Bel ons
Menu
Sluit
Bel ons
Menu
Sluit
Moskou, Rode Plein-1

Cruise over de Wolga

Cruisen over de levensader van de Russische folklore!

Brochure aanvragen Brochure aanvragen

Ontdek Rusland tijdens een riviercruise Wolga

De Wolga is met een lengte van 3.530 kilometer de langste rivier van Europa. Zij voert het water af van een stroomgebied dat een derde van de Russische vlakte bedekt. De rivier de Wolga ontspringt op 228 meter hoogte op het Valdajskaja-plateau ten noordwesten van Moskou en stroomt hoofdzakelijk in oostelijke richting. Door het geringe verval in de middenloop heeft de rivier een trage en majestueuze loop, uitermate geschikt voor een cruise door Rusland.

Door de Russen wordt de rivier ‘Moedertje Wolga’ genoemd en zij heeft daardoor altijd een belangrijke rol gespeeld in de Russische folklore, de liederen en de legenden. In het begin van de Middeleeuwen vestigen Slavische en Finse stammen zich op de oevers van de Wolga. In het stroomgebied van de rivier ontstonden steden en staten die verbonden zijn met de verschillende volksverhuizingen: Hunnen, Bulgaren, Avaren en Khazaren. Vanaf de 19e eeuw wordt de Wolga een essentiële verbindingsweg tussen het noorden en zuiden en nemen de industriële activiteiten sterk toe. 

Excursies tijdens een Wolga cruise

Tijdens een cruise op de Wolga is er genoeg te zien. Zo zijn er verschillende excursies waaraan u deel kunt nemen om de omgeving en de cultuur goed te leren kennen:

 • Middagexcursie Catharinapaleis met Amberzaal
 • Dagexcursie Sint Petersburg met Hermitage Museum en Peterhof, inclusief lunch
 • Dagexcursie stadstour Sint Petersburg en Petrus en Paulus vesting
 • Morgenexcursie Svirstroy
 • Middag-/avondexcursie Kizji
 • Morgenexcursie Goritsy
 • Morgenexcursie Jaroslavl
 • Middag-/avondexcursie Oeglitsj
 • Middagexcursie Tretyakov Gallery
 • Dagexcursie Kremlin met Wapenmuseum, Rode Plein en warenhuis GUM
 • Dagexcursie stadstour Moskou met Novodevichy begraafplaats
Lees meer over excursies

Cruise over de Wolga op een luxe hotelschip

Gedurende de cruise over de Wolga verblijft u aan boord van het luxe 5-sterren hotelschip Volga Dream. Dit schip biedt plaats aan maximaal 100 passagiers en heeft tevens meerdere lounges / bars, een bibliotheek, fitnessfaciliteiten en een wellness. De bemanning staat gedurende de gehele Wolga cruise voor u klaar. Niet alleen gedurende de excursies is er veel te zien, maar ook aan boord zult u uzelf niet snel vervelen. Tijdens de Wolga cruise geniet u regelmatig van culinaire demonstraties, documentaires, concerten en Wodkaproeverijen. 

Het wordt een prachtige cruise over de Wolga met vooraf een verblijf van enkele dagen in Sint Petersburg, waar u de Petrus en Paulus vesting, de Hermitage en het Catharinapaleis kunt bezoeken. Aan het einde van dag vier van de riviercruise Wolga varen we naar Svirstroy, waar de volgende ochtend wordt afgemeerd. Ook hier staat uiteraard weer een fijne excursie op het programma. Tijdens de riviercruise over de Wolga zult u ook een excursie maken naar het openluchtmuseum Kizji en het Kirill-Belozerski klooster. De Wolga cruise eindigt met een aantal dagen in Moskou, zodat u deze veelzijdige stad ook kunt verkennen.

Ontdek de Volga Dream

Een cruise Wolga met Destin Travel

Op dit moment worden er geen Wolgacruises uitgevoerd. 

CTA Blok_Friendship_Hilde
Wij staan voor u klaar
Onze Travel Consultants geven u graag advies

Neem contact met ons op voor meer informatie over onze riviercruises en onze luxe hotelschepen.

 

Bel +31 (0)88 - 13 07 300
Brochure Destin Riviercruises_Vooruitblik 2025_MU
Luxe brochure
De mooiste riviercruises in Europa en wereldwijd
 • Vooruitblik op ons aanbod riviercruises 2025
 • 5-sterren luxe hotelschepen
 • Gratis bij u thuisbezorgd 
Brochure aanvragen