Bel ons
Menu
Sluit
Bel ons
Menu
Sluit
HERO Upper Mississipi St. Louis
Home
Reisaanbod
Riviercruises
Cruisen over de Upper Mississippi

In het spoor van de ontdekkingsreizigers

riviercruises

Upper Mississippi

Cruisen over de Upper Mississippi door het hart van Noord-Amerika

5-sterren luxe
Upper Mississippi
Hop-On-Hop-Off Tours inclusief
Volgend vertrek
28-07-2024
+1 vertrekdata
Reisduur
10 dagen
Vertrekpunt
Amsterdam Schiphol
Schip
RS American Queen *****
Destin
Vanaf 4.998,-
Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.
Brochure aanvragen Brochure aanvragen
Navigatie
Unieke belevenis Vaarschema Excursies Riviercruiseschip Prijsinformatie
Brochure aanvragen Brochure aanvragen

Deze reis is een unieke belevenis

Deze riviercruise voert u over de Upper Mississippi, midden door het kloppende hart van Noord-Amerika. De stadjes aan de Upper Mississippi, zoals Red Wing en Dubuque, dragen namen van vroegere ontdekkingsreizigers en inheemse stammen. Glooiende landbouwgronden strekken zich uit tot aan de horizon en de aken die hier varen lijken eindeloos lang. U passeert verschillende kunstmatige meren en sluizen die het rivierwater in goede banen leiden. Neem tijdens een dag op deze rivier uw verrekijker eens ter hand en bekijk een stel Amerikaanse zeearenden. Zwaai naar de motorbootkapiteins die naast u aanleggen in de sluis. Bewonder vooral ook al het moois dat pioniers ertoe bewoog om hier voet aan wal te zetten. De bestemmingen aan de bovenloop van de Mississippi zijn speciaal geselecteerd voor liefhebbers van natuur, geschiedenis en cultuur en trakteren u tijdens deze riviercruise op een overvloed aan schoonheid en avontuur. Dit is tenslotte Amerika's 'heartland' zoals Washington en Jefferson het voor ogen hadden en zoals werd bezongen door Mark Twain. Van het Chippewa-gebied in het noorden tot de samenvloeiing met de Missouri nabij St. Louis en even verderop de Ohio: de bovenloop van de Mississippi stroomt door vele pagina’s uit de Amerikaanse geschiedenis.

U maakt uw cruise aan boord van de majestueuze American Queen, 5-sterren***** luxe.
Het enige authentieke in negentiende-eeuwse stijl gebouwde raderstoomschip op de Mississippi!

Cruise Mississippi Upper Mississippi St. Louis
St. Louis
Cruise Mississippi Upper Mississippi Rockcliff Mansion, Hannibal 1
Hannibal
Bettendorf
Bettendorf
Upper Mississippi Dubuque
Dubuque
La Crosse
La Crosse
Red Wing
Red Wing
Minneapolis by night
Minneapolis
American Queen voordek
American Queen
Veeg naar links

De parels van de Mississippi

• St. Louis, majestueuze Gateway Arch
• Hannibal, de stad van Mark Twain
• Bettendorf, een van de 'Quad Cities'.
• Dubuque, de oudste stad in Iowa
• La Crosse, bekend om zijn Victoriaanse gebouwen en Art Deco architectuur
• Red Wing, gelegen in het Pottery Place District
• Minneapolis en St. Paul

Vaarschema

Uw route in beeld

Routekaartje Upper Mississippi nieuw

 

Dag 1 - Amsterdam – St. Louis

Per lijndienstvlucht van KLM / Delta Airlines vliegt u van Amsterdam via een tussenstop naar St. Louis. Transfer naar uw hotel in St. Louis.

St Louis Missouri

Dag 2 - Alton (inscheping)

Vandaag heeft u voldoende tijd om St. Louis te ontdekken. Tijdens de optionele excursie ontdekt u de mooiste plekjes van de stad, waaronder het prachtige Forest Park, de Cathedral Basilica, de Anheuser-Busch Brewery en natuurlijk het centrum van St. Louis. U kunt ook op eigen gelegenheid op pad gaan. St. Louis zal u ongetwijfeld verbazen. Bewonder de majestueuze Gateway Arch aan de oever van de rivier. Deze boog is het grootste door mensenhanden gemaakte monument in de Verenigde Staten. Daarnaast vindt u in St. Louis talloze gratis attracties van wereldklasse, waaronder het Art Museum, het Science Center en het Missouri History Museum. Of wandel door de Missouri Botanical Garden, één van de mooiste openbare tuinen ter wereld. Aan het einde van de middag scheept u in aan boord van hotelschip American Queen, 5-sterren***** luxe in Alton. De trossen gaan los.
* Optionele excursie: Pre-Cruise St. Louis City Tour

Forest Park St Louis

Dag 3 - Hannibal

Vandaag kunt u op pad tijdens de Hannibal Hop-On Hop-Off Tour. Hannibal kent een rijke historie, een diverse industriële economie en werkelijk opzienbarende kunst. De stad is gesticht in 1819 door Moses D. Bates en werd een populaire stop langs de rivier voor vele stoomboten die de Mississippi bevaren. Hannibal heeft meer parken per inwoner dan de meeste steden in het Midden-Westen en is opgenomen in de beroemde ’50 Miles of Art’. Maar vandaag de dag komen mensen vooral naar de eigenzinnige stad vanwege Samuel Langhorne Clemens, wereldwijd bekend als Mark Twain. Vele van de populaire karakters uit de romans van Twain zijn gebaseerd op bekenden van de auteur uit zijn jeugd in Hannibal. Overal vindt u de karakters en invloeden van dit Amerikaanse icoon terug, in de straten, winkels, restaurant en musea.

De Hop-On-Hop-Off Tourbus rijdt langs Big River Train Town Model Train Museum, het Mark Twain Boyhood Home & Museum en het Hannibal History Museum. Een bezoek aan de prachtige historische Trinity Episcopal Church, de Ayers Pottery en het Cave Hollow Complex, met de grotten die Mark Twain inspireerden, is ook absoluut de moeite waard.

* Inbegrepen excursie: Hannibal Hop-On-Hop-Off Tour
* Optionele excursie: Muddy River Radio's Live Rendition of "Adventures of Huckleberry Finn"

Cruise Mississippi Upper Mississippi Rockcliff Mansion, Hannibal 1

Dag 4 - Cruisedag

Er is altijd genoeg te beleven aan boord van uw luxe raderstoomschip. Tijdens deze vaardag heeft u alle gelegenheid om te genieten van de faciliteiten aan boord van de American Queen. Neem een ontspannende massage in de spa, kijk rond in de souvenirwinkel en scoor een leuk aandenken, of maak een praatje met uw medepassagiers.

 

American-Queen_Paddlwheel

Dag 5 - Bettendorf

Bettendorf is onderdeel van de regio die ook wel ‘Quad Cities’ wordt genoemd. Dit is de gezamenlijke naam voor vier aan de Mississippi gelegen, met elkaar vervlochten steden en gemeenten in twee staten. Bettendorf en Davenport liggen in Iowa en Moline en Rock Island liggen in Illinois. Ontdek de prachtige omgeving van kunst en de fascinerende geschiedenis van Noord-Amerika en de Burgeroorlog.
* Inbegrepen excursie: Bettendorf Hop-On-Hop-Off Tour
* Optionele excursie: The Ultimate American Agriculture Experience

Bettendorf

Dag 6 - Dubuque

Dubuque is als een van de weinige steden in Iowa met heuvels een geliefde bestemming voor toeristen. Bewonder de unieke architectuur en geniet van de fijne locatie van deze merkwaardige stad aan de rivier. Per Hop-On-Hop-Off Tourbus kunt u een uitstapje maken naar prachtige gebouwen als de St. Luke’s United Methodist Church, Hotel Julien Dubuque en het Grand Opera House. Of neem de kortste en steilste trein ter wereld omhoog naar Fenelon Place. Een onvergetelijk avontuur. Wilt u liever een museum bezoeken? Kies dan voor het Dubuque Museum of Art, het National Mississippi River Museum of het Dubuque County Courthouse.
En voor wijnliefhebbers is een bezoek aan een van de lokale wijngaarden een aanrader!
* Inbegrepen excursie: Dubuque Hop-On Hop-Off Tour
* Optionele excursie: Grant in Galena, Exploring the Home of General Ulysses S. Grant

2 Dubuque_Iowa_Julien_Dubuque_Bridge

Dag 7 - La Crosse

De naam La Crosse is aan de stad gegeven door ontdekker Zebulon Pike die een groep mensen een spel zag spelen met stokken die op een kruis leken. De rivierstad is een droom voor kunstenaars met alle standbeelden, architectuur en een magnifiek uitzicht op de Mississippi. Net als in een groot deel van Wisconsin floreerde halverwege de 19e eeuw de houtindustrie ook in La Crosse, totdat de kap zijn tol ging eisen. Toen het houttijdperk ten einde kwam, werd de stad bekend om het bier. Tijdens de eeuwwisseling waren er maar liefst vijf brouwerijen actief in La Crosse. Beleef het verleden dat terug te vinden is in de straten, de lokale brouwerijen en op de vloerplanken van oude woningen en bedrijven. De Hop-On-Hop-Off Tourbus rijdt langs het Dahl Auto Museum, alsook de schitterende historische romaanse kapel van St. Rose en het authentieke Victoriaanse Hixon House. Begeeft u zich liever in de natuur, dan is de Riverside International Friendship Garden, met tuinen die culturen van over de gehele wereld vertegenwoordigen, de ideale plek om te ontspannen.
* Inbegrepen excursie: La Crosse Hop-On Hop-Off Tour
* Optionele excursie: Winona Revealed: The Midwest's Best Kept Secret

La Crosse

Dag 8 - Red Wing

Red Wing staat op de National Geographic Traveler’s lijst van meest historische plaatsen op aarde. Het land hier werd oorspronkelijk gebruikt om tarwe te verbouwen die over de rivier werd vervoerd. Later groeide de economie van Red Wing door de aardewerkindustrie, die de belangrijkste inkomstenbron werd tussen 1877 en 1967. Vandaag de dag biedt de stad eindeloze mogelijkheden om terug in de tijd te gaan en meer te leren over de pioniers die dit land vroeger bezetten, of het vakmanschap en de creativiteit te bewonderen van lokale kunstenaars uit zowel het heden als verleden. Ook hier kunt u met de Tourbus naar diverse musea zoals Aliveo Military Museum en het Red Wing Marine Museum. 
* Inbegrepen excursie: Red Wing Hop-On Hop-Off Tour
* Optionele excursie: Hidden Waters of the Mississippi: A Scenic Kayak Tour
* Optionele excursie: On Eagle's Wings

Red Wing minnesota

Dag 9 - Red Wing – Minneapolis – Amsterdam

Vanmorgen om ca. 08.00 uur ontscheept u in Red Wing. Eventueel kunt u de tweelingsteden St. Paul en Minneapolis bekijken tijdens de optionele excursie, alvorens u naar de luchthaven wordt gebracht. Per lijndienstvlucht van KLM / Delta Airlines vliegt u van Minneapolis naar Amsterdam.
* Optionele excursie: Twin Cities Tour

Minneapolis-1

Dag 10 - Amsterdam

Vanmorgen landt u op Amsterdam Schiphol. Alweer het einde van een indrukwekkende reis naar Amerika.

Indien gewenst kunnen wij een pre- of post arrangement samenstellen in Minneapolis of St. Louis. Vraagt u de mogelijkheden na bij onze cruisepecialisten.

* De in bovenstaand programma genoemde Hop-On-Hop-Off Tours zijn inbegrepen in de reissom. De optionele excursies zijn niet inbegrepen en op aanvraag boekbaar. Het programma kan per vertrekdatum iets afwijken, neemt u contact met ons op over het precieze programma van de vertrekdatum van uw keuze. Het definitieve (excursie)programma is afhankelijk en onder voorbehoud van uw vluchtschema en nautische en organisatorische redenen.

Toon meer
Toon minder

Excursies

Een riviercruise is de meest comfortabele manier om nieuwe landen, culturen en mensen te leren kennen. Friendship Cruises biedt u dan ook de mogelijkheid om deel te nemen aan interessante excursies. Van stadswandelingen door indrukwekkende hoofdsteden tot bezoeken aan pittoreske historische dorpjes of boeiende musea, ontdekkingstochten in de natuur en culinaire verrassingen uit de regio, elk uitstapje is uniek en onvergetelijk! De belevenis is elke dag weer anders. Ervaren lokale gidsen nemen u maar al te graag mee en delen vol oprecht enthousiasme hun grenzeloze kennis van de streek. Zo proeft u de sfeer en cultuur in optima forma. Hieronder vindt u een overzicht van de excursies die u kunt maken tijdens deze cruise.

Inbegrepen excursies


Hannibal Hop-On-Hop-Off Tour
Zodra u in Hannibal arriveert, herbeleeft u de ervaringen die de beroemde schrijver Mark Twain hier tijdens zijn jeugd had en die zijn schrijfkunsten in grote mate hebben beïnvloed. Veel van de populaire personages in Twains romans waren gebaseerd op mensen die hij had gekend toen hij opgroeide in Hannibal. De invloeden van dit Amerikaanse icoon zijn verweven in de straten, winkels, restaurants en musea van Hannibal, wachtend om ontdekt te worden.

Bettendorf Hop-On-Hop-Off Tour
Ontdek een van de wonderen aan de Mississippi-rivier! Ontdek de bekroonde musea, een prachtig rivierfront en de grenzeloze keuzes aan restaurants en winkels om te shoppen. Er is voor ieder wat wils in de Quad Cities.

Dubuque Hop-On-Hop-Off Tour
Ontdek Dubuque en de historische wijken vol met bewaard gebleven geschiedenis. Victoriaans ontmoet Bohemian in dit steeds groter wordende juweel van de Misissippi-rivier, dat ongetwijfeld oogverblindende herinneringen zal achterlaten.

La Crosse Hop-On-Hop-Off Tour
Gevuld met beelden, inspirerende architectuur en een prachtig uitzicht op de rivier is La Crosse de droom van elke kunstenaar. Net als een groot deel van Wisconsin raakte La Crosse halverwege de 19e eeuw sterk betrokken bij de houtindustrie, totdat het verval van de bossen in een groot deel van de staat zijn tol eiste. In de nasleep van het verdwijnende houttijdperk werd La Crosse een stad die bekend stond om zijn bierbereiding, met ongeveer vijf brouwerijen die rond de eeuwwisseling actief waren. U ontdekt tijdens deze excursie deze prachtige stad met belangrijkste bezienswaardigheden.

Red Wing Hop-On-Hop-Off Tour
Het Aliveo Military Museum huist een aanzienlijke collectie militaire memorabilia, zoals oude wapens, vlaggen, badges en nog veel meer. De collectie bevat museumstukken van alle grote oorlogen. 
In het Red Wing Marine Museum treft u meer dan 30 gerestaureerde schepen, ooit in Red Wing vervaardigd. Maar niet alleen de tentoonstellingen zijn het bezoeken waard, ook het gebouw is bijzonder. Het kalkstenengebouw werd in 1885 gebouwd door Red Wing Waterworks. Middels stoomkracht werd water uit de rivier en door de hoofdleidingen de stad in gepompt. 
Stap terug in de tijd tijdens een bezoek aan het St. James Hotel. Geopend in 1875 en direct geliefd door vele zakenlieden die op zoek waren naar een eersteklasse hotel. Gunstig geleden ten opzichte van zowel het treinstation als de ligplaatsen van de stoomboten, was het hotel de meeste nachten helemaal volgeboekt.
Ook nu nog straalt het hotel de grandeur uit, waar het in de vorige eeuw zo geliefd om was. 

Optioneel bij te boeken excursies (op aanvraag)

Pre-Cruise St. Louis City Tour: The Lewis and Clark Gateway to the West 
Ga mee op een historische ontdekkingstocht door de stad die bekendstaat als ‘de toegangspoort tot het Westen’. Uw gids leidt u door de straten van St. Louis en volgt de voetsporen van de onvervaarde ontdekkers Lewis en Clark vlak voor hun vertrek voor een iconische reis in 1804. Tijdens de stadstour vertelt de historicus u het verhaal van hoe St. Louis uitgroeide tot een van Amerika’s meest geliefde steden. Ontdek de diepgewortelde geschiedenis en bekijk iconische bezienswaardigheden als het mooie Forest Park, de Cathedral Basilica, de Anheuser-Busch Brewery en natuurlijk het centrum van St. Louis. In het chique en meer dan een eeuw oude Central West End, gelegen bij de oostelijke hoek van Forest Park, vindt u charmante koffiehuizen aan de straat, galerijen, antiekwinkels, restaurants, boetiekjes en kroegen. Het is een klein beetje Europees, een klein beetje New York, en heel erg St. Louis. Hier kunt u op eigen gelegenheid rondwandelen en lunchen. Terwijl u het Central West End verlaat, komt een van de meest prominente symbolen in zicht. De Gateway Arch rijst hoog boven de Mississippi uit en markeert de heldhaftige reis van Lewis en Clark. Maak de perfecte foto in de schaduw van dit enorme monument alvorens de excursie wordt voortgezet in Hartford, waar u onbekende feiten ontdekt over hoe de Corps of Discovery begon. Het volgende hoogtepunt vormen de twee identieke, bijna 55 meter hoge torens van het Confluence Tower monument. De ene toren wijst naar de rivier de Mississippi, de andere naar de rivier de Missouri. Op deze samenvloeiing vertrekken Lewis en Clark voor hun expeditie. Vanaf de top van de torens heeft u een adembenemend uitzicht over het platteland. Een laatste stop wordt gemaakt bij de Lewis and Clark State Historic Site, een museum waar de zelden vertelde verhalen van de ontdekkingsreizigers gedeeld worden. Bewonder de replica van het zestien meter lange kielschip waarmee de Corps over de Missouri voeren. In het state-of-the-art theater wordt een video getoond waarmee u in een droomwereld terechtkomt. Alle gebeurtenissen en ervaringen van Lewis en Clark kunt u lezen in de tentoongestelde dagboeken.

Muddy River Radio's Live Rendition of "Adventures of Huckleberry Finn", Hannibal 
In het begin van de 20e eeuw veranderde een baanbrekende uitvinding het entertainment in huis. Stap terug in de tijd vóór televisie, internet en sociale media – de gouden eeuw van de radio. Met de uitvinding van de radio konden Amerikanen voor het eerst in de geschiedenis actuele informatie ontvangen, zelfs tot op de minuut. In die tijd was dit een onbevattelijk concept. De entertainmentindustrie verspreide zich als een lopend vuurtje over het land. Klanken van swingende muziek, zoete jazz, toespraken van de president en wereldnieuws, iedereen luisterde ernaar. Het meest populair waren de live theaterproducties op de radio, waarvoor hele families samen gingen zitten om de zorgen van alledag te vergeten. Uw excursie door het centrum van Hannibal start met een bezoek aan de Mark Twain Museum Gallery, omgeven door kunstvoorwerpen uit Twain’s illustere carrière. De Muddy River Radio theatergroep brengt een van de verhalen tot leven, namelijk ‘De lotgevallen van Huckleberry Finn’. Van meeslepende monologen tot geluidseffecten, alles wordt live uitgevoerd, recht voor uw ogen. U wilt deze exclusieve ervaring niet missen.

The Ultimate American Agriculture Experience, Bettendorf
Ontdek twee echt Amerikaanse succesverhalen tijdens de ultieme landbouwexcursie, waar u zult zien dat Thomas Jefferson's idee van een grote agrarische natie tot op de dag van vandaag nog springlevend is. De eerste stop is bij het John Deere-paviljoen, waar we meer te weten zullen komen over de erfenis achter één van Amerika's landbouwreuzen. Bij Cinnamon Ridge Farms voelt u zich een deel van de familie terwijl u de echte gastvrijheid van de Amerikaanse boeren John en Joan Maxwell leert kennen. Hier verzamelen we rond de eetkamertafel van hun gezin voor een heerlijke lunch van boer tot bord, gevolgd door een complete rondleiding door hun boerderij, inclusief de apparatuur, de robotzuivelfabriek en de landelijke winkel.

Grant in Galena: Exploring the Home of General Ulysses S. Grant, Dubuque
De mooie stad Galena is gelegen tussen de glooiende heuvels van Noordwest-Illinois en fascineert bezoekers met waanzinnige historische locaties en bezienswaardigheden, prachtige speciaalzaken en ontelbare eetgelegenheden. Terwijl u ontspant in de comfortabele touringcar, ontdekt u kijkend door het raam al enkele verborgen schatten. Bewonder het goed behouden gebleven historische Desoto House Hotel uit 1855, het grootste hotel in het westen van Amerika. Ook passeert u het Old Market House en de Galena’s Belvedere Mansion uit 1857 met Italiaanse architectuur. Dezelfde Italiaanse stijl vindt u terug in het huis van generaal Ulysses S. Grant uit 1868, waar u nog de originele meubels en memorabilia ziet. De rest van de dag kunt u op eigen gelegenheid Galena ontdekken. Duik verder in de verhalen van de legende Ulysses S. Grant in het U.S. Grant Museum. In het centrum van Galena zijn goede winkelmogelijkheden met eigenzinnige en unieke boetieks. Sluit uw avontuur in Galena af met een ‘cup of joe’ in een van de cafés.

Winona Revealed: The Midwest's Best Kept Secret, La Crosse 
De excursie begint met een bezoek aan het Winona County History Center, waar u teruggaat naar de tijd dat de stad werd gevormd en een bloeiende houtstad werd. Ook zijn hier kunstvoorwerpen van autochtone Amerikanen en presidentiële memorabilia te zien. Dan stapt u aan boord van de Cal Fremling, vernoemd naar de professor biologie aan de Winona State University. Uw deskundige gids vertelt over de geschiedenis, het leven in het water en de invloed van de rivier op de omgeving, en wijst u de flora en fauna aan. U bewondert de natuur van dichtbij. Geniet van de eenvoud van de natuur in en langs de rivier, een verfrissend contrast met het drukke leven van alledag.

Hidden Waters of the Mississippi: A Scenic Kayak Tour, Red Wing
Tijdens deze exclusieve ervaring vaart u over de kronkelende waterwegen door het levendige hart van het rijke ecosysteem in de Mississippi-vallei. De natuur omarmt u: groene oevers naast u, arenden vliegend boven u en helderblauw water onder u. In het Ole Miss Marina Colvill Park start u uw kajaktocht op de spiegelgladde, verborgen wateren van de Mississippi, onder begeleiding van echte natuurexperts. Geniet van de verhalen over de omgeving terwijl u de rivier vanuit een bijzonder perspectief bewondert. Dan peddelt u verder naar de legendarische Barn Bluff, een indrukwekkende klif van meer dan 120 meter die door de geschiedenis heen een referentiepunt vormde voor ontdekkers. Vervolgens verlaat u het hoofdkanaal en vaart u over slingerende waterwegen totdat Lake Pepin, het grootste meer op de Mississippi, in zicht komt. U zult zich verbazen over de biodiversiteit van de regio en ga in gesprek met de natuurexperts over het ecosysteem en de dieren die langs de oevers grazen, verscholen zitten achter de bomen en onder uw kajak door zwemmen.

On Eagle's Wings, Red Wing

Ga mee naar de oudste stad aan de Upper Mississippi, Wabasha. Maar al slingerend door de straten bewondert u eerst de rustieke gebouwen en de eigenzinnige kunst van het iconische rivierstadje Red Wing. Zodra u Wabasha binnenkomt, ziet u over langs de weg de oude bouwwerken vol historie en cultuur. Bereid uzelf dan voor op een onvergetelijke ervaring in het National Eegle Center, waarbij u zeer dichtbij Amerika’s nationale symbool voor de vrijheid komt: de arend! Vol ontzag kijkt u naar deze vogels die met hun spanwijdte van bijna 2,5 meter elegant op de wind boven uw hoofd zweven. Bovenop het observatieplatform speurt u de horizon af op zoek naar arenden in hun natuurlijk omgeving vliegend boven de Mississippi.

Twin Cities Tour, Minneapolis
Vandaag ontdekt u de rijke geschiedenis van Minnesota’s levendige hoofdstad St. Paul. Ontrafel de vele mysteries van de stad terwijl u leert waarom de stad in twee steden is verdeeld in plaats van één, waarom de hoofdstad van de staat op deze plek is gevestigd, en waar de namen ‘Minneapolis’ en ‘St. Paul’ vandaan komen. Bij de Minnehaha Falls voelt u de mist langs uw wangen en ziet u het water vanaf de toppen van de gladde rotsen naar beneden glijden. Dan bewondert u de Minneapolis Stone Arch Bridge met een prachtig contrast tussen de stalen structuren van de stad en de natuurlijke glans van het water van de Mississippi. U maakt nog een stop bij de Saint Anthony Falls voordat u het Harriet Island Regional Park bezoekt met zijn raderstoomschepen. De touringcar zal ten slotte enkele prachtige historische schatten van de stad passeren, waaronder het Fort Snelling, de St. Paul Cathedral, het Minnesota State Capitol gebouw, het nieuwe Guthrie-theater, en Historic Summit Avenue met beeldschone Victoriaanse architectuur.

Nationale feestdagen
Tijdens nationale feestdagen kan het excursieprogramma afwijken van het programma dat op onze website www.friendshipcruises.nl gepubliceerd staat. Zo kunnen de openbare gebouwen, musea en andere te bezoeken locaties tijdelijk gesloten zijn of beperkt toegankelijk zijn in verband met gewijzigde of beperkte openingstijden. Ook kan het voorkomen dat lokale markten kleiner zijn dan gewoonlijk, of die dag geheel niet plaatsvinden.

Nationale feestdagen verschillen per land. Via onderstaande link(s) informeren wij u in algemene zin over de data van nationale feestdagen. Dan kunt u hier bij het kiezen van de reisdatum rekening mee houden.

https://www.officeholidays.com/countries/usa

Klimaat
Voor meer informatie over het klimaat van de gebieden in Amerika die u bezoekt tijdens uw reis verwijzen wij u graag naar 
https://klimaatinfo.nl/klimaat/verenigde-staten-van-amerika/mississippi/      
https://klimaatinfo.nl/klimaat/verenigde-staten-van-amerika/missouri/saint-louis/ 
https://klimaatinfo.nl/klimaat/verenigde-staten-van-amerika/minnesota/saint-paul/  

Reisdocumenten
Meer informatie over de benodigde reisdocumenten vindt u op: https://www.destintravel.nl/ontdek-destin/friendship-riviercruises/visum-en-paspoort  

Reisvaccinaties
Meer informatie over reisvaccinaties vindt u op: https://www.destintravel.nl/ontdek-destin/friendship-riviercruises/vaccinaties  

Lees meer
Lees minder

Raderstoomschip American Queen

De American Queen is het enige authentieke in 19e-eeuwse stijl gebouwde raderstoomschip. Het majestueuze schip toont de gratie en grandeur van een van de meest gekoesterde tradities van Amerika: de statige raderstoomschepen die meer dan een eeuw lang de Mississippi bevoeren. Glinsterend houtwerk, verse bloemen en antiek sieren het interieur van de American Queen. U zult heerlijke uurtjes vertoeven in de Grand Saloon. In de J.M. White Dining Room geniet u van de voortreffelijke verzorging. Tijdens uw luxe cruise zijn tevens diverse drankjes inbegrepen. U maakt uw Mississippi cruise met een internationaal gezelschap. De American Queen biedt plaats aan 417 passagiers. U kunt gratis gebruik maken van de Wi-Fi aan boord.

HERO RS AMERICAN QUEEN
American Queen
Entree American Queen
Royale entree
American-Queen_Mark-Twain-Gallery
Mark Twain Gallery
American Queen Gentlemens Card Room
Gentlemens Card Room
American Queen J.M. White Dining Room
J.M. White Dining Room
Theater American Queen
Broadway entertainment
American Queen type OS
Suite, type OS (32 m²), French doors met privé veranda / patio (64 m²), bad / douche en toilet
American-Queen type LS
Suite, type LS (33-34 m²), French doors naar het dek of de (privé) veranda, bad en / of douche en toilet
American Queen DS
Suite, type DS (21 m²), French doors, bad / douche en toilet
American Queen stateroom A
Stateroom, type A (18 m²), French doors met privé veranda (4 m²), bad / douche en toilet
American Queen stateroom B
Stateroom, type B (18-19 m²), French doors, bad / douche en toilet
American Queen stateroom D
Stateroom, type D (18 m²), groot venster, bad / douche en toilet
American Queen stateroom E
Inside stateroom, type E (12 m²), geen vensters, douche en toilet
American-Queen wellness
Spa
Veeg naar links

Prijsinformatie

Reissom
Toeslagen
Inbegrepen
Niet inbegrepen
Voorwaarden
10-daagse cruise over de Upper Mississippi
Vanaf 5.898,- p.p.

U kunt deze cruise over de Upper Mississippi maken in beide richtingen: van St. Louis (Alton) naar Minneapolis (Red Wing) of van Minneapolis (Red Wing) naar St. Louis (Alton)

Deze vertrekdata zijn op aanvraag boekbaar. Neem telefonisch contact met ons op 088-13 07 300 of stuur een email naar friendship@destintravel.nl. Deze reis is naar wens uit te breiden met extra hotelovernachtingen voorafgaand aan of na uw cruise.

De reissom is per persoon en gebaseerd op een verblijf in een 2-pers. Inside stateroom, type E , gelegen op het Texasdek.

Vertrekdata St. Louis - Minneapolis
Prijs per persoon
07 en 21 juli 2024
v.a. 5.898
04 augustus 2024
v.a. 5.898
Vertrekdatum Minneapolis - St. Louis
Prijs per persoon
14 en 28 juli 2024
v.a. 5.898

De basisreissom is p.p. en gebaseerd op een 2-pers. inside stateroom, type E (12 m²), Texasdek.

 

Toeslagen p.p. 2024  
2-pers. stateroom, type D  (18 m²)  v.a. 1.798
2-pers. stateroom, type C (13-15 m²) v.a. 2.198
2-pers. stateroom, type B (18-19 m²) v.a. 2.398
2-pers. stateroom, type A (18 m²) v.a. 2.598
2-pers. paddlewheel stateroom, type PS (28-32 m²) v.a. 2.698
2-pers. suite, type JS (20 m²) v.a. 2.698
2-pers. suite, type DS (21 m²) v.a. 3.298
2-pers. suite, type LS (33-34 m²) v.a. 5.798
2-pers. suite, type OS (32 m²) v.a. 7.498
1-pers. single inside stateroom, type SI (7 m²) v.a. 698
1-pers. single deluxe stateroom, type SD (13 m²) v.a. 1.398* Eventuele prijswijzigingen voorbehouden
** Toeslagen 2-pers. staterooms / suites voor alleengebruik op aanvraag

American Queen hanteert flexibele tarieven welke dagelijks kunnen wijzigen. Wij vragen graag de actuele dagprijs voor u op. Het moment van boeken bepaalt de definitieve prijs. 

Compleet verzorgd op reis
• 8-daagse cruise Alton (St. Louis) - Red Wing (Minneapolis) of v.v. (7 nachten, 5-sterren★★★★★ raderstoomschip)
• 1 hotelovernachting voorafgaand aan uw cruise in de plaats van inscheping (4-sterren★★★★ hotel)
• Internationale vlucht met KLM Amsterdam - St. Louis / Minneapolis - Amsterdam (op heen- en/of terugvlucht 1 overstap) of v.v.
• Cruiseline transfers luchthaven - hotel - raderstoomschip - luchthaven
• Verzorging op basis van logies en ontbijt in het hotel
• Volpension verzorging aan boord tijdens de cruise
• Drankjes tijdens uw cruise: cappuccino, espresso, specialty coffees, thee, mineraalwater en frisdrank. Bier en wijn tijdens het diner aan boord
• Gratis Wi-Fi aan boord
• Hop-On-Hop-Off Tours
• Dagelijkse lezingen aan boord door een geschiedkundig en cultureel expert
• Broadway-entertainment
• Havengelden
• Fooien $ 136,50 p.p.
• Individuele groepsreis in internationaal gezelschap aan boord. 

• Toeslagen voor andere type accommodaties
• Diner dag 1, lunch dag 2 en lunch en diner dag 9
• Drankjes (m.u.v. de genoemde drankjes tijdens uw cruise)
• Pre- of postcruise arrangement (optioneel boekbaar)

• Eventuele verhoogde brandstoftoeslag
• Eventuele Dollartoeslag
• Vliegticket o.b.v. de ingekochte klasse, zoals deze bekend was bij de calculatie van onze prijzen. Eventuele vlucht-, brandstof- en bagagetoeslagen voorbehouden.*
• Niet inbegrepen excursies
• Kosten ESTA ca. $ 21,- p.p.
• Verzekeringen, calamiteitenfonds € 2,50 en ANVR boekingskosten € 30,- per factuur.
• SGR consumentenbijdrage € 5,- per persoon
• Uitgaven van persoonlijke aard.

Mobiliteit
Wij wijzen u erop dat u over een normale basisconditie dient te beschikken en een goede mobiliteit noodzakelijk is. U dient gemakkelijk afstanden te kunnen lopen, trappen te kunnen nemen en zelfstandig op en af uw hotelschip te geraken. 
Het gebruik van een rollator/rolstoel aan boord van onze riviercruiseschepen is niet toegestaan, het meenemen hiervan is op aanvraag. Het aantal opvouwbare rollators/rolstoelen is per afvaart strikt gelimiteerd in verband met de veiligheid aan boord en het comfort voor de medereizigers. Alleen na schriftelijke goedkeuring en bevestiging kunt u de rollator/rolstoel meenemen. De bemanning parkeert deze voor u op het Zonnedek. Zodra u de wal op gaat, staat uw rollator/rolstoel gereed op de kade. Een elektrische rolstoel/scootmobiel is in het geheel niet toegestaan.
Excursie(s)(pakketten) kunnen niet vooraf geboekt worden i.c.m. gebruik rollator/rolstoel. 

 

 

Voorwaarden
Op deze reis zijn de ANVR- en SGR-voorwaarden van toepassing, evenals de Algemene Voorwaarden van Friendship Cruises zoals vermeld op deze website. Voor dit reisarrangement gelden afwijkende (aan)betalings- en annuleringsvoorwaarden. In een ‘reisvoorstel op maat’ informeren wij u over deze afwijkende (aan)betalings- en annuleringsvoorwaarden. Kort samengevat:
- Na ontvangst van uw aanbetaling reserveren wij voor u de diverse reiselementen. Eventuele toeslagen tussen het moment van boeking en ontvangst van de aanbetaling worden aan u doorberekend.
- Als aanbetaling betaalt u de volledige kosten die ook Friendship Cruises bij boeking direct aan haar partners dient te voldoen. Dit betreft de aanbetaling op uw cruisetickets en alle non-refundable reiselementen.
- De restantbetaling voldoet u 91 dagen voor vertrek.
Indien u onverhoopt de reis dient te annuleren, bent u de volgende bedragen aan Friendship Cruises verschuldigd:
- Moment van definitieve boeking tot 91 dagen voor vertrek: bedrag van de aanbetaling.
- Vanaf 91 dagen voor vertrek: totale reissom.
Annuleringstermijn touroperator 20 dagen voor vertrek. Wijzigingen in vaarroute, vaarschema en/of excursieprogramma om nautische, veiligheids-, volkgezondheids- en/of organisatorische redenen voorbehouden. Voor elke excursie is een minimum aantal deelnemers vereist. Inhoud excursies onder voorbehoud.

Tarieven en voorwaarden vliegtickets
Vliegtickets zijn beschikbaar in diverse klassen. In elke klasse gelden verschillende voorwaarden en tarieven. Bij het berekenen van onze verkoopprijzen gaan wij uit van de prijzen voor de vliegtickets zoals deze op dat moment beschikbaar zijn. Wij zijn gerechtigd om eventuele vlucht-, brandstof- en bagagetoeslagen door te berekenen indien de vliegtickets niet meer voor ditzelfde tarief boekbaar zijn als de tarieven die ons bij de calculatie van de prijzen bekend waren. De tarieven kunnen namelijk dagelijks variëren. Op het moment dat u definitief boekt, bekijken wij nogmaals het dan geldende tarief. Zodra u met dit dagtarief akkoord gaat, zetten wij de vluchten 24 uur voor dit tarief voor u in optie. Wij sturen u dan per omgaande digitaal de factuur, zodat u de aanbetaling in orde kunt maken. Na ontvangst van uw aanbetaling kunnen wij uw vliegtickets definitief bevestigen bij onze leverancier. De vliegtickets die Friendship Cruises voor u boekt zijn gebaseerd op de voordeligste klasse. Dit betekent dat de tickets non-refundable zijn, waardoor de tickets niet kosteloos gewijzigd kunnen worden. Annulering van de vliegtickets leidt tot annuleringskosten die kunnen oplopen tot de volledige ticketkosten. Bedragen voor vluchten zijn niet-restitueerbaar (geen geld terug). Mocht u een vliegticket wensen te boeken met gunstigere voorwaarden en meer vrijheid, dan maken wij dit graag voor u in orde. De prijs van het vliegticket zal derhalve vaak wel hoger zijn.

Reissom
10-daagse cruise over de Upper Mississippi
Vanaf 5.898,- p.p.

U kunt deze cruise over de Upper Mississippi maken in beide richtingen: van St. Louis (Alton) naar Minneapolis (Red Wing) of van Minneapolis (Red Wing) naar St. Louis (Alton)

Deze vertrekdata zijn op aanvraag boekbaar. Neem telefonisch contact met ons op 088-13 07 300 of stuur een email naar friendship@destintravel.nl. Deze reis is naar wens uit te breiden met extra hotelovernachtingen voorafgaand aan of na uw cruise.

De reissom is per persoon en gebaseerd op een verblijf in een 2-pers. Inside stateroom, type E , gelegen op het Texasdek.

Vertrekdata St. Louis - Minneapolis
Prijs per persoon
07 en 21 juli 2024
v.a. 5.898
04 augustus 2024
v.a. 5.898
Vertrekdatum Minneapolis - St. Louis
Prijs per persoon
14 en 28 juli 2024
v.a. 5.898
Toeslagen

De basisreissom is p.p. en gebaseerd op een 2-pers. inside stateroom, type E (12 m²), Texasdek.

 

Toeslagen p.p. 2024  
2-pers. stateroom, type D  (18 m²)  v.a. 1.798
2-pers. stateroom, type C (13-15 m²) v.a. 2.198
2-pers. stateroom, type B (18-19 m²) v.a. 2.398
2-pers. stateroom, type A (18 m²) v.a. 2.598
2-pers. paddlewheel stateroom, type PS (28-32 m²) v.a. 2.698
2-pers. suite, type JS (20 m²) v.a. 2.698
2-pers. suite, type DS (21 m²) v.a. 3.298
2-pers. suite, type LS (33-34 m²) v.a. 5.798
2-pers. suite, type OS (32 m²) v.a. 7.498
1-pers. single inside stateroom, type SI (7 m²) v.a. 698
1-pers. single deluxe stateroom, type SD (13 m²) v.a. 1.398* Eventuele prijswijzigingen voorbehouden
** Toeslagen 2-pers. staterooms / suites voor alleengebruik op aanvraag

American Queen hanteert flexibele tarieven welke dagelijks kunnen wijzigen. Wij vragen graag de actuele dagprijs voor u op. Het moment van boeken bepaalt de definitieve prijs. 

Inbegrepen

Compleet verzorgd op reis
• 8-daagse cruise Alton (St. Louis) - Red Wing (Minneapolis) of v.v. (7 nachten, 5-sterren★★★★★ raderstoomschip)
• 1 hotelovernachting voorafgaand aan uw cruise in de plaats van inscheping (4-sterren★★★★ hotel)
• Internationale vlucht met KLM Amsterdam - St. Louis / Minneapolis - Amsterdam (op heen- en/of terugvlucht 1 overstap) of v.v.
• Cruiseline transfers luchthaven - hotel - raderstoomschip - luchthaven
• Verzorging op basis van logies en ontbijt in het hotel
• Volpension verzorging aan boord tijdens de cruise
• Drankjes tijdens uw cruise: cappuccino, espresso, specialty coffees, thee, mineraalwater en frisdrank. Bier en wijn tijdens het diner aan boord
• Gratis Wi-Fi aan boord
• Hop-On-Hop-Off Tours
• Dagelijkse lezingen aan boord door een geschiedkundig en cultureel expert
• Broadway-entertainment
• Havengelden
• Fooien $ 136,50 p.p.
• Individuele groepsreis in internationaal gezelschap aan boord. 

Niet inbegrepen

• Toeslagen voor andere type accommodaties
• Diner dag 1, lunch dag 2 en lunch en diner dag 9
• Drankjes (m.u.v. de genoemde drankjes tijdens uw cruise)
• Pre- of postcruise arrangement (optioneel boekbaar)

• Eventuele verhoogde brandstoftoeslag
• Eventuele Dollartoeslag
• Vliegticket o.b.v. de ingekochte klasse, zoals deze bekend was bij de calculatie van onze prijzen. Eventuele vlucht-, brandstof- en bagagetoeslagen voorbehouden.*
• Niet inbegrepen excursies
• Kosten ESTA ca. $ 21,- p.p.
• Verzekeringen, calamiteitenfonds € 2,50 en ANVR boekingskosten € 30,- per factuur.
• SGR consumentenbijdrage € 5,- per persoon
• Uitgaven van persoonlijke aard.

Voorwaarden

Mobiliteit
Wij wijzen u erop dat u over een normale basisconditie dient te beschikken en een goede mobiliteit noodzakelijk is. U dient gemakkelijk afstanden te kunnen lopen, trappen te kunnen nemen en zelfstandig op en af uw hotelschip te geraken. 
Het gebruik van een rollator/rolstoel aan boord van onze riviercruiseschepen is niet toegestaan, het meenemen hiervan is op aanvraag. Het aantal opvouwbare rollators/rolstoelen is per afvaart strikt gelimiteerd in verband met de veiligheid aan boord en het comfort voor de medereizigers. Alleen na schriftelijke goedkeuring en bevestiging kunt u de rollator/rolstoel meenemen. De bemanning parkeert deze voor u op het Zonnedek. Zodra u de wal op gaat, staat uw rollator/rolstoel gereed op de kade. Een elektrische rolstoel/scootmobiel is in het geheel niet toegestaan.
Excursie(s)(pakketten) kunnen niet vooraf geboekt worden i.c.m. gebruik rollator/rolstoel. 

 

 

Voorwaarden
Op deze reis zijn de ANVR- en SGR-voorwaarden van toepassing, evenals de Algemene Voorwaarden van Friendship Cruises zoals vermeld op deze website. Voor dit reisarrangement gelden afwijkende (aan)betalings- en annuleringsvoorwaarden. In een ‘reisvoorstel op maat’ informeren wij u over deze afwijkende (aan)betalings- en annuleringsvoorwaarden. Kort samengevat:
- Na ontvangst van uw aanbetaling reserveren wij voor u de diverse reiselementen. Eventuele toeslagen tussen het moment van boeking en ontvangst van de aanbetaling worden aan u doorberekend.
- Als aanbetaling betaalt u de volledige kosten die ook Friendship Cruises bij boeking direct aan haar partners dient te voldoen. Dit betreft de aanbetaling op uw cruisetickets en alle non-refundable reiselementen.
- De restantbetaling voldoet u 91 dagen voor vertrek.
Indien u onverhoopt de reis dient te annuleren, bent u de volgende bedragen aan Friendship Cruises verschuldigd:
- Moment van definitieve boeking tot 91 dagen voor vertrek: bedrag van de aanbetaling.
- Vanaf 91 dagen voor vertrek: totale reissom.
Annuleringstermijn touroperator 20 dagen voor vertrek. Wijzigingen in vaarroute, vaarschema en/of excursieprogramma om nautische, veiligheids-, volkgezondheids- en/of organisatorische redenen voorbehouden. Voor elke excursie is een minimum aantal deelnemers vereist. Inhoud excursies onder voorbehoud.

Tarieven en voorwaarden vliegtickets
Vliegtickets zijn beschikbaar in diverse klassen. In elke klasse gelden verschillende voorwaarden en tarieven. Bij het berekenen van onze verkoopprijzen gaan wij uit van de prijzen voor de vliegtickets zoals deze op dat moment beschikbaar zijn. Wij zijn gerechtigd om eventuele vlucht-, brandstof- en bagagetoeslagen door te berekenen indien de vliegtickets niet meer voor ditzelfde tarief boekbaar zijn als de tarieven die ons bij de calculatie van de prijzen bekend waren. De tarieven kunnen namelijk dagelijks variëren. Op het moment dat u definitief boekt, bekijken wij nogmaals het dan geldende tarief. Zodra u met dit dagtarief akkoord gaat, zetten wij de vluchten 24 uur voor dit tarief voor u in optie. Wij sturen u dan per omgaande digitaal de factuur, zodat u de aanbetaling in orde kunt maken. Na ontvangst van uw aanbetaling kunnen wij uw vliegtickets definitief bevestigen bij onze leverancier. De vliegtickets die Friendship Cruises voor u boekt zijn gebaseerd op de voordeligste klasse. Dit betekent dat de tickets non-refundable zijn, waardoor de tickets niet kosteloos gewijzigd kunnen worden. Annulering van de vliegtickets leidt tot annuleringskosten die kunnen oplopen tot de volledige ticketkosten. Bedragen voor vluchten zijn niet-restitueerbaar (geen geld terug). Mocht u een vliegticket wensen te boeken met gunstigere voorwaarden en meer vrijheid, dan maken wij dit graag voor u in orde. De prijs van het vliegticket zal derhalve vaak wel hoger zijn.

CTA Blok_Friendship_Hilde
Wij staan voor u klaar
Onze Travel Consultants geven u graag advies

Neem contact met ons op voor meer informatie over onze riviercruises en onze luxe hotelschepen.

 

Bel +31 (0)88 - 13 07 300
Brochure Destin Riviercruises_Vooruitblik 2025_MU
Luxe brochure
De mooiste riviercruises in Europa en wereldwijd
  • Vooruitblik op ons aanbod riviercruises 2025
  • 5-sterren luxe hotelschepen
  • Gratis bij u thuisbezorgd 
Brochure aanvragen

Vergelijkbare reizen

Bekijk ook onze andere luxe riviercruises