Bel ons
Menu
Sluit
Bel ons
Menu
Sluit
Douro

Cruise over de Douro

Een Douro cruise is een betoverende tocht langs de landschappelijke schatten in de magische Dourovallei!

Brochure aanvragen Brochure aanvragen

Dwars door Portugal tijdens uw
Douro cruise

Een Douro cruise is een betoverende tocht langs de landschappelijke schatten in de magische Dourovallei. Wonderschone kerken en kloosters liggen verscholen tussen de groene heuvels. De Douro, ook wel de 'gouden rivier' genoemd, is een rivier die door het noorden van Portugal en de Spaanse regio Castilië en León loopt. De Douro ontspringt op 2.200 meter hoogte in Sierra de la Demanda en mondt uit bij Porto, in de Atlantische Oceaan. Met een totale lengte van 897 kilometer is de rivier één van de grootste van het Iberisch Schiereiland. 

Tegenwoordig stroomt de Douro naar het zuiden en is het een grensrivier tussen Spanje en Portugal. De bovenloop van het Portugese deel van de Douro staat bekend om zijn quinta's: wijngaarden waar de druiven voor port groeien. Vroeger voeren ze vanuit hier naar Porto met rabelo's die waren volgeladen met vaten port. Naast de port staat de Dourovallei ook bekend om haar rode Dourowijn. 

Bij Porto vormt de Douro de scheiding tussen de stad op de noordoever en Vila Nova de Gaia op de zuidoever. Bij de wijk Foz mondt de Douro uit in de Atlantische Oceaan. Dit is ook de plek waar uw riviercruise op de Douro begint en eindigt.


De tekst gaat onder de foto's verder.

Wandel door Porto tijdens de Douro cruise

Tijdens de riviercruise Douro is er genoeg tijd om verschillende plekken in Portugal te ontdekken. Eén van deze plekken is Porto, de locatie waar uw cruise begint en eindigt. Een riviercruise door Porto is een hele beleving, maar ook wandelend door de stad is er veel te beleven. Zo prijkt het historische centrum van Porto op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Er zijn veel karakteristieke plekken en met haar bruggen, monumenten, azulejos, bloemrijke balkons en winkelstraten bent u niet zomaar uitgekeken.

Andere excursies tijdens een cruise over de Douro

Tijdens de cruise over de Douro door Portugal legt ons cruiseschip geregeld aan in diverse plaatsen. Zo kunt u een excursie maken naar Lamego, een pittoresk stadje dat rijk is aan historie. Een andere excursie maakt u naar het Mateus paleis, een prachtig witgepleisterd landhuis uit de achttiende eeuw met al even schitterende tuinen. Dit is zonder twijfel één van de mooiste landhuizen in Portugal. Uiteraard mag tijdens een Douro riviercruise een bezoek aan de stad Salamanca in Spanje en Porto in Portugal niet ontbreken. Hierbij hoort ook een kleine wijn-/portproeverij.

Een aantal van de populairste excursies tijdens een riviercruise Douro:
• Stadstour / stadswandeling Porto met wijnproeverij
• Pelgrimsoord Lamego vanuit Régua dan wel Pinhão
• Paleis en tuinen Mateus Vila Real vanuit Régua
• Dagexcursie Salamanca
• Castelo Rodrigo
• Pinhão
• Bezoek aan traditionele quinta (wijngaard) inclusief lunch of diner
• Guimarães
• Braga
• Fado/folkloreshow aan boord

Excursies zijn niet inbegrepen in de reissom 

Meer informatie over excursies

Luxe aan boord van het hotelschip

Gaat u mee op reis met onze Portugal cruise, dan verblijft u aan boord van een 5-sterren luxe hotelschip, HS Porto Mirante. U heeft een eigen royale cabine met daarin een toilet en douche, een föhn, een kluisje, een televisie en airconditioning. Tijdens de Douro riviercruise door Portugal kunt u terecht in het sfeervolle restaurant aan boord. Ook treft u op het schip een zwembad en spa- en fitnessfaciliteiten. Aan boord heeft u dus alles tot uw beschikking voor een onvergetelijk verblijf.

Lees meer over het schip

Douro cruises met Destin Travel

Reis met Destin Travel over de Douro en maak een onvergetelijke reis. Onze Travel Consultants helpen u graag met het samenstellen van de perfecte reis en kunnen u over alle mogelijkheden informeren. Bekijk hier alle mogelijkheden voor een luxe riviercruise op de Douro.

CTA Blok_Friendship_Hilde
Wij staan voor u klaar
Onze Travel Consultants geven u graag advies

Neem contact met ons op voor meer informatie over onze riviercruises en onze luxe hotelschepen.

 

Bel +31 (0)88 - 13 07 300
Brochure Destin Riviercruises 2024_Mockup
Luxe brochure
De mooiste riviercruises in Europa en wereldwijd
  • Ruim 180 pagina's cruise-inspiratie
  • 5-sterren luxe hotelschepen
  • Gratis bij u thuisbezorgd 
Brochure aanvragen