Bel ons
Menu
Sluit
Bel ons
Menu
Sluit
Duitsland - Oostzee - Binz (2)

Cruise Oostzee

Krijtrotsen en beroemde Hanzesteden 

Brochure aanvragen Brochure aanvragen

Luxe cruise over de Oostzee van Rügen naar Berlijn

Van middeleeuwse Hanzesteden tot prachtige natuurparken, de Oostzeekust in Duitsland is rijk aan geschiedenis en natuur. Ontdek het prachtige groene eiland Rügen met haar beroemde krijtrotsen en badplaatsen, of breng een bezoek aan de historische stad Greifswald. Ontdek het westen van Polen, zoals de bruisende stad Szczecin en het Baltische resort Świnoujście. Een bezoek aan de levendige stad Berlijn maakt uw Oostzeecruise compleet.  

Bezoek beroemde Hanzesteden tijdens een Oostzee cruise

De Oostzee is een grote randzee die ingeklemd ligt tussen Finland, Zweden, Denemarken, Duitsland, Polen, de Baltische Staten en Rusland. Vanwege haar ligging is deze zee bijna te vergelijken met een groot meer. Het zoutpercentage is, vanwege de vele aanvoer van zoet water vanuit maar liefst 250 rivieren, erg laag. De kleine verbinding met de Noordzee/Atlantische Oceaan bij Denemarken  (het Kattegat) maakt dat de Oostzee nog steeds zout water bevat. De Oostzee kent ook meerder grote eilanden, zoals Gotland, Bornholm en Rügen. In de geschiedenis heeft de Oostzee een zeer belangrijke functie gehad in het systeem van de Hanzesteden. Beroemde Hanzesteden aan de Oostzee zijn: Tallinn, Stockholm, Danzig, Stralsund en Kopenhagen. De levendige handel tussen Nederland en de Hanzesteden aan de Oostzee, was één van de belangrijkste inkomstenbronnen voor het zeer welvarende Amsterdam. Tijdens uw cruise Oostzee krijgt u de kans om verschillende van deze Hanzesteden te bezoeken en de historie hiervan te ontdekken.

Cruise over de Oder en de Oderhaf 

De Oder is een rivier van 854 kilometer lang die ontspringt in de Sudeten in Tsjechië. Via Ostrava, Wrocław, Frankfurt (Oder) en Szczecin stroomt de rivier via Polen en Duitsland richting de Oostzee. Vanwege de bevaarbaarheid ontstonden er ook langs deze rivier Hanzesteden. Een groot gedeelte van de oostgrens van Duitsland met Polen loopt langs de Oder. De Oder kent een groot verschil in de waterstanden door het grote verschil in watertoevoer. In de winter kunnen de rivier gedeeltelijk bevriezen, waardoor er in het voorjaar veel smeltwater ontstaat. 

De Oder mondt net voorbij Szczecin uit in het Oderhaf, het meest westelijke van de drie haffen in Noord-Polen en Duitsland. Een haf is een groot binnenmeer, dat alleen met de zee wordt gescheiden door een kleine strook land. De eilanden Usedom en Wolin sluiten dit haf grotendeels af van de achtergelegen Oostzee. Via de Peenestrom, Swína en Dzwina stroomt het water uiteindelijk uit in de zee. Tijdens onze cruises bevaren we dit haf en staat u versteld van de schoonheid en de wijdsheid van dit deltagebied. In het westen bevindt zich de Anklamer Torfmoor, een natuurgebied dat in het teken staat van het herstel van de flora en fauna in de regio.  

Luxe aan boord tijdens de cruise Oostzee

Tijdens de Oostzee cruise vaart u met HS Swiss Ruby. Dit hotelschip is uniek in onze vloot, omdat het met haar 85 meter lang een kleiner schip is dan andere schepen. Door dit formaat kan de Swiss Ruby in havens aanleggen waar andere schepen niet kunnen komen. Aan boord van dit schip ervaart u echte luxe. Zo is er een panoramasalon met een bar aan boord en ook is er een boutique. 

*Let op dat wanneer u slechter ter been bent, dit schip minder geschikt kan zijn. Het schip beschikt helaas niet over een lift en gebruik van rolstoelen en rollators aan boord van riviercruiseschip Swiss Ruby is niet toegestaan, het meenemen hiervan is op aanvraag.

Lees meer over HS Swiss Ruby

Cruise over de Oostzee met Destin Travel

Reis met Destin Travel over de Oostzee en maak een onvergetelijke reis. Onze Travel Consultants helpen u graag met het samenstellen van de perfecte reis en kunnen u over alle mogelijkheden informeren. Bekijk hier alle mogelijkheden voor een luxe riviercruise over de Oostzee. 

CTA Blok_Friendship_Hilde
Wij staan voor u klaar
Onze Travel Consultants geven u graag advies

Neem contact met ons op voor meer informatie over onze riviercruises en onze luxe hotelschepen.

 

Bel +31 (0)88 - 13 07 300
Brochure Destin Riviercruises_Vooruitblik 2025_MU
Luxe brochure
De mooiste riviercruises in Europa en wereldwijd
  • Vooruitblik op ons aanbod riviercruises 2025
  • 5-sterren luxe hotelschepen
  • Gratis bij u thuisbezorgd 
Brochure aanvragen