Bel ons
Menu
Sluit
Bel ons
Menu
Sluit
HERO Upper Mississipi St. Louis
Home
Reisaanbod
Riviercruises
Cruisen over de Upper Mississippi

Het kloppende hart van Noord-Amerika

riviercruises

Upper Mississippi

Cruisen over de Upper Mississippi door het hart van Noord-Amerika

5-sterren luxe
Upper Mississippi
Volgend vertrek
--
Reisduur
10 dagen
Vertrekpunt
Amsterdam Schiphol
Schip
RS American Duchess *****
Destin
Vanaf 4.498,-
Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.

Deze reis is een unieke belevenis

Deze riviercruise voert u over de Upper Mississippi, midden door het kloppende hart van Noord-Amerika. De stadjes aan de Upper Mississippi, zoals Red Wing en Dubuque, dragen namen van vroegere ontdekkingsreizigers en inheemse stammen. Glooiende landbouwgronden strekken zich uit tot aan de horizon en de aken die hier varen lijken eindeloos lang. U passeert verschillende kunstmatige meren en sluizen die het rivierwater in goede banen leiden. Neem tijdens een dag op deze rivier uw verrekijker eens ter hand en bekijk een stel Amerikaanse zeearenden. Zwaai naar de motorbootkapiteins die naast u aanleggen in de sluis. Bewonder vooral ook al het moois dat pioniers ertoe bewoog om hier voet aan wal te zetten. De bestemmingen aan de bovenloop van de Mississippi zijn speciaal geselecteerd voor liefhebbers van natuur, geschiedenis en cultuur en trakteren u tijdens deze riviercruise op een overvloed aan schoonheid en avontuur. Dit is tenslotte Amerika's 'heartland' zoals Washington en Jefferson het voor ogen hadden en zoals werd bezongen door Mark Twain. Van het Chippewa-gebied in het noorden tot de samenvloeiing met de Missouri nabij St. Louis en even verderop de Ohio: de bovenloop van de Mississippi stroomt door vele pagina’s uit de Amerikaanse geschiedenis.

Cruise Mississippi Upper Mississippi St. Louis
St. Louis
Cruise Mississippi Upper Mississippi Rockcliff Mansion, Hannibal 1
Hannibal
Upper Mississippi Dubuque
Dubuque
La Crosse
La Crosse
Red Wing
Red Wing
Mississippi cruise St. Paul
St. Paul
St Paul kathedraal
St. Paul's kathedraal
St Paul downtown view - verkleind
St. Paul
Veeg naar links

De spectaculaire landschappen langs de Upper Mississippi hebben altijd al een grote aantrekkingskracht gehad op kunstenaars, schrijvers en passagiers aan boord van de befaamde raderstoomschepen. De grote auteur Mark Twain gebruikte de majestueuze rivier en de pittoreske omgeving als achtergrond voor zijn populairste werken. U bezoekt de woonplaats uit zijn jeugd, Hannibal. Bewonder de unieke architectuur en geniet van de fijne locatie van de merkwaardige stad Dubuque. Neem hier de kortste en steilte trein ter wereld omhoog naar Fenelon Place. Ook La Crosse is een droom voor kunstenaars met alle standbeelden, architectuur en een magnifiek uitzicht op de Mississippi. Wandel rond in de Riverside International Friendship Garden, met tuinen die culturen van over de gehele wereld vertegenwoordigen. Red Wing biedt eindeloze mogelijkheden om terug in de tijd te gaan en meer te leren over de pioniers die dit land vroeger bezetten, of het vakmanschap en de creativiteit te bewonderen van lokale kunstenaars uit zowel het heden als verleden.

De parels van de Upper Mississippi:
• Dynamisch St. Louis
• Hannibal, de stad van Mark Twain
• Dubuque, de oudste stad in Iowa
• La Crosse, bekend om zijn Victoriaanse gebouwen en Art Deco architectuur
• Red Wing, gelegen in het Pottery Place District
• St. Paul

Lees meer
Lees minder

Vaarschema

Uw route in beeld

Routekaartje Cruise over de Upper Mississippi

Dag 1 - Amsterdam – St. Louis

Per lijndienstvlucht van KLM vliegt u van Amsterdam via een tussenstop naar St. Louis. Transfer naar uw hotel in St. Louis.

St Louis Missouri

Dag 2 - Alton (inscheping)

Vandaag heeft u voldoende tijd om St. Louis te ontdekken. Tijdens de optionele excursie ontdekt u de mooiste plekjes van de stad, waaronder het prachtige Forest Park, de Cathedral Basilica, de Anheuser-Busch Brewery en natuurlijk het centrum van St. Louis. U kunt ook op eigen gelegenheid op pad gaan. St. Louis zal u ongetwijfeld verbazen. Bewonder de majestueuze Gateway Arch aan de oever van de rivier. Deze boog is het grootste door mensenhanden gemaakte monument in de Verenigde Staten. Daarnaast vindt u in St. Louis talloze gratis attracties van wereldklasse, waaronder het Art Museum, het Science Center en het Missouri History Museum. Of wandel door de Missouri Botanical Garden, één van de mooiste openbare tuinen ter wereld. Aan het einde van de middag scheept u in aan boord van hotelschip American Duchess, 5-sterren***** luxe in Alton. De trossen gaan los.
* Optionele excursie: The Lewis and Clark Gateway to the West St. Louis City Tour

Dag 3 - Hannibal

Vandaag kunt u op pad tijdens de Hannibal Hop-On Hop-Off Tour. Hannibal kent een rijke historie, een diverse industriële economie en werkelijk opzienbarende kunst. De stad is gesticht in 1819 door Moses D. Bates en werd een populaire stop langs de rivier voor vele stoomboten die de Mississippi bevaren. Hannibal heeft meer parken per inwoner dan de meeste steden in het Midden-Westen en is opgenomen in de beroemde ’50 Miles of Art’. Maar vandaag de dag komen mensen vooral naar de eigenzinnige stad vanwege Samuel Langhorne Clemens, wereldwijd bekend als Mark Twain. Vele van de populaire karakters uit de romans van Twain zijn gebaseerd op bekenden van de auteur uit zijn jeugd in Hannibal. Overal vindt u de karakters en invloeden van dit Amerikaanse icoon terug, in de straten, winkels, restaurant en musea. De Hop-On-Hop-Off Tourbus rijdt langs Big River Train Town Model Train Museum, het Mark Twain Boyhood Home & Museum en het Hannibal History Museum. Een bezoek aan de prachtige historische Trinity Episcopal Church, de Ayers Pottery en het Cave Hollow Complex, met de grotten die Mark Twain inspireerden, is ook absoluut de moeite waard.
* Inbegrepen excursie: Hannibal Hop-On-Hop-Off Tour
* Optionele excursie: Muddy River Radio's Live Rendition of "Adventures of Huckleberry Finn"
* Optionele excursie: Mississippi Mud...A Hands-on Experience

Hannibal-AmericanQueen-Port-Mark-Twain-Home

Dag 4 - Cruisedag

Er is altijd genoeg te beleven aan boord van uw luxe raderstoomschip. Tijdens deze vaardag heeft u alle gelegenheid om te genieten van de faciliteiten aan boord van de American Duchess. Neem een ontspannende massage in de spa, kijk rond in de souvenirwinkel en scoor een leuk aandenken, of maak een praatje met uw medepassagiers.

 

Dag 5 - Clinton

Clinton heeft u veel te bieden, en dat allemaal met de schitterende Mississippi als achtergrond. Deze stad op de kruising van de Lincoln Highway en de Great River Road is het meest oostelijke punt van de staat Iowa. Op het hoogtepunt van Clinton’s lokale economie aan het einde van de 19e eeuw werd de stad beschouwd als houthoofdstad van het land. Dit verleden is nog altijd terug te zien wanneer u de vele oude zaagmolens passeert. Vandaag de dag is vooral de landbouw erg belangrijk in de economie van Clinton. De prachtige glooiende velden zijn gevuld met weelderige, verse gewassen. Duik in de geschiedenis van deze fascinerende rivierplaats en ontdek de bijzondere leefstijl. De Tourbus brengt u naar boeiende bezienswaardigheden, zoals het gerechtshof en het museum van Clinton, en het landhuis van baron George M. Curtis. Wilt u meer weten over de molens? Bezoek dan het Windmill Cultural Center, de Dutch Windmill of het Sawmill Museum.
* Inbegrepen excursie: Clinton Hop-On Hop-Off Tour
* Optionele excursie: The Ultimate American Agriculture Experience

Dag 6 - Dubuque

Dubuque is als een van de weinige steden in Iowa met heuvels een geliefde bestemming voor toeristen. Bewonder de unieke architectuur en geniet van de fijne locatie van deze merkwaardige stad aan de rivier. Per Hop-On-Hop-Off Tourbus kunt u een uitstapje maken naar prachtige gebouwen als de St. Luke’s United Methodist Church, Hotel Julien Dubuque en het Grand Opera House. Of neem de kortste en steilste trein ter wereld omhoog naar Fenelon Place. Een onvergetelijk avontuur. Wilt u liever een museum bezoeken? Kies dan voor het Dubuque Museum of Art of het Old Jail Museum & Dubuque County Courthouse.
* Inbegrepen excursie: Dubuque Hop-On Hop-Off Tour
* Optionele excursie: Grant in Galena, Exploring the Home of General Ulysses S. Grant

2 Dubuque_Iowa_Julien_Dubuque_Bridge

Dag 7 - La Crosse

De naam La Crosse is aan de stad gegeven door ontdekker Zebulon Pike die een groep mensen een spel zag spelen met stokken die op een kruis leken. De rivierstad is een droom voor kunstenaars met alle standbeelden, architectuur en een magnifiek uitzicht op de Mississippi. Net als in een groot deel van Wisconsin floreerde halverwege de 19e eeuw de houtindustrie ook in La Crosse, totdat de kap zijn tol ging eisen. Toen het houttijdperk ten einde kwam, werd de stad bekend om het bier. Tijdens de eeuwwisseling waren er maar liefst vijf brouwerijen actief in La Crosse. Beleef het verleden dat terug te vinden is in de straten, de lokale brouwerijen en op de vloerplanken van oude woningen en bedrijven. De Hop-On-Hop-Off Tourbus rijdt langs het Dahl Auto Museum en het Riverside Museum, alsook de schitterende historische romaanse kapel van St. Rose en het authentieke Victoriaanse Hixon House. Begeeft u zich liever in de natuur, dan is de Riverside International Friendship Garden, met tuinen die culturen van over de gehele wereld vertegenwoordigen, de ideale plek om te ontspannen.
* Inbegrepen excursie: La Crosse Hop-On Hop-Off Tour
* Optionele excursie: Winona Revealed: The Midwest's Best Kept Secret

La Crosse

Dag 8 - Red Wing

Red Wing staat op de National Geographic Traveler’s lijst van meest historische plaatsen op aarde. Het land hier werd oorspronkelijk gebruikt om tarwe te verbouwen die over de rivier werd vervoerd. Later groeide de economie van Red Wing door de aardewerkindustrie, die de belangrijkste inkomstenbron werd tussen 1877 en 1967. Vandaag de dag biedt de stad eindeloze mogelijkheden om terug in de tijd te gaan en meer te leren over de pioniers die dit land vroeger bezetten, of het vakmanschap en de creativiteit te bewonderen van lokale kunstenaars uit zowel het heden als verleden. Ook hier kunt u met de Tourbus naar diverse musea (het Minnesota Marine Art Museum, het Watkins Museum & Store en het Polish Cultural Institute & Museum) en andere bezienswaardigheden (het Winona County History Center, de Merchant’s Bank en de basiliek van St. Stanislaus Kostka).
* Inbegrepen excursie: Red Wing Hop-On Hop-Off Tour
* Optionele excursie: Hidden Waters of the Mississippi: A Scenic Kayak Tour
* Optionele excursie: On Eagle's Wings

Red Wing minnesota

Dag 9 - Red Wing - St. Paul - Amsterdam

Vanmorgen om ca. 08.00 uur ontscheept u in Red Wing. Eventueel kunt u de tweelingsteden St. Paul en Minneapolis bekijken tijdens de optionele excursie, alvorens u naar de luchthaven wordt gebracht. Per lijndienstvlucht van KLM vliegt u van St. Paul naar Amsterdam.
* Optionele excursie: Twin Cities Tour

St. Paul 1

Dag 10 - Amsterdam

Vanmorgen landt u op Amsterdam Schiphol. Alweer het einde van een indrukwekkende reis naar Amerika.

Indien gewenst kunnen wij een pre- of post arrangement samenstellen in Minneapolis of St. Louis. Vraagt u de mogelijkheden na bij onze cruisepecialisten.

* De in bovenstaand programma genoemde Hop-On-Hop-Off Tours zijn inbegrepen in de reissom. De optionele excursies zijn niet inbegrepen en op aanvraag boekbaar. Het programma kan per vertrekdatum iets afwijken, neemt u contact met ons op over het precieze programma van de vertrekdatum van uw keuze. Het definitieve (excursie)programma is afhankelijk en onder voorbehoud van uw vluchtschema en nautische en organisatorische redenen.

Toon meer
Toon minder

Excursies

Een riviercruise is de meest comfortabele manier om nieuwe landen, culturen en mensen te leren kennen. Friendship Cruises biedt u dan ook de mogelijkheid om deel te nemen aan interessante excursies. Van stadswandelingen door indrukwekkende hoofdsteden tot bezoeken aan pittoreske historische dorpjes of boeiende musea, ontdekkingstochten in de natuur en culinaire verrassingen uit de regio, elk uitstapje is uniek en onvergetelijk! De belevenis is elke dag weer anders. Ervaren lokale gidsen nemen u maar al te graag mee en delen vol oprecht enthousiasme hun grenzeloze kennis van de streek. Zo proeft u de sfeer en cultuur in optima forma. Hieronder vindt u een overzicht van de excursies die u kunt maken tijdens deze cruise.

Dag 2 Alton, Illinois (inscheping)
Optionele excursie: The Lewis and Clark Gateway to the West St. Louis City Tour (prijs op aanvraag, niet inbegrepen)
Ga mee op een historische ontdekkingstocht door de stad die bekendstaat als ‘de toegangspoort tot het Westen’. Uw gids leidt u door de straten van St. Louis en volgt de voetsporen van de onvervaarde ontdekkers Lewis en Clark vlak voor hun vertrek voor een iconische reis in 1804. Tijdens de stadstour vertelt de historicus u het verhaal van hoe St. Louis uitgroeide tot een van Amerika’s meest geliefde steden. Ontdek de diepgewortelde geschiedenis en bekijk iconische bezienswaardigheden als het mooie Forest Park, de Cathedral Basilica, de Anheuser-Busch Brewery en natuurlijk het centrum van St. Louis. In het chique en meer dan een eeuw oude Central West End, gelegen bij de oostelijke hoek van Forest Park, vindt u charmante koffiehuizen aan de straat, galerijen, antiekwinkels, restaurants, boetiekjes en kroegen. Het is een klein beetje Europees, een klein beetje New York, en heel erg St. Louis. Hier kunt u op eigen gelegenheid rondwandelen en lunchen. Terwijl u het Central West End verlaat, komt een van de meest prominente symbolen in zicht. De Gateway Arch rijst hoog boven de Mississippi uit en markeert de heldhaftige reis van Lewis en Clark. Maak de perfecte foto in de schaduw van dit enorme monument alvorens de excursie wordt voortgezet in Hartford, waar u onbekende feiten ontdekt over hoe de Corps of Discovery begon. Het volgende hoogtepunt vormen de twee identieke, bijna 55 meter hoge torens van het Confluence Tower monument. De ene toren wijst naar de rivier de Mississippi, de andere naar de rivier de Missouri. Op deze samenvloeiing vertrekken Lewis en Clark voor hun expeditie. Vanaf de top van de torens heeft u een adembenemend uitzicht over het platteland. Een laatste stop wordt gemaakt bij de Lewis and Clark State Historic Site, een museum waar de zelden vertelde verhalen van de ontdekkingsreizigers gedeeld worden. Bewonder de replica van het zestien meter lange kielschip waarmee de Corps over de Missouri voeren. In het state-of-the-art theater wordt een video getoond waarmee u in een droomwereld terechtkomt. Alle gebeurtenissen en ervaringen van Lewis en Clark kunt u lezen in de tentoongestelde dagboeken.

Dag 3 Hannibal, Missouri
Optionele excursie: Muddy River Radio's Live Rendition of "Adventures of Huckleberry Finn" (prijs op aanvraag, niet inbegrepen)
In het begin van de 20e eeuw veranderde een baanbrekende uitvinding het entertainment in huis. Stap terug in de tijd vóór televisie, internet en sociale media – de gouden eeuw van de radio. Met de uitvinding van de radio konden Amerikanen voor het eerst in de geschiedenis actuele informatie ontvangen, zelfs tot op de minuut. In die tijd was dit een onbevattelijk concept. De entertainmentindustrie verspreide zich als een lopend vuurtje over het land. Klanken van swingende muziek, zoete jazz, toespraken van de president en wereldnieuws, iedereen luisterde ernaar. Het meest populair waren de live theaterproducties op de radio, waarvoor hele families samen gingen zitten om de zorgen van alledag te vergeten. Uw excursie door het centrum van Hannibal start met een bezoek aan de Mark Twain Museum Gallery, omgeven door kunstvoorwerpen uit Twain’s illustere carrière. De Muddy River Radio theatergroep brengt een van de verhalen tot leven, namelijk ‘De lotgevallen van Huckleberry Finn’. Van meeslepende monologen tot geluidseffecten, alles wordt live uitgevoerd, recht voor uw ogen. U wilt deze exclusieve ervaring niet missen.

Optionele excursie: Mississippi Mud...A Hands-on Experience (prijs op aanvraag, niet inbegrepen)

Bereid uzelf voor op een dag vol creativiteit en expressie in het atelier van de Ayers Pottery. Wanneer u de ouderwets gezellige en eigenzinnige winkel betreedt, ruikt u de organische geur van de stenen muren. In de galerij staat het mooiste en meest unieke handgemaakte aardewerk in verschillende groottes, vormen en texturen. Aanschouw de fragiele keramieken vormen die zijn gecreëerd door de professionele kunstenaar Steve Ayers. Zijn werk is beroemd om de rijk gekleurde glazuren bedekking. U krijgt een persoonlijke demonstratie. Hierna begeeft u zich naar het atelier om zelf aan de slag te gaan. Probeer de getoonde technieken uit op de pottenbakkersschijf, duw uw duimen in de klei en boetseer een kunststuk als eigen aandenken aan uw avontuur in Hannibal. Een schort om uw kleding te beschermen is aanwezig, maar houd er rekening mee dat creatief bezig zijn kan zorgen voor een puinhoop.

Dag 5 Clinton, Iowa
Optionele excursie: The Ultimate American Agriculture Experience (prijs op aanvraag, niet inbegrepen)
Ontdek twee echt Amerikaanse succesverhalen tijdens de ultieme landbouwexcursie, waar u zult zien dat Thomas Jefferson's idee van een grote agrarische natie tot op de dag van vandaag nog springlevend is. De eerste stop is bij het John Deere-paviljoen, waar we meer te weten zullen komen over de erfenis achter één van Amerika's landbouwreuzen. Bij Cinnamon Ridge Farms voelt u zich een deel van de familie terwijl u de echte gastvrijheid van de Amerikaanse boeren John en Joan Maxwell leert kennen. Hier verzamelen we rond de eetkamertafel van hun gezin voor een heerlijke lunch van boer tot bord, gevolgd door een complete rondleiding door hun boerderij, inclusief de apparatuur, de robotzuivelfabriek en de landelijke winkel.

Dag 6 Dubuque, Iowa
Optionele excursie: Galena, Illinois Including the Home of General Ulysses S. Grant (prijs op aanvraag, niet inbegrepen)
De mooie stad Galena is gelegen tussen de glooiende heuvels van Noordwest-Illinois en fascineert bezoekers met waanzinnige historische locaties en bezienswaardigheden, prachtige speciaalzaken en ontelbare eetgelegenheden. Terwijl u ontspant in de comfortabele touringcar, ontdekt u kijkend door het raam al enkele verborgen schatten. Bewonder het goed behouden gebleven historische Desoto House Hotel uit 1855, het grootste hotel in het westen van Amerika. Ook passeert u het Old Market House en de Galena’s Belvedere Mansion uit 1857 met Italiaanse architectuur. Dezelfde Italiaanse stijl vindt u terug in het huis van generaal Ulysses S. Grant uit 1868, waar u nog de originele meubels en memorabilia ziet. De rest van de dag kunt u op eigen gelegenheid Galena ontdekken. Duik verder in de verhalen van de legende Ulysses S. Grant in het U.S. Grant Museum. In het centrum van Galena zijn goede winkelmogelijkheden met eigenzinnige en unieke boetieks. Sluit uw avontuur in Galena af met een ‘cup of joe’ in een van de cafés.

Dag 7 La Crosse, Wisconsin
Optionele excursie: Winona Revealed: The Midwest's Best Kept Secret (prijs op aanvraag, niet inbegrepen)
De excursie begint met een bezoek aan het Winona County History Center, waar u teruggaat naar de tijd dat de stad werd gevormd en een bloeiende houtstad werd. Ook zijn hier kunstvoorwerpen van autochtone Amerikanen en presidentiële memorabilia te zien. Dan stapt u aan boord van de Cal Fremling, vernoemd naar de professor biologie aan de Winona State University. Uw deskundige gids vertelt over de geschiedenis, het leven in het water en de invloed van de rivier op de omgeving, en wijst u de flora en fauna aan. U bewondert de natuur van dichtbij. Geniet van de eenvoud van de natuur in en langs de rivier, een verfrissend contrast met het drukke leven van alledag.

Dag 8 Red Wing, Minnesota
Optionele excursie: Hidden Waters of the Mississippi: A Scenic Kayak Tour (prijs op aanvraag, niet inbegrepen)
Tijdens deze exclusieve ervaring vaart u over de kronkelende waterwegen door het levendige hart van het rijke ecosysteem in de Mississippi-vallei. De natuur omarmt u: groene oevers naast u, arenden vliegend boven u en helderblauw water onder u. In het Ole Miss Marina Colvill Park start u uw kajaktocht op de spiegelgladde, verborgen wateren van de Mississippi, onder begeleiding van echte natuurexperts. Geniet van de verhalen over de omgeving terwijl u de rivier vanuit een bijzonder perspectief bewondert. Dan peddelt u verder naar de legendarische Barn Bluff, een indrukwekkende klif van meer dan 120 meter die door de geschiedenis heen een referentiepunt vormde voor ontdekkers. Vervolgens verlaat u het hoofdkanaal en vaart u over slingerende waterwegen totdat Lake Pepin, het grootste meer op de Mississippi, in zicht komt. U zult zich verbazen over de biodiversiteit van de regio en ga in gesprek met de natuurexperts over het ecosysteem en de dieren die langs de oevers grazen, verscholen zitten achter de bomen en onder uw kajak door zwemmen.

Optionele excursie: On Eagle's Wings (prijs op aanvraag, niet inbegrepen)

Ga mee naar de oudste stad aan de Upper Mississippi, Wabasha. Maar al slingerend door de straten bewondert u eerst de rustieke gebouwen en de eigenzinnige kunst van het iconische rivierstadje Red Wing. Zodra u Wabasha binnenkomt, ziet u over langs de weg de oude bouwwerken vol historie en cultuur. Bereid uzelf dan voor op een onvergetelijke ervaring in het National Eegle Center, waarbij u zeer dichtbij Amerika’s nationale symbool voor de vrijheid komt: de arend! Vol ontzag kijkt u naar deze vogels die met hun spanwijdte van bijna 2,5 meter elegant op de wind boven uw hoofd zweven. Bovenop het observatieplatform speurt u de horizon af op zoek naar arenden in hun natuurlijk omgeving vliegend boven de Mississippi.

Dag 9 Red Wing, Minnesota (ontscheping) – St. Paul
Optionele excursie: Twin Cities Tour (prijs op aanvraag, niet inbegrepen)
Vandaag ontdekt u de rijke geschiedenis van Minnesota’s levendige hoofdstad St. Paul. Ontrafel de vele mysteries van de stad terwijl u leert waarom de stad in twee steden is verdeeld in plaats van één, waarom de hoofdstad van de staat op deze plek is gevestigd, en waar de namen ‘Minneapolis’ en ‘St. Paul’ vandaan komen. Bij de Minnehaha Falls voelt u de mist langs uw wangen en ziet u het water vanaf de toppen van de gladde rotsen naar beneden glijden. Dan bewondert u de Minneapolis Stone Arch Bridge met een prachtig contrast tussen de stalen structuren van de stad en de natuurlijke glans van het water van de Mississippi. U maakt nog een stop bij de Saint Anthony Falls voordat u het Harriet Island Regional Park bezoekt met zijn raderstoomschepen. De touringcar zal ten slotte enkele prachtige historische schatten van de stad passeren, waaronder het Fort Snelling, de St. Paul Cathedral, het Minnesota State Capitol gebouw, het nieuwe Guthrie-theater, en Historic Summit Avenue met beeldschone Victoriaanse architectuur.

Nationale feestdagen
Tijdens nationale feestdagen kan het excursieprogramma afwijken van het programma dat op onze website www.friendshipcruises.nl gepubliceerd staat. Zo kunnen de openbare gebouwen, musea en andere te bezoeken locaties tijdelijk gesloten zijn of beperkt toegankelijk zijn in verband met gewijzigde of beperkte openingstijden. Ook kan het voorkomen dat lokale markten kleiner zijn dan gewoonlijk, of die dag geheel niet plaatsvinden.

Nationale feestdagen verschillen per land. Via onderstaande link(s) informeren wij u in algemene zin over de data van nationale feestdagen. Dan kunt u hier bij het kiezen van de reisdatum rekening mee houden.

Federal Holidays in USA in 2022 | Office Holidays

Klimaat
Voor meer informatie over het klimaat van de gebieden in Amerika die u bezoekt tijdens uw reis verwijzen wij u graag naar 
https://klimaatinfo.nl/klimaat/verenigde-staten-van-amerika/mississippi/    
https://klimaatinfo.nl/klimaat/verenigde-staten-van-amerika/missouri/saint-louis/
https://klimaatinfo.nl/klimaat/verenigde-staten-van-amerika/minnesota/saint-paul/ 

Lees meer
Lees minder

Raderstoomschip American Duchess

De American Duchess is het eerste Amerikaanse raderstoomschip met (vrijwel) uitsluitend suites aan boord en daarmee een van de meest luxueuze riviercruiseschepen met bovendien de grootste accommodaties van het land. Het majestueuze schip toont de gratie en grandeur van een van de meest gekoesterde tradities van Amerika: de statige raderstoomschepen die meer dan twee eeuwen lang de Mississippi bevoeren. In de Grand Dining Room of de iets kleinere River Club & Terrace geniet u van de voortreffelijke volpension verzorging met verse en lokale heerlijkheden. Tijdens uw luxe cruise zijn tevens diverse drankjes inbegrepen. U maakt uw Mississippi cruise met een internationaal gezelschap. De American Duchess biedt plaats aan 166 passagiers. U kunt gratis gebruik maken van de Wi-Fi aan boord.

fotos_americanduchess_leaving_prairie-du-chien_lightbox
American Duchess
fotos_ad_theriverclubterrace_lightbox
River Club Terrace
fotos_ad_lincoln-library_lightbox
Lincoln Library
fotos_ad_thegranddiningroom_2_lightbox
Grand Dining Room
fotos_ad_grandlobby-bar_lightbox
Grand Lobby Bar
fotos_ad_theshowlounge_2_lightbox
Show Lounge
fotos_os_302_lightbox
Owner’s Suite, type OS (51 m²), panorama schuifpui en privé balkon, bad / douche en toilet
fotos_ad_loft-suite_1_lightbox
Loft Suite, type LFS (51 m²), panorama schuifpui en privé balkon, bad / douche en toilet
fotos_ds_336_2_lightbox
Deluxe Suite, type DS (42 m²), panorama schuifpui en privé balkon, bad / douche en toilet
fotos_vs_329_lightbox
Veranda Suite, type VS (22-31 m²), panorama schuifpui en privé balkon, douche en toilet
fotos_is_335_lightbox
Interior Stateroom, type IS (17-19 m²), geen vensters, douche en toilet
fotos_ad_entertainment_lightbox
Broadway entertainment
Veeg naar links

Prijsinformatie

Reissom
Toeslagen
Inbegrepen
Niet inbegrepen
Voorwaarden
10-daagse cruise
Vanaf 4.498,- p.p.

Deze vertrekdatum is op aanvraag boekbaar. Neem telefonisch contact met ons op (088-13 07 300) of stuur een email naar friendship@destintravel.nl. Deze reis is naar wens uit te breiden met extra hotelovernachtingen voorafgaand aan of na uw cruise.

Vertrekdatum St. Louis - Minneapolis
Prijs per persoon
23 juli 2022
v.a. 4.698,-
3 september 2022
v.a. 4.698,-
17 september 2022
v.a. 4.698,-
Vertrekdatum Minneapolis - St. Louis
Prijs per persoon
30 juli 2022
v.a. 4.698,-
10 september 2022
v.a. 4.698,-

Alton (St. Louis) – Red Wing (Minneapolis)
Vertrek 23 juli, 3 september of 17 september 2022

Red Wing (Minneapolis) – Alton (St. Louis)
Vertrek 30 juli of 10 september 2022

De reissom is p.p. en gebaseerd op een 2-pers. Interior Stateroom, type IS (14-18 m²).

Toeslag per persoon:
2-pers. Veranda Suite, type VS (18-29 m²): € 2598,- p.p.
2-pers. Deluxe Suite, type DS (49 m²): € 4998,- p.p.
2-pers. Loft Suite, type LFS (58 m²): € 5898,- p.p.
2-pers. Owner's Suite, type OS (58 m²): € 7398,- p.p.

* Eventuele prijswijzigingen voorbehouden
** Toeslagen 2-pers. suites voor alleengebruik op aanvraag

Indien gewenst kunnen wij een pre- of post arrangement samenstellen in Minneapolis of St. Louis. Vraagt u de mogelijkheden na bij onze cruisepecialisten.

Incidenteel worden wij door de rederij van de American Duchess geïnformeerd over promotieacties en -tarieven. Dit betekent dat er een korting van toepassing kan zijn op uw gewenste cruise. Dit kijken wij graag voor u na bij boeking, daar Friendship Cruises dit voordeel altijd doorberekent aan de klant. Deze aanbiedingen zijn niet geldig op reeds gemaakte reserveringen.

• 8-daagse cruise Alton (St. Louis) – Red Wing (Minneapolis) (7 nachten, 5-sterren★★★★★ raderstoomschip)
• 1 hotelovernachting voorafgaand aan uw cruise in St. Louis (4-sterren★★★★ hotel)
• Internationale vlucht met KLM Amsterdam – St. Louis / St. Paul – Amsterdam (op heen- en / of terugvlucht 1 tussenstop)
• Cruiseline transfers luchthaven – hotel – raderstoomschip – luchthaven
• Verzorging op basis van logies en ontbijt in het hotel
• Volpension verzorging aan boord tijdens de cruise
• Drankjes tijdens uw cruise: cappuccino, espresso, specialty coffees, thee, mineraalwater en frisdrank. Bier en wijn tijdens het diner aan boord
• Hop-On-Hop-Off Tours
• Dagelijkse lezingen aan boord door een geschiedkundig en cultureel expert
• Broadway-entertainment
• Havengelden
• Fooien $ 136,50 p.p.
• Gratis WiFi aan boord
• Individuele groepsreis in internationaal gezelschap aan boord. 

• Toeslagen voor andere type accommodaties
• Diner dag 1, lunch dag 2 en lunch en diner dag 9
• Drankjes (m.u.v. de genoemde drankjes tijdens uw cruise)
• Eventuele verhoogde brandstoftoeslag
• Eventuele Dollartoeslag
• Vliegticket o.b.v. de ingekochte klasse, zoals deze bekend was bij de calculatie van onze prijzen, december 2019. Eventuele vlucht-, brandstof- en bagagetoeslagen voorbehouden.*
• Kosten ESTA ca. $ 21,- p.p. 
• Verzekeringen, calamiteitenfonds € 2,50 en ANVR boekingskosten € 30,- per factuur
• SGR consumentenbijdrage € 5,- per persoon
• Uitgaven van persoonlijke aard.

Voorwaarden
Op deze reis zijn de ANVR- en SGR-voorwaarden van toepassing, evenals de Algemene Voorwaarden van Friendship Cruises zoals vermeld op deze website. Voor dit reisarrangement gelden afwijkende (aan)betalings- en annuleringsvoorwaarden. In een ‘reisvoorstel op maat’ informeren wij u over deze afwijkende (aan)betalings- en annuleringsvoorwaarden. Kort samengevat:
- Na ontvangst van uw aanbetaling reserveren wij voor u de diverse reiselementen. Eventuele toeslagen tussen het moment van boeking en ontvangst van de aanbetaling worden aan u doorberekend.
- Als aanbetaling betaalt u de volledige kosten die ook Friendship Cruises bij boeking direct aan haar partners dient te voldoen. Dit betreft de aanbetaling op uw cruisetickets en alle non-refundable reiselementen.
- De restantbetaling voldoet u 91 dagen voor vertrek.
Indien u onverhoopt de reis dient te annuleren, bent u de volgende bedragen aan Friendship Cruises verschuldigd:
- Moment van definitieve boeking tot 91 dagen voor vertrek: bedrag van de aanbetaling.
- Vanaf 91 dagen voor vertrek: totale reissom.
Annuleringstermijn touroperator 20 dagen voor vertrek. Wijzigingen in vaarroute, vaarschema en/of excursieprogramma om nautische, veiligheids-, volkgezondheids- en/of organisatorische redenen voorbehouden. Voor elke excursie is een minimum aantal deelnemers vereist. Inhoud excursies onder voorbehoud.

Tarieven en voorwaarden vliegtickets
Vliegtickets zijn beschikbaar in diverse klassen. In elke klasse gelden verschillende voorwaarden en tarieven. Bij het berekenen van onze verkoopprijzen gaan wij uit van de prijzen voor de vliegtickets zoals deze op dat moment beschikbaar zijn. Wij zijn gerechtigd om eventuele vlucht-, brandstof- en bagagetoeslagen door te berekenen indien de vliegtickets niet meer voor ditzelfde tarief boekbaar zijn als de tarieven die ons bij de calculatie van de prijzen bekend waren. De tarieven kunnen namelijk dagelijks variëren. Op het moment dat u definitief boekt, bekijken wij nogmaals het dan geldende tarief. Zodra u met dit dagtarief akkoord gaat, zetten wij de vluchten 24 uur voor dit tarief voor u in optie. Wij sturen u dan per omgaande digitaal de factuur, zodat u de aanbetaling in orde kunt maken. Na ontvangst van uw aanbetaling kunnen wij uw vliegtickets definitief bevestigen bij onze leverancier. De vliegtickets die Friendship Cruises voor u boekt zijn gebaseerd op de voordeligste klasse. Dit betekent dat de tickets non-refundable zijn, waardoor de tickets niet kosteloos gewijzigd kunnen worden. Annulering van de vliegtickets leidt tot annuleringskosten die kunnen oplopen tot de volledige ticketkosten. Bedragen voor vluchten zijn niet-restitueerbaar (geen geld terug). Mocht u een vliegticket wensen te boeken met gunstigere voorwaarden en meer vrijheid, dan maken wij dit graag voor u in orde. De prijs van het vliegticket zal derhalve vaak wel hoger zijn.

Reissom
10-daagse cruise
Vanaf 4.498,- p.p.

Deze vertrekdatum is op aanvraag boekbaar. Neem telefonisch contact met ons op (088-13 07 300) of stuur een email naar friendship@destintravel.nl. Deze reis is naar wens uit te breiden met extra hotelovernachtingen voorafgaand aan of na uw cruise.

Vertrekdatum St. Louis - Minneapolis
Prijs per persoon
23 juli 2022
v.a. 4.698,-
3 september 2022
v.a. 4.698,-
17 september 2022
v.a. 4.698,-
Vertrekdatum Minneapolis - St. Louis
Prijs per persoon
30 juli 2022
v.a. 4.698,-
10 september 2022
v.a. 4.698,-
Toeslagen

Alton (St. Louis) – Red Wing (Minneapolis)
Vertrek 23 juli, 3 september of 17 september 2022

Red Wing (Minneapolis) – Alton (St. Louis)
Vertrek 30 juli of 10 september 2022

De reissom is p.p. en gebaseerd op een 2-pers. Interior Stateroom, type IS (14-18 m²).

Toeslag per persoon:
2-pers. Veranda Suite, type VS (18-29 m²): € 2598,- p.p.
2-pers. Deluxe Suite, type DS (49 m²): € 4998,- p.p.
2-pers. Loft Suite, type LFS (58 m²): € 5898,- p.p.
2-pers. Owner's Suite, type OS (58 m²): € 7398,- p.p.

* Eventuele prijswijzigingen voorbehouden
** Toeslagen 2-pers. suites voor alleengebruik op aanvraag

Indien gewenst kunnen wij een pre- of post arrangement samenstellen in Minneapolis of St. Louis. Vraagt u de mogelijkheden na bij onze cruisepecialisten.

Incidenteel worden wij door de rederij van de American Duchess geïnformeerd over promotieacties en -tarieven. Dit betekent dat er een korting van toepassing kan zijn op uw gewenste cruise. Dit kijken wij graag voor u na bij boeking, daar Friendship Cruises dit voordeel altijd doorberekent aan de klant. Deze aanbiedingen zijn niet geldig op reeds gemaakte reserveringen.

Inbegrepen

• 8-daagse cruise Alton (St. Louis) – Red Wing (Minneapolis) (7 nachten, 5-sterren★★★★★ raderstoomschip)
• 1 hotelovernachting voorafgaand aan uw cruise in St. Louis (4-sterren★★★★ hotel)
• Internationale vlucht met KLM Amsterdam – St. Louis / St. Paul – Amsterdam (op heen- en / of terugvlucht 1 tussenstop)
• Cruiseline transfers luchthaven – hotel – raderstoomschip – luchthaven
• Verzorging op basis van logies en ontbijt in het hotel
• Volpension verzorging aan boord tijdens de cruise
• Drankjes tijdens uw cruise: cappuccino, espresso, specialty coffees, thee, mineraalwater en frisdrank. Bier en wijn tijdens het diner aan boord
• Hop-On-Hop-Off Tours
• Dagelijkse lezingen aan boord door een geschiedkundig en cultureel expert
• Broadway-entertainment
• Havengelden
• Fooien $ 136,50 p.p.
• Gratis WiFi aan boord
• Individuele groepsreis in internationaal gezelschap aan boord. 

Niet inbegrepen

• Toeslagen voor andere type accommodaties
• Diner dag 1, lunch dag 2 en lunch en diner dag 9
• Drankjes (m.u.v. de genoemde drankjes tijdens uw cruise)
• Eventuele verhoogde brandstoftoeslag
• Eventuele Dollartoeslag
• Vliegticket o.b.v. de ingekochte klasse, zoals deze bekend was bij de calculatie van onze prijzen, december 2019. Eventuele vlucht-, brandstof- en bagagetoeslagen voorbehouden.*
• Kosten ESTA ca. $ 21,- p.p. 
• Verzekeringen, calamiteitenfonds € 2,50 en ANVR boekingskosten € 30,- per factuur
• SGR consumentenbijdrage € 5,- per persoon
• Uitgaven van persoonlijke aard.

Voorwaarden

Voorwaarden
Op deze reis zijn de ANVR- en SGR-voorwaarden van toepassing, evenals de Algemene Voorwaarden van Friendship Cruises zoals vermeld op deze website. Voor dit reisarrangement gelden afwijkende (aan)betalings- en annuleringsvoorwaarden. In een ‘reisvoorstel op maat’ informeren wij u over deze afwijkende (aan)betalings- en annuleringsvoorwaarden. Kort samengevat:
- Na ontvangst van uw aanbetaling reserveren wij voor u de diverse reiselementen. Eventuele toeslagen tussen het moment van boeking en ontvangst van de aanbetaling worden aan u doorberekend.
- Als aanbetaling betaalt u de volledige kosten die ook Friendship Cruises bij boeking direct aan haar partners dient te voldoen. Dit betreft de aanbetaling op uw cruisetickets en alle non-refundable reiselementen.
- De restantbetaling voldoet u 91 dagen voor vertrek.
Indien u onverhoopt de reis dient te annuleren, bent u de volgende bedragen aan Friendship Cruises verschuldigd:
- Moment van definitieve boeking tot 91 dagen voor vertrek: bedrag van de aanbetaling.
- Vanaf 91 dagen voor vertrek: totale reissom.
Annuleringstermijn touroperator 20 dagen voor vertrek. Wijzigingen in vaarroute, vaarschema en/of excursieprogramma om nautische, veiligheids-, volkgezondheids- en/of organisatorische redenen voorbehouden. Voor elke excursie is een minimum aantal deelnemers vereist. Inhoud excursies onder voorbehoud.

Tarieven en voorwaarden vliegtickets
Vliegtickets zijn beschikbaar in diverse klassen. In elke klasse gelden verschillende voorwaarden en tarieven. Bij het berekenen van onze verkoopprijzen gaan wij uit van de prijzen voor de vliegtickets zoals deze op dat moment beschikbaar zijn. Wij zijn gerechtigd om eventuele vlucht-, brandstof- en bagagetoeslagen door te berekenen indien de vliegtickets niet meer voor ditzelfde tarief boekbaar zijn als de tarieven die ons bij de calculatie van de prijzen bekend waren. De tarieven kunnen namelijk dagelijks variëren. Op het moment dat u definitief boekt, bekijken wij nogmaals het dan geldende tarief. Zodra u met dit dagtarief akkoord gaat, zetten wij de vluchten 24 uur voor dit tarief voor u in optie. Wij sturen u dan per omgaande digitaal de factuur, zodat u de aanbetaling in orde kunt maken. Na ontvangst van uw aanbetaling kunnen wij uw vliegtickets definitief bevestigen bij onze leverancier. De vliegtickets die Friendship Cruises voor u boekt zijn gebaseerd op de voordeligste klasse. Dit betekent dat de tickets non-refundable zijn, waardoor de tickets niet kosteloos gewijzigd kunnen worden. Annulering van de vliegtickets leidt tot annuleringskosten die kunnen oplopen tot de volledige ticketkosten. Bedragen voor vluchten zijn niet-restitueerbaar (geen geld terug). Mocht u een vliegticket wensen te boeken met gunstigere voorwaarden en meer vrijheid, dan maken wij dit graag voor u in orde. De prijs van het vliegticket zal derhalve vaak wel hoger zijn.

CTA Blok_Friendship_Hilde
Wij staan voor u klaar
Onze Travel Consultants geven u graag advies

Neem contact met ons op voor meer informatie over onze riviercruises en onze luxe hotelschepen.

 

Bel +31 (0)88 - 13 07 300
Brochure Destin Riviercruises_Vooruitblik 2025_MU
Luxe brochure
De mooiste riviercruises in Europa en wereldwijd
  • Vooruitblik op ons aanbod riviercruises 2025
  • 5-sterren luxe hotelschepen
  • Gratis bij u thuisbezorgd 
Brochure aanvragen

Vergelijkbare reizen

Bekijk ook onze andere luxe riviercruises