Ruim 50 jaar ervaring
Persoonlijk advies op maat
Wereldwijd aanbod
Boedapest_donau
U bevindt zich hier: Home
Reisaanbod
Riviercruises
Majestueuze Donau

Geniet langs 'der schönen blauen Donau' 

riviercruises

Majestueuze Donau

Cruise over de Koninklijke Donau!

Nederlandse boordtaal
Nederlandssprekende Friendship Cruises cruiseleaders
Volgend vertrek
31-08-2024
Reisduur
9 dagen
Vertrekpunt
Veenendaal
Schip
HS Amadeus Cara*****
Destin
Vanaf 1.698,-
Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.
Brochure aanvragen Brochure aanvragen
Navigatie
Unieke belevenis Vaarschema Excursies Riviercruiseschip Prijsinformatie
Brochure aanvragen Brochure aanvragen

Cruisen over de Koninklijke Donau

We leggen graag de loopplank van de Amadeus Cara voor u uit. Dit fantastische 5-sterren luxe hotelschip is in de vaart vanaf voorjaar 2022 en zal u zeker niet teleurstellen. Het behoort tot de top van de riviercruiseschepen. Geniet van de uitzichten langs 'der schönen blauen Donau' vanuit de panoramasalon of vanuit uw comfortabele kamer van 16 m² tot maar liefst 26 m². U begint uw reis al comfortabel vanaf Veenendaal, waar u per Comfort Class touringcar naar Passau wordt gebracht (vliegen behoort ook tot de mogelijkheden). Het gehele schip is geheel gereserveerd voor Friendship Cruises passagiers; met Nederlandse boordtaal en cruiseleaders. Alles is op uw wensen afgestemd, stap aan boord bij Friendship Cruises en ontdek de Donau op een manier dat u nog nooit eerder heeft beleefd. 

De Donau is met recht het ‘neusje van de zalm’, want als enige grote rivier van Europa die van het Westen naar het Oosten stroomt, doorkruist zij maar liefst tien verschillende landen. Elke dag is een nieuw hoogtepunt wanneer u kiest voor een cruise over de Donau. U heeft nog maar net de ‘drierivierenstad’ Passau verlaten of de eerste onvergetelijke excursielocaties dienen zich al aan in de vorm van de majestueuze abdijen van Sankt Florian en Melk. Vanaf hier ontvouwt zich de idyllische Wachau-vallei. Te midden van de met eeuwenoude, steile wijnterrassen bedekte heuvels, omgeven door grillige rotsformaties en mysterieuze loofbossen, proeft u in Linz de beste lokale producten van de regio. De combinatie van de architectuur, de muziek en de romantische sfeer in het Oostenrijkse Wenen maken uw bezoek tot een waar sprookje. Zestig kilometer verderop prijken aan de Donau de historische monumenten van Bratislava. De Donau cruise is niet compleet zonder een uitgebreide kennismaking met het prachtige Boedapest, waar de ‘koningin van Europa’ wordt geflankeerd door het fenomenale parlementsgebouw aan de ene kant en  Castle Hill met de indrukwekkende burcht van Boeda en het Vissersbastion aan de andere kant. Heel anders is de Hongaarse Puszta, waar een paardenshow en koetsrit u de ultieme plattelandsbeleving geven.  Gaat u mee met Friendship Cruises? 

Riviercruise Donau - Passau
Passau
Riviercruise Donau - Stift Melk
Stift Melk
Riviercruise Donau - Emmersdorf
Emmersdorf
Riviercruise Donau - Wenen
Wenen
Riviercruise Donau - Wenen
Wenen
Riviercruise Donau - Schloss Schönbrunn
Schloss Schönbrunn
Riviercruise Donau - Boedapest
Boedapest
Riviercruise Donau - Boedapest
Boedapest
Riviercruise Donau - Hongaarse Puszta
Hongaarse Puszta
Riviercruise Donau - Bratislava
Bratislava
Riviercruise Donau - Bratislava
Bratislava
Riviercruise Donau - Linz
Linz
Riviercruise Donau - Linz
Linz
Veeg naar links

Deze afvaart is geheel gereserveerd voor Friendship Cruises passagiers!
• Nederlandse boordtaal
• Eigen Friendship Cruises Comfort Class touringcar
• Nederlandssprekende Friendship Cruises cruiseleaders
• Quiet Vox headset systemen tijdens uw excursies

Vaarschema

Uw route in beeld

Routekaart Majestueuze-Donau

Dag 1 - Nederland – Zuid-Duitsland

Per taxiservice of met eigen vervoer reist u naar Veenendaal. Na een kopje koffie in het Van der Valk hotel in Veenendaal reist u per Comfort Class touringcar naar uw 4-sterren overnachtingshotel in Zuid-Duitsland. Onderweg wordt er regelmatig gestopt voor een koffiepauze. U geniet ’s avonds van een heerlijk diner in uw hotel in de omgeving van Nürnberg.


*Indien gewenst kunt u van 30 op 31 augustus, voorafgaand aan de reis, al bij Van der Valk Veenendaal overnachten. Een comfortabel begin van uw reis. U vindt meer informatie onderaan de pagina.

Dag 2 - Zuid-Duitsland – Passau

Nadat u heeft genoten van een heerlijk ontbijtbuffet in het hotel rijdt u per Comfort Class touringcar verder naar Passau. De inscheping aan boord van hotelschip Amadeus Cara vindt plaats om ca. 16.00 uur. De komende 8 dagen ontdekt u deze majestueuze rivier aan boord van dit prachtige hotelschip, een ware belevenis. ’s Avonds geniet u van een voortreffelijk welkomstdiner. Uw hotelschip zet koers naar Emmersdorf waar u de volgende ochtend aankomt. Heerlijk ontspannen en genieten aan boord van uw luxe hotelschip.

Amadeus Cara - Exterieur - Donau Durnstein (2)

Dag 3 - Emmersdorf/Melk – Wenen

Tijdens het ontbijt meert uw hotelschip af in Emmersdorf. Deze ochtend heeft u de keuze uit een panoramische bustour door de Wachau regio met een wijnproeverij in Spitz of een excursie naar het historische Stift van Melk. Terwijl u geniet van een uitstekend verzorgde lunch zet de Amadeus Cara koers naar Wenen. U geniet van een heerlijke vaarmiddag in de salon of op het Zonnedek. In Wenen staat u een schitterende avond te wachten staat. Wenen staat bekend om haar romantiek en muziek. De liefhebbers kunnen vanavond van boord voor een bezoek aan het Mozart- en Straussconcert in de Kursalon. Een waar hoogtepunt!
Morgenexcursies panoramische bustour door de Wachau met wijnproeverij € 75,- p.p. of bezoek Majestueus Stift van Melk € 60,- p.p. 
Avondexcursie Mozart- & Straussconcert in de Kursalon in Wenen € 125,- p.p.

Riviercruise Donau - Stift Melk

Dag 4 - Wenen – Boedapest

Vandaag geniet u van een prachtige excursiedag in Wenen. Een deskundige gids neemt u graag mee op pad. ’s Morgens maakt u een stadstour langs de verschillende bezienswaardigheden van Wenen. In het historische hart van Wenen maakt u kennis met de rijke traditie van Conditorei Sluka sinds 1891. Geniet van de echte Wiener Kaffee Kultur. Bezoek eventueel op eigen gelegenheid het wereldberoemde Operahuis of het Oostenrijks militair museum . ’s Middags brengt u een bezoek aan Schloss Schönbrunn, de zomerresidentie van de keizer. Een imposant paleis met prachtig aangelegde tuinen dat zeker de moeite waard is om te gaan bekijken. U kunt ook kiezen voor een ontspannen middag in uw comfortabele touringcar voor een panoramische tour door Wienerwald. Wanneer de excursiepassagiers aan het einde van de middag zijn teruggekeerd aan boord, geniet u van een voortreffelijk diner. Ondertussen gaan de trossen los en zet uw hotelschip koers naar Boedapest.
Morgenexcursies stadstour romantisch Wenen incl. kennismaking Wiener Kaffee Kultur in Conditorei Sluka € 70,- p.p.
Middagexcursie schloss Schönbrunn € 75,- p.p. of panoramische bustour door het Wienerwald € 60,- p.p.
Individuele excursietip: Bezoek op eigen gelegenheid het wereldberoemde Operahuis of het Oostenrijks militair museum

 

Riviercruise Donau - Wenen

Dag 5 - Boedapest

Terwijl u langzaam ontwaakt en geniet van een heerlijk ontbijt aan boord legt uw hotelschip het laatste stuk af richting Boedapest, waar aan het einde van de ochtend zal worden afgemeerd. Bij het binnenvaren van Boedapest passeert u het indrukwekkende Parlementsgebouw en bewondert u vanaf het water. Houdt uw fototoestel vooral bij de hand, u heeft de mogelijkheid om de mooiste afbeeldingen vast te leggen! Na de ontscheping reizen we per Comfort Class touringcar naar een echt Puszta landgoed, waar u kennis maakt met het Hongaarse platteland. Op de Puszta maakt u kennis met de paardentraditie die dit land heeft. Het bijwonen van de dressuurshow is een ware belevenis. De liefhebbers maken hierna per koets een rit over de Puszta. U kunt er ook voor kiezen om mee te gaan op excursie naar het Hongaars Parlement en Staatsopera.  Aan het einde van de tour wordt u getrakteerd op een korte voordracht van de musici.  Na een dag vol hoogtepunten serveert de chef en zijn keukenbrigade u een voortreffelijk diner. Vanavond blijft uw hotelschip afgemeerd liggen in Boedapest.
Middagexcursies Hongaarse Puszta incl. lunch € 110,- p.p. of bezoek Hongaars Parlement en Staatsopera incl. kort concert € 80,- p.p.

Riviercruise Donau - Hongaarse Puszta

Dag 6 - Boedapest – Bratislava

Na het ontbijt staat de stadstour prachtig Boedapest op het programma. Een boeiende rondrit en wandeling door beide door de Donau gescheiden stadsdelen. U kunt er ook voor kiezen om mee te gaan naar een boeiende rondleiding door de Grote Synagoge van Boedapest. Bent u toe aan wat ontspanning? Bezoek dan op eigen gelegenheid de wereldberoemde Gellért Spa. De Gellert Spa is één van de beroemdste thermale spa-baden van Europa en één van de toonaangevende spa's met natuurlijke warmwaterbronnen in Boedapest. Na de lunch vaart uw hotelschip door naar Bratislava waar we de volgende morgen zullen afmeren.
Morgenexcursies stadstour prachtig Boedapest € 55,- p.p. of bezoek aan Grote Synagoge van Boedapest € 65,- p.p.
Individuele excursietip: Bezoek op eigen gelegenheid de Gellért Spa in Boedapest

Riviercruise Donau - Boedapest

Dag 7 - Bratislava – Linz

Tijdens het ontbijt arriveert de Amadeus Cara in Bratislava. Vanmorgen kunt u van boord voor de excursie stadstour monumentaal Bratislava incl. bezoek aan de Martinsdom (indien geopend voor publiek). Tijdens de excursie maakt u kennis met deze Slowaakse hoofdstad met haar burcht als symbool van de stad. Bovenop de heuvel ziet u direct de imposante witte burcht. Rond lunchtijd varen we door naar Linz, waar we morgenmiddag zullen afmeren. U geniet van een heerlijke vaarmiddag aan boord.
Morgenexcursie stadstour monumentaal Bratislava incl. bezoek Martinsdom (indien geopend voor publiek) € 50,- p.p.

Riviercruise Donau - Bratislava

Dag 8 - Linz – Passau

U geniet vanochtend van een ontspannen vaarmoment richting Linz. Geniet van alle faciliteiten aan boord of bekijk de prachtige panorama’s aan de oever. Uw schip beschikt immers over alle gemakken en een comfortabel zonnedek. Net na de lunch komt Linz in zicht. Bij aankomst kunt u van boord voor een stadstour  en wandeling door de omgeving van Linz incl. een lokale proeverij. U kunt er ook voor kiezen om mee te gaan op excursie naar Sankt Florian. Sankt Florian biedt u een perfecte combinatie van cultuur, kunst en muziek.  Onder begeleiding van een deskundige lokale gids ontdekt u de hoogtepunten van Sankt Florian. Uw bezoek sluit u af met een orgelconcert. Laat in de avond worden de trossen voor de laatste keer los gegooid en legt uw hotelschip het laatste traject af naar Passau, waar we de volgende morgen zullen afmeren. U geniet in de salon van nog één gezellige avond aan boord.
Middagexcursie stadstour en wandeling Linz incl. proeverij € 55,- p.p. of een bezoek aan Sankt Florian met orgelconcert € 60,- p.p. 

Riviercruise Donau - Linz

Dag 9 - Passau – Nederland

Vanmorgen neemt u afscheid van de Amadeus Cara en haar bemanning. U ontscheept na een vroeg ontbijt in Passau. Per Comfort Class touringcar reist u door Duitsland naar Nederland. In Veenendaal wordt u in de avond nog een kopje koffie met een broodje geserveerd. U neemt afscheid van uw reisgenoten en uw cruiseleaders. Een prachtige reis is ten einde, maar de herinneringen van het allernieuwste hotelschip van Europa over deze majestueuze rivier zal u niet snel vergeten.

*De in bovenstaand programma genoemde excursies zijn niet inbegrepen in de reissom.

Overnachting voorafgaand aan/na uw reis bij Van der Valk

Overnachting voorafgaand aan de reis bij Van der Valk
Start uw reis comfortabel en boek een hotelovernachting van 30 op 31 augustus bij hotel Van der Valk Veenendaal. Op de vertrekdag van de reis geniet u van een heerlijk ontbijtbuffet waarna u de Comfort Class touringcar in stapt voor de reis naar Passau. Vanaf heden boekt u uw hotelovernachting bij Van der Valk direct bij Friendship Cruises: 
- 2-persoonskamer Comfort: volgt binnenkort
      Toeslag alleengebruik: prijs volgt binnenkort
- 2-persoonskamer Deluxe (aparte bedden) : prijs volgt binnenkort
   Toeslag alleengebruik: prijs volgt binnenkort


Bovenstaand tarief is inclusief een uitgebreid ontbijtbuffet, toeristenbelasting en een parkeerplaats voor uw auto.


Indien u ook na afloop van de reis, van 8 op 9 september wenst te verblijven bij Van der Valk zijn de mogelijkheden als volgt:
- 2-persoonskamer Comfort: prijs volgt binnenkort

Hotel Van der Valk Veenendaal
Bastion 73
3905 NJ Veenendaal

Optioneel vliegarrangement

Wanneer u liever per vliegtuig naar Passau reist i.p.v. per Comfort Class touringcar is dit zeker een mogelijkheid. U vliegt vanaf Amsterdam naar München op 1 september waar u per transfer naar Passau wordt gebracht. In Passau sluit u aan bij de rest van de groep tijdens de inscheping. Na de cruise gaat u per transfer terug naar München om vervolgens per vliegtuig naar Amsterdam te vliegen. Onze cruisespecialisten kijken graag de mogelijkheden voor u na. 
Prijs op aanvraag.

Toon meer
Toon minder
HubSpot Video


Krijg een indruk van de luxe cruise over de Donau tot aan Boedapest!

Excursies

Een riviercruise is de meest comfortabele manier om nieuwe landen, culturen en mensen te leren kennen. Friendship Cruises biedt u dan ook de mogelijkheid om deel te nemen aan interessante excursies. Van stadswandelingen door indrukwekkende hoofdsteden tot bezoeken aan pittoreske historische dorpjes of boeiende musea, ontdekkingstochten in de natuur en culinaire verrassingen uit de regio, elk uitstapje is uniek en onvergetelijk! De belevenis is elke dag weer anders. Ervaren lokale gidsen nemen u maar al te graag mee en delen vol oprecht enthousiasme hun grenzeloze kennis van de streek. Zo proeft u de sfeer en cultuur in optima forma. Hieronder vindt u een overzicht van de excursies die u kunt maken tijdens deze cruise, en hoe u deze kunt boeken.

Bij reservering kunt u een keuze maken uit maar liefst 13 interessante excursies. Deze excursies boekt u los en betaalt u direct bij reservering van uw cruise. Zo weet u precies waar u aan toe bent! Wanneer u vooraf geen gebruik maakt van de excursies, kunt u de excursies ook los aan boord boeken. U betaalt de prijzen zoals onderstaand per excursie vermeld. Wij kunnen u in dat geval niet garanderen dat er nog plaats is op alle excursies.

Sommige excursies vinden gelijktijdig plaats. U kunt niet deelnemen aan beide excursies. U vindt het uitgebreide programma bij het tabblad Vaarschema. 

Inhoud excursies onder voorbehoud.

Panoramische bustour door de Wachau met wijnproeverij
Veruit de mooiste manier om de Wachau te verkennen is per comfortabele touringcar. Groot is de Wachau niet: 36 kilometer langs weerszijden van de Donau. Maar wat heeft deze regio tussen Krems en Melk in Neder-Oostenrijk veel te bieden. Historische stadjes en pittoreske dorpjes. Belangrijke culturele monumenten zoals de kloosters van Melk en Göttweig. Beroemde wijnen. En bovenal een veelzijdig landschap langs de Donauvallei, met eeuwenoude terrasvormige wijngaarden op glooiende hellingen, omzoomd door grillige rotsformaties en mysterieuze loofbossen. Een weelderig landschap dat sinds 2000 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Tijdens deze prachtige bustour door de Wachau regio staat er in Spitz en heerlijke wijnproeverij voor u klaar.
Excursieprijs: € 75,00 p.p. 
Inclusief: vervoer per Comfort Class touringcar, tour o.l.v. een deskundige gids en wijnproeverij (3 soorten wijn).
Zwaarte excursie: 4

Morgenexcursie Majestueus Stift van Melk
In de ochtend bezoeken we het historische Stift van Melk. Majestueus gelegen domineert de Stift het landschap. Onder leiding van een deskundige gids wandelt u door de rijke geschiedenis en al haar pracht en praal. De abdij bezit twee belangrijke kruisbeelden: het één romaans en het ander 14e eeuws. De prachtige Marmeren Zaal met een schildering van Paul Troger werd vroeger gebruikt voor ontvangsten en plechtigheden. In het abdijmuseum kunt u het krachtige schilderij van de hand van Jörg Breu uit 1502 bewonderen. De schitterende bibliotheek bevat maar liefst 100.000 werken, waaronder 2.000 handschriften en 1.600 incunabelen. De prachtige plafondschildering is tevens van de hand van Paul Troger. Een wenteltrap met een decoratieve leuning verbindt de bibliotheek met de kloosterkerk. De barokke kloosterkerk heeft een plafondschildering van Johann Michael Rottmayr. Op het hoofdaltaar ziet u Petrus en Paulus. Een bijzondere excursie, die u niet snel zult vergeten!
Excursieprijs: € 60,00 p.p.
Inclusief: vervoer per Comfort Class touringcar, entree Stift Melk en rondleiding o.l.v. een deskundige gids.
Zwaarte excursie: 2

Avondprogramma: Mozart- & Straussconcert in de Kursalon in Wenen
Wij bieden u graag de gelegenheid om een concert in Wenen bij te wonen in de prachtige Kursalon. Een bijzondere ervaring in de stad van muziek en romantiek. Het Mozart & Strauss ensemble bestaat uit musici, een zangeres en een danspaar. Er worden walsen, polka’s, aria’s en duetten uitgevoerd, evenals operette en pianomelodieën. Kortom, een zeer gevarieerd programma. Een goede gelegenheid om te genieten van een mooi concert in een prachtig historisch gebouw in Wenen, de stad van muziek! 
Excursieprijs: € 125,00 p.p.
Inclusief: vervoer per touringcar en A-klasse concertkaart.
Zwaarte excursie: 1

Morgenexcursie stadstour romantisch Wenen incl. kennismaking Wiener Kaffee Kultur in Conditorei Sluka
's Morgens maakt u, tijdens een excursietour per touringcar, kennis met Wenen, de stad van muziek en romantiek. Ook de stad van Strauss en Beethoven. Onder leiding van een deskundige gids komt u alles te weten over de rijke historie. Zij vertelt u over de fraaiste straten, pleinen, kerken en paleizen van deze schitterende stad. U passeert onder andere: de Universiteit, het Raadhuis, het Parlement, het Museumkwartier, de Votivkirche, Schloss Belvedère, de Weense Hofburg, de winterresidentie van de keizer, en tot slot maakt u een wandeling bij de Stephansdom en de Kärtnerstrasse. In het historische hart van Wenen maakt u kennis met de rijke traditie van Conditorei Sluka sinds 1891. Geniet van de echte Wiener Kaffee Kultur.
Excursieprijs: € 70,00 p.p.
Inclusief: stadstour per Comfort Class touringcar en deels te voet o.l.v. een deskundige gids en kennismaking Wiener Kaffee Kultur in Conditorei Sluka incl. lekkernij.
Zwaarte excursie: 3

Middagexcursie Schloss Schönbrunn
’s Middags brengt u een bezoek aan Schloss Schönbrunn, de zomerresidentie van de keizer. Een imposant paleis met prachtig aangelegde tuinen. Eens stond het zomerpaleis van de Habsburgers middenin de natuur, nu staat het middenin de stad Wenen, aan de westelijke kant van het historische centrum. Een mooi park omringt het paleis dat in het begin van de 18e eeuw gebouwd werd. Later onderging het paleis een grondige verbouwing op verzoek van de Keizerin Maria Theresa oftewel Sisi. De liefhebbers maken een wandeling door de, onder architectuur aangelegde tuinen, naar het iets hoger gelegen Gloriëtte. Een boeiende excursie, die u doet herinneren aan de Habsburgers en hun Oostenrijkse-Hongaarse dubbelmonarchie. 
Excursieprijs: € 75,00 p.p.
Inclusief: vervoer per Comfort Class touringcar, entree Schloss Schönbrunn en tour o.l.v. een deskundige gids.
Zwaarte excursie: 4

Middagexcursie panoramische bustour door het Wienerwald
Het Wienerwald is een dichtbebost gebied dat zich uitstrekt over de Oostenrijkse deelstaten Neder-Oostenrijk en Wenen. Het wordt gevormd door een noordoostelijke uitloper van de Alpen. Voor vele Weners is het hun favoriete plek om zich te ontspannen. "Alsof je in de wildernis bent, niet een of twee mijl van een van de meest levendige hoofdsteden ter wereld." Waar de schrijver Adalbert Stifter bijna 200 jaar geleden verbaasd over was, is in vele jaren nog steeds waar. Geen enkele andere kosmopolitische stad dan Wenen heeft zo'n paradijs voor de deur. Als een grote lus loopt de "groene long" van de stad van Klosterneuburg naar Baden. Glooiende heuvels en ruige rotsen, waterverversende kloven en vredige wijngaarden, diepe bossen, dromerige weiden en mysterieuze weiden bieden een verscheidenheid aan adembenemende natuurervaringen. Tijdens deze bustour zal er een korte stop worden gemaakt bij The Karmel Mayerling en Heiligenkreuz Abbey. Een prachtig moment voor een fotostop. Vergeet daarom uw fototoestel niet mee te nemen!
Excursieprijs: € 60,00 p.p.
Inclusief: vervoer per Comfort Class touringcar, tour o.l.v. uw cruiseleader.
Zwaarte excursie: 1

Middagexcursie Hongaarse Puszta incl. lunch
Hongarije laat zich vandaag tijdens een excursie naar het ‘woeste’ platteland van een heel andere kant beleven. Per touringcar reizen we naar een echt Puszta landgoed, waar u eerst geniet van een traditionele Puszta lunch en het Puszta programma. U maakt kennis met het platteland en met de paardentradities die dit land rijk is. Het bijwonen van de dressuurshow is een ware belevenis. De liefhebbers maken tot slot per koets een rit over het Puszta landgoed. Vervolgens kunt u heerlijk ontspannen en genieten van een prachtige folklore show.
Excursieprijs: € 110,00 p.p.
Inclusief: vervoer per Comfort Class touringcar, tour o.l.v. een deskundige gids, traditionele Puszta lunch, 
Pusztaprogramma en folklore show.
Zwaarte excursie: 1

Middagexcursie Parlementsgebouw en Staatsopera
Aan de oevers van de Donau ligt het grootste gebouw van Hongarije. Tijdens deze excursie brengt u een bezoek aan het indrukwekkende Hongaarse parlementsgebouw. Onder leiding van een deskundige gids bezoekt u de hoofdtrap die omringd is door standbeelden, glas-in-lood ramen en rijke, decoratieve fresco’s. De Koepelzaal herbergt de Hongaarse Heilige Kroon en de kroningsinsignes, één van de oudste kroningsregalia van Europa. Hoogtepunt van uw bezoek is de zaal van het oude Hogerhuis die imponeert met eiken panelen, gouden versieringen, schilderijen en muurschilderingen. Gelegen aan de magnifieke Andrassy Boulevard bezoeken we de Hongaarse Staatsopera. Het architectonische meesterwerk van Miklós is zowel van buiten als van binnen rijkelijk versierd. Uw tour wordt afgesloten met een kort concert uitgevoerd door solisten van de opera.
Excursieprijs: € 80,00 p.p. 
Inclusief: vervoer per touringcar, entree parlement en staatsopera, rondleiding o.l.v. deskundige gids
Zwaarte excursie: 4

Morgenexcursie Grote Synagoge van Boedapest 
De Joodse synagoge in Boedapest is zeer indrukwekkend. Het is namelijk de grootste synagoge van Europa met plaats voor maar liefst 5000 mensen. Er is slechts één synagoge ter wereld groter dan de synagoge op de Dohany straat. De bijnaam van het gebouw zult u dan ook niets verbazen: ‘de Grote Synagoge’.  De synagoge werd ontworpen door de Duitse architect Ludwig Förster. Deze architect was eerder verantwoordelijk voor het ontwerp van de synagoge in Wenen. Förster ontwierp het gebouw volledig in de Moorse stijl en in 1859 was de Joodse Synagoge in Boedapest een feit. 
Excursieprijs: € 65,- p.p.
Inclusief: vervoer per Comfort Class touringcar, entree Grote Synagoge, tour o.l.v. een deskundige gids 
Zwaarte excursie: 4

Morgenexcursie stadstour prachtig Boedapest
Vandaag staat u oog in oog met mooie kerken en paleizen, prachtig aangelegde parken en statige boulevards. Boedapest wordt doorsneden door de rivier de Donau. Aan beide zijden van de rivier ligt een stadsdeel: Boeda en Pest. Onder leiding van een gids maken we een rondrit per bus door beide stadsdelen. U passeert onder andere de Heldenplatz, het Stadspark en de Stephansbasiliek aan de Pestzijde en het Sint Gellért monument en het Vissersbastion aan de Boedazijde. Beleef de geschiedenis van Boedapest tijdens een excursierondrit. Tijdens deze stadsrondrit bezichtigt u van de buitenkant de Matthiaskerk. De Matthiaskerk werd tussen de 13e en 15e eeuw gebouwd. De kerk is vernoemd naar koning Matthias Corvinus, die de opdracht gaf tot de bouw van de hoogste toren van de kerk. Ook zijn beide huwelijken vonden in deze kerk plaats. In deze kerk werden bovendien niemand minder dan de Habsburgse Franz Josef en zijn vrouw Elizabeth (ook wel bekend al Sissi) gekroond. 
Excursieprijs: € 55,00 p.p.
Inclusief: stadstour per Comfort Class touringcar en deels te voet o.l.v. een deskundige gids.
Zwaarte excursie: 4

Excursietip: bezoek op eigen gelegenheid de Gellért Spa in Boedapest
De Gellert Spa is één van de beroemdste thermale spa-baden van Europa en één van de toonaangevende spa's met natuurlijke warmwaterbronnen in Boedapest. De thermale baden van Gellért, het zwembad, het golfslagbad en spa-behandelingen bieden het hele jaar door een geweldige ontspanning en entertainment. Bezoek Gellert Spa Bath en ervaar ontspanning van hoge kwaliteit. De Gellért Spa opende in 1918 en bood medicinale waterbehandelingen met dezelfde diepe ondergrondse bronnen die de ridders van Sint-Jan in de 12e eeuw gebruikten en later de Turken om de verkwikkende krachten van het mineraalrijke water te voelen. Bezoekt u het favoriete bad in Boedapest: Gellért Spa is het echte pareltje van de thermale baden waar u gemakkelijk een halve dag kunt doorbrengen. Verken de vele zwembaden, luxe behandelingen, warme bronnen met bronwater, de architectuur, het landschap en verwennende massagetherapieën. U kunt bij uw cruiseleader terecht voor meer informatie over de Gellért Spa. De receptiemedewerkers helpen u ook graag met het reserveren van een taxi. 

Morgenexcursie stadstour monumentaal Bratislava incl. bezoek Martinsdom 
Aan de Donau ligt ook de Slowaakse hoofdstad Bratislava, met moderne uitbreidingen op de andere oever. De stad ligt aan de voet van de Kleine Karpaten. Voor de ontwikkeling van Bratislava is de gunstige ligging aan de Donau van groot belang. Het heeft de grootste binnenhaven van Slowakije en is een belangrijk knooppunt voor de scheepvaart. De stad is het centrum van de Slowaakse politiek, wetenschap, economie en cultuur. De Burcht van Bratislava is het symbool van de stad. Dit hoekige gebouw ligt aan de westkant van het centrum, op een heuvel met prachtig uitzicht over de Donau. In het oude stadshart zijn enkele schilderachtige straten behouden gebleven. Hier bevindt zich de Michaëltoren in barokstijl, die deel uitmaakt van de oude stadsmuur. De Martinsdom is de grootste kerk in de stad, deze zullen we dan ook van binnen gaan bezoeken. Hier werden eeuwenlang de koningen van Hongarije gekroond. Een belangrijk gebouw is ook het Primatiaal paleis, waar Frankrijk en Oostenrijk na de slag bij Austerlitz in 1805 de Vrede van Pressburg tekenden. U gaat met een deskundige gids op pad die u alles vertelt over deze historische stad en bezoekt de Martinsdom van binnen (indien op dat moment opengesteld voor publiek).
Excursieprijs: € 50,00 p.p.
Inclusief: vervoer per Comfort Class touringcar en deels te voet o.l.v. een deskundige gids en entree Martinskerk (indien op dat moment opengesteld voor publiek).
Zwaarte excursie: 3

Middagexcursie stadstour en wandeling Linz incl. proeverij
Linz dankt haar naam aan de Romeinen, die de stad Lentia noemden. Dwars door de Oostenrijkse stad Linz maakt de rivier de Donau een plotselinge wending: één van de kenmerken van Linz. Er zijn veel bezienswaardigheden in Linz. We starten de excursie met een rit naar de Pöstlingberg. Hier maken we een korte stop zodat u kunt genieten van het prachtige uitzicht over de stad. Tijdens de stadswandeling ontdekt u het centrum van de authentieke Altstadt. We passeren de Nieuwe Kathedraal, het Mozarthuis, het landhuis en het stadhuis. De stadswandeling eindigt met een proeverij van typische Oostenrijkse hapjes en drankjes. 
Excursieprijs: € 55,00 p.p.
Inclusief: stadstour en wandeling o.l.v. een deskundige gids en een proeverij van echte Linzer cake.
Zwaarte excursie: 4

Middagexcursie Sankt Florian met orgelconcert
Sankt Florian is gelegen in Linz en vooral bekend om het klooster van de reguliere kanunniken van Sint-Augustinus. De bijbehorende kloosterkerk is barok herbouwd in de jaren 1686-1751. De kloosterkerk heeft een rijkelijk interieur met een befaamd orgel, van Anton Bruckner, die in 1848 organist werd en in de crypte begraven ligt. Ook staat Sankt Florian bekend om de schitterende bibliotheek met meer dan 150.000 boeken. Sankt Florian biedt u een perfecte combinatie van cultuur, kunst en muziek. Daarom beginnen we de tour met een prachtig orgelconcert. Onder begeleiding van een deskundige gids ontdekt u na het concert de hoogtepunten van Sankt Florian zoals de bibliotheek, de Altdorfer galerij, de collegiale kerk van Sankt Florian en de crypte van Anton Bruckner. 
Excursieprijs: € 60,00 p.p.
Inclusief: vervoer per Comfort Class touringcar, entree en rondleiding Sankt Florian en orgelconcert.
Zwaarte excursie: 3

Zwaarte excursies
Graag informeren wij u zo volledig mogelijk over de excursies tijdens uw reis. Bij sommige excursies maakt u lange wandelingen of bewandelt u oneffen paden. De uitleg hieronder zal u een goede indruk geven van de zwaarte van de excursies. Natuurlijk kunt u altijd even overleggen met Friendship Cruises of uw cruiseleader of een bepaalde excursie ook geschikt is voor u. De zwaarte van de excursies vindt u per dag terug onder de beschrijving van de excursie in dit dag-tot-dag programma.

1) De excursie wordt uitgevoerd per touringcar. Er zullen ook enkele stops worden gemaakt. De keuze is aan u of u dan de touringcar verlaat, bijvoorbeeld om foto’s te nemen. U bewandelt alleen korte en effen paden.
2) De excursie wordt uitgevoerd per touringcar. Tevens maakt u een korte wandeling. U dient voor deze excursie soms enkele treden op en af te kunnen lopen.
3) De excursie wordt uitgevoerd per touringcar. Tevens maakt u een lange wandeling. U dient voor deze excursie goed ter been te zijn. Enkele trappen lopen is geen probleem voor u.
4) Deze excursie is een (stads)wandeling. U dient voor deze excursie goed ter been te zijn. Trappen zijn geen probleem voor u.
5) Deze excursie bevat een lange (stads)wandeling. U dient voor deze excursie goed ter been te zijn. Oneffen paden en trappen zijn geen probleem voor u.
De toegekende zwaarte is slechts een indicatie en blijft derhalve persoonsgebonden.

* Inhoud excursies onder voorbehoud.

Lees meer
Lees minder

Riviercruiseschip Amadeus Cara

Met trots presenteren wij u hotelschip: HS Amadeus Cara. Dit 5-sterren luxe hotelschip is in de vaart vanaf voorjaar 2022 en vaart met u over de mooiste rivieren van Europa. Een prachtig varend hotel. Dat wordt vorstelijk genieten op de Amadeus Cara!

Amadeus Cara - Donau - Wachau (2)
Amadeus Cara
Amadeus Cara - Lobby
Royale entree
Amadeus Cara Restaurant (1)
Luxe restaurant
Amadeus Cara Club  (1)
Amadeus Club
Amadeus Cara - bar_
Panorama lounge
Amadeus Cara - Bar
Panorama bar
Amadeus Cara A-suite
A-suite (26 m²) met horizontale panorama schuifpui en privé verandabalkon, Mozartdek
AB cabine Nieuw
A-/B-cabine (17 m²) met horizontale panorama schuifpui en Frans balkon
Amadeus Cara C cabin
C-cabine (16 m²) met kleinere vensters die niet geopend kunnen worden, Haydndek
Veeg naar links

Prijsinformatie

Reissom
Toeslagen
Inbegrepen
Niet inbegrepen
Voorwaarden
9-daagse cruise Majestueuze Donau
Vanaf 1.698,- p.p.

Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.

Voor vragen neemt u gerust even contact met ons op via friendship@destintravel.nl of bel ons tijdens kantooruren op 088-13 07 300.

Vertrekdatum
Prijs per persoon
31 augustus 2024
v.a. 1.698,-

De reissom is p.p. en gebaseerd op een 2-pers. C-cabine Economy (16 m²), Haydndek. 

Toeslag 2-pers. C-cabine (16 m²), Haydndek € 198,- p.p.
Toeslag 2-pers. B-cabine Economy (17 m²), Straussdek € 298,- p.p.
Toeslag 2-pers. B-cabine (17 m²), Straussdek € 498,- p.p.
Toeslag 2-pers. A-cabine (17 m²), Mozartdek € 598,- p.p.
Toeslag 2-pers. A-suite (26 m²), Mozartdek € 1.198,- p.p.

Toeslag 2-pers. C-cabine Economy voor alleengebruik (16 m²), Haydndek € 398,- 
Toeslag 2-pers. C-cabine voor alleengebruik (16 m²), Haydndek € 498,- 
Toeslag 2-pers. B-cabine Economy voor alleengebruik (17 m²), Straussdek € 798,- 
Toeslag 2-pers. B-cabine voor alleengebruik (17 m²), Straussdek € 898,- 
Toeslag 2-pers. A-cabine voor alleengebruik (17 m²), Mozartdek € 1.998,-

• Transfers per Comfort Class touringcar Nederland – Passau – Nederland
• Deskundige Nederlandssprekende cruiseleaders
• Een hotelovernachting op de heenreis in een 4-sterrenhotel in Zuid-Duitsland o.b.v. half-pension
• Volpension verzorging aan boord
       • Culinair dineren in het panorama-restaurant waar alle maaltijden zijn inbegrepen (ontbijtbuffet, lunch, diner en midnight-snack)
       • Koffie en thee na lunch en diner
       • Water tijdens elke maaltijd
       • Koffie of thee in de middag
       • Welkomstcocktail
       • Welkomstdiner
       • Afscheidsdiner
• Quiet Vox systeem tijdens alle excursies
• Muziek verzorgd door een boordmuzikant in de panoramabar
• Gratis gebruik van fietsen (beperkt beschikbaar)
• Gratis Wi-Fi aan boord
• Alle haven- en lokale belastingen.

• Toeslagen voor andere type accommodaties
• Eventuele brandstoftoeslag
• Excursies (bij boeking of aan boord te reserveren)
• Taxiservice (bij boeking te reserveren)
• Overnachting voorafgaand aan de reis bij Van der Valk Veenendaal (bij boeking te reserveren)
•  Vliegarrangement (optioneel, op aanvraag boekbaar)
• Verzekeringen
• 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen
• Drankjes, fooien en andere uitgaven van persoonlijke aard.

Mobiliteit
Wij wijzen u erop dat u over een normale basisconditie dient te beschikken en een goede mobiliteit noodzakelijk is. U dient gemakkelijk afstanden te kunnen lopen, trappen te kunnen nemen en zelfstandig op en af uw hotelschip te geraken. 
Het gebruik van een rollator/rolstoel aan boord van onze riviercruiseschepen is niet toegestaan, het meenemen hiervan is op aanvraag. Het aantal opvouwbare rollators/rolstoelen is per afvaart strikt gelimiteerd in verband met de veiligheid aan boord en het comfort voor de medereizigers. Alleen na schriftelijke goedkeuring en bevestiging kunt u de rollator/rolstoel meenemen. De bemanning parkeert deze voor u op het Zonnedek. Zodra u de wal op gaat, staat uw rollator/rolstoel gereed op de kade. Een elektrische rolstoel/scootmobiel is in het geheel niet toegestaan.
Excursie(s)(pakketten) kunnen niet vooraf geboekt worden i.c.m. gebruik rollator/rolstoel. 

Betaling
Friendship Cruises is aangesloten bij de ANVR en SGR. Voor u de garantie dat uw cruise in goede handen is. Echter voor deze cruise hanteren wij afwijkende (aan)betalings- en annuleringsvoorwaarden. Zodra u van ons de bevestiging, welke tevens de factuur is, heeft ontvangen, verzoeken wij u 15% van de totale reissom aan ons over te maken. Het restant van de reissom dient uiterlijk 6 weken voor aanvang van de reis in ons bezit te zijn. Indien u uw cruise boekt binnen 6 weken voor aanvang van de reis dan dient u na ontvangst van de bevestiging/factuur de totale reissom per direct aan ons te voldoen. 

Reisdocumentatie
14 tot 10 dagen voordat uw cruise vertrekt ontvangt u van ons uw reisdocumentatie per post thuis gestuurd. 

Voorwaarden
Op deze reis zijn de ANVR- en SGR-voorwaarden van toepassing, evenals de Algemene Voorwaarden zoals vermeld op deze website. Echter voor deze cruise hanteren wij afwijkende (aan)betalings- en annuleringsvoorwaarden. Het minimum aantal vereiste deelnemers voor het arrangement incl. Comfort Class touringcar en cruiseleader bedraagt ca. 120 personen. Annuleringstermijn touroperator 20 dagen voor vertrek. Wijzigingen in vaarroute, vaarschema en/of excursieprogramma om nautische, veiligheids-, volksgezondheids- en/of organisatorische redenen voorbehouden. Voor elke excursie is een minimum aantal deelnemers vereist.
Indien een aanmelding ongedaan wordt gemaakt, zijn per persoon de volgende annuleringskosten verschuldigd:
- Bij annulering tot 96 dagen voor vertrek: 15% van de reissom.
- Bij annulering vanaf 96 dagen (inclusief) tot 75 dagen (exclusief) voor vertrek: 20% van de reissom.
- Bij annulering vanaf 75 dagen (inclusief) tot 55 dagen (exclusief) voor vertrek: 40% van de reissom.
- Bij annulering vanaf 55 dagen (inclusief) tot 35 dagen (exclusief) voor vertrek: 55% van de reissom.
- Bij annulering vanaf 35 dagen (inclusief) tot 25 dagen (exclusief) voor vertrek: 85% van de reissom.
- Bij annulering vanaf 25 dagen (inclusief) tot 15 dagen (exclusief) voor vertrek: 90% van de reissom.
- Bij annulering vanaf 15 dagen (inclusief) tot de dag van vertrek (exclusief) voor vertrek: 95% van de reissom.
- Bij annulering op de vertrekdag of later: de volledige reissom.

CTA Blok_Friendship_Hilde
Wij staan voor u klaar
Onze Travel Consultants geven u graag advies

Neem contact met ons op voor meer informatie over onze riviercruises en onze luxe hotelschepen.

 

Bel +31 (0)88 - 13 07 300
Brochure Friendship Cruises kerst en data 2024_490x735
Luxe brochure
De mooiste riviercruises in Europa en wereldwijd
  • Ruim 100 pagina's cruise-inspiratie
  • 5-sterren luxe hotelschepen
  • Gratis bij u thuisbezorgd 
Brochure aanvragen

Vergelijkbare reizen

Bekijk ook onze andere luxe riviercruises