Bel ons
Menu
Sluit
Bel ons
Menu
Sluit
Ganges Voyager

Cruise in India over de Ganges

De heilige rivier is voor veel inwoners van India onmisbaar voor hun levensonderhoud

Brochure aanvragen Brochure aanvragen

De Ganges en India's Gouden Driehoek

De 2.510 kilometer lange Ganges rivier met een stroomgebied van meer dan 2.165.000 km² start in de bergen van de Himalaya vlakbij de grens met Tibet, op de gletsjer Gangotri in de staat Uttarakhand. De rivier stroomt door India en Bangladesh, waar de Ganges de delta deelt met de Brahmaputra, om uiteindelijk uit te monden in de Golf van Bengalen. De Ganges en alle zijrivieren zorgen voor veel leven. Het is dan ook niet voor niets dat circa een derde van de inwoners van India (400 miljoen mensen) op de Indus-Gangesvlakte, in het dal van de Ganges, woont. Al deze Indiërs zijn van de rivier afhankelijk voor onder meer hun water en voedsel. Wellicht ziet u de lokale bevolking aan het water zitten om te vissen.

In de delta van de grote rivier vindt u een aantal eilanden, waaronder Dakhin Shahbazpur, Hatia, Zuid-Hatia en Sandwip. Stroomafwaarts liggen steden als Farrukhabad, Kanpur, Allahabad, Mirzapur, Benares, Chapra, Patna, Bhagalpur, Katihar, Rajshani, Pabna en Chandpur. Aan de zijrivieren en zijtakken van de Ganges rivier vindt u onder andere de metropool Delhi, Lucknow, Dhaka en Kolkata. 

Een cruise over de Ganges is goed te combineren met een rondreis door de 'Gouden Driehoek' van India. Tijdens deze rondreis ontdekt u Jaipur, Agra en Delhi.

Hoe ziet een Ganges cruise eruit?

De Ganges is de heilige rivier voor Hindoes. Elk jaar komen miljoenen Hindoes naar diverse plaatsen aan hun heilige rivier om hun ziel te reinigen door zich te wassen in de Ganges. Deze meest vereerde rivier ter wereld met als personificatie riviergodin Ganga is zo belangrijk voor de Hindoes, omdat ze geloven dat het water van de Ganges een zuiverende werking heeft.

Destin Travel biedt in diverse maanden van het jaar een prachtige 11-daagse luxe Ganges cruise aan vanuit Kolkata langs onder meer Chandannagar, Bandel, Kalna en Mayapur. 5-sterren hotelschip Ganges Voyager neemt u mee langs het mooiste van authentiek India. Wij nemen u graag mee op deze riviercruise Ganges, een welvarende reis naar de culturele schatten van India.

Reis met de luxe Ganges Voyager

Maak uw Ganges cruise aan boord van het 5-sterren luxe boutiqueschip Ganges Voyager en ervaar het unieke en continu veranderende leven aan de Ganges. Ondertussen geniet u van het comfort en de elegantie aan boord. Tot de voorzieningen behoren fitness- en spafaciliteiten, een luxe restaurant en een sfeervolle salon. Als eerbetoon aan de smaakvolle Indiase keuken wordt u de ene culinaire maaltijd na de andere geserveerd in de East India Dining Room. Tijdens uw Ganges Voyager cruise zijn tevens diverse drankjes inbegrepen. De Ganges Voyager biedt plaats aan 56 passagiers. U maakt uw Ganges cruise in internationaal gezelschap.

De Governor’s Lounge is een uitnodigende ruimte waar u met uw nieuwe vrienden kunt samenkomen om verhalen over uw Ganges cruise te delen. Het Zonnedek is de ideale plek om in de comfortabele zitlounges te ontwaken met verse koffie, te ontspannen met een boek of de adembenemende zonsondergang te aanschouwen. De Voyager Spa is een oase van rust waar u volledig in de watten wordt gelegd gedurende uw Ganges Voyager cruise.

Ontdek de Ganges Voyager

Excursies tijdens riviercruise Ganges

Veel van de steden die u aandoet tijdens uw India cruise worden niet vaak bezocht door toeristen uit westerse landen. Wij nemen u gedurende uw India cruise echter wel mee naar deze exclusieve plekken. Zo bezoekt u de eerste dagen van uw India cruise het beroemde bedevaartsoord Hoogly Imambara, alsook Kalna en het betoverende Rajbari complex.

De daaropvolgende dagen van uw Ganges cruise ontmoet u de koperbewerkers van Matiari en kijkt u uw ogen uit in de charmante boerendorpjes Khushbagh en Baranagar, in Murshidabad (het verborgen juweel aan de Ganges), op de heilige locatie Mayapur en in de voormalige Franse handelspost Chandannagar.

Wij nemen u graag mee op een Ganges cruise naar deze culturele schatten van India. Na uw India cruise kunt u optioneel een bezoek brengen aan de Gouden Driehoek met de betoverende marmeren Taj Mahal. Dit maakt uw India riviercruise helemaal compleet.

Meer informatie over excursies

Maak uw luxe Ganges riviercruise samen met Destin Travel

Cruisen over de Ganges kan meerdere keren per jaar. De Travel Consultants van Destin Travel helpen u graag met het samenstellen van de perfecte reis en kunnen u over alle mogelijkheden inlichten. Met Destin Travel weet u zeker dat u de beste service geniet. Bekijk hier alle mogelijkheden voor een Ganges riviercruise.

CTA Blok_Friendship_Hilde
Wij staan voor u klaar
Onze Travel Consultants geven u graag advies

Neem contact met ons op voor meer informatie over onze riviercruises en onze luxe hotelschepen.

 

Bel +31 (0)88 - 13 07 300
Brochure Destin Riviercruises 2024_Mockup
Luxe brochure
De mooiste riviercruises in Europa en wereldwijd
  • Ruim 180 pagina's cruise-inspiratie
  • 5-sterren luxe hotelschepen
  • Gratis bij u thuisbezorgd 
Brochure aanvragen