Ruim 50 jaar ervaring
Persoonlijk advies op maat
Wereldwijd aanbod
Ganges River
U bevindt zich hier: Home
Bestemmingen
Vaargebieden
Ganges

Welkom op de Ganges

De heilige rivier is voor veel inwoners van India onmisbaar voor hun levensonderhoud

Brochure aanvragen Brochure aanvragen

Cruise over de Ganges

De 2.510 kilometer lange Ganges rivier met een stroomgebied van meer dan 2.165.000 km² start in de bergen van de Himalaya vlakbij de grens met Tibet, op de gletsjer Gangotri in de staat Uttarakhand. De rivier stroomt door India en Bangladesh, waar de Ganges de delta deelt met de Brahmaputra, om uiteindelijk uit te monden in de Golf van Bengalen. De Ganges en alle zijrivieren zorgen voor veel leven. Het is dan ook niet voor niets dat circa een derde van de inwoners van India (400 miljoen mensen) op de Indus-Gangesvlakte, in het dal van de Ganges, woont. Al deze Indiërs zijn van de rivier afhankelijk voor onder meer hun water en voedsel. Wellicht ziet u de lokale bevolking aan het water zitten om te vissen.

In de delta van de grote rivier vindt u een aantal eilanden, waaronder Dakhin Shahbazpur, Hatia, Zuid-Hatia en Sandwip. Stroomafwaarts liggen steden als Farrukhabad, Kanpur, Allahabad, Mirzapur, Benares, Chapra, Patna, Bhagalpur, Katihar, Rajshani, Pabna en Chandpur. Aan de zijrivieren en zijtakken van de Ganges rivier vindt u onder andere de metropool Delhi, Lucknow, Dhaka en Kolkata.

Cruisen over de heilige rivier

De Ganges: cruisen over de heilige rivier
Elke jaar komen miljoenen Hindoes naar diverse plaatsen aan hun heilige rivier om hun ziel te reinigen door zich te wassen in de Ganges. Deze meest vereerde rivier ter wereld met als personificatie riviergodin Ganga is zo belangrijk voor de Hindoes, omdat ze geloven dat het water van de Ganges een zuiverende werking heeft.

De Ganges: cruisen in 5-sterren luxe
Friendship Cruises biedt in diverse maanden van het jaar een prachtige 11-daagse Ganges cruise aan vanuit Kolkata langs onder meer Chandannagar, Bandel, Kalna en Mayapur. 5-sterren hotelschip Ganges Voyager neemt u mee langs het mooiste van authentiek India. Wij nemen u graag mee op Ganges cruise, een welvarende reis naar de culturele schatten van India.

Reizen in dit gebied

Bij onze riviercruisespecialist Friendship Cruises heeft u de keuze uit diverse luxe cruises over de Ganges

CTA Blok_Friendship_Hilde
Wij staan voor u klaar
Onze Travel Consultants geven u graag advies

Neem contact met ons op voor meer informatie over onze riviercruises en onze luxe hotelschepen.

 

Bel +31 (0)88 - 13 07 300
Brochure Friendship Cruises kerst en data 2024_490x735
Luxe brochure
De mooiste riviercruises in Europa en wereldwijd
  • Ruim 100 pagina's cruise-inspiratie
  • 5-sterren luxe hotelschepen
  • Gratis bij u thuisbezorgd 
Brochure aanvragen