendek
Cruise Le Boreal
Theater
Cruise Le Boreal
Fitness
Cruise Le Boreal
Zwembaddek
Cruise Le Boreal
Zwembaddek
Veeg naar links

Reisinformatie

Taxivervoer

Voorafgaand aan de cruise kunt u een taxiservice bijboeken die u bij uw privé adres ophaalt en naar de haven van Amsterdam brengt. Zo gaat u zo ontspannen mogelijk op reis! Informeer naar de mogelijkheden.

Praktische informatie

U heeft voor deze reis een paspoort nodig, dat na terugkomst nog minstens 6 maanden geldig moet zijn. Heeft u niet de Nederlandse of Belgische nationaliteit dan adviseren wij u contact op te nemen met het consulaat. U bent er zelf verantwoordelijk voor om tijdens uw reis in het bezit te zijn van de juiste documenten, maar we adviseren u uiteraard graag hierover.

Voor bepaalde landen worden extra reisdocumenten en vaccinaties verplicht gesteld. Bij boeking ontvangt u alle informatie m.b.t. deze reisvoorwaarden.

Prijsinformatie

Reissom
Toeslagen
Inbegrepen
Niet inbegrepen
Voorwaarden
9-daagse luxe cruise naar de Noorse Fjorden
Vanaf 6.898,- p.p.

Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.

De reissom is per persoon en gebaseerd op een verblijf in een Superior Stateroom. Toeslagen voor andere type accommodaties vindt u onder het tabblad 'toeslagen'. 

Vertrekdatum
Prijs per persoon
11 mei 2023
v.a. 6.898,-

De reissom is p.p. en gebaseerd op een 2-pers. Superior Stateroom.

Toeslag 2-pers. Deluxe Stateroom  € 598,- p.p.
Toeslag 2-pers. Prestige Stateroom dek 4 € 1.298,- p.p.

Prijzen zijn dagprijzen en kunnen fluctueren. Voor meer mogelijkheden, toeslagen voor alleengebruik en overige toeslagen, neem contact met ons op.

• Unieke cruise met Le Boreal in een Superior Stateroom
• Alle havengelden en taksen
• Deelname aan activiteiten en entertainment aan boord (als hygiëne- en veiligheidsvoorschriften dit toelaten)
• Verzorging op basis van all-inclusive
• Roomservice 
• Minibar
• Wi-Fi
• Bagageservice bij in- en ontschepen
• Engelstalige begeleiding aan boord
• Vliegreis Bergen-Amsterdam in Economy Class
• Transfer Bergen haven - luchthaven


• Toeslagen voor andere type accommodaties
• Eventuele brandstoftoeslag
• Persoonlijke uitgaven
• Overige maaltijden en dranken
• Optionele excursies en activiteiten
• Fooien tijdens de cruise
• Optioneel bij te boeken: privétaxi van huisadres naar haven Amsterdam en weer terug
• Reis- en/of annuleringsverzekering
• 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.

 

Tarieven en voorwaarden vliegtickets
Vliegtickets zijn beschikbaar in diverse klassen. In elke klasse gelden verschillende voorwaarden en tarieven. Bij het berekenen van onze verkoopprijzen gaan wij uit van de prijzen voor de vliegtickets zoals deze op dat moment beschikbaar zijn. Wij zijn gerechtigd om eventuele vlucht-, brandstof- en bagagetoeslagen door te berekenen indien de vliegtickets niet meer voor ditzelfde tarief boekbaar zijn als de tarieven die ons bij de calculatie van de prijzen bekend waren. De tarieven kunnen namelijk dagelijks variëren. Op het moment dat u definitief boekt, bekijken wij nogmaals het dan geldende tarief. Zodra u met dit dagtarief akkoord gaat, zetten wij de vluchten 24 uur voor dit tarief voor u in optie. Wij sturen u dan per omgaande digitaal de factuur, zodat u de aanbetaling in orde kunt maken. Na ontvangst van uw aanbetaling kunnen wij uw vliegtickets definitief bevestigen bij onze leverancier. De vliegtickets die Robinson Cruises voor u boekt zijn gebaseerd op de voordeligste klasse. Dit betekent dat de tickets non-refundable zijn, waardoor de tickets niet kosteloos gewijzigd kunnen worden. Annulering van de vliegtickets leidt tot annuleringskosten die kunnen oplopen tot de volledige ticketkosten. Bedragen voor vluchten zijn niet-restitueerbaar (geen geld terug). Mocht u een vliegticket wensen te boeken met gunstigere voorwaarden en meer vrijheid, dan maken wij dit graag voor u in orde. De prijs van het vliegticket zal derhalve vaak wel hoger zijn. Natuurlijk kunnen wij ook vliegtickets in Businessclass voor u reserveren tegen een toeslag.

Betaling
Robinson Cruises is aangesloten bij de ANVR en SGR. Voor u de garantie dat uw cruise in goede handen is. Echter voor deze cruise hanteren wij afwijkende (aan)betalings- en annuleringsvoorwaarden. Na ontvangst van de bevestiging / factuur dient u een bedrag (aanbetaling) te voldoen gelijk aan 25% van de totaal overeengekomen reissom en de premie van de verzekering (incl. 21% assurantiebelasting en poliskosten € 3,50) en eventuele kosten van een non-refundable vliegticket. Voor sommige cruises hanteren wij een afwijkende aanbetaling zoals vermeld in de optie/offerte. Het restant van de reissom moet uiterlijk 50 dagen voor aanvang van deze reis, zonder dat u hiervan bericht krijgt, in ons bezit zijn. Bij niet tijdige betaling zijn wij gerechtigd de geboekte reis te annuleren. Reeds betaalde gelden worden dan niet gerestitueerd; de annuleringsbepalingen zijn dan onverminderd van toepassing. Bij boeking binnen 50 dagen voor aanvang van de reis moet terstond de gehele reissom worden voldaan.

Reisdocumentatie
Ca. 10 dagen voordat uw cruise vertrekt ontvangt u van ons uw reisdocumentatie per post thuis gestuurd.

Voorwaarden
Op deze reis zijn de ANVR- en SGR-voorwaarden van toepassing, evenals de Algemene Voorwaarden zoals vermeld op deze website. Echter voor deze cruise hanteren wij afwijkende (aan)betalings- en annuleringsvoorwaarden. Wijzigingen in vaarroute, vaarschema en/of excursieprogramma om nautische, veiligheids-, volksgezondheids- en/of organisatorische redenen voorbehouden.
Indien een boeking ongedaan wordt gemaakt, zijn per persoon de volgende annuleringskosten verschuldigd en de kosten van uw non-refundable vliegtickets:
a. Bij annulering tot de 75e dag (inclusief) voor de vertrekdag: 15% van de reissom + uw non-refundable vliegticket.
b. Bij annulering vanaf de 74e dag (inclusief) tot de 65e dag (inclusief) voor de vertrekdag: 25% van de reissom + uw non-refundable vliegticket.
c. Bij annulering vanaf de 64e dag (inclusief) tot de 47e dag (inclusief) voor de vertrekdag: 30% van de reissom + uw non-refundable vliegticket.
d. Bij annulering vanaf de 46e dag (inclusief) tot de 35e dag (inclusief) voor de vertrekdag: 50% van de reissom + uw non-refundable vliegticket.
e. Bij annulering vanaf de 34e dag (inclusief) tot de 29e dag (inclusief) voor de vertrekdag: 60% van de reissom + uw non-refundable vliegticket.
f. Bij annulering vanaf de 28e dag (inclusief) tot de 17e dag (inclusief) voor de vertrekdag: 75% van de reissom + uw non-refundable vliegticket.
g. Bij annulering vanaf de 16e dag (inclusief) tot de vertrekdag of later: de volledige reissom + uw non-refundable vliegticket.

Robinson_Dieke_CTAblok
Wij staan voor u klaar
Onze Travel Consultants geven u graag advies

Wilt u meer weten over onze unieke reisarrangementen of heeft u advies nodig over uw volgende cruise?

Bel +31 (0)88 - 13 07 310
Brochure Robinson Zeecruises 2023-2024
Luxe brochure
Unieke cruises met de mooiste schepen
  • Ruim 100 pagina’s cruise-inspiratie
  • Bijzondere landarrangementen
  • Gratis bij u thuisbezorgd
Brochure aanvragen

Vergelijkbare reizen

Bekijk ook onze andere luxe zeecruises