Bel ons
Menu
Sluit
Bel ons
Menu
Sluit
Riviercruises Hongarije Amadeus Brilliant Durnstein 1

Vaar mee op de langste rivier van Europa

riviercruises

Majestueuze Donau

Monumentale steden en idyllische landschappen!

Internationaal gezelschap aan boord
Quiet Vox headset systemen tijdens uw excursies
Eigen Friendship Cruises Comfort Class touringcar
Volgend vertrek
26-07-2025
Reisduur
9 dagen
Vertrekpunt
Veenendaal/Rotterdam
Schip
HS Amadeus Riva *****
Destin
Vanaf 1.798,-
Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.

Welkom aan boord!

We leggen graag de loopplank van de Amadeus Riva voor u uit. U bevindt zich aan boord van een van de allernieuwste hotelschepen van Europa. Dit fantastische 5-sterren luxe hotelschip zal u zeker niet teleurstellen en behoort tot de top van de riviercruiseschepen. Geniet van de uitzichten langs 'der schönen blauen Donau' vanuit de panoramasalon of vanuit uw comfortabele kamer van 16 m² tot maar liefst 26 m². U begint uw reis al comfortabel vanaf Veenendaal, van waar u per Comfort Class touringcar naar Passau wordt gebracht (vliegen behoort ook tot de mogelijkheden). Alles is op uw wensen afgestemd, stap aan boord bij Friendship Cruises en ontdek de Donau op een manier die u nog nooit eerder heeft beleefd. 

Vaar mee op de majestueuze Donau, de langste rivier van Europa. Het prachtige Stift Melk begroet u al vanuit de verte. Onvergetelijk is ook het panorama vanaf de rivier op Boedapest. Natuurlijk brengt u een bezoek aan romantisch Wenen en monumentaal Bratislava, levendige oude steden met een boeiende historie. U geniet van prachtige uitzichten wanneer uw hotelschip door de liefelijke Wachau en het Wienerwald vaart. Het landschap is veelzijdig met haar met wijnranken bedekte hellingen en natuurparken. Gaat u mee met Friendship Cruises? 

Passau hart van europa
Passau
Stift Melk
Stift Melk
Wenen shutterstock_391591339
Wenen
Wenen
Wenen
Schloss Schönbrunn
Schloss Schönbrunn
Boedapest
Boedapest
Boedapest
Boedapest
Hongaarse Puszta 1
Hongaarse Puszta
Bratislava (2)
Bratislava
Linz
Linz
Sankt Florian, Linz
Sankt Florian
Veeg naar links

Groepsreis o.l.v. uw Friendship Cruises cruiseleader
• Internationaal gezelschap aan boord
• Quiet Vox headset systemen tijdens uw excursies
• Eigen Friendship Cruises Comfort Class touringcar
• Nederlandssprekende Friendship Cruises cruiseleader
• Deskundige lokale gidsen tijdens uw excursies

Meer bedenktijd nodig? Neem een vrijblijvende optie! Wij houden dan een plaatsje voor u vrij op deze reis.

Vaarschema

Uw route in beeld

Routekaartje cruise Majestueuze Donau

Dag 1 - Nederland – Zuid-Duitsland

Per taxiservice of met eigen vervoer reist u naar Rotterdam Capelseburg, vertrek ca. 07.15 uur of Veenendaal, verzamelen ca. 08.30 uur. Na een kopje koffie in het Van der Valk hotel in Veenendaal reist u per Comfort Class touringcar naar uw 4-sterren overnachtingshotel in Zuid-Duitsland. Onderweg wordt er regelmatig gestopt voor een koffiepauze. U geniet ’s avonds van een heerlijk diner in uw hotel in Zuid-Duitsland.

*Indien gewenst kunt u voorafgaand aan de reis, al bij Van der Valk Veenendaal overnachten. Een comfortabel begin van uw reis. U vindt meer informatie onderaan de pagina.

Dag 2 - Zuid-Duitsland – Passau – Emmersdorf

Nadat u heeft genoten van het ontbijtbuffet in het hotel rijdt u per Comfort Class touringcar verder naar Passau. De inscheping aan boord van hotelschip Amadeus Riva vindt plaats om ca. 16.00 uur. De toegewijde bemanning verwelkomt u aan boord en wijst u uw cabine. Het welkomstdiner wordt u geserveerd in het restaurant. Uw hotelschip zet koers naar Emmersdorf waar u de volgende ochtend aankomt. Heerlijk ontspannen en genieten aan boord van uw luxe hotelschip.

Amadeus Riva Cafe Vienna

Dag 3 - Emmersdorf/Melk – Dürnstein – Wenen

Na het ontbijt meert uw hotelschip af in Emmersdorf. Vanmorgen gaan de excursiepassagiers van boord in Emmersdorf voor de excursie naar het historische Stift van Melk. Aan het einde van de ochtend zet uw hotelschip koers naar Dürnstein waar we tijdens de lunch aan komen. Na de lunch heeft u kort vrije tijd in Dürnstein. Aan het einde van de middag zet uw hotelschip koers naar Wenen, onderwijl geniet u aan boord van een heerlijk diner en een exclusief privéconcert. 
Morgenexcursie bezoek Majestueus Stift van Melk € 66,- p.p. 

Friendship Cruises_Stift Melk_bezoekers

Dag 4 - Wenen – Boedapest

Vandaag geniet u van een prachtige excursiedag in Wenen. Een deskundige gids neemt u graag mee op pad. ’s Morgens maakt u een stadstour langs de verschillende bezienswaardigheden van Wenen met een tussenstop in een typisch Wiener Kaffee. U kunt er ook voor kiezen om op eigen gelegenheid een bezoek te brengen aan het wereldberoemde Operahuis. ’s Middags brengt u een bezoek aan Schloss Schönbrunn, de zomerresidentie van de keizer. Een imposant paleis met prachtig aangelegde tuinen dat zeker de moeite waard is om te gaan bekijken. Wanneer de excursiepassagiers aan het einde van de middag zijn teruggekeerd aan boord, geniet u van een heerlijk diner. Ondertussen gaan de trossen los en zet uw hotelschip koers naar Boedapest.
Morgenexcursie stadstour romantisch Wenen incl. koffiestop € 78,- p.p.
Middagexcursie schloss Schönbrunn € 80,- p.p. 
Individuele excursietip: bezoek op eigen gelegenheid het wereldberoemde Operahuis 

 

Wenen, Staatsopera shutterstock_2066742074

Dag 5 - Boedapest

Terwijl u langzaam ontwaakt en geniet van een heerlijk ontbijt aan boord legt uw hotelschip het laatste stuk af richting Boedapest, waar aan het einde van de ochtend zal worden afgemeerd. Na de ontscheping reizen we per Comfort Class touringcar naar een echt Puszta landgoed, waar u kennis maakt met het Hongaarse platteland. Op de Puszta maakt u kennis met de paardentraditie die dit land heeft. Het bijwonen van de dressuurshow is een ware belevenis. De liefhebbers maken hierna per koets een rit over de Puszta. Bent u toe aan wat ontspanning? Bezoek dan op eigen gelegenheid de wereldberoemde Gellért Spa. De Gellért Spa is één van de beroemdste thermale spa-baden van Europa en één van de toonaangevende spa's met natuurlijke warmwaterbronnen in Boedapest.  Maar dit is nog lang niet alles. 's Avonds ontdekt u tijdens een avondcruise de verlichte skyline van Boedapest. Onderwijl geniet u aan boord van Hongaarse muziek en dans. 
Middagexcursie Hongaarse Puszta incl. lunch € 120,- p.p.
Individuele excursietip bezoek op eigen gelegenheid de Gellért Spa in Boedapest
Avondprogramma: ‘Boedapest by night’ (inbegrepen)

Hongaarse Puszta

Dag 6 - Boedapest – Esztergom – Bratislava

Na het ontbijt staat de stadstour prachtig Boedapest op het programma. Een boeiende rondrit en wandeling door beide door de Donau gescheiden stadsdelen. Na de lunch aan boord van uw hotelschip reizen de excursiepassagiers per Comfort Class touringcar naar Szentendre en Esztergom waar u een rondleiding heeft en wat geniet van vrije tijd. Ondertussen vaart het schip van Boedapest naar Esztergom waar de excursiepassagiers weer inschepen. Tijdens het diner worden de trossen los gegooid en vaart uw hotelschip door naar Bratislava waar we de volgende morgen zullen afmeren.

Morgenexcursie stadstour prachtig Boedapest incl. bezoek Matthiaskerk € 70,- p.p.
Middagexcursie stadstour Szentendre en Esztergom € 55,- p.p.

Boedapest (1)

Dag 7 - Bratislava – Hainburg – Linz

Tijdens het ontbijt arriveert de Amadeus Riva in Bratislava. Vanmorgen kunt u van boord voor de excursie stadstour monumentaal Bratislava. Tijdens de excursie maakt u kennis met deze Slowaakse hoofdstad met haar burcht als symbool van de stad. Rond lunchtijd varen we via Hainburg door naar Linz, waar we morgenmiddag zullen afmeren.
Morgenexcursie stadstour monumentaal Bratislava incl. bezoek Martinsdom € 55,- p.p. 

Bratislava

Dag 8 - Linz – Passau

U geniet vanochtend van een ontspannen vaarmoment richting Linz. Geniet van alle faciliteiten aan boord of bekijk de prachtige panorama’s aan de oever. Net na de lunch komt Linz in zicht. Bij aankomst kunt u van boord voor een stadswandeling door de omgeving van Linz incl. een lokale proeverij. Onder begeleiding van een deskundige gids ontdekt en proeft u de hoogtepunten van Linz. Of breng een bezoek aan Sankt Florian. Sankt Florian staat bekend om haar schitterende bibliotheek. Laat in de avond worden de trossen voor de laatste keer los gegooid en legt uw hotelschip het laatste traject af naar Passau, waar we de volgende morgen zullen afmeren. U geniet in de salon van nog één gezellige avond aan boord.
Middagexcursie stadswandeling Linz incl. proeverij € 45,- p.p. of een bezoek aan Sankt Florian met orgelconcert € 72,- p.p.

Linz centrum

Dag 9 - Passau – Nederland

Vanmorgen neemt u afscheid van de Amadeus Riva en haar bemanning. U ontscheept na een vroeg ontbijt in Passau. Per Comfort Class touringcar reist u door Duitsland naar Nederland. Afhankelijk van de verkeerssituaties onderweg, arriveren we om ca. 20.30 uur in Veenendaal. In Veenendaal wordt u in de avond nog een kopje koffie met een broodje geserveerd. Hiervandaan vertrekt aansluitend de uitstapservice naar metrostation Rotterdam Capelseburg, verwachte aankomst ca. 22.15 uur. U neemt afscheid van uw reisgenoten en uw cruiseleader. Een prachtige reis is ten einde, maar de herinneringen van het allernieuwste hotelschip van Europa over deze majestueuze rivier zal u niet snel vergeten.

*De in bovenstaand programma genoemde excursies zijn niet inbegrepen in de reissom.

passau (1)

Overnachting voorafgaand aan/na uw reis bij Van der Valk

Overnachting voorafgaand aan de reis bij Van der Valk
Start uw reis comfortabel en boek een hotelovernachting voorafgaand aan uw reis bij hotel Van der Valk Veenendaal. Op de vertrekdag van de reis geniet u van een heerlijk ontbijtbuffet waarna u de Comfort Class touringcar in stapt voor de reis naar Passau. Friendship Cruises boekt voor u deze overnachting bij, u hoeft niet zelf contact op te nemen met Van der Valk.

Prijzen volgen nog

Bovenstaand tarief is inclusief een uitgebreid ontbijtbuffet, toeristenbelasting en een parkeerplaats voor uw auto.

Indien u ook na afloop van de reis wenst te verblijven bij Van der Valk zijn de mogelijkheden als volgt:
Prijzen volgen nog

Bovenstaand tarief is inclusief een uitgebreid ontbijtbuffet, toeristenbelasting en een parkeerplaats voor uw auto.

Hotel Van der Valk Veenendaal
Bastion 73
3905 NJ Veenendaal

Optioneel vliegarrangement

Wanneer u liever per vliegtuig naar Passau reist i.p.v. per Comfort Class touringcar is dit zeker een mogelijkheid. U vliegt vanaf Amsterdam naar München, 1 dag later dan de groep, waar u per transfer naar Passau wordt gebracht. In Passau sluit u aan bij de rest van de groep tijdens de inscheping. Na de cruise gaat u per transfer terug naar München om vervolgens per vliegtuig naar Amsterdam te vliegen. Onze cruisespecialisten kijken graag de mogelijkheden voor u na. 
Prijs op aanvraag

Toon meer
Toon minder

Excursies

Een riviercruise is de meest comfortabele manier om nieuwe landen, culturen en mensen te leren kennen. Friendship Cruises biedt u dan ook de mogelijkheid om deel te nemen aan interessante excursies. Van stadswandelingen door indrukwekkende hoofdsteden tot bezoeken aan pittoreske historische dorpjes of boeiende musea, ontdekkingstochten in de natuur en culinaire verrassingen uit de regio, elk uitstapje is uniek en onvergetelijk! De belevenis is elke dag weer anders. Ervaren lokale gidsen nemen u maar al te graag mee en delen vol oprecht enthousiasme hun grenzeloze kennis van de streek. Zo proeft u de sfeer en cultuur in optima forma. Hieronder vindt u een overzicht van de excursies die u kunt maken tijdens deze cruise, en hoe u deze kunt boeken.

Bij reservering kunt u een keuze maken uit verschillende interessante excursies. Deze excursies boekt u los en betaalt u direct bij reservering van uw cruise. Zo weet u precies waar u aan toe bent! Wanneer u vooraf geen gebruik maakt van de excursies, kunt u de excursies ook los aan boord boeken. U betaalt de prijzen zoals onderstaand per excursie vermeld. Wij kunnen u in dat geval niet garanderen dat er nog plaats is op alle excursies.

* Inhoud excursies onder voorbehoud.

Morgenexcursie Majestueus Stift van Melk
In de ochtend bezoeken we het historische Stift van Melk. Majestueus gelegen domineert de Stift het landschap. Onder leiding van een deskundige gids wandelt u door de rijke geschiedenis en alle pracht en praal. De abdij bezit twee belangrijke kruisbeelden: het één romaans en het ander 14e eeuws. De prachtige Marmeren Zaal met een schildering van Paul Troger werd vroeger gebruikt voor ontvangsten en plechtigheden. In het abdijmuseum kunt u het krachtige schilderij van de hand van Jörg Breu uit 1502 bewonderen. De schitterende bibliotheek bevat maar liefst 100.000 werken, waaronder 2.000 handschriften en 1.600 incunabelen. De prachtige plafondschildering is tevens van de hand van Paul Troger. Een wenteltrap met een decoratieve leuning verbindt de bibliotheek met de kloosterkerk. De barokke kloosterkerk heeft een plafondschildering van Johann Michael Rottmayr. Op het hoofdaltaar ziet u Petrus en Paulus. Een bijzondere excursie, die u niet snel zult vergeten! Vanaf het terras heeft u een schitterend uitzicht over de Donau.
Excursieprijs: € 66,- p.p.
Inclusief: vervoer per Comfort Class touringcar, entree Stift Melk en rondleiding o.l.v. een deskundige gids.
Zwaarte excursie: 3

Morgenexcursie stadstour romantisch Wenen incl. koffiestop
Vandaag maakt u, tijdens een excursietour per touringcar, kennis met Wenen, de stad van muziek en romantiek. Ook de stad van Strauss en Beethoven. Onder leiding van een deskundige gids komt u alles te weten over de rijke historie. Zij vertelt u over de fraaiste straten, pleinen, kerken en paleizen van deze schitterende stad. U passeert onder andere: de Universiteit, het Raadhuis, het Parlement, het Museumkwartier, de Votivkirche, Schloss Belvedère, de Weense Hofburg, de winterresidentie van de keizer, en tot slot maakt u een wandeling bij de Stephansdom en de Kärtnerstrasse. In het historische hart van Wenen maakt u kennis met de rijke traditie van de echte Wiener Kaffee Kultur.
Excursieprijs: € 78,- p.p.
Inclusief: stadstour per Comfort Class touringcar en deels te voet o.l.v. een deskundige gids en kennismaking Wiener Kaffee Kultur in Conditorei Sluka incl. lekkernij.
Zwaarte excursie: 3

Middagexcursie Schloss Schönbrunn
’s Middags brengt u een bezoek aan Schloss Schönbrunn, de zomerresidentie van de keizer. Een imposant paleis met prachtig aangelegde tuinen. Eens stond het zomerpaleis van de Habsburgers middenin de natuur, nu staat het middenin de stad Wenen, aan de westelijke kant van het historische centrum. Een mooi park omringt het paleis dat in het begin van de 18e eeuw gebouwd werd. Later onderging het paleis een grondige verbouwing op verzoek van de Keizerin Elisabeth oftewel Sisi. De liefhebbers maken een wandeling door de, onder architectuur aangelegde tuinen, naar het iets hoger gelegen Gloriëtte. Een boeiende excursie, die u doet herinneren aan de Habsburgers en hun Oostenrijkse-Hongaarse dubbelmonarchie. 
Excursieprijs: € 80,- p.p.
Inclusief: vervoer per Comfort Class touringcar, entree Schloss Schönbrunn en tour o.l.v. een deskundige gids.
Zwaarte excursie: 3

Middagexcursie Hongaarse Puszta incl. lunch
Hongarije laat zich vandaag tijdens een excursie naar het ‘woeste’ platteland van een heel andere kant beleven. Per Comfort Class touringcar reizen we naar een echt Puszta landgoed, waar u geniet van een traditionele lunch en het Puszta programma. U maakt kennis met paardentradities die dit land rijk is. Het bijwonen van de dressuurshow is een ware belevenis. De liefhebbers maken tot slot een rit met paard en wagen over het Puszta landgoed. Vervolgens kunt u heerlijk ontspannen en genieten van een prachtige folklore show.
Excursieprijs: € 120,- p.p.
Inclusief: vervoer per Comfort Class touringcar, tour o.l.v. een deskundige gids, traditionele lunch, Pusztaprogramma en folklore show.
Zwaarte excursie: 2

Morgenexcursie stadstour prachtig Boedapest incl. bezoek Matthiaskerk
Vandaag staat u oog in oog met monumentale architectuur, prachtige parken en statige boulevards. Boedapest wordt doorsneden door de Donau. Aan beide zijden van de rivier ligt een stadsdeel: Boeda en Pest. Onder leiding van een gids maken we een rondrit per bus door beide stadsdelen. U passeert onder andere het Heldenplein, het Stadspark en de Stephansbasiliek aan de Pestzijde en het Sint Gellért monument en het Vissersbastion aan de Boedazijde. Beleef de geschiedenis van Boedapest tijdens een excursierondrit. Ter behoud van de oude stad zijn er geen touringcars toegestaan en stapt u over in een elektrische ‘shuttle’ voor vervoer naar de Burchtheuvel. De Matthiaskerk werd tussen de 13e en 15e eeuw gebouwd. De kerk is vernoemd naar koning Matthias Corvinus, die de opdracht gaf tot de bouw van de hoogste toren van de kerk. Ook zijn beide huwelijken vonden in deze kerk plaats. Hier werden bovendien de Habsburgse Franz Josef en zijn vrouw Elizabeth (beter bekend als Sissi) gekroond. Een bezoek meer dan waard!
Excursieprijs: € 70,- p.p.
Inclusief: vervoer per touringcar, elektrisch vervoer en deels te voet o.l.v. een deskundige lokale gids en entree Matthiaskerk.
Zwaarte excursie: 4

Excursietip: bezoek op eigen gelegenheid de Gellért Spa in Boedapest
De Gellert Spa is één van de beroemdste thermale spa-baden van Europa en één van de toonaangevende spa's met natuurlijke warmwaterbronnen in Boedapest. De thermale baden van Gellért, het zwembad, het golfslagbad en spa-behandelingen bieden het hele jaar door een geweldige ontspanning en entertainment. Bezoek Gellert Spa Bath en ervaar ontspanning van hoge kwaliteit. De Gellért Spa opende in 1918 en bood medicinale waterbehandelingen met dezelfde diepe ondergrondse bronnen die de ridders van Sint-Jan in de 12e eeuw gebruikten en later de Turken om de verkwikkende krachten van het mineraalrijke water te voelen. Bezoekt u het favoriete bad in Boedapest: Gellért Spa is het echte pareltje van de thermale baden waar u gemakkelijk een halve dag kunt doorbrengen. Verken de vele zwembaden, luxe behandelingen, warme bronnen met bronwater, de architectuur, het landschap en verwennende massagetherapieën. U kunt bij uw cruiseleader terecht voor meer informatie over de Gellért Spa. De receptiemedewerkers helpen u ook graag met het reserveren van een taxi. 

Middagexcursie Szentendre en Esztergom
Vanmiddag kunt u het kunstenaarsdorp Szentendre bezoeken. In deze plaats hebben sinds het begin van de 20e eeuw vele generaties Hongaarse kunstenaars gewoond. Er zijn talrijke musea en moderne kunstgalerijen die de rijke tradities van de beeldende kunst vertegenwoordigen. Eén van de meest bezochte musea van het hele land, het Margit Kovács Museum, bevindt zich ook in Szentendre. Vergeet u zeker ook het hoofdplein Foetér niet te bezichtigen. Het plein is omgeven door indrukwekkende gebouwen uit de tijd van de Rococo en de Barok. Wij vervolgen onze weg langs de Donau naar het imposante fort van Visegrad, waar u een glorieus uitzicht heeft op de `knie van de Donau’ daar waar de loop van de rivier naar het zuiden afbuigt. Het volgende bezoek is aan Esztergom, de voormalige woonplaats van de Hongaarse koningen en de stad waar de aartsbisschop gezeteld was. Uw tour start met een bezoek aan de immense koepelbasiliek, de grootste kathedraal van Hongarije. De dom is gebouwd in het begin van de 19e eeuw en bevat een sierlijke rood marmeren kapel uit een vroegere kerk.
Excursieprijs: € 55,- p.p.
Inclusief: vervoer per touringcar, rondleiding o.l.v. een deskundige lokale gids.
Zwaarte excursie: 5

Morgenexcursie stadstour monumentaal Bratislava incl. bezoek Martinsdom
Aan de Donau ligt ook de Slowaakse hoofdstad Bratislava. De stad ligt aan de voet van de Kleine Karpaten. Voor de ontwikkeling van Bratislava is de gunstige ligging aan de Donau van groot belang. Het heeft de grootste binnenhaven van Slowakije en is een belangrijk knooppunt voor de scheepvaart. De stad is het centrum van de Slowaakse politiek, wetenschap, economie en cultuur. De Burcht van Bratislava is het symbool van de stad. Dit hoekige gebouw ligt aan de westkant van het centrum, op een heuvel met prachtig uitzicht over de Donau. In het oude stadshart zijn enkele schilderachtige straten behouden gebleven. Hier bevindt zich de Michaëltoren in barokstijl, die deel uitmaakt van de oude stadsmuur. De Martinsdom is de grootste kerk in de stad, deze zullen we dan gaan bezoeken (indien opengesteld voor publiek). Hier werden eeuwenlang de koningen van Hongarije gekroond. Een belangrijk gebouw is ook het Primaatpaleis, waar Frankrijk en Oostenrijk na de slag bij Austerlitz in 1805 de Vrede van Pressburg (de oude naam van Bratislava) tekenden. U gaat met een deskundige gids op pad die u alles vertelt over deze historische stad.
Excursieprijs: € 55,- p.p.
Inclusief: vervoer per Comfort Class touringcar en deels te voet o.l.v. een deskundige gids en entree Martinskerk.
Zwaarte excursie: 3

Middagexcursie stadswandeling Linz incl. proeverij
Linz dankt haar naam aan de Romeinen, die de stad Lentia noemden. Dwars door de Oostenrijkse stad Linz maakt de rivier de Donau een plotselinge wending: één van de kenmerken van Linz. Er zijn veel bezienswaardigheden in Linz. Tijdens de stadswandeling ontdekt u het centrum van de authentieke Altstadt. We passeren de Nieuwe Kathedraal, het Mozarthuis, het landhuis en het stadhuis. De stadswandeling eindigt met een proeverij van typische Oostenrijkse hapjes en drankjes. 
Excursieprijs: € 45,- p.p.
Inclusief: stadswandeling o.l.v. een deskundige gids en een proeverij van echte Linzer cake.
Zwaarte excursie: 4

Middagexcursie Sankt Florian incl. orgelconcert
De abdij Sankt Florian is gelegen in Linz en vooral bekend om het klooster van de kanunniken van Sint-Augustinus. De kloosterkerk is barok herbouwd in de jaren 1686-1751. Deze heeft een rijk interieur met een befaamd orgel, van Anton Bruckner, die in 1848 organist werd en in de crypte begraven ligt. Ook is Sankt Florian bekend om de schitterende bibliotheek met meer dan 150.000 boeken. Sankt Florian biedt u een perfecte combinatie van cultuur, kunst en muziek. Onder begeleiding van een deskundige gids ontdekt u de hoogtepunten van Sankt Florian zoals de bibliotheek, de Altdorfer galerij, de kerk van Sankt Florian en de crypte van Anton Bruckner. Als afsluiting van de tour wacht u een prachtig orgelconcert.
Excursieprijs: € 72,- p.p.
Inclusief: vervoer per Comfort Class touringcar, entree en rondleiding Sankt Florian en orgelconcert.
Zwaarte excursie: 3

Zwaarte excursies
Graag informeren wij u zo volledig mogelijk over de excursies tijdens uw reis. Bij sommige excursies maakt u lange wandelingen of bewandelt u oneffen paden. De uitleg hieronder zal u een goede indruk geven van de zwaarte van de excursies. Natuurlijk kunt u altijd even overleggen met Friendship Cruises of uw cruiseleader of een bepaalde excursie ook geschikt is voor u. De zwaarte van de excursies vindt u per dag terug onder de beschrijving van de excursie in dit dag-tot-dag programma.

1) De excursie wordt uitgevoerd per touringcar. Er zullen ook enkele stops worden gemaakt. De keuze is aan u of u dan de touringcar verlaat, bijvoorbeeld om foto’s te nemen. U bewandelt alleen korte en effen paden.
2) De excursie wordt uitgevoerd per touringcar. Tevens maakt u een korte wandeling. U dient voor deze excursie soms enkele treden op en af te kunnen lopen.
3) De excursie wordt uitgevoerd per touringcar. Tevens maakt u een lange wandeling. U dient voor deze excursie goed ter been te zijn. Enkele trappen lopen is geen probleem voor u.
4) Deze excursie is een (stads)wandeling. U dient voor deze excursie goed ter been te zijn. Trappen zijn geen probleem voor u.
5) Deze excursie bevat een lange (stads)wandeling. U dient voor deze excursie goed ter been te zijn. Oneffen paden en trappen zijn geen probleem voor u.
De toegekende zwaarte is slechts een indicatie en blijft derhalve persoonsgebonden.

Lees meer
Lees minder

Riviercruiseschip Riva

Met trots presenteren wij u hotelschip: HS Amadeus Riva. Dit 5-sterren luxe hotelschip is in de vaart vanaf voorjaar 2023 en vaart met u over de mooiste rivieren van Europa. Een intiem varend hotel. Dat wordt vorstelijk genieten op de Amadeus Riva. We verwelkomen u graag voor een indrukwekkende reisbelevenis. 

Geniet op het Zonnedek van de prachtige en indrukwekkende landschappen die aan u voorbij trekken. Na een dag vol indrukken die u opdoet tijdens de cruise met het riviercruiseschip Amadeus Riva, kunt u heerlijk ontspannen in de panoramabar en lounge, in de Amadeusclub, Café Vienna of in de openlucht lounge River Terrace op het Mozartdek. Het schip Amadeus Riva beschikt over fitnessfaciliteiten en een massageruimte gelegen op het Haydndek. Op het Straussdek vindt u het luxe restaurant waar u kunt genieten van excellente maaltijden: ontbijt, lunch en diner. Hotelschip Amadeus Riva biedt plaats aan maximaal 158 passagiers.

Amadeus Riva - Exterieur - WEBP  (14)
HS Amadeus Riva
Amadeus Riva Cafe Vienna
Amadeus club
Amadeus Riva Restaurant
Panorama Restaurant
Amadeus Riva panoramabar
Panorama bar
Lueftner Cruises_AMADEUS Riva_Suite 02
A-suite (26 m²) met panorama schuifpui en echt privé verandabalkon, Mozartdek
Amadeus Riva
A-/B-cabine (17 m²) met horizontale panorama schuifpui en Frans balkon, Mozart- en Straussdek
C-cabine
C-cabine (16 m²) met kleinere vensters die niet geopend kunnen worden, Haydndek
Amadeus Riva Fitness
Fitness
Veeg naar links

Prijsinformatie

Reissom
Toeslagen
Inbegrepen
Niet inbegrepen
Voorwaarden
9-daagse cruise Majestueuze Donau
Vanaf 1.798,- p.p.

Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.

Voor vragen neemt u gerust even contact met ons op via friendship@destintravel.nl of bel ons tijdens kantooruren op 088-13 07 300.

Vertrekdatum
Prijs per persoon
26 juli 2025
v.a. 1.798,-

De reissom is p.p. en gebaseerd op een 2-pers. C-cabine Economy (16 m²), Haydndek. 

Toeslag 2-pers. C-cabine (16 m²), Haydndek 198,- p.p.
Toeslag 2-pers. B-cabine Economy (17 m²), Straussdek 398,- p.p.
Toeslag 2-pers. B-cabine (17 m²), Straussdek 598,- p.p.
Toeslag 2-pers. A-cabine (17 m²), Mozartdek 698,- p.p.
Toeslag 2-pers. A-suite (26 m²), Mozartdek 1.298,- p.p.

Toeslag 2-pers. C-cabine Economy voor alleengebruik (16 m²), Haydndek 498,- 
Toeslag 2-pers. C-cabine voor alleengebruik (16 m²), Haydndek 598,- 
Toeslag 2-pers. B-cabine Economy voor alleengebruik (17 m²), Straussdek 898,-
Toeslag 2-pers. B-cabine voor alleengebruik (17 m²), Straussdek 998,- 
Toeslag 2-pers. A-cabine voor alleengebruik (17 m²), Mozartdek 2.498,- 
Toeslag 2-pers. A-suite voor alleengebruik (26 m²), Mozartdek: op aanvraag

Graag maken wij u erop attent dat de machinekamer zich doorgaans achterop het schip bevindt op het onderste dek. Om deze reden zijn de Economy cabines lager geprijsd.

• Transfers per Comfort Class touringcar Nederland – Passau – Nederland
• Deskundige Nederlandssprekende cruiseleader
• Een hotelovernachting op de heenreis in een 4-sterrenhotel in Zuid-Duitsland o.b.v. half-pension
• Volpension verzorging aan boord
        • Culinair dineren in het panorama-restaurant waar alle maaltijden zijn inbegrepen
        (ontbijtbuffet, lunch, diner en midnight-snack).
        • Wijn bij het diner (keuze uit rood en wit)
        • Koffie en thee na lunch en diner
        • Koffie- en theestation 24-uur per dag beschikbaar
        • Welkomstcocktail
        • Welkomstdiner
        • Afscheidsdiner
• Avondcruise Boedapest met folkloreshow
• Diensten van een ervaren, meertalige Cruise Director
• Avondmuziekprogramma verzorgd door de Amadeus muziekgroep in de panorama bar
• Kookdemonstraties
• Lezingen
• Gratis gebruik van fietsen (beperkt beschikbaar)
• Alle haven- en lokale belastingen

• Toeslagen voor andere type accommodaties
• Eventuele brandstoftoeslag
• Excursies (bij boeking te reserveren)
• Taxiservice (bij boeking te reserveren)
• Overnachting voorafgaand aan de reis bij Van der Valk Veenendaal (bij boeking te reserveren)
• Wi-Fi aan boord: ca. € 8,- per dag per apparaat, € 35,- per week
•  Vliegarrangement (optioneel, op aanvraag boekbaar)
• Verzekeringen
• 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen
• Drankjes, fooien en andere uitgaven van persoonlijke aard

Mobiliteit
Wij wijzen u erop dat u over een normale basisconditie dient te beschikken en een goede mobiliteit noodzakelijk is. U dient gemakkelijk afstanden te kunnen lopen, trappen te kunnen nemen en zelfstandig op en af uw hotelschip te geraken. 
Het gebruik van een rollator/rolstoel aan boord van onze riviercruiseschepen is niet toegestaan, het meenemen hiervan is op aanvraag. Het aantal opvouwbare rollators/rolstoelen is per afvaart strikt gelimiteerd in verband met de veiligheid aan boord en het comfort voor de medereizigers. Alleen na schriftelijke goedkeuring en bevestiging kunt u de rollator/rolstoel meenemen. De bemanning parkeert deze voor u op het Zonnedek. Zodra u de wal op gaat, staat uw rollator/rolstoel gereed op de kade. Een elektrische rolstoel/scootmobiel is in het geheel niet toegestaan.
Excursie(s)(pakketten) kunnen niet vooraf geboekt worden i.c.m. gebruik rollator/rolstoel. 

Betaling
Friendship Cruises is aangesloten bij de ANVR en SGR. Voor u de garantie dat uw cruise in goede handen is. Echter voor deze cruise hanteren wij afwijkende (aan)betalings- en annuleringsvoorwaarden. Zodra u van ons de bevestiging, welke tevens de factuur is, heeft ontvangen, verzoeken wij u 15% van de totale reissom aan ons over te maken. Het restant van de reissom dient uiterlijk 6 weken voor aanvang van de reis in ons bezit te zijn. Indien u uw cruise boekt binnen 6 weken voor aanvang van de reis dan dient u na ontvangst van de bevestiging/factuur de totale reissom per direct aan ons te voldoen. 

Reisdocumentatie
14 tot 10 dagen voordat uw cruise vertrekt ontvangt u van ons uw reisdocumentatie per post thuis gestuurd. 

Voorwaarden
Op deze reis zijn de ANVR- en SGR-voorwaarden van toepassing, evenals de Algemene Voorwaarden zoals vermeld op deze website. Echter voor deze cruise hanteren wij afwijkende (aan)betalings- en annuleringsvoorwaarden. Het minimum aantal vereiste deelnemers voor het arrangement incl. Comfort Class touringcar en cruiseleader bedraagt ca. 30 personen. Annuleringstermijn touroperator 20 dagen voor vertrek. Wijzigingen in vaarroute, vaarschema en/of excursieprogramma om nautische, veiligheids-, volksgezondheids- en/of organisatorische redenen voorbehouden. Voor elke excursie is een minimum aantal deelnemers vereist.
Indien een aanmelding ongedaan wordt gemaakt, zijn per persoon de volgende annuleringskosten verschuldigd:
- Bij annulering tot 96 dagen voor vertrek: 15% van de reissom.
- Bij annulering vanaf 96 dagen (inclusief) tot 75 dagen (exclusief) voor vertrek: 20% van de reissom.
- Bij annulering vanaf 75 dagen (inclusief) tot 55 dagen (exclusief) voor vertrek: 40% van de reissom.
- Bij annulering vanaf 55 dagen (inclusief) tot 35 dagen (exclusief) voor vertrek: 55% van de reissom.
- Bij annulering vanaf 35 dagen (inclusief) tot 25 dagen (exclusief) voor vertrek: 85% van de reissom.
- Bij annulering vanaf 25 dagen (inclusief) tot 15 dagen (exclusief) voor vertrek: 90% van de reissom.
- Bij annulering vanaf 15 dagen (inclusief) tot de dag van vertrek (exclusief) voor vertrek: 95% van de reissom.
- Bij annulering op de vertrekdag of later: de volledige reissom.

Vervoersvoorwaarden
Klik hier voor de vervoersvoorwaarden van de rederij die van toepassing zijn tijdens uw verblijf aan boord. 

Reissom
9-daagse cruise Majestueuze Donau
Vanaf 1.798,- p.p.

Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.

Voor vragen neemt u gerust even contact met ons op via friendship@destintravel.nl of bel ons tijdens kantooruren op 088-13 07 300.

Vertrekdatum
Prijs per persoon
26 juli 2025
v.a. 1.798,-
Toeslagen

De reissom is p.p. en gebaseerd op een 2-pers. C-cabine Economy (16 m²), Haydndek. 

Toeslag 2-pers. C-cabine (16 m²), Haydndek 198,- p.p.
Toeslag 2-pers. B-cabine Economy (17 m²), Straussdek 398,- p.p.
Toeslag 2-pers. B-cabine (17 m²), Straussdek 598,- p.p.
Toeslag 2-pers. A-cabine (17 m²), Mozartdek 698,- p.p.
Toeslag 2-pers. A-suite (26 m²), Mozartdek 1.298,- p.p.

Toeslag 2-pers. C-cabine Economy voor alleengebruik (16 m²), Haydndek 498,- 
Toeslag 2-pers. C-cabine voor alleengebruik (16 m²), Haydndek 598,- 
Toeslag 2-pers. B-cabine Economy voor alleengebruik (17 m²), Straussdek 898,-
Toeslag 2-pers. B-cabine voor alleengebruik (17 m²), Straussdek 998,- 
Toeslag 2-pers. A-cabine voor alleengebruik (17 m²), Mozartdek 2.498,- 
Toeslag 2-pers. A-suite voor alleengebruik (26 m²), Mozartdek: op aanvraag

Graag maken wij u erop attent dat de machinekamer zich doorgaans achterop het schip bevindt op het onderste dek. Om deze reden zijn de Economy cabines lager geprijsd.

Inbegrepen

• Transfers per Comfort Class touringcar Nederland – Passau – Nederland
• Deskundige Nederlandssprekende cruiseleader
• Een hotelovernachting op de heenreis in een 4-sterrenhotel in Zuid-Duitsland o.b.v. half-pension
• Volpension verzorging aan boord
        • Culinair dineren in het panorama-restaurant waar alle maaltijden zijn inbegrepen
        (ontbijtbuffet, lunch, diner en midnight-snack).
        • Wijn bij het diner (keuze uit rood en wit)
        • Koffie en thee na lunch en diner
        • Koffie- en theestation 24-uur per dag beschikbaar
        • Welkomstcocktail
        • Welkomstdiner
        • Afscheidsdiner
• Avondcruise Boedapest met folkloreshow
• Diensten van een ervaren, meertalige Cruise Director
• Avondmuziekprogramma verzorgd door de Amadeus muziekgroep in de panorama bar
• Kookdemonstraties
• Lezingen
• Gratis gebruik van fietsen (beperkt beschikbaar)
• Alle haven- en lokale belastingen

Niet inbegrepen

• Toeslagen voor andere type accommodaties
• Eventuele brandstoftoeslag
• Excursies (bij boeking te reserveren)
• Taxiservice (bij boeking te reserveren)
• Overnachting voorafgaand aan de reis bij Van der Valk Veenendaal (bij boeking te reserveren)
• Wi-Fi aan boord: ca. € 8,- per dag per apparaat, € 35,- per week
•  Vliegarrangement (optioneel, op aanvraag boekbaar)
• Verzekeringen
• 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen
• Drankjes, fooien en andere uitgaven van persoonlijke aard

Voorwaarden

Mobiliteit
Wij wijzen u erop dat u over een normale basisconditie dient te beschikken en een goede mobiliteit noodzakelijk is. U dient gemakkelijk afstanden te kunnen lopen, trappen te kunnen nemen en zelfstandig op en af uw hotelschip te geraken. 
Het gebruik van een rollator/rolstoel aan boord van onze riviercruiseschepen is niet toegestaan, het meenemen hiervan is op aanvraag. Het aantal opvouwbare rollators/rolstoelen is per afvaart strikt gelimiteerd in verband met de veiligheid aan boord en het comfort voor de medereizigers. Alleen na schriftelijke goedkeuring en bevestiging kunt u de rollator/rolstoel meenemen. De bemanning parkeert deze voor u op het Zonnedek. Zodra u de wal op gaat, staat uw rollator/rolstoel gereed op de kade. Een elektrische rolstoel/scootmobiel is in het geheel niet toegestaan.
Excursie(s)(pakketten) kunnen niet vooraf geboekt worden i.c.m. gebruik rollator/rolstoel. 

Betaling
Friendship Cruises is aangesloten bij de ANVR en SGR. Voor u de garantie dat uw cruise in goede handen is. Echter voor deze cruise hanteren wij afwijkende (aan)betalings- en annuleringsvoorwaarden. Zodra u van ons de bevestiging, welke tevens de factuur is, heeft ontvangen, verzoeken wij u 15% van de totale reissom aan ons over te maken. Het restant van de reissom dient uiterlijk 6 weken voor aanvang van de reis in ons bezit te zijn. Indien u uw cruise boekt binnen 6 weken voor aanvang van de reis dan dient u na ontvangst van de bevestiging/factuur de totale reissom per direct aan ons te voldoen. 

Reisdocumentatie
14 tot 10 dagen voordat uw cruise vertrekt ontvangt u van ons uw reisdocumentatie per post thuis gestuurd. 

Voorwaarden
Op deze reis zijn de ANVR- en SGR-voorwaarden van toepassing, evenals de Algemene Voorwaarden zoals vermeld op deze website. Echter voor deze cruise hanteren wij afwijkende (aan)betalings- en annuleringsvoorwaarden. Het minimum aantal vereiste deelnemers voor het arrangement incl. Comfort Class touringcar en cruiseleader bedraagt ca. 30 personen. Annuleringstermijn touroperator 20 dagen voor vertrek. Wijzigingen in vaarroute, vaarschema en/of excursieprogramma om nautische, veiligheids-, volksgezondheids- en/of organisatorische redenen voorbehouden. Voor elke excursie is een minimum aantal deelnemers vereist.
Indien een aanmelding ongedaan wordt gemaakt, zijn per persoon de volgende annuleringskosten verschuldigd:
- Bij annulering tot 96 dagen voor vertrek: 15% van de reissom.
- Bij annulering vanaf 96 dagen (inclusief) tot 75 dagen (exclusief) voor vertrek: 20% van de reissom.
- Bij annulering vanaf 75 dagen (inclusief) tot 55 dagen (exclusief) voor vertrek: 40% van de reissom.
- Bij annulering vanaf 55 dagen (inclusief) tot 35 dagen (exclusief) voor vertrek: 55% van de reissom.
- Bij annulering vanaf 35 dagen (inclusief) tot 25 dagen (exclusief) voor vertrek: 85% van de reissom.
- Bij annulering vanaf 25 dagen (inclusief) tot 15 dagen (exclusief) voor vertrek: 90% van de reissom.
- Bij annulering vanaf 15 dagen (inclusief) tot de dag van vertrek (exclusief) voor vertrek: 95% van de reissom.
- Bij annulering op de vertrekdag of later: de volledige reissom.

Vervoersvoorwaarden
Klik hier voor de vervoersvoorwaarden van de rederij die van toepassing zijn tijdens uw verblijf aan boord. 

CTA Blok_Friendship_Hilde
Wij staan voor u klaar
Onze Travel Consultants geven u graag advies

Neem contact met ons op voor meer informatie over onze riviercruises en onze luxe hotelschepen.

 

Bel +31 (0)88 - 13 07 300
Brochure Destin Riviercruises_Vooruitblik 2025_MU
Luxe brochure
De mooiste riviercruises in Europa en wereldwijd
  • Vooruitblik op ons aanbod riviercruises 2025
  • 5-sterren luxe hotelschepen
  • Gratis bij u thuisbezorgd 
Brochure aanvragen

Vergelijkbare reizen

Bekijk ook onze andere luxe riviercruises