Ruim 50 jaar ervaring
Persoonlijk advies op maat
Wereldwijd aanbod
HERO Lavendelvelden provence
U bevindt zich hier: Home
Reisaanbod
Riviercruises
Rhône en Saône

Maak kennis met de Rhône en Saône

riviercruises

Rhône en Saône

Cruisen over de Rhône en Saône in 5-sterren luxe aan boord van de Amadeus Provence

Internationaal gezelschap aan boord
Eigen Friendship Cruises Comfort Class touringcar
Volgend vertrek
27-03-2024
+2 vertrekdata
Reisduur
9 dagen
Vertrekpunt
Rotterdam / Gilze-Tilburg
Schip
HS Amadeus Provence *****
Destin
Vanaf 1.698,-
Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.
Brochure aanvragen Brochure aanvragen
Navigatie
Unieke belevenis Vaarschema Excursies Riviercruiseschip Prijsinformatie
Brochure aanvragen Brochure aanvragen

Ontdek de parels van de Bourgogne en de Provence

Stap aan boord van hotelschip Amadeus Provence. Dit hotelschip, bouwjaar 2017, is één van de allermooiste schepen die u kunt vinden op de Rhône en Saône en draagt met trots haar vijf sterren. De grandeur vindt u terug in elk detail. Vanuit de sfeervolle salon of vanaf het Zonnedek geniet u van de schitterende uitzichten op het kleurrijke Rhônelandschap. Ontdek de charme van Frankrijk tijdens uw cruise over de Rhône en Saône. Reizen in comfort en stijl waar de Romeinse keizers jaloers op zouden zijn. Eten, wijn, kunst, architectuur, landschap en geschiedenis - het komt allemaal samen in Zuid-Frankrijk. Tussen Lyon en Chalon maakt u kennis met de rivier de Saône en de omliggende wijnstreek van de Beaujolais. Vanaf Lyon bevaart u vervolgens in zuidelijke richting de Rhône die uitmondt in de Middellandse Zee. Hier bevindt zich het natuurpark de Camargue. Natuurlijk meren we ook af in gezellige stadjes zoals Avignon en Arles. C’est magnifique!

Rhone rivier 01
Rhône
Saone rivier, Lyon
Saône
Beaujolais 03
Beaujolais wijnstreek
Beaune
Beaune
Hospices de Beaune 01
Hospices de Beaune
Hotel Dieu 2020
Hotel Dieu
Kasteel van Cormatin-min
Kasteel van Cormatin
Lyon 05
Lyon
Lyon 04
Lyon
Avignon 02
Avignon
Avignon pausenpaleis 01
Pausenpaleis in Avignon
Pont du Gard 02
Pont du Gard
Arles 01
Arles
Arles amphitheater
Amfitheater in Arles
Camargue 01
Camargue
Camargue paarden 01
Camargue
Camargue saintes marie de la mer
Saintes Marie de la Mer
Gorges de Ardeche 04
Gorges de l'Ardèche
Gorges de Ardeche 03
Gorges de l'Ardèche
Veeg naar links

Groepsreis o.l.v. uw Friendship Cruises cruiseleader
• Internationaal gezelschap aan boord
• Quiet Vox headset systemen tijdens uw excursies
• Eigen Friendship Cruises touringcar

Meer bedenktijd nodig? Neem een vrijblijvende optie! Wij houden dan een plaatsje voor u vrij op deze reis.

Lees meer
Lees minder

Vaarschema

Uw route in beeld

Routekaartje Rhône & Saônecruise

Dag 1 - Nederland – Nancy

Per taxiservice of met eigen vervoer reist u naar Rotterdam Capelsebrug of hotel Van der Valk-Gilze Tilburg. Hier ontmoet u uw medepassagiers en cruiseleader en vertrekt u per touringcar naar Nancy. Daar heeft u een diner en overnachting in een 4-sterren overnachtingshotel.

*Indien gewenst kunt u van dinsdag op woensdagnacht al bij Van der Valk Gilze-Tilburg overnachten. U boekt deze overnachting tegen een gereduceerd tarief bij Friendship Cruises. U vindt meer informatie onderaan de pagina. 

Dag 2 - Nancy – Lyon – Mâcon

Na een heerlijk ontbijt in uw hotel in Nancy rijdt u per Comfort Class touringcar naar Lyon. De inscheping aan boord van hotelschip Amadeus Provence vindt plaats om ca. 16.00 uur. U geniet van een welkomstdiner aan boord en vaart naar Mâcon.

Rhône en Saône

Dag 3 - Mâcon – Châlon-sur-Saône

‘s Morgens gaan de liefhebbers vanuit Mâcon van boord voor een leuke en interactieve excursie naar de truffelboerderij. Tijdens een rondleiding door de boomgaard gaat u samen met de truffelboer en zijn hond op zoek naar deze Franse lekkernij. Vanmiddag gaan de liefhebbers op excursie naar de Beaujolais wijnstreek, in het zuiden van de Bourgogne. Een indrukwekkende tour waarbij u een wijnboer bezoekt. Terug aan boord geniet u van een heerlijk diner en varen we naar Chalon-sur-Saône.
Morgenexcursie bezoek aan truffelboerderij incl. proeverij € 70,- p.p.
Middagexcursie Beaujolais wijnstreek en bezoek wijnboer € 65,- p.p.

Rhône & Saône

Dag 4 - Châlon-sur-Saône – Tournus – Lyon

Vanmorgen rijden we per Comfort Class touringcar vanuit Chalon-sur-Saône naar het stadje Beaune, waar we op bezoek gaan bij het mooiste gasthuis ter wereld, het Hospices de Beaune. Kunstliefhebbers halen hun hart op in de weelderige woning met prachtig ingerichte appartementen tijdens de middagexcursie naar het kasteel van Cormatin. Ondertussen vaart uw hotelschip naar Tournus, inscheping excursiepassagiers. Vervolgens varen we verder richting Lyon, waar we de volgende morgen vroeg zullen afmeren.
Morgenexcursie Hospices de Beaune € 65,- p.p.
Middagexcursie kasteel van Cormatin € 65,- p.p.

 

Rhône & Saône

Dag 5 - Lyon – Avignon

Vanmorgen ligt uw hotelschip in Lyon. De excursiepassagiers maken door middel van een stadstour door het historische centrum kennis met deze zijdestad. Eenmaal terug aan boord geniet u van de lunch. Ondertussen gaan de trossen los en maken we voor het eerst kennis met de Rhône. De rivier stroomt hier rondom de stad Lyon en buigt dan af naar Zuid-Frankrijk om uiteindelijk in de Middellandse Zee uit te monden. De Amadeus Provence koerst verder zuidwaarts richting Avignon, waar we de volgende ochtend zullen afmeren. Een heerlijke middag en avond ontspannen varen aan boord van uw luxe hotelschip.
Morgenexcursie stadstour Lyon incl. lokale proeverij € 65,- p.p.

Rhône & Saône

Dag 6 - Avignon – Arles

Vanmorgen ontdekt u tijdens de stadswandeling historisch Avignon en brengt u een bezoek aan het Pausenpaleis. Vanmiddag kunt u deelnemen aan een excursie naar de Pont du Gard. Eenmaal terug aan boord geniet u van een heerlijk diner. Onderwijl zet uw hotelschip koers naar Arles. 
Morgenexcursie historische stadswandeling Avignon en bezoek Pausenpaleis € 40,- p.p.
Middagexcursie aquaduct Pont du Gard € 55,- p.p.

Rhône & Saône

Dag 7 - Arles – Châteauneuf du Rhône

Deze morgen neemt een deskundige gids u mee naar Arles en bezoekt u het amfitheater, de imposantste bezienswaardigheid van de stad. Vanuit Arles bezoeken we vanmiddag per touringcar het schitterende natuurgebied van de Camargue. U zult zeker genieten van de bijzondere natuur, flora en fauna. U bezoekt een stierenboerderij en sluit af met een aperitief van producten uit de regio zoals, paté, tapenade van olijven en meloen. ’s Avonds geniet u van een diner aan boord en varen we verder van Arles naar Châteauneuf-du-Rhône, waar de volgende morgen vroeg zal worden afgemeerd.
Morgenexcursie stadswandeling Arles en bezoek amfitheater € 35,- p.p.
Middagexcursie natuurgebied Camargue € 80,- p.p.

Rhône & Saône

Dag 8 - Châteauneuf du Rhône – Le Pouzin – Lyon

Vanmorgen komen we aan in Châteauneuf-du-Rhône, tevens het uitgangspunt voor onze prachtige excursie naar de Gorges de l’Ardèche. Na het ontbijt ontschepen de excursiepassagiers en gaan we per touringcar op pad. U bezoekt de bekende kloof met enorme rotsformaties van kalksteen, uitgesleten door de rivier de Ardèche. Langs de route heeft u prachtige uitzichtpunten. De kloven van de Ardèche vormen één van de meest indrukwekkende natuurmonumenten van Zuid-Frankrijk. Onderwijl vaart uw hotelschip naar Le Pouzin, waar de excursiepassagiers weer inschepen. Lunch aan boord. Aansluitend gooit de Amadeus Provence voor de laatste maal deze cruise de trossen los en zetten we koers naar Lyon. Vanmiddag kunt u heerlijk ontspannen, varen en genieten. Het uitzicht op het afwisselende Rhônelandschap laat u steeds weer verbazen. 
Morgenexcursie Gorges de l'Ardèche € 65,- p.p. 

Rhône & Saône

Dag 9 - Lyon – Nederland

Vanmorgen neemt u afscheid van de Amadeus Provence en haar bemanning. U ontscheept na een vroeg ontbijt in Lyon. Per Comfort Class touringcar reist u terug naar Van der Valk Gilze-Tilburg en metrostation Rotterdam Capelsebrug. U neemt afscheid van uw reisgenoten en uw cruiseleaders. Een prachtige reis is ten einde, maar de herinneringen zullen blijven!

Het Zonnedek wordt op verschillende trajecten periodiek gesloten i.v.m. de sluispassages en lage bruggen.
*De in bovenstaand programma genoemde excursies zijn niet inbegrepen in de reissom.

Rhône & Saône

Overnachting voorafgaand aan de reis bij Van der Valk

Start uw reis comfortabel en boek een hotelovernachting voorafgaand aan de reis bij hotel Van der Valk Gilze-Tilburg. Op de vertrekdag van de reis geniet u van een heerlijk ontbijtbuffet waarna u de Comfort Class touringcar in stapt voor de reis naar Lyon. Uitsluitend wanneer u overnacht bij Van der Valk mag u er ook uw auto parkeren, aan de zijkant van het hotel. U boekt uw hotelovernachting bij Van der Valk direct bij Friendship Cruises.
- 2-persoonskamer standaard: volgt binnenkort.
- Toeslag alleengebruik: volgt binnenkort.
Bovenstaand tarief is inclusief een uitgebreid ontbijtbuffet, toeristenbelasting, parkeerplaats voor uw auto, entree tot de wellness en het fitnesscentrum. 

Hotel Van der Valk Gilze-Tilburg
Klein Zwitserland 8
5126 TA Gilze
www.hotelgilzetilburg.nl  

Optioneel vliegarrangement

Wanneer u liever per vliegtuig naar Lyon reist i.p.v. per Comfort Class touringcar is dit zeker een mogelijkheid. U vliegt 1 dag later dan de groep vanaf Amsterdam naar Lyon waar u per transfer naar uw hotelschip wordt gebracht. In Lyon sluit u aan bij de rest van de groep tijdens de inscheping. Na de cruise wordt u per transfer weer op het vliegveld gebracht.
U boekt het vliegarrangement op aanvraag bij een van onze cruisespecialisten.

Rhône & Saône

Pre- of postcruise arrangement in Lyon

Verwen uzelf met een pre- of postcruise arrangement in de oude stad Lyon. Verblijf 2 dagen voor uw cruise of 2 dagen na uw cruise in het prachtige, ook wel het kleine Parijs genoemd, Lyon. In het oude stadsgedeelte vindt u veel oude gebouwen uit de Middeleeuwen en de Renaissance. De hoge huizen stralen nog iets uit van de rijkdom van vroeger. De stad Lyon was bekend vanwege de zijde-industrie. In de wijk Croix-Rousse vindt u veel marktjes, terrasjes en oude wevershuisjes van de zijdewerkers. Een veelzijdige stad die u zeker moet ontdekken!

Inbegrepen:
- Transfer schip – hotel en hotel – luchthaven of v.v.
- Twee overnachtingen in een centraal gelegen 4- of 5-sterrenhotel op basis van logies en ontbijt.

Prijs: op aanvraag
Pre- of postcruisearrangementen zijn alleen mogelijk wanneer u het vliegarrangement heeft bijgeboekt.
Toeslag voor alleengebruik op aanvraag. Prijzen en beschikbaarheid onder voorbehoud en op aanvraag.

Rhône & Saône
Toon meer
Toon minder
HubSpot Video

 

Excursies

Een riviercruise is de meest comfortabele manier om nieuwe landen, culturen en mensen te leren kennen. Friendship Cruises biedt u dan ook de mogelijkheid om deel te nemen aan interessante excursies. Van stadswandelingen door indrukwekkende hoofdsteden tot bezoeken aan pittoreske historische dorpjes of boeiende musea, ontdekkingstochten in de natuur en culinaire verrassingen uit de regio, elk uitstapje is uniek en onvergetelijk! De belevenis is elke dag weer anders. Ervaren lokale gidsen nemen u maar al te graag mee en delen vol oprecht enthousiasme hun grenzeloze kennis van de streek. Zo proeft u de sfeer en cultuur in optima forma. Hieronder vindt u een overzicht van de excursies die u kunt maken tijdens deze cruise, en hoe u deze kunt boeken.

Bij reservering kunt u een keuze maken uit 10 excursies. Deze excursies boekt u los en betaalt u direct bij reservering van uw cruise. Zo weet u precies waar u aan toe bent! Wanneer u vooraf geen gebruik maakt van de excursies, kunt u de excursies ook los aan boord boeken. U betaalt de prijzen zoals onderstaand per excursie vermeld. Wij kunnen u in dat geval niet garanderen dat er nog plaats is op alle excursies.

* Inhoud excursies onder voorbehoud. Voor elke excursie is een minimum aantal deelnemers vereist.

Sommige excursies vinden gelijktijdig plaats. U kunt niet deelnemen aan beide excursies. U vindt het uitgebreide programma bij het tabblad Vaarschema.

Morgenexcursie bezoek aan truffelboerderij incl. proeverij
Vanuit Mâcon vertrekt u voor een leuke en interactieve excursie naar de truffelboerderij! Via een prachtige panorama route langs Berzé en Le Chatel en Cluny reist u per touringcar naar de truffelboer. Bij aankomst wordt u van harte welkom geheten en gaat u samen met de truffelboer en zijn hond door de prachtige boomgaard op zoek naar truffels, waarbij de boer u uiteraard meer verteld over deze Franse lekkernij. Ook mag het proeven van de truffel onder het genot van een glaasje witte wijn niet ontbreken!
Excursieprijs: € 70,- p.p.
Inclusief: vervoer per Friendship Cruises Comfort Class touringcar, rondleiding truffelboerderij met kleine proeverij, deskundige lokale gids.
Zwaarte excursie: 2

Middagexcursie Beaujolais wijnstreek en bezoek wijnboer
De streek Beaujolais hoort officieel bij de regio Bourgondie, maar wordt vaak als zelfstandig gezien vanwege de eigen identiteit van de wijnen die er geproduceerd worden. We maken een mooie route door deze streek langs pittoreske, oude dorpjes die verspreid liggen in het landschap. Ondertussen zullen we een enkele keer stoppen om te genieten van het prachtige uitzicht en om foto's te maken. Tijdens de excursietour vertelt een deskundige gids u alles wat u maar weten wilt over deze bekende wijnstreek. Een bezoek aan een lokale wijnboer mag natuurlijk niet ontbreken. Natuurlijk kunt u hier ook wijn proeven en kopen!
Excursieprijs: € 65,- p.p.
Inclusief: vervoer per Friendship Cruises Comfort Class touringcar, panoramatour Beaujolais, bezoek lokale wijnboer, deskundige lokale gids.
Zwaarte excursie: 2

Morgenexcursie Hospices de Beaune
Het stadje Beaune met zijn Middeleeuwse stadspaleizen, pleintjes en stille binnenplaatsjes binnen de oude stadsmuren is goed bewaard gebleven. Hospice de Beaune of het Hôtel Dieu is het mooiste gasthuis ter wereld, gesticht in de 15e eeuw en nu ingericht als museum. Het hospitaal is bekend om zijn traditionele, Bourgondische bouwstijl en gelegen midden in de vermaarde wijnstreek, de Bourgogne. Het prachtig gekleurde gebouw, de binnenplaats, de grote zaal der armen, de keuken en de apotheek zijn volledig gerestaureerd en zeer de moeite waard. We sluiten de excursie af met een kleine stadswandeling door Beaune. De lokale gids vertelt u graag meer over dit gezellige stadje.
Excursieprijs: € 65,- p.p.
Inclusief: vervoer per Friendship Cruises Comfort Class touringcar, entree Hospice de Beaune, deskundige lokale gids.
Zwaarte excursie: 2
Deze excursie vindt tegelijkertijd plaats met de dagexcursie e-biketour. U kunt niet deelnemen aan beide excursies.

Middagexcursie kasteel van Cormatin
Het prachtige kasteel van Cormatin, gebouwd in de 17e eeuw en omgeven door slotgrachten, is versierd met een prachtig park van twaalf hectare, waar perken met bloemen, een traditionele moestuin, een doolhof van buksen, waterpartijen en tweehonderdjarige lindes elkaar opvolgen. Wie van tuinen en wandelen houdt, laat zich graag verdwalen in dit groene labyrint. Het bezoek binnen onthult doorheen de vergulde zalen het meest glorierijke geschilderde Franse vertrek uit het tijdperk van Louis XIII, dat bewaard gebleven is. Kunstliefhebbers halen hun hart op in de weelderige woning met prachtig ingerichte appartementen.
Excursieprijs: € 65,- p.p.
Inclusief: Friendship Cruises Comfort Class touringcar, rondleiding o.l.v. deskundige lokale gids en entree Kasteel van Cormatin.
Zwaarte excursie: 3
Deze excursie vindt tegelijkertijd plaats met de dagexcursie e-biketour. U kunt niet deelnemen aan beide excursies.

Morgenexcursie stadstour Lyon incl. lokale proeverij
Op het punt waar de Rhône en Saône samenkomen, ligt de oude stad Lyon, ook wel het kleine Parijs genoemd. In het oude stadsgedeelte vindt u veel oude gebouwen uit de Middeleeuwen en de Renaissance. De hoge huizen stralen nog iets uit van de rijkdom van vroeger. De stad Lyon was bekend vanwege de zijde-industrie. In de wijk Croix-Rousse vindt u veel marktjes, terrasjes en oude wevershuisjes van de zijdewerkers. Op een eilandje tussen de Rhône en Saône ligt de wijk Presqu’île waar het winkelhart te vinden is. In het oude stadsgedeelte ‘Vieux Lyon’ maken we een wandeling door de traboules en de oude straten. Een veelzijdige stad die u tijdens een mooie excursie ontdekt!
Lyon is belangrijk voor alles wat culinair is in Frankrijk. Tijdens deze stadstour zal een kleine proeverij van zoetigheden niet ontbreken!
Excursieprijs: € 65,- p.p.
Inclusief: vervoer per Friendship Cruises Comfort Class touringcar, deskundige lokale gids.
Zwaarte excursie: 3

Morgenexcursie stadswandeling Avignon met bezoek aan het Pausenpaleis
Tijdens een stadswandeling door het historische centrum ziet u de belangrijkste bezienswaardigheden van deze prachtige stad: het Palais des Papes, de grote vesting in het midden van de stad, 50 meter hoge muren met vestingtorens, schietgaten en kantelen. Enkele passen ervan verwijderd ligt het Place de l’Horloge, het Plein van de klokkentoren. Bij het pauselijke complex hoort ook de kathedraal Notre-Dame des Doms. Ook het uitkijkpunt over de stad en de Rhône is de moeite waard. Bijna alle bezienswaardigheden liggen binnen de oude stadsmuren. U brengt met de gids een bezoek aan het Pausenpaleis. Het grootste gotische bouwwerk uit de middeleeuwen dat in Europa te vinden is, met maar liefst 12 torens en een vloeroppervlakte van 15.000 m². Een bezoek meer dan waard!
Excursieprijs: € 40,- p.p.
Inclusief: rondleiding o.l.v. deskundige lokale gids en entree Pausenpaleis.
Zwaarte excursie: 4

Middagexcursie aquaduct Pont du Gard
De liefhebbers maken een uitstapje naar de Pont du Gard, het bouwwerk dat de Romeinen hier hebben nagelaten. De wereldberoemde Pont du Gard, iets ten westen van Avignon, is een bezoek meer dan waard. Oorspronkelijk een aquaduct, een waterleiding, die uitgroeide tot een technisch kunstwerk van harmonie en schoonheid. De door het licht van de namiddagzon zacht goudgeel getinte arcaden worden weerspiegeld in het water van de rivier de Gard. Via het aquaduct met 3 verdiepingen brachten de Romeinen 20.000 m³ water per dag over een afstand van 50 kilometer uit de sneeuwrijke bergen naar Nîmes. De op elkaar gestapelde vierkante zandsteenblokken van de waterbrug wegen zo’n 6 ton per stuk. Het mooiste panorama op de Pont du Gard hebt u vanaf de oever van de rivier, waar ook de Fransen graag picknicken en vanaf het uitkijkpunt boven de weg.
Excursieprijs: € 55,- p.p.
Inclusief: vervoer per Friendship Cruises Comfort Class touringcar, deskundige lokale gids.
Zwaarte excursie: 3

Morgenexcursie stadswandeling Arles en bezoek amfitheater
Arles ligt in de delta van de Rhône. De stad is vooral bekend geworden doordat Vincent van Gogh hier jarenlang heeft gewoond en daar veel van zijn beroemde schilderijen heeft gemaakt. Veel bezienswaardigheden getuigen van het Romeinse verleden van Arles.
Vooral in het amfitheater en het antieke theater. We bezoeken het imposante amfitheater dan ook van binnen. Een deskundige gids vertelt u uitgebreid over deze stad vol monumenten en de geschiedenis van het amfitheater.
Excursieprijs: € 35,- p.p.
Inclusief: rondleiding door deskundige lokale gids en entree amfitheater.
Zwaarte excursie: 4

Middagexcursie natuurgebied Camargue
De Camargue is één van de meest romantische en bijzondere natuurgebieden van Zuid-Frankrijk. In dit deel van de Rhônedelta vindt u een prachtig uitgestrekt natuurgebied van vlakten, meertjes, vennetjes en moerassen. De Camargue is bekend om haar rijstproductie en zoutwinning. U zult zeker genieten van de bijzondere natuur, flora en fauna. De bewoners van dit natuurgebied zijn vele soorten vogels, de beroemde wilde witte paarden, roze flamingo’s en stieren. U brengt een bezoek aan Saintes-Maries-de-la-Mer, vaak de hoofdstad van de Camargue genoemd. Hier mondt de Rhône uit in de Middellandse Zee. In dit plaatsje kunt u even wandelen over de boulevard en genieten van het uitzicht op de Middellandse Zee. Na deze mooie stop zullen we de route voortzetten naar een stierenboerderij. U maakt een korte rit per kar naar de stieren. De eigenaar zal vertellen over hoe de stieren leven, het traditionele stierenrennen en ook over de paarden van de Camargue. Als afsluiting van deze bijzondere ervaring krijgt u een aperitief aangeboden bestaande uit producten van de regio. 
Excursieprijs: € 80,- p.p.
Inclusief: vervoer per Friendship Cruises Comfort Class touringcar, deskundige lokale gids.
Zwaarte excursie: 2

Morgenexcursie ‘route panoramique’ Gorges de l’Ardèche
Per Comfort Class touringcar rijden we hoog boven de rivier de l’ Ardèche, die zich een weg baant door het ruige rotsgebied. U zult genieten van prachtige uitzichten op de omliggende bergen, rotsen en het diepe dal waar de rivier stroomt. Natuurlijk krijgt u alle tijd om te genieten van de prachtige panorama’s en worden er vaak fotostops georganiseerd. De ‘route panoramique’ laat u de mooiste plekjes van het indrukwekkende Gorges de l’Ardèche-gebied zien. In het zuiden van de Ardèche bezoeken we het Lavendelmuseum, waar u meer te weten zult komen over de indrukwekkende geschiedenis van lavendel. In Vallon Pont d’Arc ziet u de natuurlijke brug over de rivier, in het kalksteen uitgesleten tot een bijzondere brugvorm. Een prachtige natuurexcursie, die u niet snel zult vergeten!
Excursieprijs: € 65,- p.p.
Inclusief: vervoer per Friendship Cruises Comfort Class touringcar, panoramatour Gorges de l'Ardeche, entree Lavendelmuseum, deskundige lokale gids.
Zwaarte excursie: 2

Zwaarte excursies
Graag informeren wij u zo volledig mogelijk over de excursies tijdens uw reis. Bij sommige excursies maakt u lange wandelingen of bewandelt u oneffen paden. De uitleg hieronder zal u een goede indruk geven over de zwaarte van de excursies. Natuurlijk kunt u altijd even overleggen met Friendship Cruises of een bepaalde excursie ook geschikt is voor u. De zwaarte van de excursies vindt u per dag terug onder de beschrijving van de excursie.

1) De excursie wordt uitgevoerd per touringcar. Er zullen ook enkele stops worden gemaakt. De keuze is aan u of u dan de touringcar verlaat, bijvoorbeeld om foto’s te nemen. U bewandelt alleen korte en effen paden.
2) De excursie wordt uitgevoerd per touringcar. Tevens maakt u een korte wandeling. U dient voor deze excursie soms enkele treden op en af te kunnen lopen.
3) De excursie wordt uitgevoerd per touringcar. Tevens maakt u een lange wandeling. U dient voor deze excursie goed ter been te zijn. Enkele trappen lopen is geen probleem voor u.
4) Deze excursie is een stadswandeling. U dient voor deze excursie goed ter been te zijn. Trappen zijn geen probleem voor u.
5) Deze excursie is een lange stadswandeling. U dient voor deze excursie goed ter been te zijn. Oneffen paden en trappen zijn geen probleem voor u.
De toegekende zwaarte is slechts een indicatie en blijft derhalve persoonsgebonden.

Lees meer
Lees minder

Riviercruiseschip Amadeus Provence

Hotelschip Amadeus Provence, bouwjaar 2017, behoort tot de top van de riviercruiseschepen en draagt met trots haar vijf sterren. De Amadeus Provence staat bekend om haar moderne elegantie en de voortreffelijke pool achterop het Zonnedek. De grandeur vindt u terug in elk detail. Gaat u heerlijk ontspannen op het Zonnedek, terwijl u prachtige panorama’s van de Rhône en de Saône voorbij ziet komen? Of laat u zich eens heerlijk verwennen in de massagesalon, aan u de keus! Het professionele team aan boord van riviercruiseschip Amadeus Provence zorgt er dagelijks voor dat het u aan niets ontbreekt. Welkom aan boord!

Saone cruise Amadeus Provence
HS Amadeus Provence*****
salon provence
Sfeervolle salon
18 Amadeus Provence Panorama Bar
Panoramabar
11 Amadeus Provence Panorama Restaurant
Luxe restaurant
©AMADEUS_Provence_Panorama_Restaurant
Luxe restaurant
Amadeus Provence A-Suite groot copy-1
A-suite (22m²) met panorama schuifpui en Frans balkon, Mozartdek
Amadeus Provence A en B Cabine copy-1
A-/B-cabine (17m²) met panorama schuifpui en Frans balkon, Mozart- en Straussdek
Amadeus Provence C cabine copy-1
C-cabine (16m²) met kleinere vensters die niet geopend kunnen worden, Haydndek
09 Amadeus Provence Club
Amadeus Club
©A-Provence_Pooldeck_Pool_Night_K
Infinity Pool
10 Amadeus Provence Fitness Room
Fitnessfaciliteiten
_51A4416 AMADEUS Provence sun deck
Zonnedek
©A-Provence_People_SunDeck
Zonnedek
Veeg naar links

Prijsinformatie

Reissom
Toeslagen
Inbegrepen
Niet inbegrepen
Voorwaarden
9-daagse cruise Rhône en Saône
Vanaf 1.698,- p.p.

Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.

Voor vragen neemt u gerust even contact met ons op via  friendship@destintravel.nl of bel ons tijdens kantooruren op 088-13 07 300.

Vertrekdatum
Prijs per persoon
27 maart 2024
v.a. 1.698,-
7 augustus 2024
v.a. 1.798,-
18 september 2024
v.a. 1.798,-

De reissom is p.p. en gebaseerd op een 2-pers. C-cabine Economy (16 m²), Haydndek.

Toeslag 2-pers. C-cabine (16 m²), Haydndek: € 198,- p.p.
Toeslag 2-pers. B-cabine Economy (17 m²), Straussdek: € 398,- p.p.
Toeslag 2-pers. B-cabine (17 m²) , Straussdek: € 598,- p.p
Toeslag 2-pers. A-cabine (17 m²), Mozartdek: € 698,- p.p.
Toeslag 2-pers. A-suite (26 m²), Mozartdek: € 1.298,- p.p.

Toeslag 2-pers. C-cabine Economy voor alleengebruik (16 m²), Haydndek: € 398,-
Toeslag 2-pers. C-cabine voor alleengebruik (16 m²), Haydndek: € 498,-
Toeslag 2-pers. B-cabine Economy voor alleengebruik (17 m²), Straussdek: € 798,-
Toeslag 2-pers. B-cabine voor alleengebruik (17 m²), Straussdek: € 898,-
Toeslag 2-pers. A-cabine voor alleengebruik (17 m²), Mozartdek: € 1.998,-

• Transfers per Comfort Class touringcar Nederland – Lyon – Nederland.
• Hotelovernachting op de heenreis in Frankrijk o.b.v. halfpension, verblijf in 4-sterrenhotel in Nancy.
• Deskundige Nederlandssprekende cruiseleader.
• Volpension verzorging aan boord.
     • Culinair dineren in het panorama-restaurant waar alle maaltijden zijn inbegrepen (ontbijtbuffet, lunch, diner en midnight-snack).
     • Wijn bij het diner (keuze uit rood en wit)
     • Koffie of thee na lunch en diner.
     • Koffie- en theestation 24-uur per dag beschikbaar.
     • Welkomstcocktail.
     • Welkomstdiner. 
     • Captain's Gala Dinner.
• Quiet Vox systeem tijdens alle excursies.
• Diensten van een ervaren, meertalige Cruise Director.
• Muziek verzorgd door een boordmuzikant in de panoramabar.
• Gratis gebruik van fietsen (beperkt beschikbaar).
• Alle haven- en lokale belastingen.

• Toeslagen voor andere type accommodaties.
• Excursies (bij boeking te reserveren).
• Taxiservice (bij boeking te reserveren).
• Overnachting voorafgaand aan de reis bij Van der Valk Gilze-Tilburg (bij boeking te reserveren).
• Wi-Fi aan boord: ca. € 8,- per dag per apparaat, € 35,- per week.

• Vliegarrangement (optioneel, op aanvraag boekbaar).
• Pre- of postcruise arrangement in Lyon (optioneel, op aanvraag boekbaar).
• Verzekeringen
• 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen
• Drankjes, fooien en andere uitgaven van persoonlijke aard.

Mobiliteit
Wij wijzen u erop dat u over een normale basisconditie dient te beschikken en een goede mobiliteit noodzakelijk is. U dient gemakkelijk afstanden te kunnen lopen, trappen te kunnen nemen en zelfstandig op en af uw hotelschip te geraken. 
Het gebruik van een rollator/rolstoel aan boord van onze riviercruiseschepen is niet toegestaan, het meenemen hiervan is op aanvraag. Het aantal opvouwbare rollators/rolstoelen is per afvaart strikt gelimiteerd in verband met de veiligheid aan boord en het comfort voor de medereizigers. Alleen na schriftelijke goedkeuring en bevestiging kunt u de rollator/rolstoel meenemen. De bemanning parkeert deze voor u op het Zonnedek. Zodra u de wal op gaat, staat uw rollator/rolstoel gereed op de kade. Een elektrische rolstoel/scootmobiel is in het geheel niet toegestaan.
Excursie(s)(pakketten) kunnen niet vooraf geboekt worden i.c.m. gebruik rollator/rolstoel. 

Betaling
Friendship Cruises is aangesloten bij de ANVR en SGR. Voor u de garantie dat uw cruise in goede handen is. Zodra u van ons de bevestiging, welke tevens de factuur is, heeft ontvangen, verzoeken wij u 15% van de totale reissom aan ons over te maken. Het restant van de reissom dient uiterlijk 6 weken voor aanvang van de reis in ons bezit te zijn. Indien u uw cruise boekt binnen 6 weken voor aanvang van de reis dan dient u na ontvangst van de bevestiging/factuur de totale reissom per direct aan ons te voldoen. 

Voorwaarden
Op deze reis zijn de ANVR- en SGR-voorwaarden van toepassing, evenals de Algemene Voorwaarden zoals vermeld op deze website. Echter voor deze cruise hanteren wij afwijkende (aan)betalings- en annuleringsvoorwaarden. Het minimum aantal vereiste deelnemers voor het arrangement incl. Comfort Class touringcar en cruiseleader bedraagt ca. 30 personen. Annuleringstermijn touroperator 20 dagen voor vertrek. Wijzigingen in vaarroute, vaarschema en/of excursieprogramma om nautische, veiligheids-, volksgezondheids- en/of organisatorische redenen voorbehouden. Voor elke excursie is een minimum aantal deelnemers vereist.
Indien een aanmelding ongedaan wordt gemaakt, zijn per persoon de volgende annuleringskosten verschuldigd: 
- Bij annulering tot 96 dagen voor vertrek: 15% van de reissom.
- Bij annulering vanaf 96 dagen (inclusief) tot 75 dagen (exclusief) voor vertrek: 20% van de reissom.
- Bij annulering vanaf 75 dagen (inclusief) tot 55 dagen (exclusief) voor vertrek: 40% van de reissom. 
- Bij annulering vanaf 55 dagen (inclusief) tot 35 dagen (exclusief) voor vertrek: 55% van de reissom. 
- Bij annulering vanaf 35 dagen (inclusief) tot 25 dagen (exclusief) voor vertrek: 85% van de reissom. 
- Bij annulering vanaf 25 dagen (inclusief) tot 15 dagen (exclusief) voor vertrek: 90% van de reissom. 
- Bij annulering vanaf 15 dagen (inclusief) tot de dag van vertrek (exclusief) voor vertrek: 95% van de reissom. 
- Bij annulering op de vertrekdag of later: de volledige reissom.

CTA Blok_Friendship_Hilde
Wij staan voor u klaar
Onze Travel Consultants geven u graag advies

Neem contact met ons op voor meer informatie over onze riviercruises en onze luxe hotelschepen.

 

Bel +31 (0)88 - 13 07 300
Brochure Friendship Cruises kerst en data 2024_490x735
Luxe brochure
De mooiste riviercruises in Europa en wereldwijd
  • Ruim 100 pagina's cruise-inspiratie
  • 5-sterren luxe hotelschepen
  • Gratis bij u thuisbezorgd 
Brochure aanvragen

Vergelijkbare reizen

Bekijk ook onze andere luxe riviercruises