Bel ons
Menu
Sluit
Bel ons
Menu
Sluit
IJzeren poort passage
Home
Reisaanbod
Riviercruises
Cruisen door de Donaudelta

Zevenlandencruise door midden-Europa

riviercruises

Donaucruise van Wenen naar Fetesti

In 9 dagen ontdekt u de parels langs de Donau!

Internationaal gezelschap aan boord
Nederlandssprekende Friendship Cruises cruiseleaders bij 25 pers.
Volgend vertrek
17-07-2025
Reisduur
9 dagen
Vertrekpunt
Amsterdam Schiphol
Schip
HS Amadeus Nova ******
Destin
Vanaf 1.998,-
Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.

Zeven landen in een 9-daagse Donaucruise van Wenen naar Fetesti

Oostenrijk – Slowakije – Hongarije – Kroatië – Servië – Bulgarije – Roemenië
Een cruise over de Donau is het neusje van de zalm! Tijdens deze cruise reist u door maar liefst zeven landen. In Wenen scheept u in op de Amadeus Nova, het nieuwste hotelschip van Europa, waarna het mooiste natuurschoon en monumentale steden aan u voorbij glijden. Een bijzonder moment tijdens deze cruise is de IJzeren Poort passage, net als de dagexcursie naar de Donaudelta met zijn prachtige natuur en landschap. Een riviercruise vol onvergetelijke ervaringen! 

Wenen shutterstock_678035092
Wenen
Wenen tuinen
Wenen
Esztergom
Esztergom
Szentendre
Szentendre
Boedapest (1)
Boedapest
Boedapest_donau
Boedapest
Belgrado_
Belgrado
IJzeren Poort_Amadeus Star
IJzeren Poort passage
Donau - Donaudelta - pelikanen1 (1)
Donaudelta
Veeg naar links

Individuele groepsreis
• Internationaal gezelschap aan boord
• Vanaf 25 personen incl. Friendship Cruises cruiseleader
• Quiet Vox headset systemen tijdens uw excursies

Meer bedenktijd nodig? Neem een vrijblijvende optie! Wij houden dan een plaatsje voor u vrij op deze reis.

Lees meer
Lees minder

Vaarschema

Uw route in beeld

9-daagse cruise over de blauwe Donau2025

Dag 1 - Amsterdam - Wenen (inscheping) – Bratislava

Vandaag vliegt u per rechtstreekse lijndienstvlucht vanaf Amsterdam Schiphol Airport naar Wenen. Welkom aan boord van de Amadeus Nova! 's Avonds geniet u van een heerlijk welkomstdiner. Rond middernacht worden de trossen los gegooid en vaart u richting Bratislava waar u de volgende morgen afmeert.

Wenen shutterstock_224604439 - Webp

Dag 2 - Bratislava – Esztergom

's Ochtends arriveert u in de betoverende Slowaakse hoofdstad Bratislava. Gelegen waar de Morava en de Donau samenkomen, zal deze stad u verrassen met haar prachtige gotische en barokke architectuur. Tijdens een begeleide tour brengen we u naar de iconische Burchtheuvel voor een adembenemend uitzicht over de stad. Daarna wandelt u door het historische centrum en ontdekt u de fascinerende geschiedenis van Bratislava.
Terug aan boord kunt u genieten van een ontspannen lunch. In de middag kunt u de wijnstreek rondom Bratislava ontdekken tijdens de middagexcursie. U maakt kennis met een familiebedrijf, bezoekt een wijngaard en lokale wijnkelder. Voordat de nacht valt, vaart uw hotelschip verder naar de volgende bestemming: het majestueuze Esztergom.
Morgenexcursie stadstour Bratislava € 60,- p.p.
Middagexcursie Wijngaard Rača en kleine Karpaten € 73,- p.p. 

Bratislava

Dag 3 - Esztergom – Boedapest – Vukovar

Vroeg in de morgen meert de Amadeus Nova af in Esztergom, waar de liefhebbers na het ontbijt kunnen deelnemen aan een stadstour door Esztergom en Szentendre. Wanneer u kiest om niet mee te gaan op excursie geniet u aan boord van een heerlijke vaartocht van Esztergom naar Boedapest, waar de excursiepassagiers rond lunchtijd weer inschepen. In de middag staat een stadstour Boedapest op het programma. Waar u een boeiende stadsrondrit en stadswandeling door beide, door de Donau gescheiden, stadsdelen zult maken. Of ontdek Boedapest vanaf een andere levendige kant tijdens een bezoek aan de markthal, gevolgd door een rit met de metro naar het centrum waar u geniet van een kopje koffie en stuk taart bij een typische patisserie. ’s Avonds ontdekt u aan boord de betoverende sfeer van de Hongaarse hoofdstad wanneer de zon onder is gegaan tijdens een avondcruise door Boedapest. 
Morgenexcursie Esztergom en Szentendre € 61,- p.p.
Middagexcursie stadstour prachtig Boedapest € 50,- p.p. of  Excursie authentieke smaken van Boedapest € 50,- p.p.

Boedapest_

Dag 4 - Vukovar – Belgrado

U geniet van een ontspannen vaarochtend aan boord. Geniet van de faciliteiten aan boord of van het uitzicht vanaf het Zonnedek of panorama bar op het Mozartdek. Tijdens de lunch arriveert u in Vukovar. Van hier uit maakt u een mooie excursie naar het barokke Vukovar en Kopacki Rit, één van de grootste wetlands van Europa en de thuisbasis van veel vogels, dieren en planten. Ga mee op ontdekking naar het oostelijke deel van Kroatië. Na terugkomst geniet u van het diner in het luxe restaurant en zet uw hotelschip koers naar Belgrado. 
Middagexcursie Vukovar en natuurpark Kopacki Rit € 75,- p.p.

Kroatië - Vukovar

Dag 5 - Belgrado – Svishtov 

Uw hotelschip ligt vandaag de gehele dag afgemeerd in Belgrado, één van de oudste steden van Europa en tevens hoofdstad van Servië. Tijdens de morgenexcursie stadstour Belgrado bezoekt u o.a. fort Kalemegdan, gelegen aan de samenvloeiing van de Sava en de Donau, het Parlement en de St. Sava-kathedraal, de grootste orthodoxe kerk ter wereld. Na de lunch aan boord kunt u mee op excursie naar Topolo en Oplenac. U kunt er natuurlijk ook voor kiezen om vanmiddag op eigen gelegenheid Belgrado verder te ontdekken. 's Avonds heeft u nog de mogelijkheid om deel te nemen aan de wandeling door kunstenaarskwartier Skadarlija met bezoek aan folklore show. Rond middernacht vertrekt uw hotelschip naar Svishtov. 
Morgenexcursie stadstour Belgrado € 47,- p.p.
Middagexcursie Topolo en Oplenac € 47,- p.p.
Avondexcursie kunstenaarskwartier Skadarlija en folklore show € 66,- p.p.

Belgrado_

Dag 6 - IJzeren Poort Passage

U kunt er voor kiezen om vanmorgen in Golubac van boord te gaan en fort Golubac te bezoeken met zijn prachtige uitzichten. Of maak een sprong terug in de tijd tijdens de excursie naar de architectonische plek Lepenski Vir met opgravingen en tentoonstellingen. Voor de actieve passagiers staat er een hike door het prachtige Djerdap Nationaal park naar het beroemde uitkijkpunt Kovilovo op het programma. Onderwijl vaart uw hotelschip verder naar Donji Milanovac waar de excursiepassagiers weer inschepen. Vanmiddag geniet u vanaf het zonnedek van een werkelijk indrukwekkend natuurspektakel. We varen door één van de meest indrukwekkende kloven van Europa, die ook de grens markeert tussen Servië en Roemenië. Het majestueuze uitzicht op de Karpaten en de Balkan vormt een gedenkwaardig tafereel. Terwijl we varen, moet u zeker op zoek gaan naar de kleine kloosterkerk van Mraconia en de enorme 40 meter hoge rotssculptuur van de Dacische koning Decebalus nabij Dubova.
Morgenexcursie fort van Golubac € 20,- p.p. of Excursie Lepenski Vir € 58,- p.p. of Actieve hike Nationaal park Djerdap € 63,- p.p.

IJzeren Poort (2)

Dag 7 - Svishtov – Roussé – Giurgiu - Hirsova

Vanmorgen geniet u van een vaarochtend aan boord naar Svishtov. Hier maakt het schip een korte stop en gaan de excursiepassagiers na de lunch van boord voor een excursie naar Veliko Tarnovo. Tijdens uw excursie naar Veliko Tarnovo rijdt u langs het Zarewez fort, gedurende de fotostop heeft u de gelegenheid om dit imposante bouwwerk vast te leggen. U kunt er ook voor kiezen om te voet Roussé te verkennen met een bezoek aan het Basarbovo klooster. Wanneer u niet één van de excursies heeft gekozen, maakt u een prachtige vaartocht van Svishtov naar Roussé. Hier schepen de excursiepassagiers weer in. Aansluitend zet uw hotelschip koers via Giurgiu naar Hirsova. 
Morgenexcursie Veliko Tarnovo € 72,- p.p. of excursie stadswandeling Roussé met bezoek aan het Basarbovo klooster € 70,- p.p.

Veliko Tarnovo

Dag 8 - Hirsova - Fetesti

Vandaag genieten we van een dagexcursie naar de Donaudelta, waar u in speedbootjes het unieke Donaudelta bioreservaat ontdekt. Per touringcar wordt u van Hirsova naar Tulcea gebracht, de "poort naar de Donaudelta", waar uw ontdekkingsreis door een prachtig natuurgebied begint. Na het diner staat er nog een folklore show op het programma. Aansluitend zet uw hotelschip koers naar Fetesti. 
Dagexcursie boottocht Delta Safari. Deze excursie is alleen aan boord bij te boeken.

Speed boat Tulcea

Dag 9 - Fetesti (ontscheping) – Boekarest – Amsterdam

Dit is alweer de laatste dag van uw Donaucruise. Na een uitgebreid ontbijt aan boord neemt u afscheid van de Amadeus Nova en haar bemanning. Per transfer vertrekt u naar de luchthaven van Boekarest. Vervolgens vliegt u per lijndienstvlucht van Boekarest terug naar Amsterdam. Een prachtige reis is voorbij, maar de herinneringen zullen blijven!

*De in bovenstaand programma genoemde excursies zijn niet inbegrepen in de reissom.

Boekarest

Precruise arrangement in Wenen

Verwen uzelf met een prepakket in Wenen. Deze stad die de moeite waard is door zijn prachtige architectuur, het beschikt ook over een verzameling van bekende figuren in de geschiedenis, zoals Sisi, Strauss, Mozart en de gedenkwaardige kunst van Gustav Klimt. De stad is vol met geschiedenis, met name monumenten, musea, paleizen, mooie parken, gezellige cafés en aantrekkelijke banketbakkers! Geniet na een dag vol indrukken van een heerlijke Sachertorte in 1 van de vele gezellige cafés of restaurants die Wenen rijk is.


Inbegrepen:
- Transfer  luchthaven- hotel - hotelschip
- Twee overnachtingen in een centraal gelegen 4- of 5-sterrenhotel op basis van logies en ontbijt.

Prijzen: op aanvraag en onder voorbehoud van beschikbaarheid.

Wenen Kunsthistorisch museum shutterstock_1084356131

Post-cruise arrangement in Boekarest

Verleng uw prachtige cruise met 3 dagen in Boekarest. Boekarest, de hoofdstad van Roemenië, is een dynamische stad met een rijke geschiedenis en een levendige cultuur. Belangrijke bezienswaardigheden zijn het Parlementspaleis, het op een na grootste administratieve gebouw ter wereld, en de historische Oude Stad, waar charmante cafés en boetieks de smalle straatjes vullen. Boekarest biedt ook een bloeiende kunst- en muziekscene, met talloze theaters, musea en galerijen. Ontdek de stad tijdens een post-cruise arrangement.

Inbegrepen:
- Transfer  hotelschip - hotel - luchthaven
- Twee overnachtingen in een centraal gelegen 4- of 5-sterrenhotel op basis van logies en ontbijt.

Prijzen: op aanvraag en onder voorbehoud van beschikbaarheid.

Boekarest 1
Toon meer
Toon minder

Excursies

Een riviercruise is de meest comfortabele manier om nieuwe landen, culturen en mensen te leren kennen. Friendship Cruises biedt u dan ook de mogelijkheid om deel te nemen aan interessante excursies. Van stadswandelingen door indrukwekkende hoofdsteden tot bezoeken aan pittoreske historische dorpjes of boeiende musea, ontdekkingstochten in de natuur en culinaire verrassingen uit de regio, elk uitstapje is uniek en onvergetelijk! De belevenis is elke dag weer anders. Ervaren lokale gidsen nemen u maar al te graag mee en delen vol oprecht enthousiasme hun grenzeloze kennis van de streek. Zo proeft u de sfeer en cultuur in optima forma. Hieronder vindt u een overzicht van de excursies die u kunt maken tijdens deze cruise, en hoe u deze kunt boeken.

Bij reservering kunt u keuze maken uit drie excursiepakketten: het excursiepakket A voor slechts € 275,- p.p., het excursiepakket B voor € 418,- p.p of het excursiepakket C voor € 518,- p.p. Deze pakketten boekt en betaalt u direct bij reservering van uw cruise. Het voordeel van het boeken van een excursiepakket vooraf aan uw cruise is dat u zeker weet dat u mee kunt op de excursie en u geniet van een prijsvoordeel. Wanneer u geen gebruik maakt van de excursiepakketten, kunt u de excursies ook los aan boord boeken. U betaalt de prijzen zoals onderstaand per excursie vermeld. Wij kunnen u in dat geval niet garanderen dat er nog plaats is op alle excursies.

* Inhoud excursies onder voorbehoud. 

Excursie stadstour Bratislava
Tijdens deze excursie maakt u kennis met de hoofdstad van de jonge republiek Slowakije. In deze beeldschone oude stad is nog altijd de gecombineerde stijl van gotiek en barok behouden gebleven. De tour brengt u langs de kathedraal van Sint-Martin en het Grassalkovich Paleis. Hierna rijden we de heuvel op, waar u een adembenemend uitzicht heeft over de stad en de omgeving. De excursie wordt vervolgd met een wandeling door het gerenoveerde oude deel van de stad onder leiding van een gids. Vanaf de stadspoort Michael’s Gate loopt u door het historische stadscentrum en bekijkt u bezienswaardigheden zoals het Aartsbisschoppelijk Paleis, de kathedraal van Sint-Martin, een voormalige kroningskathedraal voor Hongaarse koningen, en de Academia Istropolitana, de oudste universiteit van Bratislava die stamt uit de 15e eeuw. U komt niet alleen langs de vele paleizen, maar wandelt ook langs het hoofdplein met het oude stadhuis, het operahuis en de Maximiliaanfontein.
Excursieprijs: € 60,- p.p
Inclusief: vervoer per touringcar, rondleiding o.l.v. een deskundige gids.
Zwaarte excursie: 2

Excursie wijngaard Rača en wijnroute kleine Karpaten
Ontdek de betoverende wijn- en dorpscultuur van Slowakije tijdens deze bijzondere excursie. Vanuit het bruisende Bratislava reist u door de heuvels, bedekt met charmante boetiekwijngaarden en traditionele gebouwen. Beleef een unieke ervaring in het wijngebied Rača. Uw avontuur begint met een korte wandeling door een familiewijngaard, waar u kennismaakt met de beroemde Frankova-wijn. Praat met de lokale wijnmakers over wijn en het leven in Slowakije, terwijl u geniet van het adembenemende uitzicht over Bratislava en in de verte de Donau. Daarna begeleidt uw lokale gids u naar een zelden bezochte lokale wijnkelder. Hier nodigt een plaatselijke sommelier u uit om een glas wijn te proeven, vergezeld van heerlijke lokale lekkernijen. Rača, voor het eerst genoemd als wijnstreek in 1296, werd door Maria Theresia erkend voor de levering van de beroemde Frankova-wijn aan Wenen. Sinds 1767 genieten wijnliefhebbers van deze variëteit in deze serene omgeving. Vervolgens stapt u weer aan boord van uw comfortabele bus voor de terugreis naar uw hotelschip.
Excursieprijs: € 73,- p.p.
Inclusief: vervoer per touringcar, rondleiding o.l.v. een deskundige lokale gids en een wijnproeverij.
Zwaarte excursie: 3

Excursie Esztergom en Szentendre
Esztergom, de voormalige woonplaats van de Hongaarse koningen en de stad waar de aartsbisschop gezeteld was, is één van de hoogtepunten van deze excursie. Uw tour start met een bezoek aan de immense koepelbasiliek, de grootste kathedraal van Hongarije. De dom is gebouwd in het begin van de 19e eeuw en bevat een sierlijke rood marmeren kapel uit een vroegere kerk. Na het bezoek aan deze indrukwekkende kathedraal vervolgen wij onze weg langs de Donau naar het imposante fort van Visegrad, waar u een glorieus uitzicht heeft op de `knie van de Donau’. Dan rijden we langs de oevers van de Donau richting het kunstenaarsdorp Szentendre. In deze plaats hebben sinds het begin van de 20e eeuw vele generaties Hongaarse kunstenaars gewoond. In de talrijke musea en moderne kunstgalerijen komt u meer te weten over de rijke traditie van de beeldende kunsten. Eén van de meest bezochte musea van het hele land, het Margit Kovács Museum, bevindt zich ook in Szentendre. Vergeet u zeker ook het hoofdplein Foetér niet te bezichtigen. Het plein is omgeven door indrukwekkende gebouwen uit de tijd van de Rococo en de Barok. Vanuit Szentendre begeeft u zich verder zuidwaarts richting Boedapest, langs de pittoreske westoever van de Donau. De dorpen en steden langs dit deel van de rivier zijn een populair toevluchtsoord voor de inwoners van Boedapest.
Excursieprijs: € 61,- p.p.
Inclusief: vervoer per touringcar, rondleiding o.l.v. een deskundige gids.
Zwaarte excursie: 5

Excursie stadstour Boedapest
Boedapest, de `Koningin van de Donau’, is één van de mooiste steden ter wereld. Dankzij renovaties, die ook in de laatste jaren nog zijn uitgevoerd, blijft de stad haar charme behouden. De Donau stroomt door het hart van de stad en verdeelt Boedapest in twee delen: Boeda en Pest. De stadstour leidt u eerst door Pest, langs de grote markthal met bijzondere winkels en kramen vol culinaire hoogstandjes. U ziet fraaie barokgebouwen zoals de Hongaarse Staatsopera in Neorenaissance stijl en het ongeëvenaarde parlementsgebouw, waarvan de bouw in 1904 werd voltooid en dat sindsdien hét symbool van de stad is. Er wordt een korte stop gemaakt op het Heldenplein, beroemd vanwege de monumenten voor vele Hongaarse koningen. We vervolgen onze weg over één van de zeven bruggen richting Boeda en rijden Castle Hill op, waar u een bezoek brengt aan de Matthiaskerk en het Vissersbastion (indien op dat moment opengesteld voor publiek). Geniet van het onvergetelijke uitzicht over de stad voordat u terugkeert naar het hotelschip.
Excursieprijs: € 50,- p.p.
Inclusief: vervoer per touringcar, rondleiding o.l.v. een deskundige gids.
Zwaarte excursie: 2
Deze excursie vindt tegelijkertijd plaats met de excursie Authentieke smaken van Boedapest. U kunt niet deelnemen aan beide excursies.

Excursie authentieke smaken van Boedapest
Uw excursie begint met een bezoek aan de markthal, een overdekt gebouw uit 1896. Een wandeling door de kraampjes van de markthal onthult al snel enkele van de meest populaire Hongaarse specialiteiten, waaronder de beroemde Hongaarse paprika. Na uw bezoek aan de markthal gaat u verder met de touringcar naar het stadspark, waar u het Vajdahunyad-kasteel en de Széchenyi-baden kunt bewonderen. Dit is één van de grootste thermale baden van Europa. Neem daarna de op één na oudste metro van Europa naar het stadscentrum naar de patisserie "Gerbeaud", en geniet van een stuk taart en een kopje koffie en bekijk ten slotte de beroemde Sint-Stefanusbasiliek. (In het weekend is de Markthal gesloten. Als alternatief bezoekt u het beroemde operagebouw van Boedapest en gaat u naar de Gellert-heuvel voor het fantastische uitzicht op de Hongaarse hoofdstad in plaats van de basiliek en de markthal).
Excursieprijs: € 50,- p.p.
Inclusief: vervoer per touringcar, metro, rondleiding o.l.v. een deskundige gids en een kopje koffie met gebak.
Zwaarte excursie: 3
Deze excursie vindt tegelijkertijd plaats met de stadstour prachtig Boedapest. U kunt niet deelnemen aan beide excursies.

Excursie Vukovar en natuurpark Kopacki Rit
Uw excursie start in Vukovar, gelegen aan de rivier de Vuko. Leer meer over het dagelijkse leven van Kroaten op weg naar Kopački Rit, het grootste natuurpark in Oost-Kroatië. Ga mee met een boottocht door dit beschermde wetland en moerassig landschap. Het bijna 18 ha grote natuurpark is opgenomen in de IBA-lijst (Belangrijke Vogelgebied) en wordt aangewezen als een UNESCO World Natural Heritage Site. We brengen een bezoek aan het kleine dorpje Kopačevo, waar een korte presentatie over vistechnieken wordt gegeven. Hier kunt u verschillende typisch Kroatische producten proeven. Tijdens een stadswandeling ontdekt u de oude stad van Osijek. U komt o.a. langs fort Tvdraa, gebouwd tussen 1712-1722. 
Excursieprijs: € 75,- p.p.
Inclusief: vervoer per touringcar, rondleiding o.l.v. een deskundige gids.
Zwaarte excursie: 2

Excursie stadstour Belgrado
De mooie stad Belgrado, één van de oudste steden van Europa en de hoofdstad van Servië, is gelegen op de samenvloeiing van de Donau en de Sava. In Belgrado vindt u een groot aantal monumenten afkomstig uit verschillende tijdperken en culturen. Eerst wordt u tijdens deze stadstour meegenomen naar het Kalemegdan Fort. Hier heeft u een schitterend panorama-uitzicht over de twee rivieren, de Donau en de Sava. Vervolgens ziet u het Nationaal Museum, het parlement, het Terazijeplein en het paleis van prinses Ljubica. Een ander hoogtepunt tijdens de stadstour is de kathedraal van de heilige Sava, de grootste orthodoxe kerk ter wereld. Na een korte pauze in een lokaal restaurant beëindigen we de tour met een bezoek aan de voetgangerszone, waar u vele winkels en kunstgalerijen vindt.
Excursieprijs: € 47,- p.p.
Inclusief: vervoer per touringcar, rondleiding o.l.v. een deskundige gids.
Zwaarte excursie: 2

Excursie Topolo en Oplenac
Per touringcar vertrekt u vanuit Belgrado richting het zuiden door het pittoreske landschap naar Topola, de plaats van de aanvankelijke nationale opstand tegen de Turkse overheersing in 1804. Hier bouwde Karadjordje, de leider van de opstand, een kleine vesting met kerk. Vanuit Topola rijdt u naar de nabijgelegen stad Oplenac, gelegen in een rijk landbouwgebied. We bezoeken hier het Koninklijke Mausoleum en de kerk van St. George die vanbinnen versierd is met prachtige mozaïeken. Het mausoleum bevat ongeveer 20 graven van leden van de Servische en voormalige Joegoslavische koninklijke families.
Excursieprijs: € 47,- p.p.
Inclusief: Vervoer per touringcar, rondleiding o.l.v. een deskundige gids.
Zwaarte excursie: 3

Avondexcursie kunstenaarskwartier Skadarlija en folklore show
Vanavond kunt u genieten van een prachtige folklore show in een hotel in het centrum van Belgrado. Onder het genot van een glaasje wijn kunt u kijken naar een voorstelling van dansen uit alle delen van het land. De kostuums zijn erg kleurrijk. Vervolgens brengen we een kort bezoek aan het kunstenaarskwartier Skadarlija, ook wel het ‘Montmartre van Belgrado’. 
Excursieprijs: € 66,- p.p.
Inclusief: vervoer per touringcar, folkloreshow, rondleiding o.l.v. een deskundige gids
Zwaarte excursie: 1

Morgenexcursie fort van Golubac
Ontmoet uw lokale gids bij de pier en maak een korte wandeling naar deze middeleeuwse stad en vestingcomplex. Imposante stenen muren en torens zijn indrukwekkende herinneringen aan de tumultueuze geschiedenis van deze vesting. Oorspronkelijk was het fort een Romeinse nederzetting en staat het bekend om het succesvol weerstaan van meer dan 120 directe aanvallen. Vanaf de hoge wallen kunt u genieten van het adembenemende uitzicht op de natuurlijke landschappen van de machtige Donau, voordat u terug wandelt naar uw wachtende schip in Golubac.
Excursieprijs € 20,- p.p.
Inclusief: rondleiding o.l.v. een deskundige gids 
Zwaarte excursie: 5
Deze excursie vindt gelijktijdig plaats met de excursie naar Lepenski Vir en excursie Actieve hike Nationaal park Djerdap. U kunt niet deelnemen aan meerdere excursies tegelijkertijd. 

Morgenexcursie Lepenski Vir
Een reis door de oude geschiedenis brengt u naar de "eerste stad van Europa", Lepenski Vir, meer dan 8000 jaar geleden gesticht. U dompelt zich vandaag onder in deze belangrijke archeologische vindplaats tijdens een rondleiding. Geniet van vrije tijd om de tentoonstelling te verkennen en te leren over deze oude stad. Vervolgens bezoekt u het ecodorp Kapetan Mišin Breg waar u lokale kunst en ambachten kunt zien terwijl u geniet van een proeverij van lokale culinaire lekkernijen zoals honingbrandewijn en gefrituurde brandnetels. Na wat vrije tijd keert u terug naar uw hotelschip in Donji Milanovac.
Excursieprijs € 58,- p.p.
Inclusief: rondleiding o.l.v. een deskundige lokale gids, proeverij
Zwaarte excursie: 3
Deze excursie vindt gelijktijdig plaats met de excursie naar Golubac en excursie actieve hike Nationaal park Djerdap. U kunt niet deelnemen aan meerdere excursies tegelijkertijd. 

Actieve hike Nationaal park Djerdap
Vanaf uw hotelschip begint een uniek avontuur, in het IJzeren Poort  gebied van de machtige Donau. Ontmoet uw lokale gids en ranger om uw wandeling te beginnen in het afgelegen en prachtige Nationaal Park Djerdap, een van de mooiste gebieden van Servië. Een bospad leidt naar het beroemde adembenemende uitkijkpunt Kovilovo. Vanaf hier heeft u een geweldig uitzicht op de Donau terwijl deze door de imposante kloof kronkelt. Geniet van een proeverij van lokale culinaire lekkernijen zoals honingbrandewijn en gefrituurde brandnetels vanaf het landgoed Kapetan Misa’s Hill.
Excursieprijs € 63,- p.p.
Inclusief: wandeling o.l.v. deskundige lokale gids
Zwaarte excursie: 5+. Actieve excursies omvatten uitdagende activiteiten zoals (stads)wandelingen en fietstochten die mogelijk oneffen ondergronden, talrijke trappen en steile hellingen bevatten. We raden aan om in goede fysieke conditie te zijn en geschikte kleding te dragen voor dergelijke activiteiten.
Deze excursie vindt gelijktijdig plaats met de excursie naar Golubac en Lepenski Vir. U kunt niet deelnemen aan meerdere excursies tegelijkertijd. 

Excursie Veliko Tarnovo
Veliko Tarnovo is gelegen op een schilderachtige locatie aan de steile oevers van de rivier de Yantra aan de voet van het Balkangebergte. De huizen van de middeleeuwse stad zijn gebouwd op smalle terrassen langs de steile, rotsachtige hellingen. U rijdt langs het Zarewez fort, waar 22 tsaren geschiedenis schreven ten tijde van het tweede Bulgaarse rijk. Tijdens een fotostop krijgt u de gelegenheid om het bouwwerk op foto vast te leggen. U brengt tevens een bezoek aan de 13e-eeuwse kerk van de Heilige Apostelen Petrus en Paulus. Dit is één van de weinige middeleeuwse kerken die intact is gebleven en gebruikt werd voor de mis sinds het begin van de 13e eeuw tot aan de aardbeving in 1913. Aan het einde van de tour heeft u voldoende gelegenheid om de lokale ambachten te aanschouwen in een nabijgelegen winkelstraat.
Excursieprijs: € 72,- p.p.
Inclusief: vervoer per touringcar, rondleiding o.l.v. een deskundige gids. 
Zwaarte excursie: 3
Deze excursie vindt tegelijkertijd plaats met de excursie Roussé. U kunt niet deelnemen aan beide excursies.

Excursie stadswandeling Rousse met bezoek rotsklooster Basarbovo
U vertrekt vanuit de haven van Rousse richting het rotsklooster van Basarbovo. Een actief grotklooster dat in de 16e eeuw werd gebouwd, ongeveer 35 meter boven de rivier. Ontdek de kerk van St. Dimitar en zijn fascinerende geschiedenis, spectaculair panoramisch uitzicht en imposante fresco's. Na het bezoek keert u terug naar Rousse, een 2000 jaar oude stad aan de Donau, vol cultuur en tradities. De gebouwen in de binnenstad getuigen van de economische welvaart van de stad aan het begin van de 20e eeuw. Hele straten illustreren de invloed van de bouwstijl in Wenen, Boedapest en Boekarest, met karakteristieke elementen uit de barok, renaissance, Jugendstil en de empirestijl. Het hoogtepunt van dit architectonisch ensemble is de Staatsopera en het imposante Vrijheidsmonument in de Stadstuin. Verken het stadscentrum te voet en geniet van een verfrissing in een typisch restaurant, met een glas Bulgaarse wijn en "banitza" (kaasgebak), voordat u weer aan boord gaat van het schip in Svishtov.
Excursieprijs: € 70,- p.p.
Inclusief: rondleiding o.l.v. een deskundige gids, entree klooster Basarbovo, glaasje wijn en banitza.
Zwaarte excursie: 5
Deze excursie vindt tegelijkertijd plaats met de excursie Veliko Tarnovo. U kunt niet deelnemen aan beide excursies.

Dagexcursie boottocht Delta Safari
Ervaar het biosfeerreservaat van de Donaudelta, de op één na grootste delta van Europa en heeft een oppervlakte van 5800 km², waarvan 72% beschermd is met een oppervlakte van 4178 km². Per touringcar wordt u van Hirsova naar Tulcea gebracht, een rit van ca. 2 uur. In Tulcea, de "poort naar de Donaudelta", begint uw ontdekkingsreis door een prachtig natuurgebied. Ervaren, lokale gidsen nemen u in speedboten mee langs de kleine kanalen en waterwegen in het bovenste deel van de Donaudelta, een UNESCO-werelderfgoedlocatie met unieke flora en fauna. Tijdens uw drie uur durende vaartocht door de Donaudelta ontdekt u het unieke leefgebied van watervogels, vissen en planten die nog grotendeels onaangetast is in zijn schoonheid. Maar het spreekt voor zich dat de Delta geen dierentuin is, met garantie op het zien van o.a. pelikanen. Ze zijn ook wel eens een dagje niet thuis. Een typische lokale lunch wacht op u in het idyllische dorpje Mila 23 in de Donaudelta voordat u terugkeert naar de Donauhaven van Hirsova.
Deze excursie boekt en betaalt u aan boord. 

Excursiepakket A | voor slechts € 275,- p.p.
Geniet van zes voorgeselecteerde excursies bij aankoop van excursiepakket A tegen een gereduceerd tarief wanneer u deze vooraf boekt:

 • Bratislava - stadstour Bratislava
 • Boedapest - stadstour prachtig Boedapest
 • Excursie Vukovar en natuurpark Kopacki Rit
 • Belgrado - stadstour Belgrado
 • Fort van Golubac
 • Excursie Veliko Tarnovo

Excursiepakket B | voor slechts € 418,- p.p.
Geniet van acht voorgeselecteerde excursies bij aankoop van excursiepakket B tegen een gereduceerd tarief wanneer u deze vooraf boekt:

 • Bratislava - stadstour Bratislava
 • Excursie Esztergom en Szentendre
 • Authentieke smaken van Boedapest
 • Excursie Vukovar en natuurpark Kopacki Rit
 • Belgrado - stadstour Belgrado
 • Avondexcursie kunstenaarskwartier Skadarlija
 • Actieve hike Nationaal park Djerdap
 • Excursie Rousse met Basarbovo klooster

Excursiepakket C | voor slechts € 518,- p.p.
Geniet van tien voorgeselecteerde excursies bij aankoop van excursiepakket C tegen een gereduceerd tarief wanneer u deze vooraf boekt:

 • Bratislava - stadstour Bratislava
 • Wijngaard Rača en wijnroute kleine Karpaten
 • Excursie Esztergom en Szentendre
 • Boedapest - stadstour Boedapest
 • Excursie Vukovar en natuurpark Kopacki Rit
 • Belgrado - stadstour Belgrado
 • Excursie Topola en Oplenac
 • Avondexcursie Skadarlija
 • Lepenski Vir
 • Excursie Veliko Tarnovo

Zwaarte excursies
Graag informeren wij u zo volledig mogelijk over de excursies tijdens uw reis. Bij sommige excursies maakt u lange wandelingen of bewandelt u oneffen paden. De uitleg hieronder zal u een goede indruk geven over de zwaarte van de excursies. Natuurlijk kunt u altijd even overleggen met Friendship Cruises of een bepaalde excursie ook geschikt is voor u. De zwaarte van de excursies vindt u per dag terug onder de beschrijving van de excursie. 

1) De excursie wordt uitgevoerd per touringcar. Er zullen ook enkele stops worden gemaakt. De keuze is aan u of u dan de touringcar verlaat, bijvoorbeeld om foto’s te nemen. U bewandelt alleen korte en effen paden. 
2) De excursie wordt uitgevoerd per touringcar. Tevens maakt u een korte wandeling. U dient voor deze excursie soms enkele treden op en af te kunnen lopen. 
3) De excursie wordt uitgevoerd per touringcar. Tevens maakt u een lange wandeling. U dient voor deze excursie goed ter been te zijn. Enkele trappen lopen is geen probleem voor u. 
4) Deze excursie is een stadswandeling. U dient voor deze excursie goed ter been te zijn. Trappen zijn geen probleem voor u. 
5) Deze excursie is een lange stadswandeling. U dient voor deze excursie goed ter been te zijn. Oneffen paden en trappen zijn geen probleem voor u. 

De toegekende zwaarte is slechts een indicatie en blijft derhalve persoonsgebonden.

Lees meer
Lees minder

Riviercruiseschip Amadeus Nova

Met trots presenteren wij u Europa’s nieuwste hotelschip: HS Amadeus Nova. Dit 5-sterren luxe hotelschip is in de vaart vanaf voorjaar 2024 en vaart met u over de mooiste rivieren van Europa. Een intiem varend hotel. Dat wordt vorstelijk genieten op de Amadeus Nova!

Geniet op het Zonnedek van de prachtige en indrukwekkende landschappen die aan u voorbij trekken. Na een dag vol indrukken die u opdoet tijdens de cruise met het riviercruiseschip Amadeus Nova, kunt u heerlijk ontspannen in de panoramalounge, in de Amadeusclub, Café Vienna of in de openlucht lounge River Terrace op het Mozartdek. Het schip Amadeus Riva beschikt over fitnessfaciliteiten en een massageruimte gelegen op het Haydndek. Op het Straussdek vindt u het luxe restaurant waar u kunt genieten van excellente maaltijden: ontbijt, lunch en diner. Hotelschip Amadeus Nova biedt plaats aan maximaal 158 passagiers.

Amadeus Riva_Exterieur
Zusterschip Amadeus Riva (2023)
Amadeus Cara Receptie - check in
Royale entree (beeld: Amadeus Cara)
Amadeus Riva Restaurant
Restaurant (beeld: Amadeus Riva)
Amadeus Riva panoramabar
Panoramabar (beeld: Amadeus Riva)
Amadeus Riva Cafe Vienna
Amadeus club (beeld: Amadeus Riva)
Amadeus Riva lounge (2)
Lounge (beeld: Amadeus Riva)
Lueftner Cruises_AMADEUS Riva_Suite LOGO FC
A-suite (26 m²) met privé verandabalkon, Mozartdek
Lueftner Cruises_AMADEUS Riva_Cabin Mozart Strauss Deck LOGO FC
A-/B-cabine (17 m²) met horizontale panorama schuifpui, Strauss- en Mozartdek
Amadeus Riva Render - C-cabine
C-cabine (16 m²) met kleinere vensters die niet geopend kunnen worden, Haydndek
Amadeus Riva Massage
Massageruimte
Amadeus Riva Fitness
Fitnessruimte
Veeg naar links

Prijsinformatie

Reissom
Toeslagen
Inbegrepen
Niet inbegrepen
Voorwaarden
9-daagse Donaucruise van Wenen naar Fetesti
Vanaf 1.998,- p.p.

Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.

Voor vragen neemt u gerust even contact met ons op via friendship@destintravel.nl of bel ons tijdens kantooruren op 088-13 07 300.

Vertrekdatum
Prijs per persoon
17 juli 2025
v.a. 1.998,- p.p.

Fotomateriaal is van zusterschip Amadeus Riva (bouwjaar 2023) en geeft u alvast een goede indruk van de cabine.

De reissom is p.p. en gebaseerd op een
2-pers. C-cabine Economy (16 m²), Haydndek. 

Toeslag 2-pers. C-cabine (16 m²), Haydndek 298,- p.p.
Toeslag 2-pers. B-cabine Economy (17 m²), Straussdek 498,- p.p.
Toeslag 2-pers. B-cabine (17 m²), Straussdek 698,- p.p.
Toeslag 2-pers. A-cabine (17 m²), Mozartdek 898,- p.p.
Toeslag 2-pers. A-suite (26 m²), Mozartdek  1.398,- p.p.

Toeslag 2-pers. C-cabine Economy voor alleengebruik (16 m²), Haydndek 698,- 
Toeslag 2-pers. C-cabine voor alleengebruik (16 m²), Haydndek 798,-
Toeslag 2-pers. B-cabine Economy voor alleengebruik (17 m²), Straussdek 1.198,- 
Toeslag 2-pers. B-cabine voor alleengebruik (17 m²), Straussdek 1.298,-
Toeslag 2-pers. A-cabine voor alleengebruik (17 m²), Mozartdek 1.698,-
Toeslag 2-pers. A-suite voor alleengebruik (26 m²), Mozartdek op aanvraag

Graag maken wij u erop attent dat de machinekamer zich doorgaans achterop het schip bevindt op het onderste dek. Om deze reden zijn de Economy cabines lager geprijsd.

• Lijndienstvlucht Amsterdam – Wenen / Boekarest – Amsterdam incl. ruimbagage (1 koffer van max. 23 kg p.p.)
• Transfers luchthaven Wenen – hotelschip – luchthaven Boekarest.
• Volpension verzorging aan boord.
        • Culinair dineren in het panorama-restaurant waar alle maaltijden zijn inbegrepen
        (ontbijtbuffet, lunch, diner en midnight-snack)
        • Wijn bij het diner (keuze uit rood en wit).
        • Koffie en thee na lunch en diner.
        • Koffie- en theestation 24-uur per dag beschikbaar.
        • Welkomstcocktail.
        • Welkomstdiner.
        • Afscheidsdiner.
• Avondcruise Boedapest met folkloreshow.
• Diensten van een ervaren, meertalige Cruise Director.
• Avondmuziekprogramma verzorgd door de Amadeus muziekgroep in de panorama bar.
• Kookdemonstraties.
• Lezingen.
• Gratis gebruik van fietsen (beperkt beschikbaar).
• Alle haven- en lokale belastingen.
• Individuele groepsreis: deskundige Nederlandssprekende cruiseleader inbegrepen vanaf minimaal 25 passagiers

• Toeslagen voor andere type accommodaties.
• Keuze uit drie verschillende excursiepakketten (bij boeking te reserveren).
• Pre- of post-cruise arrangement
• Taxiservice (bij boeking te reserveren).
• Wi-Fi aan boord, ca. € 8,- per dag per apparaat, € 35,- per week.
• Verzekeringen.
• 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.
• Drankjes, fooien en andere uitgaven van persoonlijke aard.

Mobiliteit
Wij wijzen u erop dat u over een normale basisconditie dient te beschikken en een goede mobiliteit noodzakelijk is. U dient gemakkelijk afstanden te kunnen lopen, trappen te kunnen nemen en zelfstandig op en af uw hotelschip te geraken. 
Het gebruik van een rollator/rolstoel aan boord van onze riviercruiseschepen is niet toegestaan, het meenemen hiervan is op aanvraag. Het aantal opvouwbare rollators/rolstoelen is per afvaart strikt gelimiteerd in verband met de veiligheid aan boord en het comfort voor de medereizigers. Alleen na schriftelijke goedkeuring en bevestiging kunt u de rollator/rolstoel meenemen. De bemanning parkeert deze voor u op het Zonnedek. Zodra u de wal op gaat, staat uw rollator/rolstoel gereed op de kade. Een elektrische rolstoel/scootmobiel is in het geheel niet toegestaan.
Excursie(s)(pakketten) kunnen niet vooraf geboekt worden i.c.m. gebruik rollator/rolstoel. 

Tarieven en voorwaarden vliegtickets
Vliegtickets zijn beschikbaar in diverse klassen. In elke klasse gelden verschillende voorwaarden en tarieven. Bij het berekenen van onze verkoopprijzen gaan wij uit van de prijzen voor de vliegtickets zoals deze op dat moment beschikbaar zijn. Wij zijn gerechtigd om eventuele vlucht-, brandstof- en bagagetoeslagen door te berekenen indien de vliegtickets niet meer voor ditzelfde tarief boekbaar zijn als de tarieven die ons bij de calculatie van de prijzen bekend waren. De tarieven kunnen namelijk dagelijks variëren. Op het moment dat u definitief boekt, bekijken wij nogmaals het dan geldende tarief. Zodra u met dit dagtarief akkoord gaat, zetten wij de vluchten 24 uur voor dit tarief voor u in optie. Wij sturen u dan per omgaande digitaal de factuur, zodat u de aanbetaling in orde kunt maken. Na ontvangst van uw aanbetaling kunnen wij uw vliegtickets definitief bevestigen bij onze leverancier. De vliegtickets die Friendship Cruises voor u boekt zijn gebaseerd op de voordeligste klasse. Dit betekent dat de tickets non-refundable zijn, waardoor de tickets niet kosteloos gewijzigd kunnen worden. Annulering van de vliegtickets leidt tot annuleringskosten die kunnen oplopen tot de volledige ticketkosten. Bedragen voor vluchten zijn niet-restitueerbaar (geen geld terug). Mocht u een vliegticket wensen te boeken met gunstigere voorwaarden en meer vrijheid, dan maken wij dit graag voor u in orde. De prijs van het vliegticket zal derhalve vaak wel hoger zijn.

Betaling
Friendship Cruises is aangesloten bij de ANVR en SGR. Voor u de garantie dat uw cruise in goede handen is. Echter voor deze cruise hanteren wij afwijkende (aan)betalings- en annuleringsvoorwaarden. Zodra u van ons de bevestiging, welke tevens de factuur is, heeft ontvangen, verzoeken wij u 15% van de totale reissom aan ons over te maken + uw non-refundable vliegticket. Dit is de totale aanbetaling. Het restant van de reissom dient uiterlijk 6 weken voor aanvang van de reis in ons bezit te zijn. Indien u uw cruise boekt binnen 6 weken voor aanvang van de reis dan dient u na ontvangst van de bevestiging/factuur de totale reissom per direct aan ons te voldoen.

Reisdocumentatie
14 tot 10 dagen voordat uw cruise vertrekt ontvangt u van ons uw reisdocumentatie per post thuis gestuurd.

Voorwaarden
Op deze reis zijn de ANVR- en SGR-voorwaarden van toepassing, evenals de Algemene Voorwaarden zoals vermeld op deze website. Echter voor deze cruise hanteren wij afwijkende (aan)betalings- en annuleringsvoorwaarden, daar u boekt voor een individuele groepsreis inclusief vliegtickets. Na ontvangst van uw aanbetalingen reserveren wij voor u de diverse reiselementen. Eventuele toeslagen tussen het moment van boeking en ontvangst van de aanbetalingen worden aan u doorberekend. Annuleringstermijn touroperator 20 dagen voor vertrek. Wijzigingen in vaarroute, vaarschema en/of excursieprogramma om nautische, veiligheids-, volksgezondheids- en/of organisatorische redenen voorbehouden. Voor elke excursie is een minimum aantal deelnemers vereist.
Indien een aanmelding ongedaan wordt gemaakt, zijn per persoon de volgende annuleringskosten verschuldigd:
- Bij annulering tot 96 dagen voor vertrek: 15% van de reissom + 100% voor uw non-refundable vliegticket.
- Bij annulering vanaf 96 dagen (inclusief) tot 75 dagen (exclusief) voor vertrek: 20% van de reissom + 100% over uw non-refundable vliegticket.
- Bij annulering vanaf 75 dagen (inclusief) tot 55 dagen (exclusief) voor vertrek: 40% van de reissom + 100% over uw non-refundable vliegticket.
- Bij annulering vanaf 55 dagen (inclusief) tot 35 dagen (exclusief) voor vertrek: 55% van de reissom + 100% over uw non-refundable vliegticket.
- Bij annulering vanaf 35 dagen (inclusief) tot 25 dagen (exclusief) voor vertrek: 85% van de reissom + 100% over uw non-refundable vliegticket.
- Bij annulering vanaf 25 dagen (inclusief) tot 15 dagen (exclusief) voor vertrek: 90% van de reissom + 100% over uw non-refundable vliegticket.
- Bij annulering vanaf 15 dagen (inclusief) tot de dag van vertrek (exclusief) voor vertrek: 95% van de reissom + 100% over uw non-refundable vliegticket.
- Bij annulering op de vertrekdag of later: de volledige reissom.

Vervoersvoorwaarden
Klik hier voor de vervoersvoorwaarden die van toepassing zijn op deze reis. 

Reissom
9-daagse Donaucruise van Wenen naar Fetesti
Vanaf 1.998,- p.p.

Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.

Voor vragen neemt u gerust even contact met ons op via friendship@destintravel.nl of bel ons tijdens kantooruren op 088-13 07 300.

Vertrekdatum
Prijs per persoon
17 juli 2025
v.a. 1.998,- p.p.
Toeslagen

Fotomateriaal is van zusterschip Amadeus Riva (bouwjaar 2023) en geeft u alvast een goede indruk van de cabine.

De reissom is p.p. en gebaseerd op een
2-pers. C-cabine Economy (16 m²), Haydndek. 

Toeslag 2-pers. C-cabine (16 m²), Haydndek 298,- p.p.
Toeslag 2-pers. B-cabine Economy (17 m²), Straussdek 498,- p.p.
Toeslag 2-pers. B-cabine (17 m²), Straussdek 698,- p.p.
Toeslag 2-pers. A-cabine (17 m²), Mozartdek 898,- p.p.
Toeslag 2-pers. A-suite (26 m²), Mozartdek  1.398,- p.p.

Toeslag 2-pers. C-cabine Economy voor alleengebruik (16 m²), Haydndek 698,- 
Toeslag 2-pers. C-cabine voor alleengebruik (16 m²), Haydndek 798,-
Toeslag 2-pers. B-cabine Economy voor alleengebruik (17 m²), Straussdek 1.198,- 
Toeslag 2-pers. B-cabine voor alleengebruik (17 m²), Straussdek 1.298,-
Toeslag 2-pers. A-cabine voor alleengebruik (17 m²), Mozartdek 1.698,-
Toeslag 2-pers. A-suite voor alleengebruik (26 m²), Mozartdek op aanvraag

Graag maken wij u erop attent dat de machinekamer zich doorgaans achterop het schip bevindt op het onderste dek. Om deze reden zijn de Economy cabines lager geprijsd.

Inbegrepen

• Lijndienstvlucht Amsterdam – Wenen / Boekarest – Amsterdam incl. ruimbagage (1 koffer van max. 23 kg p.p.)
• Transfers luchthaven Wenen – hotelschip – luchthaven Boekarest.
• Volpension verzorging aan boord.
        • Culinair dineren in het panorama-restaurant waar alle maaltijden zijn inbegrepen
        (ontbijtbuffet, lunch, diner en midnight-snack)
        • Wijn bij het diner (keuze uit rood en wit).
        • Koffie en thee na lunch en diner.
        • Koffie- en theestation 24-uur per dag beschikbaar.
        • Welkomstcocktail.
        • Welkomstdiner.
        • Afscheidsdiner.
• Avondcruise Boedapest met folkloreshow.
• Diensten van een ervaren, meertalige Cruise Director.
• Avondmuziekprogramma verzorgd door de Amadeus muziekgroep in de panorama bar.
• Kookdemonstraties.
• Lezingen.
• Gratis gebruik van fietsen (beperkt beschikbaar).
• Alle haven- en lokale belastingen.
• Individuele groepsreis: deskundige Nederlandssprekende cruiseleader inbegrepen vanaf minimaal 25 passagiers

Niet inbegrepen

• Toeslagen voor andere type accommodaties.
• Keuze uit drie verschillende excursiepakketten (bij boeking te reserveren).
• Pre- of post-cruise arrangement
• Taxiservice (bij boeking te reserveren).
• Wi-Fi aan boord, ca. € 8,- per dag per apparaat, € 35,- per week.
• Verzekeringen.
• 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.
• Drankjes, fooien en andere uitgaven van persoonlijke aard.

Voorwaarden

Mobiliteit
Wij wijzen u erop dat u over een normale basisconditie dient te beschikken en een goede mobiliteit noodzakelijk is. U dient gemakkelijk afstanden te kunnen lopen, trappen te kunnen nemen en zelfstandig op en af uw hotelschip te geraken. 
Het gebruik van een rollator/rolstoel aan boord van onze riviercruiseschepen is niet toegestaan, het meenemen hiervan is op aanvraag. Het aantal opvouwbare rollators/rolstoelen is per afvaart strikt gelimiteerd in verband met de veiligheid aan boord en het comfort voor de medereizigers. Alleen na schriftelijke goedkeuring en bevestiging kunt u de rollator/rolstoel meenemen. De bemanning parkeert deze voor u op het Zonnedek. Zodra u de wal op gaat, staat uw rollator/rolstoel gereed op de kade. Een elektrische rolstoel/scootmobiel is in het geheel niet toegestaan.
Excursie(s)(pakketten) kunnen niet vooraf geboekt worden i.c.m. gebruik rollator/rolstoel. 

Tarieven en voorwaarden vliegtickets
Vliegtickets zijn beschikbaar in diverse klassen. In elke klasse gelden verschillende voorwaarden en tarieven. Bij het berekenen van onze verkoopprijzen gaan wij uit van de prijzen voor de vliegtickets zoals deze op dat moment beschikbaar zijn. Wij zijn gerechtigd om eventuele vlucht-, brandstof- en bagagetoeslagen door te berekenen indien de vliegtickets niet meer voor ditzelfde tarief boekbaar zijn als de tarieven die ons bij de calculatie van de prijzen bekend waren. De tarieven kunnen namelijk dagelijks variëren. Op het moment dat u definitief boekt, bekijken wij nogmaals het dan geldende tarief. Zodra u met dit dagtarief akkoord gaat, zetten wij de vluchten 24 uur voor dit tarief voor u in optie. Wij sturen u dan per omgaande digitaal de factuur, zodat u de aanbetaling in orde kunt maken. Na ontvangst van uw aanbetaling kunnen wij uw vliegtickets definitief bevestigen bij onze leverancier. De vliegtickets die Friendship Cruises voor u boekt zijn gebaseerd op de voordeligste klasse. Dit betekent dat de tickets non-refundable zijn, waardoor de tickets niet kosteloos gewijzigd kunnen worden. Annulering van de vliegtickets leidt tot annuleringskosten die kunnen oplopen tot de volledige ticketkosten. Bedragen voor vluchten zijn niet-restitueerbaar (geen geld terug). Mocht u een vliegticket wensen te boeken met gunstigere voorwaarden en meer vrijheid, dan maken wij dit graag voor u in orde. De prijs van het vliegticket zal derhalve vaak wel hoger zijn.

Betaling
Friendship Cruises is aangesloten bij de ANVR en SGR. Voor u de garantie dat uw cruise in goede handen is. Echter voor deze cruise hanteren wij afwijkende (aan)betalings- en annuleringsvoorwaarden. Zodra u van ons de bevestiging, welke tevens de factuur is, heeft ontvangen, verzoeken wij u 15% van de totale reissom aan ons over te maken + uw non-refundable vliegticket. Dit is de totale aanbetaling. Het restant van de reissom dient uiterlijk 6 weken voor aanvang van de reis in ons bezit te zijn. Indien u uw cruise boekt binnen 6 weken voor aanvang van de reis dan dient u na ontvangst van de bevestiging/factuur de totale reissom per direct aan ons te voldoen.

Reisdocumentatie
14 tot 10 dagen voordat uw cruise vertrekt ontvangt u van ons uw reisdocumentatie per post thuis gestuurd.

Voorwaarden
Op deze reis zijn de ANVR- en SGR-voorwaarden van toepassing, evenals de Algemene Voorwaarden zoals vermeld op deze website. Echter voor deze cruise hanteren wij afwijkende (aan)betalings- en annuleringsvoorwaarden, daar u boekt voor een individuele groepsreis inclusief vliegtickets. Na ontvangst van uw aanbetalingen reserveren wij voor u de diverse reiselementen. Eventuele toeslagen tussen het moment van boeking en ontvangst van de aanbetalingen worden aan u doorberekend. Annuleringstermijn touroperator 20 dagen voor vertrek. Wijzigingen in vaarroute, vaarschema en/of excursieprogramma om nautische, veiligheids-, volksgezondheids- en/of organisatorische redenen voorbehouden. Voor elke excursie is een minimum aantal deelnemers vereist.
Indien een aanmelding ongedaan wordt gemaakt, zijn per persoon de volgende annuleringskosten verschuldigd:
- Bij annulering tot 96 dagen voor vertrek: 15% van de reissom + 100% voor uw non-refundable vliegticket.
- Bij annulering vanaf 96 dagen (inclusief) tot 75 dagen (exclusief) voor vertrek: 20% van de reissom + 100% over uw non-refundable vliegticket.
- Bij annulering vanaf 75 dagen (inclusief) tot 55 dagen (exclusief) voor vertrek: 40% van de reissom + 100% over uw non-refundable vliegticket.
- Bij annulering vanaf 55 dagen (inclusief) tot 35 dagen (exclusief) voor vertrek: 55% van de reissom + 100% over uw non-refundable vliegticket.
- Bij annulering vanaf 35 dagen (inclusief) tot 25 dagen (exclusief) voor vertrek: 85% van de reissom + 100% over uw non-refundable vliegticket.
- Bij annulering vanaf 25 dagen (inclusief) tot 15 dagen (exclusief) voor vertrek: 90% van de reissom + 100% over uw non-refundable vliegticket.
- Bij annulering vanaf 15 dagen (inclusief) tot de dag van vertrek (exclusief) voor vertrek: 95% van de reissom + 100% over uw non-refundable vliegticket.
- Bij annulering op de vertrekdag of later: de volledige reissom.

Vervoersvoorwaarden
Klik hier voor de vervoersvoorwaarden die van toepassing zijn op deze reis. 

CTA Blok_Friendship_Hilde
Wij staan voor u klaar
Onze Travel Consultants geven u graag advies

Neem contact met ons op voor meer informatie over onze riviercruises en onze luxe hotelschepen.

 

Bel +31 (0)88 - 13 07 300
Brochure Destin Riviercruises_Vooruitblik 2025_MU
Luxe brochure
De mooiste riviercruises in Europa en wereldwijd
 • Vooruitblik op ons aanbod riviercruises 2025
 • 5-sterren luxe hotelschepen
 • Gratis bij u thuisbezorgd 
Brochure aanvragen

Vergelijkbare reizen

Bekijk ook onze andere luxe riviercruises