Ruim 50 jaar ervaring
Persoonlijk advies op maat
Wereldwijd aanbod
HERO Lavendelvelden provence
U bevindt zich hier: Home
Reisaanbod
Riviercruises
Rhône en Saône

Cruisen door de Bourgogne en Provence

riviercruises

Rhône en Saône

Cruisen over de Rhône en Saône in 5-sterren luxe aan boord van de Amadeus Provence

Extra ingekocht
Internationaal gezelschap aan boord
Kies op basis van trein- of vliegarrangement
Volgend vertrek
--
Reisduur
8 dagen
Vertrekpunt
Amsterdam Centraal / Rotterdam Centraal
Schip
HS Amadeus Provence *****
Destin
Vanaf 1.698,-
Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.
Brochure aanvragen Brochure aanvragen
Navigatie
Unieke belevenis Vaarschema Excursies Riviercruiseschip Prijsinformatie
Brochure aanvragen Brochure aanvragen

Ontdek de parels van de Bourgogne en de Provence

Stap aan boord van hotelschip Amadeus Provence. Dit hotelschip, bouwjaar 2017, is één van de allermooiste schepen die u kunt vinden op de Rhône en Saône en draagt met trots haar vijf sterren. De grandeur vindt u terug in elk detail. Vanuit de sfeervolle salon of vanaf het Zonnedek geniet u van de schitterende uitzichten op het kleurrijke Rhônelandschap. Ontdek de charme van Frankrijk tijdens uw cruise over de Rhône en Saône. Reizen in comfort en stijl waar de Romeinse keizers jaloers op zouden zijn. Eten, wijn, kunst, architectuur, landschap en geschiedenis - het komt allemaal samen in Zuid-Frankrijk. Tussen Lyon en Chalon maakt u kennis met de rivier de Saône en de omliggende wijnstreek van de Beaujolais. Vanaf Lyon bevaart u vervolgens in zuidelijke richting de Rhône die uitmondt in de Middellandse Zee. Hier bevindt zich het natuurpark de Camargue. Natuurlijk meren we ook af in gezellige stadjes zoals Avignon en Arles. C’est magnifique!

Rhone rivier 01
Rhône
Saone rivier, Lyon
Saône
Beaujolais 03
Beaujolais wijnstreek
Beaune
Beaune
Hospices de Beaune 01
Hospices de Beaune
Hotel Dieu 2020
Hotel Dieu
Cluny abdij 02
Abdij van Cluny
Kasteel van Cormatin-min
Kasteel van Cormatin
Lyon 05
Lyon
Lyon 04
Lyon
Avignon 02
Avignon
Avignon pausenpaleis 01
Pausenpaleis in Avignon
Pont du Gard 02
Pont du Gard
Arles 01
Arles
Arles amphitheater
Amfitheater in Arles
Camargue 01
Camargue
Camargue paarden 01
Camargue
Camargue saintes marie de la mer
Saintes Marie de la Mer
Gorges de Ardeche 04
Gorges de l'Ardèche
Gorges de Ardeche 03
Gorges de l'Ardèche
Truffelboerderij
Truffels
Veeg naar links

Individuele groepsreis
• Internationaal gezelschap aan boord
• U reist op eigen gelegenheid per trein of vliegtuig naar Lyon voor de inscheping
• Vanaf 25 personen incl. Friendship Cruises cruiseleader
• Quiet Vox headset systemen tijdens uw excursies

Meer bedenktijd nodig? Neem een vrijblijvende optie! Wij houden dan een plaatsje voor u vrij op deze reis.

Lees meer
Lees minder

Vaarschema

Uw route in beeld

Routekaartje Rhône & Saônecruise

Dag 1 - Nederland - Lyon

Vandaag reist u per trein vanuit Nederland naar Lyon. Na een transfer scheept u in op de Amadeus Provence om ca. 16.00. U geniet van een welkomstdiner aan boord en vaart naar Mâcon.

Rhône en Saône

Dag 2 - Mâcon - Châlon-sur-Saône

‘s Morgens gaan de liefhebbers vanuit Mâcon van boord voor een leuke excursie door de Beaujolais en Mâconnais wijnstreek inclusief een bezoek aan het wijnmuseum Le Hameau du Vin.  Vanmiddag kiezen de passagiers tussen een excursie naar het Château de Pierreclos inclusief een wijnproeverij of een bezoek aan de beroemde abdij van Cluny. Terug aan boord geniet u van een heerlijk diner en varen we naar Chalon-sur-Saône.
Morgenexcursie Mâcon en de Beaujolais € 86,- p.p.
Middagexcursie Château de Pierreclos incl. wijnproeverij € 68,- p.p. of Abdij van Cluny € 73,- p.p. 

Rhône & Saône

Dag 3 - Châlon-sur-Saône - Tournus - Lyon

Vanmorgen rijden we per touringcar vanuit Chalon-sur-Saône naar het stadje Beaune, waar we op bezoek gaan bij het mooiste gasthuis ter wereld, het Hospices de Beaune. Een excursie die u niet snel zult vergeten!  Kunstliefhebbers halen hun hart op in de weelderige woning met prachtig ingerichte appartementen tijdens de middagexcursie naar het kasteel van Cormatin en brengen een bezoek aan het prachtige middeleeuwse plaatsje Brancion. Ondertussen vaart uw hotelschip naar Tournus, inscheping excursiepassagiers. Vervolgens varen we verder richting Lyon, waar we de volgende morgen vroeg zullen afmeren.
Morgenexcursie Hospices de Beaune incl. wijnproeverij € 84,- p.p.
Middagexcursie Middeleeuws Brancion en Château de Cormatin € 73,- p.p.

 

Rhône & Saône

Dag 4 - Lyon - Avignon

Vanmorgen ligt uw hotelschip in Lyon. De excursiepassagiers kiezen uit een stadstour door het historische centrum, waar ze de culinaire hoofdstad van Frankrijk ontdekken, of een bezoek aan de markthal ‘Les Halles de Paul Bocuse’. Eenmaal terug aan boord geniet u van de lunch. Ondertussen gaan de trossen los en maken we voor het eerst kennis met de Rhône. De rivier stroomt hier rondom de stad Lyon en buigt dan af naar Zuid-Frankrijk om uiteindelijk in de Middellandse Zee uit te monden. De Amadeus Provence koerst verder zuidwaarts richting Avignon, waar we de volgende ochtend zullen afmeren. Een heerlijke middag en avond ontspannen varen aan boord van uw luxe hotelschip.
Morgenexcursie stadstour Lyon € 48,- p.p. of Markthal Lyon 'Les Halles de Paul Bocuse' € 58,- p.p.

Rhône & Saône

Dag 5 - Avignon - Arles

Vanmorgen ontdekt u tijdens de stadswandeling historisch Avignon en brengt u een bezoek aan het Pausenpaleis. Vanmiddag kunt u deelnemen aan een excursie naar de Pont du Gard en de prachtige stad Uzès. Eenmaal terug aan boord geniet u van een heerlijk diner. Onderwijl zet uw hotelschip koers naar Arles. 
Morgenexcursie stadswandeling Avignon en bezoek Pausenpaleis € 48,- p.p.
Middagexcursie aquaduct Pont du Gard en Uzès € 59,- p.p.

Rhône & Saône

Dag 6 - Arles - Châteauneuf-du-Rhône

Deze morgen neemt een deskundige gids u mee naar Arles en bezoekt u het amfitheater, de imposantste bezienswaardigheid van de stad. Vanuit Arles bezoeken we vanmiddag per touringcar het schitterende natuurgebied van de Camargue. U zult zeker genieten van de bijzondere natuur, flora en fauna. ’s Avonds geniet u van een diner aan boord en varen we verder van Arles naar Châteauneuf-du-Rhône, waar de volgende morgen vroeg zal worden afgemeerd.
Morgenexcursie stadswandeling Arles en bezoek amfitheater € 35,- p.p.
Middagexcursie natuurgebied Camargue € 57,- p.p.

Rhône & Saône

Dag 7 - Châteauneuf-du-Rhône – Le Pouzin – Lyon

Vanmorgen komen we aan in Châteauneuf-du-Rhône, tevens het uitgangspunt voor een prachtige excursie naar Gorges de l’Ardèche. Na het ontbijt ontschepen de excursiepassagiers en gaan per touringcar op pad. U bezoekt de bekende kloof met enorme rotsformaties van kalksteen, uitgesleten door de rivier de Ardèche. Langs de route heeft u prachtige uitzichtpunten. De kloven van de Ardèche vormen één van de meest indrukwekkende natuurmonumenten van Zuid-Frankrijk. Voor de liefhebbers van truffels wordt er deze ochtend ook een excursie georganiseerd naar het Pays de Grignan, één van Frankrijks belangrijkste truffelproductieregio's. Een bezoek aan een truffelboerderij inclusief proeverij kan hierbij uiteraard niet ontbreken. Onderwijl vaart uw hotelschip naar Le Pouzin, waar de excursiepassagiers weer inschepen. Lunch aan boord. Aansluitend gooit de Amadeus Provence voor de laatste maal deze cruise de trossen los en zetten we koers naar Lyon. Vanmiddag kunt u heerlijk ontspannen, varen en genieten. Het uitzicht op het afwisselende Rhônelandschap laat u steeds weer verbazen. 
Morgenexcursie Gorges de l'Ardèche € 57,- p.p. of Grignan incl. bezoek truffelboerderij € 82,- p.p.

Rhône & Saône

Dag 8 - Lyon - Nederland

Vanmorgen neemt u afscheid van de Amadeus Provence en haar bemanning. U ontscheept na een vroeg ontbijt in Lyon. Na een transfer naar het treinstation reist u per trein van Lyon naar Nederland. Een prachtige reis is ten einde, maar de herinneringen zullen blijven!

Het Zonnedek wordt op verschillende trajecten periodiek gesloten i.v.m. de sluispassages en lage bruggen.
*De in bovenstaand programma genoemde excursies zijn niet inbegrepen in de reissom.

Rhône & Saône

Pre- of postcruise arrangement in Lyon

Verwen uzelf met een pre- of postcruise arrangement in de oude stad Lyon. Verblijf 2 dagen voor uw cruise of 2 dagen na uw cruise in het prachtige, ook wel het kleine Parijs genoemd, Lyon. In het oude stadsgedeelte vindt u veel oude gebouwen uit de Middeleeuwen en de Renaissance. De hoge huizen stralen nog iets uit van de rijkdom van vroeger. De stad Lyon was bekend vanwege de zijde-industrie. In de wijk Croix-Rousse vindt u veel marktjes, terrasjes en oude wevershuisjes van de zijdewerkers. Een veelzijdige stad die u zeker moet ontdekken!

Inbegrepen:
- Transfer schip – hotel en hotel – luchthaven / treinstation of v.v.
- Twee overnachtingen in een centraal gelegen 4- of 5-sterrenhotel op basis van logies en ontbijt.

Prijs: op aanvraag
Toeslag voor alleengebruik op aanvraag. Prijzen en beschikbaarheid onder voorbehoud en op aanvraag.

Rhône & Saône

Optioneel vliegarrangement

Wanneer u liever per vliegtuig naar Lyon reist i.p.v. per trein is dit zeker een mogelijkheid. U vliegt dan vanaf Amsterdam naar Lyon waar u per transfer naar uw hotelschip wordt gebracht. Na de cruise wordt u per transfer weer op het vliegveld gebracht.
U boekt het vliegarrangement op aanvraag bij een van onze cruisespecialisten.
Rhône & Saône
Toon meer
Toon minder
HubSpot Video

 

Excursies

Een riviercruise is de meest comfortabele manier om nieuwe landen, culturen en mensen te leren kennen. Friendship Cruises biedt u dan ook de mogelijkheid om deel te nemen aan interessante excursies. Van stadswandelingen door indrukwekkende hoofdsteden tot bezoeken aan pittoreske historische dorpjes of boeiende musea, ontdekkingstochten in de natuur en culinaire verrassingen uit de regio, elk uitstapje is uniek en onvergetelijk! De belevenis is elke dag weer anders. Ervaren lokale gidsen nemen u maar al te graag mee en delen vol oprecht enthousiasme hun grenzeloze kennis van de streek. Zo proeft u de sfeer en cultuur in optima forma. Hieronder vindt u een overzicht van de excursies die u kunt maken tijdens deze cruise, en hoe u deze kunt boeken.

Excursiepakketten:
Bij reservering kunt u keuze maken uit twee excursiepakketten: het excursiepakket A: het Introductory pakket voor slechts € 333,- p.p. of het excursiepakket B: het Unlimited pakket voor € 540,- p.p. Deze pakketten boekt en betaalt u direct bij reservering van uw cruise. Zo weet u precies waar u aan toe bent! Houd u er rekening mee dat u excursiepakket B kunt bijboeken tot uiterlijk 65 dagen voor vertrek. Excursiepakket A kunt u tot uiterlijk 20 dagen voor vertrek bijboeken. Wanneer u geen gebruik maakt van de excursiepakketten, kunt u de excursies ook los aan boord boeken. U betaalt de prijzen zoals onderstaand per excursie vermeld. Wij kunnen u in dat geval niet garanderen dat er nog plaats is op alle excursies.

Inhoud excursies onder voorbehoud.

Sommige excursies vinden gelijktijdig plaats. U kunt niet deelnemen aan beide excursies. U vindt het uitgebreide programma bij het tabblad Vaarschema.

Morgenexcursie Mâcon en de Beaujolais
De streek Beaujolais hoort officieel bij de regio Bourgondië, maar wordt vaak als zelfstandig gezien vanwege de eigen identiteit van de wijnen die er geproduceerd worden. We maken een mooie route door deze streek langs pittoreske, oude dorpjes die verspreid liggen in het landschap. Tijdens de excursietour vertelt een deskundige gids u alles wat u maar weten wilt over deze bekende wijnstreek. Ook bezoeken we het wijnmuseum le Hameau du Vin. Een prachtig museum waar we ruim de tijd voor nemen. Natuurlijk kunt u hier ook wijn proeven en kopen!
Excursieprijs: € 86,- p.p.
Inclusief: vervoer per touringcar, panoramatour Beaujolais, entree wijnmuseum met kleine proeverij, deskundige lokale gids.
Zwaarte excursie: 2

Middagexcursie Château de Pierreclos incl. wijnproeverij
De excursie neemt u mee door de wijngaarden van de regio’s Beaujolais en Mâconnais. We komen langs kastelen en paleizen die getuige zijn van de welvaart van de regio. Bezoek het Château de Pierreclos, de oudst bewaard gebleven delen van het kasteel dateren uit de 12e eeuw. Dompel uzelf onder in het middeleeuwse leven en ontdek de gewelfde kelders van de artillerietoren, de wapenzaal of de kerkers. Loop over het terras dat uitkijkt over de wijngaarden en maak een reis door de tijd, terug naar de 15e eeuw. Tenslotte kunt u genieten van een proeverij van lokale wijnen en kazen. 
Excursieprijs: € 68,- p.p.
Inclusief: vervoer per touringcar, entree Château de Pierreclos incl. wijn- en kaasproeverij, deskundige lokale gids.
Zwaarte excursie: 3
Deze excursie vindt tegelijkertijd plaats met excursie Abdij van Cluny. U kunt dus niet deelnemen aan beide excursies.

Middagexcursie Abdij van Cluny
De Abdij van Cluny in Bourgondië was lange tijd het centrum van het grote kloosterleven in de Middeleeuwen. Haar kerk was het grootste christelijke gebouw totdat de Sint Pieter in Rome is herbouwd in de 16e eeuw. Ondanks dat het merendeel van de abdij tot ruïne is vervallen laten de overblijfselen nog steeds iets zien van de glorie van de abdij op haar hoogtepunt, zodat u zich kunt voorstellen hoe het ooit geweest is. Vandaag staat er nog één dwarsschip van de abdijkerk uit de 12e eeuw overeind, samen met het 15e-eeuwse verblijf van de abt en de 18e-eeuwse kloostergebouwen.  Op deze plek vindt u ook prachtige tuinen en een museum met Romeinse voorwerpen. Uw gids leidt u rond in de Benedictijnse abdij. Deze bijzondere kerk is ingewijd in 1130. Er wordt gezegd dat het idee voor de bouw afkomstig is uit de droom van een monnik. 
Excursieprijs: € 73,- p.p.
Inclusief: vervoer per touringcar, toegang tot de abdij en een deskundige lokale gids.
Zwaarte excursie: 2
Deze excursie vindt tegelijkertijd plaats met Château de Pierreclos. U kunt dus niet deelnemen aan beide excursies.

Morgenexcursie Hospices de Beaune incl. wijnproeverij
Na een mooie rit langs Pommard, Volnay en Meursalt komt u aan in het stadje Beaune. Dit pittoreske plaatsje met zijn Middeleeuwse stadspaleizen, pleintjes en stille binnenplaatsjes binnen de oude stadsmuren is goed bewaard gebleven. Hospice de Beaune of het Hôtel Dieu is het mooiste gasthuis ter wereld, gesticht in de 15e eeuw en nu ingericht als museum. Het hospitaal is bekend om zijn traditionele, Bourgondische bouwstijl en gelegen midden in de vermaarde wijnstreek, de Bourgogne. Het prachtig gekleurde gebouw, de binnenplaats, de grote zaal der armen, de keuken en de apotheek zijn volledig gerestaureerd en zeer de moeite waard. De lokale gids vertelt u graag meer over dit gezellige stadje. We sluiten de excursie af met een wijnproeverij in een van de beroemde wijnkelders van Beaune.
Excursieprijs: € 84,- p.p.
Inclusief: vervoer per touringcar, entree Hospice de Beaune, wijnproeverij, deskundige lokale gids.
Zwaarte excursie: 2

Middagexcursie middeleeuws Brancion en Château de Cormatin
Vanuit Châlon-sur-Saône rijden we naar Brancion voor een korte fotostop om vervolgens verder te rijden naar het prachtige kasteel van Cormatin. Dit kasteel, gebouwd in de 17e eeuw en omgeven door slotgrachten, is versierd met een prachtig park van twaalf hectare, waar perken met bloemen, een traditionele moestuin, een doolhof van buksen, waterpartijen en tweehonderdjarige lindes elkaar opvolgen. Wie van tuinen en wandelen houdt, laat zich graag verdwalen in dit groene labyrint. Het bezoek binnen onthult doorheen de vergulde zalen het meest glorierijke geschilderde Franse vertrek uit het tijdperk van Louis XIII, dat bewaard gebleven is. Kunstliefhebbers halen hun hart op in de weelderige woning met prachtig ingerichte appartementen.
Excursieprijs: € 73,- p.p.
Inclusief: touringcar, entree Kasteel van Cormatin, rondleiding o.l.v. deskundige lokale gids
Zwaarte excursie: 2

Morgenexcursie stadstour Lyon, de culinaire hoofdstad van Frankrijk
Lyon is niet alleen de plaats waar de Saône en de Rhône elkaar ontmoeten, maar het is ook de culinaire hoofdstad van Frankrijk. In deze stad met een rijke geschiedenis vindt u onder andere Romeinse ruïnes en vroegchristelijke plaatsen. De stadstour begint met een busrit naar de basiliek Notre-Dame de Fourvière. Deze beroemde pelgrimskerk staat bovenop een heuvel, vanwaar u een schitterend uitzicht op de stad heeft. Na een korte stop rijden we verder langs de oever van de Saône en rijden o.a. langs de kathedraal van Lyon en het paleis van Justitie. Daarna maken we een korte stadswandeling door het oude Lyon, met het beroemde Romeinse theater en gebouwen met invloeden uit de Italiaanse renaissance. 
Excursieprijs: € 48,- p.p.
Inclusief: vervoer per touringcar en korte wandeling o.l.v. deskundige lokale gids.
Zwaarte excursie: 2
Deze excursie vindt tegelijkertijd plaats met Les Halles van Paul Bocuse. U kunt dus niet deelnemen aan beide excursies.

Morgenexcursie Markthal Lyon ‘Les Halles de Paul Bocuse’ 
Lyon staat dankzij haar vele lokale specialiteiten bekend als de culinaire hoofdstad van Frankrijk. ‘Les Halles de Lyon’, de eerste overdekte markt in Lyon, is ontstaan in 1859. Door de eeuwen heen heeft deze marktplaats niet stilgestaan en is zij ontwikkeld naar moderne maatstaven en staat zij bekend om haar eten van hoge kwaliteit. Michelin-chef Paul Bocuse kwam op deze markt voor zijn restaurants en verbond in 2006 zijn naam aan deze hallen, waarmee hij definitief aantoonde hoe excellent het eten hier is.  Ontdek de beste producten van Lyon in deze markthal van drie verdiepingen, waar onder andere kaasmakers, (banket)bakkers en wijnmakers goede zaken doen. U vindt met uw gids de weg door dit doolhof aan verkopers en u kunt proeven van de typische lokale producten uit deze culinaire hoofdstad: wijn, kaas, worst en gebak.
Excursieprijs: € 58,- p.p.
Inclusief: bezoek aan overdekte markt o.l.v. deskundige lokale gids
Zwaarte excursie: 2
Deze excursie vindt tegelijkertijd plaats met excursie stadstour Lyon. U kunt dus niet deelnemen aan beide excursies.

Morgenexcursie stadswandeling Avignon met bezoek aan het Pausenpaleis
Tijdens een stadswandeling door het historische centrum ziet u de belangrijkste bezienswaardigheden van deze prachtige stad: het Palais des Papes, de grote vesting in het midden van de stad, 50 meter hoge muren met vestingtorens, schietgaten en kantelen. U brengt met de gids een bezoek aan het Pausenpaleis. Het grootste gotische bouwwerk uit de middeleeuwen dat in Europa te vinden is, met maar liefst 12 torens en een vloeroppervlakte van 15.000 m². Ook niet te missen is de beroemde Pont d’Avignon, beroemd om het volksliedje over het dansen op de brug? Een bezoek meer dan waard!
Excursieprijs: € 48,- p.p.
Inclusief: rondleiding o.l.v. deskundige lokale gids en entree Pausenpaleis.
Zwaarte excursie: 4

Middagexcursie aquaduct Pont du Gard en Uzès
De liefhebbers maken een uitstapje naar de Pont du Gard, het bouwwerk dat de Romeinen hier hebben nagelaten. De wereldberoemde Pont du Gard, iets ten westen van Avignon, is een bezoek meer dan waard. Oorspronkelijk een aquaduct, een waterleiding, die uitgroeide tot een technisch kunstwerk van harmonie en schoonheid. De door het licht van de namiddagzon zacht goudgeel getinte arcaden worden weerspiegeld in het water van de rivier de Gard. Via het aquaduct met 3 verdiepingen brachten de Romeinen 20.000 m³ water per dag over een afstand van 50 kilometer uit de sneeuwrijke bergen naar Nîmes. De op elkaar gestapelde vierkante zandsteenblokken van de waterbrug wegen zo’n 6 ton per stuk. Het mooiste panorama op de Pont du Gard hebt u vanaf de oever van de rivier, waar ook de Fransen graag picknicken en vanaf het uitkijkpunt boven de weg. Hierna reizen we door naar Uzès, een pittoresk stadje bovenop een heuvel aan de rivier de Alzon. Verschillende middeleeuwse torens stijgen uit boven de daken, waarbij de Tour Fenestrelle direct in het oog springt. Deze toren, verwant aan de toren van Pisa, is onderdeel van de kathedraal van Uzès. 
Excursieprijs: € 59,- p.p.
Inclusief: vervoer per touringcar en deskundige lokale gids.
Zwaarte excursie: 2

Morgenexcursie stadswandeling Arles en bezoek amfitheater
Arles ligt in de delta van de Rhône. De stad is vooral bekend geworden doordat Vincent van Gogh hier jarenlang heeft gewoond en daar veel van zijn beroemde schilderijen heeft gemaakt. Veel bezienswaardigheden getuigen van het Romeinse verleden van Arles.
Vooral in het amfitheater en het antieke theater. We bezoeken het imposante amfitheater dan ook van binnen. Een deskundige gids vertelt u uitgebreid over deze stad vol monumenten en de geschiedenis van het amfitheater.
Excursieprijs: € 35,- p.p.
Inclusief: rondleiding door deskundige lokale gids en entree amfitheater.
Zwaarte excursie: 4

Middagexcursie natuurgebied Camargue
De Camargue is één van de meest romantische en bijzondere natuurgebieden van Zuid-Frankrijk. In dit deel van de Rhônedelta vindt u een prachtig uitgestrekt natuurgebied van vlakten, meertjes, vennetjes en moerassen. De Camargue is bekend om haar rijstproductie en zoutwinning. U zult zeker genieten van de bijzondere natuur, flora en fauna. De bewoners van dit natuurgebied zijn vele soorten vogels, de beroemde wilde witte paarden, roze flamingo’s en stieren. U brengt een bezoek aan Saintes-Maries-de-la-Mer, vaak de hoofdstad van de Camargue genoemd. Hier mondt de Rhône uit in de Middellandse Zee. In dit plaatsje kunt u even wandelen over de boulevard en genieten van het uitzicht op de Middellandse Zee. 
Excursieprijs: € 57,- p.p.
Inclusief: vervoer per touringcar, deskundige lokale gids.
Zwaarte excursie: 2

Morgenexcursie ‘route panoramique’ Gorges de l’Ardèche
Per touringcar rijden we hoog boven de rivier de l’ Ardèche, die zich een weg baant door het ruige rotsgebied. U zult genieten van prachtige uitzichten op de omliggende bergen, rotsen en het diepe dal waar de rivier stroomt. Natuurlijk krijgt u alle tijd om te genieten van de prachtige panorama’s en worden er vaak fotostops georganiseerd. De ‘route panoramique’ laat u de mooiste plekjes van het indrukwekkende Gorges de l’Ardèche-gebied zien. In Vallon Pont d’Arc ziet u de natuurlijke brug over de rivier, in het kalksteen uitgesleten tot een bijzondere brugvorm. Een prachtige natuurexcursie, die u niet snel zult vergeten!
Excursieprijs: € 57,- p.p.
Inclusief: vervoer per touringcar, panoramatour Gorges de l'Ardeche en deskundige lokale gids.
Zwaarte excursie: 2
Deze excursie vindt tegelijkertijd plaats met excursie Grignan. U kunt dus niet deelnemen aan beide excursies.

Morgenexcursie Grignan incl. bezoek truffelboerderij
Per touringcar reist u vanuit Châteauneuf-du-Rhône naar het middeleeuwse plaatsje Grignan, vlakbij de beroemde Mont Ventoux, de hoogste berg in de Provence. Grignan heeft een kasteel uit de Renaissance dat uittorent boven het stadje. 60% van de zwarte truffel die in Frankrijk wordt geproduceerd komt uit deze regio waardoor deze regio het centrum van de truffelproductie is geworden. We brengen een bezoek aan een traditionele truffelboerderij voor een proeverij en ontdekken de fascinerende en mysterieuze wereld van de zwarte truffel.
Excursieprijs: € 82,- p.p.
Inclusief: vervoer per touringcar, entree truffelboerderij met proeverij en deskundige lokale gids.
Zwaarte excursie: 3
Deze excursie vindt tegelijkertijd plaats met excursie Gorges de l’Ardèche. U kunt dus niet deelnemen aan beide excursies.

Excursiepakket A: Introductory pakket I voor slechts € 333,- p.p.
Geniet van zes voorgeselecteerde excursies bij aankoop van excursiepakket A tegen een gereduceerd tarief wanneer u deze vooraf boekt:
• Mâcon en de Beaujolais
• Hospices de Beaune incl. wijnproeverij
• Stadswandeling Avignon met bezoek aan het Pausenpaleis
• Stadswandeling Arles en bezoek amfitheater
• Natuurgebied Camargue
• Grignan incl. bezoek truffelboerderij
Extra excursies kunnen aan boord worden geboekt tegen het onderstaande tarief.


Excursiepakket B: Unlimited pakket | voor slechts € 540,- p.p.
Geniet van de flexibiliteit om elke excursie te kiezen die hieronder is vermeld voor een gereduceerd tarief wanneer u deze vooraf boekt. Stel uw eigen excursiepakket samen en kies uw favoriete tours.

Excursie Zwaarte Prijs p.p.
Mâcon en de Beaujolais 2 € 86,-
Château de Pierreclos incl. wijnproeverij 3 € 68,-
Abdij van Cluny 2 € 73,-
Hospices de Beaune incl. wijnproeverij 2 € 84,-
Middeleeuws Brancion en Château de Cormatin 2 € 73,-
Stadstour Lyon, de culinaire hoofdstad van Frankrijk 2 € 48,-
Les Halles de Paul Bocuse 2 € 58,-
Stadswandeling Avignon met bezoek aan het Pausenpaleis 4 € 48,-
Aquaduct Pont du Gard en Uzès 2 € 59,-
Stadswandeling Arles en bezoek amfitheater 4 € 35,-
Natuurgebied Camargue 2 € 57,-
'Route panoramique' Gorges de l'Ardèche 2 € 57,-
Grignan incl. bezoek truffelboerderij 3 € 82,-

 

Zwaarte excursies
Graag informeren wij u zo volledig mogelijk over de excursies tijdens uw reis. Bij sommige excursies maakt u lange wandelingen of bewandelt u oneffen paden. De uitleg hieronder zal u een goede indruk geven over de zwaarte van de excursies. Natuurlijk kunt u altijd even overleggen met Friendship Cruises of een bepaalde excursie ook geschikt is voor u. De zwaarte van de excursies vindt u per dag terug onder de beschrijving van de excursie.

1) De excursie wordt uitgevoerd per touringcar. Er zullen ook enkele stops worden gemaakt. De keuze is aan u of u dan de touringcar verlaat, bijvoorbeeld om foto’s te nemen. U bewandelt alleen korte en effen paden.
2) De excursie wordt uitgevoerd per touringcar. Tevens maakt u een korte wandeling. U dient voor deze excursie soms enkele treden op en af te kunnen lopen.
3) De excursie wordt uitgevoerd per touringcar. Tevens maakt u een lange wandeling. U dient voor deze excursie goed ter been te zijn. Enkele trappen lopen is geen probleem voor u.
4) Deze excursie is een stadswandeling. U dient voor deze excursie goed ter been te zijn. Trappen zijn geen probleem voor u.
5) Deze excursie is een lange stadswandeling. U dient voor deze excursie goed ter been te zijn. Oneffen paden en trappen zijn geen probleem voor u.
De toegekende zwaarte is slechts een indicatie en blijft derhalve persoonsgebonden.

Lees meer
Lees minder

Riviercruiseschip Amadeus Provence

Hotelschip Amadeus Provence, bouwjaar 2017, behoort tot de top van de riviercruiseschepen en draagt met trots haar vijf sterren. De Amadeus Provence staat bekend om haar moderne elegantie en de voortreffelijke pool achterop het Zonnedek. De grandeur vindt u terug in elk detail. Gaat u heerlijk ontspannen op het Zonnedek, terwijl u prachtige panorama’s van de Rhône en de Saône voorbij ziet komen? Of laat u zich eens heerlijk verwennen in de massagesalon, aan u de keus! Het professionele team aan boord van riviercruiseschip Amadeus Provence zorgt er dagelijks voor dat het u aan niets ontbreekt. Welkom aan boord!

Saone cruise Amadeus Provence
HS Amadeus Provence*****
salon provence
Sfeervolle salon
18 Amadeus Provence Panorama Bar
Panoramabar
11 Amadeus Provence Panorama Restaurant
Luxe restaurant
©AMADEUS_Provence_Panorama_Restaurant
Luxe restaurant
Amadeus Provence A-Suite groot copy-1
A-suite (22m²) met panorama schuifpui en Frans balkon, Mozartdek
Amadeus Provence A en B Cabine copy-1
A-/B-cabine (15m²) met panorama schuifpui en Frans balkon, Mozart- en Straussdek
Amadeus Provence C cabine copy-1
C-cabine (15m²) met kleinere vensters die niet geopend kunnen worden, Haydndek
09 Amadeus Provence Club
Amadeus Club
©A-Provence_Pooldeck_Pool_Night_K
Infinity Pool
10 Amadeus Provence Fitness Room
Fitnessfaciliteiten
_51A4416 AMADEUS Provence sun deck
Zonnedek
©A-Provence_People_SunDeck
Zonnedek
Veeg naar links

Prijsinformatie

Reissom
Toeslagen
Inbegrepen
Niet inbegrepen
Voorwaarden
8-daagse cruise Rhône en Saône
Vanaf 1.698,- per persoon

Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.

Voor vragen neemt u gerust contact met ons op via friendship@destintravel.nl of bel ons tijdens kantooruren op 088-13 07 300.

Vertrekdatum
Prijs per persoon
3 augustus 2023
v.a. 1.698,-
10 augustus 2023
v.a. 1.698,-

De reissom is p.p. en gebaseerd op een 2-pers. C-cabine Economy (16 m²), Haydndek.

Toeslag 2-pers. C-cabine (16 m²), Haydndek: € 198,- p.p.
Toeslag 2-pers. B-cabine Economy (17 m²), Straussdek: € 298,- p.p.
Toeslag 2-pers. B-cabine (17 m²) , Straussdek: € 498,- p.p
Toeslag 2-pers. A-cabine (17 m²), Mozartdek: € 598,- p.p.
Toeslag 2-pers. A-suite (26 m²), Mozartdek: € 1.298,- p.p.

Toeslag 2-pers. C-cabine Economy voor alleengebruik (16 m²), Haydndek: € 398,-
Toeslag 2-pers. C-cabine voor alleengebruik (16 m²), Haydndek: € 498,-
Toeslag 2-pers. B-cabine Economy voor alleengebruik (17 m²), Straussdek: € 798,-
Toeslag 2-pers. B-cabine voor alleengebruik (17 m²), Straussdek: € 898,-
Toeslag 2-pers. A-cabine voor alleengebruik (17 m²), Mozartdek: € 1.998,-

• Treinreis Amsterdam – Lyon v.v. op basis van ingekochte klasse, excl. eventuele toeslag.*
• Transfers station Lyon Part-Dieu – hotelschip v.v.
• Individuele groepsreis: deskundige Nederlandssprekende cruiseleader inbegrepen vanaf minimaal 25 passagiers.
• Volpension verzorging aan boord.
     • Culinair dineren in het panorama-restaurant waar alle maaltijden zijn inbegrepen (ontbijtbuffet, lunch, diner en midnight-snack).
     • Wijn bij het diner (keuze uit rood en wit)
     • Koffie of thee na lunch en diner.
     • Koffie- en theestation 24-uur per dag beschikbaar.
     • Welkomstcocktail.
     • Welkomstdiner. 
     • Captains Gala Dinner.
• Quiet Vox systeem tijdens alle excursies.
• Diensten van een ervaren, meertalige Cruise Director.
• Muziek verzorgd door een boordmuzikant in de panoramabar.
• Kookdemonstraties
• Fitnessruimte aan boord (24 uur per dag open)

• Gratis gebruik van fietsen (beperkt beschikbaar).
• Alle haven- en lokale belastingen.

• Toeslagen voor andere type accommodaties.
• Eventuele brandstoftoeslag. 
• Keuze uit twee verschillende excursiepakketten (bij boeking te reserveren).
• Taxiservice (bij boeking te reserveren).
• Wi-Fi aan boord, ca. € 8,- per dag per apparaat, € 35,- per week.
• Verzekeringen.
• 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.
• Drankjes, fooien en andere uitgaven van persoonlijke aard.
• Pre- of postcruise arrangement in Lyon (optioneel, op aanvraag boekbaar).

Mobiliteit
Wij wijzen u erop dat u over een normale basisconditie dient te beschikken en een goede mobiliteit noodzakelijk is. U dient gemakkelijk afstanden te kunnen lopen, trappen te kunnen nemen en zelfstandig op en af uw hotelschip te geraken. 
Het gebruik van een rollator/rolstoel aan boord van onze riviercruiseschepen is niet toegestaan, het meenemen hiervan is op aanvraag. Het aantal opvouwbare rollators/rolstoelen is per afvaart strikt gelimiteerd in verband met de veiligheid aan boord en het comfort voor de medereizigers. Alleen na schriftelijke goedkeuring en bevestiging kunt u de rollator/rolstoel meenemen. De bemanning parkeert deze voor u op het Zonnedek. Zodra u de wal op gaat, staat uw rollator/rolstoel gereed op de kade. Een elektrische rolstoel/scootmobiel is in het geheel niet toegestaan.
Excursie(s)(pakketten) kunnen niet vooraf geboekt worden i.c.m. gebruik rollator/rolstoel. 

Betaling
Friendship Cruises is aangesloten bij de ANVR en SGR. Voor u de garantie dat uw cruise in goede handen is. Zodra u van ons de bevestiging, welke tevens de factuur is, heeft ontvangen, verzoeken wij u 15% van de totale reissom + uw non-refundable trein- of vliegticket aan ons over te maken. Het restant van de reissom dient uiterlijk 6 weken voor aanvang van de reis in ons bezit te zijn. Indien u uw cruise boekt binnen 6 weken voor aanvang van de reis dan dient u na ontvangst van de bevestiging/factuur de totale reissom per direct aan ons te voldoen. 

Reisdocumentatie
14 tot 10 dagen voordat uw cruise vertrekt ontvangt u van ons uw reisdocumentatie per post thuis gestuurd.

Voorwaarden
Op deze reis zijn de ANVR- en SGR-voorwaarden van toepassing, evenals de Algemene Voorwaarden zoals vermeld op deze website. Echter voor deze cruise hanteren wij afwijkende (aan)betalings- en annuleringsvoorwaarden, daar u boekt voor een individuele groepsreis inclusief vliegtickets. Na ontvangst van uw aanbetalingen reserveren wij voor u de diverse reiselementen. Eventuele toeslagen tussen het moment van boeking en ontvangst van de aanbetalingen worden aan u doorberekend. Annuleringstermijn touroperator 20 dagen voor vertrek. Wijzigingen in vaarroute, vaarschema en/of excursieprogramma om nautische, veiligheids-, volksgezondheids- en/of organisatorische redenen voorbehouden. Voor elke excursie is een minimum aantal deelnemers vereist.
Indien een aanmelding ongedaan wordt gemaakt, zijn per persoon de volgende annuleringskosten verschuldigd:
- Bij annulering tot 96 dagen voor vertrek: 15% van de reissom + 100% voor uw non-refundable trein-of vliegticket.
- Bij annulering vanaf 96 dagen (inclusief) tot 75 dagen (exclusief) voor vertrek: 20% van de reissom + 100% over uw non-refundable trein- of vliegticket.
- Bij annulering vanaf 75 dagen (inclusief) tot 55 dagen (exclusief) voor vertrek: 40% van de reissom + 100% over uw non-refundable trein- of vliegticket.
- Bij annulering vanaf 55 dagen (inclusief) tot 35 dagen (exclusief) voor vertrek: 55% van de reissom + 100% over uw non-refundable trein- of vliegticket.
- Bij annulering vanaf 35 dagen (inclusief) tot 25 dagen (exclusief) voor vertrek: 85% van de reissom + 100% over uw non-refundable trein- of vliegticket.
- Bij annulering vanaf 25 dagen (inclusief) tot 15 dagen (exclusief) voor vertrek: 90% van de reissom + 100% over uw non-refundable trein- of vliegticket.
- Bij annulering vanaf 15 dagen (inclusief) tot de dag van vertrek (exclusief) voor vertrek: 95% van de reissom + 100% over uw non-refundable trein- of vliegticket.
- Bij annulering op de vertrekdag of later: de volledige reissom.

CTA Blok_Friendship_Hilde
Wij staan voor u klaar
Onze Travel Consultants geven u graag advies

Neem contact met ons op voor meer informatie over onze riviercruises en onze luxe hotelschepen.

 

Bel +31 (0)88 - 13 07 300
Brochure Friendship Cruises kerst en data 2024_490x735
Luxe brochure
De mooiste riviercruises in Europa en wereldwijd
  • Ruim 100 pagina's cruise-inspiratie
  • 5-sterren luxe hotelschepen
  • Gratis bij u thuisbezorgd 
Brochure aanvragen

Vergelijkbare reizen

Bekijk ook onze andere luxe riviercruises