Ruim 50 jaar ervaring
Persoonlijk advies op maat
Wereldwijd aanbod
Riga Jurmala Festival Mariinsky-and-Gergiev
U bevindt zich hier: Home
Reisaanbod
Muziekreizen
Riga Jurmala Music Festival

Janine Jansen in Letland

Brochure aanvragen Brochure aanvragen
Navigatie
Unieke belevenis Muziekprogramma Programma en excursies Reisinformatie Prijsinformatie
Brochure aanvragen Brochure aanvragen

Een Russisch Fins programma

Belangrijke informatie
Vanwege de oorlog in Oekraïne heeft het Riga Jurmala Festival besloten het festival te annuleren. Het Riga Jurmala Music Festival is een internationale organisatie waarin vrijheid, democratie en vrede enorm belangrijk is. Het gehele bericht kunt u hier lezen op de website van het festival. Klik hier om terug te gaan naar het reisoverzicht.

Het Riga Jurmala Music Festival is een jong festival, maar staat internationaal al hoog in het vaandel. Het festival werd voor het eerst georganiseerd in de zomer van 2019 en was dermate succesvol dat de Britse krant The Telegraph het festival opnam in de Top 10 zomerfestivals. Ook deze zomer strijken 's werelds toonaangevende symfonieorkesten en dirigenten weer in Riga en Jurmala neer om u te laten genieten van prachtige concerten. Zo kunt u dit jaar van een Russisch programma genieten, gespeeld door het befaamde Mariinsky Orchestra o.l.v. Valery Gergiev. Naast symfonieën van Tsjaikovski en Prokofiev begeleidt het orkest Janine Jansen bij het mooie vioolconcert van Sibelius en Behzod Abduraimov bij het geliefde tweede pianoconcert van Rachmaninov. Alle muziek past dus uitstekend in de regio!

https://www.destintravel.nl/hubfs/Bestemmingen%20-%20Letland%20-%20Riga/Riga%201%20shutterstock.jpg
National Opera Riga
https://www.destintravel.nl/hubfs/3.%20Hannick%20Reizen%20-%20Festivals/Riga%20Jurmala%20Festival%205.jpg
Riga Jurmala Festival 2021
https://www.destintravel.nl/hubfs/Bestemmingen%20-%20Letland%20-%20Riga/Riga%202%20shutterstock.jpg
Riga
https://www.destintravel.nl/hubfs/3.%20Hannick%20Reizen%20-%20Festivals/Riga%20Jurmala%20Festival%206.jpg
Riga Jurmala Festival 2021
https://www.destintravel.nl/hubfs/Bestemmingen%20-%20Letland%20-%20Riga/Riga%20shutterstock.jpg
Riga
https://www.destintravel.nl/hubfs/Bestemmingen%20-%20Letland%20-%20Riga/Riga%204%20shutterstock.jpg
Riga
https://www.destintravel.nl/hubfs/3.%20Hannick%20Reizen%20-%20Festivals/Riga%20Jurmala%20Festival.jpg
Riga Jurmala Festival 2021
https://www.destintravel.nl/hubfs/Bestemmingen%20-%20Letland%20-%20Riga/Riga%20shutterstock_532896760.jpg
Riga
https://www.destintravel.nl/hubfs/Bestemmingen%20-%20Letland%20-%20Riga/Riga%20shutterstock_734859034.jpg
Riga
Veeg naar links

Muziekprogramma

 • Vrijdag 1 juli, Muziek voor twee piano’s - optioneel
 • Zaterdag 2 juli, Gergiev en Janine Jansen - inbegrepen
 • Zondag 3 juli, Verschillende Stradivari in De vier jaargetijden - optioneel
 • Zondag 3 juli, Gergiev en Behzod Abduraimov - inbegrepen 

Foto's Riga Jurmala Festival 2021

Het muziekprogramma wordt nader beschreven onder de afbeeldingen. 

Vrijdag 1 juli - Muziek voor twee piano’s

in Dzintari Concert Hall / Small Hall (19:00 uur)

Uitvoerenden
Katia en Marielle Labèque - piano

Muziek
Debussy: Six Épigraphes antiques, L. 131, CD, 139
Ravel: Ma mère l’Oye
Glass: Les Enfants terribles (uittreksels arr. Michael Riesman, met video projecties van Ronan Day-Lewis)

De zussen Katia en Marielle Labèque zijn een succesvol duo wereldwijd en worden geroemd om hun synchroon en energiek samenspel. Ze werken met veel componisten samen, waaronder Philip Glass. In dit concert spelen ze onder andere uittreksels uit de opera Les Enfants terribles van Glass met vidoeprojectie.

Prijs: € 138,- (incl. transfers v.v.)

Riga Jurmala 22-Labeques

Zaterdag 2 juli - Gergiev en Janine Jansen

in Dzintari Concert Hall / Great Hall (19:00 uur)

Dirigent
Valery Gergiev

Uitvoerenden
Janine Jansen
Mariinsky Ochestra

Muziek
Sibelius: Vioolconcert in d op. 47
Tsjaikovski: Symfonie nr. 5 in e op. 64

De internationaal toonaangevende Janine Jansen speelt het enige vioolconcert van Sibelius. Het is een prachtig concert dat dromerige en zwaarmoedige stemmingen ademt. Tsjaikovski's vijfde symfonie begint met een onheilspellend thema. Dit thema komt elk deel terug maar verandert op het einde in een triomfantelijk thema. De premiere was in het Mariinsky theatre en u hoort het Mariinsky Orchestra o.l.v. Gergiev.

Riga Jurmala 22-Jansen

Zaterdag 3 juli - Verschillende Stradivari in De vier jaargetijden

in Small Guild (12:00 uur)

Uitvoerenden
Kristóf Baráti (viool)
Leden van Sinfonietta Riga

Muziek
Saint-Saëns: Introduction et Rondo Capriccioso in a op. 28
Vivaldi: Le quattro stagioni op. 8

De Hongaarse Kristóf Baráti speelt eerst het sprankelende en virtuoze Rondo capriccioso van Saint-Saëns. Daarna heeft hij wel iets bijzonders op het programma staan: Hij gaat namelijk elk deel van de Vier jaargetijden van Vivaldi op een andere bijzondere Stradivarius-viool spelen.

Prijs: € 65,- (incl. transfers v.v.)

Riga Jurmala 22-Barati

Zondag 3 juli - Gergiev en Behzod Abduraimov

in Dzintari Concert Hall / Great Hall (19:00 uur)

Dirigent
Valery Gergiev

Uitvoerenden
Behzod Abduraimov (piano)
Mariinsky Ochestra

Muziek
Rachmaninov: Pianoconcert nr. 2 in c op. 18
Prokofiev: Symfonie nr. 5 in Bes op. 100

Behzod Abduraimov, een Usbeekse pianist, speelt het geliefde tweede pianoconcert van Rachmaninov met zijn zeer melodieuze tweede deel. Nadat Prokofiev in New York en Parijs gewoond heeft, ging hij in 1936 terug naar Moskou waar hij voorgoed bleef. In 1944 componeerde hij tijdens de oorlog zijn vijfde symfonie.

Riga Jurmala Festival Mariinsky-and-Gergiev

Programma en excursies

Dag 1 - Aankomst in de hoofdstad van Letland, Riga

U vliegt met Baltic Airlines naar Riga, de hoofdstad van Letland. Letland werd in 1991 onafhankelijk van de toenmalige Sovjet-Unie, maar is sinds 1918 al een eigen land. Ondanks het jonge bestaan van Letland heeft het al een geheel eigen identiteit. De hoofdstad Riga kent zowel invloeden uit Oost-Europa en Rusland als uit Duitsland. De voormalige Hanzestad werd in 1201 gesticht. Het oude centrum van de stad aan de Daugava is Unesco-Werelderfgoed. De grote verzameling schitterende art-nouveaugebouwen kent haar weerga niet en de uitgestrekte centrale markt is vermaard. Na uw aankomst op het vliegveld van Riga wordt u naar uw 4-sterrenhotel gebracht. Hierna heeft u vrije tijd, waarna uw reisleider de eerste muziektoelichting van uw reis verzorgt. Hierna dineert u in het hotel.

Riga 3 shutterstock

Dag 2 - Art Nouveau stad Riga ontdekken

Vandaag ontdekt u onder leiding van een deskundige lokale gids het prachtige Riga. In Riga ziet u gotische, barokke, classicisme en art nouveau architectuur. Tegenwoordig wordt Riga ook wel ‘de stad der inspiratie’ genoemd en wordt vaak vergeleken met het Parijs van de jaren dertig. Net zoals toen vinden veel schrijvers en kunstenaars inspiratie in cafés in de prachtige stad. Nadat u de stad heeft ontdekt luncht u gezamenlijk in een lokaal restaurant. Hierna is de rest van de middag ter vrije besteding. ’s Avonds wordt u naar Jurmala gebracht voor het bijwonen van het eerste concert.

Riga shutterstock_256440031

Dag 3 - Bezoek aan het belangrijkste barokke paleis van Letland, Paleis Rundale

Na het ontbijt verzorgt uw reisleider de volgende muziektoelichting van deze reis. Hierna vertrekt u naar het Paleis Rundale. Het ‘Versaille van Letland’ is het belangrijkste meesterwerk van barokke architectuur in de Baltische Staten en ligt op ca. 70 kilometer afstand van Riga. Paleis Rundale geldt als een hoogtepunt in de architectuur van Letland. Het paleis werd tussen 1736 en 1740 door de Italiaanse architect Bartolomeo Rastrelli gebouwd voor de Koerlandse hertog Ernst Johann Biron. Rastrelli was nadien ook de architect van het Winterpaleis in Sint-Petersburg. Onlangs is het interieur van het paleis in authentiek 18e-eeuwse sferen gerenoveerd. Het meest indrukwekkend zijn de Gouden Hal, de Witte Hal en de slaapkamer van de hertog van Courland, Johan Ernst Biron. Naast het paleis ligt een prachtige tuin in Franse stijl. Een gids neemt u mee en vertelt u graag meer over Paleis Rundale. De rest van de middag is ter vrije besteding. Vanavond dineert u gezamenlijk in Jurmala, waar u het concert met het Mariinsky Ochestra onder leiding van Gergiev met Janine Jansen.

Riga Palace Rundale

Dag 4 - Een dag vol muziek

Na het ontbijt verzorgt uw reisleider de laatste muziektoelichting. Indien bijgeboekt woont u aan het eind van de ochtend het concert bij met Kristof Barati en Members of Sinfonietta Riga in de Small Guild. Na afloop van het concert luncht u gezamenlijk in Riga, waarna u naar het laatste concert van uw reis vertrekt.

Riga Jurmala Festival 1

Dag 5 - Afscheid nemen van Riga

Na het ontbijt kunt u rustig uw spullen inpakken. Ter afsluiting van uw reis brengt u een bezoek aan het Art Nouveau Museum in Riga. Een gids leidt u rond door het gebouw. Na de rondleiding luncht u gezamenlijk en hierna wordt u per comfortabele touringcar naar het vliegveld gebracht. Op Schiphol kunt u afscheid nemen van uw reisgenoten en uw reisleider.

Programmawijzigingen voorbehouden.

Riga 1 shutterstock

Reisinformatie

Uw hotel

Radisson Blu Latvija Conference & Spa Hotel ****
Het 4-sterrenhotel ligt in het centrum van de stad Riga, op 400 meter van de prachtige oude stad. Het hotel beschikt over stijlvolle interieurs, diverse eetgelegenheden, spafaciliteiten en ruime kamer met gratis Wi-Fi. Alle kamers zijn voorzien van een minibar en thee- en koffiefaciliteiten. 

https://fs.hubspotusercontent00.net/hubfs/9318009/Hotels%20-%20Oostenrijk%20-%20Wenen/Vienna%20Marriott%20Hotel%20buitenkant.jpg
Voorkant
https://fs.hubspotusercontent00.net/hubfs/9318009/Hotels%20-%20Oostenrijk%20-%20Wenen/Vienna%20Marriott%20Hotel%20Lobby.jpg
Lobby
https://fs.hubspotusercontent00.net/hubfs/9318009/Hotels%20-%20Oostenrijk%20-%20Wenen/Vienna%20Marriott%20Hotel%20Cascade%20Bar%20-%20Dining%20Area.jpg
Cascade Bar - Dining Area
https://fs.hubspotusercontent00.net/hubfs/9318009/Hotels%20-%20Oostenrijk%20-%20Wenen/Vienna%20Marriott%20Hotel%20Garten%20Caf%C3%A9.jpg
Garten Café
https://fs.hubspotusercontent00.net/hubfs/9318009/Hotels%20-%20Oostenrijk%20-%20Wenen/Vienna%20Marriott%20Hotel%20Hotelkamer.jpg
Uw hotelkamer
Veeg naar links

Vervoer

Directe vluchten met Air Baltic
30-06-2022, Amsterdam – Riga, 10:20 tot 13:35 uur, BT 618
04-07-2022, Riga– Amsterdam, 16:30 tot 17:50 uur, BT 619
Schemawijzigingen voorbehouden

Vanaf acht weken voor vertrek zijn wij veelal genoodzaakt niet geboekte vliegtuigstoelen terug te geven aan de luchtvaartmaatschappij. Vanaf dat moment bestaat de mogelijkheid dat wij alleen nog tickets in een duurdere tariefsklasse kunnen boeken, waardoor wij u een vluchttoeslag moeten doorberekenen. Uiteraard wordt u in dat geval bij boeking hierover geïnformeerd.

Bagageregeling Air Baltic
Bij uw vlucht is altijd ruimbagage inbegrepen. Bij Air Baltic vluchten is dit doorgaans 20 kg per persoon. Wilt u meer kilo’s meenemen kunnen wij dat voor u bijboeken tegen een meerprijs.

Taxiservice vanaf uw huisadres
Onbezorgd op reis? Boek dan een privé taxi vanaf uw huisadres tot het vertrekpunt van de reis. Geen gesleep met koffers: een ontspannen begin van uw reis! De kosten zijn afhankelijk van de route. Onze reisspecialisten informeren u graag!

 

Taxiservice

Muziektickets

Wij reserveren uw muziektickets rechtstreeks bij operahuizen of via gerenommeerde agentschappen, die hiervoor reserveringskosten en een voorverkooptoeslag berekenen. Deze toeslagen kunnen oplopen tot 55%. De prijzen op uw muziekticket kunnen dus afwijken van de prijs die wij onze partners betalen. Wij raden u aan om op tijd te boeken, zodat u verzekerd bent van muziektickets in een goede categorie. Boeken via Hannick Reizen voorkomt teleurstellingen en lange wachttijden bij de kassa.

Bij annulering worden de muziektickets altijd 100% in rekening gebracht.

Verantwoord op reis

Bij Hannick Reizen kunt u uw CO2 voetafdruk compenseren. Voor elke € 10,- plant ZOA 4 bomen voor u! Op deze reis kunt u uw CO2 voetafdruk compenseren door 4 bomen p.p. te doneren of een deel ervan. Uw donatie wordt zeer op prijs gesteld.
Klik hier voor meer informatie.

Prijsinformatie

Reissom
Inbegrepen
Toeslagen
Voorwaarden
5-daagse muziekreis Riga Jurmala Music Festival
Vanaf 2.098,- p.p.

Belangrijke informatie
Vanwege de oorlog in Oekraïne heeft het Riga Jurmala Festival besloten het festival te annuleren. Het Riga Jurmala Music Festival is een internationale organisatie waarin vrijheid, democratie en vrede enorm belangrijk is. Het gehele bericht kunt u hier lezen op de website van het festival. Klik hier om terug te gaan naar het reisoverzicht.

Vertrekdatum
Prijs per persoon
30 juni 2022
v.a. 2.098,-
 • Uitstekende zitplaatsen voor de concerten 
 • Verblijf (4 overnachtingen) in het 4-sterrenhotel Radisson Blu Latvija Conference & Spa Hotel (incl. ontbijt)
 • Een glaasje wijn en kopje koffie tijdens de maaltijden buiten de deur
 • Boeiende muziekinleidingen door uw Hannick reisleider
 • Directe Air Baltic-vluchten
 • Transfers per comfortabele touringcar
 • 5 keer lunch of diner
 • Excursieprogramma en entrees

Muziekprogramma

Inbegrepen, t.w.v. € 425,-
1 juli: Muziek voor twee piano’s - optioneel
2 juli: Gergiev en Janine Jansen - inbegrepen
3 juli: Verschillende Stradivari in De vier jaargetijden - optioneel
3 juli: Gergiev en Behzod Abduraimov - inbegrepen

Optionele muziek:
1 juli: Muziek voor twee piano’s
Prijs: € 138,-
3 juli: Verschillende Stradivari in De vier jaargetijden
Prijs: € 65,-

• Toeslag 2-persoonskamer voor alleengebruik € 198,-
• ANVR boekingskosten € 30,- per factuur
• Calamiteitenfonds € 2,50 en SGR Consumentenbijdrage € 5,- per persoon

Op deze reis zijn de volgende voorwaarden van toepassing:

- ANVR-voorwaarden
- SGR-voorwaarden
- Garantieregeling Stichting Calamiteitenfonds Reizen
- Algemene voorwaarden / Boekingsinformatie van Hannick Reizen zoals vermeld op deze website

Betaling
Hannick Reizen is aangesloten bij de ANVR en SGR. Voor u de garantie dat uw muziekreis in goede handen is. Zodra u van ons de bevestiging, welke tevens de factuur is, heeft ontvangen, verzoeken wij u 15% van de totale reissom + een verhoging van de aanbetaling aan ons over te maken, dit is de aanbetaling. Het restant van de reissom dient uiterlijk 6 weken voor aanvang van de reis in ons bezit te zijn. Indien u uw muziekreis boekt binnen 6 weken voor aanvang van de muziekreis dan dient u na ontvangst van de bevestiging/factuur de totale reissom per direct aan ons te voldoen.

Voorwaarden
Op deze reis zijn de ANVR- en SGR-voorwaarden van toepassing, evenals de Algemene Voorwaarden zoals vermeld op deze website. Echter voor deze muziekreis hanteren wij afwijkende (aan)betalings- en annuleringsvoorwaarden. Wijzigingen in het dag- en muziekprogramma om organisatorische redenen voorbehouden.
Indien een aanmelding ongedaan wordt gemaakt, zijn per persoon de volgende annuleringskosten verschuldigd:

 • Bij annulering tot 65 dagen voor vertrek: 15% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling t.w.v. € 740 wegens non-refundable reiselementen
 • Bij annulering vanaf 65 dagen (inclusief) tot 42 dagen (exclusief) voor vertrek: 35% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling t.w.v. € 740 wegens non-refundable reiselementen
 • Bij annulering vanaf 42 dagen (inclusief) tot 28 dagen (exclusief) voor vertrek: 55% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling t.w.v. € 740 wegens non-refundable reiselementen
 • Bij annulering vanaf 28 dagen (inclusief) tot 5 dagen (exclusief) voor vertrek: 85% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling t.w.v. € 740 wegens non-refundable reiselementen
 • Bij annulering vanaf de 5e dag voor vertrek: de volledige reissom.

Groepsgrootte
Voor alle groepsreizen geldt een minimum aantal deelnemers. Met minder deelnemers kan de reis helaas niet worden uitgevoerd. Voor vliegreizen is dit doorgaans minimaal 12 deelnemers. Voor touringcarreizen geldt doorgaans een minimum van 15 deelnemers. Indien dit aantal niet wordt gerealiseerd kan Hannick Reizen de reisovereenkomst opzeggen.

Hannick Reizen_Jerina_CTA Blok
Wij staan voor u klaar
Onze Travel Consultants geven u graag advies

Neem contact met ons op voor meer informatie over onze bijzondere muziekreizen en de verschillende mogelijkheden. 

Bel +31 (0)88 - 13 07 340
Hannick brochure muziekreizen_najaar en kerst 22-23
Luxe brochure
De mooiste muziekreizen in één brochure
 • Boordevol reisinspiratie
 • Unieke arrangementen
 • Gratis bij u thuisbezorgd
Brochure aanvragen

Vergelijkbare reizen

Bekijk ook onze andere muziekreizen naar de mooiste festivals en operahuizen wereldwijd