Ruim 50 jaar ervaring
Persoonlijk advies op maat
Wereldwijd aanbod
Schloss Johannisberg, Wiesbaden shutterstock_2096984323
U bevindt zich hier: Home
Reisaanbod
Muziekreizen
Rheingau Musik Festival in Wiesbaden

Een lieflijk landschap, geweldige wijn en topmusici!

muziekreizen

Rheingau Musik Festival in Wiesbaden

Beleef Daniil Trifonov, Daniel Harding en Jakub Hrůša

Festival
Concert
Volgend vertrek
24-08-2023
Reisduur
5 dagen
Vertrekpunt
Nederland
Reisleider
Leo den Oudsten
Touringcar
Comfort Class
Brochure aanvragen Brochure aanvragen
Navigatie
Unieke belevenis Muziekprogramma Programma en excursies Reisinformatie Prijsinformatie
Brochure aanvragen Brochure aanvragen

Kastelen, kloosters en kippenvel

Overdag genieten van de prachtige Rheingau-streek met zijn lieflijke landschap, zijn talloze wijngaarden en zijn historische gebouwen; ’s avonds indringende muziek op bijzondere locaties beleven. Jaarlijks komen wereldberoemde musici naar het Rheingau Musik Festival. Maar naast een van de grootste pianosensaties van dit moment, Daniil Trifonov, is er ook ruimte voor de toptalenten van morgen. Het Klassik-Marathon biedt u een kleurrijk en verrassend programma, zoals dat u ook van de jonge en gedreven muzikanten van het Gustav Mahler jeugdorkest o.l.v. Jakub Hrůša kunt gaan genieten. De Rheingau-streek is niet alleen rijk aan kloosters en kastelen, u kunt in Mainz ook de befaamde Negen Ramen van Marc Chagall bewonderen. Vanzelfsprekend kunt u niet naar één van de bekendste wijnstreken reizen zonder een wijnproeverij meegemaakt te hebben. Zum Wohl!

Wiesbaden (2)
Wiesbaden
Wiesbadenmarktkirche
Wiesbaden, Marktkirche
Wiesbaden shutterstock_1044986119
Wiesbaden
Ringkirche, Wiesbaden shutterstock_1456875779
Ringkirche Wiesbaden
Kurhaus Wiesbaden_Friedrich-von-Thiersch-Saal_Rheingau Musik Festival_c_Hannah Meinhardt
Kurhaus Wiesbaden, Friedrich-von-Thiersch-Saal (Rheingau Musik Festival) © Hannah Meinhardt
Kurhaus, Wiesbaden shutterstock_1750993481
Kurhaus, Wiesbaden
Wiesbaden townhall shutterstock_1301239900
Wiesbaden Stadshuis
Schloss Johannisberg, Wiesbaden shutterstock_381720682
Schloss Johannisberg
Schiller platz, Mainz shutterstock_1914779764
Schiller platz, Mainz
Schloss Johannisberg, Wiesbaden shutterstock_367915118
Schloss Johannisberg
Veeg naar links

Muziekprogramma

  • Vrijdag 25 augustus: Zwanenzang - optioneel
  • Zaterdag 26 augustus: Klassik-Marathon - inbegrepen
  • Zondag 27 augustus: Daniil Trifonov en Daniel Harding - inbegrepen

Foto Kurhaus links: © Hannah Meinhardt
Foto Kurhaus rechts: © Marco Borggreve

Het muziekprogramma wordt nader beschreven onder de afbeeldingen. 

Vrijdag 25 augustus - Zwanenzang van Mahler

Kloster Eberbach, Basilika, Eltville am Rhein (20:00 uur)

Dirigent
Jakub Hrůša

Uitvoerenden
Gustav Mahler Jugendorchester

Muziek
Gustav Mahler:        Symfonie nr. 9

De Negende symfonie is het laatste voltooide werk van Mahler voordat hij in 1911 overleed. Niet alleen daarom wordt de symfonie vaak zijn afscheidssymfonie genoemd. Onderaan het eerste deel schreef Mahler ‘Leb’ wohl!’. Uiteraard zorgt een dergelijke onderschrift voor speculaties. Musicologen hebben ook overeenkomsten met de pianosonate ‘Les adieux’ van Beethoven gevonden, wat eveneens een verklaring zou kunnen zijn. Hoe dan ook is deze symfonie zeer indringend, zeker het laatste deel, waarin tegen het einde Mahler zichzelf citeert en de muziek langzamer wordt en steeds verder wegebt, net als een hart dat aan kracht verliest, pauzes inlast en uiteindelijk stopt te slaan. 

Prijs: € 98,-

© Andreas Herzau

Jakub_Hrusa 2016 c_Andreas Herzau

Zaterdag 26 augustus - Klassik-Marathon

Schloss Johannisberg, Fürst-von-Metternich-Saal, Geisenheim-Johannisberg (19:00 uur)

Uitvoerenden
Hackbrett-Trio: Anna Niedermaier, Maria-Anna Astner, Elena Steiner
Colin Pütz - piano
Bernstein Trio
Leonie Bumüller - fluit
Stephan Kiefer - piano
Roberto de la Guía Martinez – trombone
Hyunju Kim - piano
Karmen Mikovic – moderatie

Jonge talenten liggen de organisatie van het Rheingau Festival aan het hart. Daarom wordt elke editie een podium voor allerlei opkomende musici gecreëerd. Op een prachtige locatie, hoog boven het Rijndal ligt Schloss Johannisberg, waar de jonge musici voor u gaan spelen. Al Heine en Goethe hebben de ligging van het kasteel geprezen. Het belooft een afwisselend en inspirerend programma te worden met zeker een nieuwe luisterervaring: een Hackbrett-trio!

Schloss Johannisberg, Wiesbaden shutterstock_367915118

Zondag 27 augustus - Daniil Trifonov en Daniel Harding

Kurhaus Wiesbaden (19:00 uur)

Dirigent
Daniel Harding

Uitvoerenden
Daniil Trifonov – piano
Mahler Chamber Orchestra

Muziek
George Benjamin:         Concerto for Orchestra
Robert Schumann:         Pianoconcert in a op. 54
Johannes Brahms:         Symfonie nr. 3 in F op. 90

Daniil Trifonov wordt tot een van de beste pianisten van onze tijd gerekend. U kunt hem horen in het pianoconcert van Schumann, waarin piano en orkest een dialoog aangaan. Het begint heel stormachtig en dramatisch, maar kent ook lieflijke melodieën. Zijn vrouw Clara heeft de première van dit symfonische concert gespeeld. Van een goede vriend van de Schumanns, Johannes Brahms, hoort u zijn Derde symfonie. Deze begint met drie zware akkoorden die eigenlijk de hele symfonie bepalen. Tijdens de symfonie wisselt de stemming de hele tijd tussen majeur en mineur, dramatiek en melancholie. Bijzonder is dat alle delen – ook de laatste – zacht eindigen. 

© Simon Fowler/Erato/Warner Classics

Kurhaus Wiesbaden c_Marco Borggreve

Programma en excursies

Dag 1 - Aankomst in Wiesbaden

U reist per Royal Class Touringcar naar Duitsland. Daar checkt u tegen het einde van de middag in bij het hotel in Wiesbaden. Vanavond verzorgt uw reisleider de eerste muziektoelichting over de negende symfonie van Mahler. Indien bijgeboekt hoort u dit concert morgen in Kloster Eberbach. Hierna dineert u in het hotel. De rest van de avond heeft u ter vrije besteding.

Wiesbaden

Dag 2 - Een wandeling door Wiesbaden

Er staat een uitgebreid ontbijtbuffet voor u klaar in het hotel. Deze ochtend maakt u met een lokale gids een busrit en stadswandeling door het elegante voormalige kuuroord Wiesbaden. U leert over de voorname gasten van weleer, passeert hun majestueuze villa’s en u hoort sappige verhalen over de kleurrijke geschiedenis van dit provinciestadje. Eveneens wordt er gestopt voor een koffiepauze. De rest van de middag is ter vrije besteding. ’s Avonds dineert u gezamenlijk in een sfeervol restaurant, waarna u de negende symfonie van Mahler hoort in Kloster Eberbach.

Wiesbaden shutterstock_1766785646

Dag 3 - Wijnproeverij en concert in Schloss Johannisberg

Na het ontbijt verzorgt uw reisleider de muziektoelichting over het Klassik-Marathon concert, een zeer inspirerend en afwisselend programma. Hierna heeft u de ochtend en de lunch ter vrije besteding. Vanuit uw hotel wandelt u zo Wiesbaden in. Zo kunt u een bezoek brengen aan het Kurhaus of het Kurpark. Het Kurpark is al in 1852 aangelegd in Engelse stijl. Of bekijk de neogotische Marktkirche vanbinnen. Vanmiddag vertrekt u naar Schloss Johannisberg, de eerste Riesling wijnmakerij ter wereld. Sinds 1720 houdt de wijnmakerij zich hier exclusief bezig met Riesling. De lange geschiedenis van dit kasteel zit vol passie, verantwoordelijkheid en trots. Een sommelier verzorgt een wijnproeverij ter plaatse. Hierna volgt het gezamenlijke diner en het concert, allemaal in Schloss Johannisberg.

Schloss Johannisberg, Wiesbaden shutterstock_381720682

Dag 4 - Bezoek aan Mainz

Na het ontbijt verzorgt uw reisleider de laatste muziektoelichting van deze reis. Dit keer over het concert met Daniil Trifonov met het Mahler Chamber Orchestra. Vandaag bezoekt u de bisschopstad Mainz. Samen met een lokale gids wandelt u door het historisch centrum. Tijdens deze rondleiding kunt u genieten van de bijzonder mooi bewaard gebleven historische en kleurrijke gebouwen. In Mainz wordt eveneens een gezamenlijke lunch voor u verzorgd, waarna u via de kerk St. Stephan, waar de Chagall Ramen zich bevinden, terugreist naar uw hotel. De rest van de middag is ter vrije besteding. Vanavond woont u het concert met Daniil Trifonov bij in het Kurhaus van Wiesbaden. Het Kurhaus ligt op loopafstand van het hotel.

Kathedraal Mainz, shutterstock_1358674457

Dag 5 - Terugreis naar Nederland

Na het ontbijt is het tijd om afscheid te nemen van Wiesbaden. Onderweg geniet u van een gezamenlijke afscheidslunch. U wordt terug gebracht naar de uitstapplaatsen, waar u afscheid kan nemen van uw medereizigers. 

Programmawijzingen voorbehouden.

Wiesbaden shutterstock_665074765

Reisinformatie

Uw hotel

Adina Apartment Hotel Wiesbaden ****
Dit viersterrenhotel gelegen vlakbij het centrum van Wiesbaden beschikt over ruime appartementen. De kamers zijn voorzien van airconditioning, een zithoek, een flatscreen-tv, een keuken, een eethoek en gratis toiletartikelen. In het hotel is gratis Wi-Fi beschikbaar. Het restaurant biedt dagelijks een ontbijtbuffet met vegetarische en veganistische opties. Ook beschikt het hotel over een binnenzwembad, een fitnesscentrum en een sauna. 

AdinaHotelWiesbaden
Adina Hotel Wiesbaden
Adina Hotel Wiesbaden receptie
Receptie
Adina Hotel Wiesbaden lobby
Lobby
Adina Hotel Wiesbaden binnenzwembad
Binnenzwembad
Adina Hotel Wiesbaden impressie hotelkamer
Impressie hotelkamer
Adina Hotel Wiesbaden apartement
Impressie hotelkamer
Veeg naar links

Uw reisleider

Musicoloog & specialist in opera's
Leo den Oudsten

Leo den Oudsten gaf in 1999 na de voltooiing van zijn studie muziekwetenschap aan de Universiteit Utrecht zijn werkzame leven een andere richting. De musicoloog geeft sinds die tijd talrijke muzieklezingen, operacursussen en inleidingen. "Eigenlijk wil ik mij zo breed mogelijk opstellen als het gaat om muziek. Maar als ik moet kiezen, zou mijn specialisatie zonder enige twijfel opera zijn. Opera heeft zoveel te bieden, meer dan muziek alleen en dat is wat ik juist zo aantrekkelijk vind. Graag wil ik mijn kennis delen met anderen en ik vind het leuk om het uit te dragen."

Leo den Oudsten-1

Vervoer

U reist per comfortabele Royal Class touringcar

Opstapplaatsen:

  • Amsterdam -Station Amsterdam RAI, taxistrook onder de A10
  • Den Haag - Den Haag Centraal Station, busplatform
  • Utrecht - Station CS Jaarbeurszijde, voor het NH hotel
  • Arnhem - Van der Valk Arnhem, vlakbij uitvalswegen A12 en A50
Met de auto naar Arnhem?
Vanuit Utrecht: neem de A12 richting Arnhem. Afslag 25, Oosterbeek. Sla op het einde van de afrit rechstaf de Amsterdamse weg/N224 op. Bij de 2e stoplichten rechtsaf.
Vanuit Zwolle: neem de A50 richting Arnhem. Vervolgens A12/E35 richting Arnhem. Daarna Afslag 25, Oosterbeek. Bij de stoplichten linksaf. Vervolgens bij het derde stoplicht rechtsaf.
Vanuit Den Bosch: neem de A50 richting Zwolle. Afslag 25, Oosterbeek. Bij de stoplichten linksaf. Vervolgens bij het derde stoplicht rechtsaf.
Vanaf het Centraal Station Arnhem kunt u een directe busverbinding nemen naar het hotel. De bushaltes bevinden zich voor het Van der Valk Hotel en zijn genoemd naar het hotel.

Overnachting in Arnhem
Bij het Van der Valk Hotel Arnhem kunt u een overnachting boeken voorafgaand aan de reis. Uw auto kan hier gedurende de reis gratis blijven staan. Deze kunt u bij boeking reserveren:

2-persoonskamer Comfort: € 65,- p.p.p.n.
Toeslag alleengebruik € 45,- p.p.p.n.

Bovenstaand tarief is inclusief ontbijt, toeristenbelasting, parkeerplaats voor uw auto en gratis gebruik van de wellness. Hannick Touringcar

Muziektickets

Wij reserveren uw muziektickets rechtstreeks bij operahuizen of via gerenommeerde agentschappen, die hiervoor reserveringskosten en een voorverkooptoeslag berekenen. Deze toeslagen kunnen oplopen tot 55%. De prijzen op uw muziekticket kunnen dus afwijken van de prijs die wij onze partners betalen. Wij raden u aan om op tijd te boeken, zodat u verzekerd bent van muziektickets in een goede categorie. Boeken via Hannick Reizen voorkomt teleurstellingen en lange wachttijden bij de kassa.

Bij annulering worden de muziektickets altijd 100% in rekening gebracht.

Verantwoord op reis

Verantwoord op reis
Bij Hannick Reizen kunt u uw CO2 voetafdruk compenseren. Voor elke € 10,- plant ZOA 4 bomen voor u! Op deze reis kunt u uw CO2 voetafdruk compenseren door 4 bomen p.p. te doneren of een deel ervan. Uw donatie wordt zeer op prijs gesteld.
Klik hier voor meer informatie.

Prijsinformatie

Reissom
Inbegrepen
Toeslagen
Voorwaarden
5-daagse muziekreis Rheingau Musik Festival in Wiesbaden
Vanaf 1.598,- p.p.

Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.

Meer bedenktijd nodig? Neem een optie!
Twijfelt u nog een beetje? Heeft u wel plannen om een muziekreis te gaan maken, maar kunt u nog niet definitief beslissen? Neem dan een vrijblijvende optie!
Wij houden dan een plaatsje voor u vrij op deze reis. Want we hebben graag dat u met ons mee gaat. Op deze manier heeft u meer tijd om er nog even over na te denken en voorkomt u de teleurstelling van prijsverhoging of een volgeboekte reis.

Vertrekdatum
Prijs per persoon
24 augustus 2023
v.a. 1.598,-

• Uitstekende categorie zitplaatsen
• Verblijf (4 overnachtingen) in het uitstekende 4-sterren hotel (incl. ontbijt)
• Een glaasje wijn en kopje koffie tijdens de maaltijden buiten de deur
• Boeiende muziektoelichtingen door uw Hannick reisleider
• Reis per Royal Class Touringcar
• 5 keer lunch of diner
• Excursieprogramma en entreegelden

Muziekprogramma
26 augustus: Klassik Marathon
27 augustus: Daniil Trifonov 

Optionele muziek
25 augustus: Zwanenzang van Mahler, € 98,-

Optionele muziek
25 augustus: Zwanenzang van Mahler, € 98,-

• Toeslag 2-persoonskamer voor alleengebruik € 298,-
• Eventuele brandstoftoeslag
• Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.

Op deze reis zijn de volgende voorwaarden van toepassing:

- ANVR-voorwaarden
- SGR-voorwaarden
- Garantieregeling Stichting Calamiteitenfonds Reizen
- Algemene voorwaarden / Boekingsinformatie van Hannick Reizen zoals vermeld op deze website

Betaling
Hannick Reizen is aangesloten bij de ANVR en SGR. Voor u de garantie dat uw muziekreis in goede handen is. Zodra u van ons de bevestiging, welke tevens de factuur is, heeft ontvangen, verzoeken wij u 15% van de totale reissom + een verhoging van de aanbetaling aan ons over te maken, dit is de aanbetaling. Het restant van de reissom dient uiterlijk 6 weken voor aanvang van de reis in ons bezit te zijn. Indien u uw muziekreis boekt binnen 6 weken voor aanvang van de muziekreis dan dient u na ontvangst van de bevestiging/factuur de totale reissom per direct aan ons te voldoen.

Voorwaarden
Op deze reis zijn de ANVR- en SGR-voorwaarden van toepassing, evenals de Algemene Voorwaarden zoals vermeld op deze website. Echter voor deze muziekreis hanteren wij afwijkende (aan)betalings- en annuleringsvoorwaarden. Wijzigingen in het dag- en muziekprogramma om organisatorische redenen voorbehouden.
Indien een aanmelding ongedaan wordt gemaakt, zijn per persoon de volgende annuleringskosten verschuldigd:

• Bij annulering tot 42 dagen voor vertrek: 15% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling wegens non-refundable reiselementen
• Bij annulering vanaf 42 dagen (inclusief) tot 28 dagen (exclusief) voor vertrek: 35% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling wegens non-refundable reiselementen
• Bij annulering vanaf 28 dagen (inclusief) tot 5 dagen (exclusief) voor vertrek: 75% van de reissom + 100% over uw eventuele verhoogde aanbetaling wegens non-refundable reiselementen
• Bij annulering vanaf de 5e dag voor vertrek: de volledige reissom.

Groepsgrootte
Voor alle groepsreizen geldt een minimum aantal deelnemers. Met minder deelnemers kan de reis helaas niet worden uitgevoerd. Voor vliegreizen is dit doorgaans minimaal 12 deelnemers. Voor touringcarreizen geldt doorgaans een minimum van 15 deelnemers. Indien dit aantal niet wordt gerealiseerd kan Hannick Reizen de reisovereenkomst opzeggen.

Hannick Reizen_Jerina_CTA Blok
Wij staan voor u klaar
Onze Travel Consultants geven u graag advies

Neem contact met ons op voor meer informatie over onze bijzondere muziekreizen en de verschillende mogelijkheden. 

Bel +31 (0)88 - 13 07 340
Brochure Hannick Muziekreizen voorjaar zomer 2023
Luxe brochure
De mooiste muziekreizen in één brochure
  • Boordevol reisinspiratie
  • Unieke arrangementen
  • Gratis bij u thuisbezorgd
Brochure aanvragen

Vergelijkbare reizen

Bekijk onze selectie bijzondere en unieke muziekreizen naar de mooiste operahuizen en hoogstaande festivals met medewerking van de allerbeste musici