Bel ons
Menu
Sluit
Bel ons
Menu
Sluit
Mekong Navigator Exterior3
Home
Reisaanbod
Riviercruises
Cruisen over de Mekong: Vietnam & Cambodja

Ontdek het leven
langs de Mekong

riviercruises

Cruisen over de Mekong: Vietnam & Cambodja

Tijdens deze unieke cruise van Siem Reap naar Saigon voert de Mekong u door delen van het voormalige rijk Indochina: Vietnam en Cambodja. 

3-daags verblijf Siem Reap
Cambodjaanse hoofdstad Phnom Penh en de ‘Killing Fields’
Volgend vertrek
22-08-2024
+6 vertrekdata
Reisduur
14 dagen
Vertrekpunt
Amsterdam Schiphol
Schip
HS Mekong Navigator *****
Destin
Vanaf 5.198,-
Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.
Brochure aanvragen Brochure aanvragen
Navigatie
Unieke belevenis Vaarschema Excursies Riviercruiseschip Prijsinformatie
Brochure aanvragen Brochure aanvragen

Deze reis is een unieke belevenis

Tijdens deze unieke cruise voert de Mekong u door delen van het voormalige rijk Indochina: Vietnam en Cambodja. Vanaf uw hotelschip Mekong Navigator, 5-sterren✭✭✭✭✭ luxe geniet u van de kleurrijke panorama’s. Vietnamezen en Cambodjanen varen met hun bootjes met groente en fruit zwaaiend langs. Heel even bent u onderdeel van het leven op deze bijzondere rivier, de Mekong. Deze cruise verbindt op luxe en comfortabele wijze de drie belangrijkste bestemmingen van deze landen. Tijdens de cruise bezoekt u, naast de vele andere bezienswaardige dorpjes en steden, Phnom Penh, de hoofdstad van Cambodja met haar indrukwekkende verleden. Tevens brengt u een meerdaags bezoek aan Saigon, tegenwoordig Ho Chi Minhstad genoemd. Ook ontdekt u Siem Reap, van waar u de ‘heilige stad’ Angkor bezoekt. De indrukwekkende tempelcomplexen, die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staan, vormen een waar hoogtepunt tijdens uw reis.

Riviercruise over de Mekong
Lokale markt
Riviercruise over de Mekong
Mekong
Riviercruise over de Mekong
Monniken
Mekong Navigator Exterior5
Mekong Navigator
Riviercruise over de Mekong
Siem Reap
Riviercruise over de Mekong
Killing Fields, Phnom Penh
Riviercruise over de Mekong
Killing Fields, Phnom Penh
Riviercruise over de Mekong
Koninklijk Paleis, Phnom Penh
Angkor Wat - monnik
Monnik
Riviercruise over de Mekong
Mekong
Riviercruise over de Mekong
Cambodja
Riviercruise over de Mekong
Tonle Sap
Riviercruise over de Mekong
Mekong
Riviercruise over de Mekong
Cu Chi tunnels, Ho Chi Minh
Riviercruise over de Mekong
Tuk-Tuk
Veeg naar links

De parels van de Mekong

• Siem Reap en de tempelcomplexen van Angkor
• Wat Chong Koh met traditionele Boeddhistische 'waterzegening’
• Lokale school in Opopel
• Cambodjaanse hoofdstad Phnom Penh en de ‘Killing Fields’
• Het weversdorp op Long Khanh Island en het groene dorp My An Hung
• Schilderachtig Sa Dec en Cai Be met Sampan-bootje
• Saigon en de Vietcong Cu Chi tunnels

Vaarschema

Uw route in beeld

Routekaartje Cruise over de Mekong

Dag 1 - Amsterdam – Siem Reap

Per lijndienstvlucht vanaf Amsterdam met een overstap naar Siem Reap. 

Dag 2 - Aankomst Siem Reap

Aankomst in Siem Reap en transfer naar uw 5-sterren***** hotel FCC Angkor en check-in. ’s Avonds geniet u in een lokaal restaurant van een heerlijk diner en Apsare dance show, als welkom en eerste kennismaking met de Cambodjaanse keuken.

Riviercruise over de Mekong

Dag 3 - Siem Reap

Vandaag ontdekt u verschillende tempelcomplexen rond Siem Reap, erfgoed van een uitermate complexe beschaving van de 8e tot de 13e eeuw, een waar hoogtepunt tijdens uw reis. U bezoekt onder andere de tempels Angkor Thom, met de Tempelberg van Bayon, de 172 gezichten van Boeddha en het terras van de olifanten en Koning Lépreux; de Ta Prohm tempels en het bekendste tempelcomplex Angkor Wat, eeuwen beschermd en onontdekt bewaard gebleven door de dichte bossen. Angkor Wat is het grootste religieuze bouwwerk ter wereld. De tempel wordt weerspiegeld in de moerassige gracht die het complex omringt.

Angkor wat

Dag 4 - Siem Reap – Kampong Cham (inscheping)

’s Morgens koopt u uw souvenirs bij de ateliers van de ‘Artisans d’Angkor’, waar de Khmer-identiteit behouden is gebleven op het gebied van beeldhouwwerk in hout en steen. U reist vanuit Siem Reap naar Kampong Cham voor de inscheping aan boord van uw hotelschip. Deze transfer vertrekt om 11:00 uur en aan het einde van de middag arriveert u bij uw hotelschip. Onderweg wordt er gestopt voor de lunch. U wordt aan boord hartelijk welkom geheten en de bemanning zal aan u worden voorgesteld, alvorens het welkomstdiner aanvangt. De trossen gaan los en we varen stroomopwaarts.

Het Tonlé Sap-meer is doorgaans twee meter diep. Dit is lager dan de diepgang van de (meeste) hotelschepen. Om deze reden wordt er slechts in uitzonderlijke gevallen helemaal vanaf Siem Reap gevaren. Alleen bij een hoge waterstand van het Tonlé Sap-meer is het traject Siem Reap – Kampong Cham of vice versa realiseerbaar. Tijdens de regentijd, september – oktober, is de waterstand in de Mekong namelijk zo hoog dat het water vanuit de Mekong via de rivier het Tonlé Sap-meer instroomt. Het meer wordt dan tijdelijk het grootste zoetwatermeer in Zuidoost-Azië. Het overgrote deel van het jaar is het meer echter niet bevaarbaar en in- of ontscheept u in Kampong Cham. Vanuit Siem Reap wordt u per minibus naar Kampong Cham gebracht. De realisatie van het vaarschema is te allen tijde afhankelijk van nautische omstandigheden. Bij lage dan wel hoge waterstanden wordt het vaarschema aangepast.

 

Riviercruise over de Mekong

Dag 5 - Opopel – Koh Oknha Tei – Phnom Penh

Vanmorgen bezoekt u het charmante dorpje Opopel, met zijn paalwoningen en grazende koeien die genieten in de schaduw van de bananenbomen. Een van de families zal u meer vertellen over het dagelijkse leven in Opopel en in het schooltje krijgt u een indruk van een typische Cambodjaanse schooldag. Wanneer u door het dorpje wandelt, heeft u het gevoel dat de tijd er stil heeft gestaan. 

Na een voortreffelijke lunch aan boord staat een bezoek aan het landelijk gelegen eiland Koh Ohnha Tei, middenin de Mekong rivier, op het programma. De lokale gemeenschap bestaat voornamelijk uit kleine boerderijen die rietsuiker, mais, cassave en bananen verbouwen. 
Hierna brengt u een bezoek aan de kleurrijke tempel Wat Chong Koh. Hier ziet u mogelijk ook kinderen in de gewaden van de monniken. Veel Cambodjanen verblijven gedurende hun leven voor korte of langere tijd in het klooster, als onderdeel van de opvoeding. In tegenstelling tot kloosters en tempels in andere landen, betekent het toetreden tot de orde in Cambodja geen levenslange verbintenis. Bij de tempel ontvangt u van een van de monniken een waterzegening, welke een blijvende indruk op u zal achterlaten. 
Tot slot reist u per tuk tuk naar een dorp dat bekend staat om het weven van zijde. U leert meer over dit proces en ziet de prachtigste creaties. 

Aan het einde van de middag vertrekt de Mekong Navigator om koers te zetten richting Phnom Penh, waar laat in de avond zal worden afgemeerd.

Mekong Navigator Exterior8

Dag 6 - Phnom Penh

Het programma van deze ochtend staat in het teken van de zwartste bladzijde uit de Cambodjaanse geschiedenis. Na een mooie rit van 45 minuten per touringcar komt u aan bij de Choeung Ek Killing Fields.
U kunt over de ‘velden des doods’ lopen waar het regime van de Rode Khmer duizenden leden en familieleden van de Tuol Sleng hogeschool heeft vermoord en achtergelaten. Het kleine maar indrukwekkende museum en het monument zijn absoluut het bekijken waard. U leert meer over de gruweldaden die hier plaatsvonden.
Als laatste maakt u een tour door de voormalige Tuol Sleng hogeschool, die tijdens het regime van de Rode Khmer dienst deed als gevangenis en martelkamer. Een excursie die zeker veel indruk op u zal maken. 

Na de lunch aan boord heeft u de middag ter vrije besteding in Phnom Penh. Ontdek de stad op eigen gelegenheid of neem de tijd om te winkelen. Voor dit laatste kunt u gebruikmaken van de inbegrepen shuttle service van het schip naar de centrale markt van Phnom Penh. De Mekong Navigator blijft vannacht afgemeerd liggen in Phnom Penh.

Riviercruise over de Mekong

Dag 7 - Phnom Penh

Na het ontbijt aan boord staan er persoonlijke chauffeurs met een tuk-tuk voor u klaar bij het schip voor een enerverende tour door de stad Phnom Penh. U rijdt langs de rivier naar het Koninklijk Paleis. Hier maakt u een ontspannen wandeling over het complex. U bekijkt de Troonzaal en het Maanlicht Paviljoen alsook de beroemde Zilveren Pagode, waar u de Cambodjaanse Emerald Boeddha en de Maitreya Boeddha bedekt met meer dan 9.000 diamanten vindt.

De tuk-tuks wachten bij de entree op u om u verder te brengen naar het openlucht nationaal museum met de grootste collectie voorwerpen van voor en uit het Angkor-tijdperk. De voorwerpen zijn deels opgegraven in Angkor Wat in Siem Reap maar komen ook uit andere gebieden rond Cambodja.

Eenmaal terug bij het schip heeft u de middag ter vrije besteding. Voorafgaand aan het diner verzamelt u zich op het Zonnedek voor een Cambodjaans cultureel optreden met onder meer (Apsara) dans. Ook vannacht blijft de Mekong Navigator afgemeerd liggen in Phnom Penh. Dit biedt u de mogelijkheid om de avond door te brengen in een van de levendige bars en / of restaurants in de stad.

Optionele excursie zijdedorp
Stap aan boord van een lokale boot en vaar circa 40 minuten over de Tonle Sap rivier terug naar de Mekong, waar zich het gebied bevindt dat bekendstaat om de zijdeweverij. Er wordt u uitvoerig verteld over het gehele proces van het grootbrengen van de zijderupsen tot het weven van de schitterende zijdeproducten zoals sarongs. U vaart dezelfde route terug naar de Mekong Navigator. Tijdens zonsondergang passeert u Sisowath Quay en het Koninklijk Paleis. Een prachtige afsluiting van de dag.

Phnom Penh-boulevard langs rivier

Dag 8 - Cruisedag en grensovergang met Vietnam

Vanmorgen verlaat u Phnom Penh en vaart de Mekong Navigator stroomafwaarts naar de grens tussen Cambodja en Vietnam. Geniet van de ontspannen vaartocht en de prachtige omgeving langs de Mekong. Aan boord worden er enkele culturele activiteiten georganiseerd. Rond het avonduur bereikt u de grens, waar het schip gedurende de nacht afgemeerd zal liggen.

Rivier Mekong

Dag 9 - Long Khanh Island – My An Hung

Vroeg in de ochtend zullen we de grens passeren en doorvaren naar Long Khanh Island, waar we na het ontbijt zullen afmeren. Per sampan-boot gaat u naar het lokale eilanddorpje Hong Ngu, niet ver van de grens tussen Cambodja en Vietnam. In Hong Ngu wordt een groot aantal van de traditionele Khmer sjaals gemaakt die worden geëxporteerd naar Cambodja. In diverse huizen kunt u het weefproces aanschouwen. Overal wordt dit ambacht uitgeoefend. Sommige dorpelingen zijn daarnaast borduurkunstenaars. Ze stellen hun werken in en rond hun huis tentoon. De vriendelijkheid en gastvrijheid van de bewoners zal u een warm gevoel geven. Alvorens u terugkeert naar de sampan-boten maakt u een wandeling over het altijdgroene eiland en heeft u een indrukwekkende ontmoeting met een oorlogsveteraan.

Aan het einde van de morgen gaan de trossen los en zet de Mekong Navigator koers richting My An Hung. Na de lunch arriveert u hier aan het begin van de middag. De sampans brengen u naar het groene dorp My An Hung. My An Hung is een typisch boerendorp aan de Mekongdelta. U wandelt door het dorp, maakt kennis met de lokale bevolking en geniet van een heerlijke verse kokosnoot in een tuin. Een lokale familie zal u ook zeker uitnodigen voor heerlijke kop honing thee en vers fruit terwijl u geniet van de ‘don ca tai tu’ muziek gevolgd door een indrukwekkende VOVINAM Vietnam Martial Kunst show uitgevoerd door tieners uit het dorp. 

Riviercruise over de Mekong

Dag 10 - Sa Dec – Cai Be – My Tho

Bij aankomst in Sa Dec liggen de sampan-boten voor u gereed voor een pittoreske tocht door de smalle zijrivieren van de Mekong. U ziet vanaf het water hoe het dagelijkse leven van de dorpelingen eruit ziet. Dan arriveert u in de historische stad Sa Dec. U maakt een stop bij de Cao Dai tempel. Of u de tempel ook daadwerkelijk kunt bezoeken is afhankelijk van de waterstand en de te bereiken aanlegplaats. In Sa Dec ontmoette de bekende Franse schrijfster Marguerite Duras haar Vietnamees-Chinese vriend Huynh Thuy, die haar inspireerde de klassieker ‘L’Amant’ te schrijven. U bezoekt het ouderlijk huis van Huynh Thuy en komt meer over het interessante verhaal achter de klassieke novelle te weten. Vervolgens bekijkt u de Chinese tempel Kien An Cung die is gebouwd ter ere van de familie van Huynh Thuy. De wandeling door de stad brengt u verder langs de markt. U zult intense beelden, geluiden en geuren ervaren. Er zijn prachtige foto’s te maken van de kleurrijke verse vlees- en visproducten.

Vanmiddag stapt u aan boord van een roeiboot, met roeier, voor een tocht door de zijkanalen van de Mekong. Onderweg kunt u genieten van de prachtige omgeving. 
Na deze ontspannen tocht stapt u over op de sampans om een traditionele rijstfabriek te bezoeken. Hier worden door ambachtslieden rijstpapier, rijstwijn en gepofte rijst geproduceerd. Ook vindt u er leuke souvenirs waaronder olieschilderingen.

Vanavond legt de Mekong Navigator het laatste traject af naar My Tho. Ondertussen geniet u aan boord van de afscheidsbijeenkomst en het Vietnamese afscheidsdiner.

Cai Be roeiboot

Dag 11 - My Tho (ontscheping) – Saigon

Na het ontbijt aan boord neemt u afscheid van de bemanning en ontscheept u in My Tho, het hart van de Mekongdelta.

Om 08.30 vertrekt u vanaf het schip voor uw transfer van circa negentig minuten (onder voorbehoud van wijzigingen) naar Saigon, waar u verblijft in het prachtige 5-sterren***** hotel Sofitel Plaza.

Vanmiddag kunt u voor het eerst kennismaken met Saigon, de grootste stad van Vietnam. Tijdens een korte tour bezichtigt u het Herenigingspaleis, het presidentieel paleis ten tijde van de Vietnamoorlog. Ook passeert u de Notre Dame kathedraal en het Centrale Postkantoor, beide gebouwd in de klassieke Frans-koloniale architectuur. U eindigt de tour bij de kleurrijke Ben Tanh markt, waar u versteld zult staan van het rijke assortiment aan exotische producten.

Riviercruise over de Mekong

Dag 12 - Saigon

Vanmorgen bezoekt u het tunnelcomplex Cu Chi, een netwerk van zo’n 250 kilometer aan ondergrondse tunnels. Op deze manier verplaatsten de Vietcong zich onder de mijnenvelden in de jungle, hielden zij onderling contact, vervoerden zij allerlei producten en konden ze verrassingsaanvallen uitvoeren op de Amerikanen. Na de lunch in een lokaal restaurant keert u terug naar Saigon. De middag is ter vrije besteding. 

Riviercruise over de Mekong

Dag 13 - Saigon – Amsterdam

U wordt naar de luchthaven van Saigon gebracht en vliegt, met een overstap, terug naar Amsterdam.

Mekong, Monniken

Dag 14 - Amsterdam

Aankomst in Amsterdam. Alweer het einde van een indrukwekkende reis naar Vietnam & Cambodja, het voormalige koloniale rijk Indochina. 

* De in bovenstaand programma genoemde excursies zijn inbegrepen in de reissom. Het definitieve (excursie)programma is afhankelijk en onder voorbehoud van uw vluchtschema en nautische en organisatorische redenen.

Toon meer
Toon minder

Excursies

Een riviercruise is de meest comfortabele manier om nieuwe landen, culturen en mensen te leren kennen. Friendship Cruises biedt u dan ook de mogelijkheid om deel te nemen aan interessante excursies. Van stadswandelingen door indrukwekkende hoofdsteden tot bezoeken aan pittoreske historische dorpjes of boeiende musea, ontdekkingstochten in de natuur en culinaire verrassingen uit de regio, elk uitstapje is uniek en onvergetelijk! De belevenis is elke dag weer anders. Ervaren lokale gidsen nemen u maar al te graag mee en delen vol oprecht enthousiasme hun grenzeloze kennis van de streek. Zo proeft u de sfeer en cultuur in optima forma. Hieronder vindt u een overzicht van de excursies die u kunt maken tijdens deze cruise.

 

Alle excursies tijdens uw reis zijn inbegrepen, evenals de entreegelden. De excursies worden begeleid door een deskundige Engelssprekende lokale gids. Het vervoer tijdens de excursies is per airconditioned minibus of met lokale vervoersmiddelen.

Onder het kopje ‘Vaarschema’ vindt u een uitgebreide dag-tot-dag-beschrijving van het programma van deze reis. In de beschrijving zijn tevens de excursies opgenomen die u op die dag zult gaan maken. Graag geven wij u nog een korte opsomming van de uitstapjes waaraan u kunt deelnemen.

• Siem Reap en de tempelcomplexen van Angkor
• Wat Chong Koh met traditionele Boeddhistische 'waterzegening’
• Lokale school in Opopel
• Cambodjaanse hoofdstad Phnom Penh en de ‘Killing Fields’
• Het weversdorp op Long Khanh Island en het groene dorp My An Hung
• Schilderachtig Sa Dec en Cai Be met Sampan-bootje
• Saigon en de Vietcong Cu Chi tunnels

Het programma tijdens de reis is om nautische en organisatorische redenen voorbehouden. Het programma kan bijvoorbeeld vanwege hoge of lage waterstanden aangepast worden. Dit betekent dat bepaalde uitstapjes op een ander tijdstip kunnen worden uitgevoerd of dat er een alternatief programma wordt aangeboden. De kapitein is, in verband met de veiligheid, bevoegd de beslissingen met betrekking tot het vaarschema en het bijbehorende programma te nemen en u daar aan boord over te informeren. U kunt er vanzelfsprekend vanuit gaan dat de beslissingen altijd in het belang van onze passagiers worden genomen, waarbij de veiligheid en het comfort van onze passagiers voorop staat. 

Nationale feestdagen
Tijdens nationale feestdagen kan het excursieprogramma afwijken van het programma dat op onze website www.friendshipcruises.nl gepubliceerd staat. Zo kunnen de openbare gebouwen, musea en andere te bezoeken locaties tijdelijk gesloten zijn of beperkt toegankelijk zijn in verband met gewijzigde of beperkte openingstijden. Ook kan het voorkomen dat lokale markten kleiner zijn dan gewoonlijk, of die dag geheel niet plaatsvinden. In Cambodja is dit in het bijzonder het geval tijdens het Khmer Nieuwjaarsfeest op 13, 14 en 15 april 2024. In Vietnam is dit in het bijzonder het geval tijdens het Tet festival op 08, 09 en 10 februari 2024. Veel mensen vieren deze feesten met hun familie in de kleinere dorpen. Hierdoor is het in de steden rustiger.

Nationale feestdagen verschillen per land. Via onderstaande link(s) informeren wij u in algemene zin over de data van nationale feestdagen. Dan kunt u bij het kiezen van de reisdatum hier rekening mee houden.

http://www.officeholidays.com/countries/vietnam/index.php
http://www.officeholidays.com/countries/cambodia/index.php 

https://vnembassy-thehague.mofa.gov.vn/en-us/Pages/default.aspx

http://vietnamtourism.com 
http://www.tourismcambodia.com

Klimaat
Voor meer informatie over het klimaat van Vietnam en Cambodja verwijzen wij u graag naar 
https://klimaatinfo.nl/klimaat/vietnam/ 
https://klimaatinfo.nl/klimaat/cambodja/ 

Reisdocumenten
Meer informatie over de benodigde reisdocumenten vindt u op: https://www.destintravel.nl/ontdek-destin/friendship-riviercruises/visum-en-paspoort  

Reisvaccinaties
Meer informatie over reisvaccinaties vindt u op: https://www.destintravel.nl/ontdek-destin/friendship-riviercruises/vaccinaties  

Lees meer
Lees minder

Riviercruiseschip Mekong Navigator

Hotelschip Mekong Navigator draagt met trots haar vijf sterren. Het schip biedt haar passagiers alle grandeur en weelde die zij aan boord van zo’n luxe en bijzonder riviercruiseschip mogen verwachten. Het belooft een unieke cruise te worden aan boord van de Mekong Navigator, een reis om nooit te vergeten! De bemanning, bestaande uit ca. 40 leden, staat dag in dag uit voor u klaar om uw verblijf zo comfortabel mogelijk te maken. In het luxe panoramarestaurant van hotelschip Mekong Navigator geniet u van de uitstekende volpension verzorging en de voortreffelijke diners met oriëntaalse specialiteiten. U maakt uw Mekong cruise met een internationaal gezelschap. Het riviercruiseschip Mekong Navigator biedt plaats aan 68 passagiers.

Mekong Navigator Exterior6
Mekong Navigator
Receptie Mekong Navigator
Receptie
Lobby Mekong Navigator
Lobby
Mekong Navigator Le Salon
Sfeervolle salon
Mekong Navigator Le Salon 2
Sfeervolle salon
Mekong Navigator Le Marche restaurant
Luxe restaurant
Mekong Navigator Grande Suite
Grande suite (54m²) met veranda, Orchideedek
Mekong Navigator Signature Suite
Signature suite (27m²) met balkon, Orchideedek
Mekong Navigator Vista Suite1
Vista suite (26m²) met Frans balkon, Lotusdek
Mekong Navigator Superior Suite1
Superior Suite (25m²) met kleine ronde vensters die niet geopend kunnen worden, Jasminedek
Mekong Navigator Service
Uitstekende verzorging aan boord
Mekong Navigator_Bibliotheek
Bibliotheek
Mekong Navigator_Gym
Fitness
Mekong Navigator Sun Deck1
Ontspannen op het Zonnedek
Veeg naar links

Prijsinformatie

Reissom
Toeslagen
Inbegrepen
Niet inbegrepen
Voorwaarden
14-daagse cruise over de Mekong
Vanaf 5.198,- p.p.

Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.

De reissom is p.p. en gebaseerd op een 2-pers. Superior Suite van de Mekong Navigator, gelegen op het Jasminedek.

De volgende vertrekdata zijn op aanvraag boekbaar. Neem telefonisch contact met ons op
088-13 07 300 of stuur een email naar friendship@destintravel.nl. Deze reis is naar wens uit te breiden met extra hotelovernachtingen voorafgaand aan of na uw cruise.

Vertrekdata 2024
Prijs per persoon
08 februari
v.a 5.698
04 april
v.a. 5.198
19 september
v.a. 5.198
14 november
v.a. 6.298
26 december
v.a. 6.498
Vertrekdata 2025
Prijs per persoon
23 januari
v.a. 6.298
20 februari
v.a. 6.298

De reissom is p.p. en gebaseerd op een 2-pers. Superior Suite van de Mekong Navigator, gelegen op het Jasminedek.

Basisreissom Mekong Navigator*****

Laagseizoen: € 4.998,-

Hoogseizoen: € 5.698,-

Toeslagen p.p. t/m maart 2024

   

2-pers. Vista Suite (26 m²)

 € 398,-

 € 498,-

 2-pers. Signature Suite (27 m²)

 € 698,-

 € 898,-

 2-pers. Prestige Suite (36 m²)

 € 998,-

 € 1.598,-

 2-pers. Grande Suite (54 m²)

 € 1.798,-

 € 2.498,-

Basisreissom Mekong Navigator*****

Laagseizoen: € 5.198,-

Hoogseizoen: € 6.298,-/6.498,-

Toeslagen p.p. v/a april 2024

   

2-pers. Vista Suite (26 m²)

 € 398,-

 € 498,-

 2-pers. Signature Suite (27 m²)

 € 698,-

 € 1.198,-

 2-pers. Prestige Suite (36 m²)

 € 1.198,-

 € 1.798,-

 2-pers. Grande Suite (54 m²)

 € 1.798,-

 € 2.798,-


Toeslagen 2-pers. suites voor alleengebruik op aanvraag.

• 3-daags verblijf Siem Reap met excursieprogramma op dag 2 (2 nachten, 5-sterren★★★★★ hotel FCC Angkor) 
• 8-daagse cruise Kampong Cham - My Tho of v.v. (7 nachten, 5-sterren★★★★★ hotelschip) 
• 3-daags verblijf Saigon (Ho Chi Minhstad) met excursieprogramma op dag 2 (2 nachten, 5-sterren★★★★★ hotel Sofitel Plaza) 
• Transfers luchthaven - hotel Siem Reap - hotelschip - hotel Saigon (Ho Chi Minhstad) - luchthaven of v.v. 
• Internationale vlucht met overstap Amsterdam - Cambodja / Vietnam - Amsterdam of v.v. 
• Verzorging op basis van logies en ontbijt in Siem Reap 
• Volpension verzorging aan boord tijdens de cruise 
• Champagne welkomstreceptie, welkomstdiner, afscheidsreceptie en afscheidsdiner 
• Drankjes aan boord: koffie, thee, frisdrank, lokale bieren en lokale sterke dranken, alsmede wijn tijdens lunch en diner 
• Dagelijkse cocktail tijdens zonsondergang 
• Verzorging op basis van logies en ontbijt in Saigon (Ho Chi Minhstad) 
• Alle excursies in Siem Reap, Saigon (Ho Chi Minhstad) en tijdens de cruise inbegrepen (inclusief entreegelden) 
• Deskundige gidsen gedurende de gehele reis 
• Culturele optredens en kalligrafie demonstratie 
• Gratis Wi-Fi aan boord 
• Havengelden 
• Fooien voor de cruise 
• Individuele groepsreis in internationaal gezelschap aan boord. 

• Toeslagen voor andere type accommodaties
• Lunch dag 2, diner dag 3, lunch dag 4, lunch en diner dag 11, diner dag 12, lunch en diner dag 13
• Drankjes (m.u.v. de genoemde drankjes tijdens uw cruise) 
• Eventuele verhoogde brandstoftoeslag 
• Eventuele Dollartoeslag
• Vliegticket o.b.v. de ingekochte klasse, zoals deze bekend was bij de calculatie van onze prijzen. Eventuele vlucht-, brandstof- en bagagetoeslagen voorbehouden
Visumkosten 
Vaccinaties
• Verzekeringen
• 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen
• Fooien voor lokale gidsen en chauffeurs (richtlijn: gids ca. € 1,50 p.p.p.d., chauffeur ca. € 1,- p.p.p.d.)
• Uitgaven van persoonlijke aard.

Mobiliteit
Wij wijzen u erop dat u over een normale basisconditie dient te beschikken en een goede mobiliteit noodzakelijk is. U dient gemakkelijk afstanden te kunnen lopen, trappen te kunnen nemen en zelfstandig op en af uw hotelschip te geraken. 
Het gebruik van een rollator/rolstoel aan boord van onze riviercruiseschepen is niet toegestaan, het meenemen hiervan is op aanvraag. Het aantal opvouwbare rollators/rolstoelen is per afvaart strikt gelimiteerd in verband met de veiligheid aan boord en het comfort voor de medereizigers. Alleen na schriftelijke goedkeuring en bevestiging kunt u de rollator/rolstoel meenemen. De bemanning parkeert deze voor u op het Zonnedek. Zodra u de wal op gaat, staat uw rollator/rolstoel gereed op de kade. Een elektrische rolstoel/scootmobiel is in het geheel niet toegestaan.
Excursie(s)(pakketten) kunnen niet vooraf geboekt worden i.c.m. gebruik rollator/rolstoel. 

Voorwaarden
Op deze reis zijn de ANVR- en SGR-voorwaarden van toepassing, evenals de Algemene Voorwaarden van Friendship Cruises zoals vermeld op deze website. Voor dit reisarrangement gelden afwijkende (aan)betalings en annuleringsvoorwaarden. In een ‘reisvoorstel op maat’ informeren wij u over deze afwijkende (aan)betalings- en annuleringsvoorwaarden. 
Kort samengevat: 
- Na ontvangst van uw aanbetaling reserveren wij voor u de diverse reiselementen. Eventuele toeslagen tussen het moment van boeking en ontvangst van de aanbetaling worden aan u doorberekend. 
- Als aanbetaling betaalt u de volledige kosten die ook Friendship Cruises bij boeking direct aan haar partners dient te voldoen. Dit betreft de aanbetaling op uw cruisetickets en alle non-refundable reiselementen. 
- De restantbetaling voldoet u 91 dagen voor vertrek. 
- Indien u onverhoopt de reis dient te annuleren, bent u de volgende bedragen aan Friendship Cruises verschuldigd: 
> Moment van definitieve boeking tot 91 dagen voor vertrek: bedrag van de aanbetaling. 
> Vanaf 91 dagen voor vertrek: totale reissom.
Annuleringstermijn touroperator 20 dagen voor vertrek. Wijzigingen in vlucht- en vaarroute, vaarschema en/of excursieprogramma om nautische, veiligheids-, volksgezondheids- en/of organisatorische redenen voorbehouden. Voor elke excursie is een minimum aantal deelnemers vereist. Inhoud excursies onder voorbehoud.

Tarieven en voorwaarden vliegtickets
Vliegtickets zijn beschikbaar in diverse klassen. In elke klasse gelden verschillende voorwaarden en tarieven. Bij het berekenen van onze verkoopprijzen gaan wij uit van de prijzen voor de vliegtickets zoals deze op dat moment beschikbaar zijn. Wij zijn gerechtigd om eventuele vlucht-, brandstof- en bagagetoeslagen door te berekenen indien de vliegtickets niet meer voor ditzelfde tarief boekbaar zijn als de tarieven die ons bij de calculatie van de prijzen bekend waren. De tarieven kunnen namelijk dagelijks variëren. Op het moment dat u definitief boekt, bekijken wij nogmaals het dan geldende tarief. Zodra u met dit dagtarief akkoord gaat, zetten wij de vluchten 24 uur voor dit tarief voor u in optie. Wij sturen u dan per omgaande digitaal de factuur, zodat u de aanbetaling in orde kunt maken. Na ontvangst van uw aanbetaling kunnen wij uw vliegtickets definitief bevestigen bij onze leverancier. De vliegtickets die Friendship Cruises voor u boekt zijn gebaseerd op de voordeligste klasse. Dit betekent dat de tickets non-refundable zijn, waardoor de tickets niet kosteloos gewijzigd kunnen worden. Annulering van de vliegtickets leidt tot annuleringskosten die kunnen oplopen tot de volledige ticketkosten. Bedragen voor vluchten zijn niet-restitueerbaar (geen geld terug). Mocht u een vliegticket wensen te boeken met gunstigere voorwaarden en meer vrijheid, dan maken wij dit graag voor u in orde. De prijs van het vliegticket zal derhalve vaak wel hoger zijn.

Reissom
14-daagse cruise over de Mekong
Vanaf 5.198,- p.p.

Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.

De reissom is p.p. en gebaseerd op een 2-pers. Superior Suite van de Mekong Navigator, gelegen op het Jasminedek.

De volgende vertrekdata zijn op aanvraag boekbaar. Neem telefonisch contact met ons op
088-13 07 300 of stuur een email naar friendship@destintravel.nl. Deze reis is naar wens uit te breiden met extra hotelovernachtingen voorafgaand aan of na uw cruise.

Vertrekdata 2024
Prijs per persoon
08 februari
v.a 5.698
04 april
v.a. 5.198
19 september
v.a. 5.198
14 november
v.a. 6.298
26 december
v.a. 6.498
Vertrekdata 2025
Prijs per persoon
23 januari
v.a. 6.298
20 februari
v.a. 6.298
Toeslagen

De reissom is p.p. en gebaseerd op een 2-pers. Superior Suite van de Mekong Navigator, gelegen op het Jasminedek.

Basisreissom Mekong Navigator*****

Laagseizoen: € 4.998,-

Hoogseizoen: € 5.698,-

Toeslagen p.p. t/m maart 2024

   

2-pers. Vista Suite (26 m²)

 € 398,-

 € 498,-

 2-pers. Signature Suite (27 m²)

 € 698,-

 € 898,-

 2-pers. Prestige Suite (36 m²)

 € 998,-

 € 1.598,-

 2-pers. Grande Suite (54 m²)

 € 1.798,-

 € 2.498,-

Basisreissom Mekong Navigator*****

Laagseizoen: € 5.198,-

Hoogseizoen: € 6.298,-/6.498,-

Toeslagen p.p. v/a april 2024

   

2-pers. Vista Suite (26 m²)

 € 398,-

 € 498,-

 2-pers. Signature Suite (27 m²)

 € 698,-

 € 1.198,-

 2-pers. Prestige Suite (36 m²)

 € 1.198,-

 € 1.798,-

 2-pers. Grande Suite (54 m²)

 € 1.798,-

 € 2.798,-


Toeslagen 2-pers. suites voor alleengebruik op aanvraag.

Inbegrepen

• 3-daags verblijf Siem Reap met excursieprogramma op dag 2 (2 nachten, 5-sterren★★★★★ hotel FCC Angkor) 
• 8-daagse cruise Kampong Cham - My Tho of v.v. (7 nachten, 5-sterren★★★★★ hotelschip) 
• 3-daags verblijf Saigon (Ho Chi Minhstad) met excursieprogramma op dag 2 (2 nachten, 5-sterren★★★★★ hotel Sofitel Plaza) 
• Transfers luchthaven - hotel Siem Reap - hotelschip - hotel Saigon (Ho Chi Minhstad) - luchthaven of v.v. 
• Internationale vlucht met overstap Amsterdam - Cambodja / Vietnam - Amsterdam of v.v. 
• Verzorging op basis van logies en ontbijt in Siem Reap 
• Volpension verzorging aan boord tijdens de cruise 
• Champagne welkomstreceptie, welkomstdiner, afscheidsreceptie en afscheidsdiner 
• Drankjes aan boord: koffie, thee, frisdrank, lokale bieren en lokale sterke dranken, alsmede wijn tijdens lunch en diner 
• Dagelijkse cocktail tijdens zonsondergang 
• Verzorging op basis van logies en ontbijt in Saigon (Ho Chi Minhstad) 
• Alle excursies in Siem Reap, Saigon (Ho Chi Minhstad) en tijdens de cruise inbegrepen (inclusief entreegelden) 
• Deskundige gidsen gedurende de gehele reis 
• Culturele optredens en kalligrafie demonstratie 
• Gratis Wi-Fi aan boord 
• Havengelden 
• Fooien voor de cruise 
• Individuele groepsreis in internationaal gezelschap aan boord. 

Niet inbegrepen

• Toeslagen voor andere type accommodaties
• Lunch dag 2, diner dag 3, lunch dag 4, lunch en diner dag 11, diner dag 12, lunch en diner dag 13
• Drankjes (m.u.v. de genoemde drankjes tijdens uw cruise) 
• Eventuele verhoogde brandstoftoeslag 
• Eventuele Dollartoeslag
• Vliegticket o.b.v. de ingekochte klasse, zoals deze bekend was bij de calculatie van onze prijzen. Eventuele vlucht-, brandstof- en bagagetoeslagen voorbehouden
Visumkosten 
Vaccinaties
• Verzekeringen
• 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen
• Fooien voor lokale gidsen en chauffeurs (richtlijn: gids ca. € 1,50 p.p.p.d., chauffeur ca. € 1,- p.p.p.d.)
• Uitgaven van persoonlijke aard.

Voorwaarden

Mobiliteit
Wij wijzen u erop dat u over een normale basisconditie dient te beschikken en een goede mobiliteit noodzakelijk is. U dient gemakkelijk afstanden te kunnen lopen, trappen te kunnen nemen en zelfstandig op en af uw hotelschip te geraken. 
Het gebruik van een rollator/rolstoel aan boord van onze riviercruiseschepen is niet toegestaan, het meenemen hiervan is op aanvraag. Het aantal opvouwbare rollators/rolstoelen is per afvaart strikt gelimiteerd in verband met de veiligheid aan boord en het comfort voor de medereizigers. Alleen na schriftelijke goedkeuring en bevestiging kunt u de rollator/rolstoel meenemen. De bemanning parkeert deze voor u op het Zonnedek. Zodra u de wal op gaat, staat uw rollator/rolstoel gereed op de kade. Een elektrische rolstoel/scootmobiel is in het geheel niet toegestaan.
Excursie(s)(pakketten) kunnen niet vooraf geboekt worden i.c.m. gebruik rollator/rolstoel. 

Voorwaarden
Op deze reis zijn de ANVR- en SGR-voorwaarden van toepassing, evenals de Algemene Voorwaarden van Friendship Cruises zoals vermeld op deze website. Voor dit reisarrangement gelden afwijkende (aan)betalings en annuleringsvoorwaarden. In een ‘reisvoorstel op maat’ informeren wij u over deze afwijkende (aan)betalings- en annuleringsvoorwaarden. 
Kort samengevat: 
- Na ontvangst van uw aanbetaling reserveren wij voor u de diverse reiselementen. Eventuele toeslagen tussen het moment van boeking en ontvangst van de aanbetaling worden aan u doorberekend. 
- Als aanbetaling betaalt u de volledige kosten die ook Friendship Cruises bij boeking direct aan haar partners dient te voldoen. Dit betreft de aanbetaling op uw cruisetickets en alle non-refundable reiselementen. 
- De restantbetaling voldoet u 91 dagen voor vertrek. 
- Indien u onverhoopt de reis dient te annuleren, bent u de volgende bedragen aan Friendship Cruises verschuldigd: 
> Moment van definitieve boeking tot 91 dagen voor vertrek: bedrag van de aanbetaling. 
> Vanaf 91 dagen voor vertrek: totale reissom.
Annuleringstermijn touroperator 20 dagen voor vertrek. Wijzigingen in vlucht- en vaarroute, vaarschema en/of excursieprogramma om nautische, veiligheids-, volksgezondheids- en/of organisatorische redenen voorbehouden. Voor elke excursie is een minimum aantal deelnemers vereist. Inhoud excursies onder voorbehoud.

Tarieven en voorwaarden vliegtickets
Vliegtickets zijn beschikbaar in diverse klassen. In elke klasse gelden verschillende voorwaarden en tarieven. Bij het berekenen van onze verkoopprijzen gaan wij uit van de prijzen voor de vliegtickets zoals deze op dat moment beschikbaar zijn. Wij zijn gerechtigd om eventuele vlucht-, brandstof- en bagagetoeslagen door te berekenen indien de vliegtickets niet meer voor ditzelfde tarief boekbaar zijn als de tarieven die ons bij de calculatie van de prijzen bekend waren. De tarieven kunnen namelijk dagelijks variëren. Op het moment dat u definitief boekt, bekijken wij nogmaals het dan geldende tarief. Zodra u met dit dagtarief akkoord gaat, zetten wij de vluchten 24 uur voor dit tarief voor u in optie. Wij sturen u dan per omgaande digitaal de factuur, zodat u de aanbetaling in orde kunt maken. Na ontvangst van uw aanbetaling kunnen wij uw vliegtickets definitief bevestigen bij onze leverancier. De vliegtickets die Friendship Cruises voor u boekt zijn gebaseerd op de voordeligste klasse. Dit betekent dat de tickets non-refundable zijn, waardoor de tickets niet kosteloos gewijzigd kunnen worden. Annulering van de vliegtickets leidt tot annuleringskosten die kunnen oplopen tot de volledige ticketkosten. Bedragen voor vluchten zijn niet-restitueerbaar (geen geld terug). Mocht u een vliegticket wensen te boeken met gunstigere voorwaarden en meer vrijheid, dan maken wij dit graag voor u in orde. De prijs van het vliegticket zal derhalve vaak wel hoger zijn.

CTA Blok_Friendship_Hilde
Wij staan voor u klaar
Onze Travel Consultants geven u graag advies

Neem contact met ons op voor meer informatie over onze riviercruises en onze luxe hotelschepen.

 

Bel +31 (0)88 - 13 07 300
Brochure Destin Riviercruises 2024_Mockup
Luxe brochure
De mooiste riviercruises in Europa en wereldwijd
  • Ruim 180 pagina's cruise-inspiratie
  • 5-sterren luxe hotelschepen
  • Gratis bij u thuisbezorgd 
Brochure aanvragen

Vergelijkbare reizen

Bekijk ook onze andere luxe riviercruises