Bel ons
Menu
Sluit
Bel ons
Menu
Sluit
HERO Seine invasiestranden

Cruisen over de
Franse Seine

riviercruises

8-daagse Seine Symphony

Cruisen over de Seine in 5-sterren luxe aan boord van de Amadeus Diamond

Internationaal gezelschap aan boord
Quiet Vox headset systemen tijdens uw excursies
Nederlandssprekende Friendship Cruises cruiseleader
Volgend vertrek
18-09-2024
+4 vertrekdata
Reisduur
8 dagen
Vertrekpunt
Rotterdam / Gilze-Tilburg
Schip
HS Amadeus Diamond *****
Destin
Vanaf 1.598,-
Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.
Brochure aanvragen Brochure aanvragen
Navigatie
Unieke belevenis Vaarschema Excursies Riviercruiseschip Prijsinformatie
Brochure aanvragen Brochure aanvragen

Beleef de Seine in 5-sterren luxe

Een cruise over de Seine aan boord van 5-sterren luxe hotelschip Amadeus Diamond is een cruise vol hoogtepunten! U geniet iedere morgen van de prachtige uitzichten in uw comfortabele kamer aan boord van uw varende hotel, geniet van tongstrelende menu's van de chefkok en beleeft de meest bijzondere excursies. De Seine is een van de mooiste en beroemdste rivieren van Europa. De populairste bestemming is natuurlijk de hoofdstad van Frankrijk: Parijs. Hier geniet u van prachtige bezienswaardigheden, waarmee een blik op de Eiffeltoren natuurlijk niet mag ontbreken. Het wereldberoemde paleis van Versailles, de ‘museumstad’ Rouen en het pittoreske havenstadje Honfleur zijn slechts enkele van de bezienswaardigheden die tijdens deze reis zullen worden bezocht. Normandië is een belangrijk onderdeel van de Europese geschiedenis, mede door de gebeurtenissen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Een dagexcursie naar de invasiestranden mag dan ook zeker niet ontbreken!

Seine Rivier 02
Parijs
Parijs Arc de Triomphe 02 (3)
Arc de Triomphe in Parijs
Parijs Sacre Coeur 01
Sacre Coeur in Parijs
Parijs Eiffeltoren 05 (1)
Eiffeltoren in Parijs
Versailles 03 (1)
Versailles
Versailles 05
Tuinen van Versailles
Maison Claude Monet 03 (1)
Maison de Claude Monet
Maison Claude Monet 02
Tuinen van Monet
Etretat 02 (1)
Krijtrotskusten van Étretat
Etretat 07
Krijtrotskusten van Étretat
Etretat 03
Étretat
Honfleur 05 (2)
Honfleur
Honfleur 01
Honfleur
Arromanches 02
Invasiestranden van Normandië
Arromanches-verkleind
Arromanches
Port-en-Bessin - al verkleind
Port en Bessin
Rouen 04
Rouen
Rouen 05 (3)
Rouen
auvers sur oise 2020 (3)
Auvers sur Oise
Veeg naar links
Groepsreis o.l.v. uw Friendship Cruises cruiseleader

• Internationaal gezelschap aan boord
• Quiet Vox systemen tijdens uw excursies
• Eigen Friendship Cruises Comfort Class touringcar
• Nederlandssprekende Friendship Cruises cruiseleader
• Deskundige lokale gidsen tijdens uw excursies

Meer bedenktijd nodig? Neem een vrijblijvende optie! Wij houden dan een plaatsje voor u vrij op deze reis. 

Vaarschema

Uw route in beeld

Cruise Seine Symphony

Dag 1 - Nederland - Parijs

Per taxiservice of met eigen vervoer reist u naar Rotterdam Capelsebrug of hotel Van der Valk Gilze-Tilburg. U ontmoet uw medepassagiers en uw cruiseleader, waarna u per Comfort Class touringcar naar Parijs vertrekt. Onderweg wordt er regelmatig gestopt voor een koffie- en lunchpauze. De inscheping aan boord van de Amadeus Diamond vindt plaats in Parijs om ca. 16.00 uur. 's Avonds geniet u van een heerlijk welkomstdiner en vaart u vanuit Parijs richting Conflans.

*Indien gewenst kunt u van dinsdag op woensdagnacht al bij Van der Valk Gilze-Tilburg overnachten. U boekt deze overnachting direct bij Friendship Cruises. U vindt verderop meer informatie.

Dag 2 - Conflans - Rouen

Vanmorgen arriveert u in Conflans. Deze ochtend kunt u mee op excursie naar het wereldberoemde Paleis van Versailles. Na een uitstekend verzorgde lunch aan boord kunt u deelnemen aan een Van Gogh wandeling door Auvers-sur-Oise, onder begeleiding van uw deskundige cruiseleader. Bij terugkomst aan boord geniet u van het diner terwijl uw hotelschip koers zet naar Rouen. 
Morgenexcursie Paleis van Versailles
Excursieprijs 2024: € 75,-
Excursieprijs 2025: € 83,- 

Middagexcursie Van Gogh wandeling door Auvers-sur-Oise
Excursieprijs 2024: € 30,-
Excursieprijs 2025: € 33,-

Versailles 06

Dag 3 - Rouen - Le Havre

Terwijl u geniet van een heerlijk ontbijtbuffet komt de Amadeus Diamond aan in Rouen, waar we vanmorgen van boord gaan voor een kennismaking met dit schitterende stadje. In de middag krijgt u de tijd om Rouen nog op eigen gelegenheid verder te ontdekken. Vanavond geniet u wederom van een uitstekend diner aan boord en vaart uw hotelschip richting Le Havre.
Morgenexcursie stadswandeling Rouen
Excursieprijs 2024: € 25,- p.p.
Excursieprijs 2025: € 28,- p.p.

Rouen 01

Dag 4 - Le Havre

Vanmorgen kunt u per comfortabele touringcar op excursie naar de schitterende krijtrotskusten. De Côte d’Albâtre (de ‘Albasten Kust’) is een lange slinger van indrukwekkende krijtrotsen en vissershaventjes, waaronder Étretat. Deze excursie is zeker een aanrader! Na de lunch aan boord kunt u ‘s middags op excursie naar Honfleur. Onder begeleiding van uw cruiseleader ontdekt u dit pittoreske havenstadje te voet. 
Morgenexcursie Krijtrotskusten van Étretat
Excursieprijs 2024: € 60,- p.p.
Excursieprijs 2025: € 66,- p.p.

Middagexcursie stadswandeling Honfleur
Excursieprijs 2024: € 30,- p.p.
Excursieprijs 2025: € 33,- p.p.

Honfleur 06

Dag 5 - Le Havre - Caudebec-en-Caux - Les Andelys

Le Havre is een prima uitvalbasis voor een prachtige dagexcursie naar de invasiestranden van Normandië. Er staat een zeer indrukwekkende dag met veel geschiedenis te wachten! U bezoekt o.a. het Musée du Débarquement en Gold Beach in Arromanches-les-Bains. Hierna geniet u van wat vrije tijd en kunt u op eigen gelegenheid lunchen. Daarna brengt u onder andere een bezoek aan het zwaarbevochten Omaha Beach. De excursiepassagiers komen weer terug aan bood in Caudebec-en-Caux. Na zo’n ‘bewogen’ excursiedag geniet u van een heerlijk diner in het sfeervolle restaurant aan boord. De Amadeus Diamond zet vervolgens koers naar Les Andelys, waar de volgende ochtend zal worden afgemeerd.
Dagexcursie D-Day invasiestranden van Normandië incl. bezoek aan het Musée du Débarquement
Excursieprijs 2024: € 125,- p.p.
Excursieprijs 2025: € 137,- p.p.

Utah Beach (1)

Dag 6 - Les Andelys - Vernon - Mantes-la-Jolie - Parijs

Terwijl u geniet van een uitgebreid ontbijtbuffet komt de Amadeus Diamond aan in Les Andelys, gelegen in een scherpe bocht van de Seine. Hier ontschepen de excursiepassagiers voor een bezoek aan het Maison de Claude Monet. Intussen zet de Amadeus Diamond koers naar Vernon, waar de excursiepassagiers vlak na het middaguur weer inschepen. Tijdens de lunch aan boord varen we verder richting Mantes-la-Jolie en Parijs. Een heerlijke middag varen aan boord van uw luxe hotelschip, terwijl het prachtige panoramalandschap aan u voorbij trekt.
Morgenexcursie Maison de Claude Monet
Excursieprijs 2024: € 65,- p.p.
Excursieprijs 2025: € 72,- p.p.

Maison Claude Monet 04

Dag 7 - Parijs

Vandaag ligt uw hotelschip afgemeerd in Parijs. De excursiepassagiers gaan ’s morgens van boord voor de stadstour Parijs. U ontdekt de mooiste plekjes van Parijs in uw comfortabele touringcar. Een ontspannen excursie! Ook heeft u de mogelijkheid om individueel een bezoek te brengen aan een museum. Uw cruiseleader helpt u hier graag bij om een geschikt museum te vinden.
Morgenexcursie stadstour Parijs
Excursieprijs 2024: € 50,- p.p.
Excursieprijs 2025: € 55,- p.p.

Seine eiffeltoren Parijs

Dag 8 - Parijs - Nederland

Na het heerlijke ontbijtbuffet neemt u afscheid van de Amadeus Diamond en haar bemanning. U reist per Comfort Class touringcar naar Nederland. Aan het einde van de middag, om ca. 15.30 uur, komen we weer aan bij onze uitstapplaats in Gilze-Rijen. Hiervandaan vertrekt aansluitend de uitstapservice naar metrostation Rotterdam Capelsebrug. Een prachtige Seinecruise is voorbij, de indrukken zult u zeker niet snel vergeten!

*De in bovenstaand programma genoemde excursies zijn niet inbegrepen in de reissom.

Overnachting voorafgaand aan de reis bij Van der Valk

Start uw reis comfortabel en boek een hotelovernachting bij hotel Van der Valk Gilze-Tilburg voorafgaand aan de reis. Op de vertrekdag van de reis geniet u van een heerlijk ontbijtbuffet waarna u in de Comfort Class touringcar stapt voor de reis naar Parijs. Uitsluitend wanneer u overnacht bij Van der Valk, mag u er ook uw auto parkeren aan de zijkant van het hotel. U boekt uw hotelovernachting bij Van der Valk direct bij Friendship Cruises. 

 • 2-persoonskamer standaard
  • 18 september 2024: 220,- per kamer
  • Tarieven 2025: nog niet bekend
 • 2-persoonskamer standaard voor alleengebruik
  • 18 september 2024: 205,50 per kamer
  • Tarieven 2025: nog niet bekend
Bovenstaand tarief is inclusief een uitgebreid ontbijtbuffet, toeristenbelasting, parkeerplaats voor uw auto, entree tot de wellness en het fitnesscentrum. 

Indien u na afloop van de reis ook graag overnacht bij het Van der Valk hotel in Gilze-Tilburg, neem dan contact met ons op, dan kijken we graag met u naar de mogelijkheden.

Hotel Van der Valk Gilze-Tilburg
Klein Zwitserland 8
5126 TA Gilze
www.hotelgilzetilburg.nl  

Optioneel treinarrangement

Indien u de voorkeur geeft aan een heen- en/of terugreis per trein, dan boekt u optioneel het treinarrangement. U reist rechtstreeks per Eurostar naar Parijs voor de inscheping.

Inbegrepen: 
- Retour treinreis Nederland - Parijs en v.v.
- Transfers treinstation - hotelschip - treinstation.

U boekt het treinarrangement op aanvraag bij één van onze cruisespecialisten.

Parijs Pont Alexandre 01

Pre- of postcruise arrangement in Parijs

Verwen uzelf met een pre- of postcruise arrangement in de stad van de liefde, Parijs. Verblijf meerdere dagen voor of na uw cruise in het romantische Parijs.

Parijs is de hoofdstad van Frankrijk en wordt gezien als één van de wereldsteden. In de metropool wonen en werken maar liefst ruim 11 miljoen mensen, waarmee de stad veruit de grootste van het land is. De vele bezienswaardigheden, musea, sfeervolle straatjes en prachtige pleinen zorgen ervoor dat Parijs al decennia lang een topbestemming is. Bezienswaardigheden zoals de Arc de Triomphe, het Quartier Latin, Boulevard Haussmann, de Place de la Bastille en de Galeries Lafayette zijn meer dan de moeite waard!

Inbegrepen:

 • Retour treinreis Nederland - Parijs en v.v.
 • Transfer treinstation - hotel in Parijs - schip of v.v.
 • Overnachtingen in een centraal gelegen 4- of 5-sterrenhotel op basis van logies en ontbijt.

Prijs: op aanvraag

Frankrijk - Parijs
Toon meer
Toon minder

 

Excursies

Een riviercruise is de meest comfortabele manier om nieuwe landen, culturen en mensen te leren kennen. Friendship Cruises biedt u dan ook de mogelijkheid om deel te nemen aan interessante excursies. Van stadswandelingen door indrukwekkende hoofdsteden tot bezoeken aan pittoreske historische dorpjes of boeiende musea, ontdekkingstochten in de natuur en culinaire verrassingen uit de regio, elk uitstapje is uniek en onvergetelijk! De belevenis is elke dag weer anders. Ervaren lokale gidsen nemen u maar al te graag mee en delen vol oprecht enthousiasme hun grenzeloze kennis van de streek. Zo proeft u de sfeer en cultuur in optima forma. Hieronder vindt u een overzicht van de excursies die u kunt maken tijdens deze cruise, en hoe u deze kunt boeken.

Bij reservering kunt u een keuze maken uit verschillende interessante excursies. Deze excursies boekt u los en betaalt u direct bij reservering van uw cruise. Zo weet u precies waar u aan toe bent! Wanneer u vooraf geen gebruik maakt van de mogelijkheid om excursies bij te boeken, kunt u de excursies ook los aan boord boeken. Wij kunnen u in dat geval niet garanderen dat er nog plaats is op alle excursies.

* Inhoud excursies onder voorbehoud.

Morgenexcursie Paleis van Versailles
Per touringcar reist u naar Versailles, net buiten Parijs. Château Versailles werd in de 17e eeuw als residentie voor de Franse koningen gebouwd en diende als voorbeeld voor talrijke navolgende gebouwen in Europa. Het paleis is een uiting van het absolutisme van de Franse koningen en drukt de macht van de monarchen, de wereld van pracht, praal en kunst uit.  Tijdens het bezoek aan het Château krijgt u een audiotour en kunt u op eigen gelegenheid het kasteel en de tuinen bezoeken. Indrukwekkend zijn les Grands Appartements du Roi et de la Reine (grote kamers van de koning en koningin) en la galerie des Glaces (spiegelzaal). De weg vanaf de parkeerplaats tot aan de ingang van het slot is niet vlak, maar heeft kleine keitjes (ca. 300 meter). Bij de ingang van Versailles kunnen wachttijden gelden, ook al is er gereserveerd voor de groep. Bij de rondgang door de kamers is er geen mogelijkheid om bijv. halverwege terug te keren naar de ingang.
Excursieprijs 2024: € 75,- p.p. 
Excursieprijs 2025: € 83,- p.p.
Inclusief: Friendship Cruises Comfort Class touringcar en entree voor het kasteel o.l.v. een deskundige gids. 
Zwaarte excursie: 5

Middagexcursie van Gogh wandeling door Auvers-sur-Oise
Auvers-sur-Oise, een schitterend stadje gelegen aan de rivier de Oise, kunt u prima te voet ontdekken. Vanaf de centraal gelegen herberg van Ravoux, ook bekend als het huis van Vincent van Gogh, wandelt u via de romaans-gotische kerk van Auvers naar de verderop gelegen begraafplaats. Hier liggen de beide broers Van Gogh naast elkaar begraven. Ook de herberg zelf, waar Vincent van Gogh de zolderkamer huurde, is het bezoek meer dan waard. 
Ondanks dat hij slechts zeventig dagen in Auvers-sur-Oise heeft doorgebracht, was hij verbazingwekkend productief in deze korte tijd: de pittoreske locatie, haar inwoners en het omliggende platteland inspireerden hem om meer dan zeventig schilderijen te schilderen. Al wandelend door de straten en steegjes van Auvers, wordt u hier op elke hoek van de straat aan herinnerd. Een schitterend stadje! 
Excursieprijs 2024: € 30,- p.p.
Excursieprijs 2025: € 33,- p.p.
Inclusief: Friendship Cruises Comfort Class touringcar en stadswandeling o.l.v. uw deskundige cruiseleader.  
Zwaarte excursie: 4

Morgenexcursie stadswandeling Rouen
Tijdens een stadswandeling maakt u kennis met de hoogtepunten van deze historische stad. Natuurlijk ziet u de beroemde kathedraal Notre-Dame. De verschillende fasen van de gotische bouwstijl zijn allen vertegenwoordigd in dit gebouw. De kenners betitelen de kathedraal als één van de mooiste in Frankrijk. Ook veel kunstenaars hebben de schoonheid trachten vast te leggen op het doek. U wandelt ook door de Rue St. Romain. Als er één straat is die het historische stadsbeeld nagenoeg onveranderd weergeeft, dan is het wel deze straat. De 15e- tot 18e-eeuwse vakwerkhuizen vormen met de muren van de kathedraal en het bisschoppelijk paleis een magnifiek gezicht.
De tocht gaat ook langs het Place du Vieux Marché, dat eeuwenlang het decor vormde van belangrijke executies. Een groot kruis markeert de plaats waar het doodvonnis werd voltrokken. Hier flakkerde ooit het vuur van de brandstapel waarop Jeanne d’Arc op 30 mei 1431 omkwam.
Excursieprijs 2024: € 25,- p.p.
Excursieprijs 2025: € 28,- p.p.
Inclusief: stadswandeling Rouen o.l.v. een deskundige gids.
Zwaarte excursie: 4

Morgenexcursie Krijtrotskusten van Étretat
De Albasten Kust strekt zich uit over meer dan 130 kilometer. De stranden worden omzoomd door hoge kliffen die wisselende lichtinvallen teweegbrengen. In het verleden waren de kustkliffen het terrein van vele smokkelaars en het strijdtoneel van talrijke veldslagen. Het dorpje Étretat ligt in deze bijzondere kuststreek. ‘Mijn poorten staan altijd open’ staat te lezen op het stadswapen van Étretat. Met die poorten bedoelt men de rotspoorten langs de wondermooie Falaisekust van deze stad. De krijtrotsen werden hier in de loop der eeuwen door de zee zeer mooi gebeeldhouwd. Op sommige plaatsen heeft de zee de zwakke plaatsen aan de zijkant aangevallen, waardoor de natuur ‘poorten’ heeft geconstrueerd. Vanaf verschillende punten heeft u een prachtig uitzicht op deze wonderen van de natuur. De Falaisekust en de mooie kiezelstranden zijn uniek voor de rotsachtige kust van Normandië. Deze excursie mag u niet missen! U zult zich verbazen over de prachtige natuur en vergezichten. U zult hier de mooiste foto’s kunnen nemen! 
Excursieprijs 2024: € 60,- p.p.
Excursieprijs 2025: € 66,- p.p.
Inclusief: Friendship Cruises Comfort Class touringcar en wandeling o.l.v. een deskundige gids.
Zwaarte excursie: 3

Middagexcursie stadswandeling Honfleur
Honfleur is een havenstadje met een lange geschiedenis. De antieke vissersstad ontwikkelde zich later tot een belangrijke zeestad. In de 16e en 17e eeuw deed de bevolking mee aan de ontdekkingsreizen. Door verzanding van de haven stagneerde de groei en nam Le Havre de rol over. De pittoreske pracht van Honfleur en de directe omgeving is behouden en dat trok veel kunstenaars aan. Honfleur kreeg naam als ontmoetingsplaats van kunstenaars, de impressionisten. Ze verrukten zich, in het voetspoor van Monet, over de lichtval die havens en heuvels beroerde. Tal van schitterende doeken zijn hier gemaakt. Aantrekkelijk is het Vieux Bassin, een oud smaakvol haventje waar statige panden weerspiegelen in het water. De boeiende historie maakt Honfleur tot één van de meest unieke havenplaatsen van de Côte Fleurie. De liefhebbers maken een wandeling langs de belangrijkste bezienswaardigheden: het Vieux Bassin, de schitterende havenkom met de statige pandjes en het Place Eugène Boudin, een karakteristiek pleintje omgeven met een mooie verzameling oude panden. De voormalige vestingwerken van Honfleur verwijzen naar de vroegere bewaking van de stad en de haven. De Église Ste. Cathérine is een bijzondere kerk met de kenmerkende bouwtraditie van het vroegere Normandië. 

Excursieprijs 2024: € 30,- p.p. 
Excursieprijs 2025: € 33,- p.p.
Inclusief: Friendship Riviercruises Comfort Class touringcar en stadswandeling o.l.v. uw deskundige cruiseleader.
Zwaarte excursie: 4

Dagexcursie Museum Normandië en D-day invasiestranden
Hét hoogtepunt tijdens uw Seinereis: een bezoek aan de D-Day Invasiestranden van Normandië. De geschiedenis herleeft. Door de invasie van de geallieerden kon Europa worden bevrijd. We vertrekken per Comfort Class touringcar naar Arromanches-les-Bains, een rit van ca. 130 kilometer. In Arromanches brengen we een bezoek aan het Musée du Débarquement. Dit museum is in 2022-2023 volledig gerenoveerd. Hierna geniet u van vrije tijd en kunt u op eigen gelegenheid lunchen. Vervolgens brengen we een bezoek aan Omaha Beach en Gold Beach waar Amerikaanse en Britse geallieerden aan land kwamen. De bunkers, de enorme oorlogskerkhoven en musea zorgen ervoor dat niemand D-Day vergeet! Uw deskundige gids vertelt u onderweg graag meer over de geschiedenis van de invasie. Bij het zien van het indrukwekkende cordon van gedenktekens, musea, militaire begraafplaatsen en de betonnen caissons in zee en op het strand gaat de invasie voor u leven en beseft u wat deze bevrijdingsoperatie ingehouden heeft. 

Excursieprijs 2024: € 125,- p.p.
Excursieprijs 2025: € 137,- p.p.
Inclusief: Friendship Cruises Comfort Class touringcar, entree museum, tour o.l.v. een deskundige gids.
Zwaarte excursie: 3 

Morgenexcursie Maison de Claude Monet
De beroemde impressionistische schilder Claude Monet woonde bijna drieënveertig jaar, van 1883 tot 1926, in zijn huis in Giverny. Monet schilderde o.a. de waterlelies, de kathedraal van Rouen, de zonsondergang in Le Havre en de tuinen in Giverny. Hij heeft niet alleen een passie voor kleuren: ook zijn liefde voor tuinieren is groot. De bloementuin en de watertuin in Giverny zijn ware kunstwerken. Al wandelend door zijn huis en de schitterende tuinen, proeft u de sfeer die er heerst in het huis van de Meester van de Impressionisten.
Excursieprijs 2024: € 65,- p.p.
Excursieprijs 2025: € 72,- p.p.

Inclusief: Friendship Cruises Comfort Class touringcar, entree en rondleiding Maison de Claude Monet o.l.v. een deskundige Nederlandssprekende gids.
Zwaarte excursie: 3

Morgenexcursie stadstour Parijs
Tijdens een stadstour ziet u de belangrijkste bezienswaardigheden zoals Place Étoile met de Arc de Triomphe, de beroemde Champs Elysées, de Dôme des Invalides met het graf van Napoleon, Place de la Concorde met de obelisk uit Luxor, het Louvre en de Tuilerieën, de bekende gotische kathedraal Notre-Dame en natuurlijk de Eiffeltoren, die met zijn hoogte van 325 meter overal bovenuit steekt. De moderne kantorenwijk, La Défense met de Grande Arche, de moderne uitvoering van de Arc de Triomphe, mogen we ook niet vergeten. Deze kantoorwijk is het grootste zakencentrum van Europa. Op mooie uitzichtpunten wordt een fotostop gemaakt. Een stadstour en kennismaking met Parijs om nooit te vergeten! 
Excursieprijs 2024: € 50,- p.p.
Excursieprijs 2025: € 55,- p.p.

Inclusief: excursietour per Friendship Cruises Comfort Class touringcar o.l.v. een deskundige gids.
Zwaarte excursie: 1

Zwaarte excursies
Graag informeren wij u zo volledig mogelijk over de excursies tijdens uw reis. Bij sommige excursies maakt u lange wandelingen of bewandelt u oneffen paden. De uitleg hieronder zal u een goede indruk geven over de zwaarte van de excursies. Natuurlijk kunt u altijd even overleggen met Friendship Cruises of een bepaalde excursie ook geschikt is voor u. De zwaarte van de excursies vindt u per dag terug onder de beschrijving van de excursie. 

1) De excursie wordt uitgevoerd per touringcar. Er zullen ook enkele stops worden gemaakt. De keuze is aan u of u dan de touringcar verlaat, bijvoorbeeld om foto’s te nemen. U bewandelt alleen korte en effen paden. 
2) De excursie wordt uitgevoerd per touringcar. Tevens maakt u een korte wandeling. U dient voor deze excursie soms enkele treden op en af te kunnen lopen. 
3) De excursie wordt uitgevoerd per touringcar. Tevens maakt u een lange wandeling. U dient voor deze excursie goed ter been te zijn. Enkele trappen lopen is geen probleem voor u. 
4) Deze excursie is een stadswandeling. U dient voor deze excursie goed ter been te zijn. Trappen zijn geen probleem voor u. 
5) Deze excursie is een lange stadswandeling. U dient voor deze excursie goed ter been te zijn. Oneffen paden en trappen zijn geen probleem voor u. 
De toegekende zwaarte is slechts een indicatie en blijft derhalve persoonsgebonden.

Lees meer
Lees minder

Riviercruiseschip Amadeus Diamond

Zowel in de royale opzet als ook in het sfeervolle interieur vindt u de luxe en het comfort van een 5-sterren hotelschip. De uitstekende verzorging en faciliteiten aan boord maken uw riviercruise compleet. Gaat u heerlijk ontspannen op het Zonnedek, in de Amadeus Club of de Panoramabar terwijl de panorama’s aan u voorbij trekken? Of laat u zich verwennen in de massagesalon? Aan u de keus! Het professionele team aan boord van uw hotelschip Amadeus Diamond zorgt er dagelijks voor dat het u aan niets ontbreekt. Wij leggen graag de loopplank voor u uit!

15_AMADEUS Diamond Entrance
Welkom aan boord!
fotos_amadeus_diamondstairs_2_lightbox
Royale entree
fotos_6_amadeus_diamond_bar_1_2_lightbox
Sfeervolle salon
fotos_7_amadeus_diamond_panorama_bar_barkeeper_lightbox
Panoramabar
fotos_17_amadeus_diamond_breakfast_preparation_lightbox
Luxe restaurant
fotos_amadeus_diamond_suit_met_tv_fc_lightbox
A-suite (22 m²) met panorama schuifpui en Frans balkon, Mozartdek
fotos_2_amadeus_diamond_standard_cabin_retouch_lightbox (1)
A-/B-cabine (15 m²) met panorama schuifpui en Frans balkon, Mozart- en Straussdek
fotos_amadeus_diamond_c-cabine_nieuw_retouch_lightbox
C-cabine (15 m²) met kleinere vensters die niet geopend kunnen worden, Haydndek
fotos_12_amadeus_diamond_club_seating_lightbox
Amadeus Club
fotos_9_amadeus_diamond_club_library_lightbox
Bibliotheek
fotos_amadeus_diamond_609_10_lightbox
Fitnessfaciliteiten
fotos_amadeus_diamond_609_38a_lightbox
Zonnedek
Veeg naar links

Prijsinformatie

Reissom
Toeslagen
Inbegrepen
Niet inbegrepen
Voorwaarden
8-daagse cruise over de Seine
Vanaf 1.598,- p.p.

Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.

Voor vragen neemt u gerust even contact met ons op via friendship@destintravel.nl of bel ons tijdens kantooruren op 088-13 07 300.

Vertrekdatum
Prijs per persoon
18 september 2024
v.a. 1.698,-
16 april 2025
v.a. 1.698,-
28 mei 2025
v.a. 1.798,-
27 augustus 2025
v.a. 1.798,-
29 oktober 2025
v.a. 1.598,-

De reissom is p.p. en gebaseerd op een 2-pers. C-cabine Economy (15 m²), Haydndek.

Toeslagen 2024:

Toeslag 2-pers. C-cabine (15 m²), Haydndek: 198 ,- p.p. 
Toeslag 2-pers. B-cabine Economy (15 m²), Straussdek: 298,- p.p.
Toeslag 2-pers. B-cabine (15 m²), Straussdek: 498,- p.p.
Toeslag 2-pers. A-cabine (15 m²), Mozartdek: 598,- p.p.
Toeslag 2-pers. A-suite (22 m²), Mozartdek: 1.198,- p.p.

Toeslag 2-pers. C-cabine Economy voor alleengebruik (15 m²), Haydndek: 398,-
Toeslag 2-pers. C-cabine voor alleengebruik (15 m²), Haydndek: 498,-
Toeslag 2-pers. B-cabine Economy voor alleengebruik (15 m²), Straussdek: 798,-

Toeslag 2-pers. B-cabine voor alleengebruik (15 m²), Straussdek: 898,-
Toeslag 2-pers. A-cabine voor alleengebruik (15 m²), Mozartdek: 1.998,-

 

Toeslagen 2025:

Toeslag 2-pers. C-cabine (15 m²), Haydndek: 198 ,- p.p. 
Toeslag 2-pers. B-cabine Economy (15 m²), Straussdek: 398,- p.p.
Toeslag 2-pers. B-cabine (15 m²), Straussdek: 598,- p.p.
Toeslag 2-pers. A-cabine (15 m²), Mozartdek: 698,- p.p.
Toeslag 2-pers. A-suite (22 m²), Mozartdek: 1.298,- p.p.

Toeslag 2-pers. C-cabine Economy voor alleengebruik (15 m²), Haydndek: 498,-
Toeslag 2-pers. C-cabine voor alleengebruik (15 m²), Haydndek: 598,-
Toeslag 2-pers. B-cabine Economy voor alleengebruik (15 m²), Straussdek: 898,-
Toeslag 2-pers. B-cabine voor alleengebruik (15 m²), Straussdek: 998,-
Toeslag 2-pers. A-cabine voor alleengebruik (15 m²), Mozartdek: 2.498,-

Graag maken wij u erop attent dat de machinekamer zich doorgaans achterop het schip bevindt op het onderste dek. Om deze reden zijn de Economy cabines lager geprijsd.

• Transfers per Comfort Class touringcar Nederland – Parijs – Nederland
• Deskundige Nederlandssprekende cruiseleader
• Volpension verzorging aan boord
        • Culinair dineren in het panorama-restaurant waar alle maaltijden zijn inbegrepen  (ontbijtbuffet, lunch, diner en midnight-snack)
        • Wijn bij het diner (keuze uit rood en wit)
        • Koffie en thee na lunch en diner
        • Koffie- en theestation 24-uur per dag beschikbaar
        • Welkomstcocktail
        • Welkomstdiner
        • Afscheidsdiner
• Diensten van een ervaren, meertalige Cruise Director
• Avondmuziekprogramma verzorgd door de Amadeus muziekgroep in de panorama bar
• Kookdemonstraties
• Lezingen
• Gratis gebruik van fietsen (beperkt beschikbaar)
• Alle haven- en lokale belastingen

• Toeslagen voor andere type accommodaties. 
• Eventuele brandstoftoeslag. 
• Excursies (bij boeking te reserveren).
• Taxiservice (bij boeking te reserveren).
• Pre- of postcruise arrangement in Parijs: (optioneel, op aanvraag boekbaar). 
• Hotelovernachting Van der Valk Gilze-Tilburg, voorafgaand aan uw cruise (optioneel boekbaar).
• Wi-Fi aan boord: ca. € 8,- per dag per apparaat, € 35,- per week.

• Treinarrangement (optioneel, op aanvraag boekbaar). 
• Verzekeringen
• 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen
• Drankjes, fooien en andere uitgaven van persoonlijke aard.

Mobiliteit
Wij wijzen u erop dat u over een normale basisconditie dient te beschikken en een goede mobiliteit noodzakelijk is. U dient gemakkelijk afstanden te kunnen lopen, trappen te kunnen nemen en zelfstandig op en af uw hotelschip te geraken. 
Het gebruik van een rollator/rolstoel aan boord van onze riviercruiseschepen is niet toegestaan, het meenemen hiervan is op aanvraag. Het aantal opvouwbare rollators/rolstoelen is per afvaart strikt gelimiteerd in verband met de veiligheid aan boord en het comfort voor de medereizigers. Alleen na schriftelijke goedkeuring en bevestiging kunt u de rollator/rolstoel meenemen. De bemanning parkeert deze voor u op het Zonnedek. Zodra u de wal op gaat, staat uw rollator/rolstoel gereed op de kade. Een elektrische rolstoel/scootmobiel is in het geheel niet toegestaan.
Excursie(s)(pakketten) kunnen niet vooraf geboekt worden i.c.m. gebruik rollator/rolstoel. 

Betaling
Friendship Cruises is aangesloten bij de ANVR en SGR. Voor u de garantie dat uw cruise in goede handen is. Zodra u van ons de bevestiging, welke tevens de factuur is, heeft ontvangen, verzoeken wij u 15% van de totale reissom aan ons over te maken. Het restant van de reissom dient uiterlijk 6 weken voor aanvang van de reis in ons bezit te zijn. Indien u uw cruise boekt binnen 6 weken voor aanvang van de reis dan dient u na ontvangst van de bevestiging/factuur de totale reissom per direct aan ons te voldoen. 

Voorwaarden
Op deze reis zijn de ANVR- en SGR-voorwaarden van toepassing, evenals de Algemene Voorwaarden zoals vermeld op deze website. Echter voor deze cruise hanteren wij afwijkende (aan)betalings- en annuleringsvoorwaarden. Het minimum aantal vereiste deelnemers voor het arrangement incl. Comfort Class touringcar en cruiseleader bedraagt ca. 30 personen. Annuleringstermijn touroperator 20 dagen voor vertrek. Wijzigingen in vaarroute, vaarschema en/of excursieprogramma om nautische, veiligheids-, volksgezondheids- en/of organisatorische redenen voorbehouden.Voor elke excursie is een minimum aantal deelnemers vereist.
Indien een aanmelding ongedaan wordt gemaakt, zijn per persoon de volgende annuleringskosten verschuldigd: 
- Bij annulering tot 96 dagen voor vertrek: 15% van de reissom.
- Bij annulering vanaf 96 dagen (inclusief) tot 75 dagen (exclusief) voor vertrek: 20% van de reissom.
- Bij annulering vanaf 75 dagen (inclusief) tot 55 dagen (exclusief) voor vertrek: 40% van de reissom. 
- Bij annulering vanaf 55 dagen (inclusief) tot 35 dagen (exclusief) voor vertrek: 55% van de reissom. 
- Bij annulering vanaf 35 dagen (inclusief) tot 25 dagen (exclusief) voor vertrek: 85% van de reissom. 
- Bij annulering vanaf 25 dagen (inclusief) tot 15 dagen (exclusief) voor vertrek: 90% van de reissom. 
- Bij annulering vanaf 15 dagen (inclusief) tot de dag van vertrek (exclusief) voor vertrek: 95% van de reissom. 
- Bij annulering op de vertrekdag of later: de volledige reissom.

Vervoersvoorwaarden
Klik hier voor de vervoersvoorwaarden die van toepassing zijn op deze reis. 

Reissom
8-daagse cruise over de Seine
Vanaf 1.598,- p.p.

Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.

Voor vragen neemt u gerust even contact met ons op via friendship@destintravel.nl of bel ons tijdens kantooruren op 088-13 07 300.

Vertrekdatum
Prijs per persoon
18 september 2024
v.a. 1.698,-
16 april 2025
v.a. 1.698,-
28 mei 2025
v.a. 1.798,-
27 augustus 2025
v.a. 1.798,-
29 oktober 2025
v.a. 1.598,-
Toeslagen

De reissom is p.p. en gebaseerd op een 2-pers. C-cabine Economy (15 m²), Haydndek.

Toeslagen 2024:

Toeslag 2-pers. C-cabine (15 m²), Haydndek: 198 ,- p.p. 
Toeslag 2-pers. B-cabine Economy (15 m²), Straussdek: 298,- p.p.
Toeslag 2-pers. B-cabine (15 m²), Straussdek: 498,- p.p.
Toeslag 2-pers. A-cabine (15 m²), Mozartdek: 598,- p.p.
Toeslag 2-pers. A-suite (22 m²), Mozartdek: 1.198,- p.p.

Toeslag 2-pers. C-cabine Economy voor alleengebruik (15 m²), Haydndek: 398,-
Toeslag 2-pers. C-cabine voor alleengebruik (15 m²), Haydndek: 498,-
Toeslag 2-pers. B-cabine Economy voor alleengebruik (15 m²), Straussdek: 798,-

Toeslag 2-pers. B-cabine voor alleengebruik (15 m²), Straussdek: 898,-
Toeslag 2-pers. A-cabine voor alleengebruik (15 m²), Mozartdek: 1.998,-

 

Toeslagen 2025:

Toeslag 2-pers. C-cabine (15 m²), Haydndek: 198 ,- p.p. 
Toeslag 2-pers. B-cabine Economy (15 m²), Straussdek: 398,- p.p.
Toeslag 2-pers. B-cabine (15 m²), Straussdek: 598,- p.p.
Toeslag 2-pers. A-cabine (15 m²), Mozartdek: 698,- p.p.
Toeslag 2-pers. A-suite (22 m²), Mozartdek: 1.298,- p.p.

Toeslag 2-pers. C-cabine Economy voor alleengebruik (15 m²), Haydndek: 498,-
Toeslag 2-pers. C-cabine voor alleengebruik (15 m²), Haydndek: 598,-
Toeslag 2-pers. B-cabine Economy voor alleengebruik (15 m²), Straussdek: 898,-
Toeslag 2-pers. B-cabine voor alleengebruik (15 m²), Straussdek: 998,-
Toeslag 2-pers. A-cabine voor alleengebruik (15 m²), Mozartdek: 2.498,-

Graag maken wij u erop attent dat de machinekamer zich doorgaans achterop het schip bevindt op het onderste dek. Om deze reden zijn de Economy cabines lager geprijsd.

Inbegrepen

• Transfers per Comfort Class touringcar Nederland – Parijs – Nederland
• Deskundige Nederlandssprekende cruiseleader
• Volpension verzorging aan boord
        • Culinair dineren in het panorama-restaurant waar alle maaltijden zijn inbegrepen  (ontbijtbuffet, lunch, diner en midnight-snack)
        • Wijn bij het diner (keuze uit rood en wit)
        • Koffie en thee na lunch en diner
        • Koffie- en theestation 24-uur per dag beschikbaar
        • Welkomstcocktail
        • Welkomstdiner
        • Afscheidsdiner
• Diensten van een ervaren, meertalige Cruise Director
• Avondmuziekprogramma verzorgd door de Amadeus muziekgroep in de panorama bar
• Kookdemonstraties
• Lezingen
• Gratis gebruik van fietsen (beperkt beschikbaar)
• Alle haven- en lokale belastingen

Niet inbegrepen

• Toeslagen voor andere type accommodaties. 
• Eventuele brandstoftoeslag. 
• Excursies (bij boeking te reserveren).
• Taxiservice (bij boeking te reserveren).
• Pre- of postcruise arrangement in Parijs: (optioneel, op aanvraag boekbaar). 
• Hotelovernachting Van der Valk Gilze-Tilburg, voorafgaand aan uw cruise (optioneel boekbaar).
• Wi-Fi aan boord: ca. € 8,- per dag per apparaat, € 35,- per week.

• Treinarrangement (optioneel, op aanvraag boekbaar). 
• Verzekeringen
• 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen
• Drankjes, fooien en andere uitgaven van persoonlijke aard.

Voorwaarden

Mobiliteit
Wij wijzen u erop dat u over een normale basisconditie dient te beschikken en een goede mobiliteit noodzakelijk is. U dient gemakkelijk afstanden te kunnen lopen, trappen te kunnen nemen en zelfstandig op en af uw hotelschip te geraken. 
Het gebruik van een rollator/rolstoel aan boord van onze riviercruiseschepen is niet toegestaan, het meenemen hiervan is op aanvraag. Het aantal opvouwbare rollators/rolstoelen is per afvaart strikt gelimiteerd in verband met de veiligheid aan boord en het comfort voor de medereizigers. Alleen na schriftelijke goedkeuring en bevestiging kunt u de rollator/rolstoel meenemen. De bemanning parkeert deze voor u op het Zonnedek. Zodra u de wal op gaat, staat uw rollator/rolstoel gereed op de kade. Een elektrische rolstoel/scootmobiel is in het geheel niet toegestaan.
Excursie(s)(pakketten) kunnen niet vooraf geboekt worden i.c.m. gebruik rollator/rolstoel. 

Betaling
Friendship Cruises is aangesloten bij de ANVR en SGR. Voor u de garantie dat uw cruise in goede handen is. Zodra u van ons de bevestiging, welke tevens de factuur is, heeft ontvangen, verzoeken wij u 15% van de totale reissom aan ons over te maken. Het restant van de reissom dient uiterlijk 6 weken voor aanvang van de reis in ons bezit te zijn. Indien u uw cruise boekt binnen 6 weken voor aanvang van de reis dan dient u na ontvangst van de bevestiging/factuur de totale reissom per direct aan ons te voldoen. 

Voorwaarden
Op deze reis zijn de ANVR- en SGR-voorwaarden van toepassing, evenals de Algemene Voorwaarden zoals vermeld op deze website. Echter voor deze cruise hanteren wij afwijkende (aan)betalings- en annuleringsvoorwaarden. Het minimum aantal vereiste deelnemers voor het arrangement incl. Comfort Class touringcar en cruiseleader bedraagt ca. 30 personen. Annuleringstermijn touroperator 20 dagen voor vertrek. Wijzigingen in vaarroute, vaarschema en/of excursieprogramma om nautische, veiligheids-, volksgezondheids- en/of organisatorische redenen voorbehouden.Voor elke excursie is een minimum aantal deelnemers vereist.
Indien een aanmelding ongedaan wordt gemaakt, zijn per persoon de volgende annuleringskosten verschuldigd: 
- Bij annulering tot 96 dagen voor vertrek: 15% van de reissom.
- Bij annulering vanaf 96 dagen (inclusief) tot 75 dagen (exclusief) voor vertrek: 20% van de reissom.
- Bij annulering vanaf 75 dagen (inclusief) tot 55 dagen (exclusief) voor vertrek: 40% van de reissom. 
- Bij annulering vanaf 55 dagen (inclusief) tot 35 dagen (exclusief) voor vertrek: 55% van de reissom. 
- Bij annulering vanaf 35 dagen (inclusief) tot 25 dagen (exclusief) voor vertrek: 85% van de reissom. 
- Bij annulering vanaf 25 dagen (inclusief) tot 15 dagen (exclusief) voor vertrek: 90% van de reissom. 
- Bij annulering vanaf 15 dagen (inclusief) tot de dag van vertrek (exclusief) voor vertrek: 95% van de reissom. 
- Bij annulering op de vertrekdag of later: de volledige reissom.

Vervoersvoorwaarden
Klik hier voor de vervoersvoorwaarden die van toepassing zijn op deze reis. 

CTA Blok_Friendship_Hilde
Wij staan voor u klaar
Onze Travel Consultants geven u graag advies

Neem contact met ons op voor meer informatie over onze riviercruises en onze luxe hotelschepen.

 

Bel +31 (0)88 - 13 07 300
Brochure Destin Riviercruises_Vooruitblik 2025_MU
Luxe brochure
De mooiste riviercruises in Europa en wereldwijd
 • Vooruitblik op ons aanbod riviercruises 2025
 • 5-sterren luxe hotelschepen
 • Gratis bij u thuisbezorgd 
Brochure aanvragen

Vergelijkbare reizen

Bekijk ook onze andere luxe riviercruises