Bel ons
Menu
Sluit
Bel ons
Menu
Sluit
Delfin III Amazone 1
Home
Reisaanbod
Riviercruises
Cruisen door de Amazone

Bijzondere cruise door het Amazonegebied

riviercruises

Cruisen door de Amazone en Machu Picchu, Peru

Unieke cruise door het Amazonegebied, diep het regenwoud van Peru in. Bezoek Machu Picchu, de Heilige Vallei en Cusco. 

5-sterren luxe
Volgend vertrek
28-07-2024
+9 vertrekdata
Reisduur
14 dagen
Vertrekpunt
Amsterdam Schiphol
Schip
HS Delfin III *****
Destin
Vanaf 9.998,-
Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.
Brochure aanvragen Brochure aanvragen
Navigatie
Unieke belevenis Vaarschema Excursies Riviercruiseschip Prijsinformatie
Brochure aanvragen Brochure aanvragen

Deze reis is een unieke belevenis

Na een kort verblijf met excursietour in Lima, de kosmopolitische Koningsstad van Peru, stapt u aan boord van Delfin III. Tijdens deze unieke cruise vaart u door het machtige Amazone gebied diep het regenwoud van Peru in. Word wakker met het gezang van de meest exotische vogels en sta versteld van de eindeloze, zeldzame flora en fauna in dit gebied. Het wordt een speciale dag wanneer u de magnifieke roze Orinocodolfijnen ziet. U maakt een wandeling met een natuurgids over de ‘terra firma’ (het niet ondergelopen woud) langs de oevers van de Amazone en haar zijrivieren en vaart naar de bron van de Amazone, daar waar de rivieren de Ucayali en de Marañon samenvloeien. Ontdek de enorme biodiversiteit tijdens een safari in Pacaya Samiria, het grootste natuurreservaat in Peru. Ook maakt u een opwindende piranha-visexpeditie. Uw ontmoeting met de plaatselijke bevolking zult u niet snel vergeten. De cruise met de Delfin III start en eindigt in Nauta, nabij de handelshaven Iquitos, waar u bedreigde lamantijnen (zeekoeien) kunt zien.

Na uw cruise start het volgende hoogtepunt van deze reis; uw bezoek aan Machu Picchu. U reist eerst naar de Heilige Vallei, het hart van het Incarijk. Door het nevelwoud reist u verder naar Aguas Calientes. Een indrukwekkende treinreis door de hoge bergen leidt u naar het historische wereldwonder Machu Picchu. Deze ‘verloren stad van de Inca’s’ werd gebouwd tijdens de hoogtijdagen van het Incarijk, rond 1450, en werd ruim 100 jaar later, in 1572, weer verlaten. Eeuwenlang is deze mysterieuze stad verborgen gebleven voor de Spanjaarden. Pas in 1911 werd Machu Picchu ontdekt. Een onvergetelijk hoogtepunt van uw reis! Na Machu Picchu verblijft u nog 2 nachten in de koloniale stad Cusco waar u als reiziger wordt verwend met schitterende architectuur, goed eten en een rijke geschiedenis. U verblijft in prachtige 5-sterrenhotels waar u volledig in de watten wordt gelegd.

Lima amazone
Lima
Machu picchu 4
Machu Picchu
cruise amazone
Cruisen door de Amazone
Miraflores Lima amazone
Miraflores, Lima
amazone iquitos
Iquitos
amazone rivier
Amazone rivier
regenwoud excursie amazone
Regenwoud excursie
Luiaard amazone
Luiaard spotten
lokale gemeenschap amazone
Op bezoek bij de lokale gemeenschap
cusco amazone
Cusco
heilige vallei amazone
Heilige Vallei
machu picchu amazone
Machu Picchu
Veeg naar links

De parels van uw reis door Peru

• Unieke cruise door het machtige Amazonegebied, diep het regenwoud van Peru in
• Wereldwonder Machu Picchu
• De koloniale stad Cusco
• De Heilige Vallei van de Inca's in het Andesgebergte 
• De samenvloeiing van de rivieren de Ucayali en de Marañon, waar de Amazone begint
• Rondrit door Iquitos, een belangrijke handelshaven diep in het Peruaanse regenwoud die alleen per boot of vliegtuig bereikbaar is
• Roze Orinocodolfijnen
• Wandeling over de ‘terra firma’ (het niet ondergelopen woud)
• Bedreigde lamantijnen (zeekoeien) in het Manatee Rescue Center
• Enorme biodiversiteit tijdens een safari in Pacaya Samiria
• Lima, de kosmopolitische hoofdstad van Peru 

Vaarschema

Uw route in beeld

Routekaartje Cruisen door de Amazone

Dag 1 - Vlucht Amsterdam – Lima

Per lijndienstvlucht van Amsterdam naar de Peruaanse hoofdstad Lima.
Transfer naar uw luxe 5-sterrenhotel Hilton Miraflores in Lima. 

Hilton Miraflores Lima

Dag 2 - Lima

U heeft een volle dag om het kosmopolitische Lima te verkennen. U begint uw tocht met een bezoek aan het historische hart van Lima, de Ciudad de los Reyes oftewel de Koningsstad. Deze in 1535 door Francisco Pizarro gestichte plaats fungeerde als de hoofdstad van het Onderkoninkrijk Peru en het kloppend hart van het Spaanse gezag in Zuid-Amerika. Vandaag de dag staat de plek op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en treft u hier prachtige 17e- en 18e-eeuwse Hispano-Amerikaanse barokgebouwen aan die wonderbaarlijk genoeg talrijke aardbevingen hebben weten te doorstaan. U ziet hier niet alleen het regeringspaleis, het aartsbisschoppelijke paleis en het stadhuis, maar u bezoekt ook de kerk en het klooster van San Francisco, één van de belangrijkste religieuze plekken in Lima. U eindigt de tour met een rit door Miraflores en San Isidro, met spectaculaire uitzichten op de Grote Oceaan en weelderige tuinen zoals het Parque de los Enamorados (Park der Geliefden). Na de lunch kunt u de rest van de dag en avond op eigen gelegenheid de vele trekpleisters van Lima verkennen, van precolumbiaanse tempels en koloniale landhuizen tot musea vol kunstschatten, restaurants van wereldklasse en levendige nachtclubs.

Lima amazone

Dag 3 - Aankomst in Iquitos (inscheping)

Vanmorgen verlaat u het levendige Lima en maakt u een binnenlandse vlucht naar Iquitos, waar uw cruise begint. Bij aankomst in Iquitos wordt u begroet door een lid van het Delfin III-team. Een korte rit in een touringcar met airconditioning voert u door drukke straten die u laten proeven aan de historische rijkdom van deze stad in de vorm van riksja's, kleurrijke tuktuks en 19e-eeuwse herenhuizen die te danken zijn aan de ‘rubberhausse’. Iquitos werd oorspronkelijk bewoond door Indiaanse jagers en verzamelaars. In het Spaanse koloniale tijdperk groeide de plaats uit tot een havenstad. Tegen het einde van de 19e eeuw trok een toenemende vraag naar rubber grote aantallen Europese immigranten naar het gebied. Hoewel deze ‘rubberhausse’ grote rijkdom en commerciële vooruitgang met zich meebracht, had hij ook een verwoestend effect op de inheemse bevolking.
Na de tour door Iquitos vervolgt u uw weg naar het 95 kilometer verderop gelegen Nauta, letterlijk ‘aan het einde van de weg’. Tijdens de rit ziet u de ‘terra firma’ (het niet ondergelopen woud), alsmede diverse aspecten van het alledaagse jungleleven. Dan arriveert u in Nauta, een kleine plaats aan de oevers van de rivier de Marañon. Nauta was de eerste stad die werd gesticht in het departement Loreto. In de haven van Nauta stapt u aan boord van de Delfin III en neemt u uw intrek in uw riante en gezellige suite.
Terwijl het schip de haven verlaat en de rivier opvaart, komt u bijeen voor cocktails en een briefing van uw deskundige natuurgids over het vaarschema, de activiteiten en de flora en fauna die u tegen zult gaan komen. U krijgt ook de gelegenheid om op zoek te gaan naar vogels en speelse apen. Terwijl uw deskundige natuurgids verschillende dieren voor u spot, wordt het landschap gekleurd door de reflecties van de zon. U beleeft een geweldig fotomoment als u getuige bent van uw eerste zonsondergang in de Amazone. Dit alles wordt gevolgd door een feestelijk welkomstdiner. Geniet op het Zonnedek van een prachtige eerste avond in de Amazone.

amazone iquitos

Dag 4 - Yanallpa en Dorado-rivier

Vroeg in de ochtend stapt u in de skiffs voor een vaartocht over de Yanallpa-rivier. Op deze plek leeft diep in het regenwoud een overvloed aan verschillende soorten papegaaien. Op deze speciale plek vindt u ook een groot aantal andere verschillende soorten vogels en roofvogels, zoals roodbuikara's, spechten en zwaluwen. Als u veel geluk hebt, hoort u luide en onderscheidende geluiden van blauwe en gele ara's! Na een heerlijke lunch en wat vrije tijd vaart u verder naar de Dorado-rivier. Hier zult u op zoek gaan naar onder andere de beroemde hoatzin die zich een paar meter boven het water nestelt, en misschien ziet u wel een luiaard. De rivier Dorado kan ook de thuisbasis zijn van troepen bruine kapucijnapen en doodshoofdaapjes. Als de zon onder gaat, gaat u op zoek naar zwart-witte kaaimannen, visvleermuizen en apen. Een hele nieuwe wereld aan avonturen gaat voor u open.

 

amazone doodshoofdaapjes

Dag 5 - Pacaya-rivier en Magdalena

De Pacaya-rivier stroomt door het hart van het natuurresrevaat Pacaya Samiria, het grootste beschermde gebied van Peru met een gemiddelde jaarlijkse regenval van bijna 3.000 millimeter en verreweg het grootste beschermde moerasreservaat ter wereld. Het reservaat, gevuld met meren, palmmoerassen en beekjes, verandert in een overstroomd bos tijdens het regenseizoen en is daardoor zeker een van de mooiste plekken die u zult bezoeken. U krijgt ook de kans om een van de ongerepte Amazone-lagunes in deze prachtige regio te verkennen!
Tijdens deze verkenning zult u op zoek gaan naar typische en iconische vogels uit de tropen, zoals de aracari-toekan, de muisspecht en de glansvogels met witte oren. Na deze ontdekkingstocht reist u verder in de buurt van Flor de Castaña. Hier krijgt u de kans om tussen roze dolfijnen en piranha’s te zwemmen. Maar maakt u zich geen zorgen om de piranha’s, de agressiviteit van deze karakteristieke vissen van de Amazone wordt extreem overschat. Na een heerlijke lunch en heeft u vrije tijd. Geniet vanaf het dek van de prachtige omgeving!

Amazone toekan

Dag 6 - Yarapa-rivier en Fundo Casual

Vanmorgen vroeg begint u aan uw volgende avontuur. U zult de zijrivier Yarapa uitgebreid verkennen. Luister goed naar de geluiden vanuit de mysterieuze jungle. We reizen stroomafwaarts naar een brede kreek die naar een verborgen lagune leidt. Hier vindt u verschillende diersoorten, zoals haviken, reigers en apen. In dit gebied van de Amazone zullen we veel meer inwoners, ook wel rivereños genoemd, opmerken. Bezoekers zijn een belangrijk onderdeel geworden van dit complexe bionetwerk. Zij geloven erin dat het feit dat we hier en nu deel uitmaken van hun leven een verschil kan maken voor de toekomst van dit magische land van de Inca's en bemoedigen daarom onze aanwezigheid. U kijkt hier uit naar specifieke soorten apen, zoals de dwergzijdeaap, het doodshoofdaapje en onze eerste monnikssaki. Deze middelgrote aap met een dikke vacht ziet er meer uit alsof hij gekleed is voor de Noordpool dan voor de Amazone. Na een heerlijke lunch en wat vrije tijd staat er een mooie wandeling op het programma. Deze wandeling over de Fundo Casual jungle trail neemt u mee diep het regenwoud in, waar uw natuurgids de dynamische dieren van de Amazone zal aanwijzen. Zorg ervoor dat u goed oplet voor verrassingen! Het is bijna ongelooflijk hoe u bij elke stap iets tegenkomt. Hier ziet u de anaconda, regenboogboa en tarantula maar ook gifkikkers en stekelvarkens.

Amazone jungle

Dag 7 - Ontscheping en Manatee Rescue Center – Lima

Deze morgen neemt u afscheid van de bemanning en gaat u van boord van de Delfin III. U keert terug naar Iquitos. Onderweg naar de luchthaven van Iquitos maakt u nog een stop bij het Rescue & Rehabilitation Center of River Mammals (ACOBIA). Dit is een opvangcentrum voor lamantijnen (zeekoeien) waar u deze zachtaardige wezens van dichtbij kunt bekijken, meer te weten kunt komen over de dieren en waarom ze bedreigd worden. In het opvangcentrum leven ook nog enkele andere dieren die zijn gered uit bedreigende omstandigheden. Vervolgens reist u per touringcar naar de luchthaven, waar u de Amazone vaarwel zegt en op het vliegtuig stapt terug naar Lima. Bij aankomst in Lima vindt er een transfer plaats naar uw luxe 5-sterrenhotel Hilton Miraflores, waar u ook de 1e nacht verbleef.

Lima centrum

Dag 8 - Lima – Cusco – Heilige Vallei

Vanmorgen vroeg begint u aan uw volgende avontuur. Per binnenlandse vlucht reist u naar Cusco, de hoofdstad van het Incarijk. U wordt per transfer naar uw hotel in de Heilige Vallei gebracht en verwelkomd met een kop thee van cocabladeren. Hiermee vermindert u de (kans op) klachten van hoogteziekte. De rest van de dag kunt u ontspannen en langzaam acclimatiseren. U verblijft in het 5-sterrenhotel Tambo del Inka, A Luxury Collection Resort & Spa. 

Hotel Tambo del Inka Heilige vallei amazone 3

Dag 9 - Heilige Vallei

Vandaag bezoekt u de zoutmijnen van Maras. Vanaf de Inca-tijd werd er zout uit deze mijnen gehaald. Vervolgens bezoekt u de plaats Moray. De ronde terrassen verscholen tussen de heuvels lijken op een Grieks amfitheater. Omringd door een indrukwekkende achtergrond van met sneeuw bedekte bergen, werd Moray gebruikt als een openlucht landbouwlaboratorium om gewassen aan te passen aan verschillende omgevingsomstandigheden.
U luncht bij Hacienda Huayoccari, genesteld in de Heilige Vallei, is Hacienda Huayoccari één van de beste plekken om te lunchen en te ontspannen. De eigenaren van de haciënda, de beroemde familie Lambarri Orihuela, al meer dan 350 jaar inwoners van de Heilige Vallei, zullen uw gastheren zijn. Ervaar hun warme gastvrijheid, voel de smaak van het verleden en de geschiedenis van de haciënda's van Cusco en vergeet niet te genieten van het indrukwekkende uitzicht op de Heilige Vallei.
's Middags bezoekt u het fort van Ollantaytambo. De blikvangers van dit complex zijn de Zonnetempel, bestaande uit zes gigantische monolieten die samen meer dan vijftig ton wegen, en het `terras van de tien nissen’. 

heilige vallei 2 amazone

Dag 10 - Heilige Vallei – Aguas Calientes – Machu Picchu – Aguas Calientes

U vertrekt vanaf het privé treinstation van hotel Tambo del Inka per Vistadrome trein naar de magische Heilige Vallei van de Inca’s en het wereldwonder Machu Picchu. In Aguas Calientes ontmoet u uw gids en reist u per minibus verder omhoog naar de ingang van de citadel. Deze ‘verloren stad van de Inca’s’ werd gebouwd tijdens de hoogtijdagen van het Incarijk, rond 1450, en werd ruim 100 jaar later, in 1572, weer verlaten. Eeuwenlang is deze mysterieuze stad verborgen gebleven. Pas in 1911 werd Machu Picchu ontdekt door de Amerikaanse ontdekkingsreiziger Hiram Bingham.
Tijdens een rondleiding met gids ervaart u hoe uniek deze locatie is. Let op de klassieke bouwstijl van de Inca’s, ‘ashlar’ genoemd, waarbij de steenblokken zo werden gehouwen dat ze dicht tegen elkaar pasten zonder dat er mortel nodig was. Deze elementen maken Machu Picchu, opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO, oprecht tot één van de zeven nieuwe wereldwonderen. Na een uitgebreide lunch heeft u in de middag de mogelijkheid van uw hotel te genieten of mee te doen aan activiteiten die worden georganiseerd vanuit uw hotel in de prachtige omgeving van Aguas Calientes. In uw 5-sterrenhotel Inkaterra Machu Picchu Pueblo geniet u van het diner.

machu picchu 3 amazone

Dag 11 - Aguas Calientes – Cusco

Indien u Machu Picchu voor een tweede maal wilt bezoeken heeft u het overgrote deel van de ochtend vrij om nog rond te dwalen door dit wereldwonder. Of beklim de Wayna Picchu op 3.000 meter en vergaap u aan de panorama uitzichten op Machu Picchu. Vanmiddag keert u per Vistadrome trein terug van Aguas Calientes naar de Heilige Vallei. Vanaf het treinstation brengt een Spaanstalige chauffeur u terug naar uw 5-sterrenhotel Palacio del Inka in Cusco.

aguas calientes amazone

Dag 12 - Cusco

Vanmorgen maakt u een uitgebreide stadstour waarbij u de lokale markt San Pedro bezoekt. U brengt vervolgens een bezoek aan de prachtige Koricancha-tempel, ook wel de Zonnetempel genoemd, gevolgd door de kathedraal en het fort van Sacsayhuaman, een zeer opmerkelijk Incagebouw. In de middag heeft u nog vrije tijd om Cusco verder te ontdekken of de laatste souvenirs aan te schaffen. 

cusco plaza de armas amazone

Dag 13 - Cusco – Lima – Amsterdam

U wordt naar de luchthaven gebracht voor uw binnenlandse vlucht van Cusco naar Lima. Vervolgens vliegt u in de avond naar Amsterdam.

Dag 14 - Amsterdam

Aankomst in Amsterdam. Alweer het einde van een indrukwekkende reis naar Peru en haar majestueuze Amazone en Incaverleden.

* De in bovenstaand programma genoemde excursies zijn inbegrepen in de reissom. Het definitieve (excursie)programma is afhankelijk en onder voorbehoud van uw vluchtschema en nautische, veiligheids-, volksgezondheids- en/of organisatorische redenen.

Toon meer
Toon minder

 

Excursies

Een riviercruise is de meest comfortabele manier om nieuwe landen, culturen en mensen te leren kennen. Friendship Cruises biedt u dan ook de mogelijkheid om deel te nemen aan interessante excursies. Van stadswandelingen door indrukwekkende hoofdsteden tot bezoeken aan pittoreske historische dorpjes of boeiende musea, ontdekkingstochten in de natuur en culinaire verrassingen uit de regio, elk uitstapje is uniek en onvergetelijk! De belevenis is elke dag weer anders. Ervaren lokale gidsen nemen u maar al te graag mee en delen vol oprecht enthousiasme hun grenzeloze kennis van de streek. Zo proeft u de sfeer en cultuur in optima forma. Hieronder vindt u een overzicht van de excursies die u kunt maken tijdens deze cruise, en hoe u deze kunt boeken.

Alle excursies tijdens uw reis zijn inbegrepen, evenals de entreegelden. De excursies worden begeleid door een deskundige Engelssprekende lokale gids. Het vervoer tijdens de excursies van de cruise is per luxe skiff, een boot voor tien tot twaalf personen. Het vervoer tijdens de excursies van het landprogramma is per airconditioned minibus of met lokale vervoersmiddelen.

Onder het kopje ‘Vaarschema’ vindt u een uitgebreide dag-tot-dag-beschrijving van het programma van deze reis. In de beschrijving zijn tevens de excursies opgenomen die u op die dag zult gaan maken. Graag geven wij u nog een korte opsomming van de uitstapjes waaraan u kunt deelnemen.

• Lima, de kosmopolitische hoofdstad van Peru
• Roze Orinocodolfijnen
• Wandeling over de ‘terra firma’ (het niet ondergelopen woud)
• De samenvloeiing van de rivieren de Ucayali en de Marañon, waar de Amazone begint
• Enorme biodiversiteit tijdens een safari in Pacaya Samiria
• Bezoek aan de lokale bevolking
• Rondrit door Iquitos, een belangrijke handelshaven diep in het Peruaanse regenwoud die alleen per boot of vliegtuig bereikbaar is
• Bedreigde lamantijnen (zeekoeien) in het Manatee Rescue Center
• De koloniale stad Cusco, de Heilige Vallei en het wereldwonder Machu Picchu

Het programma tijdens de reis is om nautische, veiligheids-, volksgezondheids- en/of organisatorische redenen voorbehouden. Het programma kan bijvoorbeeld vanwege hoge of lage waterstanden aangepast worden. Dit betekent dat bepaalde uitstapjes op een ander tijdstip kunnen worden uitgevoerd of dat er een alternatief programma wordt aangeboden. De kapitein is, in verband met de veiligheid, bevoegd de beslissingen met betrekking tot het vaarschema en het bijbehorende programma te nemen en u daar aan boord over te informeren. U kunt er vanzelfsprekend vanuit gaan dat de beslissingen altijd in het belang van onze passagiers worden genomen, waarbij de veiligheid en het comfort van onze passagiers voorop staat.

Nationale feestdagen
Tijdens nationale feestdagen kan het excursieprogramma afwijken van het programma dat op onze website www.friendshipcruises.nl gepubliceerd staat. Zo kunnen de openbare gebouwen, musea en andere te bezoeken locaties tijdelijk gesloten zijn of beperkt toegankelijk zijn in verband met gewijzigde of beperkte openingstijden. Ook kan het voorkomen dat lokale markten kleiner zijn dan gewoonlijk, of die dag geheel niet plaatsvinden.
Nationale feestdagen verschillen per land. Hieronder informeren wij u in algemene zin over de data van nationale feestdagen. Dan kunt u hier bij het kiezen van de reisdatum rekening mee houden.

National Holidays in Peru | Office Holidays

Klimaat
Voor meer informatie over het klimaat van Peru en de Amazone verwijzen wij u graag naar 
https://klimaatinfo.nl/klimaat/peru/ 
https://klimaatinfo.nl/klimaat/amazone/ 

Reisdocumenten
Meer informatie over de benodigde reisdocumenten vindt u op: https://www.destintravel.nl/ontdek-destin/friendship-riviercruises/visum-en-paspoort  

Reisvaccinaties
Meer informatie over reisvaccinaties vindt u op: https://www.destintravel.nl/ontdek-destin/friendship-riviercruises/vaccinaties  

Lees meer
Lees minder

Riviercruiseschip Delfin III

Ervaar een luxe expeditie aan boord van de opmerkelijke nieuwe Delfin III, een schip dat perfect is afgestemd op zijn omgeving en waar zelfs moeder natuur trots op zou zijn: hardhout dat op duurzame wijze is gekapt in het lokale regenwoud, kleurrijk handgemaakt Peruaans textiel en oude gereedschappen en kunstwerken uit de regio. Aan boord van riviercruiseschip Delfin III is het regenwoud nooit ver weg, en toch geniet u van vijfsterren comfort en faciliteiten. Dit intieme en toch ruime, 52 meter lange riviercruiseschip Delfin III is bij uitstek geschikt om al varend over de Amazone en van de meest uitgestrekte tropische regenwouden die de wereld rijk is te ontdekken en te genieten van een van de meest biodiverse regio’s op aarde. Op het schip zal het u aan niets ontbreken. 

Delfin III Amazone
HS Delfin III
Delfin III - Owners Suite nieuw
Owners Suite
Delfin III Owners suite badkamer
Luxe badkamer, Owners Suite
Delfin III Owners suite badkamer
Luxe badkamer, Owners Suite
Delfin III - Corner Suite nieuw
Corner Suite
Delfin III Corner Suite badkamer
Luxe badkamer, Corner Suite
Delfin III - Suite nieuw
(Upper)Suite
Delfin III - (Upper) Suite Bathroom
Luxe badkamer, (Upper) Suite
Delfin III bar
Royale bar
Delfin III indoor lounge
Indoor lounge
Delfin III Luxe restaurant
Luxe restaurant
Delfin III Outdoor lounge
Outdoor lounge
Delfin III spa en wellness 1
Spa en wellnessfaciliteiten
Delfin III fitness
Fitnessfaciliteiten
Delfin III zonnedek pool
Zonnedek
Veeg naar links

Prijsinformatie

Reissom
Toeslagen
Inbegrepen
Niet inbegrepen
Voorwaarden
14-daagse cruise over de Amazone
Vanaf 9.998,- p.p.

Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.

De reissom is per persoon en gebaseerd op een verblijf in een 2-pers. Suite (22 m²), gelegen op het Hoofddek.

Vertrekdata 2024
Prijs per persoon
07 januari
v.a. 9.998,-
18 februari
v.a. 9.998,-
10 & 24 maart
v.a. 9.998,-
28 april
v.a. 9.998,-
05 en 26 mei
v.a. 9.998,-
02, 16* en 23* juni
v.a. 9.998,-
07 en 28* juli
v.a. 10.498,-
04 augustus
v.a. 10.498,-
01, 22 en 29 september
v.a. 9.998,-
27 oktober
v.a. 9.998,-
17 en 24 november
v.a. 9.998,-
01 en 08 december
v.a. 9.998,-
15, 22 en 29 december
op aavraag
*) mogelijke toeslag i.v.m. lokale feestdagen

Toeslagen 2023
De basisreissom vanaf € 9.898,- is p.p. en gebaseerd op een 2-pers. Suite (22 m²), Hoofddek.
Toeslag 2-pers. Upper Suite (22 m²), Bovendek: € 98,- p.p.
Toeslag 2-pers. Corner Suite (24 m²), Hoofddek: € 398,- p.p.
Toeslag 2-pers. Owners Suite (55 m²), Bovendek: € 998,- p.p.

Toeslagen 2024
De basisreissom vanaf € 9.998,- is p.p. en gebaseerd op een 2-pers. Suite (22 m²), Hoofddek.
Toeslag 2-pers. Upper Suite (22 m²), Bovendek: € 98,- p.p.
Toeslag 2-pers. Corner Suite (24 m²), Hoofddek: € 398,- p.p.
Toeslag 2-pers. Owners Suite (55 m²), Bovendek: € 998,- p.p.


* Toeslagen 2-pers. suites voor alleengebruik zijn op aanvraag.
* Voor actuele reisinformatie verwijzen wij u naar de pagina's van de gewenste vertrekdatum.

• 2-daags verblijf Lima met excursieprogramma (2 nachten, 5-sterren★★★★★ hotel Hilton Miraflores)
• 5-daagse cruise Nauta - Nauta (4 nachten, 5-sterren★★★★★ hotelschip)
• 1 hotelovernachting in Lima (5-sterren★★★★★ hotel Hilton Miraflores)
• 6-daags verblijf Heilige Vallei, Machu Picchu en Cusco met excursieprogramma
     2 nachten in 5-sterren★★★★★ hotel Tambo del Inka, A Luxury Collection Resort & Spa in de Heilige Vallei
     1 nacht in 5-sterren★★★★★ hotel Inkaterra Machu Picchu Pueblo in Aguas Calientes, nabij Machu Picchu
     2 nachten in 5-sterren★★★★★ hotel Palacio del Inka Cusco, A Luxury Collection Resort & Spa in Cusco
• Internationale vlucht Amsterdam - Lima - Amsterdam
• Binnenlandse vluchten Lima - Iquitos - Lima en Lima - Cusco - Lima
• Transfers luchthaven Lima - hotel - luchthaven Lima en luchthaven Iquitos - hotelschip - luchthaven Iquitos en luchthaven Lima - hotel - luchthaven en luchthaven Cusco - hotel - luchthaven Cusco
• Verzorging op basis van logies en ontbijt in de hotels in Lima, de Heilige Vallei, Aguas Calientes en Cusco
• Volpension verzorging aan boord tijdens de cruise
• Welkomstdrankje, welkomstdiner en afscheidsdiner
• Drankjes tijdens uw cruise: koffie, thee, mineraalwater, frisdrank, sappen, lokale bieren en tijdens het diner huiswijn
• Alle excursies in Lima, tijdens de cruise en in de Heilige Vallei, Machu Picchu en Cusco (inclusief entreegelden)
• Deskundige Engelstalige gidsen gedurende de gehele reis
• Entertainment in de vorm van onder meer lezingen en muziek
• Havengelden
• Individuele groepsreis in internationaal gezelschap aan boord. 

• Toeslagen voor andere type accommodaties
• Lunch en diner dag 1 en 2, lunch dag 3, lunch en diner dag 8, diner dag 9, lunch dag 10 en lunch en diner dag 11 en 12, lunch dag 13
• Drankjes (m.u.v. de genoemde drankjes tijdens uw cruise)
• Eventuele verhoogde brandstoftoeslag
• Eventuele Dollartoeslag
• Vliegticket o.b.v. de ingekochte klasse, zoals deze bekend was bij de calculatie van onze prijzen. Eventuele vlucht-, brandstof- en bagagetoeslagen voorbehouden.
Vaccinaties
• Verzekeringen
• 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen

• Fooien (richtlijn: totaal voor cruise $ 180,- p.p., gids ca. € 6,- p.p.p.d., chauffeur ca. € 1,- p.p.p.d.)
• Uitgaven van persoonlijke aard.

Mobiliteit
Wij wijzen u erop dat u over een normale basisconditie dient te beschikken en een goede mobiliteit noodzakelijk is. U dient gemakkelijk afstanden te kunnen lopen, trappen te kunnen nemen en zelfstandig op en af uw hotelschip te geraken. 
Het gebruik van een rollator/rolstoel aan boord van onze riviercruiseschepen is niet toegestaan, het meenemen hiervan is op aanvraag. Het aantal opvouwbare rollators/rolstoelen is per afvaart strikt gelimiteerd in verband met de veiligheid aan boord en het comfort voor de medereizigers. Alleen na schriftelijke goedkeuring en bevestiging kunt u de rollator/rolstoel meenemen. De bemanning parkeert deze voor u op het Zonnedek. Zodra u de wal op gaat, staat uw rollator/rolstoel gereed op de kade. Een elektrische rolstoel/scootmobiel is in het geheel niet toegestaan.
Excursie(s)(pakketten) kunnen niet vooraf geboekt worden i.c.m. gebruik rollator/rolstoel. 

 

Voorwaarden
Op deze reis zijn de ANVR- en SGR-voorwaarden van toepassing, evenals de Algemene Voorwaarden van Friendship Cruises zoals vermeld op deze website. Voor dit reisarrangement gelden afwijkende (aan)betalings- en annuleringsvoorwaarden. In een ‘reisvoorstel op maat’ informeren wij u over deze afwijkende (aan)betalings- en annuleringsvoorwaarden.
Kort samengevat:
- Na ontvangst van uw aanbetaling reserveren wij voor u de diverse reiselementen. Eventuele toeslagen tussen het moment van boeking en ontvangst van de aanbetaling worden aan u doorberekend.
- Als aanbetaling betaalt u de volledige kosten die ook Friendship Cruises bij boeking direct aan haar partners dient te voldoen. Dit betreft de aanbetaling op uw cruisetickets en alle non-refundable reiselementen.
- De restantbetaling voldoet u 91 dagen voor vertrek.
- Indien u onverhoopt de reis dient te annuleren, bent u de volgende bedragen aan Friendship Cruises verschuldigd:
> Moment van definitieve boeking tot 91 dagen voor vertrek: bedrag van de aanbetaling.
> Vanaf 91 dagen voor vertrek: totale reissom.
Annuleringstermijn touroperator 20 dagen voor vertrek. Wijzigingen in vlucht- en vaarschema en excursieprogramma om nautische, veiligheids-, volksgezondheids- en/of organisatorische redenen voorbehouden. Voor elke excursie is een minimum aantal deelnemers vereist. Inhoud excursies onder voorbehoud.

Tarieven en voorwaarden vliegtickets
Vliegtickets zijn beschikbaar in diverse klassen. In elke klasse gelden verschillende voorwaarden en tarieven. Bij het berekenen van onze verkoopprijzen gaan wij uit van de prijzen voor de vliegtickets zoals deze op dat moment beschikbaar zijn. Wij zijn gerechtigd om eventuele vlucht-, brandstof- en bagagetoeslagen door te berekenen indien de vliegtickets niet meer voor ditzelfde tarief boekbaar zijn als de tarieven die ons bij de calculatie van de prijzen bekend waren. De tarieven kunnen namelijk dagelijks variëren. Op het moment dat u definitief boekt, bekijken wij nogmaals het dan geldende tarief. Zodra u met dit dagtarief akkoord gaat, zetten wij de vluchten 24 uur voor dit tarief voor u in optie. Wij sturen u dan per omgaande digitaal de factuur, zodat u de aanbetaling in orde kunt maken. Na ontvangst van uw aanbetaling kunnen wij uw vliegtickets definitief bevestigen bij onze leverancier. De vliegtickets die Friendship Cruises voor u boekt zijn gebaseerd op de voordeligste klasse. Dit betekent dat de tickets non-refundable zijn, waardoor de tickets niet kosteloos gewijzigd kunnen worden. Annulering van de vliegtickets leidt tot annuleringskosten die kunnen oplopen tot de volledige ticketkosten. Bedragen voor vluchten zijn niet-restitueerbaar (geen geld terug). Mocht u een vliegticket wensen te boeken met gunstigere voorwaarden en meer vrijheid, dan maken wij dit graag voor u in orde. De prijs van het vliegticket zal derhalve vaak wel hoger zijn.

Reissom
14-daagse cruise over de Amazone
Vanaf 9.998,- p.p.

Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.

De reissom is per persoon en gebaseerd op een verblijf in een 2-pers. Suite (22 m²), gelegen op het Hoofddek.

Vertrekdata 2024
Prijs per persoon
07 januari
v.a. 9.998,-
18 februari
v.a. 9.998,-
10 & 24 maart
v.a. 9.998,-
28 april
v.a. 9.998,-
05 en 26 mei
v.a. 9.998,-
02, 16* en 23* juni
v.a. 9.998,-
07 en 28* juli
v.a. 10.498,-
04 augustus
v.a. 10.498,-
01, 22 en 29 september
v.a. 9.998,-
27 oktober
v.a. 9.998,-
17 en 24 november
v.a. 9.998,-
01 en 08 december
v.a. 9.998,-
15, 22 en 29 december
op aavraag
*) mogelijke toeslag i.v.m. lokale feestdagen
Toeslagen

Toeslagen 2023
De basisreissom vanaf € 9.898,- is p.p. en gebaseerd op een 2-pers. Suite (22 m²), Hoofddek.
Toeslag 2-pers. Upper Suite (22 m²), Bovendek: € 98,- p.p.
Toeslag 2-pers. Corner Suite (24 m²), Hoofddek: € 398,- p.p.
Toeslag 2-pers. Owners Suite (55 m²), Bovendek: € 998,- p.p.

Toeslagen 2024
De basisreissom vanaf € 9.998,- is p.p. en gebaseerd op een 2-pers. Suite (22 m²), Hoofddek.
Toeslag 2-pers. Upper Suite (22 m²), Bovendek: € 98,- p.p.
Toeslag 2-pers. Corner Suite (24 m²), Hoofddek: € 398,- p.p.
Toeslag 2-pers. Owners Suite (55 m²), Bovendek: € 998,- p.p.


* Toeslagen 2-pers. suites voor alleengebruik zijn op aanvraag.
* Voor actuele reisinformatie verwijzen wij u naar de pagina's van de gewenste vertrekdatum.

Inbegrepen

• 2-daags verblijf Lima met excursieprogramma (2 nachten, 5-sterren★★★★★ hotel Hilton Miraflores)
• 5-daagse cruise Nauta - Nauta (4 nachten, 5-sterren★★★★★ hotelschip)
• 1 hotelovernachting in Lima (5-sterren★★★★★ hotel Hilton Miraflores)
• 6-daags verblijf Heilige Vallei, Machu Picchu en Cusco met excursieprogramma
     2 nachten in 5-sterren★★★★★ hotel Tambo del Inka, A Luxury Collection Resort & Spa in de Heilige Vallei
     1 nacht in 5-sterren★★★★★ hotel Inkaterra Machu Picchu Pueblo in Aguas Calientes, nabij Machu Picchu
     2 nachten in 5-sterren★★★★★ hotel Palacio del Inka Cusco, A Luxury Collection Resort & Spa in Cusco
• Internationale vlucht Amsterdam - Lima - Amsterdam
• Binnenlandse vluchten Lima - Iquitos - Lima en Lima - Cusco - Lima
• Transfers luchthaven Lima - hotel - luchthaven Lima en luchthaven Iquitos - hotelschip - luchthaven Iquitos en luchthaven Lima - hotel - luchthaven en luchthaven Cusco - hotel - luchthaven Cusco
• Verzorging op basis van logies en ontbijt in de hotels in Lima, de Heilige Vallei, Aguas Calientes en Cusco
• Volpension verzorging aan boord tijdens de cruise
• Welkomstdrankje, welkomstdiner en afscheidsdiner
• Drankjes tijdens uw cruise: koffie, thee, mineraalwater, frisdrank, sappen, lokale bieren en tijdens het diner huiswijn
• Alle excursies in Lima, tijdens de cruise en in de Heilige Vallei, Machu Picchu en Cusco (inclusief entreegelden)
• Deskundige Engelstalige gidsen gedurende de gehele reis
• Entertainment in de vorm van onder meer lezingen en muziek
• Havengelden
• Individuele groepsreis in internationaal gezelschap aan boord. 

Niet inbegrepen

• Toeslagen voor andere type accommodaties
• Lunch en diner dag 1 en 2, lunch dag 3, lunch en diner dag 8, diner dag 9, lunch dag 10 en lunch en diner dag 11 en 12, lunch dag 13
• Drankjes (m.u.v. de genoemde drankjes tijdens uw cruise)
• Eventuele verhoogde brandstoftoeslag
• Eventuele Dollartoeslag
• Vliegticket o.b.v. de ingekochte klasse, zoals deze bekend was bij de calculatie van onze prijzen. Eventuele vlucht-, brandstof- en bagagetoeslagen voorbehouden.
Vaccinaties
• Verzekeringen
• 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen

• Fooien (richtlijn: totaal voor cruise $ 180,- p.p., gids ca. € 6,- p.p.p.d., chauffeur ca. € 1,- p.p.p.d.)
• Uitgaven van persoonlijke aard.

Voorwaarden

Mobiliteit
Wij wijzen u erop dat u over een normale basisconditie dient te beschikken en een goede mobiliteit noodzakelijk is. U dient gemakkelijk afstanden te kunnen lopen, trappen te kunnen nemen en zelfstandig op en af uw hotelschip te geraken. 
Het gebruik van een rollator/rolstoel aan boord van onze riviercruiseschepen is niet toegestaan, het meenemen hiervan is op aanvraag. Het aantal opvouwbare rollators/rolstoelen is per afvaart strikt gelimiteerd in verband met de veiligheid aan boord en het comfort voor de medereizigers. Alleen na schriftelijke goedkeuring en bevestiging kunt u de rollator/rolstoel meenemen. De bemanning parkeert deze voor u op het Zonnedek. Zodra u de wal op gaat, staat uw rollator/rolstoel gereed op de kade. Een elektrische rolstoel/scootmobiel is in het geheel niet toegestaan.
Excursie(s)(pakketten) kunnen niet vooraf geboekt worden i.c.m. gebruik rollator/rolstoel. 

 

Voorwaarden
Op deze reis zijn de ANVR- en SGR-voorwaarden van toepassing, evenals de Algemene Voorwaarden van Friendship Cruises zoals vermeld op deze website. Voor dit reisarrangement gelden afwijkende (aan)betalings- en annuleringsvoorwaarden. In een ‘reisvoorstel op maat’ informeren wij u over deze afwijkende (aan)betalings- en annuleringsvoorwaarden.
Kort samengevat:
- Na ontvangst van uw aanbetaling reserveren wij voor u de diverse reiselementen. Eventuele toeslagen tussen het moment van boeking en ontvangst van de aanbetaling worden aan u doorberekend.
- Als aanbetaling betaalt u de volledige kosten die ook Friendship Cruises bij boeking direct aan haar partners dient te voldoen. Dit betreft de aanbetaling op uw cruisetickets en alle non-refundable reiselementen.
- De restantbetaling voldoet u 91 dagen voor vertrek.
- Indien u onverhoopt de reis dient te annuleren, bent u de volgende bedragen aan Friendship Cruises verschuldigd:
> Moment van definitieve boeking tot 91 dagen voor vertrek: bedrag van de aanbetaling.
> Vanaf 91 dagen voor vertrek: totale reissom.
Annuleringstermijn touroperator 20 dagen voor vertrek. Wijzigingen in vlucht- en vaarschema en excursieprogramma om nautische, veiligheids-, volksgezondheids- en/of organisatorische redenen voorbehouden. Voor elke excursie is een minimum aantal deelnemers vereist. Inhoud excursies onder voorbehoud.

Tarieven en voorwaarden vliegtickets
Vliegtickets zijn beschikbaar in diverse klassen. In elke klasse gelden verschillende voorwaarden en tarieven. Bij het berekenen van onze verkoopprijzen gaan wij uit van de prijzen voor de vliegtickets zoals deze op dat moment beschikbaar zijn. Wij zijn gerechtigd om eventuele vlucht-, brandstof- en bagagetoeslagen door te berekenen indien de vliegtickets niet meer voor ditzelfde tarief boekbaar zijn als de tarieven die ons bij de calculatie van de prijzen bekend waren. De tarieven kunnen namelijk dagelijks variëren. Op het moment dat u definitief boekt, bekijken wij nogmaals het dan geldende tarief. Zodra u met dit dagtarief akkoord gaat, zetten wij de vluchten 24 uur voor dit tarief voor u in optie. Wij sturen u dan per omgaande digitaal de factuur, zodat u de aanbetaling in orde kunt maken. Na ontvangst van uw aanbetaling kunnen wij uw vliegtickets definitief bevestigen bij onze leverancier. De vliegtickets die Friendship Cruises voor u boekt zijn gebaseerd op de voordeligste klasse. Dit betekent dat de tickets non-refundable zijn, waardoor de tickets niet kosteloos gewijzigd kunnen worden. Annulering van de vliegtickets leidt tot annuleringskosten die kunnen oplopen tot de volledige ticketkosten. Bedragen voor vluchten zijn niet-restitueerbaar (geen geld terug). Mocht u een vliegticket wensen te boeken met gunstigere voorwaarden en meer vrijheid, dan maken wij dit graag voor u in orde. De prijs van het vliegticket zal derhalve vaak wel hoger zijn.

CTA Blok_Friendship_Hilde
Wij staan voor u klaar
Onze Travel Consultants geven u graag advies

Neem contact met ons op voor meer informatie over onze riviercruises en onze luxe hotelschepen.

 

Bel +31 (0)88 - 13 07 300
Brochure Destin Riviercruises_Vooruitblik 2025_MU
Luxe brochure
De mooiste riviercruises in Europa en wereldwijd
  • Vooruitblik op ons aanbod riviercruises 2025
  • 5-sterren luxe hotelschepen
  • Gratis bij u thuisbezorgd 
Brochure aanvragen

Vergelijkbare reizen

Bekijk ook onze andere luxe riviercruises