Ruim 50 jaar ervaring
Persoonlijk advies op maat
Wereldwijd aanbod
77. LOfoten
U bevindt zich hier: Home
Alle reizen
Treinreizen
Per trein naar de Lofoten

Ontdekkingstocht per trein door Scandinavië 

treinreizen

Per trein naar de Lofoten

Adembenemende reis per trein naar de Lofoten onder leiding van een ervaren, Nederlandse tourleader

Hurtigruten cruise
Dovre Spoorlijn
Volgend vertrek
04-08-2022
Reisduur
10 dagen
Vertrekpunt
Oslo
Trein
Ofoten Spoorlijn
Brochure aanvragen Brochure aanvragen
Navigatie
Unieke belevenis Programma en excursies Uw trein Reisinformatie Prijsinformatie
Brochure aanvragen Brochure aanvragen

Ontdek Scandinavië per trein en cruise

Onze ervaren Nederlandse tourleader neemt u mee op een onvergetelijke ontdekkingstocht per trein door Zweden en Noorwegen. U bezoekt bezienswaardige steden als Stockholm, Olso en Trondheim en de nachttrein brengt u vanuit Stockholm tot boven de Poolcirkel naar Narvik. Een reis van ongeveer 19 uur. We passeren uitgestrekte bossen, meren en afgelegen plaatsen. Het laatste stuk van de trein gaat over de beroemde Ofoten Railway, één de mooiste spoortrajecten ter wereld. U doorkruist een prachtig en wild landschap met fjorden, bergen en adembenemende uitzichten. Vanuit Narvik rijden we per touringcar via een mooie route dwars door de Lofoten naar Svolvaer. Het landschap is schitterend, met pittoresk gelegen dorpjes en mooie vergezichten. Tijdens de juni reis geniet u boven de poolcirkel van het natuurfenomeen ‘Midzomernacht Zon’. In plaats van dat het donker wordt zorgt de Midzomernacht Zon ervoor dat het landschap verandert in een schitterend palet aan kleuren. In Svolvaer stappen we aan boord van beroemde de Hurtigruten voor een cruise naar Trondheim. U overnacht 2 nachten aan boord van het schip en onderweg wordt gestopt voor excursies. Vanuit Trondheim rijden we per trein over de beroemde Dovre spoorlijn naar de Noorse hoofdstad Oslo, waarvandaan we terug vliegen naar Nederland.

https://fs.hubspotusercontent00.net/hubfs/9318009/Bestemmingen%20-%20Zweden%20-%20Stockholm/shutterstock_133005938%20Stockholm.jpg
Stockholm
https://fs.hubspotusercontent00.net/hubfs/9318009/4.%20Treinen%20-%20Scandinavi%C3%AB%20-%20Ofoten%20Spoorlijn/Narvik_Ofotbanen_Summer_2@KjetilJanson.jpg
Ofoten Spoorlijn
https://fs.hubspotusercontent00.net/hubfs/9318009/Bestemmingen%20-%20Noorwegen%20-%20Lofoten%20en%20Svolvaer/shutterstock_1431740309%20lofoten%20Svolvaer.jpg
Svolvaer
https://fs.hubspotusercontent00.net/hubfs/9318009/Bestemmingen%20-%20Noorwegen%20-%20Lofoten%20en%20Svolvaer/shutterstock_1689919966%20-%20Lofoten.jpg
Lofoten
https://fs.hubspotusercontent00.net/hubfs/9318009/5.%20Zeecruiseschepen%20-%20Hurtigruten/MS-Nordlys-Trollfjorden-Norge-HGR-57373-%20Foto_Photo_Competition.jpg
Hurtigruten
https://fs.hubspotusercontent00.net/hubfs/9318009/Bestemmingen%20-%20Noorwegen%20-%20Oslo/Oslo%20(2).jpg
Oslo
Veeg naar links

Programma en excursies

Dag 1 - Amsterdam - Stockholm

U wordt op Schiphol ontvangen door onze Nederlandse tourleader en vervolgens vliegt u vanuit Amsterdam rechtstreeks met KLM naar Stockholm, waar u rond 10.45 uur aankomt. Bij aankomst volgt de transfer naar de stad en begint meteen het excursieprogramma onder begeleiding van onze Nederlandssprekende gids. Bij het Koninklijk Paleis in Stockholm gaat u kijken naar de wisseling van de wacht (mits we op tijd zijn). Deze begint in de zomermaanden om 12.15 uur. Geniet vervolgens van de lunch in een gezellig restaurant in het centrum van de stad. De rest van de middag gaat u, samen met onze gids, verder op ontdekkingstocht door deze bijzondere stad. De stadstour eindigt om 16.15 uur bij het Radisson Blu Waterfront hotel waar u 1 nacht verblijft. ’s Avonds wordt het diner geserveerd in het hotel (-/L/D).

De Zweedse hoofdstad Stockholm heeft haar bezoekers veel te bieden. Met een geschiedenis van 750 jaar en een rijk cultureel leven, biedt Stockholm vele bekende bezienswaardigheden, zoals het Koninklijk Paleis, schitterend gedecoreerde metrostations, de Kathedraal van Stockholm, het stadhuis en Gamla Stan - één van de best bewaarde middeleeuwse stadscentra ter wereld. U vindt er alles, van historische gebouwen tot trendy bars en cafés, moderne winkelcentra tot unieke boetieks, van het bruisende stadsleven tot de rust van de archipel van Stockholm. Stockholm wordt niet voor niets vaak "Beauty on Water" genoemd. Dit komt deels door de ligging op 14 eilanden, maar ook door de z.g. Stockholm Archipel, een cluster van meer dan 24.000 eilanden.

shutterstock_288430406 - Stockholm

Dag 2 - Stockholm - Narvik met de nachttrein

Na het ontbijt checkt u uit. De bagage kunt u achterlaten in de daarvoor bestemde ruimte van het hotel. Om 9 uur komt de touringcar en onze Nederlandssprekende gids u ophalen voor een halve dag excursie (3 uur). U bezoekt het beroemde VASA Museum (Maritim Museum) op het eiland Djurgården. De VASA is een Zweeds oorlogsschip dat op 10 augustus 1628 op zijn eerste tocht zonk in de haven van Stockholm. Het schip is in 1961 geborgen en geconserveerd en tegenwoordig te bewonderen in het VASA Museum.

Indien gewenst kunt u aan het eind van de ochtend door de bus afgezet worden bij het hotel of u maakt gebruik van uw Stockholm City Pass om de stad verder te bekijken. Lunch is op eigen gelegenheid.

Rond 17.00 uur dient u weer terug te zijn in het Radisson Blu Waterfront Hotel. Vervolgens wandelt u samen naar het nabijgelegen station, waarvandaan rond 18.00 uur de nachttrein naar Narvik vertrekt. De trein neemt u mee door een schitterend landschap dwars door het hart van Zweden tot in Noord Lapland. Deze comfortabele treinreis duurt ca. 19 uur en u overnacht in een eerste klas privécompartiment met douche. Diner aan boord in het restauratierijtuig of u ontvangt een diner pakket vanuit het hotel. Het ontbijt in de trein is inclusief. (O/-/D)

StockholmGH_utsikt_2012

Dag 3 - Aankomst Narvik per trein

Voordat u rond de middag arriveert in Narvik neemt de trein u mee van Kiruna naar Narvik over de beroemde Ofoten Spoorlijn. Deze onvergetelijke route wordt gezien als één van de mooiste spoorlijnen ter wereld. U doorkruist een prachtig en wild landschap met fjorden, bergen en adembenemende uitzichten.

De Ofoten Spoorlijn is altijd erg belangrijk geweest voor de plaats Narvik. Zo’n 250 jaar geleden ontdekte de Sami bevolking in Noord Lapland het kostbare ijzererts. In het begin (1764) werd de ijzererts met rendieren vervoerd naar de kust. In 1869 werd de Ofoten Spoorlijn gebouwd, waardoor het vervoer voortaan sneller en efficiënter per trein kon plaatsvinden. Narvik is dan ook een belangrijke doorvoerhaven voor ijzererts.

Bij aankomst in Narvik wordt u opgehaald en naar uw hotel gebracht. U overnacht in het moderne 4* Scandic Hotel. De lunch en de rest van de middag zijn ter vrije besteding. In de avond kunt u genieten van een diner in het hotel (O/-/D).

Narvik is omgeven door spectaculaire fjorden, bergen en veel kleine eilandjes voor de kust.
Spectaculair is de Midzomernacht Zon, het beste te zien van eind mei tot half juli. Gedurende de zomermaanden verdwijnt de zon bijna niet achter de horizon. Een bijzonder fenomeen waarbij het landschap verandert in een palet van schitterende kleuren rood, oranje en geel.

OfotenRailway@Jernbaneverket-RoarGNillson

Dag 4 - Narvik - Svolvaer

Ontbijt in uw hotel en vervolgens reist u per touringcar via een schitterende route verder naar Svolvaer. Een route van ruim 220 km.

De Lofoten staat bekend om zijn schitterende natuur. Bewonder de magnifieke zeearenden die hoog over de rotsen en zee zweven en de pittoresk gelegen vissersdorpjes. De Engelssprekende chauffeur vertelt u alles over de Lofoten en zijn bevolking en neemt u mee naar de mooiste plekjes. Regelmatig wordt er gestopt om te genieten van de adembenemende uitzichten. Onderweg wordt gestopt in het gezellige dorpje Harstad, waar u op eigen gelegenheid kunt lunchen. Aangekomen in Svolvaer overnacht u in het 3* Scandic Hotel Svolvaer. De rest van de dag is ter vrije besteding. Het diner wordt geserveerd in het restaurant van het hotel (O/-/D).

shutterstock_1431740309 lofoten Svolvaer

Dag 5 & 6 - Aanvang 3-daagse Hurtigruten Cruise naar Trondheim

Ontbijt in het hotel en de ochtend is ter vrije besteding. Indien gewenst kunt u optioneel kiezen voor een 2-uur durende RIB Boat Safari naar de Trjollfjorden. Bewonder de schitterende kustlijn en maak kennis met de zeearenden (kosten à € 120 p.p. niet inbegrepen)

Aan het eind van de ochtend wordt u opgehaald door de touringcar en rijdt u naar het bekende vissersplaatsje Henningsvaer. U brengt een bezoek aan de voormalige levertraan-, frisdrank en voedselfabriek (hier wordt voedsel ingeblikt), welke is omgebouwd tot een museum. De gastheer geeft u een korte introductie over de visserij in de Lofoten en de stokvisproductie. In het bijbehorende restaurant geniet u van een lokale lunch.

Na de lunch bezoekt u de 'Gallery Lofoten' om de grootste collectie kunst uit het Noorden van Noorwegen te bewonderen. De meeste schilderijen dateren uit de vorige eeuw, ook wel de gouden eeuw van de Noord Noorse schilderkunst genoemd.

Aan het begin van de avond inscheping Hurtigruten, MS NordNorge, voor de 3-daagse cruise langs de Noorse kust richting Trondheim. De komende 2 nachten overnacht u in zogenaamde Polar Outside Cabins. Er zijn verschillende typen van dit soort cabins. Bij het inchecken krijgt u te horen in welk type cabin u overnacht. Diner aan boord (O/L/D).

Route MS NordNorge:
In de loop van de avond vertrekt het schip zuidwaarts voor een schitterende cruise langs de Noorse kust met als eindpunt Trondheim. Onderweg wordt regelmatig gestopt voor excursies (niet inbegrepen). U vaart richting Stamsund en passeert de spectaculaire Lofoten Wall, een indrukwekkende collectie bergtoppen die van veraf op een langgerekte muur lijken. Vervolgens passeert het schip de poolcirkel en vaart langs de kust van Helgaland. Het uitzicht op de berg Torghatten is prachtig. Op een hoogte van 160 meter bevindt zich een gat in de berg van 35 bij 20 meter, welke ontstaan is tijdens de ijstijd. Vanaf het schip is dit goed te zien en indien gewenst kunt u er samen met een Hurtigruten gids naartoe hiken.

Vanaf de Hurtigruten kunt u genieten van het beste uitzicht op de beroemde bergketen genaamd de ‘Zeven Zusters’, met toppen tussen de 900 en 1.100 meter hoog. Deze bergketen komt veel voor in de Noorse mythes. Een van de legendes vertelt dat de Zeven Zusters vroeger mooie vrouwelijke trollen waren. Op een dag veranderden de dames in steen, omdat ze zich niet op tijd verstopt hadden voor de zon.

In Nesna wordt gestopt voor een excursie naar de Vega Islands, vermeld op de UNESCO Werelderfgoed lijst. Vervolgens bezoekt u Brønnøysund, een pittoresk plaatsje met een charmante dorpsstraat en haven.

NB. De excursies aan boord van de Hurtigruten kunnen aan boord geboekt worden, maar ook voor vertrek. U ontvangt van ons, voor vertrek, een overzicht van de verschillende excursiemogelijkheden en de extra kosten. Indien gewenst kunt u dan al een keuze maken. Zo heeft u gegarandeerd een plaats op de excursie naar keuze.

MS-Nordlys-Trollfjorden-Norge-HGR-57373- Foto_Photo_Competition

Dag 7 - Aankomst Hurtigruten in Trondheim

Rond 8.00 uur ontscheping en neemt u afscheid van de Hurtigruten. Transfer per touringcar naar het 4* Clarion Hotel, waar het ontbijt geserveerd wordt. Aangezien er ook in dit hotel overnacht wordt, wordt de bagage opgeslagen in de daarvoor bestemde ruimte van het hotel. In de loop van de middag kunt u inchecken. Na het ontbijt wordt u opgehaald voor de stadsexcursie onder begeleiding van onze Nederlands- of Engelssprekende gids.

Een bezoek aan de Middeleeuwse Nidaros-kathedraal is hier een must. Deze kathedraal wordt gezien als de belangrijkste en meest noordelijk gelegen gotische kathedraal van Noorwegen. Vele Noorse koningen werden hier gekroond. Trondheim is tegenwoordig een populaire studentenstad, bijna 30.000 studenten geven de stad een levendige sfeer.

De lunch en de rest van de dag is ter vrije besteding. Diner in het hotel (O/-/D).

Trondheim shutterstock_221214796

Dag 8 - Per trein via de Dovre-lijn naar Oslo

Vroeg ontbijt in het hotel, uitchecken en transfer per touringcar naar het station van Trondheim. De trein neemt u in ong. 7 uur mee door het prachtige Noorse landschap over de Dovre-lijn. Ontspan en geniet van de mooie uitzichten. U doorkruist verschillende nationale parken. Voor vertrek uit uw hotel in Trondheim ontvangt u een lunchpakket om te nuttigen tijdens de treinreis. In de loop van de middag komt u aan in Oslo. Overnachting in het 4* Scandic City Olso Hotel, gelegen op 100 meter van het station (O/L/D).

Oslo met fjord

Dag 9 - Oslo

De ochtend staat in het teken van een stadswandeling onder begeleiding van onze Nederlands- of Engelssprekende gids. Lunch op eigen gelegenheid en de middag ter vrije besteding. Deze middag kunt u uw Oslo Pass gebruiken. Hiermee kunt u gratis gebruik maken van het openbaar vervoer en heeft u gratis toegang tot de belangrijkste musea en attracties.

Deze vriendelijke stad biedt een breed scala aan activiteiten - zowel voor zonnige als regenachtige dagen. Een wandeling langs de beroemde Karl Johans Gate en door het schitterende Vigeland Park wordt aanbevolen. Ook een bezoek aan het moderne operagebouw mag niet ontbreken. Houdt u van musea? Bezoek dan het museumeiland Bygdøya. Hier vindt u beroemde musea als het Viking- en Kontikimuseum.

De avond staat in het teken van het 3-gangen afscheidsdiner in Ekebergsrestauranten.
Dit restaurant ligt boven op een heuvel waardoor u een schitterend uitzicht heeft over de stad (O/-/D).

Oslo (2)

Dag 10 - Vertrek naar Amsterdam

Ontbijt in het hotel. Aan het eind van de ochtend transfer naar de luchthaven per touringcar.
Om 14.15 uur vertrekt uw rechtstreekse vlucht naar Amsterdam (O/-/-)

Oslo
Lees meer
Lees minder

Ofoten Spoorlijn en Nachttrein van Stockholm naar Narvik

De Ofoten Spoorlijn begint aan de voet van de Fagernesfjellet, tussen het Beisfjord en het Rornbaksfjord en loopt tussen de ijzermijnen van Kiruna in Zweeds Lapland en havenstad Narvik aan de Noorse kust. De moderne stad Narvik dankt zijn ontstaan aan de export van ijzer dat van daaruit wordt verscheept. De Ofoten Spoorlijn is gebouwd voor het vervoer van het erts tussen de mijnen en de havenstad. In de tijd van de bouw van de lijn was de Ofoten Spoorlijn zowel de koudste als de meest noordelijk gelegen spoorlijn ter wereld. Het 42 kilometer lange traject is een meesterstuk van spoorwegarchitectuur. Resultaat is een adembenemende tocht langs diepe fjorden, ruige bergen en de barre bergplateaus rond de Poolcirkel. Het Ofoten spoorwegmuseum is gewijd aan de geschiedenis van Narvik en de bouw van de spoorweg en ligt vlakbij het centrum van Narvik.

De nachttrein van Stockholm naar Narvik vertrekt rond 18.00 uur en u komt de volgende dag rond de middag aan in Narvik. De trein neemt u mee dwars door het wilde landschap van Zweden. Aan boord zijn verschillende soorten slaapaccommodaties aanwezig. U overnacht in een eerste klas compartiment inclusief toilet en douche. Aan boord van de trein bevindt zich een restaurant, waar warme maaltijden geserveerd worden. Bij een verblijf in uw eerste klas compartiment is het ontbijt inclusief. Deze vindt plaats in de trein of in een hotel in de buurt van het station.

Slaapcompartiment 1e klas
Uw coupé heeft twee bedden, kussen, kussensloop, onderlaken, dekbedovertrek en dekbed inbegrepen. Het compartiment heeft een douche / toilet uitgerust met handdoeken en zeep. Er wordt een ontbijt verzorgd voor passagiers die aankomen tussen 6.30 en 9.00 uur. Bij 1e klas reizen heeft u toegang tot de SJ Lounge in Stockholm.

https://fs.hubspotusercontent00.net/hubfs/9318009/4.%20Treinen%20-%20Scandinavi%C3%AB%20-%20Ofoten%20Spoorlijn/Narvik_Ofotbanen_aangepast.jpg
Ofoten Spoorlijn
https://fs.hubspotusercontent00.net/hubfs/9318009/4.%20Treinen%20-%20Scandinavi%C3%AB%20-%20Ofoten%20Spoorlijn/Narvik_Ofotbanen_Summer_2@KjetilJanson.jpg
Ofoten Spoorlijn bij Narvik
https://fs.hubspotusercontent00.net/hubfs/9318009/4.%20Treinen%20-%20Scandinavi%C3%AB%20-%20Ofoten%20Spoorlijn/OfotenRailway@Jernbaneverket-RoarGNillson.jpg
Ofoten Spoorlijn
Veeg naar links

Reisinformatie

Uw hotels

Tijdens deze reis verblijft u in de volgende hotels:

Stockholm, Radisson Blu Waterfront 4*
Dit luxe 4* hotel ligt direct naast het centraal station van Stockholm.
De luxe kamers beschikken over alle moderne faciliteiten inclusief zithoek, TV, koffie- en theefaciliteiten, WiFi en eigen badkamer. Vanuit uw comfortabele kamer heeft u een prachtig uitzicht over de stad. In de RBG Bar & Grill kunt u genieten van internationale gerechten. Verder beschikt het hotel over een lobby bar met open haard en een fitnessruimte. Door de centrale ligging is de oude binnenstad makkelijk te bereiken.

Narvik, Scandic Hotel Narvik, 4*
Het moderne 4* Scandic Hotel in Narvik ligt aan de hoofdstraat, Kongens Gate. De kamers zijn voorzien van alle moderne gemakken zoals TV, gratis WiFi, koelkast, zithoek met bank en een badkamer met douche. Het restaurant en de bar bevinden zich op de 16e verdieping, waardoor u een schitterend uitzicht heeft over de stad.

Svolvaer, Scandic Hotel 3*
Scandic Svolvær is een modern hotel, gelegen op een eiland in de haven van Svolvær. De kamers zijn comfortabel en voorzien van airconditioning, gratis WiFi, kabel TV, een bureau en een eigen badkamer. Een aantal kamers kijken uit op zee en hebben een balkon. Vanuit het restaurant en de bar kijkt u uit op de zee. De haven waarvandaan de schepen van de Hurtigruten vertrekken ligt op 10 minuten wandelen en het oorlogsmuseum ligt op 700 meter.

Trondheim, Clarion Hotel 4*
Dit moderne hotel ligt op het eiland Brattøra, vlakbij de haven. Het stadscentrum is via een voetgangersburg makkelijk te bereiken. De kamers hebben uitzicht op het Trondheim-fjord of de stad, zijn modern ingericht en voorzien van alle moderne gemakken inclusief een eigen badkamer. Vanuit de skybar, Kitchen & Table, op de 9e verdieping heeft u een schitterend uitzicht over het Trondheim-fjord. In het restaurant The Livingroom geniet u van heerlijke gerechten. Het is 5 minuten lopen naar het centraal station. De beroemde kathedraal van Nidaros bevindt zich op 2 km afstand van Clarion Hotel Trondheim.

Oslo, Scandic City Hotel 4*
Het 4* Scandic City Hotel Oslo ligt op 100 meter van het station en midden in het centrum van de stad. De kamers zijn modern ingericht met gratis WiFi, TV en een eigen badkamer. In het hotel vindt u verder nog een sauna met fitnessruimte. Overal in het hotel hangen reproducties van beroemde schilderijen uit de National Gallery. In het restaurant, Bjørvigen Mat & Vinhus, Noorse en internationale gerechten geserveerd. In de gezellige lobby bar kunt u genieten van een drankje en een hapje. De Karl Johans Gate, de belangrijkste winkelstraat van Oslo, ligt op korte loopafstand.


Uw cruise met Hurtigruten

De Hurtigruten is een begrip in Noorwegen. De klassieke Hurtigruten route loopt van Bergen in het zuiden van Noorwegen naar Kirkenes in het Noorden van Noorwegen, tegen de Russische grens. De maatschappij bestaat al sinds 1893. Door de schepen van de Hurtigruten werden moeilijk bereikbare plekken langs de Noorse kust ineens goed bereikbaar, waardoor ze een belangrijke rol in het vervoer van de lokale bevolking en goederen speelden. Tegenwoordig bestaat de vloot uit 12 unieke schepen en wordt een reis langs de Noorse kust aan boord van de Hurtigruten gezien als een van ’s werelds mooiste zeereizen. Onderweg passeert u indrukwekkende fjorden, pittoresk gelegen vissersdorpjes, bezienswaardige steden als Trondheim en maakt u kennis met de lokale bewoners en hun cultuur. Tijdens de 7-daagse reis van Bergen naar Kirkenes wordt regelmatig aangelegd in bezienswaardige plaatsen en plekken voor excursies.
Natuurlijk is het ook mogelijk om alleen een gedeelte van de route te doen. In de zomer geniet u aan boord van de beroemde midzomernachtzon, waardoor het heel langt licht blijft en in de winter doet het Noorderlicht u verwonderen. Tegenwoordig neemt kunt u met de Hurtigruten ook reizen boeken naar bijzondere bestemmingen als Spitsbergen, Groenland, IJsland en Antarctica.

Het schip – MS NordNorge

Tijdens onze reis neemt de MS NordNorge u mee vanuit Svolvaer naar Trondheim.
MS NordNorge is genoemd naar het noorden van Noorwegen, waarvan het grootste deel boven de poolcirkel ligt.
Het schip is gebouwd in 1997 en in 2016 compleet gerenoveerd, waardoor MS NordNorge een moderne uitstraling heeft gekregen. Het nieuwe interieur is geïnspireerd op het Noordpoolgebied. Aan boord bevinden zich drie verschillende restaurants, de Multe bakkerij en ijsbar, een sauna en fitnessruimte. Aan dek kunt u genieten van het uitzicht vanuit een van de twee hot tubs. Aan de voorzijde van het schip vindt u de comfortabele bar. Het maximum aantal passagiers is 590.

Accommodatie

U overnacht in een z.g. Polar Outside Cabin (9 m2 of 10-12 m2) waarvan de meesten zich bevinden op dek 3. Er zijn verschillende typen van dit soort Cabins. Bij het inchecken krijgt u te horen in welk type Polar Outside Cabin u zult verblijven. Een Polar Buitenhut beschikt over een eigen douche/toilet, een raam en aparte bedden: een bed en een sofa bed.

Maaltijden

Tijdens de reis zijn alle maaltijden inbegrepen.

Excursies

De excursies kunt u aan boord boeken, maar Incento geeft u ook de mogelijkheid om dit vooraf te doen. Zo weet u zeker dat u mee kan met de door u uitgekozen excursie. Excursies aan boord van de Hurtigruten zijn niet inbegrepen in onze arrangementsprijs. Wij informeren u voor vertrek over de mogelijkheden.

https://fs.hubspotusercontent00.net/hubfs/9318009/Hotels%20-%20Scandinavi%C3%AB%20-%20Stockholm/Radison%20Blu%20Stockholm%201.jpg
Radison Blu Stockholm
https://fs.hubspotusercontent00.net/hubfs/9318009/Hotels%20-%20Scandinavi%C3%AB%20-%20Stockholm/Radisson%20Blu%20standaard%20kamer.jpg
Stockholm Radisson Blu standaard kamer
https://fs.hubspotusercontent00.net/hubfs/9318009/Hotels%20-%20Scandinavi%C3%AB%20-%20Narvik/Scandic-Narvik-standard-room-1.jpg
Scandic Hotel Narvik standard room
https://fs.hubspotusercontent00.net/hubfs/9318009/Hotels%20-%20Scandinavi%C3%AB%20-%20Svolvaer/Scandic_Svolvaer_room_Superior.jpg
Scandic Hotel Svolvaer Superior kamer
https://fs.hubspotusercontent00.net/hubfs/9318009/Hotels%20-%20Scandinavi%C3%AB%20-%20Trondheim/Trondhein%20Clarion%20standard_.jpg
Trondhein Clarion Hotel Standaard kamer
https://fs.hubspotusercontent00.net/hubfs/9318009/5.%20Zeecruiseschepen%20-%20Hurtigruten/MS-Nordlys-Trollfjorden-Norge-HGR-57373-%20Foto_Photo_Competition.jpg
Hurtigruten in Noorse Fjord
https://fs.hubspotusercontent00.net/hubfs/9318009/5.%20Zeecruiseschepen%20-%20Hurtigruten/nordnorge-o3-1-%20Polar%20outside%20cabin.jpg
ms Nordnorge Polar Outside Cabin
Veeg naar links
Praktische informatie

Vaccinatie
Uw gezondheid staat bij ons en onze partners voorop. Er wordt steeds vaker een bewijs van vaccinatie gevraagd (voor hotels, restaurants, toegang tot bezienswaardigheden). Voor een goede uitvoering van de reis dient u volledig gevaccineerd te zijn om deel te kunnen nemen aan deze reis.

Informatie over paspoort
Voor de cruise met de Hurtigruten heeft u een paspoort nodig.

Voorbehoud 
Onze reizen worden, in samenwerking met onze leveranciers, met grote zorg samengesteld. Onderweg kunnen zich soms situaties voordoen die horen bij de cultuur en gewoontes van het land waar u zich op dat moment bevindt en die de voortgang van de reis kunnen belemmeren. Een gevoel voor humor is in deze omstandigheden dan de beste benadering. Incento is niet aansprakelijk als de trein door onvoorziene omstandigheden en gebeurtenissen niet volgens schema dienstregeling kan rijden. We doen ons best om volledig te voldoen aan onze verplichtingen maar met de vele logistieke beslommeringen is het niet ongewoon om onderweg vertraging op te lopen. We behouden ons het recht voor om af te wijken van de oorspronkelijke programmabeschrijving op onze website/brochure als de omstandigheden dit noodzakelijk maken.

Lees meer
Lees minder

Prijsinformatie

Reissom
Toeslagen
Inbegrepen
Niet inbegrepen
Voorwaarden
10-daagse reis Per trein naar de Lofoten
Vanaf 4.298,- p.p.

Minimaal 20, maximaal ca. 25 personen

Bovengenoemde reissom is gebaseerd op een minimale deelname van 20 personen en onder voorbehoud van wijzigingen.

Vertrekdata
Prijs per persoon
9 juni 2022
v.a. 4.298,- / Volgeboekt
3 augustus 2022
v.a. 4.298,-

De standaard reissom is gebaseerd op een tweepersoonskamer

Toeslag 1-persoonskamer: 978,- p.p. 

 

• KLM retour vlucht Amsterdam - Stockholm / Olso - Amsterdam in economy class
• 1 stuk ruimbagage per persoon
• Luchthavenbelasting en brandstoftoeslagen t.w.v. € 48 p.p.
• 6 overnachtingen in de genoemde 3* of 4* hotels inclusief ontbijtbuffet
• Nachttrein Stockholm – Narvik in een 1e klas compartiment met douche, inclusief dinerpakket of diner in restauratiewagen en ontbijt
• 2 overnachtingen aan boord van de Hurtigruten o.b.v Polar Outside Cabin inclusief 2 diners, 1 ontbijt en een lunch aan boord van het schip
• Treinreis Trondheim - Oslo in comfort klasse inclusief lunchpakket
• Overige maaltijden zoals aangegeven in het programma inclusief koffie, thee en water
• Afscheidsdiner op dag 9 inclusief koffie, thee en water
• Alle excursies volgens programma
• Hop on Hop off pas Stockholm en Oslo (beide geldig voor 1 dag)
• Alle transfers volgens programma
• Nederlandse tourmanager tijdens de gehele reis

• Overige maaltijden en dranken
• Bij te boeken excursies Hurtigruten, deze worden voor vertrek bekend en boekbaar
• RIB Boat Safari in Svolvaer à € 120 p.p.
• Fooien en uitgaven van persoonlijke aard
• Reis- en/of annuleringsverzekering (desgewenst door Incento af te sluiten)
• Calamiteitenfonds 2,50 per boeking en SGR consumentenbijdrage 5,- per persoon
• ANVR Boekingskosten 30,- per boeking

 

De Algemene Voorwaarden (ANVR-Reizigersvoorwaarden plus de aanvullende reisvoorwaarden van Incento) zijn van toepassing.
Op deze reis zijn, in afwijking van de aanvullende reisvoorwaarden de volgende betalings- en annuleringsvoorwaarden van toepassing:

Betaling
- Bij boeking dient een aanbetaling van 20% van de reissom te worden voldaan
- Uiterlijk 90 dagen voor vertrek dient het restant van de reissom te zijn voldaan

Annuleringskosten:
Ingeval de boeking wordt geannuleerd, zijn de volgende annuleringskosten verschuldigd:
- Bij annulering tot 60 dagen voor vertrek: 20% van de reissom
- Bij annulering van 60 t/m 41 dagen voor vertrek: 50% van de reissom
- Bij annulering vanaf 40 dagen voor vertrek: de volledige reissom

Groepsgrootte
Voor onze groepsreizen geldt een minimum aantal deelnemers. Met minder deelnemers kan de reis helaas niet worden uitgevoerd. Voor deze reis is het minimum aantal deelnemers 15, het maximum aantal 25. Indien dit aantal niet wordt gerealiseerd kan Incento Treinreizen de reisovereenkomst opzeggen.

 

Incento_Lien_CTA Blok
Wij staan voor u klaar
Onze Travel Consultants geven u graag advies!

Wilt u meer weten over onze beroemde treinen of heeft u advies nodig over uw volgende treinreis?

Bel +31 (0)88 - 13 07 320
Mockup brochure Incento 22-23
Luxe brochure
De mooiste treinreizen ter wereld
  • Ruim 100 pagina's treinreisinspiratie
  • Beroemde en nostalgische treinen
  • Gratis bij u thuisbezorgd 

 

Brochure aanvragen

Vergelijkbare reizen

Bekijk ook onze andere reizen per trein door Noorwegen en Zweden