Ruim 50 jaar ervaring
Persoonlijk advies op maat
Wereldwijd aanbod
JB 2016-04 Namibië Safari 036
U bevindt zich hier: Home
Alle reizen
Treinreizen
Good Hope Golf: Kaapstad - Pretoria

Zuid Afrika per nostalgische Shongololo trein  

treinreizen

Good Hope Golf: Kaapstad - Pretoria

Spectaculaire treinreis van Kaapstad naar Pretoria met de Shongololo Express

Uiterst comfortabel reizen
Bezoek Krugerpark
Voor golfers en niet golfers
Volgend vertrek
--
Reisduur
16 dagen
Vertrekpunt
Kaapstad
Trein
Shongololo Express
Destin
Vanaf 8.998,-
Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.
Brochure aanvragen Brochure aanvragen
Navigatie
Unieke belevenis Programma en excursies Uw trein Verleng uw reis Reisinformatie Prijsinformatie
Brochure aanvragen Brochure aanvragen

Privé treinreis door Zuid-Afrika

Deze schitterende 16-daagse treinreis laat zowel de golfer als niet-golfer van dichtbij kennismaken met de populairste bestemmingen in Zuid-Afrika.

Na een uitgebreide stadstour in Kaapstad gaat u aan boord van de ‘Shongololo Express’ voor de eerste etappe van uw treinavontuur door het wijngebied naar Worcester. Over schilderachtige bergpassen gaat de reis verder naar Hermanus*, ooit een vermaard walvisstation, waarna de prachtige Garden Route u naar het natuurparadijs Knysna* brengt. Hier kunt u genieten van een boottocht over de lagune naar het Featherbed Nature Reserve. Nadat u het Outeniquagebergte bent overgestoken brengt u in Oudtshoorn een bezoek aan een struisvogelboerderij en de indrukwekkende Cango Caves. Na een kennismaking met het historische Graaff Reinet, het diamantmuseum* in Kimberley en de ‘rozenstad’ Bloemfontein bezoekt u in Spionkop* het slagveld uit de 2e Boerenoorlog. In het aan de oostkust gelegen Durban* kunt u deelnemen aan een spirituele excursie, waarna een bezoek aan het St Lucia Wetland Park op het programma staat. In het naburige Swaziland* kunt u genieten van het wildleven in het Hluhluwe wildpark, alvorens de trein u door de Drakensbergen naar het beroemde Krugerpark* en de historische plaatsen Pilgrim’s Rest, Bourke’s Luck Potholes en God’s Window brengt. De laatste etappe voert u naar het Rovos Rail Station in Pretoria, het eindpunt van uw onvergetelijke ontdekkingsreis per spoor door Zuid-Afrika.

In de plaatsen aangegeven met * kunt u ook kiezen om i.p.v. genoemde excursies gebruik te maken van respectievelijk de volgende golfbanen: Arabella Golf Estate, Ernie Els Oubaai, Fancourt, Kimberley Golf Club, Champagne Sports Resort, Durban Country Club, Zimbali, Nkonyeni Swaziland, Nelspruit/Leopard Creek/White River.

U reist in een internationaal gezelschap met de comfortabele privétrein, de Shongololo Express.

Durban Town Hall
Stadhuis van Durban
Oubaai9&10
Els Oubaai Golf Course
shutterstock_60011728
Bloemenpracht
shutterstock_333513449 wijngaard Kaapstad
De wijngaarden rond Stellenbosch
IMG_1060-1
Olifanten in Kruger
Veeg naar links

Programma en excursies

Dag 1 - Amsterdam - Kaapstad

's Ochtends vertrek per KLM van Amsterdam naar Kaapstad, waar u 's avonds arriveert. Transfer naar uw hotel, het City Lodge Victoria & Alfred Waterfront waar u 1 nacht verblijft.

CAPE_TOWN- web

Dag 2 - Kaapstad - Worcester

's Morgens transfer naar het station waar u incheckt voor de treinreis en de koffers afgeeft. Daarna wacht u een stadstour van Kaapstad met o.a. een wandeling door de beroemde Company Gardens, een bezoek aan het Bo-Kaap museum en een lunch bij het Victoria & Alfred Waterfront. Rond 16.00 vertrekt de Shongololo Express en begint uw geweldige reis. Diner en overnachting aan boord. (D)

Shongololo Express Exterieur

Dag 3 - Hermanus - Voorbaai

Tijdens het ontbijt en de rest van de ochtend geniet u van het geweldige uitzicht terwijl de trein naar Hermanus rijdt. In Ashton heeft u in de middag een wintasting. Diner en overnachting aan boord van de trein. (O/D)

shutterstock_1200090595 Hermanus

Dag 4 - Knysna - George

Niet-golfers vertrekken voor een dagtrip naar het aan de kust gelegen Knysna, waar de ferry u naar het fraaie Featherbed Nature Reserve aan de overzijde van de lagune brengt. Maar u kunt ook besluiten om in Knysna te blijven om te wandelen, te winkelen en zelf uw dag in te delen.

Voor golfers is er ’s ochtends vroeg een transfer naar de Ernie Els Oubaai Golf Club. De golflinks liggen ingeklemd tussen de Indische Oceaan en de uitlopers van het Outeniquagebergte.

Alle deelnemers aan de reis genieten van een heerlijk diner in het fraaie clubhuis van het Fancourt Golf Estate in George. Overnachting aan boord van de trein. Deze blijft ’s nachts in George staan. (O/D)

Oubaai17th

Dag 5 - George - Oudtshoorn - Graaff Reinet

Niet-golfers beginnen de dag met een fraaie rit door het Outeniquagebergte met de Montagu Pass voor een bezoek aan de stalagmieten en stalactieten van de Cangogrotten, even ten noorden van Oudtshoorn. Na een bezoek aan deze wondere ondergrondse wereld volgt ’s middags een bezoek aan een struisvogelboerderij.

Golfers beginnen de dag met een transfer naar Fancourt Golf Estate in George. Dit golfparadijs beslaat drie 18-holes golfbanen die tot de absolute top van het land behoren.

’s Middags keren alle deelnemers terug in de trein in Oudtshoorn voor vertrek richting Graaff Reinet. Diner en overnachting aan boord. (O/D)

RVR-Oudtshoorn-HRes

Dag 6 - Graaff Reinet - Kimberley

Na het ontbijt in de trein stappen we uit voor een begeleide wandeling door het historische Graaff Reinet dat eind 18e eeuw door Nederlandse kolonisten werd gesticht. Pronkstuk is de monumentale Groote Kerk met 1.500 zitplaatsen. Graaff Reinet is tevens de geboorteplaats van een aantal leiders van de Voortrekkers, zoals Potgieter en Pretorius. Voor de lunch zijn we terug in de trein. Er volgt een ontspannen middag aan boord van de trein op weg naar Kimberley. Diner en overnachting aan boord. (O/D)

Graaff Reinet - Dutch_Reformed_Church

Dag 7 - Kimberly - Bloemfontein

Niet-golfers verkennen vandaag de stad Kimberley, waar de Engelsen eind 19e eeuw met succes naar diamanten hebben gegraven. Hierdoor ontstond ‘The Big Hole’ (Die Groot Gat) met een omtrek van anderhalve kilometer en een diepte van ruim 200 meter. Uiteraard bezoekt u de voormalige open mijn en het bijbehorende Diamond Museum. ’s Middags bezoekt u de William Humphreys Art Gallery en het McGregor Museum.

Golfers kunnen een dagje genieten op de fraaie Kimberley Golf Club.

Aan het eind van de middag keert iedereen terug in de trein voor de rit naar Bloemfontein. Diner en overnachting aan boord. De trein blijft ’s nachts staan in Bloemfontein. (O/D)

JB 2016-04 Namibië Safari 017

Dag 8 - Bloemfontein - Ladysmith

Tijdens een stadstour in het in 1846 door de Britten gestichte Bloemfontein, maakt u kennis met de belangrijkste bezienswaardigheden, zoals het Nationale Vrouwenmonument en het Anglo Boer Museum. ‘s Middags brengt u een bezoek aan het Oliewenhuis (Olijvenhuis) Art Museum.

Aan het eind van de middag vertrekt de Shongololo Express richting Ladysmith. Diner en overnachting aan boord. (O/D)

Shongololo Express dining (3)

Dag 9 - Ladysmith - Spionkop - Durban

Niet-golfers maken vandaag kennis met de plaats waar een van de belangrijkste veldslagen tijdens de Tweede Boerenoorlog plaatsvond, de Slag bij Spionkop. Een leger van 6.000 Afrikaner Boeren versloeg in het jaar 1900 bij Spionkop het ruim 13.000 koppen tellende Britse leger. Interessant detail is de aanwezigheid bij deze slag van Winston Churchill als oorlogscorrespondent en Mahatma Ghandi als gewondendrager. We bezoeken ook het Siege Museum bij Ladysmith.

Golfers vertrekken al rond 07.00 uur naar de 18-holes Champagne Sports Resort golfbaan, schitterend gelegen in de Drakensbergen.

Aan het eind van de middag keert iedereen terug in de trein waarna deze verder rijdt naar Durban. Diner en overnachting aan boord. (O/D)

spionskop1

Dag 10 - Durban - Empangeni

In Durban stappen niet-golfers uit voor een cultureel bezoek aan PheZulu Safari Village gevolgd door een bezoek aan het waterpark uShaka Marine World.

Golfers kunnen hun bekwaamheid tonen op de Durban Country Club dat tot de Top 5 golfbanen van Zuid-Afrika behoort.

In de loop van de middag vertrekt uw trein voor het traject naar Empangeni. Diner en overnachting aan boord. De trein blijft ’s nachts staan in Empangeni. (O/D)

shutterstock_772546291 Durban

Dag 11 - Empangeni - Hluhluwe

De komende twee dagen is het programma voor iedereen gelijk. ‘s Ochtends bezoekt u het op de UNESCO Werelderfgoedlijst geplaatste St Lucia Wetland Park. In dit natuurlijke ecosysteem met moerassen en meren behoren o.a. nijlpaarden, krokodillen en tal van watervogels tot de kleurrijke bewoners. ’s Middags na terugkeer in de trein, gaat deze onderweg naar Hluhluwe National Park. Diner en overnachting aan boord. (O/D)

Nijlpaarden

Dag 12 - Hluhluwe - Mpaka (Swaziland)

U vertrekt vandaag al vroeg voor een safari in het Hluhluwe-Imfolozi Wildpark, om zo optimaal de tijd te hebben voor het spotten van de wilde dieren, waaronder de ‘Big Five’: de olifant, de neushoorn, de leeuw, de luipaard en de buffel. Maar ook giraffes, zebra’s en impala’s behoren tot de vaste bewoners van dit oudste wildpark van Zuid-Afrika.

‘s Middags gaat u weer aan boord van uw trein voor de rit naar Mpaka in het naburige Swaziland. Diner en overnachting aan boord. (O/D)

Cheetas

Dag 13 - Mpaka - Malelane

Niet-golfers maken vandaag uitgebreid kennis met het Koninkrijk Swaziland. Vanuit Mpaka gaan we per touringcar naar Ngwenya voor een bezoek aan een glasfabriek, waar voor u een demonstratie glasblazen wordt gegeven. Via de hoofdstad Mbabane en het industriële centrum van het land, Manzini keert u halverwege de middag terug naar Mpaka.

Voor golfers is er een vroege transfer naar het Nkonyeni Golf Estate, de belangrijkste golfcourse van Swaziland, fraai gelegen aan de Ususthu rivier.

In de loop van de middag vertrekt de Shongololo Express naar Malelane in Zuid-Afrika. Diner en overnachting aan boord. De trein staat ’s nachts stil in Malelane. (O/D)

zebra en golf

Dag 14 - Malelane - Krugerpark - Nelspruit

Vanuit Malelane staat voor niet-golfers een volle dagexcursie naar het befaamde Krugerpark op het programma. U vertrekt al om 06.30 uur naar het 380 km lange en 60 km brede wildpark op de grens met Mozambique. Het Krugerpark heeft de grootste populatie olifanten ter wereld en ontelbare andere diersoorten, waaronder de ‘Big Five’, jachtluipaarden, krokodillen en bavianen.

Golfers kunnen afslaan op Leopard Creek, Nelspruit Golf Club of White River Golf Club.

Aan het eind van de middag keert iedereen in Malelane weer terug in de trein voor het vervolg van de treinreis naar Nelspruit. Diner en overnachting aan boord. De trein staat ’s nachts stil in Nelspruit. (O/D)

buffel

Dag 15 - Nelspruit - Witbank

Niet-golfers vertrekken vanuit Nelspruit aan de Krokodilrivier voor een tour langs een aantal historische plaatsen in de Drakensbergen. Pilgrim’s Rest is een stadje met een beschermd stadsgezicht uit de tijd (eind 19e eeuw) toen hier goud werd gevonden. De Bourke’s Luck Potholes zijn een aantal door draaikolken in de rivier de Treur in de rots uitgesleten ronde holen, die van bovenaf gezien een spectaculair beeld opleveren. Vanaf God’s Window heeft u een panoramisch uitzicht over de ruim 700 meter onder u gelegen vallei en het Drakensgebergte.

Ook vandaag kunnen golfers weer spelen op een van de drie eerdergenoemde banen.

Aan het einde van de middag gaat de trein onderweg van Nelspruit naar Witbank waar deze ’s nachts blijft staan. (O/D)

Blyde River Canyon 2

Dag 16 - Aankomst Pretoria

Rond 10.00 uur arriveert de Shongololo Express op het eigen Rovos Rail Station in Pretoria.
Nadat u afscheid heeft genomen van de trein en zijn bemanning staat een stadstour in Pretoria op het programma. U ziet de Union Building, zetel van het Zuidafrikaanse parlement en het roemruchte Voortrekkersmonument. Aansluitend bezoeken we het voormalige township Soweto bij Johannesburg.

Rond 18.00 uur eindigt uw ontdekkingsreis door de fascinerende landschappen van Zuidelijk-Afrika op het Rovos Rail treinstation in Pretoria. (O) Transfer naar de luchthaven en terugvlucht per KLM naar Amsterdam

RVR-StationBuilding1b-HRes-1
Lees meer
Lees minder

Shongololo Express

Toen inheemse mensen in Afrika in de verte voor het eerst een trein zagen, die als een lang lint door het landschap trok, noemden zij deze Shongololo - de duizendpoot. De Shongololo Express maakt het reizen over langere afstanden in Zuidelijk Afrika tot een bijzonder aangename ervaring.
De Shongololo Express is een ‘hotel op rails’ met plaats voor maximaal 72 gasten die logeren in comfortabele privécompartimenten, elk voorzien van een eigen badkamer. Compartimenten zijn er in 2 categorieën: Emerald en Gold. Er zijn twee historisch ingerichte restaurantrijtuigen. Gasten kunnen voorts ontspannen in het barrijtuig en in het observatierijtuig met grote ramen en een open balkon aan de achterzijde van de trein. Er zijn twee type cabins aan boord van deze trein, Gold en Emerald. 

SHongololo express club
Club rijtuig
On board service
Emerald cabin
Shongololo Emerald Double (1)
Emerald cabin
Shongololo express emerald bath (2)
Emerald cabin badkamer
Shongololo Emerald Double (4)
Emerald cabin
Shongololo express gold (3)
Gold cabin
Shongololo Express dining (1)
Restaurant rijtuig
Bagageservice Shongololo Express
Bagageservice
Shongololo Bar-1
Uw barkeeper
Shongololo Express gold (4)
Gold Cabin met twin bedden
Veeg naar links

Praktische informatie

De trein
U reist aan boord van de 'Shongololo Express' van Rovos Rail. Geniet van het comfort en de nostalgie aan boord, die oude tijden doet herleven. 

Informatie over paspoort en visum
U heeft voor deze reis een paspoort nodig dat nog minstens 6 maanden geldig is na afloop van de reis en voldoende lege pagina's bevat. Voor sommige landen heeft u een visum nodig. Wij informeren u hier graag over.

Het spoortraject
Het spoortraject waarover de trein rijdt, wordt niet consequent onderhouden. Mocht u ‘s nachts wakker worden in de veronderstelling dat de trein met hoge snelheid rijdt, wees er dan van verzekerd dat die indruk wordt veroorzaakt door de staat van het spoortraject. De snelheid van de trein is beperkt tot 60 km per uur; op minder goede delen wordt de snelheid verminderd tot 20 km per uur. Als u het te lawaaiig vindt, zijn er oordopjes beschikbaar.

Voorbehoud
Onderweg kunnen zich soms situaties voordoen die horen bij de cultuur en gewoontes van het land waar u zich op dat moment bevindt en die de voortgang van de reis kunnen belemmeren. Een gevoel voor humor is in deze omstandigheden dan de beste benadering. Rovos Rail/Shongololo Express en Incento zijn niet aansprakelijk als de trein door onvoorziene omstandigheden en gebeurtenissen niet volgens schema dienstregeling kan rijden. We doen ons best om volledig te voldoen aan onze verplichtingen maar met de vele logistieke beslommeringen is het niet ongewoon om onderweg vertraging op te lopen. Excursies kunnen daardoor niet altijd worden gegarandeerd en kunnen alleen worden uitgevoerd als de tijd en omstandigheden dit toelaten. Rovos Rail/Shongololo Express behoudt zich het recht voor om af te wijken van de oorspronkelijke programmabeschrijving op onze website/brochure als de omstandigheden dit noodzakelijk maken.

Gezondheid
Laat u zich door uw huisarts of de GGD ruim vóór vertrek informeren omtrent de benodigde vaccinaties.

 

Lees meer
Lees minder

Prijsinformatie

Reissom
Toeslagen
Inbegrepen
Niet inbegrepen
Voorwaarden
16-daagse reis Good Hope Golf: Kaapstad - Pretoria
Vanaf 8.998,- p.p.

Deze reis kunt u maken op basis van een Gold of een Emerald Compartiment aan boord van de trein.

Genoemde prijzen zijn richtprijzen in Euro per persoon op basis van een 2-persoonscompartiment.
Deze prijzen kunnen, afhankelijk van de actuele valuta-wisselkoersen, afwijken van de definitieve prijzen op het moment van boeken.

Vertrekdata 2022
Prijs per persoon o.b.v. een Gold Compartiment
27 augustus en 20 november
v.a. 8.998,-
Vertrekdata 2022
Prijs per persoon o.b.v. een Emerald Compartiment
28 augustus en 20 november
v.a. 11.898

Toeslag 2-pers. Gold compartiment (7 m2) voor alleengebruik: vanaf 4.498,-
Toeslag 2-pers. Emerald compartiment (11 m2) voor alleengebruik: vanaf 5.998,-

Toeslagen voor KLM-vluchten per Business Class zijn op aanvraag. 

 • Treinreis van Kaapstad naar Pretoria met de ‘Shongololo Express’ van Rovos Rail; 14 nachten accommodatie in een prive-compartiment met douche/toilet in de gekozen categorie
 • Vluchten Amsterdam - Kaapstad // Johannesburg - Amsterdam per KLM economy class* inclusief luchthavenbelastingen en brandstofheffingen, t.w.v. € 265
 • Overnachting in het middenklasse City Lodge Victoria & Alfred Waterfront in Kaapstad
 • Alle ontbijten en diners
 • Excursies o.l.v. een Engelssprekende gids conform programma
 • Entreegelden van te bezoeken bezienswaardigheden
 • Government taxes

* Het KLM Economy Class tarief is gebaseerd op de laagste boekingsklasse. Indien deze niet meer beschikbaar is, kunnen wij tegen meerprijs een hogere boekingsklasse reserveren.

 • Lunches buiten de trein
 • Alle dranken tijdens de reis
 • Was service
 • Fooien en uitgaven van persoonlijke aard
 • Reis/ en-of annuleringsverzekering (desgewenst door Incento af te sluiten)
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking en SGR consumentenbijdrage à € 5,- p.p.
 • ANVR Boekingskosten € 30,- per boeking

De Algemene Voorwaarden (ANVR-Reizigersvoorwaarden plus de aanvullende reisvoorwaarden van Incento) zijn van toepassing.
Op deze reis zijn, in afwijking van de aanvullende reisvoorwaarden de volgende betalings- en annuleringsvoorwaarden van toepassing:

Betalingen:

 • Bij boeking dient een aanbetaling van 25% van de totale reissom te worden voldaan.
 • Het restant dient uiterlijk 60 dagen voor vertrek voldaan te zijn.

Annuleringskosten:

Ingeval de boeking wordt geannuleerd, zijn de volgende annuleringskosten verschuldigd:

 • bij annulering tot 91 dagen voor vertrek; 10% van de reissom
 • bij annulering tussen de 90 en 61 dagen voor vertrek; 25% van de reissom
 • bij annulering tussen de 60 en 31 dagen voor vertrek: 50% van de reissom
 • bij annulering vanaf 30 dagen voor vertrek; de volledige reissom

Voorbehoud
Onderweg kunnen zich soms situaties voordoen die horen bij de cultuur en gewoontes van het land waar u zich op dat moment bevindt en die de voortgang van de reis kunnen belemmeren. Een gevoel voor humor is in deze omstandigheden dan de beste benadering. Rovos Rail en Incento zijn niet aansprakelijk als de trein door onvoorziene omstandigheden en gebeurtenissen niet volgens schema dienstregeling kan rijden. We doen ons best om volledig te voldoen aan onze verplichtingen maar met de vele logistieke beslommeringen is het niet ongewoon om onderweg vertraging op te lopen. Excursies kunnen daardoor niet altijd worden gegarandeerd en kunnen alleen worden uitgevoerd als de tijd en omstandigheden dit toelaten. Rovos Rail behoudt zich het recht voor om af te wijken van de oorspronkelijke programmabeschrijving op onze website/brochure als de omstandigheden dit noodzakelijk maken

Incento_Lien_CTA Blok
Wij staan voor u klaar
Onze Travel Consultants geven u graag advies!

Wilt u meer weten over onze beroemde treinen of heeft u advies nodig over uw volgende treinreis?

Bel +31 (0)88 - 13 07 320
Brochure Incento 2023 - mockup
Luxe brochure
De mooiste treinreizen ter wereld
 • Ruim 100 pagina's treinreisinspiratie
 • Beroemde en nostalgische treinen
 • Gratis bij u thuisbezorgd 

 

Brochure aanvragen

Vergelijkbare reizen

Bekijk ook onze andere luxe en bijzondere treinreizen door zuidelijk Afrika