Bel ons
Menu
Sluit
Bel ons
Menu
Sluit
HERO Lavendelvelden provence

Maak kennis met de Bourgogne en de Provence

riviercruises

9-daagse Rhône en Saônecruise

Cruisen door het zonnige zuiden van Frankrijk aan boord van de Amadeus Provence!

Nederlandse boordtaal
Nederlandssprekende Friendship Cruises cruiseleaders
Geheel gereserveerd voor Friendship Cruises passagiers
Volgend vertrek
13-05-2025
Reisduur
9 dagen
Vertrekpunt
Rotterdam / Gilze-Tilburg
Schip
HS Amadeus Provence *****
Destin
Vanaf 1.898,-
Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.
Brochure aanvragen Brochure aanvragen
Navigatie
Unieke belevenis Vaarschema Excursies Riviercruiseschip Prijsinformatie
Brochure aanvragen Brochure aanvragen

Ontdek de parels van de Bourgogne en de Provence Amadeus Provence

Stap aan boord van hotelschip Amadeus Provence. Dit hotelschip, bouwjaar 2017, draagt met trots haar vijf sterren. De grandeur vindt u terug in elk detail. Vanuit de sfeervolle salon of vanaf het Zonnedek geniet u van de schitterende uitzichten op het kleurrijke Rhônelandschap. Ontdek de charme van Frankrijk tijdens uw cruise over de Rhône en Saône. Reizen in comfort en stijl waar de Romeinse keizers jaloers op zouden zijn. Eten, wijn, kunst, architectuur, landschap en geschiedenis - het komt allemaal samen in Zuid-Frankrijk. Tussen Lyon en Chalon maakt u kennis met de rivier de Saône en de omliggende wijnstreek van de Beaujolais. Vanaf Lyon bevaart u vervolgens in zuidelijke richting de Rhône die uitmondt in de Middellandse Zee. Hier bevindt zich het natuurpark de Camargue. Natuurlijk meren we ook af in gezellige stadjes zoals Avignon en Arles. Een heerlijke, zonnige cruise!

Rhone rivier 01
Rhône
Saone rivier, Lyon
Saône
Beaujolais 03
Beaujolais wijnstreek
Hospices de Beaune 01 (1)
Hospices de Beaune
Kasteel van Cormatin-min (2)
Kasteel van Cormatin
Lyon 04
Lyon
Avignon 02
Avignon
Avignon pausenpaleis 01
Pausenpaleis in Avignon
Pont du Gard 02
Pont du Gard
Arles amphitheater
Amfitheater in Arles
Camargue 01
Camargue
Camargue paarden 01 (2)
Camargue
Camargue- aigues mortes 02
Aigues Mortes
Gorges de lArdèche overview
Gorges de l'Ardèche
Pont dArc
Gorges de l'Ardèche
Veeg naar links

Geheel gereserveerd voor Friendship Cruises
• Nederlandse boordtaal
• Nederlandssprekende Friendship Cruises cruiseleaders
• Quiet Vox headset systemen tijdens uw excursies
• Deskundige lokale gidsen tijdens uw excursies
• Eigen Friendship Cruises Comfort Class touringcar

Meer bedenktijd nodig? Neem een vrijblijvende optie! Wij houden dan een plaatsje voor u vrij op deze reis.

Lees meer
Lees minder

Vaarschema

Uw route in beeld

Rhône en Saônecruise

Dag 1 - Nederland - Nancy

Per taxiservice of met eigen vervoer reist u naar Rotterdam Capelsebrug of hotel Van der Valk Gilze-Tilburg. Hier ontmoet u uw medepassagiers en cruiseleaders en vertrekt u per touringcar naar Nancy of omgeving. Diner en overnachting in een 4-sterren hotel.

*Indien gewenst kunt u de avond voor vertrek al bij Van der Valk Gilze-Tilburg overnachten. U boekt deze overnachting direct bij Friendship Cruises. U vindt verderop meer informatie.

Dag 2 - Nancy - Lyon - Mâcon

Na een heerlijk ontbijt in uw hotel in Nancy rijdt u per Comfort Class touringcar naar Lyon. De inscheping aan boord van hotelschip Amadeus Provence vindt plaats om ca. 16.00 uur. U geniet van een welkomstdiner aan boord. Later op de avond zet uw hotelschip koers naar Mâcon.

Amadeus Provence, cruising

Dag 3 - Mâcon - Châlon-sur-Saône

‘s Morgens gaan de liefhebbers vanuit Mâcon van boord voor een leuke en interactieve excursie naar de truffelboerderij. Tijdens een rondleiding door de boomgaard gaat u samen met de truffelboer en zijn hond op zoek naar deze Franse lekkernij. Vanmiddag gaan de liefhebbers op excursie naar de Beaujolais wijnstreek, in het zuiden van de Bourgogne. Een indrukwekkende tour waarbij u een wijnboer bezoekt. Terug aan boord geniet u van een heerlijk diner en varen we naar Chalon-sur-Saône.
Morgenexcursie bezoek aan truffelboerderij incl. proeverij € 77,- p.p.
Middagexcursie Beaujolais wijnstreek en bezoek wijnboer € 72,- p.p.

Beaujolais 03

Dag 4 - Châlon-sur-Saône - Tournus - Lyon

Vanmorgen rijden we per Comfort Class touringcar vanuit Chalon-sur-Saône naar het stadje Beaune, waar we op bezoek gaan bij het mooiste gasthuis ter wereld, het Hospices de Beaune. De fietsliefhebbers kiezen voor de dagexcursie per e-bike langs Franse wijngaarden, pittoreske dorpen en kastelen. U krijgt een lunchpakket mee en geniet onderweg van koffie en gebak. Als afsluiting bezoekt u het kasteel van Cormatin. Een excursie die u niet snel zult vergeten! Kunstliefhebbers halen hun hart op in de weelderige woning met prachtig ingerichte appartementen tijdens de middagexcursie naar het kasteel van Cormatin. Ondertussen vaart uw hotelschip naar Tournus, voor de inscheping van de excursiepassagiers. Vervolgens varen we verder richting Lyon, waar we de volgende morgen vroeg zullen afmeren.
Dagexcursie e-biketour Franse wijngaarden, pittoreske dorpen en kastelen € 175,- p.p.
Morgenexcursie Hospices de Beaune € 71,- p.p.

Middagexcursie kasteel van Cormatin € 72,- p.p.

 

Hospices de Beaune 01 (1)

Dag 5 - Lyon - Avignon

Vanmorgen ligt uw hotelschip in Lyon. De excursiepassagiers maken door middel van een stadstour door het historische centrum kennis met deze zijdestad. Eenmaal terug aan boord geniet u van de lunch. Ondertussen gaan de trossen los en maken we voor het eerst kennis met de Rhône. De rivier stroomt hier rondom de stad Lyon en buigt dan af naar Zuid-Frankrijk om uiteindelijk in de Middellandse Zee uit te monden. De Amadeus Provence koerst verder zuidwaarts richting Avignon, waar we de volgende ochtend zullen afmeren. Een heerlijke middag en avond ontspannen varen aan boord van uw luxe hotelschip.
Morgenexcursie stadstour Lyon incl. lokale proeverij € 65,- p.p.

Lyon 03

Dag 6 - Avignon - Arles

Vanmorgen ontdekt u historisch Avignon tijdens een mooie stadswandeling en brengt u een bezoek aan het Pausenpaleis. Vanmiddag kunt u deelnemen aan een excursie naar de Pont du Gard. Eenmaal terug aan boord geniet u van een heerlijk diner. Later op de avond, na het diner, zet uw hotelschip koers naar Arles.
Morgenexcursie historische stadswandeling Avignon en bezoek Pausenpaleis € 44,- p.p.
Middagexcursie aquaduct Pont du Gard € 66,- p.p.

Pont du Gard 02

Dag 7 - Arles - Châteauneuf-du-Rhône

Deze morgen neemt een deskundige gids u mee naar Arles en bezoekt u het amfitheater, de imposantste bezienswaardigheid van de stad. Vanuit Arles bezoeken we vanmiddag per touringcar het schitterende natuurgebied Le Camargue. U zult zeker genieten van de bijzondere natuur, flora en fauna. U bezoekt een stierenboerderij en sluit af met een aperitief van producten uit de regio zoals, paté, tapenade van olijven en meloen. ’s Avonds geniet u van een diner aan boord en varen we verder van Arles naar Châteauneuf-du-Rhône, waar de volgende morgen vroeg zal worden afgemeerd.
Morgenexcursie stadswandeling Arles en bezoek amfitheater € 44,- p.p.
Middagexcursie natuurgebied Camargue € 94,- p.p.

Camargue flamingos 03

Dag 8 - Châteauneuf-du-Rhône – Le Pouzin – Lyon

Vanmorgen komen we aan in Châteauneuf-du-Rhône, tevens het uitgangspunt voor onze prachtige excursie naar de Gorges de l’Ardèche. Na het ontbijt ontschepen de excursiepassagiers en gaat u per touringcar op pad. U bezoekt de bekende kloof met enorme rotsformaties van kalksteen, uitgesleten door de rivier de Ardèche. Langs de route heeft u prachtige uitzichtpunten. De kloven van de Ardèche vormen één van de meest indrukwekkende natuurmonumenten van Zuid-Frankrijk. Tijdens de excursie vaart uw hotelschip naar Le Pouzin, waar de excursiepassagiers weer inschepen. Aansluitend gooit de Amadeus Provence voor de laatste maal deze cruise de trossen los en zetten we koers naar Lyon. Na de lunch kunt u heerlijk ontspannen, varen en genieten. Het uitzicht op het afwisselende Rhônelandschap laat u steeds weer verbazen. 
Morgenexcursie Gorges de l'Ardèche € 72,- p.p. 

Pont dArc

Dag 9 - Lyon - Nederland

Vanmorgen neemt u afscheid van de Amadeus Provence en haar bemanning. U ontscheept na een vroeg ontbijt in Lyon. Per Comfort Class touringcar reist u terug naar Van der Valk Gilze-Tilburg en metrostation Rotterdam Capelsebrug. U neemt afscheid van uw reisgenoten en uw cruiseleaders. Een prachtige reis is ten einde, maar de herinneringen zullen blijven!

Het Zonnedek wordt op verschillende trajecten periodiek gesloten i.v.m. de sluispassages en lage bruggen.
*De in bovenstaand programma genoemde excursies zijn niet inbegrepen in de reissom.

Dag 9/10 - Comfortabel terugreisarrangement (optioneel)

Vanaf heden is het bij Friendship Cruises mogelijk om te kiezen voor een comfortabel terugreisarrangement na afloop van uw cruise. U reist niet in één dag, maar in twee dagen terug naar Nederland. U reist na afloop van uw cruise per Comfort Class touringcar van Lyon naar Noord-Frankrijk, waar u in de tweede helft van de middag aankomt. Hier overnacht u in een viersterrenhotel, inclusief een heerlijk driegangendiner in een nabijgelegen restaurant.

De volgende ochtend geniet u van uw ontbijt, waarna u weer in de touringcar stapt voor de terugreis naar het Van der Valk hotel Gilze-Tilburg of metrostation Rotterdam Capelsebrug.

Prijs: nog niet bekend
Toeslag alleengebruik: nog niet bekend
Inclusief: Transfer per Friendship Cruises Comfort Class touringcar, overnachting in een 4-sterrenhotel inclusief driegangendiner en ontbijt.

Voor dit arrangement geldt een minimum en een maximum aantal deelnemers.

Overnachting voorafgaand aan/na de reis bij Van der Valk

Start uw reis comfortabel en boek een hotelovernachting bij hotel Van der Valk Gilze-Tilburg voorafgaand aan en/of na afloop van de reis. Op de vertrekdag van de reis geniet u van een heerlijk ontbijtbuffet waarna u in de Comfort Class touringcar stapt voor de reis naar Nancy en Lyon. Uitsluitend wanneer u overnacht bij Van der Valk, mag u er ook uw auto parkeren aan de zijkant van het hotel. U boekt uw hotelovernachting bij Van der Valk direct bij Friendship Cruises.

  • 2-persoonskamer standaard: nog niet bekend
  • 2-persoonskamer standaard voor alleengebruik: nog niet bekend

Bovenstaand tarief is inclusief een uitgebreid ontbijtbuffet, toeristenbelasting, parkeerplaats voor uw auto, entree tot de wellness en het fitnesscentrum. 

Hotel Van der Valk Gilze-Tilburg
Klein Zwitserland 8
5126 TA Gilze
www.hotelgilzetilburg.nl  

Optioneel vliegarrangement

Wanneer u liever per vliegtuig naar Lyon reist i.p.v. per Comfort Class touringcar is dit zeker een mogelijkheid. U vliegt 1 dag later dan de groep vanaf Amsterdam naar Lyon waar u per transfer naar uw hotelschip wordt gebracht. In Lyon sluit u aan bij de rest van de groep tijdens de inscheping. Na de cruise wordt u per transfer weer op het vliegveld gebracht.
U boekt het vliegarrangement op aanvraag bij een van onze cruisespecialisten.

Lyon 09

Pre- of postcruise arrangement in Lyon

Verwen uzelf met een pre- of post-cruisearrangement in de oude stad Lyon. Verblijf voor of na uw cruise in deze prachtige stad, die ook wel het kleine Parijs wordt genoemd. In het oude stadsgedeelte vindt u veel oude gebouwen uit de Middeleeuwen en de Renaissance. De hoge huizen stralen nog iets uit van de rijkdom van vroeger. De stad Lyon was bekend vanwege de zijde-industrie. In de wijk Croix-Rousse vindt u veel marktjes, terrasjes en oude wevershuisjes van de zijdewerkers. Een veelzijdige stad die u zeker moet ontdekken!

Inbegrepen:
-
Vlieg- of treintickets Nederland - Lyon en v.v.
- Transfer schip – hotel en hotel – luchthaven/treinstation of v.v.
- Overnachting(en) in een centraal gelegen 4- of 5-sterrenhotel op basis van logies en ontbijt.

Prijs: op aanvraag
Prijzen en beschikbaarheid onder voorbehoud.

Lyon St. Jean Kathedraal
Toon meer
Toon minder

 

Excursies

Een riviercruise is de meest comfortabele manier om nieuwe landen, culturen en mensen te leren kennen. Friendship Cruises biedt u dan ook de mogelijkheid om deel te nemen aan interessante excursies. Van stadswandelingen door indrukwekkende hoofdsteden tot bezoeken aan pittoreske historische dorpjes of boeiende musea, ontdekkingstochten in de natuur en culinaire verrassingen uit de regio, elk uitstapje is uniek en onvergetelijk! De belevenis is elke dag weer anders. Ervaren lokale gidsen nemen u maar al te graag mee en delen vol oprecht enthousiasme hun grenzeloze kennis van de streek. Zo proeft u de sfeer en cultuur in optima forma. Hieronder vindt u een overzicht van de excursies die u kunt maken tijdens deze cruise, en hoe u deze kunt boeken.

Bij reservering kunt u een keuze maken uit verschillende excursies. Deze excursies boekt u los en betaalt u direct bij reservering van uw cruise. Zo weet u precies waar u aan toe bent! Wanneer u vooraf geen gebruik maakt van de mogelijkheid om excursies bij te boeken, kunt u deze ook los aan boord boeken. U betaalt de prijzen zoals onderstaand per excursie vermeld. Wij kunnen u in dat geval niet garanderen dat er nog plaats is op alle excursies.

* Inhoud excursies onder voorbehoud. Voor elke excursie is een minimum aantal deelnemers vereist.

Morgenexcursie bezoek aan truffelboerderij incl. proeverij
Vanuit Mâcon vertrekt u voor een leuke en interactieve excursie naar de truffelboerderij! Via een prachtige panoramaroute langs Berzé en Le-Châtel-en-Cluny reist u per touringcar naar de truffelboer. Bij aankomst wordt u van harte welkom geheten en gaat u samen met de truffelboer en zijn hond door de prachtige boomgaard op zoek naar truffels, waarbij de boer u uiteraard meer vertelt over deze Franse lekkernij. Ook mag het proeven van de truffel onder het genot van een glaasje witte wijn niet ontbreken!
Excursieprijs: € 77,- p.p.
Inclusief: vervoer per Friendship Cruises Comfort Class touringcar, rondleiding truffelboerderij met kleine proeverij o.l.v. een deskundige lokale gids.
Zwaarte excursie: 2

Middagexcursie Beaujolais wijnstreek en bezoek wijnboer
De streek Beaujolais hoort officieel bij de regio Bourgondië, maar wordt vaak als zelfstandig gezien vanwege de eigen identiteit van de wijnen die er geproduceerd worden. We maken een mooie route door deze streek langs pittoreske oude dorpjes die verspreid liggen in het landschap. Ondertussen zullen we een enkele keer stoppen om te genieten van het prachtige uitzicht en om foto's te maken. Tijdens de excursietour vertelt een deskundige gids u alles wat u maar wilt weten over deze bekende wijnstreek. Een bezoek aan een lokale wijnboer mag natuurlijk niet ontbreken. Natuurlijk kunt u hier ook wijn proeven en kopen!
Excursieprijs: € 72,- p.p.
Inclusief: vervoer per Friendship Cruises Comfort Class touringcar, panoramatour Beaujolais, bezoek lokale wijnboer o.l.v. een deskundige lokale gids.
Zwaarte excursie: 2

Dagexcursie e-biketour Franse wijngaarden, pittoreske dorpen en kastelen
Vanuit Chalon-sur-Saône maakt u per elektrische fiets een prachtige fietsdagtour door het Bourgondische landschap met akkers, weiden, zonnebloemvelden en Franse wijngaarden naar het kasteel van Cormatin. We fietsen voornamelijk over de Voie Verte, een heel bijzonder fietspad dat de mooiste hellingen en landschappen doorkruist. Dit fietspad is heel veilig en zonder grote hoogteverschillen: het is aangelegd op een voormalig spoortraject. De eerste stop is in Givry. Een klein wijndorp met een bekende naam vanwege de fantastische rode wijn. Vooral bekend als de lievelingswijn van Henri IV, koning van Frankrijk en Bourgondië. U heeft de gelegenheid om foto's te maken van de prachtige gebouwen zoals de ronde kerk en de stadspoort van architect Emiland Gauthey. Via de bekende wijngaard Le Clos du Roy fietsen we verder naar Buxy waar een typisch Franse aperitief klaar staat in de wijnkelder van een Franse wijnboer. Na het nuttigen van uw lunchpakket van het hotelschip fietst u verder naar Cormatin. U komt langs schitterende kastelen, zoals het Kasteel van Sercy dat, idyllisch liggend aan het water, zó uit een sprookjesboek lijkt te komen. In Cormatin eindigt de fietstour van ca. 40 kilometer. U geniet van een kopje koffie met een lekkernij, waarna u het kasteel van Cormatin en zijn mooie tuinen bezoekt. U wordt per touringcar terug gebracht naar uw hotelschip in Tournus. Een heerlijke dag genieten van de veelzijdigheid van Frankrijk!
Excursieprijs: € 175,- p.p.
Inclusief: elektrische fiets, helm, deskundige lokale gids, koffie of thee en gebak, lunchpakket van uw hotelschip, entree kasteel van Cormatin, vervoer per Friendship Cruises Comfort Class touringcar vanuit Cormatin terug naar uw hotelschip.
Zwaarte excursie: 5
Deze excursie vindt tegelijkertijd plaats met Hospices de Beaune en Kasteel van Cormatin. U kunt niet deelnemen aan beide excursies.

Morgenexcursie Hospices de Beaune
Het stadje Beaune met zijn Middeleeuwse stadspaleizen, pleintjes en stille binnenplaatsjes binnen de oude stadsmuren is goed bewaard gebleven. De Hospices de Beaune of het Hôtel Dieu is het mooiste gasthuis ter wereld, gesticht in de 15e eeuw en nu ingericht als museum. Het hospitaal is bekend om zijn traditionele, Bourgondische bouwstijl en is gelegen midden in de vermaarde wijnstreek, de Bourgogne. Het prachtig gekleurde gebouw, de binnenplaats, de grote zaal der armen, de keuken en de apotheek zijn volledig gerestaureerd en zeer de moeite waard. We sluiten de excursie af met een kleine stadswandeling door Beaune. De lokale gids vertelt u graag meer over dit gezellige stadje.
Excursieprijs: € 71,- p.p.
Inclusief: vervoer per Friendship Cruises Comfort Class touringcar, entree Hospices de Beaune, o.l.v. een deskundige lokale gids.
Zwaarte excursie: 2
Deze excursie vindt tegelijkertijd plaats met de dagexcursie e-biketour. U kunt niet deelnemen aan beide excursies.

Middagexcursie kasteel van Cormatin
Het prachtige kasteel van Cormatin, gebouwd in de 17e eeuw en omgeven door slotgrachten, is versierd met een prachtig park van twaalf hectare, waar perken met bloemen, een traditionele moestuin, een doolhof van buxussen, waterpartijen en tweehonderdjarige lindes elkaar opvolgen. Wie van tuinen en wandelen houdt, laat zich graag verdwalen in dit groene labyrint. Het bezoek binnen onthult door de vergulde zalen het meest glorierijke geschilderde Franse vertrek uit het tijdperk van Louis XIII, dat bewaard gebleven is. Kunstliefhebbers halen hun hart op in de weelderige woning met prachtig ingerichte appartementen.
Excursieprijs: € 72,- p.p.
Inclusief: Friendship Cruises Comfort Class touringcar, rondleiding o.l.v. deskundige lokale gids en entree Kasteel van Cormatin.
Zwaarte excursie: 3
Deze excursie vindt tegelijkertijd plaats met de dagexcursie e-biketour. U kunt niet deelnemen aan beide excursies.

Morgenexcursie stadstour Lyon incl. Franse lekkernij
Op het punt waar de Rhône en Saône samenkomen ligt de oude stad Lyon, ook wel het kleine Parijs genoemd. In het oude stadsgedeelte vindt u veel oude gebouwen uit de Middeleeuwen en de Renaissance. De hoge huizen stralen nog iets uit van de rijkdom van vroeger. De stad Lyon was bekend vanwege de zijde-industrie. In de wijk Croix-Rousse vindt u veel marktjes, terrasjes en oude wevershuisjes van de zijdewerkers. Op het schiereiland tussen de Rhône en Saône ligt de wijk Presqu’île waar het winkelhart te vinden is. In het oude stadsgedeelte (Vieux Lyon) maken we een wandeling door de traboules en de oude straten. Een veelzijdige stad die u tijdens een mooie excursie ontdekt! Lyon is belangrijk voor alles wat culinair is in Frankrijk. Tijdens deze stadstour zal een kleine Franse lekkernij niet ontbreken!
Excursieprijs: € 65,- p.p.
Inclusief: vervoer per Friendship Cruises Comfort Class touringcar, o.l.v. een deskundige lokale gids.
Zwaarte excursie: 3

Morgenexcursie stadswandeling Avignon met bezoek aan het Pausenpaleis
Tijdens een stadswandeling door het historische centrum ziet u de belangrijkste bezienswaardigheden van deze prachtige stad, waaronder het Palais des Papes, de grote vesting in het midden van de stad met haar 50 meter hoge muren met vestingtorens, schietgaten en kantelen. U brengt met de gids een bezoek aan dit Pausenpaleis, het grootste gotische bouwwerk uit de middeleeuwen dat in Europa te vinden is, met maar liefst 12 torens en een vloeroppervlakte van 15.000 m². Bij het pauselijke complex hoort ook de kathedraal Notre-Dame des Doms. Enkele passen ervan verwijderd ligt het Place de l’Horloge met de beroemde klokkentoren. Ook het uitkijkpunt over de stad en de Rhône is de moeite waard. Bijna alle bezienswaardigheden liggen binnen de oude stadsmuren. Een bezoek meer dan waard!
Excursieprijs: € 44,- p.p.
Inclusief: rondleiding o.l.v. een deskundige lokale gids en entree Pausenpaleis.
Zwaarte excursie: 4

Middagexcursie aquaduct Pont du Gard
De liefhebbers maken een uitstapje naar de Pont du Gard, één van de bouwwerken dat de Romeinen hier hebben nagelaten. De wereldberoemde Pont du Gard, iets ten westen van Avignon, is een bezoek meer dan waard. Oorspronkelijk een aquaduct, een waterleiding, die uitgroeide tot een technisch kunstwerk van harmonie en schoonheid. De door het licht van de namiddagzon zacht goudgeel getinte arcaden worden weerspiegeld in het water van de rivier de Gard. Via het aquaduct met drie verdiepingen brachten de Romeinen 20.000 m³ water per dag over een afstand van 50 kilometer uit de sneeuwrijke bergen naar Nîmes. De op elkaar gestapelde vierkante zandsteenblokken van de waterbrug wegen zo’n 6 ton per stuk. Het mooiste panorama op de Pont du Gard hebt u vanaf het uitkijkpunt boven de weg en vanaf de oever van de rivier, waar ook de Fransen graag picknicken.
Excursieprijs: € 66,- p.p.
Inclusief: vervoer per Friendship Cruises Comfort Class touringcar, o.l.v. een deskundige lokale gids.
Zwaarte excursie: 3

Morgenexcursie stadswandeling Arles en bezoek amfitheater
Arles ligt in de delta van de Rhône. De stad is vooral bekend geworden doordat Vincent van Gogh hier jarenlang heeft gewoond en hier veel van zijn beroemde schilderijen heeft gemaakt. Veel bezienswaardigheden, zoals het amfitheater en het antieke theater, getuigen van het Romeinse verleden van Arles. We bezoeken het imposante amfitheater dan ook van binnen. Een deskundige gids vertelt u uitgebreid over deze stad vol monumenten en de geschiedenis van het amfitheater.
Excursieprijs: € 44,- p.p.
Inclusief: rondleiding o.l.v. een deskundige lokale gids en entree amfitheater.
Zwaarte excursie: 4

Middagexcursie natuurgebied Camargue
De Camargue is één van de meest romantische en bijzondere natuurgebieden van Zuid-Frankrijk. In dit deel van de Rhônedelta vindt u een prachtig uitgestrekt natuurgebied van vlakten, meertjes, vennetjes en moerassen. De Camargue is bekend om haar rijstproductie en zoutwinning. U zult zeker genieten van de bijzondere natuur, flora en fauna. De bewoners van dit natuurgebied zijn vele soorten vogels, de beroemde wilde witte paarden, roze flamingo’s en stieren. U brengt een bezoek aan Aigues-Mortes, ook wel de zouthoofdstad van de Camargue genoemd. Buiten dit zwaar versterkte vestingstadje liggen hoge zoutbergen. De Tour de Constance staat stevig op de stadsmuren en straalt het bijzondere verleden van het stadje uit. Na deze mooie stop zullen we de route voortzetten naar een stierenboerderij. U maakt een korte rit per kar naar de stieren. De eigenaar zal u meer vertellen over hoe de stieren leven, het traditionele stierenrennen en over de paarden van de Camargue. Als afsluiting van deze bijzondere ervaring krijgt u een aperitief aangeboden bestaande uit regionale producten. 
Excursieprijs: € 94,- p.p.
Inclusief: vervoer per Friendship Cruises Comfort Class touringcar o.l.v. een deskundige lokale gids.
Zwaarte excursie: 2

Morgenexcursie ‘route panoramique’ Gorges de l’Ardèche
Per Comfort Class touringcar rijden we hoog boven de rivier de Ardèche, die zich een weg baant door het ruige rotsgebied. U zult genieten van prachtige uitzichten op de omliggende bergen, rotsen en het diepe dal waar de rivier stroomt. Natuurlijk krijgt u alle tijd om te genieten van de prachtige panorama’s en worden er fotostops georganiseerd. Deze ‘route panoramique’ laat u de mooiste plekjes van het indrukwekkende gebied zien. In het zuiden van de Ardèche bezoeken we het Lavendelmuseum, waar u meer te weten zult komen over de indrukwekkende geschiedenis van lavendel. In Vallon-Pont-d’Arc ziet u de natuurlijke brug over de rivier, in het kalksteen uitgesleten tot een bijzondere brugvorm. Een prachtige natuurexcursie die u niet snel zult vergeten!
Excursieprijs: € 72,- p.p.
Inclusief: vervoer per Friendship Cruises Comfort Class touringcar, panoramatour Gorges de l'Ardèche, entree Lavendelmuseum o.l.v. een deskundige lokale gids.
Zwaarte excursie: 2

Zwaarte excursies
Graag informeren wij u zo volledig mogelijk over de excursies tijdens uw reis. Bij sommige excursies maakt u lange wandelingen of bewandelt u oneffen paden. De uitleg hieronder zal u een goede indruk geven over de zwaarte van de excursies. Natuurlijk kunt u altijd even overleggen met Friendship Cruises of een bepaalde excursie ook geschikt is voor u. De zwaarte van de excursies vindt u per dag terug onder de beschrijving van de excursie.

1) De excursie wordt uitgevoerd per touringcar. Er zullen ook enkele stops worden gemaakt. De keuze is aan u of u dan de touringcar verlaat, bijvoorbeeld om foto’s te nemen. U bewandelt alleen korte en effen paden.
2) De excursie wordt uitgevoerd per touringcar. Tevens maakt u een korte wandeling. U dient voor deze excursie soms enkele treden op en af te kunnen lopen.
3) De excursie wordt uitgevoerd per touringcar. Tevens maakt u een lange wandeling. U dient voor deze excursie goed ter been te zijn. Enkele trappen lopen is geen probleem voor u.
4) Deze excursie is een stadswandeling. U dient voor deze excursie goed ter been te zijn. Trappen zijn geen probleem voor u.
5) Deze excursie is een lange stadswandeling. U dient voor deze excursie goed ter been te zijn. Oneffen paden en trappen zijn geen probleem voor u.
De toegekende zwaarte is slechts een indicatie en blijft derhalve persoonsgebonden.

* Inhoud excursies onder voorbehoud.

 

Lees meer
Lees minder

Riviercruiseschip Amadeus Provence

Hotelschip Amadeus Provence, bouwjaar 2017,  draagt met trots haar vijf sterren. De Amadeus Provence staat bekend om haar moderne elegantie en de voortreffelijke pool achterop het Zonnedek. De grandeur vindt u terug in elk detail. Gaat u heerlijk ontspannen op het Zonnedek, terwijl u prachtige panorama’s van de Rhône en de Saône voorbij ziet komen? Of laat u zich eens heerlijk verwennen in de massagesalon, aan u de keus! Het professionele team aan boord van riviercruiseschip Amadeus Provence zorgt er dagelijks voor dat het u aan niets ontbreekt. Welkom aan boord!

Saone cruise Amadeus Provence
HS Amadeus Provence
18 Amadeus Provence Panorama Bar
Panoramabar
salon provence
Sfeervolle salon
11 Amadeus Provence Panorama Restaurant
Luxe restaurant
©AMADEUS_Provence_Panorama_Restaurant
Luxe restaurant
Amadeus Provence A-Suite groot copy-1
A-suite (26 m²) met privé verandabalkon, Mozartdek
Amadeus Provence A en B Cabine copy-1
A-/B-cabine (17 m²) met horizontale panorama schuifpui, Mozart- en Straussdek
Amadeus Provence C cabine copy-1
C-cabine (16 m²) met kleinere vensters die niet geopend kunnen worden, Haydndek
09 Amadeus Provence Club
Amadeus Club
©A-Provence_Pooldeck_Pool_Night_K
Infinity Pool
10 Amadeus Provence Fitness Room
Fitnessfaciliteiten
©A-Provence_People_SunDeck
Zonnedek
Veeg naar links

Prijsinformatie

Reissom
Toeslagen
Inbegrepen
Niet inbegrepen
Voorwaarden
9-daagse Rhône en Saônecruise
Vanaf 1.898,- p.p.

Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.

Voor vragen neemt u gerust even contact met ons op via friendship@destintravel.nl of bel ons tijdens kantooruren op 088-13 07 300.

Vertrekdatum
Prijs per persoon
13 mei 2025
1.898,- p.p.

De reissom is p.p. en gebaseerd op een 2-pers. C-cabine Economy (16 m²), Haydndek.

Toeslag 2-pers. C-cabine (16 m²), Haydndek: 298,- p.p.
Toeslag 2-pers. B-cabine Economy (17 m²), Straussdek: 498,- p.p.
Toeslag 2-pers. B-cabine (17 m²) , Straussdek: 698,- p.p
Toeslag 2-pers. A-cabine (17 m²), Mozartdek: 798,- p.p.
Toeslag 2-pers. A-suite (26 m²), Mozartdek: 1.398,- p.p.

Toeslag 2-pers. C-cabine Economy voor alleengebruik (16 m²), Haydndek: 498,-
Toeslag 2-pers. C-cabine voor alleengebruik (16 m²), Haydndek: 598,-
Toeslag 2-pers. B-cabine Economy voor alleengebruik (17 m²), Straussdek: 998,-
Toeslag 2-pers. B-cabine voor alleengebruik (17 m²), Straussdek: 1.098,-
Toeslag 2-pers. A-cabine voor alleengebruik (17 m²), Mozartdek: 2.498,-

Graag maken wij u erop attent dat de machinekamer zich doorgaans achterop het schip bevindt op het onderste dek. Om deze reden zijn de Economy cabines lager geprijsd.

• Transfers per Comfort Class touringcar Nederland – Lyon – Nederland.
• Hotelovernachting op de heenreis in Frankrijk o.b.v. halfpension, verblijf in 4-sterrenhotel in Nancy.
• Deskundige Nederlandssprekende cruiseleaders.
• Volpension verzorging aan boord.
     • Culinair dineren in het panorama-restaurant waar alle maaltijden zijn inbegrepen (ontbijtbuffet, lunch, diner en midnight-snack).
     • Koffie en thee na lunch en diner.
     • Water tijdens elke maaltijd.
     • Koffie of thee in de middag.
     • Welkomstcocktail.
     • Welkomstdiner. 
     • Afscheidsdiner.
• Quiet Vox systeem tijdens alle excursies.
• Muziek verzorgd door een boordmuzikant in de panoramabar.
• Gratis gebruik van fietsen (beperkt beschikbaar).
• Gratis Wi-Fi aan boord
• Alle haven- en lokale belastingen.

• Toeslagen voor andere type accommodaties.
• Eventuele brandstoftoeslag.
• Excursies (bij boeking te reserveren).
• Taxiservice (bij boeking te reserveren).
• Overnachting voorafgaand aan de reis bij Van der Valk Gilze-Tilburg (bij boeking te reserveren).
• Vliegarrangement (optioneel, op aanvraag boekbaar).
Comfortabel terugreisarrangement
• Pre- of postcruise arrangement in Lyon (optioneel, op aanvraag boekbaar).
• Verzekeringen.
• € 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.
• Drankjes, fooien en andere uitgaven van persoonlijke aard.

Mobiliteit
Wij wijzen u erop dat u over een normale basisconditie dient te beschikken en een goede mobiliteit noodzakelijk is. U dient gemakkelijk afstanden te kunnen lopen, trappen te kunnen nemen en zelfstandig op en af uw hotelschip te geraken. 
Het gebruik van een rollator/rolstoel aan boord van onze riviercruiseschepen is niet toegestaan, het meenemen hiervan is op aanvraag. Het aantal opvouwbare rollators/rolstoelen is per afvaart strikt gelimiteerd in verband met de veiligheid aan boord en het comfort voor de medereizigers. Alleen na schriftelijke goedkeuring en bevestiging kunt u de rollator/rolstoel meenemen. De bemanning parkeert deze voor u op het Zonnedek. Zodra u de wal op gaat, staat uw rollator/rolstoel gereed op de kade. Een elektrische rolstoel/scootmobiel is in het geheel niet toegestaan.
Excursie(s)(pakketten) kunnen niet vooraf geboekt worden i.c.m. gebruik rollator/rolstoel. 

Betaling
Friendship Cruises is aangesloten bij de ANVR en SGR. Voor u de garantie dat uw cruise in goede handen is. Zodra u van ons de bevestiging, welke tevens de factuur is, heeft ontvangen, verzoeken wij u 15% van de totale reissom aan ons over te maken. Het restant van de reissom dient uiterlijk 6 weken voor aanvang van de reis in ons bezit te zijn. Indien u uw cruise boekt binnen 6 weken voor aanvang van de reis dan dient u na ontvangst van de bevestiging/factuur de totale reissom per direct aan ons te voldoen. 

Voorwaarden
Op deze reis zijn de ANVR- en SGR-voorwaarden van toepassing, evenals de Algemene Voorwaarden zoals vermeld op deze website. Echter voor deze cruise hanteren wij afwijkende (aan)betalings- en annuleringsvoorwaarden. Het minimum aantal vereiste deelnemers voor het arrangement incl. Comfort Class touringcar en cruiseleader bedraagt ca. 120 personen. Annuleringstermijn touroperator 20 dagen voor vertrek. Wijzigingen in vaarroute, vaarschema en/of excursieprogramma om nautische, veiligheids-, volksgezondheids- en/of organisatorische redenen voorbehouden. Voor elke excursie is een minimum aantal deelnemers vereist.
Indien een aanmelding ongedaan wordt gemaakt, zijn per persoon de volgende annuleringskosten verschuldigd: 
- Bij annulering tot 96 dagen voor vertrek: 15% van de reissom.
- Bij annulering vanaf 96 dagen (inclusief) tot 75 dagen (exclusief) voor vertrek: 20% van de reissom.
- Bij annulering vanaf 75 dagen (inclusief) tot 55 dagen (exclusief) voor vertrek: 40% van de reissom. 
- Bij annulering vanaf 55 dagen (inclusief) tot 35 dagen (exclusief) voor vertrek: 55% van de reissom. 
- Bij annulering vanaf 35 dagen (inclusief) tot 25 dagen (exclusief) voor vertrek: 85% van de reissom. 
- Bij annulering vanaf 25 dagen (inclusief) tot 15 dagen (exclusief) voor vertrek: 90% van de reissom. 
- Bij annulering vanaf 15 dagen (inclusief) tot de dag van vertrek (exclusief) voor vertrek: 95% van de reissom. 
- Bij annulering op de vertrekdag of later: de volledige reissom.

Vervoersvoorwaarden
Klik hier voor de vervoersvoorwaarden die van toepassing zijn op deze reis. 

Reissom
9-daagse Rhône en Saônecruise
Vanaf 1.898,- p.p.

Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.

Voor vragen neemt u gerust even contact met ons op via friendship@destintravel.nl of bel ons tijdens kantooruren op 088-13 07 300.

Vertrekdatum
Prijs per persoon
13 mei 2025
1.898,- p.p.
Toeslagen

De reissom is p.p. en gebaseerd op een 2-pers. C-cabine Economy (16 m²), Haydndek.

Toeslag 2-pers. C-cabine (16 m²), Haydndek: 298,- p.p.
Toeslag 2-pers. B-cabine Economy (17 m²), Straussdek: 498,- p.p.
Toeslag 2-pers. B-cabine (17 m²) , Straussdek: 698,- p.p
Toeslag 2-pers. A-cabine (17 m²), Mozartdek: 798,- p.p.
Toeslag 2-pers. A-suite (26 m²), Mozartdek: 1.398,- p.p.

Toeslag 2-pers. C-cabine Economy voor alleengebruik (16 m²), Haydndek: 498,-
Toeslag 2-pers. C-cabine voor alleengebruik (16 m²), Haydndek: 598,-
Toeslag 2-pers. B-cabine Economy voor alleengebruik (17 m²), Straussdek: 998,-
Toeslag 2-pers. B-cabine voor alleengebruik (17 m²), Straussdek: 1.098,-
Toeslag 2-pers. A-cabine voor alleengebruik (17 m²), Mozartdek: 2.498,-

Graag maken wij u erop attent dat de machinekamer zich doorgaans achterop het schip bevindt op het onderste dek. Om deze reden zijn de Economy cabines lager geprijsd.

Inbegrepen

• Transfers per Comfort Class touringcar Nederland – Lyon – Nederland.
• Hotelovernachting op de heenreis in Frankrijk o.b.v. halfpension, verblijf in 4-sterrenhotel in Nancy.
• Deskundige Nederlandssprekende cruiseleaders.
• Volpension verzorging aan boord.
     • Culinair dineren in het panorama-restaurant waar alle maaltijden zijn inbegrepen (ontbijtbuffet, lunch, diner en midnight-snack).
     • Koffie en thee na lunch en diner.
     • Water tijdens elke maaltijd.
     • Koffie of thee in de middag.
     • Welkomstcocktail.
     • Welkomstdiner. 
     • Afscheidsdiner.
• Quiet Vox systeem tijdens alle excursies.
• Muziek verzorgd door een boordmuzikant in de panoramabar.
• Gratis gebruik van fietsen (beperkt beschikbaar).
• Gratis Wi-Fi aan boord
• Alle haven- en lokale belastingen.

Niet inbegrepen

• Toeslagen voor andere type accommodaties.
• Eventuele brandstoftoeslag.
• Excursies (bij boeking te reserveren).
• Taxiservice (bij boeking te reserveren).
• Overnachting voorafgaand aan de reis bij Van der Valk Gilze-Tilburg (bij boeking te reserveren).
• Vliegarrangement (optioneel, op aanvraag boekbaar).
Comfortabel terugreisarrangement
• Pre- of postcruise arrangement in Lyon (optioneel, op aanvraag boekbaar).
• Verzekeringen.
• € 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.
• Drankjes, fooien en andere uitgaven van persoonlijke aard.

Voorwaarden

Mobiliteit
Wij wijzen u erop dat u over een normale basisconditie dient te beschikken en een goede mobiliteit noodzakelijk is. U dient gemakkelijk afstanden te kunnen lopen, trappen te kunnen nemen en zelfstandig op en af uw hotelschip te geraken. 
Het gebruik van een rollator/rolstoel aan boord van onze riviercruiseschepen is niet toegestaan, het meenemen hiervan is op aanvraag. Het aantal opvouwbare rollators/rolstoelen is per afvaart strikt gelimiteerd in verband met de veiligheid aan boord en het comfort voor de medereizigers. Alleen na schriftelijke goedkeuring en bevestiging kunt u de rollator/rolstoel meenemen. De bemanning parkeert deze voor u op het Zonnedek. Zodra u de wal op gaat, staat uw rollator/rolstoel gereed op de kade. Een elektrische rolstoel/scootmobiel is in het geheel niet toegestaan.
Excursie(s)(pakketten) kunnen niet vooraf geboekt worden i.c.m. gebruik rollator/rolstoel. 

Betaling
Friendship Cruises is aangesloten bij de ANVR en SGR. Voor u de garantie dat uw cruise in goede handen is. Zodra u van ons de bevestiging, welke tevens de factuur is, heeft ontvangen, verzoeken wij u 15% van de totale reissom aan ons over te maken. Het restant van de reissom dient uiterlijk 6 weken voor aanvang van de reis in ons bezit te zijn. Indien u uw cruise boekt binnen 6 weken voor aanvang van de reis dan dient u na ontvangst van de bevestiging/factuur de totale reissom per direct aan ons te voldoen. 

Voorwaarden
Op deze reis zijn de ANVR- en SGR-voorwaarden van toepassing, evenals de Algemene Voorwaarden zoals vermeld op deze website. Echter voor deze cruise hanteren wij afwijkende (aan)betalings- en annuleringsvoorwaarden. Het minimum aantal vereiste deelnemers voor het arrangement incl. Comfort Class touringcar en cruiseleader bedraagt ca. 120 personen. Annuleringstermijn touroperator 20 dagen voor vertrek. Wijzigingen in vaarroute, vaarschema en/of excursieprogramma om nautische, veiligheids-, volksgezondheids- en/of organisatorische redenen voorbehouden. Voor elke excursie is een minimum aantal deelnemers vereist.
Indien een aanmelding ongedaan wordt gemaakt, zijn per persoon de volgende annuleringskosten verschuldigd: 
- Bij annulering tot 96 dagen voor vertrek: 15% van de reissom.
- Bij annulering vanaf 96 dagen (inclusief) tot 75 dagen (exclusief) voor vertrek: 20% van de reissom.
- Bij annulering vanaf 75 dagen (inclusief) tot 55 dagen (exclusief) voor vertrek: 40% van de reissom. 
- Bij annulering vanaf 55 dagen (inclusief) tot 35 dagen (exclusief) voor vertrek: 55% van de reissom. 
- Bij annulering vanaf 35 dagen (inclusief) tot 25 dagen (exclusief) voor vertrek: 85% van de reissom. 
- Bij annulering vanaf 25 dagen (inclusief) tot 15 dagen (exclusief) voor vertrek: 90% van de reissom. 
- Bij annulering vanaf 15 dagen (inclusief) tot de dag van vertrek (exclusief) voor vertrek: 95% van de reissom. 
- Bij annulering op de vertrekdag of later: de volledige reissom.

Vervoersvoorwaarden
Klik hier voor de vervoersvoorwaarden die van toepassing zijn op deze reis. 

CTA Blok_Friendship_Hilde
Wij staan voor u klaar
Onze Travel Consultants geven u graag advies

Neem contact met ons op voor meer informatie over onze riviercruises en onze luxe hotelschepen.

 

Bel +31 (0)88 - 13 07 300
Brochure Destin Riviercruises_Vooruitblik 2025_MU
Luxe brochure
De mooiste riviercruises in Europa en wereldwijd
  • Vooruitblik op ons aanbod riviercruises 2025
  • 5-sterren luxe hotelschepen
  • Gratis bij u thuisbezorgd 
Brochure aanvragen

Vergelijkbare reizen

Bekijk ook onze andere luxe riviercruises