Ruim 50 jaar ervaring
Persoonlijk advies op maat
Wereldwijd aanbod
Dudok-Quartet-Amsterdam-Photo-006-©-Marco-Borggreve aangepast
U bevindt zich hier: Home
Alle reizen
Muziekreizen
6-daagse Holland voorjaarscruise met topmusici

Met het Dudok Quartet aan boord

muziekreizen

6-daagse Holland voorjaarscruise met topmusici

Stap aan boord van het prachtige suiteschip Treasures*****+ voor een unieke reis langs de parels van Nederland met een wel heel exclusief muzikaal programma.

Volpension
Concerten
Nederland
Cruise
Volgend vertrek
null-null-null
Reisduur
6 dagen
Vertrekpunt
Rotterdam
Reisleider
Onno Verschoor
Schip
HS Treasures*****
Brochure aanvragen Brochure aanvragen
Navigatie
Unieke belevenis Muziekprogramma Programma en excursies Riviercruiseschip Reisinformatie Prijsinformatie
Brochure aanvragen Brochure aanvragen

Vier prachtige concerten 

Dudok Quartet aan boord - Accademia Amsterdam in Dordrecht - Matthäus Passion met m.m.v. The Bach Choir and Orchestra of The Netherlands in Amsterdam - Camerata RCO in Kampen
Welkom aan boord van het prachtige suiteschip Treasures voor een wel hele bijzondere voorjaarscruise langs de parels van Nederland. Hannick Muziekreizen is er wederom in geslaagd een uniek programma voor u te realiseren. Er kan heel veel niet maar gelukkig hebben we een prachtig muziekprogramma voor u weten te realiseren. Zodoende kunnen wij in een veilige omgeving genieten van de schitterende muziek. We zullen aan boord van het suiteschip Treasures 5-sterren superior luxe met slechts 90 passagiers op reis gaan. Alle muziek is inbegrepen tijdens uw reis. Tijdens de gehele reis vaart het vermaarde Dudok Quartet mee aan boord en geniet u van exclusieve intieme optredens en is er volop mogelijkheid om persoonlijk met de musici in contact te staan en uw vragen te stellen.

De drie concerten aan de wal in Dordrecht, Hoorn en Kampen zijn exclusief voor Hannick-gasten georganiseerd, u ontmoet dus alleen uw bekende medereizigers en kunt genieten van meet & greets met de musici. Accademia Amsterdam gaat voor u het bekende en geliefde Stabat mater van Pergolesi spelen. Voor het Matthäus-Passion concert met Pieter Jan Leusink hebben we een speciaal VIP arrangement voor u samengesteld. Via onze eigen ongedeelde ingang met hapjes, drankjes én een meet & greet met Pieter Jan Leusink zelf en de solisten belooft het een bijzondere avond te worden. De laatste twee concerten zullen luchtiger van toon zijn. Het Dudok Quartet gaat voor u ook een concert aan de wal verzorgen. Als excellente afsluiting van uw reis, gaat Camerata RCO voor u spelen, inmiddels een bekend hoogtepunt voor onze vaste Hannick-reizigers. Na de folkloristische dansen van Dvořák gaat u voor een laatste keer aan boord voor een feestelijk afscheidsdiner. Tevens kunt u tijdens de reis aan verschillende excursies deelnemen om uw reis compleet te maken. We leggen graag de loopplank voor u uit!

Uw reisleiders voor deze reis zijn Hannick reisleider en oprichter van Accademia Amsterdam Onno Verschoor, Hannick reisleider en pianist Joost van der Meent en Hannick reisleidster Annemarie Aardewerk.

https://www.destintravel.nl/hubfs/2.%20Riviercruiseschepen%20-%20Emily%20Br%C3%B6nte/Foto+Rotterdam.jpg
Erasmusbrug Rotterdam
https://www.destintravel.nl/hubfs/Bestemmingen%20-%20Nederland%20en%20Belgi%C3%AB/Willemstad.jpg
Willemstad
https://www.destintravel.nl/hubfs/Bestemmingen%20-%20Nederland%20-%20Dordrecht/Dordrecht%204%2c%20shutterstock.jpg
Dordrecht
https://www.destintravel.nl/hubfs/Bestemmingen%20-%20Nederland%20-%20Dordrecht/Dordrecht%2c%20shutterstock.jpg
Dordrecht
https://www.destintravel.nl/hubfs/Bestemmingen%20-%20Nederland%20en%20Belgi%C3%AB/Concertgebouw%20Amsterdam%20shutterstock_198617219.jpg
Concertgebouw Amsterdam
https://www.destintravel.nl/hubfs/3.%20Hannick%20Reizen%20-%20Orkesten/Matthaus%20Passion-Concertgebouw-BeleefKlassiek.jpg
Concertgebouw Amsterdam
https://www.destintravel.nl/hubfs/Vaargebieden%20-%20Rijn,%20Main,%20Donau/Amsterdam%20hart%20van%20europa.jpg
Gracht in Amsterdam
https://www.destintravel.nl/hubfs/3.%20Hannick%20Reizen%20-%20Orkesten/Matthaus%20Passion%20Concertgebouw.jpg
Concertgebouw Amsterdam
https://www.destintravel.nl/hubfs/Bestemmingen%20-%20Nederland%20en%20Belgi%C3%AB/Hoorn%20shutterstock_1620036943.jpg
Hoorn
https://www.destintravel.nl/hubfs/Bestemmingen%20-%20Nederland%20en%20Belgi%C3%AB/Hoorn+-+shutterstock_1614334792.jpg
Haven van Hoorn
https://www.destintravel.nl/hubfs/Bestemmingen%20-%20Nederland%20en%20Belgi%C3%AB/shutterstock_67046221+Kampen.jpg
Bovenkerk Kampen
https://www.destintravel.nl/hubfs/Bestemmingen%20-%20Nederland%20en%20Belgi%C3%AB/fotos_kampen_01_lightbox.jpg
Kampen
Veeg naar links

Muziekprogramma

 • Maandag 4 april t/m Zaterdag 9 april, Dudok Quartet aan boord - inbegrepen
 • Dinsdag 5 april, concert Accademia Amsterdam - inbegrepen
 • Woensdag 6 april, Matthäus-Passion met The Bach Choir and Orchestra of The Netherlands o.l.v. Pieter Jan Leusink - inbegrepen
 • Donderdag 7 april, concert Dudok Quartet aan de wal - inbegrepen
 • Vrijdag 8 april, concert Camerata RCO - inbegrepen

Het muziekprogramma wordt nader beschreven onder de afbeeldingen. 

Foto links: Sopranen Matthäus-Passion  | Foto rechts: Dudok Quartet © Marco Borggreve  

Maandag 4 april t/m Zaterdag 9 april - Dudok Quartet aan boord

Het Dudok Quartet Amsterdam bestaat uit Judith van Driel (viool), Marleen Wester (viool), Marie-Louise de Jong (altviool) en David Faber (cello). Ze hebben elkaar leren kennen in het Ricciotti Ensemble. Daarna studeerden ze als kwartet bij de leden van het Alban Berg Quartett aan de Hochschule für Musik in Keulen en vervolgens aan de Nederlandse Strijkkwartet Academie bij Marc Danel. Daarnaast hadden ze nog vele andere belangrijke docenten, waaronder Reinbert de Leeuw.
Het Dudok Quartet heeft al in vele grote zalen en op vele grote festivals van Europa opgetreden. Om enkele te noemen: het Konzerthaus in Wenen, Barcelona Auditori, Festspiele Mecklenburg Vorpommern, West Cork Chamber Music Festival en de String Quartet Biënnale Amsterdam. In 2018 maakten zij tevens hun debuut in de Verenigde Staten.
In 2018 won het kwartet de Borletti-Buitoni Trust Award, naast prijzen op het internationaal strijkkwartetconcours in Bordeaux en op het Joseph Joachim Internationaal kamermuziekconcours in Weimar. De prestigieuze Kersjesprijs werd hen in 2014 toegekend.
Sinds 2015 maakte het Dudok Quartet ook opnames bij het label Resonus Classics. Het lof en de erkenning was ook hier alom vertegenwoordigd. Zo roemde The Guardian het kwartet om zijn ‘lenige, levendige klank en alerte opmerkzaamheid voor structuur en details’.
Het Dudok Quartet staat er bekend om dat de leden hun programma’s op een eclectische en inventieve manier samenstellen. Ze zoeken steeds naar nieuwe dwarsverbanden en bereiken hun publiek telkens op een nieuwe en verrassende manier.
Hannick Reizen is daarom buitengewoon blij dat we het Dudok Quartet bereid hebben gevonden om u tijdens deze cruise met hun spel te verblijden. U gaat onder andere werken van Mozart, Beethoven, Brahms, Tsjakovski, Sjostakovitsj en Bacewicz beluisteren.

© Marco Borggreve  

Dudok Quartet Amsterdam © Marco Borggreve

Dinsdag 5 april - concert Accademia Amsterdam

Grote Kerk van Dordrecht (16:30 uur)

Uitvoerenden
Accademia Amsterdam
Cor Ardesch - Bach-orgel
Kristen Witmer - sopraan
Systse Buwalda – countertenor

Muziek
Georg Friedrich Händel: orgelconcert nr. 9 in Bes op. 7 nr. 3
Giovanni Battista Pergolesi: Stabat Mater

Accademia Amsterdam werd in 1990 opgericht en wordt geleid door hoboïst en blokfluitist Onno Verschoor. Het ensemble speelt op oude instrumenten of kopieën ervan en is vooral gespecialiseerd in muziek uit barok en classicisme. Accademia Amsterdam is ook in Duitsland en Italië een graag gezien ensemble.
Cor Ardesch is stadsorganist van Dordrecht en organist van de Grote Kerk waar hij regelmatig het prachtige Bachorgel bespeelt. Voor zijn verdiensten op het gebied van de orgelcultuur is hij in 2011 benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.
De jonge Amerikaans-Koreaanse sopraan Kristen Witmer is opgegroeid in Japan en heeft aan het Koninklijke Conservatorium te Den Haag haar Master voor Oude Muziek gevolgd. Ze heeft met grote namen als Frans Brüggen, Philippe Herreweghe en Masaaki Suzuki opgetreden.
Sytse Buwalda studeerde aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam en is al meer dan 35 jaar wereldwijd een veelgevraagd solist. Van Amsterdam tot Tokyo en van Moskou tot Havana oogst hij veel lof in het concertrepertoire, opera en bijzondere liedrecitals. Hij soleert op vele cd’s en werd benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw.
Tijdens dit concert geniet u eerst van het Bachorgel, gespeeld door Cor Ardesch. Accademia Amsterdam begeleidt hem bij een unieke uitvoering van een bekend orgelconcert van Händel.
Daarna luistert u naar de melancholische en liefelijke melodieën van Pergolesi’s Stabat Mater. In dit werk wordt het lijden en verdriet van Maria aan de voet van het kruis van haar zoon Jezus Christus beschreven. Pergolesi’s compositie is één van de geliefdste en meest uitgevoerde Stabat Maters. Door een perfect evenwicht en het verdriet dat hij in de muziek heeft gelegd, wist Pergolesi op maar liefst 26 jarige leeftijd een meesterwerk te componeren dat nog steeds veel luisteraars ontroert. Vlak daarna overleed hij veel te jong, waarschijnlijk aan tuberculose.

Accademia Amsterdam

Woensdag 6 april - Matthäus-Passion met The Bach Choir and Orchestra of The Netherlands o.l.v. Pieter Jan Leusink

Concertgebouw Amsterdam, Grote zaal (19:30 uur)
Meet and greet met dirigent en solisten

Dirigent
Pieter Jan Leusink

Uitvoerenden
The Bach Choir and Orchestra of the Netherlands
Adrian Fernandes, Thilo Dahlmann, Olga Zinovieva e.a.

Muziek
Johann Sebastian Bach: Matthäus-Passion BWV 244

Nederland staat bekend om de vele uitvoeringen van Bachs Matthäus-Passion in de passietijd. U krijgt de mogelijkheid om een concert van beroemde specialisten op dit gebied bij te wonen, namelijk de befaamde dirigent Pieter Jan Leusink met zijn The Bach Choir and Orchestra of The Netherlands. De musici zijn gespecialiseerd in de historische uitvoeringspraktijk en bespelen oude instrumenten of kopieën ervan. Pieter Jan Leusink heeft meer dan 250 CD’s en DVD’s opgenomen, waarvan 5 met goud en 1 met platina werd bekroond. Ook heeft hij de 200 geestelijke cantates van Bach op 60 CD’s opgenomen. Hiervan werden wereldwijd meer dan 6 miljoen verkocht.
De Matthäus-Passion, waarin het lijden en sterven van Jezus Christus wordt verteld aan de hand van het evangelie van Mattheus, is de langste compositie van Bach. Ook qua bezetting heeft hij groot uitgepakt, het werk is voor twee koren en twee orkesten. The Bach Choir and Orchestra of the Netherlands onder leiding van Pieter Jan Leusink geeft u in het mooie Concertgebouw met onder andere ‘Erbarme Dich’, momenten van bezinning en inkeer.

Foto: Matthäus Passion - Olga Zinovieva

Matthaus Passion - Olga Zinovieva

Donderdag 7 april - concert Dudok Quartet

Zuiderkerk Enkhuizen (16:30 uur)

Uitvoerenden
Dudok Quartet Amsterdam

Muziek
Dmitry Sjostakovitsj:         7 Preludes van op. 34 voor piano (arr. DQA)
Joseph Haydn:                    Strijkkwartet op. 20 nr. 1 in Es
Dmitry Sjostakovitsj:         Strijkkwartet nr. 5

De veelbelovende missie van het Dudok Quartet luidt ‘sharing the heart of music’. Met hun bezield spel weten ze dan ook de luisteraar te raken. Voor hen gaat het om muziek van het klinkende moment, niet om oude of nieuwe muziek, maar om muziek die gehoord moet worden, ontroert en ontregelt. Ook gaat het Duduo Quartet met zijn muziek de dialoog aan met het publiek.
Het kwartet treedt regelmatig in het Concertgebouw op en is internationaal een graag geziene gast. Verder hebben ze een aantal prijzen op hun naam staan.
Naast de concerten aan boord, woont u tevens een uitvoering in de Oosterkerk bij.

Hoorn Oosterkerk

Vrijdag 8 april - concert Camerata RCO

Bovenkerk Kampen (16:30 uur)

Uitvoerenden
Camerata RCO

Muziek
Wolfgang A. Mozart: Kwintet voor piano en blazers in Es KV 452 (arrangement voor hobo, klarinet, fagot, hoorn, viool, altviool, cello en contrabas)
Antonin Dvořák: Tsjechische Suite in D op. 39 (arrangement voor octet)

Met de Camerata RCO is hoge kwaliteit gegarandeerd. De Camerata is uit leden van het Concertgebouworkest samengesteld – daarmee is voldoende over hun niveau gezegd. Vanuit hun grote passie voor muziek en de behoefte om naast het orkest ook met minder musici samen te spelen, is de Camerata opgericht. Naargelang de compositie die ze spelen, wisselt het aantal en de bezetting. Ook waarderen zij het contact en de interactie met het publiek, hetgeen met een kleine bezetting mogelijk is.
In dit concert gaan ze twee arrangementen van Mozart en Dvořák voor u spelen. Mozarts KV 452 is eigenlijk voor piano en blazers geschreven. De Camerata speelt een bewerking, waarin de pianopartij door strijkers wordt overgenomen. Door zijn driedelige vorm lijkt het kwintet op het eerste gezicht alsof het eerder om een pianoconcert-achtig werk gaat, waarbij de piano de overhand heeft, dan om een kamermuziekwerk, waarin de rollen gelijkwaardiger verdeeld zijn. Maar alle partijen komen naar voren. Mozart heeft over dit werk aan zijn vader Leopold geschreven dat het het beste is wat hij ooit geschreven heeft!
Met zijn Tsjechische Suite wilde Dvořák vrolijke en goed in het gehoor liggende muziek schrijven. Bovendien wilde hij echt Tsjechische muziek componeren. Daarom verwerkt hij in deze suite veel Boheemse dansen. De Suite begint met een idyllische pastorale als inleiding, gevolgd door een gracieuze polka, een galante sousedska waarna de rust in een romance voor even terugkeert voordat een opzwepende furiant de suite beëindigt.

Camerata RCO - IMG_9431

Programma en excursies

Dag 1 - Welkom aan boord in Rotterdam

In de middag bent u welkom aan de Maasboulevard van Rotterdam voor de inscheping. U wordt aan boord van het suiteschip Treasures hartelijk verwelkomd door de reisleiding en de crew van het schip. Hierna volgt een kennismaking met uw reisleiders, de crew en het Dudok Quartet, dat een eerste optreden verzorgt. Na de welkomstcocktail staat er een heerlijk diner voor u klaar in het restaurant. Na de trossen te hebben los gegooid zetten we koers naar Willemstad, het vestingstadje aan het Hollands Diep. Tijdens het varen verzorgt uw reisleider de muziektoelichting op het concert van Accademia Amsterdam.

Rotterdam

Dag 2 - Ontdek vestingstad Willemstad

Na het ontbijt heeft u enige tijd om Willemstad te verkennen. De liefhebbers kiezen voor een historische stadswandeling onder leiding van een lokale gids. De stad is een echte vestingstad en is vernoemd naar Willem van Oranje, vader des vaderlands. De stad heeft een rijke geschiedenis en heeft een belangrijke rol gespeeld in het verdedigen van Nederlandse grensgebied. Na de ochtendexcursie staat het Dudok Quartet klaar om in de salon voor u te spelen. Tijdens het concert wordt er koffie of thee geserveerd. Terwijl u aan boord luncht vaart het schip naar Dordrecht. De liefhebbers gaan op pad dwars door de ‘’Statenstad’’ met haar fascinerende geschiedenis. Dordrecht heeft meer dan 1000 monumenten in de historische binnenstad en is als enige Nederlandse stad opgenomen in een lijst van dertig ‘verborgen juwelen’ in Europa. Aan het eind van de middag bent u welkom in de Grote Kerk in Dordrecht voor het concert van Accademia Amsterdam. ’s Avonds geniet u van een heerlijk diner in het restaurant.
Ochtendexcursie stadswandeling Willemstad € 30,- p.p. 
Middagexcursie stadswandeling Dordrecht € 20,- p.p.

Willemstad

Dag 3 - Koers naar de hoofdstad van Nederland

Na het uitgebreide ontbijt aan boord verzorgt uw reisleider een muziekinleiding over de Matthaüs Passion o.l.v. dirigent Pieter Jan Leusink met The Bach Choir and Orchestra of the Netherlands. Na het koffiemoment treedt het Dudok Quartet opnieuw voor u op in de salon. Tijdens de lunch meert het schip af in de haven van Amsterdam. De liefhebbers maken met een intiem schip een vaartocht door de grachten van Amsterdam. U kunt de hoofdstad ook op eigen gelegenheid ontdekken. In het Koninklijk Concertgebouw van Amsterdam treden vanavond The Bach Choir and Orchestra of the Netherlands onder leiding van Piet Jan Leusink op. U wordt als Hannick passagiers apart ontvangen in de Spiegelzaal van het Concertgebouw. Bij entree wordt er u een welkomstdrankje aangeboden. Ook in de pauze trakteert Hannick u op een drankje. Tot slot wacht u een meet & greet met dirigent en uitvoerenden.
Middagexcursie rondvaart Amsterdam € 45,- p.p.

Amsterdam

Dag 4 - Varen over het IJsselmeer naar Hoorn

Vroeg in de ochtend vertrekt het schip naar Hoorn, waar u rond lunchtijd aankomt. Tijdens de vaart over het IJsselmeer naar Hoorn verzorgt uw reisleider de volgende muziekinleiding over het Dudok Quartet. Na het koffiemoment speelt het Dudok Quartet opnieuw voor u. Tijdens de lunch arriveert u in de stad Hoorn. De liefhebbers gaan met een lokale gids de stad in. Ook Hoorn heeft een lange geschiedenis met onder andere de VOC, de WIC en de walvisvaarders. De gids vertelt u graag meer hierover. Aan het eind van de middag geniet u van het concert van het Dudok Quartet aan de wal. Bij terugkomst aan boord serveren we het diner in het restaurant.
Middagexcursie stadswandeling Hoorn € 20,- p.p.

Hoorn

Dag 5 - Een bezoek aan de stad Kampen

De kapitein gooit de trossen vanmorgen vroeg los. We zetten koers naar Kampen aan de overkant van het IJsselmeer. Uw reisleider verzorgt de laatste muziekinleiding van uw reis over het Camerata RCO, wat is samengesteld uit leden van het Concertgebouworkest. Na het koffiemoment speelt het Dudok Quartet opnieuw voor u in de salon. Na de lunch aan boord kunt u de stad Kampen ontdekken. Dit kunt u op eigen gelegenheid doen of samen met een lokale gids. Kampen is een ware Hanzestad en de bedrijvigheid die de stad kent sinds de dertiende eeuw is nog steeds te voelen. Al wandelend door de stad ontdekt u de goed bewaarde gevels en pakhuizen. Het Camerata RCO treedt aan het eind van de middag voor u op in de Bovenkerk van Kampen. Na het concert is het tijd om terug te keren naar het schip voor het Captain’s Dinner. Het belooft een feestelijke avond te worden!
Middagexcursie stadswandeling Kampen € 20,- p.p.

Kampen

Dag 6 - Ontscheping in Rotterdam

Tijdens het ontbijt kunt u de laatste indrukken opdoen van de Nederlandse schoonheid. Na het ontbijt meert het schip aan in de haven van Rotterdam, waarna u afscheid kunt nemen van de bemanning, de reisleiding en uw reisgenoten.

Wijzigingen in vaarroute, vaarschema, excursieprogramma en/of muziekprogramma om nautische, veiligheids-, volksgezondheids- en/of organisatorische redenen voorbehouden.

Rotterdam 1
Toon meer
Toon minder

Riviercruiseschip Treasures

Hotelschip Treasures draagt met trots haar vijf sterren superior. Aan boord van dit schip vindt u bijna louter royale suites. De prachtige kleurstelling en inrichting geven hotelschip Treasures een warme en chique uitstraling. Vanuit de sfeervolle salon met comfortabele fauteuils geniet u van het prachtige uitzicht en de uitstekende verzorging aan boord. De bemanning staat dagelijks voor u klaar om u heerlijk te verwennen. De uitstekende faciliteiten zorgen ervoor dat het u aan boord van hotelschip Treasures aan niets zal ontbreken. Wij leggen graag de loopplank voor u uit!

https://www.destintravel.nl/hubfs/2.%20Riviercruiseschepen%20-%20Treasures/Treasures%20-%20HERO.jpg
HS Treasures
https://www.destintravel.nl/hubfs/2.%20Riviercruiseschepen%20-%20Treasures/Royale%20entree.jpg
Royale entree
https://www.destintravel.nl/hubfs/2.%20Riviercruiseschepen%20-%20Treasures/Restaurant-3482.jpg
Luxe restaurant
https://www.destintravel.nl/hubfs/2.%20Riviercruiseschepen%20-%20Treasures/Panoramasalon-3439.jpg
Panoramasalon
https://www.destintravel.nl/hubfs/2.%20Riviercruiseschepen%20-%20Treasures/Restaurant-3669.jpg
Bistro bar
https://www.destintravel.nl/hubfs/2.%20Riviercruiseschepen%20-%20Treasures/A%20grandsuite%20317-3649%20bewerkt.jpg
A-grandsuite (28m²) met panorama schuifpui en Frans balkon, Diamantdek
https://www.destintravel.nl/hubfs/2.%20Riviercruiseschepen%20-%20Treasures/B%20minisuite%20201.jpg
A-/B-minisuite (17m²) met panorama schuifpui en Frans balkon
https://www.destintravel.nl/hubfs/2.%20Riviercruiseschepen%20-%20Treasures/B-Suite%20213-3579.jpg
B-suite (21²) met panorama schuifpui en Frans balkon, Rubindek
https://www.destintravel.nl/hubfs/2.%20Riviercruiseschepen%20-%20Treasures/C-minisuite%20101.jpg
C-minisuite (17 m²) met kleinere vensters die niet geopend kunnen worden, Smaragddek
https://www.destintravel.nl/hubfs/2.%20Riviercruiseschepen%20-%20Treasures/C-cabine%20105.jpg
C-cabine (14 m²) met kleinere vensters die niet geopend kunnen worden
https://www.destintravel.nl/hubfs/2.%20Riviercruiseschepen%20-%20Treasures/Fitnessfaciliteiten-3405.jpg
Fitness
Veeg naar links

Reisinformatie

Schip en veiligheid

Hotelschip Treasures draagt met trots haar vijf sterren superior. Aan boord van dit schip vindt u bijna louter royale suites. 

De innovatieve en luxe inrichting van de royale suites aan boord van riviercruiseschip Treasures zorgen ervoor dat het u aan boord van dit hotelschip aan niets zal ontbreken. In de panoramasalon op het Diamantdek vindt u de panoramabar. In de hal vindt u naast de receptie ook de boordboutique. Het restaurant met zijn elegante uitstraling bevindt zich op het Rubindek. Hier wordt elke dag het uitgebreide ontbijtbuffet, de lunch en het diner geserveerd. Aan boord van hotelschip Treasures bevindt zich ook een fitnessruimte en een boutique. Hotelschip Treasures biedt plaats aan maximaal 104 passagiers.

Individuele vrijheid
Het programma van deze reis hebben wij met zorg samengesteld, maar alles mag en niets moet. Deze reis biedt u ook voldoende gelegenheid en vrije tijd om er individueel op uit te trekken. Iedere dag liggen wij immers in een andere stad aangemeerd.

Suiteschip Treasures
Suites als hotelkamers aan boord van het riviercruiseschip Treasures. 
De royale en comfortabele suites op het riviercruiseschip zijn bijzonder stijlvol ingericht met alle gebruikelijke voorzieningen zoals:

 • Flatscreen TV
 • Minibar
 • Kluisje
 • Haarföhn
 • Individueel regelbare airconditioning en verwarming
 • Eigen badkamer met douche en toilet

De kamers zijn verdeeld over drie dekken. Op het Diamantdek liggen 14 A-Grandsuites van maar liefst 28 m², twee Mini Suites van 17 m² en twee A-cabines van 14 m². Op het Rubindek treft u 20 B-Suites van 21 m² en twee Mini Suites van 17 m². De 11 C-cabines van 14 m² en één Mini Suite van 17 m² zijn gelegen op het Smaragddek. Alle kamers op het Diamantdek en op het Rubindek beschikken over een panorama schuifpui en Frans balkon. De kamers op het Smaragddek beschikken over kleinere vensters die niet geopend kunnen worden.

Er is op het schip een echte hotellift aanwezig waarmee u het Rubin- en Diamantdek kunt bereiken. Het Emeralddek is niet per lift bereikbaar. Het Zonnedek bereikt u tevens via een trap.

* Het gebruik van rolstoelen en rollators aan boord van riviercruiseschip Treasures is niet toegestaan, het meenemen hiervan is op aanvraag. De bemanning parkeert deze voor u op het zonnedek. Zodra u de wal op gaat, staat uw rollator/rolstoel gereed op de kade.

 

Dekkenplan Treasures_Destin

Voordelen van een riviercruise

Persoonlijke zorg
De kapitein van Treasures draagt samen met zijn bemanning zorg voor een comfortabele cruise met persoonlijke aandacht. De house keeping zorgt twee keer per dag voor de hygiëne van uw hotelkamer. Ook zorgt de bemanning voor heerlijke maaltijden in het luxe restaurant. In de salon genieten de liefhebbers, onder het genot van een glaasje wijn of kopje koffie van de mooie panorama’s.

Veel zien in weinig tijd
Eén van de grote voordelen van uw riviercruise; het stelt u in staat om in 6 dagen tijd de mooiste plekjes van Nederland te ontdekken. Elke dag een nieuwe route, elke dag een ander programma. Een welvarende vakantie waarin we cultuur, natuur en ontspannen in één vakantie combineren! Vanuit uw prachtige kamer geniet u elke dag van een ander panorama.

Geen koffergesjouw
Een van de grote voordelen van uw riviercruise met het hotelschip Treasures is dat u slechts één keer uw koffer hoeft uit te pakken. Uw hotel vaart immers mee.

Hannick, dus veel inclusief
Tijdens een riviercruise bij Hannick is veel inclusief. U geniet van volpension verzorging aan boord. Ook de vier concerten op uitzonderlijke locaties in Nederland zijn bij de reissom inbegrepen.

Excursies

Een riviercruise is de meest comfortabele manier om nieuwe landen, culturen en mensen te leren kennen. Hannick Reizen biedt u dan ook de mogelijkheid om deel te nemen aan interessante excursies. Van stadswandelingen door indrukwekkende hoofdsteden tot bezoeken aan pittoreske historische dorpjes of boeiende musea, ontdekkingstochten in de natuur en culinaire verrassingen uit de regio, elk uitstapje is uniek en onvergetelijk! De belevenis is elke dag weer anders. Ervaren lokale gidsen nemen u maar al te graag mee en delen vol oprecht enthousiasme hun grenzeloze kennis van de streek. Zo proeft u de sfeer en cultuur in optima forma. Hieronder vindt u een overzicht van de excursies die u kunt maken tijdens deze cruise, en hoe u deze kunt boeken.

Bij reservering kunt u een keuze maken uit maar liefst 5 interessante excursies. Deze excursies boekt u los en betaalt u direct bij reservering van uw cruise. Zo weet u precies waar u aan toe bent! Wanneer u vooraf geen gebruik maakt van de excursies, kunt u de excursies ook los aan boord boeken. U betaalt de prijzen zoals onderstaand per excursie vermeld. Wij kunnen u in dat geval niet garanderen dat er nog plaats is op alle excursies.

Ochtendexcursie stadswandeling Willemstad
De stad van Willem van Oranje, vader des vaderlands: vestingstad Willemstad. Het is de naam die Ruigenhil kreeg nadat Willem in 1584 werd vermoord. Nog steeds hoor je hier de verhalen van beide plaatsnamen: van Willem én van ruig. Willemstad vestingstad heeft niet alleen een verleden aan namen.
Er zijn genoeg verhalen te vertellen over deze historische stad. Fort Sabina in Willemstad speelt in een van die verhalen een grote rol. Een deskundige gids neemt u mee langs het Mauritshuis, het oude raadhuis, de vestingwerken en de Koepelkerk.
Excursieprijs: € 30,- p.p.
Zwaarte excursie: 4

Middagexcursie stadswandeling Dordrecht
Dordrecht is een klein eiland, omringt door samenvloeiingen van onder andere de rivieren Hollands Diep, Dordtsche Kil en Oude Maas. Dordrecht was vroeger de eerste handelshaven van Nederland, waar vanaf de 14e eeuw veel commerciële-, militaire- en privéscheepsbouw heeft plaatsgevonden. Tot op de dag van vandaag zijn deze prestigieuze tijden nog steeds zichtbaar in de stad. Tijdens een wandeling door de historische binnenstad, vertelt een deskundige gids u graag meer over de Dordtsche geschiedenis. Hoogtepunten zijn de havens en ouderwetse grachten, typische houten bruggetjes en Hollandse huisjes. Maar ook vele monumenten en prachtige kerken bepalen het karakter van deze eeuwenoude havenstad. 
Excursieprijs: € 20,- p.p.
Zwaarte excursie: 4

Middagexcursie rondvaart Amsterdam
Genieten op het water in Amsterdam. Stap aan boord van een comfortabele salonboot voor een grachtenrondvaart. Elke salonboot is uniek in zijn soort en varieert in capaciteit van ca. 15 tot 30 personen. De schipper verwelkomt u en schenkt tijdens de minicruise een glaasje bubbels. De prachtige, hoge patriciërshuizen van rijke kooplieden en de grote pakhuizen langs de kades brengen u even terug naar de Gouden Eeuw. De grachtenpanden hebben steeds verschillende gevels, zoals de bekende klok-, tuit- of halsgevel. Een rondvaart door Amsterdam is zo bijzonder, omdat onze hoofdstad meer grachten telt dan Venetië, en meer bruggen dan Parijs. De rondvaartboot voert u langs de bekende plaatsen zoals het Anne Frank Huis, het Van Goghmuseum en de Heineken Experience. Ook vaart u langs de Zevenbogenbruggengracht, de Magere Brug over de Amstel, het VOC-schip en de haven. 
• Stan Huygens: een karakteristiek intiem schip, van voormalige eigenaar Freddy Heineken, met een prachtig strak design.
Excursieprijs: € 45,- p.p.
Inclusief: privé grachtenrondvaart per salonboot, glaasje prosecco en iets lekkers.
Zwaarte excursie: 2

Middagexcursie stadswandeling Hoorn
Hoorn is een prachtige stad die u een keer moet zien, horen, proeven en voelen. Het verleden van de machtige Verenigde Oost-Indische Compagnie, die in de 17e en 18e eeuw met zijn prachtige schepen handelsbetrekkingen onderhield met Aziatische landen, komt u nog overal tegen in Hoorn. Dat geeft de stad een bijzondere sfeer. In het oude centrum ziet u nog steeds gebouwen uit het tijdperk van de VOC, maar ook in de oude haven vindt u nog een stukje glorie terug. In het historische centrum kunt u tot op heden de prachtige monumenten en imposante bouwwerken bewonderen. De binnenstad van Hoorn is dan ook een beschermd stadsgezicht en hier zijn 347 Rijksmonumenten te vinden. U kunt Hoorn heel goed te voet ontdekken. Naast de imposante gebouwen zijn er veel standbeelden in de stad te vinden en u kunt een wandeling maken langs de unieke en bekende winkels. Hoorn is niet alleen een monumentenstad, maar ook een echte havenstad en een stad van pracht en praal! 
Excursieprijs: € 20,- p.p.
Zwaarte excursie: 4

Middagexcursie stadswandeling Kampen
Onder leiding van een deskundige gids ontdekt u vandaag de Hanzestad Kampen met zijn vele historische gebouwen die meer vertellen over de waterrijke geschiedenis. Kampen ligt in de regio IJsseldelta, een bijzondere regio met veel natuurschoon en water. Het Hanzeverleden is op tal van plekken tastbaar. Meer dan 500 monumentale panden en 3 stadspoorten zijn historische overblijfselen van de Gouden Eeuw. Bij een wandeling door Kampen komt u ook de ‘Fresco’s van de Middenstand’ tegen. De authentieke muurreclames laten u een stukje vergeten reclamegeschiedenis zien. Kampen staat ook bekend om z’n prachtige stadspoorten. De Broederpoort vormt samen met de Cellebroederspoort onderdeel van de aarden wal ter verdediging van de stad. De St. Nicolaaskerk, tegenwoordig de Bovenkerk, is de oudste kerk van Kampen en een markante verschijning langs het IJsselfront. Deze grote, gotische kruisbasiliek is gebouwd in de 14e eeuw.
Excursieprijs: € 20,- p.p.
Zwaarte excursie: 4

Zwaarte excursies
Graag informeren wij u zo volledig mogelijk over de excursies tijdens uw reis. Bij sommige excursies maakt u lange wandelingen of bewandelt u oneffen paden. De uitleg hieronder zal u een goede indruk geven van de zwaarte van de excursies. Natuurlijk kunt u altijd even overleggen met Hannick Reizen of uw reisleider of een bepaalde excursie ook geschikt is voor u. De zwaarte van de excursies vindt u per dag terug onder de beschrijving van de excursie in dit dag-tot-dag programma.

1) De excursie wordt uitgevoerd per touringcar. Er zullen ook enkele stops worden gemaakt. De keuze is aan u of u dan de touringcar verlaat, bijvoorbeeld om foto’s te nemen. U bewandelt alleen korte en effen paden.
2) De excursie wordt uitgevoerd per touringcar. Tevens maakt u een korte wandeling. U dient voor deze excursie soms enkele treden op en af te kunnen lopen.
3) De excursie wordt uitgevoerd per touringcar. Tevens maakt u een lange wandeling. U dient voor deze excursie goed ter been te zijn. Enkele trappen lopen is geen probleem voor u.
4) Deze excursie is een (stads)wandeling. U dient voor deze excursie goed ter been te zijn. Trappen zijn geen probleem voor u.
5) Deze excursie bevat een lange (stads)wandeling. U dient voor deze excursie goed ter been te zijn. Oneffen paden en trappen zijn geen probleem voor u.
De toegekende zwaarte is slechts een indicatie en blijft derhalve persoonsgebonden.

Verantwoord op reis

Bij Hannick Reizen kunt u uw CO2 voetafdruk compenseren. Voor elke € 10,- plant ZOA 4 bomen voor u! Op deze reis kunt u uw CO2 voetafdruk compenseren door 4 bomen p.p. te doneren of een deel ervan. Uw donatie wordt zeer op prijs gesteld.
Klik hier voor meer informatie.

Taxiservice

Taxiservice vanaf uw huisadres
Onbezorgd op reis? Boek dan een privé taxi vanaf uw huisadres tot het vertrekpunt van de reis. Geen gesleep met koffers: een ontspannen begin van uw reis! De kosten zijn afhankelijk van de route. Onze reisspecialisten informeren u graag!

Taxiservice

Prijsinformatie

Reissom
Toeslagen
Inbegrepen
Niet inbegrepen
Voorwaarden
6-daagse muzikale voorjaarscruise door Nederland
Vanaf 1.698,- p.p.

De reissom is per persoon en gebaseerd op een verblijf in een C-cabine (14 m²), gelegen op het Smaragddek.

Meer bedenktijd nodig? Neem een optie!
Twijfelt u nog een beetje? Heeft u wel plannen om een muziekreis te gaan maken, maar kunt u nog niet definitief beslissen? Neem dan een vrijblijvende optie!
Wij houden dan een plaatsje voor u vrij op deze reis. Want we hebben graag dat u met ons mee gaat. Op deze manier heeft u meer tijd om er nog even over na te denken en voorkomt u de teleurstelling van prijsverhoging of een volgeboekte reis.

Vertrekdatum
Prijs per persoon
4 april 2022
v.a. 1.698,-

De reissom is p.p. en gebaseerd op een 2-pers. C-cabine (14 m²), Smaragddek.

Toeslag 2-pers. C-minisuite (17 m²), Smaragddek: € 198,- p.p.
Toeslag 2-pers. B-minisuite (17 m²), Rubindek: € 298,- p.p.
Toeslag 2-pers. B-suite (21 m²), Rubindek: € 398,- p.p.
Toeslag 2-pers. A-cabine (14 m²), Diamantdek: €298,- p.p.
Toeslag 2-pers. A-minisuite (17 m²), Diamantdek: € 498,- p.p.
Toeslag 2-pers. A-grandsuite (28 m²), Diamantdek: € 898,- p.p.

Toeslag 2-pers. C-cabine voor alleengebruik (14 m²), Smaragddek: € 498,-
Toeslag 2-pers. B-suite voor alleengebruik (21 m²), Rubindek: € 898,-
Toeslag 2-pers. A-grandsuite voor alleengebruik (28 m²), Diamantdek: € 2398,-

• Uitstekende categorie zitplaatsen voor alle concerten
• Volpension verzorging aan boord
    o Culinair dineren in het panorama-restaurant waar alle maaltijden zijn inbegrepen (ontbijt, lunch, diner en midnight-snack).
   o Koffie met gebak bij inscheping
   o Welkomstcocktail met snacks.
   o Welkomstdiner.
   o Koffie met gebak in de middag.
   o Happy hour.
   o Afscheidscocktail met snacks.
   o Captains Dinner.
• Gratis Wi-Fi aan boord
• Concerten in Dordrecht, Amsterdam, Hoorn en Kampen
• Dagelijks optreden van het Dudok Quartet aan boord
• Boeiende muziekinleidingen door uw reisleiders
• Alle haven- en lokale belastingen

Muziekprogramma geheel inbegrepen:
5 april, concert Accademia Amsterdam
6 april, Matthäus-Passion met Pieter Jan Leusink
7 april, concert Dudok Quartet
8 april, concert Camerata RCO

 

• Toeslagen voor andere type accommodaties.
• Eventuele brandstoftoeslag.
• Excursies (bij boeking te reserveren).
• Taxiservice (bij boeking te reserveren).
• Verzekeringen, calamiteitenfonds € 2,50 en ANVR boekingskosten € 30,- per factuur.
• SGR consumentenbijdrage € 5,- per persoon.
• Drankjes, fooien en andere uitgaven van persoonlijke aard.

Op deze reis zijn de volgende voorwaarden van toepassing:

ANVR-voorwaarden
SGR-voorwaarden
Garantieregeling Stichting Calamiteitenfonds Reizen
Algemene voorwaarden / Boekingsinformatie van Hannick Reizen zoals vermeld op deze website
- De vervoerscondities van de rederij, klik hier voor de uitgebreide beschrijving. 

Betaling
Hannick Reizen is aangesloten bij de ANVR en SGR. Voor u de garantie dat uw muziekreis in goede handen is. Zodra u van ons de bevestiging, welke tevens de factuur is, heeft ontvangen, verzoeken wij u 15% van de totale reissom + een verhoging van de aanbetaling aan ons over te maken, dit is de aanbetaling. Het restant van de reissom dient uiterlijk 6 weken voor aanvang van de reis in ons bezit te zijn. Indien u uw muziekreis boekt binnen 6 weken voor aanvang van de muziekreis dan dient u na ontvangst van de bevestiging/factuur de totale reissom per direct aan ons te voldoen.

Voorwaarden
Op deze reis zijn de ANVR- en SGR-voorwaarden van toepassing, evenals de Algemene Voorwaarden zoals vermeld op deze website. Echter voor deze muziekreis hanteren wij afwijkende (aan)betalings- en annuleringsvoorwaarden. Wijzigingen in het dag- en muziekprogramma om organisatorische redenen voorbehouden.
Indien een aanmelding ongedaan wordt gemaakt, zijn per persoon de volgende annuleringskosten verschuldigd:

- Bij annulering tot 96 dagen voor vertrek: 15% van de reissom.
- Bij annulering vanaf 96 dagen (inclusief) tot 75 dagen (exclusief) voor vertrek: 20% van de reissom.
- Bij annulering vanaf 75 dagen (inclusief) tot 55 dagen (exclusief) voor vertrek: 40% van de reissom.
- Bij annulering vanaf 55 dagen (inclusief) tot 35 dagen (exclusief) voor vertrek: 55% van de reissom.
- Bij annulering vanaf 35 dagen (inclusief) tot 25 dagen (exclusief) voor vertrek: 85% van de reissom.
- Bij annulering vanaf 25 dagen (inclusief) tot 15 dagen (exclusief) voor vertrek: 90% van de reissom.
- Bij annulering vanaf 15 dagen (inclusief) tot de dag van vertrek (exclusief) voor vertrek: 95% van de reissom.
- Bij annulering op de vertrekdag of later: de volledige reissom.

Hannick Reizen_Jerina_CTA Blok
Wij staan voor u klaar
Onze reisprofessionals geven u graag advies

Neem contact met ons op voor meer informatie over onze bijzondere muziekreizen en de verschillende mogelijkheden. 

Bel +31 (0)88 - 13 07 340
Mockup brochure Hannick 22
Luxe brochure
De mooiste muziekreizen in één brochure
 • Boordevol reisinspiratie
 • Unieke arrangementen
 • Gratis bij u thuisbezorgd
Brochure aanvragen

Vergelijkbare reizen

Bekijk ook onze andere muziekreizen naar de mooiste muzikale bestemmingen, festivals en operahuizen wereldwijd