Bel ons
Menu
Sluit
Bel ons
Menu
Sluit
Riviercruise over de Ganges
Home
Reisaanbod
Riviercruises
Cruisen over de Ganges en de Gouden Driehoek

Unieke combinatiereis door mysterieus India

riviercruises

Cruisen over de Ganges en de Gouden Driehoek

India is een land vol mysterie, betovering en schoonheid, waar u ook kijkt. Na uw cruise over de Ganges staat er een prachtige rondreis 'Gouden Driehoek' op het programma.

5-sterren luxe
2-daags verblijf Calcutta met excursieprogramma
8-daagse post-cruise Gouden Driehoek
Volgend vertrek
26-09-2024
+3 vertrekdata
Reisduur
18 dagen
Vertrekpunt
Amsterdam Schiphol
Schip
HS Ganges Voyager *****
Destin
Vanaf 9.798,-
Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.
Brochure aanvragen Brochure aanvragen
Navigatie
Unieke belevenis Vaarschema Excursies Riviercruiseschip Prijsinformatie
Brochure aanvragen Brochure aanvragen

Deze reis is een unieke belevenis

India is een land vol mysterie, betovering, intrige en schoonheid, waar u ook kijkt. De rijk versierde hindoetempels, vrouwen gekleed in prachtig gekleurde sari’s en de warme, brede glimlach waarmee de lokale bevolking u begroet, India en de Ganges zijn magische bestemmingen die wij u graag laten zien. In de geboorteplaats van twee van de grootste geloven op aarde, het Hindoeïsme en Boeddhisme, vindt u een smeltkroes aan culturen die terug gaan tot aan de prehistorie.

Al reizend per luxe 5-sterren hotelschip over de heilige rivier de Ganges bezoekt u India’s meest sprankelende steden, dorpen en tempels. Veel van de steden en dorpjes die u aandoet worden niet vaak bezocht door westerse toeristen, maar wij nemen u mee naar deze exclusieve locaties. De nadruk van deze cruise ligt op de prachtige architectuur en het culturele erfgoed dat India rijk is.  
Deel uw ervaringen van de dag met uw medepassagiers of geniet van het uitzicht vanaf het dek op dagelijks leven dat zich afspeelt langs de oevers van de Ganges.

’s Avonds kunt u heerlijk ontspannen aan boord van de Ganges Voyager en genieten van een diner met lokale en westerse smaken. 

Voorafgaand aan de cruise verblijft u twee nachten in Calcutta. Hier maakt u een stadswandeling langs de schitterende erfgoedgebouwen van de stad. Verder bezoekt u de bloemenmarkt onder de Howrah Bridge, de levensader van Calcutta. Zie de pottenbakkers aan het werk in Kumartuli en bewonder de pracht en praal van de Kalighat-tempel. 

Na afloop van uw cruise over de Ganges staat er een prachtige rondreis 'Gouden Driehoek' op het programma met o.a. bezoek aan Jaipur, Agra en Delhi. Een prachtige combinatiereis! 

Ganges - shutterstock_743910991-min_lightbox
Ganges
Ganges Calcutta
Victoria Memorial, Calcutta
Ganges lokale markt
Lokale markt
Ganges Kalna
Rajbari complex, Kalna
Ganges, Rivier
Ganges
Ganges, River
Ganges
Cruisen over de Ganges en Gouden Driehoek
ISKCON tempel, Mayapur
Cruisen over de Ganges en Gouden Driehoek
Historisch gebouw, Murshidabad
Ganges Amber Fort, Jaipur
Amber Fort, Jaipur
Ganges Amber Fort, fotos_amber_fort-shutterstock_780181144-min_lightbox
Amber Fort, Jaipur
Ganges, palace of Winds
Palace of Winds, Jaipur
Ganges Taj Mahal
Taj Mahal, Agra
Veeg naar links

De parels van de Ganges

• Calcutta: erfgoedgebouwen, de bloemenmarkt, de Howrah Bridge en de Missionaries of Charity, waar Moeder Teresa heeft gewoond
• De pottenbakkersplaats Kumartuli en de Kalighat-tempel
• Het beroemde bedevaartsoord Hoogly Imambara
• Kalna en het betoverende Rajbari complex
• Ontmoet de koperbewerkers van Matiari
• De charmante boerendorpjes Khushbagh en Baranagar
• Murshidabad, het verborgen juweel aan de Ganges
• De heilige locatie Mayapur, de thuisbasis van de ISKON (International Society for Krishna Consciousness)
• De voormalige Franse handelspost Chandannagar 

Vaarschema

Dag 1 - Vlucht Amsterdam – Calcutta

Per lijndienstvlucht van Amsterdam naar Calcutta.

Dag 2 - Aankomst Calcutta

Vanmorgen komt u aan in Calcutta. U wordt verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiging en naar uw luxe 5-sterren hotel Taj Bengal***** in Calcutta gebracht.

‘Calcutta’ is afgeleid van het Bengaalse woord Kolikata, de naam van een van de drie dorpen uit de tijd voordat de Britten arriveerden, gelegen op de plek waar later de stad Calcutta werd gesticht. De hoofdstad van de Indiase staat West-Bengalen ligt op een prachtige locatie aan de oevers van de rivier de Hooghly. Calcutta is het commerciële, culturele en educatieve centrum van Oost-India. De haven van de stad is de oudste van het land en tevens de enige rivierhaven in India. De geschiedenis van het land begint bij de komst van de Engelse Oost-Indische Compagnie in 1690, toen deze compagnie haar handel uitbreidde in Bengalen. Onder de Oost-Indische Compagnie en later de Britse Raj was Calcutta de hoofdstad van India. In 1911 moest de stad deze titel overdragen aan New Delhi vanwege geografische nadelen en groeiend nationalisme in Bengalen. Calcutta stond lang bekend om de literatuur, de kunst en het erfgoed uit de tijd van de revolutie. De stad is de geboorteplaats van de moderne Indiase literatuur. De inwoners van Calcutta waren bovenmatig geïnteresseerd in kunst en literatuur. Door al het nieuwe talent dat de culturele en literaire hoofdstad van India traditioneel verwelkomde, werd Calcutta de ‘stad van verwoede creatieve energie’.

Nadat u even heeft kunnen bijkomen van de reis, maakt u samen met een gids een stadswandeling door de stad. 
’s Avonds wordt u een heerlijk diner geserveerd.

Optioneel kunt u een upgrade bijboeken naar het 5-sterren tophotel Oberoi in Calcutta waar u 2 nachten zult verblijven: € 198,- p.p. 

Ganges hotel Taj Bengal

Dag 3 - Calcutta

U heeft een volle dag om Calcutta verder te verkennen. Eerst brengt u een bezoek aan de bloemenmarkt onder de Howrah Bridge. Dit is een van de grootste massale bloemenmarkten in Azië. Duizenden mensen komen hier dagelijks bijeen om bloemen en planten te kopen en verkopen. De feloranje en gele kransen zorgen voor een spectaculair kleurenpalet. De Howrah Bridge over de Hooghly is naar men zegt de drukste brug ter wereld. De brug, gebouwd in 1939 en geopend voor het verkeer in 1943, verbindt de steden Howrah en Calcutta en is zodoende de levensader van de stad, vandaar ook de naam. De 82 meter hoge pilaren waarop de brug steunt vormen een belangrijk symbool van Calcutta. Met maar liefst acht rijbanen is het werkelijk een enorme brug. Hierna brengt u een bezoek aan Kumartuli, de enige pottenbakkersplaats in India. De straten van Kumartuli zijn stuk voor stuk omgetoverd tot podia waarop kunstenaars dag en nacht werken aan kleibeelden van Hindoeïstische goden, zoals Durga, Kali, Sarawati en Ganesha. Als laatste staat de Kalighat-tempel op het programma. Deze tweehonderd jaar oude tempel is gelegen aan de oever van de Hooghly. Kalighat staat symbool voor de plek waar de tenen van de rechtervoet van Shakti afvielen.

Ganges - fotos_bloemenmarkt_calcutta_lightbox

Dag 4 - Calcutta (inscheping)

U wordt vanuit uw hotel naar het luxe hotelschip, de Ganges Voyager, gebracht, waar u meteen wordt verwend met een heerlijke lunch. Na de lunch gaat u op excursie naar het huis en graf van Moeder Theresa (gesloten op donderdag). In 1952 heeft Moeder Theresa het Missionarissen van Naastenliefde opgericht en heeft hier gewoond en gewerkt tot haar dood in 1997. De permanente tentoonstelling die u bezoekt omvat een bezoek aan haar persoonlijke kamer en leert u meer over haar levensverhaal en ziet u dat haar liefdadigheid nog steeds actief is. Optioneel: een korte wandeling naar het weeshuis Sishu Bhawan, hier ontmoet u één van de zusters en krijgt u een rondleiding door het weeshuis. Na de rondleiding keert u terug naar uw hotelschip en geniet u van een cultureel optreden aan boord. De Ganges Voyager blijft vannacht in Calcutta afgemeerd liggen.

 

Ganges Voyager Housekeeping

Dag 5 - Calcutta – Bandel – Kalna

Vroeg in de morgen vertrekt u voor een stadstour met een panoramische tour langs de Britse koloniale gebouwen zoals Writer’s Building, Gereral Post Office, High Court, Raj Bhawan (Gouverneur huis), stadhuis, raadshuis, Treasury gebouw, Bank of India en Dalhousie Square. De dag gaat verder met een bezoek aan de St. John’s kerk, de oudste Anglicaanse kerk in Calcutta gebouwd in 1756. Tijdens uw bezoek aan de kerk maakt u kennis met het oudste pijporgel dat nog functioneert en met de verschillende graven van Britse generaals die het leven lieten tijdens het beleg van Calcutta door Nawab Siraj-ud-Daula in 1756. Uw stadstour door Calcutta gaat verder met een bezoek aan het ondanks gerenoveerde Victoria Memorial Museum, hier staat de grootste collectie van de Britse koloniale historie in India.
Na dit bezoek keert u terug naar uw hotelschip er staat een heerlijke lunch voor u klaar en de tocht stroomopwaarts begint. U vaart door gebieden waar verschillende Europese kolonisten Oost-Indische bedrijven hadden. U ziet hier nog vele overblijfselen van hun nederzettingen uit de 17e tot 19e eeuw. Later op de dag gaat u mee met de excursieboot naar de kust van Bandel. Hier bezoekt u de Hooghly Imambara, een beroemd Shiya bedevaartcentrum in West Bengalen. Dit bedevaartcentrum is gebouwd in 1841 door Haji Mohammad Mahasin. Het twee verdieping tellende gebouw en de omliggende kamers bieden onderdak aan pelgrims en dienen als klaslokalen van Madrasa die de Koran onderwijst. In het gebouw siert een grote Victoriaanse klok met een kronkelende sleutel van 20kg, ook hangen er grote Perzische kroonluchters en lampen die zorgen voor de verlichting in de prachte lampen en de passages van de Imambara.

Ganges calcutta_victoria_memorial_lightbox

Dag 6 - Kalna – Matiari

In de ochtend geniet u van een riksja rit door het centrum van Kalna. Aan het einde van de rit bezoekt u het betoverende Rajbari-complex. Dit complex heeft de hoogste hoeveelheid tempels in de regio. Binnen de muren van het complex vindt een unique mix van Bengaalse tempelarchitectuur inclusief de Nabakailas tempels. Deze tempels zijn gebouwd in 1809 door Bardhaman Maharaja en beschikt over 108 Shiva-tempels met daken bestaande uit acht lagen. Deze bouwwerken zijn geconcentreerd in twee cirkels. 47 tempels met afwisselend witte en zwarte zuilen vormen de buitenste cirkel. In de binnenste cirkel staan 34 tempels met allemaal witte pilaren. Na het bezoek aan de Nabakailas tempels bezoekt u de Pratapeshwar-tempel, gebouwd in 1849 en rijk versierd met terracotta panelen vol afbeeldingen over Hindoeïstische helden, het mythische leven van Sri Chaitanya en het dagelijkse leven in deze streek. Daarnaast worden Durga en Ravana afgebeeld. Ook gaat u naar de oudste tempel, Lalaji Mandir, gebouwd in 1739, en de Krishnachandra-tempel, gebouwd rond 1751.

Ganges Kalna

Dag 7 - Matiari – Khushbagh

Vroeg in de ochtend, maakt u een wandeling naar de oeverplaats Matiari. Matiari kenmerkt zich door ambachtslieden die op traditionele wijze van gerecycled koper de mooiste potten, vazen, standbeelden en nog veel meer fraaie voorwerpen maken in hun atelier. Na een onvergetelijke ontmoeting met deze creatieve mensen geniet u aan boord van uw hotelschip van een heerlijk ontbijt. De Ganges Voyager vaart verder stroomopwaarts, langs de slagvelden van Plassey, waar Robert Clive van de Britse Oost-Indische Compagnie Nawab Siraj-ud-daulah en zijn Franse bondgenoten versloeg en India aan het Britse rijk toevoegde. Dit rijk besloeg bijna twee eeuwen lang het overgrote deel van Azië.
In de avond bezoekt u het charmante dorpje Khushbagh. Hier maakt u wandeling via de landbouwgronden van de plaatselijke boeren naar de moskee van de familie Nawab. Het godshuis is gebouwd door Nawab Ali-Wardi-Khan, de grootvader van Nawab Siraj-ud-daulah. Alle leden van de familie liggen hier begraven. Uw hotelschip blijft afgemeerd liggen in Khushbagh.

Dag 8 - Khushbagh – Baranagar – Murshidabad

Nog voor uw ontbijt gaan de trossen los naar de ‘sleepy village’ Baranagar. In Baranagar staan meerdere tempels die zijn gebouwd door koningin Rani Bhabani, de landvrouw van Natore in de 18e eeuw. Deze stenen tempels worden beschouwd als één van de beste voorbeelden van Bengaalse terracottakunst. U luncht op het schip terwijl er verder stroomafwaarts wordt gevaren. Geniet tijdens uw maaltijd van de boeiende, pittoreske plattelandsdorpen. De lokale bevolking begroet u vanaf de waterkant uiterst vriendelijk. Dan nadert u Murshidabad, het verborgen juweel aan de Ganges. De witte, koloniale architectuur geeft de historische stad een warme uitstraling. Eerst bezoekt u hier het Hazarduari Palace, gebouwd door de Britse architect McLeod Duncan in de tijd dat Nawab Nazim Humayun Jah heerste (1824-1838). U zult zich verbazen over de ruim duizend neppe en echte deuren in de immense gang. Met een paardenkar reist u verder naar de Katra Masjid. Deze oudste moskee die nog altijd in gebruik is voor het vrijdaggebed is gebouwd door de eerste Nawab van Murshidabad, Murshid Quli Khan, in 1723 en 1724. Tevens is het de begraafplaats van de Nawab’s.

Ganges tempel_baranagar_lightbox

Dag 9 - Murishidabad – Mayapur

Deze morgen kunt u heerlijk rustig ontwaken en ontspannen terwijl u geniet van de prachtige uitzichten en het lokale leven langs de rivier. Er wordt koers gezet richting Mayapur, een heilige locatie voor meerdere hindoe tradities. Zo werd de geboorte van Sri Chaitanya Mahaprabhu in 1486 gezien als een reïncarnatie van Lord Krishna. Mayapur is ook de thuisbasis van de ISKON (International Society for Krishna Consciousness), dat in 1966 werd opgericht als formele uitoefening van de Gaudiya Vaishnava traditie, die al sinds de 16e eeuw volgelingen heeft in India. U ervaart de echte cultuur en rituelen. De aanhangers van Krishna hebben een nieuwe tempel gebouwd (afgerond in 2016) die groter is geworden dan het Vaticaan. Meer dan de helft van de fondsen komt van de Amerikaan Alfred B. Ford, de achterkleinzoon van Henry Ford.

Ganges mayapur_lightbox

Dag 10 - Mayapur – Chandannagar – Calcutta

Chandannagar, vroeger ook wel Chandernagore genoemd, is in 1673 gesticht als Franse handelspost aan de oever van de Ganges. Nawab Ibrahim Khan gaf hiertoe toestemming. In 1688 werd deze plaats permanent een Franse nederzetting. U wandelt langs de boulevard met goed onderhouden Frans-koloniale gebouwen inclusief het voormalige residence van de Franse gouverneur. Deze woning ingericht als museum vol voorwerpen uit het dagelijkse leven in die periode. Daarna stopt u bij de Sacred Heart Church. Na het bezoek keert u terug naar uw hotelschip.
Deze avond eindigt uw reis stroomafwaarts naar Calcutta. Geniet van een voortreffelijk afscheidsdiner.

Chandannagar Sacred Heart Catholic Church

Dag 11 - Calcutta (ontscheping) – Jaipur

Na het ontbijt aan boord neemt u afscheid van de bemanning en u ontscheept in Calcutta. U wordt naar de luchthaven gebracht voor de binnenlandse vlucht naar Jaipur.
Bij aankomst in Jaipur wordt u naar het 5-sterren hotel Samode Haveli***** gebracht.

Optioneel kunt u een upgrade bijboeken naar het 5-sterren tophotel Rambagh Palace in Jaipur waar u 2 nachten zult verblijven*.

Ganges Voyager exterieur

Dag 12 - Jaipur

Vanmorgen ontdekt u de parels van Jaipur. U maakt een rit per jeep naar het Amber Fort. Het Amber Fort, gelegen in een pittoreske omgeving van ruige heuvels, kent een fascinerende mix van Hindoeïstische en Mongoolse architectuur. De vesting is gemaakt van rood zand en wit marmer. Het klassieke en romantische paleisfort heeft een bijzonder aura. Op de binnenmuur staan zeer sprekende taferelen afgebeeld. Deze stevige wanden, oorspronkelijk gebouwd om een veilige plek te creëren voor de oorlogsvijanden, beschermen nu de bewoners van de vesting.

Na de bezichtiging van dit prachtige kasteel gaat u op bezoek in het huis van een lokale familie voor een heerlijke lunch. 

In de middag maakt u een fotostop bij het Hawa Mahal Palace, bij uitstek het bekendste icoon van de stad. Het vijf etages tellende gebouw kijkt uit over de drukke bazaarstraat en is een schitterend voorbeeld van de Rajput architectuur en kunst. De 953 roze, honingraatvormige ramen van zandsteen (`jharokhas’) vallen meteen op. Oorspronkelijk werd het paleis gebouwd voor de dames van de koninklijke hofhouding. Vanuit hier konden ze het dagelijkse leven en de processies in Jaipur aanschouwen. Uw volgende stop is het stadspaleis in het hart van de ommuurde stad. Het complex geeft u een goed beeld van de grenzeloze gedachten van de stichter van Jaipur, Maharaja Sawai Jai Singh, die één van de meest indrukwekkende en majestueuze architectonische hoogstandjes in de stad heeft nagelaten. De voormalige koninklijke familie woont nog altijd in een deel van het paleis.

Ten slotte bekijkt u Jantar Mantar, een collectie architectonische en astronomische instrumenten ontworpen door koning Maharaja Jai Singh II tussen 1727 en 1734, in navolging van zijn locatie in Delhi. In totaal heeft deze man vijf van zulke locaties. Het observatorium in Jaipur is het grootst en het best bewaard gebleven. Deze bezienswaardigheid is genomineerd voor de werelderfgoedlijst.

De rest van de dag is ter vrije besteding.

Riviercruise Ganges

Dag 13 - Jaipur – Agra

Vanmorgen vertrekt u richting Agra, de stad van de onnavolgbare Taj Mahal. De architectonische pracht van de mausolea, het fort en de paleizen houden de herinneringen aan de glorie van het legendarische Mogolrijk levend. Ondanks dat het geen politiek centrum meer is nadat Shah Jahan in 1634 Delhi tot hoofdstad benoemde, heeft de rijke architectuur voor internationale bekendheid van deze stad gezorgd. Er heerst een aangename sfeer en het leeftempo ligt laag. Agra staat echter vooral bekend om de schitterende ingelegde werken op marmer en speksteen, vervaardigd door kunstenaars die afstammen van degenen die onder de Mongolen werkten. Bij aankomst in Agra wordt u naar het 5-sterren hotel Mughal***** gebracht.

Optioneel kunt u een upgrade bijboeken naar het 5-sterren tophotel Oberoi Amarvilas in Agra waar u 2 nachten zult verblijven*.

Riviercruise Ganges

Dag 14 - Agra

Deze ochtend gaat u genieten van een adembenemende zonsopkomst over de Taj Mahal. Deze `Kroon der Paleizen’ is een wit marmeren mausoleum gebouwd door de Mongoolse heerser Shahjahan ter herinnering aan zijn geliefde vrouw Mumtaz Mahal. Dit wereldberoemde wonder ziet er van alle vier de zijden exact hetzelfde uit en staat alom bekend als `de parel van moslimkunst in India en één van de meesterwerken qua werelderfgoed die door de hele wereld wordt bewonderd’. De Taj Mahal is niet alleen fenomenaal in zijn schoonheid, maar ook in het uitvoerige plannings- en ontwerpproces dat met de bouw gepaard ging. De bouw van dit betoverende mausoleum begon in 1631 en werd 22 jaar later voltooid dankzij de hulp van maar liefst 20.000 arbeiders. Na dit fraaie tafereel van de zon die haar eerste stralen van de dag over India werpt, keert u terug naar uw hotel voor het ontbijt. De rest van de morgen kunt u naar eigen wens invullen. Later in de middag brengt u een bezoek aan het Agra Fort. De grote Mongoolse heerser Akbar gaf in 1666 opdracht tot de bouw van deze vesting. De minder florissante buitenkant verbergt een paradijselijk interieur. U vindt er een aantal mooie gebouwen, zoals de Moti Masjid, een witte marmeren moskee die eruit ziet als een volmaakte parel, alsmede de Diwan-I-Am, de Diwan-I-Khaas, de Musamman Burj (waar Shahjahan stierf in 1666), het Jahangir’s Palace, de Khaas Mahal en de Shish Mahal. Het enorme Agra Fort is 2,5 kilometer lang en wordt beschouwd als de voorganger van het rode fort in Delhi. ’s Avonds zult u wederom naar de Taj Mahal gaan om hier de zon onder te zien gaan.

Riviercruise Ganges

Dag 15 - Agra – Delhi

Na het ontbijt reist u verder over land naar Delhi, een stad met twee verschillende werelden. Allereerst is er Oud Delhi, ooit de hoofdstad van islamitisch India. Oud Delhi is een doolhof van nauwe straatjes met half afgebrokkelde herenhuizen en formidabele moskeeën. In scherp contrast met dit beeld staat de keizerlijke stad New Delhi, gesticht door de Britse Raj, die bestaat uit brede bomenlanen en imposante regeringsgebouwen. Zo’n duizend jaar lang hebben verschillende heersers van vele imperiums in Delhi gezeteld. Meerdere keren is de stad opgebouwd, vernietigd en weer herbouwd. Een interessant gegeven is dat sommige machthebbers een dubbele rol hadden, eerst als verwoesters en daarna als createurs. Bij aankomst in Delhi wordt u naar het 5-sterren hotel ITC Maurya***** gebracht. De rest van de dag is ter vrije besteding.

Optioneel kunt u een upgrade bijboeken naar het 5-sterren tophotel Oberoi Delhi in Delhi waar u 3 nachten zult verblijven*.

Riviercruise Ganges

Dag 16 - Delhi

Vandaag ontdekt u New Delhi. ’s Morgens rijdt u langs de regeringsgebouwen en officiële residenties die herinneren aan het Britse koloniale tijdperk. U passeert het Parliament House, met een diameter van 173 meter, en het Rashtrapati Bhawan, ooit de woning van de Viceroy’s en nu het huis van de president van India. Dit laatste optrekje is ontworpen door Lutyens en is een combinatie van westerse en oosterse stijlen. Vervolgens maakt u een fotostop bij de India Gate. Deze 43 meter hoge poort staat in het centrum van New Delhi. De India Gate heeft niet alleen het uiterlijk van de Arc de Triomphe, maar staat op een vergelijkbare locatie midden op een kruispunt. Daarnaast herinnert de poort, net als de Parijse variant, aan de 70.000 soldaten die sneuvelden toen ze tijdens de Eerste Wereldoorlog voor het Britse leger vochten. Op het monument staan verder de namen van de meer dan 13.516 Britse en Indiase soldaten die werden gedood op de noordwestelijke frontlinie tijdens de Afghaanse Oorlog van 1919. U vervolgt uw weg naar de Humayun Tomb, die met de Indo-Islamitische bouwstijlen waarschijnlijk één van de meest innovatieve monumenten uit zijn tijd is. Dit graf in de tuin is het eerste voorbeeld van Mongoolse architectuur in India. De tombe is gebouwd in 1565, negen jaar na de dood van Humayun, door zijn weduwe Bega Begam. Het meest in het oog springend zijn de patio’s (Charbagh) met paden en waterkanalen. Prominent in het midden staat het mausoleum met een dubbele koepel. De volgende bezienswaardigheid is Qutub Minar, een 73 meter hoge overwinningstoren gebouwd in 1193 door Qutab-ud-din Aibak. De toren bestaat uit vijf verdiepingen met balkons. De diameter wordt steeds kleiner naarmate de toren verder de lucht in reikt, van 15 meter aan de onderkant tot 2,5 meter op de top. De eerste drie etages zijn gemaakt van rood zandsteen, de vierde en de vijfde van marmer en zandsteen. Aan de voet van de toren staat de Quwwat-ul-Islam moskee, de eerste moskee die werd gebouwd in India, met in de tuin een zeven meter hoge ijzeren pilaar. Men zegt dat uw wens uitkomt als u deze kolom kunt omcirkelen met uw handen terwijl u met uw rug naar de zuil toe staat. De rest van de middag kunt u zelf invullen. Vanavond kunt u genieten van een heerlijk diner in een sfeervolle Haveli. 

Riviercruise Ganges

Dag 17 - Delhi

Deze morgen rijdt u, na het ontbijt, langs het rode fort van Delhi. Shah Jahan's elegante citadel van rood zandsteen is gebouwd op de westoever van de rivier de Yamuna. Shahjahan is in 1638 begonnen aan de bouw van dit gigantische fort, toen hij besloot de hoofdstad van Agra naar Delhi te veranderen. De grote muren torenen tot 33 meter boven Oud Delhi uit. De vesting herinnert aan de macht en pracht van de Mongolen. Binnen bewondert u het drumhuis, de zaal voor publieke en private gezelschappen, de parelmoskee, de koninklijke baden en het kleurenpaleis. Daarna bezichtigt u Jama Masjid. Deze grootste moskee van Oud Delhi is zelfs de grootste in het hele land. In de tuin is plaats voor 25.000 gelovigen. Dit godshuis is het laatste extravagante bouwwerk van Shah Jahan, de Mongoolse heerser die ook de Taj Mahal en het rode fort bouwde. De rijk gedecoreerde moskee heeft drie grote poorten, vier torens en twee veertig meter hoge minaretten bestaande uit stroken rood zandsteen en wit marmer. Het interieur van de gebedszaal is verdeeld in stoelen en gangen. De wanden en vloeren zijn bedekt met marmeren panelen.
Vandaag brengt u verder een bezoek aan Raj Ghat, het monument voor Mahatma Ghandi. Dit zwarte marmeren platform ligt op de plek waar Ghandi werd gecremeerd op 31 januari 1948, de dag nadat hij werd vermoord. Aan een uiteinde van het ommuurde gedenkteken brandt een eeuwige vlam. Als laatste bezoekt u Bangla Sahib Gurudwara. Bangla Sahib is het meest prominente gebedshuis van de Sikh in Delhi, dat bekend staat om zijn associatie met de achtste Sikh goeroe, genaamd Har Krishan, en de vijver binnen in het complex. Het water in deze vijver is heilig. Vanavond dineert u in het Spice Route Restaurant in Hotel The Imperial. Dineren in dit restaurant prikkelt al uw zintuigen. U beleeft de reis van kruiden, van de Malabar Coast in Kerala door Sri Lanka, Maleisië en Indonesië naar Thailand en Vietnam. Het is een overweldigende visuele beschrijving van de kunst en cultuur in de verschillende regio’s, gepresenteerd met de volkse, religieuze en culturele fantasie uit het Verre Oosten.

Riviercruise Ganges

Dag 18 - Delhi – Amsterdam

U wordt naar de luchthaven gebracht. Vervolgens vliegt u naar Amsterdam. Alweer het einde van een indrukwekkende reis langs de culturele schatten van India.

* De in bovenstaand programma genoemde excursies zijn inbegrepen in de reissom. Het definitieve (excursie)programma is afhankelijk en onder voorbehoud van uw vluchtschema en nautische, veiligheids-, volksgezondheids- en/of organisatorische redenen voorbehouden.

Upgrade 5-sterren tophotels Gouden Driehoek

*Upgrade naar 5-sterren***** tophotels tijdens uw post-cruise Gouden Driehoek: € 2.698,- p.p.
• Hotel Rambagh Palace in Jaipur (2 nachten)
• Hotel The Oberoi Amarvilas in Agra (2 nachten)
• Hotel The Oberoi Delhi in Delhi (3 nachten)

Riviercruise Ganges
Toon meer
Toon minder

Excursies

Een riviercruise is de meest comfortabele manier om nieuwe landen, culturen en mensen te leren kennen. Friendship Cruises biedt u dan ook de mogelijkheid om deel te nemen aan interessante excursies. Van stadswandelingen door indrukwekkende hoofdsteden tot bezoeken aan pittoreske historische dorpjes of boeiende musea, ontdekkingstochten in de natuur en culinaire verrassingen uit de regio, elk uitstapje is uniek en onvergetelijk! De belevenis is elke dag weer anders. Ervaren lokale gidsen nemen u maar al te graag mee en delen vol oprecht enthousiasme hun grenzeloze kennis van de streek. Zo proeft u de sfeer en cultuur in optima forma. Hieronder vindt u een overzicht van de excursies die u kunt maken tijdens deze cruise. Alle excursies tijdens uw reis zijn inbegrepen, evenals de entreegelden. De excursies worden begeleid door een deskundige Engelssprekende lokale gids. Het vervoer tijdens de excursies is per airconditioned minibus of met lokale vervoersmiddelen. 

Alle excursies tijdens uw reis zijn inbegrepen, evenals de entreegelden. De excursies worden begeleid door een deskundige Engelssprekende lokale gids. Het vervoer tijdens de excursies is per airconditioned minibus of met lokale vervoersmiddelen. 

Onder het kopje ‘Vaarschema’ vindt u een uitgebreide dag-tot-dag-beschrijving van het programma van deze reis. In de beschrijving zijn tevens de excursies opgenomen die u op die dag zult gaan maken. Graag geven wij u nog een korte opsomming van de uitstapjes waaraan u kunt deelnemen.

• Calcutta: erfgoedgebouwen, de bloemenmarkt, de Howrah Bridge en de Missionaries of Charity, waar Moeder Teresa heeft gewoond
• De pottenbakkersplaats Kumartuli en de Kalighat-tempel
• Het beroemde bedevaartsoord Hoogly Imambara
• Kalna en het betoverende Rajbari complex
• Ontmoet de koperbewerkers van Matiari
• De charmante boerendorpjes Khushbagh en Baranagar
• Murshidabad, het verborgen juweel aan de Ganges
• De heilige locatie Mayapur, de thuisbasis van de ISKON (International Society for Krishna Consciousness)
• De voormalige Franse handelspost Chandannagar 

Het programma tijdens de reis is om nautische en organisatorische redenen voorbehouden. Het programma kan bijvoorbeeld vanwege hoge of lage waterstanden aangepast worden. Dit betekent dat bepaalde uitstapjes op een ander tijdstip kunnen worden uitgevoerd of dat er een alternatief programma wordt aangeboden. De kapitein is, in verband met de veiligheid, bevoegd de beslissingen met betrekking tot het vaarschema en het bijbehorende programma te nemen en u daar aan boord over te informeren. U kunt er vanzelfsprekend vanuit gaan dat de beslissingen altijd in het belang van onze passagiers worden genomen, waarbij de veiligheid en het comfort van onze passagiers voorop staat.

Nationale feestdagen
Tijdens nationale feestdagen kan het excursieprogramma afwijken van het programma dat op onze website www.friendshipcruises.nl gepubliceerd staat. Zo kunnen de openbare gebouwen, musea en andere te bezoeken locaties tijdelijk gesloten zijn of beperkt toegankelijk zijn in verband met gewijzigde of beperkte openingstijden. Ook kan het voorkomen dat lokale markten kleiner zijn dan gewoonlijk, of die dag geheel niet plaatsvinden.

Nationale feestdagen verschillen per land. Via onderstaande link(s) informeren wij u in algemene zin over de data van nationale feestdagen. Dan kunt u hier bij het kiezen van de reisdatum rekening mee houden.

http://www.officeholidays.com/countries/india/index.php  

http://www.incredibleindia-tourism.org/ 

Klimaat
Voor meer informatie over het klimaat van India verwijzen wij u graag naar  https://klimaatinfo.nl/klimaat/india/   

Reisdocumenten
Meer informatie over de benodigde reisdocumenten vindt u op: https://www.destintravel.nl/ontdek-destin/friendship-riviercruises/visum-en-paspoort  

Reisvaccinaties
Meer informatie over reisvaccinaties vindt u op: https://www.destintravel.nl/ontdek-destin/friendship-riviercruises/vaccinaties  

Lees meer
Lees minder

Riviercruiseschip Ganges Voyager

Vaar mee op het nieuwe hotelschip de Ganges Voyager en ervaar het unieke en continu veranderende leven aan de Ganges-rivier terwijl u geniet van het comfort en de elegantie aan boord. De Ganges Voyager biedt plaats aan 56 passagiers. De suites op de Ganges Voyager hebben de grandeur en stijl van de Britse koloniale tijd. De moderne en luxe faciliteiten doen niet onder voor de beste hotels in Azië. De ruimtelijke suites bieden dagelijkse schoonmaak, de fijnste katoenen lakens en dekbedden, een flatscreen-televisie met een on-demand videosysteem, internationale dagbladen, individueel regelbare klimaatregeling, luxueuze zachte badjassen en slippers en geheel natuurlijke therapeutische toiletartikelen.

Ganges Voyager
HS Ganges Voyager
Ganges Voyager Maharaja Suite
Maharaja Suite
Ganges Voyager Maharaja Suite facing window
Maharaja Suite
Ganges Voyager Maharaja bathroom
Luxe badkamer, Maharaja Suite
Ganges Voyager viceroy suite
Viceroy suite
Ganges Voyager Viceroy Suite 2
Viceroy suite
Ganges Voyager Heritage Suite 2
Heritage Suite
Ganges Voyager Heritage Suite
Heritage Suite
Ganges Voyager Colonial Suite
Colonial Suite
Ganges Voyager_colonialsuite2
Colonial Suite
Ganges Voyager Signature Suite 2
Signature Suite
Ganges Voyager Signature Suite
Signature Suite
Ganges Voyager  Sundeck indoor lounge
Indoor lounge
Ganges Voyager dining room
Luxe restaurant
Ganges Voyager Spa
Spa
Ganges Voyager sundeck outdoor
Zonnedek
Veeg naar links

Prijsinformatie

Reissom
Toeslagen
Inbegrepen
Niet inbegrepen
Voorwaarden
18-daagse cruise over de Ganges
Vanaf 9.998,- p.p.

Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.

Deze reissom is per persoon en gebaseerd op een verblijf in een 2-pers. Signature Suite, gelegen op het Hoofddek.

De volgende vertrekdata zijn op aanvraag boekbaar. Neem telefonisch contact met ons op
088-13 07 300 of stuur een email naar friendship@destintravel.nl. Deze reis is naar wens uit te breiden met extra hotelovernachtingen voorafgaand aan of na uw cruise.

Vertrekdata 2024
Prijs per persoon
26 september
v.a. 9.998,-
29 oktober
v.a. 10.198,-
17 november
v.a. 10.198,-
26 december
v.a. 10.498,-

De reissom is p.p. en gebaseerd op een 2-pers. Signature Suite (24 m²), Hoofddek.

Toeslagen per persoon
Toeslag 2-pers. Colonial Suite (24 m²), Bovendek € 398,- p.p.
Toeslag 2-pers. Heritage Suite (26 m²), Bovendek € 798,- p.p.
Toeslag 2-pers. Viceroy Suite (34 m²), Bovendek € 1.498,- p.p.
Toeslag 2-pers. Maharaja Suite (37 m²), Bovendek € 2.198,- p.p.

Toeslagen 2-pers. suites voor alleengebruik op aanvraag.

• 2-daags verblijf Calcutta met excursieprogramma (2 nachten, 5-sterren★★★★★ hotel)
• 8-daagse cruise Calcutta - Calcutta (7 nachten, 5-sterren★★★★★ hotelschip)
• 8-daagse post-cruise Gouden Driehoek met excursieprogramma (7 nachten, 5-sterren★★★★★ hotels)
• Transfers luchthaven Calcutta - hotel Calcutta - hotelschip - hotel - luchthaven Delhi
• Internationale vlucht Amsterdam - Calcutta (met overstap) en Delhi - Amsterdam
• Binnenlandse vlucht met Jet Airways Calcutta - Mumbai - Jaipur
• Verzorging op basis van logies en ontbijt in de hotels in Calcutta, Jaipur, Agra en Delhi
• De lunch bij een lokale familie in Jaipur en de diners in het Kingdom of Dreams en het Spice Route Restaurant
• Volpension verzorging aan boord tijdens de cruise
• Welkomstcocktail, welkomstdiner, Farewell Dinner en thema-avonden
• Drankjes tijdens uw cruise: koffie, thee, mineraalwater, frisdrank en sappen
• Alle excursies in Calcutta, arrangement Gouden Driehoek en tijdens de cruise inbegrepen (inclusief entreegelden)
• Deskundige Engelssprekende gidsen gedurende de gehele reis
• Cultural Performances, Educational Talks, Cooking Classes en Ship Tour
• Havengelden
• Gratis WiFi aan boord
• Individuele groepsreis in internationaal gezelschap aan boord.

• Toeslagen voor andere type accommodaties
• Lunch dag 2 en lunch en diner dag 3 en lunches en diners tijdens uw post-cruise Gouden Driehoek (tenzij anders aangegeven)
• Upgrade 5-sterren tophotel Oberoi in Calcutta: € 198,- p.p. (optioneel boekbaar) 
• Upgrade 5-sterren tophotels tijdens uw post-cruise Gouden Driehoek: € 2.698,- p.p. (optioneel boekbaar)
• Drankjes (m.u.v. de genoemde drankjes tijdens uw cruise)
• Eventuele verhoogde brandstoftoeslag
• Eventuele Dollartoeslag
• Vliegticket o.b.v. de ingekochte klasse, zoals deze bekend was bij de calculatie van onze prijzen. Eventuele vlucht-, brandstof- en bagagetoeslagen voorbehouden. 
Visumkosten
Vaccinaties
• Verzekeringen
• 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen
• Fooien (richtlijn: totaal voor cruise $ 70 excl. 15% tax, gids ca. € 6,- p.p.p.d., chauffeur ca. € 1,- p.p.p.d.)
• Uitgaven van persoonlijke aard.

Mobiliteit
Wij wijzen u erop dat u over een normale basisconditie dient te beschikken en een goede mobiliteit noodzakelijk is. U dient gemakkelijk afstanden te kunnen lopen, trappen te kunnen nemen en zelfstandig op en af uw hotelschip te geraken. 
Het gebruik van een rollator/rolstoel aan boord van onze riviercruiseschepen is niet toegestaan, het meenemen hiervan is op aanvraag. Het aantal opvouwbare rollators/rolstoelen is per afvaart strikt gelimiteerd in verband met de veiligheid aan boord en het comfort voor de medereizigers. Alleen na schriftelijke goedkeuring en bevestiging kunt u de rollator/rolstoel meenemen. De bemanning parkeert deze voor u op het Zonnedek. Zodra u de wal op gaat, staat uw rollator/rolstoel gereed op de kade. Een elektrische rolstoel/scootmobiel is in het geheel niet toegestaan.
Excursie(s)(pakketten) kunnen niet vooraf geboekt worden i.c.m. gebruik rollator/rolstoel. 

Voorwaarden
Op deze reis zijn de ANVR- en SGR-voorwaarden van toepassing, evenals de Algemene Voorwaarden van Friendship Cruises zoals vermeld op deze website. Voor dit reisarrangement gelden afwijkende (aan)betalings- en annuleringsvoorwaarden. In een ‘reisvoorstel op maat’ informeren wij u over deze afwijkende (aan)betalings- en annuleringsvoorwaarden. 
Kort samengevat: 
- Na ontvangst van uw aanbetaling reserveren wij voor u de diverse reiselementen. Eventuele toeslagen tussen het moment van boeking en ontvangst van de aanbetaling worden aan u doorberekend. 
- Als aanbetaling betaalt u de volledige kosten die ook Friendship Cruises bij boeking direct aan haar partners dient te voldoen. Dit betreft de aanbetaling op uw cruisetickets en alle non-refundable reiselementen. 
- De restantbetaling voldoet u 91 dagen voor vertrek. 
- Indien u onverhoopt de reis dient te annuleren, bent u de volgende bedragen aan Friendship Cruises verschuldigd: 
> Moment van definitieve boeking tot 91 dagen voor vertrek: bedrag van de aanbetaling. 
> Vanaf 91 dagen voor vertrek: totale reissom.
Annuleringstermijn touroperator 20 dagen voor vertrek. Wijzigingen in vaarroute, vaarschema en/of excursieprogramma om nautische, veiligheids-, volksgezondheids- en/of organisatorische redenen voorbehouden. Voor elke excursie is een minimum aantal deelnemers vereist. Inhoud excursies onder voorbehoud.

Tarieven en voorwaarden vliegtickets
Vliegtickets zijn beschikbaar in diverse klassen. In elke klasse gelden verschillende voorwaarden en tarieven. Bij het berekenen van onze verkoopprijzen gaan wij uit van de prijzen voor de vliegtickets zoals deze op dat moment beschikbaar zijn. Wij zijn gerechtigd om eventuele vlucht-, brandstof- en bagagetoeslagen door te berekenen indien de vliegtickets niet meer voor ditzelfde tarief boekbaar zijn als de tarieven die ons bij de calculatie van de prijzen bekend waren. De tarieven kunnen namelijk dagelijks variëren. Op het moment dat u definitief boekt, bekijken wij nogmaals het dan geldende tarief. Zodra u met dit dagtarief akkoord gaat, zetten wij de vluchten 24 uur voor dit tarief voor u in optie. Wij sturen u dan per omgaande digitaal de factuur, zodat u de aanbetaling in orde kunt maken. Na ontvangst van uw aanbetaling kunnen wij uw vliegtickets definitief bevestigen bij onze leverancier. De vliegtickets die Friendship Cruises voor u boekt zijn gebaseerd op de voordeligste klasse. Dit betekent dat de tickets non-refundable zijn, waardoor de tickets niet kosteloos gewijzigd kunnen worden. Annulering van de vliegtickets leidt tot annuleringskosten die kunnen oplopen tot de volledige ticketkosten. Bedragen voor vluchten zijn niet-restitueerbaar (geen geld terug). Mocht u een vliegticket wensen te boeken met gunstigere voorwaarden en meer vrijheid, dan maken wij dit graag voor u in orde. De prijs van het vliegticket zal derhalve vaak wel hoger zijn.

Reissom
18-daagse cruise over de Ganges
Vanaf 9.998,- p.p.

Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.

Deze reissom is per persoon en gebaseerd op een verblijf in een 2-pers. Signature Suite, gelegen op het Hoofddek.

De volgende vertrekdata zijn op aanvraag boekbaar. Neem telefonisch contact met ons op
088-13 07 300 of stuur een email naar friendship@destintravel.nl. Deze reis is naar wens uit te breiden met extra hotelovernachtingen voorafgaand aan of na uw cruise.

Vertrekdata 2024
Prijs per persoon
26 september
v.a. 9.998,-
29 oktober
v.a. 10.198,-
17 november
v.a. 10.198,-
26 december
v.a. 10.498,-
Toeslagen

De reissom is p.p. en gebaseerd op een 2-pers. Signature Suite (24 m²), Hoofddek.

Toeslagen per persoon
Toeslag 2-pers. Colonial Suite (24 m²), Bovendek € 398,- p.p.
Toeslag 2-pers. Heritage Suite (26 m²), Bovendek € 798,- p.p.
Toeslag 2-pers. Viceroy Suite (34 m²), Bovendek € 1.498,- p.p.
Toeslag 2-pers. Maharaja Suite (37 m²), Bovendek € 2.198,- p.p.

Toeslagen 2-pers. suites voor alleengebruik op aanvraag.

Inbegrepen

• 2-daags verblijf Calcutta met excursieprogramma (2 nachten, 5-sterren★★★★★ hotel)
• 8-daagse cruise Calcutta - Calcutta (7 nachten, 5-sterren★★★★★ hotelschip)
• 8-daagse post-cruise Gouden Driehoek met excursieprogramma (7 nachten, 5-sterren★★★★★ hotels)
• Transfers luchthaven Calcutta - hotel Calcutta - hotelschip - hotel - luchthaven Delhi
• Internationale vlucht Amsterdam - Calcutta (met overstap) en Delhi - Amsterdam
• Binnenlandse vlucht met Jet Airways Calcutta - Mumbai - Jaipur
• Verzorging op basis van logies en ontbijt in de hotels in Calcutta, Jaipur, Agra en Delhi
• De lunch bij een lokale familie in Jaipur en de diners in het Kingdom of Dreams en het Spice Route Restaurant
• Volpension verzorging aan boord tijdens de cruise
• Welkomstcocktail, welkomstdiner, Farewell Dinner en thema-avonden
• Drankjes tijdens uw cruise: koffie, thee, mineraalwater, frisdrank en sappen
• Alle excursies in Calcutta, arrangement Gouden Driehoek en tijdens de cruise inbegrepen (inclusief entreegelden)
• Deskundige Engelssprekende gidsen gedurende de gehele reis
• Cultural Performances, Educational Talks, Cooking Classes en Ship Tour
• Havengelden
• Gratis WiFi aan boord
• Individuele groepsreis in internationaal gezelschap aan boord.

Niet inbegrepen

• Toeslagen voor andere type accommodaties
• Lunch dag 2 en lunch en diner dag 3 en lunches en diners tijdens uw post-cruise Gouden Driehoek (tenzij anders aangegeven)
• Upgrade 5-sterren tophotel Oberoi in Calcutta: € 198,- p.p. (optioneel boekbaar) 
• Upgrade 5-sterren tophotels tijdens uw post-cruise Gouden Driehoek: € 2.698,- p.p. (optioneel boekbaar)
• Drankjes (m.u.v. de genoemde drankjes tijdens uw cruise)
• Eventuele verhoogde brandstoftoeslag
• Eventuele Dollartoeslag
• Vliegticket o.b.v. de ingekochte klasse, zoals deze bekend was bij de calculatie van onze prijzen. Eventuele vlucht-, brandstof- en bagagetoeslagen voorbehouden. 
Visumkosten
Vaccinaties
• Verzekeringen
• 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen
• Fooien (richtlijn: totaal voor cruise $ 70 excl. 15% tax, gids ca. € 6,- p.p.p.d., chauffeur ca. € 1,- p.p.p.d.)
• Uitgaven van persoonlijke aard.

Voorwaarden

Mobiliteit
Wij wijzen u erop dat u over een normale basisconditie dient te beschikken en een goede mobiliteit noodzakelijk is. U dient gemakkelijk afstanden te kunnen lopen, trappen te kunnen nemen en zelfstandig op en af uw hotelschip te geraken. 
Het gebruik van een rollator/rolstoel aan boord van onze riviercruiseschepen is niet toegestaan, het meenemen hiervan is op aanvraag. Het aantal opvouwbare rollators/rolstoelen is per afvaart strikt gelimiteerd in verband met de veiligheid aan boord en het comfort voor de medereizigers. Alleen na schriftelijke goedkeuring en bevestiging kunt u de rollator/rolstoel meenemen. De bemanning parkeert deze voor u op het Zonnedek. Zodra u de wal op gaat, staat uw rollator/rolstoel gereed op de kade. Een elektrische rolstoel/scootmobiel is in het geheel niet toegestaan.
Excursie(s)(pakketten) kunnen niet vooraf geboekt worden i.c.m. gebruik rollator/rolstoel. 

Voorwaarden
Op deze reis zijn de ANVR- en SGR-voorwaarden van toepassing, evenals de Algemene Voorwaarden van Friendship Cruises zoals vermeld op deze website. Voor dit reisarrangement gelden afwijkende (aan)betalings- en annuleringsvoorwaarden. In een ‘reisvoorstel op maat’ informeren wij u over deze afwijkende (aan)betalings- en annuleringsvoorwaarden. 
Kort samengevat: 
- Na ontvangst van uw aanbetaling reserveren wij voor u de diverse reiselementen. Eventuele toeslagen tussen het moment van boeking en ontvangst van de aanbetaling worden aan u doorberekend. 
- Als aanbetaling betaalt u de volledige kosten die ook Friendship Cruises bij boeking direct aan haar partners dient te voldoen. Dit betreft de aanbetaling op uw cruisetickets en alle non-refundable reiselementen. 
- De restantbetaling voldoet u 91 dagen voor vertrek. 
- Indien u onverhoopt de reis dient te annuleren, bent u de volgende bedragen aan Friendship Cruises verschuldigd: 
> Moment van definitieve boeking tot 91 dagen voor vertrek: bedrag van de aanbetaling. 
> Vanaf 91 dagen voor vertrek: totale reissom.
Annuleringstermijn touroperator 20 dagen voor vertrek. Wijzigingen in vaarroute, vaarschema en/of excursieprogramma om nautische, veiligheids-, volksgezondheids- en/of organisatorische redenen voorbehouden. Voor elke excursie is een minimum aantal deelnemers vereist. Inhoud excursies onder voorbehoud.

Tarieven en voorwaarden vliegtickets
Vliegtickets zijn beschikbaar in diverse klassen. In elke klasse gelden verschillende voorwaarden en tarieven. Bij het berekenen van onze verkoopprijzen gaan wij uit van de prijzen voor de vliegtickets zoals deze op dat moment beschikbaar zijn. Wij zijn gerechtigd om eventuele vlucht-, brandstof- en bagagetoeslagen door te berekenen indien de vliegtickets niet meer voor ditzelfde tarief boekbaar zijn als de tarieven die ons bij de calculatie van de prijzen bekend waren. De tarieven kunnen namelijk dagelijks variëren. Op het moment dat u definitief boekt, bekijken wij nogmaals het dan geldende tarief. Zodra u met dit dagtarief akkoord gaat, zetten wij de vluchten 24 uur voor dit tarief voor u in optie. Wij sturen u dan per omgaande digitaal de factuur, zodat u de aanbetaling in orde kunt maken. Na ontvangst van uw aanbetaling kunnen wij uw vliegtickets definitief bevestigen bij onze leverancier. De vliegtickets die Friendship Cruises voor u boekt zijn gebaseerd op de voordeligste klasse. Dit betekent dat de tickets non-refundable zijn, waardoor de tickets niet kosteloos gewijzigd kunnen worden. Annulering van de vliegtickets leidt tot annuleringskosten die kunnen oplopen tot de volledige ticketkosten. Bedragen voor vluchten zijn niet-restitueerbaar (geen geld terug). Mocht u een vliegticket wensen te boeken met gunstigere voorwaarden en meer vrijheid, dan maken wij dit graag voor u in orde. De prijs van het vliegticket zal derhalve vaak wel hoger zijn.

CTA Blok_Friendship_Hilde
Wij staan voor u klaar
Onze Travel Consultants geven u graag advies

Neem contact met ons op voor meer informatie over onze riviercruises en onze luxe hotelschepen.

 

Bel +31 (0)88 - 13 07 300
Brochure Destin Riviercruises_Vooruitblik 2025_MU
Luxe brochure
De mooiste riviercruises in Europa en wereldwijd
  • Vooruitblik op ons aanbod riviercruises 2025
  • 5-sterren luxe hotelschepen
  • Gratis bij u thuisbezorgd 
Brochure aanvragen

Vergelijkbare reizen

Bekijk ook onze andere luxe riviercruises