Bel ons
Menu
Sluit
Bel ons
Menu
Sluit
Memphis

Cruisen over de Lower Mississippi

riviercruises

Lower Mississippi

De American Queen voert u over de Lower Mississippi, ‘the old man river’, door de warmbloedige Zuidelijke Staten van Noord-Amerika.

Internationaal gezelschap aan boord
individuele groepsreis
Hop-On-Hop-Off Tours inclusief
Volgend vertrek
25-08-2024
+19 vertrekdata
Reisduur
10 dagen
Vertrekpunt
Amsterdam Schiphol
Schip
RS American Queen *****
Destin
Vanaf 4.998,-
Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.
Brochure aanvragen Brochure aanvragen
Navigatie
Unieke belevenis Vaarschema Excursies Riviercruiseschip Prijsinformatie
Brochure aanvragen Brochure aanvragen

Deze reis is een unieke belevenis

De American Queen voert u over de Lower Mississippi, ‘the old man river’, door de warmbloedige Zuidelijke Staten van Noord-Amerika. U waant zich terug in de tijd van katoenplantages en prachtige landhuizen; maakt kennis met de indrukwekkende slagvelden van de Burgeroorlog en de wortels van de blues: ‘the roots of all music!’ Tijdens deze schitterende cruise over de Lower Mississippi bezoekt u New Orleans, ‘The Big Easy’; creoolse plantages, waar de welvarende zuidelijke levensstijl sterk contrasteerde met het slavernijverleden; het dromerige St. Francisville; Natchez; het vanwege de Burgeroorlog zo bekende Vicksburg en Memphis, de bakermat van de blues, waar muziek het leven van een ieder nog steeds beïnvloedt.

U maakt uw cruise aan boord van de majestueuze American Queen, 5-sterren***** luxe.
Het enige authentieke in negentiende-eeuwse stijl gebouwde raderstoomschip op de Mississippi!

Jackson Square New Orleans
Jackson Square in New Orleans
New Orleans St louis Cathedral
St. Louis Cathedral in New Orleans
Nottoway1
Nottoway
Natchez1
Natchez
Stanton hall mansion Natchez
Stanton Hall Mansion in Natchez
afro american culture museum Natchez
Afro American Culture Museum in Natchez
Vicksburg
Vicksburg
MississippiDelta
Mississippi Delta
Memphis1
Memphis
Memphis graceland
Graceland in Memphis
Veeg naar links

De parels van de Mississippi

• Memphis, de bakermat van de blues
• Vicksburg, mix van cultureel erfgoed en moderne attracties
• Natchez, charmant rivierstadje
• Dromerig St. Francisville
• Creoolse plantages
• New Orleans, ‘The Big Easy’

Vaarschema

Uw route in beeld

Routekaartje Cruise over de Lower Mississippi

Dag 1 - Amsterdam – New Orleans

Per lijndienstvlucht van KLM / Delta Airlines van Amsterdam via een tussenstop naar New Orleans. Transfer naar uw overnachtingshotel in New Orleans.

neworleans

Dag 2 - New Orleans (inscheping)

Vandaag heeft u voldoende tijd om New Orleans te ontdekken, bijgenaamd 'The Big Easy'. Verken unieke locaties langs de historische straten zoals de beroemde Franse wijk of bewonder de schoonheid in het prachtige Garden District of City Park. Aan het einde van de middag scheept u in aan boord van raderstoomschip American Queen, 5-sterren***** luxe. De trossen gaan los, we zetten koers naar Nottoway, waar we morgen zullen afmeren. Een ontspannen begin van uw onvergetelijke, luxe reis!
* Optionele excursie: New Orleans Highlights Tour
* Optionele excursie: Beyond the Floodwalls of New Orleans: Bayou Life, the Katrina Effect, with Gulf-to-Table Lunch

Luxe riviercruises 2019 New Orleans

Dag 3 - Nottoway

Vandaag maken we een mooie excursie naar de Nottoway plantage. De Nottoway plantage is het grootste en meest betoverende vooroorlogse landhuis in het Zuiden. Op deze prachtige locatie langs de Great River Road, vanwaar u de majestueuze Mississippi over kijkt, neemt dit ‘Witte Kasteel van Louisiana’ u mee terug naar een tijdperk van glorie en grandeur. De plantage bevindt zich te midden van weelderige tuinen met tweehonderd jaar oude eikenbomen. De Nottoway plantage ademt de sfeer van de zuidelijke gastvrijheid, historie en mysterie. The Mansion werd in 1859 in gebruik genomen en vormde het hart van de door Randolph Nottoway gebouwde en bestuurde suikerplantage. Randolph woonde met zijn vrouw en elf kinderen in het prachtige herenhuis, waarvan hij bij de bouw beval dat kosten nog moeite gespaard moesten blijven om zijn rijkdom aan de buitenwereld te tonen. De grootschalige slavernij is de donkere schaduwzijde. Tijdens uw bezoek leert u meer over de interessante geschiedenis van de Nottoway plantage. Tegenwoordig is The Mansion een van de Historic Hotels of America. Het herenhuis telt drie verdiepingen, 64 slaapvertrekken en 22 indrukwekkende witte zuilen. De populairste ruimte is de Witte Balzaal, die volledig wit is geschilderd met overal gouden versieringen. Het landhuis is gebouwd met 365 ingangen, één voor elke dag van het jaar! Na uw bezoek aan het huis zelf maakt u nog een heerlijke wandeling door de weelderige tuinen.
* Inbegrepen excursie: Nottoway Resort Mansion Tour

* Optionele excursie: Life in the Bayou Cajun Swamp Experience
* Optionele excursie: Stories of the Great River Road

Nottoway1

Dag 4 - St. Francisville

St. Francisville is gesticht in 1809 en is daarmee de oudste stad in de Florida Parishes. Ten zuiden van de huidige locatie van St. Francisville lag in de jaren 1790 de nederzetting Bayou Sara. Toen Bayou Sara werd vernietigd door overstromingen en branden, zijn vele bouwwerken en kunstvoorwerpen naar St. Francisville gebracht, waar ze nog altijd te bewonderen zijn. St. Francisville wordt ook wel ‘twee mijl lang en twee tuinen breed’ genoemd, maar dit betekent zeker niet dat er niet genoeg te beleven is! Bewonder de unieke winkels, historische huizen, schitterende kerken en adembenemend mooie parken. Overal in de stad groeien Spaanse mosbomen. Dit zorgt voor een extra mooie, comfortabele zuidelijke sfeer. De schilderachtige stad, gelegen aan de oevers van de Lower Mississippi, staat met meer dan 140 monumenten geregistreerd in het ‘National Register of Historic Places’. Een bezoek aan St. Francisville brengt u terug naar lang vervlogen tijden. Het glooiende landschap met prachtige plantagehuizen en de gezellige Main Street maken deze stad tot een aantrekkelijke bestemming. Aan winkels geen gebrek. Met de Hop-On-Hop-Off Tourbus bent u zo bij ‘Royal Street’ of de ‘Old Market Hall’. Ook kunt u het ‘West Feliciana Historical Society Museum’ of de ‘Grace Episcopal Church’ bezoeken.
* Inbegrepen excursie: St. Francisville Hop-On-Hop-Off Tour
* Optionele excursie: Plantations of the Back Roads
* Optionele excursie: Redemption & Rehabilitation at Angola Prison

 

Dag 5 - Natchez

De stad Natchez werd in 1716 gesticht en oorspronkelijk leefden in dit charmante rivierstadje de indianen en de Franse pioniers samen. De elegantie, de gastvrijheid en de vele gerestaureerde plantagehuizen zijn kenmerkend voor Natchez en haar levensstijl. Natchez wordt gezien als het centrum van het vooroorlogse Zuiden. Het is de oudste nederzetting aan de Mississippi en toont nog steeds de welvaart waarin de plantagebezitters in de tijd van vóór de Burgeroorlog leefden.

Geniet van de unieke winkels, restaurants, musea en authentieke woningen, die allemaal voorkomen in Hugh Bayless’ boek ‘The 100 Best Towns in America’. Met de Hop-On-Hop-Off Tourbus kunt u verschillende plantagehuizen bezoeken: Magnolia Hall, Stanton Hall, Rosalie Mansion en William Johnson House. De Tourbus brengt u tevens naar het Natchez Visitor’s Centre en het Natchez Museum of African-American Culture and History.

* Inbegrepen excursie: Natchez Hop-On Hop-Off Tour
* Optionele excursie: The Great Mississippi Outdoor Adventure at Double C Ranch
* Optionele excursie: Home Hosted Visit with Ginger and James
* Optionele excursie: The Story of Cotton in the American South
* Optionele excursie: Still Water Kayaking Tour

Stanton hall mansion Natchez

Dag 6 - Vicksburg

Vicksburg wordt gekenmerkt door een mix van cultureel erfgoed en moderne attracties. Door haar ligging op een heuvel langs de Lower Mississippi heeft Vicksburg tijdens de Burgeroorlog een belangrijke rol gespeeld. Dit verleden ziet u nog overal terug. De stad werd gesticht in 1811 en is uitgegroeid tot een levendige havenstad. Leer meer over de gevechten die in Vicksburg hebben plaatsgevonden, proef de lokale gerechten, bezoek een van de vele musea of ga in het shopping district op zoek naar een mooie souvenir. De Hop-On-Hop-Off Tourbus passeert verschillende interessante musea waaraan u op eigen gelegenheid een bezoek kunt brengen. Wat dacht u van het ‘Lower Mississippi River Museum’ of het ‘Old Court House Museum’? Aan u de keuze! De Tourbus stopt tevens bij de Church of the Holy Trinity en de Anchuca Mansion, het meest indrukwekkende, vooroorlogse plantagehuis van Vicksburg.
* Inbegrepen excursie: Vicksburg Hop-On-Hop-Off Tour
* Optionele excursie: On the Front Lines of the Civil War

Vicksburg

Dag 7 - Cruisedag

Er is altijd genoeg te beleven aan boord van uw luxe raderstoomschip. Tijdens deze vaardag heeft u alle gelegenheid om te genieten van de faciliteiten aan boord van de American Queen. Neem een ontspannende massage in de spa, kijk rond in de souvenirwinkel en scoor een leuk aandenken, of maak een praatje met uw medepassagiers. 

MississippiDelta

Dag 8 - Tunica

Het belooft een mooie vaardag te worden. De Mississippi Delta is meer dan een geografische regio. De plaatsen langs de rivier vormen al eeuwenlang een inspiratiebron voor auteurs, musici en kunstenaars.

Aan het einde van de middag legt het schip aan bij Tunica waar u voor enkele uren van boord kunt gaan om het stadje te ontdekken.

Dag 9 - Memphis (ontscheping) – Amsterdam

Vanmorgen om ca. 08.00 uur meert u af in Memphis, de bakermat van de bluesmuziek. Burgerrechtenactivist Martin Luther King en popster Elvis Presley drukten hun stempel op ‘The River City’. Per lijndienstvlucht van KLM / Delta Airlines vliegt u van Memphis via een tussenstop naar Amsterdam. Afhankelijk van uw vluchttijden kunt u vandaag nog genieten van de Soundtrack of Memphis: A Musical City Tour of The Elvis Experience. Indien u een post-cruise arrangement heeft gereserveerd in Memphis kunt u deze prachtige stad nog verder ontdekken de komende dagen!
* Optionele post-cruise excursie: Soundtrack of Memphis: A Musical City Tour
* Optionele post-cruise excursie: The Elvis Experience

Memphis1

Dag 10 - Amsterdam

Vanmorgen landt u op Amsterdam Schiphol. Alweer het einde van een indrukwekkende reis naar Amerika.

Indien gewenst kunnen wij een pre- of post arrangement samenstellen in New Orleans of Memphis. Vraagt u de mogelijkheden na bij onze cruisepecialisten.

* De in bovenstaand programma genoemde Hop-On-Hop-Off Tours zijn inbegrepen in de reissom. De optionele excursies zijn niet inbegrepen en op aanvraag boekbaar. Het programma kan per vertrekdatum iets afwijken, neemt u contact met ons op over het precieze programma van de vertrekdatum van uw keuze. Het definitieve (excursie)programma is afhankelijk en onder voorbehoud van uw vluchtschema en nautische en organisatorische redenen.

Toon meer
Toon minder

Excursies

Een riviercruise is de meest comfortabele manier om nieuwe landen, culturen en mensen te leren kennen. Friendship Cruises biedt u dan ook de mogelijkheid om deel te nemen aan interessante excursies. Van stadswandelingen door indrukwekkende hoofdsteden tot bezoeken aan pittoreske historische dorpjes of boeiende musea, ontdekkingstochten in de natuur en culinaire verrassingen uit de regio, elk uitstapje is uniek en onvergetelijk! De belevenis is elke dag weer anders. Ervaren lokale gidsen nemen u maar al te graag mee en delen vol oprecht enthousiasme hun grenzeloze kennis van de streek. Zo proeft u de sfeer en cultuur in optima forma. Hieronder vindt u een overzicht van de excursies die u kunt maken tijdens deze cruise.

Inbegrepen excursies

Nottoway Resort inclusief Mansion Tour
Geniet van een inbegrepen rondleiding door Nottoway Resort, het grootste overgebleven vooroorlogse herenhuis van het zuiden. Het herenhuis pronkt met drie verdiepingen, 64 slaapkamers en heeft 22 witte vierkante zuilen die bijdragen aan zijn bijnaam en het 'Witte Kasteel van Louisiana'. De White Ballroom is volledig in wit geverfd en heeft een uitgebreide gouden inrichting. De kamers zijn afgezet met op maat gemaakte gipsen fries gemaakt van Spaans mos, klei, gips en modder en zijn allemaal origineel voor het huis. En alsof dat nog niet genoeg was, werd dit smetteloze herenhuis gebouwd met 365 openingen, één voor elke dag van het jaar.

St. Francisville Hop-On-Hop-Off Tour

St. Francisville, opgericht in 1809, is de oudste stad in de Florida Parishes of Louisiana. Stap op de Hop-On-Hop-Off Tourbus en ontdek de belangrijkste bezienswaardigheden van deze stad. U ontdekt de unieke winkels, historische huizen, prachtige kerken en adembenemende parken tijdens deze rondrit!

Natchez Hop-On Hop-Off Tour
Het lijkt alsof de geschiedenis in slaap is gevallen en ongeschonden wakker is geworden door de veranderende tijden in deze magische haven. Dit charmante rivierstadje werd gesticht in 1716 en is daarmee de oudste stad aan de rivier de Mississippi. Het staat bekend om zijn elegantie, gastvrijheid en indrukwekkende bewaring van geschiedenis - te vinden op elke straathoek. Geniet van de unieke winkels, restaurants, musea en historische huizen, die allemaal hebben Hugh Bayless geïnspireerd om Natchez op te nemen in zijn boek 'The 100 Best Towns in America'.

Vicksburg Hop-On-Hop-Off Tour
Vicksburg biedt de ideale mix aan cultureel erfgoed en opwindende moderne attracties en outdoor adventure. De Hop-On-Hop-Off Tourbus passeert verschillende interessante bezienswaardigheden waaraan u op eigen gelegenheid een bezoek kunt brengen. De Tourbus stopt tevens bij de Church of the Holy Trinity en de Anchuca Mansion: het meest indrukwekkende, vooroorlogse plantagehuis van Vicksburg. Natuurlijk heeft u ook de mogelijkheid uit te stappen in het Vicksburg shopping district om even heerlijk te winkelen.

Optioneel bij te boeken excursies (op aanvraag)
New Orleans Highlights Tour
Ga mee op avontuur door een stad met een excentrieke en authentieke sfeer. Tijdens een vier uur durende tour per luxe touringcar maakt u kennis met het verleden van New Orleans: van de geschiedenis van de eerste kolonisten tot hun religie, cultuur en Mardi Gras. We maken een exclusieve rondrit door de Franse wijk, Jackson Square en het Garden District. Hier vindt men de elegante herenhuizen in Griekse, Italiaanse en Queen Anne Victoriaanse stijl. Aan St. Charles Avenue, met de beroemde tramlijn, staan de meest prestigieuze universiteiten van New Orleans: Tulane University en Loyola University. We zullen even pauzeren in het adembenemende City Park, met ruim 160 hectare een van de grootste stadsparken van de Verenigde Staten gelegen tussen St. Charles Avenue en de Lower Mississippi op de plek van de World’s Fair van 1884. U kunt hier een kopje koffie drinken met wat lekkers erbij en heerlijk ontspannen. Een tour door New Orleans is niet compleet zonder een bezoek aan de St. Louis begraafplaats, ook wel bekend als ‘de Stad des Doods’. Een indrukwekkende ervaring.

Beyond the Floodwalls of New Orleans: Bayou Life, the Katrina Effect, with Gulf-to-Table Lunch
Ervaar de wetlands en culturele wonderen van Amerika uit de eerste hand tijdens deze begeleide ervaring van New Orleans en zijn kustgemeenschappen. Bekijk de verbluffende architectuur en kunst. Weerspiegeld in het prachtige landschap van Louisiana terwijl u meer leert over 's werelds meest impactvolle overstromingsbeheer en kustherstel. Geniet tijdens dit exclusieve avontuur van de Amerikaanse koningin van het gezelschap van de lokale bevolking die hun afkomst en cultuur vieren terwijl we buiten de gebaande paden reizen naar de vissersdorpen Ycloskey en Shell Beach op Islenos. Duik in de rijke 18e-eeuwse tradities van de Canarische eilandbewoners terwijl u geniet van een heerlijke lunch van Gulf-to-Table en vers geschilde oesters, met verhalen van een 5e generatie oysterman. Ontdek de culturen die de meest verwoestende natuurrampen hebben overleefd tijdens deze zeldzame kijk op het leven buiten de uiterwaarden.

Life in the Bayou Cajun Swamp Experience, Nottoway
Vanaf de American Queen rijden we over de plantages. De gids vertelt u alles over de omgeving en de levensstijl van de bevolking in de periode dat katoen koning was. Na een rit van drie kwartier langs de rivier arriveert u in La Place. Hier bevindt zich het uitgestrekte natuurgebied de Manchac Swamp van meer dan honderd vierkante kilometer, omgeven door cipressen en weelderig groen. U ziet wat de pioniers ontdekten toen ze in zuidelijk Louisiana aankwamen. Aan boord van kleine bootjes zullen we dit gebied verkennen. De dieren die in dit gebied leven zijn inmiddels gewend aan de bootjes en beschouwen het als onderdeel van hun habitat. Dat biedt u de uitgelezen kans de alligators, beverratten, ibissen, schildpadden, reigers, wasberen en andere diersoorten die in deze regio leven van dichtbij te aanschouwen. De lokale gids kan u alles vertellen over het prachtige natuurschoon.

Stories of the Great River Road, Nottoway
De Great River Road grenst aan de machtige rivier de Mississippi en volgt de bochten van Minnesota naar Louisiana. In het zuiden staat de Great River Road bekend als de thuisbasis van grote plantages en de prachtige herenhuizen uit een ander tijdperk. Vandaag reizen we naar het kroonjuweel van de River Road, de historische Houmas House Plantation. Verken het huis tijdens een rondleiding en ervaar de rijke geschiedenis die uit de muren van elke kamer straalt. Het sierlijk gerestaureerde huis bewaart zowel de geest als de erfenis van plantage-eigenaren uit meer dan 200 jaar Amerikaanse geschiedenis. Het terrein van de plantage is nu de thuisbasis van het gloednieuwe Great River Road Museum and Interpretive Centre. Volg de verhalen van de Great River Road door middel van interactieve displays en praktische exposities. Door dit uitgebreide museum zullen we uit de eerste hand de rol van de Mississippi zien bij het vormgeven van de cultuur van het zuiden.

Plantations of the Back Roads, St. Francisville
Deze excursie gaat uw verwachtingen van een ‘traditionele’ zuidelijke plantage te boven. Onder begeleiding van een gids bezoekt u twee plantages met een meer persoonlijk karakter en een sterke relatie met verre voorvaderen. Ga op zoek naar het familieportret in elk huis. U start met een bezoek aan de Rosedown plantage. Deze plantage is nog vrijwel helemaal in de oude stijl bewaard gebleven en is een goed voorbeeld van een lokaal plantagecomplex in het Zuiden. U ervaart hier hoe de welvarende bewoners in het vooroorlogse Zuiden leefden, iets wat bijna nergens anders meer te zien is. De plantage toont de culturele tradities van de slavernij en de leefstijl van de grootgrondbezitters. Ook worden hier langdurige wetenschappelijke experimenten uitgevoerd op het gebied van landbouw en tuinbouw. Rosedown is gesticht in de jaren 1830 door Daniel en Martha Barrow Turnbull, en bleef in het bezit van hun familie tot de jaren 1950. Ontdek het huis en de tuin en bezoek de souvenirwinkel voor een aandenken aan uw bezoek. Hierna gaat u verder naar het nabijgelegen Catalpa, een huis dat sinds het begin van de 19e eeuw in handen is van dezelfde familie. Eigenaresse Mary Thomson, een nakomeling van de oorspronkelijke bezitters van dit pand, laat u met trots haar huis zien. Leer meer over de geschiedenis en de relatie met de Rosedown plantage. In elke kamer leeft de rijke historie van de familie voort. In het huis vindt u nog de originele meubels, evenals porselein, kristal en zilver dat eerder behoorde tot de Rosedown plantage. Aan het einde van uw bezoek neemt Mary op traditionele wijze afscheid van u met een glas Sherry op de veranda voor het huis.

Redemption & Rehabilitation at Angola Prison, St. Francisville
Dit is een excursie die gaat over tweede kansen, verlossing en rehabilitatie. In de Tunica Hills van Louisiana bevindt zich de wereldbekende Angola gevangenis, bijgenaamd ‘The Alcatraz of the South’. Waar zich ooit de bloedigste en gevaarlijke gevangenis van Amerika bevond, bevindt zich nu een van ’s werelds meest besproken inrichtingen. Hier is men overtuigd van de rehabilitatie van de gevangenen, alhoewel de meesten van hen nooit hun vrijheid terug zullen krijgen. Tijdens de rondleiding zal de deskundige gids u de uitgestrekte landbouwgronden, waar de gevangen elk jaar voor meer dan 2,5 miljoen pond aan gewassen oogsten, de veestapel, de trainingsfaciliteiten en de rodeoarena laten zien. De gids vertelt u over de jaarlijkse rodeo die hier plaatsvindt en de verschillende opnames voor Hollywood films, zoals de film ‘Dead Man Walking’. U brengt tevens een bezoek aan het eerste en meest bekende cellenblok, het ‘Red Hat Cell Block’, welke tevens staat genoteerd in het National Register. De excursie eindigt met een bezoek aan het museum behorend bij de gevangenis, waar u meer te weten komt over de voortdurende pogingen tot verbeteringen in het Amerikaanse gevangeniswezen en de geschiedenis van Angola.

The Great Mississippi Outdoor Adventure at Double C Ranch, Natchez
Net buiten het historische en schilderachtige Natchez vindt u bossen met prachtige flora en fauna. Ga op avontuur door de wildernis en ontdek de Mississippi als nooit tevoren! Deze excursie brengt u naar Great River Adventures in Knife’s Edge. Hier stapt u op een één of tweepersoons ATV (All Terrain Vehicle/Quad) waarmee u door de weelderige bossen van de Mississippi reist. Laat de innerlijke ‘lumberjack’ in u los terwijl u een tomahawk of lasso probeert te gooien!
Deelnemers aan deze excursie dienen een lange broek en dichte schoenen te dragen in verband met de activiteiten. Tevens dient er een aansprakelijkheidsverklaring vooraf te worden getekend.

Home Hosted Visit with Ginger and James, Natchez
De woorden ‘Zuidelijke gastvrijheid’ roepen beelden op van rijk versierde, statige landhuizen geflankeerd door gewelfde portalen en charmante dames met een warme glimlach en verhalen over de grandeur van het Zuiden. Vandaag ervaart u dit alles ten volle tijdens een exclusief bezoek aan ‘The Towers’, een van de grootste en meeste elegante vooroorlogse private landhuizen. U zult uiterst hartelijk worden ontvangen door Ginger en James Hyland. Ginger Hyland is de dochter van de president van Hughes Aircraft Co en werd zelf onder meer beroemd als eerst vrouwelijke president van de American Quarter Horse Association. Ginger zal met vriend Rene Adams (een beroemde lokale chef) enkele van haar culinaire geheimen en traditionele recepten met u delen terwijl u geniet van enkele van haar favoriete hapjes en een drankje. U zult voldoende inspiratie opdoen om ook thuis uw vrienden of familie te trakteren op een gezellig feestje met zuidelijke specialiteiten! Terwijl u op de veranda met een glas champagne uitkijkt over de perfect onderhouden tuinen, vertelt Ginger graag boeiende verhalen over haar verleden. Ook laat ze u graag alle verborgen (Victoriaanse) schatten van het landhuis zien tijdens een rondleiding. Zijde, kant en schitterende ornamenten sieren de muren van ‘The Towers’. In tegenstelling tot andere historische huizen zijn alle kamers hier toegankelijk. Kijkt u rond alsof u zelf behoort tot de familie Hyland.

The Story of Cotton in the American South, Natchez
De Frogmore plantage, de enige nog werkende katoenplantage in het Zuiden, laat u kennis maken met het leven in de jaren 1800. U wordt uitgenodigd in de Afrikaans-Amerikaanse plantagekerk. De ‘Meesteres van Frogmore’ neemt u mee terug in de tijd. Muziek vult de ruimte wanneer ‘secret songs’ door lokale muzikanten ten gehore worden gebracht. Geniet van de gospelliederen en luister naar de verhalen over het leven op de plantage. Tijdens een wandeling ziet u de slavenhutjes en katoenvelden en leert u meer over het dagelijks leven van de slaven op de katoenplantage. Tevens laten wij u tijdens deze tour graag kennis maken met de meest zeldzame machinerie in zijn soort, die vroeger en tegenwoordig gebruikt wordt in de katoenindustrie. Er wordt u een drankje aangeboden in de Sharecropper Plantation Store. Op de terugweg naar de American Queen wordt u verrast met bijzondere weetjes over de katoenindustrie en maakt u een korte stop bij Longwood: een groot achthoekig, nooit voltooid herenhuis, ook wel ‘Nutt’s Folly’ genoemd. Het huis staat symbool voor de vooroorlogse weelde van de katoenplantage-eigenaren, voordat de oorlog daar een einde aan maakte.

Still Water Kayaking Tour, Natchez 
Onder begeleiding van een ervaren gids maakt u een schitterende kajaktocht over een van de hoefijzervormige meren langs de Mississippi. Wie weet spot u wel een visarend of een van de vele andere volgens in deze prachtige regio. 

On the Front Lines of the Civil War, Vicksburg
Bekijk de frontlijnen van een van de belangrijkste slagvelden van Amerika, de historische Slagvelden van Vicksburg. Doorkruis vijandelijk gebied, luister naar de verhalen over de ontberingen die de soldaten moesten ondergaan en ontdek waarom Vicksburg zo’n belangrijke stad is in de geschiedenis van Amerika. President Lincoln noemde deze plaats zeer treffend ‘de sleutel tot de overwinning’. De belegering en de slag bij Vicksburg vormden een mijlpaal in de Burgeroorlog. De Slag bij Vicksburg was het laatste belangrijke gevecht in de Vicksburg-veldtocht. In een serie briljante manoeuvres wist de Noordelijke generaal de Mississippi over te steken en het Zuidelijke leger op te sluiten in de verdedigingslinies van de versterkte stad Vicksburg. Het Zuidelijke garnizoen hield het nog veertig dagen uit; op 4 juli 1863 werd de witte vlag gehesen en was de volledige Mississippi in Noordelijke handen. De overgave van Vicksburg wordt derhalve gezien als het keerpunt in de oorlog. Het heeft het land gevormd. Zo zouden oorlogen nooit meer hetzelfde worden uitgevochten. U brengt een bezoek aan het Vicksburg National Military Park. Het park herbergt meer dan 1300 monumenten en gedenktekens. Onder leiding van een deskundige gids touren we door het glooiende landschap dat weleer diende als slagveld en maken een aantal stops om de belangrijkste monumenten te bezichtigen, zoals het USS Cairo and Museum, waar een oorlogsschip dat uit de Mississippi is gehaald van binnen kan worden bewonderd, en het Illinois State Monument, de grootste van de 27 staatsmonumenten. We wandelen tevens over de Nationale begraafplaats, waar het grootste aantal slachtoffers van de Burgeroorlog in het land begraven ligt, en nemen een kijkje in het bezoekerscentrum. Een indrukwekkende excursie, die u kennis laat maken met een zwarte bladzijde uit de geschiedenis van Amerika.

Soundtrack of Memphis: a Musical City Tour, Memphis
Maak vanuit uw post-cruise hotel een muzikale tour door Memphis, Tennessee, de geboorteplaats van de Rock & Roll. Eerst rijdt de touringcar door het 138 hectare grote Overton Park middenin Memphis. Hier maken we een stop bij het iconische Levitt Shell amfitheater, waar uw gids u zal verrassen met een muzikaal optreden op het podium waar Elvis Presley zijn eerste betaalde concert gaf in 1954. Dan rijdt de touringcar over Overton Square, een culturele hotspot uit de jaren 1970 die sindsdien is verworden tot een levendig, modern entertainment district. We passeren Galloway House, de methodistenkerk waar Johnny Cash en de Tennessee Two hun eerste optreden gaven en ‘Soulsville, U.S.A’ waar legendes als Otis Redding, Booker T. & the MG’s en Isaac Hayes begonnen bij Stax Records. Andere hoogtepunten vormen de Priscilla Presley's High School, Church Park en het W.C. Handy House Museum, waar de ‘vader van de blues’ zelf woonde. Ter onderbreking van de touringcarrit maken we een stop bij het Tennessee Welcome Center. Dan ziet u bezienswaardigheden als Court Square, de historische straat Beale Street en het National Civil Rights Museum, gebouwd rondom het beruchte Lorraine Motel waar Martin Luther King, Jr. werd doodgeschoten in 1968. Maar een bezoek aan Memphis, de ‘Blues City’, is natuurlijk pas compleet na een bezoek aan de Blues Hall of Fame. Verder zien we vandaag ook het South Main Arts District, de Gibson Guitar Factory, de wonderschone Vance Avenue, Bluff Park, het FedEx Forum en het WDIA radiostation, waar de eerste soulmuziek werd gedraaid. De excursie wordt afgesloten met een bezichtiging van het prachtige Peabody Hotel, de beroemde straat Memphis Front Street (ook bekend als ‘Cotton Row’), en de Lauderdale Courts. Indien er nog tijd over is, bewonderen we de Humes High School, waar Elvis Presley op school heeft gezeten, en de Sund Studio, waar de Rock & Roll is geboren.

The Elvis Experience, Memphis
Ontdek vanuit uw post-cruise hotel de stad die ‘The King’ zijn thuis noemde tijdens een tour door Memphis! Trek uw blauwe suède schoenen aan en stap in de touringcar richting het epicentrum van Memphis: Beale Street! De bands die op elke hoek van de straat spelen, brengen de muzikale geschiedenis vol blues en rock ‘n roll tot leven. Een meer dan levensgroot koperen standbeeld van Elvis markeert het startpunt van het ‘Walking in Memphis’ gedeelte van de excursie. Tijdens de wandeling ervaart u de muziek, historie en cultuur en ruikt u de zoete geur van de barbecue in de verschillende steegjes. Ondertussen luistert u naar de enthousiaste verhalen van de gids. Dan laten we Beale Street achter ons en gaan we naar de meest iconische attractie van Memphis: de Graceland Mansion, de voormalige woning van muzieklegende Elvis Presley. Stap binnen in het huis van de grote Elvis en voel hoe hij nog altijd aanwezig lijkt te zijn. Loop door de verschillende kamers, zoals de beroemde Jungle Room, een eerbetoon aan Elvis’ liefde voor Hawaii met groene tapijten en houtwerk vol exotische figuren. Bekijk het kantoor waar de vader van Elvis (Vernon Presley) het management uitvoerde tijdens zijn carrière, alsmede de Trophy Building en de Racquetball Building vol met honderden awards en prijzen die Elvis tijdens zijn carrière ontving, nog afgezien van de awards en prijzen die na zijn dood aan hem zijn toegekend. Wandel rondom het huis door de Meditation Garden, waar u te midden van zijn familieleden de laatste rustplaats van ‘The King’ vindt.

*Inhoud excursies onder voorbehoud.

Nationale feestdagen
Tijdens nationale feestdagen kan het excursieprogramma afwijken van het programma dat op onze website www.friendshipcruises.nl gepubliceerd staat. Zo kunnen de openbare gebouwen, musea en andere te bezoeken locaties tijdelijk gesloten zijn of beperkt toegankelijk zijn in verband met gewijzigde of beperkte openingstijden. Ook kan het voorkomen dat lokale markten kleiner zijn dan gewoonlijk, of die dag geheel niet plaatsvinden.

Nationale feestdagen verschillen per land. Via onderstaande link(s) informeren wij u in algemene zin over de data van nationale feestdagen. Dan kunt u hier bij het kiezen van de reisdatum rekening mee houden.

https://www.officeholidays.com/countries/usa

Klimaat
Voor meer informatie over het klimaat van de gebieden in Amerika die u bezoekt tijdens uw reis verwijzen wij u graag naar 
https://klimaatinfo.nl/klimaat/verenigde-staten-van-amerika/mississippi/    
https://klimaatinfo.nl/klimaat/verenigde-staten-van-amerika/louisiana/new-orleans/   
https://klimaatinfo.nl/klimaat/verenigde-staten-van-amerika/tennessee/memphis/ 

Reisdocumenten
Meer informatie over de benodigde reisdocumenten vindt u op: https://www.destintravel.nl/ontdek-destin/friendship-riviercruises/visum-en-paspoort 

Reisvaccinaties
Meer informatie over reisvaccinaties vindt u op: https://www.destintravel.nl/ontdek-destin/friendship-riviercruises/vaccinaties 

Lees meer
Lees minder

Raderstoomschip American Queen

De American Queen is het enige authentieke in 19e-eeuwse stijl gebouwde raderstoomschip. Het majestueuze schip toont de gratie en grandeur van een van de meest gekoesterde tradities van Amerika: de statige raderstoomschepen die meer dan een eeuw lang de Mississippi bevoeren. Glinsterend houtwerk, verse bloemen en antiek sieren het interieur van de American Queen. U zult heerlijke uurtjes vertoeven in de Grand Saloon. In de J.M. White Dining Room geniet u van de voortreffelijke verzorging. Tijdens uw luxe cruise zijn tevens diverse drankjes inbegrepen. U maakt uw Mississippi cruise met een internationaal gezelschap. De American Queen biedt plaats aan 417 passagiers. U kunt gratis gebruik maken van de Wi-Fi aan boord.

HERO RS AMERICAN QUEEN
American Queen
Entree American Queen
Royale entree
American-Queen_Mark-Twain-Gallery
Mark Twain Gallery
American Queen Gentlemens Card Room
Gentlemens Card Room
American Queen J.M. White Dining Room
J.M. White Dining Room
Theater American Queen
Broadway entertainment
American Queen type OS
Suite, type OS (32 m²), French doors met privé veranda / patio (64 m²), bad / douche en toilet
American-Queen type LS
Suite, type LS (33-34 m²), French doors naar het dek of de (privé) veranda, bad en / of douche en toilet
American Queen DS
Suite, type DS (21 m²), French doors, bad / douche en toilet
American Queen stateroom A
Stateroom, type A (18 m²), French doors met privé veranda (4 m²), bad / douche en toilet
American Queen stateroom B
Stateroom, type B (18-19 m²), French doors, bad / douche en toilet
American Queen stateroom D
Stateroom, type D (18 m²), groot venster, bad / douche en toilet
American Queen stateroom E
Inside stateroom, type E (12 m²), geen vensters, douche en toilet
American-Queen wellness
Spa
Veeg naar links

Prijsinformatie

Reissom
Toeslagen
Inbegrepen
Niet inbegrepen
Voorwaarden
10-daagse cruise over de Lower Mississippi
Vanaf 4.998,- p.p.

U kunt deze cruise over de Lower Mississippi maken in beide richtingen:  van New Orleans naar Memphis of van Memphis naar New Orleans.
De route van Memphis naar New Orleans wijkt af iets af van de route op de website. 

Deze vertrekdata zijn op aanvraag boekbaar. Neem telefonisch contact met ons op 088-13 07 300 of stuur een email naar friendship@destintravel.nl. Deze reis is naar wens uit te breiden met extra hotelovernachtingen voorafgaand aan of na uw cruise.

De reissom is per persoon en gebaseerd op een verblijf in een 2-pers. Inside stateroom, type E , gelegen op het Texasdek.

Vertrekdatum New Orleans - Memphis
Prijs per persoon
11 en 25 februari 2024
v.a. 4.998 (laagseizoen)
10 en 24 maart 2024
v.a. 5.398 (middenseizoen)
07 en 21 april, 05 en 19 mei, 02 en 16 juni, 25 augustus, 08 en 22 september, 06 en 20 oktober 2024
v.a. 5.498 (hoogseizoen)
03 november en 01 december 2024
v.a. 4.998 (laagseizoen)
15 december 2024
v.a. 5.298 (tussenseizoen)
Vertrekdatum Memphis - New Orleans
Prijs per persoon
03 maart 2024
v.a. 4.998 (laagseizoen)
17 en 31 maart 2024
v.a. 5.398 (middenseizoen)
14 en 28 april, 12 en 26 mei, 09 juni, 01, 15 en 29 september, 13 en 27 oktober 2024
v.a. 5.498 (hoogseizoen)
24 november 2024
v.a. 4.998 (laagseizoen)
22 december 2024
v.a. 5.298 (tussenseizoen)

De basisreissom is p.p. en gebaseerd op een 2-pers. inside stateroom, type E (12 m²), Texasdek.

 Basisreissom 2023

 

 Laag
seizoen 
 v/a 4.498 
 Tussen
seizoen 
v/a 4.698
 Midden
seizoen 

 v/a 4.598
 Hoog
seizoen 

v/a 4.998
 Toeslagen p.p. 2023        
 2-pers. stateroom, type D (18 m²)  v/a 1.498  v/a 1.498  v/a 1.598  v/a 1.798
 2-pers. stateroom, type C (13-15 m²) v/a 1.698  v/a 1.698  v/a 1.898  v/a 2.098
 2-pers. stateroom, type B (18-19 m²)  v/a 1.998  v/a 1.998  v/a 2.198  v/a 2.398
 2-pers. stateroom, type A (18 m²)  v/a 2.198  v/a 2.198  v/a 2.298  v/a 2.598
 2-pers. paddlewheel stateroom, type  PS (28-32 m²)   v/a 2.298  v/a 2.298  v/a 2.398  v/a 2.698
 2-pers. suite, type JS (20 m²)  v/a 2.298  v/a 2.298   v/a 2.398  v/a 2.698
 2-pers. suite, type DS (21 m²)  v/a 2.798  v/a 2.798  v/a 2.998  v/a 2.998
 2-pers. suite, type LS (33-34 m²)  v/a 4.898  v/a 4.898  v/a 5.298  v/a 5.298
 2-pers. suite, type OS (32 m²)  v/a 6.298  v/a 6.298  v/a 6.898  v/a 6.898
 1-pers. single inside stateroom, type SI (7 m²)  v/a 598  v/a 598  v/a 698  v/a 698
 1-pers. single deluxe stateroom, type SD (13 m²)  v/a 1.198  v/a 1.198  v/a 1.398  v/a 1.398

 Basisreissom 2024

 

 Laag
seizoen 
 v/a 4.998 
 Tussen
seizoen 
v/a 5.298
 Midden
seizoen 

 v/a 5.398
 Hoog
seizoen 

v/a 5.498
 Toeslagen p.p. 2024        
 2-pers. stateroom, type D (18 m²)  v/a 1.798  v/a 1.798  v/a 1.898  v/a 2.198
 2-pers. stateroom, type C (13-15 m²) v/a 1.998  v/a 2.098  v/a 2.198  v/a 2.398
 2-pers. stateroom, type B (18-19 m²)  v/a 2.398  v/a 2.398  v/a 2.498  v/a 2.698
 2-pers. stateroom, type A (18 m²)  v/a 2.598  v/a 2.498  v/a 2.698  v/a 2.998
 2-pers. paddlewheel stateroom, type  PS (28-32 m²)   v/a 2.698  v/a 2.698  v/a 2.798  v/a 3.198
 2-pers. suite, type JS (20 m²)  v/a 2.698  v/a 2.698   v/a 2.798  v/a 3.198
 2-pers. suite, type DS (21 m²)  v/a 3.198  v/a 3.298  v/a 3.498  v/a 3.698
 2-pers. suite, type LS (33-34 m²)  v/a 5.598  v/a 5.798  v/a 6.198  v/a 6.498
 2-pers. suite, type OS (32 m²)  v/a 7.198  v/a 7.398  v/a 7.798  v/a 8.498
 1-pers. single inside stateroom, type SI (7 m²)  v/a 698  v/a 698  v/a 798  v/a 898
 1-pers. single deluxe stateroom, type SD (13 m²)  v/a 1.498  v/a 1.498  v/a 1.498  v/a 1.698* Eventuele prijswijzigingen voorbehouden
** Toeslagen 2-pers. staterooms / suites voor alleengebruik op aanvraag

American Queen hanteert flexibele tarieven welke dagelijks kunnen wijzigen. Wij vragen graag de actuele dagprijs voor u op. Het moment van boeken bepaalt de definitieve prijs.  

• 8-daagse cruise New Orleans - Memphis of v.v. (7 nachten, 5-sterren★★★★★ raderstoomschip)
• 1 hotelovernachting voorafgaand aan uw cruise in de plaats van inscheping (4-sterren★★★★ hotel)
• Internationale vlucht met KLM / Delta Airlines Amsterdam - New Orleans / Memphis - Amsterdam (op heen- en terugvlucht 1 overstap) of v.v.
• (Cruiseline) transfers luchthaven - hotel - raderstoomschip - luchthaven
• Verzorging op basis van logies en ontbijt in het hotel
• Volpension verzorging aan boord tijdens de cruise
• Drankjes tijdens uw cruise: cappuccino, espresso, specialty coffees, thee, mineraalwater en frisdrank. Bier en wijn tijdens het diner aan boord.
• Hop-On-Hop-Off Tours
• Dagelijkse lezingen aan boord door een geschiedkundig en cultureel expert
• Broadway-entertainment
• Havengelden
• Fooien $ 136,50 p.p.
• Gratis WiFi aan boord
• Individuele groepsreis in internationaal gezelschap aan boord. 

• Toeslagen voor andere type accommodaties
• Diner dag 1, lunch dag 2 en lunch en diner dag 9
• Drankjes (m.u.v. de genoemde drankjes tijdens uw cruise)
• Pre- of postcruise arrangement (optioneel boekbaar)
• Eventuele verhoogde brandstoftoeslag
• Eventuele Dollartoeslag
• Vliegticket o.b.v. de ingekochte klasse, zoals deze bekend was bij de calculatie van onze prijzen. Eventuele vlucht-, brandstof- en bagagetoeslagen voorbehouden.
• Niet inbegrepen excursies
• Kosten ESTA ca. $ 21,- p.p.
• Verzekeringen, calamiteitenfonds € 2,50 en ANVR boekingskosten € 30,- per factuur
• SGR consumentenbijdrage € 5,- per persoon
• Uitgaven van persoonlijke aard.

Mobiliteit
Wij wijzen u erop dat u over een normale basisconditie dient te beschikken en een goede mobiliteit noodzakelijk is. U dient gemakkelijk afstanden te kunnen lopen, trappen te kunnen nemen en zelfstandig op en af uw hotelschip te geraken. 
Het gebruik van een rollator/rolstoel aan boord van onze riviercruiseschepen is niet toegestaan, het meenemen hiervan is op aanvraag. Het aantal opvouwbare rollators/rolstoelen is per afvaart strikt gelimiteerd in verband met de veiligheid aan boord en het comfort voor de medereizigers. Alleen na schriftelijke goedkeuring en bevestiging kunt u de rollator/rolstoel meenemen. De bemanning parkeert deze voor u op het Zonnedek. Zodra u de wal op gaat, staat uw rollator/rolstoel gereed op de kade. Een elektrische rolstoel/scootmobiel is in het geheel niet toegestaan.
Excursie(s)(pakketten) kunnen niet vooraf geboekt worden i.c.m. gebruik rollator/rolstoel. 

Voorwaarden
Op deze reis zijn de ANVR- en SGR-voorwaarden van toepassing, evenals de Algemene Voorwaarden van Friendship Cruises zoals vermeld op deze website. Voor dit reisarrangement gelden afwijkende (aan)betalings- en annuleringsvoorwaarden. In een ‘reisvoorstel op maat’ informeren wij u over deze afwijkende (aan)betalings- en annuleringsvoorwaarden. Kort samengevat:
- Na ontvangst van uw aanbetaling reserveren wij voor u de diverse reiselementen. Eventuele toeslagen tussen het moment van boeking en ontvangst van de aanbetaling worden aan u doorberekend.
- Als aanbetaling betaalt u de volledige kosten die ook Friendship Cruises bij boeking direct aan haar partners dient te voldoen. Dit betreft de aanbetaling op uw cruisetickets en alle non-refundable reiselementen.
- De restantbetaling voldoet u 91 dagen voor vertrek.
Indien u onverhoopt de reis dient te annuleren, bent u de volgende bedragen aan Friendship Cruises verschuldigd:
- Moment van definitieve boeking tot 91 dagen voor vertrek: bedrag van de aanbetaling.
- Vanaf 91 dagen voor vertrek: totale reissom.
Annuleringstermijn touroperator 20 dagen voor vertrek. Wijzigingen in vaarroute, vaarschema en/of excursieprogramma om nautische, veiligheids-, volksgezondheids- en/of organisatorische redenen voorbehouden. Voor elke excursie is een minimum aantal deelnemers vereist. Inhoud excursies onder voorbehoud. 

Tarieven en voorwaarden vliegtickets
Vliegtickets zijn beschikbaar in diverse klassen. In elke klasse gelden verschillende voorwaarden en tarieven. Bij het berekenen van onze verkoopprijzen gaan wij uit van de prijzen voor de vliegtickets zoals deze op dat moment beschikbaar zijn. Wij zijn gerechtigd om eventuele vlucht-, brandstof- en bagagetoeslagen door te berekenen indien de vliegtickets niet meer voor ditzelfde tarief boekbaar zijn als de tarieven die ons bij de calculatie van de prijzen bekend waren. De tarieven kunnen namelijk dagelijks variëren. Op het moment dat u definitief boekt, bekijken wij nogmaals het dan geldende tarief. Zodra u met dit dagtarief akkoord gaat, zetten wij de vluchten 24 uur voor dit tarief voor u in optie. Wij sturen u dan per omgaande digitaal de factuur, zodat u de aanbetaling in orde kunt maken. Na ontvangst van uw aanbetaling kunnen wij uw vliegtickets definitief bevestigen bij onze leverancier. De vliegtickets die Friendship Cruises voor u boekt zijn gebaseerd op de voordeligste klasse. Dit betekent dat de tickets non-refundable zijn, waardoor de tickets niet kosteloos gewijzigd kunnen worden. Annulering van de vliegtickets leidt tot annuleringskosten die kunnen oplopen tot de volledige ticketkosten. Bedragen voor vluchten zijn niet-restitueerbaar (geen geld terug). Mocht u een vliegticket wensen te boeken met gunstigere voorwaarden en meer vrijheid, dan maken wij dit graag voor u in orde. De prijs van het vliegticket zal derhalve vaak wel hoger zijn.

Reissom
10-daagse cruise over de Lower Mississippi
Vanaf 4.998,- p.p.

U kunt deze cruise over de Lower Mississippi maken in beide richtingen:  van New Orleans naar Memphis of van Memphis naar New Orleans.
De route van Memphis naar New Orleans wijkt af iets af van de route op de website. 

Deze vertrekdata zijn op aanvraag boekbaar. Neem telefonisch contact met ons op 088-13 07 300 of stuur een email naar friendship@destintravel.nl. Deze reis is naar wens uit te breiden met extra hotelovernachtingen voorafgaand aan of na uw cruise.

De reissom is per persoon en gebaseerd op een verblijf in een 2-pers. Inside stateroom, type E , gelegen op het Texasdek.

Vertrekdatum New Orleans - Memphis
Prijs per persoon
11 en 25 februari 2024
v.a. 4.998 (laagseizoen)
10 en 24 maart 2024
v.a. 5.398 (middenseizoen)
07 en 21 april, 05 en 19 mei, 02 en 16 juni, 25 augustus, 08 en 22 september, 06 en 20 oktober 2024
v.a. 5.498 (hoogseizoen)
03 november en 01 december 2024
v.a. 4.998 (laagseizoen)
15 december 2024
v.a. 5.298 (tussenseizoen)
Vertrekdatum Memphis - New Orleans
Prijs per persoon
03 maart 2024
v.a. 4.998 (laagseizoen)
17 en 31 maart 2024
v.a. 5.398 (middenseizoen)
14 en 28 april, 12 en 26 mei, 09 juni, 01, 15 en 29 september, 13 en 27 oktober 2024
v.a. 5.498 (hoogseizoen)
24 november 2024
v.a. 4.998 (laagseizoen)
22 december 2024
v.a. 5.298 (tussenseizoen)
Toeslagen

De basisreissom is p.p. en gebaseerd op een 2-pers. inside stateroom, type E (12 m²), Texasdek.

 Basisreissom 2023

 

 Laag
seizoen 
 v/a 4.498 
 Tussen
seizoen 
v/a 4.698
 Midden
seizoen 

 v/a 4.598
 Hoog
seizoen 

v/a 4.998
 Toeslagen p.p. 2023        
 2-pers. stateroom, type D (18 m²)  v/a 1.498  v/a 1.498  v/a 1.598  v/a 1.798
 2-pers. stateroom, type C (13-15 m²) v/a 1.698  v/a 1.698  v/a 1.898  v/a 2.098
 2-pers. stateroom, type B (18-19 m²)  v/a 1.998  v/a 1.998  v/a 2.198  v/a 2.398
 2-pers. stateroom, type A (18 m²)  v/a 2.198  v/a 2.198  v/a 2.298  v/a 2.598
 2-pers. paddlewheel stateroom, type  PS (28-32 m²)   v/a 2.298  v/a 2.298  v/a 2.398  v/a 2.698
 2-pers. suite, type JS (20 m²)  v/a 2.298  v/a 2.298   v/a 2.398  v/a 2.698
 2-pers. suite, type DS (21 m²)  v/a 2.798  v/a 2.798  v/a 2.998  v/a 2.998
 2-pers. suite, type LS (33-34 m²)  v/a 4.898  v/a 4.898  v/a 5.298  v/a 5.298
 2-pers. suite, type OS (32 m²)  v/a 6.298  v/a 6.298  v/a 6.898  v/a 6.898
 1-pers. single inside stateroom, type SI (7 m²)  v/a 598  v/a 598  v/a 698  v/a 698
 1-pers. single deluxe stateroom, type SD (13 m²)  v/a 1.198  v/a 1.198  v/a 1.398  v/a 1.398

 Basisreissom 2024

 

 Laag
seizoen 
 v/a 4.998 
 Tussen
seizoen 
v/a 5.298
 Midden
seizoen 

 v/a 5.398
 Hoog
seizoen 

v/a 5.498
 Toeslagen p.p. 2024        
 2-pers. stateroom, type D (18 m²)  v/a 1.798  v/a 1.798  v/a 1.898  v/a 2.198
 2-pers. stateroom, type C (13-15 m²) v/a 1.998  v/a 2.098  v/a 2.198  v/a 2.398
 2-pers. stateroom, type B (18-19 m²)  v/a 2.398  v/a 2.398  v/a 2.498  v/a 2.698
 2-pers. stateroom, type A (18 m²)  v/a 2.598  v/a 2.498  v/a 2.698  v/a 2.998
 2-pers. paddlewheel stateroom, type  PS (28-32 m²)   v/a 2.698  v/a 2.698  v/a 2.798  v/a 3.198
 2-pers. suite, type JS (20 m²)  v/a 2.698  v/a 2.698   v/a 2.798  v/a 3.198
 2-pers. suite, type DS (21 m²)  v/a 3.198  v/a 3.298  v/a 3.498  v/a 3.698
 2-pers. suite, type LS (33-34 m²)  v/a 5.598  v/a 5.798  v/a 6.198  v/a 6.498
 2-pers. suite, type OS (32 m²)  v/a 7.198  v/a 7.398  v/a 7.798  v/a 8.498
 1-pers. single inside stateroom, type SI (7 m²)  v/a 698  v/a 698  v/a 798  v/a 898
 1-pers. single deluxe stateroom, type SD (13 m²)  v/a 1.498  v/a 1.498  v/a 1.498  v/a 1.698* Eventuele prijswijzigingen voorbehouden
** Toeslagen 2-pers. staterooms / suites voor alleengebruik op aanvraag

American Queen hanteert flexibele tarieven welke dagelijks kunnen wijzigen. Wij vragen graag de actuele dagprijs voor u op. Het moment van boeken bepaalt de definitieve prijs.  

Inbegrepen

• 8-daagse cruise New Orleans - Memphis of v.v. (7 nachten, 5-sterren★★★★★ raderstoomschip)
• 1 hotelovernachting voorafgaand aan uw cruise in de plaats van inscheping (4-sterren★★★★ hotel)
• Internationale vlucht met KLM / Delta Airlines Amsterdam - New Orleans / Memphis - Amsterdam (op heen- en terugvlucht 1 overstap) of v.v.
• (Cruiseline) transfers luchthaven - hotel - raderstoomschip - luchthaven
• Verzorging op basis van logies en ontbijt in het hotel
• Volpension verzorging aan boord tijdens de cruise
• Drankjes tijdens uw cruise: cappuccino, espresso, specialty coffees, thee, mineraalwater en frisdrank. Bier en wijn tijdens het diner aan boord.
• Hop-On-Hop-Off Tours
• Dagelijkse lezingen aan boord door een geschiedkundig en cultureel expert
• Broadway-entertainment
• Havengelden
• Fooien $ 136,50 p.p.
• Gratis WiFi aan boord
• Individuele groepsreis in internationaal gezelschap aan boord. 

Niet inbegrepen

• Toeslagen voor andere type accommodaties
• Diner dag 1, lunch dag 2 en lunch en diner dag 9
• Drankjes (m.u.v. de genoemde drankjes tijdens uw cruise)
• Pre- of postcruise arrangement (optioneel boekbaar)
• Eventuele verhoogde brandstoftoeslag
• Eventuele Dollartoeslag
• Vliegticket o.b.v. de ingekochte klasse, zoals deze bekend was bij de calculatie van onze prijzen. Eventuele vlucht-, brandstof- en bagagetoeslagen voorbehouden.
• Niet inbegrepen excursies
• Kosten ESTA ca. $ 21,- p.p.
• Verzekeringen, calamiteitenfonds € 2,50 en ANVR boekingskosten € 30,- per factuur
• SGR consumentenbijdrage € 5,- per persoon
• Uitgaven van persoonlijke aard.

Voorwaarden

Mobiliteit
Wij wijzen u erop dat u over een normale basisconditie dient te beschikken en een goede mobiliteit noodzakelijk is. U dient gemakkelijk afstanden te kunnen lopen, trappen te kunnen nemen en zelfstandig op en af uw hotelschip te geraken. 
Het gebruik van een rollator/rolstoel aan boord van onze riviercruiseschepen is niet toegestaan, het meenemen hiervan is op aanvraag. Het aantal opvouwbare rollators/rolstoelen is per afvaart strikt gelimiteerd in verband met de veiligheid aan boord en het comfort voor de medereizigers. Alleen na schriftelijke goedkeuring en bevestiging kunt u de rollator/rolstoel meenemen. De bemanning parkeert deze voor u op het Zonnedek. Zodra u de wal op gaat, staat uw rollator/rolstoel gereed op de kade. Een elektrische rolstoel/scootmobiel is in het geheel niet toegestaan.
Excursie(s)(pakketten) kunnen niet vooraf geboekt worden i.c.m. gebruik rollator/rolstoel. 

Voorwaarden
Op deze reis zijn de ANVR- en SGR-voorwaarden van toepassing, evenals de Algemene Voorwaarden van Friendship Cruises zoals vermeld op deze website. Voor dit reisarrangement gelden afwijkende (aan)betalings- en annuleringsvoorwaarden. In een ‘reisvoorstel op maat’ informeren wij u over deze afwijkende (aan)betalings- en annuleringsvoorwaarden. Kort samengevat:
- Na ontvangst van uw aanbetaling reserveren wij voor u de diverse reiselementen. Eventuele toeslagen tussen het moment van boeking en ontvangst van de aanbetaling worden aan u doorberekend.
- Als aanbetaling betaalt u de volledige kosten die ook Friendship Cruises bij boeking direct aan haar partners dient te voldoen. Dit betreft de aanbetaling op uw cruisetickets en alle non-refundable reiselementen.
- De restantbetaling voldoet u 91 dagen voor vertrek.
Indien u onverhoopt de reis dient te annuleren, bent u de volgende bedragen aan Friendship Cruises verschuldigd:
- Moment van definitieve boeking tot 91 dagen voor vertrek: bedrag van de aanbetaling.
- Vanaf 91 dagen voor vertrek: totale reissom.
Annuleringstermijn touroperator 20 dagen voor vertrek. Wijzigingen in vaarroute, vaarschema en/of excursieprogramma om nautische, veiligheids-, volksgezondheids- en/of organisatorische redenen voorbehouden. Voor elke excursie is een minimum aantal deelnemers vereist. Inhoud excursies onder voorbehoud. 

Tarieven en voorwaarden vliegtickets
Vliegtickets zijn beschikbaar in diverse klassen. In elke klasse gelden verschillende voorwaarden en tarieven. Bij het berekenen van onze verkoopprijzen gaan wij uit van de prijzen voor de vliegtickets zoals deze op dat moment beschikbaar zijn. Wij zijn gerechtigd om eventuele vlucht-, brandstof- en bagagetoeslagen door te berekenen indien de vliegtickets niet meer voor ditzelfde tarief boekbaar zijn als de tarieven die ons bij de calculatie van de prijzen bekend waren. De tarieven kunnen namelijk dagelijks variëren. Op het moment dat u definitief boekt, bekijken wij nogmaals het dan geldende tarief. Zodra u met dit dagtarief akkoord gaat, zetten wij de vluchten 24 uur voor dit tarief voor u in optie. Wij sturen u dan per omgaande digitaal de factuur, zodat u de aanbetaling in orde kunt maken. Na ontvangst van uw aanbetaling kunnen wij uw vliegtickets definitief bevestigen bij onze leverancier. De vliegtickets die Friendship Cruises voor u boekt zijn gebaseerd op de voordeligste klasse. Dit betekent dat de tickets non-refundable zijn, waardoor de tickets niet kosteloos gewijzigd kunnen worden. Annulering van de vliegtickets leidt tot annuleringskosten die kunnen oplopen tot de volledige ticketkosten. Bedragen voor vluchten zijn niet-restitueerbaar (geen geld terug). Mocht u een vliegticket wensen te boeken met gunstigere voorwaarden en meer vrijheid, dan maken wij dit graag voor u in orde. De prijs van het vliegticket zal derhalve vaak wel hoger zijn.

CTA Blok_Friendship_Hilde
Wij staan voor u klaar
Onze Travel Consultants geven u graag advies

Neem contact met ons op voor meer informatie over onze riviercruises en onze luxe hotelschepen.

 

Bel +31 (0)88 - 13 07 300
Brochure Destin Riviercruises_Vooruitblik 2025_MU
Luxe brochure
De mooiste riviercruises in Europa en wereldwijd
  • Vooruitblik op ons aanbod riviercruises 2025
  • 5-sterren luxe hotelschepen
  • Gratis bij u thuisbezorgd 
Brochure aanvragen

Vergelijkbare reizen

Bekijk ook onze andere luxe riviercruises