Bel ons
Menu
Sluit
Bel ons
Menu
Sluit
Toronto-1

Capital Experience: ontdek Oost-Canada per trein

treinreizen

Capital Experience

Op ontdekkingstocht per trein langs de grote steden in Oost-Canada

Toronto
Montreal
Quebec
Ottowa
Bezoek Niagara Falls
Volgend vertrek
Dagelijks
Reisduur
10 dagen
Vertrekpunt
Toronto
Trein
The Corridor
Destin
Vanaf 1.498,-
Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.

Mondain Toronto en Europees Quebec

Maak een individuele rondreis per trein langs de grote steden in Oost-Canada. Ontdek het mondaine Toronto, de Old Town in Montreal en de Europese sfeer in Quebec. Ook Ottawa, de hoofdstad van Canada is een bezoek meer dan waard. 

The Corridor VIA Rail Canada (5)
VIA Rail
Interieur Corridor trein VIA Rail
Interieur Corridor trein VIA Rail
shutterstock_633628463 Quebec City
Quebec
shutterstock_390831940 Montreal Old City
Montreal
shutterstock_697487221 Toronto
Toronto
Ottawa
Ottawa
Veeg naar links

Programma en excursies

Uw route in beeld

Routekaartje Capital Experience

Dag 1 - Toronto

Na aankomst in Toronto gaat u op eigen gelegenheid naar uw hotel waar u 3 nachten verblijft. Toronto, de grootste stad van Canada, ligt aan de noordoevers van Lake Ontario waar hightech architectuur en bosrijke, Victoriaanse wijken gebroederlijk naast elkaar staan. Van alle Canadese steden bezit Toronto het grootste aantal restaurants en theaters. De bekende CN Tower, met zijn 553,33 m. tot 2007 de hoogste, vrijstaande toren ter wereld, en de Harbourfront Centre, hebben Toronto tot populair startpunt voor een vakantie in Canada gemaakt. Andere attracties die u niet mag missen zijn de Skydome, het Royal Ontario Museum en de Art Gallery of Toronto met wereldberoemde collecties. In het Eaton Centre bevindt u zich in een ongekend winkelparadijs met meer dan 350 winkels en restaurants, in het hart van de binnenstad!

shutterstock_697487221 Toronto

Dag 2 - Stadstour Toronto

U heeft de hele dag om Toronto op uw gemak te ontdekken met uw Hop on/Hop off pas. Hoogtepunten zijn het stadhuis, Chinatown, en de CN Tower.

shutterstock_524925709 Toronto Flatiron Building

Dag 3 - Niagara Falls

Vandaag staan de Niagara watervallen op het programma. U kunt aan boord van de Cruiseboot tot onder de waterval varen. Een buffet lunch in het Fallsview restaurant is inbegrepen. Vandaar heeft u een fantastisch uitzicht over de watervallen. U brengt ook een bezoek aan het charmante, historische stadje Niagara-on-the-Lake. Als één van de zeven wereldwonderen is het niet zo verwonderlijk dat jaarlijks grote aantallen bezoekers naar de Niagara Falls trekken. De hoeveelheid water die per seconde bij de Niagara Falls omlaag stort, is te vergelijken met het water in één miljoen badkuipen!

Niagara Falls

Dag 4 - Toronto - Ottawa

’s Morgens vertrekt u per trein van VIA Rail naar Ottawa. U rijdt langs Lake Ontario, door Kingston en het gebied van Thousand Islands naar de hoofdstad van Canada, Ottawa. Na aankomst gaat u op eigen gelegenheid naar uw hotel voor 2 nachten. Statige gebouwen, nationale schatten en topmusea zijn kenmerkend voor Ottawa, de hoofdstad van Canada. De prachtige parlementsgebouwen en het Rideau Canal dat 's winters verandert in de langste schaatsbaan ter wereld, zijn een bezoek meer dan waard. U kunt in Ottawa heerlijk winkelen of ontspannen in een van de vele bistro's of toprestaurants. Andere bezienswaardigheden zijn het Canadian Museum of Civilization en het Casino, die met een korte taxirit vanaf het hotel te bereiken zijn.

The Corridor VIA Rail Canada (5)

Dag 5 - Stadstour Ottawa

’s Ochtends een korte stadstour waarbij u langs alle highlights komt zoals de Parliament Buildings, Embassy Row en the Royal Canadian Mint. De rest van de dag kunt u zelf deze bruisende hoofdstad ontdekken.

shutterstock_101938219 Ottawa

Dag 6 - Ottawa - Quebec

U reist met VIA Rail naar Quebec. De trein volgt de zuidkant van de St. Lawrence River langs pittoreske plaatsjes en door prachtige gebieden. Na aankomst gaat u op eigen gelegenheid naar uw hotel voor 2 nachten. Quebec is de enige ommuurde stad in Noord-Amerika. Binnen de muren treft u een groot aantal historische bezienswaardigheden en attracties aan. In de zomer slentert u over smalle, geplaveide straatjes door de oude binnenstad met zijn vele cafeetjes en straatartiesten. La Citadelle, Cathédrale Notre-Dame en de parlementsgebouwen horen ook thuis op het lijstje met bezienswaardigheden. Vanuit Quebec kunt u een dagtocht maken naar de Montmorency Falls, het Île d'Orléans en de basiliek in Ste.-Anne-de-Beaupré.

The Corridor VIA Rail Canada (4)

Dag 7 - Stadstour Quebec

‘s Ochtends heeft u een stadstour om Quebec beter te leren kennen. Quebec is de enige ommuurde stad van Noord-Amerika en is daarom een “United Nations World Heritage Site”. Ontdek de historische schatten en de “joie de vivre” sfeer van de stad. De rest van de dag ter vrije besteding.

shutterstock_633628463 Quebec City

Dag 8 - Quebec - Montreal

U stapt op de trein voor een korte rit naar Montreal. U rijdt langs de noordkant van de St. Lawrence River, langs het historische Trois-Rivières en het charmante stadje Cap-de-la-Madeleine. Na aankomst gaat u op eigen gelegenheid naar uw hotel voor 2 nachten. De rest van de dag heeft u vrij. Montreal is bijna zeker één van de meest levendige steden in Canada, mede door het grote aantal internationale festivals die hier plaatsvindt. Er zijn jazz-, film- en komediefestivals, u kunt er heerlijk uit eten gaan, wintersporten, galerijen en musea bezoeken of u in het bruisende nachtleven van de stad storten. De Old City is een knusse binnenstad met een enorme hoeveelheid cafés en terrasjes. Het doorlopende kunst- en amusementprogramma krijgen een extra dimensie door de unieke mix van Franse traditie en internationale flair. Fijnproevers kunnen in Montreal de alom geprezen gastronomische keuken van de vele restaurants uitproberen.

Economy

Dag 9 - Stadstour Montreal

’s Morgens neemt u deel aan een stadstour. Hoogtepunten op de route zijn de Notre Dame Basilica, Old Montreal, een bezoek aan het Olympische complex. Vanaf het observatiepunt boven op Mont Royal heeft u een geweldig uitzicht.

shutterstock_390831940 Old Montreal

Dag 10 - Montreal

Vandaag is het einde van uw treinreis door Oost-Canada.

Montreal
Lees meer
Lees minder

The Corridor

Wilt u enkele bruisende steden in Oost-Canada bezoeken? Reserveer dan een comfortabele stoel aan boord van één van de 300 Corridor-treinen van VIA Rail, die frequente verbindingen onderhouden tussen Quebec, Montreal, Ottawa, Toronto en Windsor.

RS2615_Cor_Exterior_3330_photo_high_res_jpg
Corridor Trein VIA Rail
The Corridor VIA Rail Canada (3)
Aan boord van VIA Rail
The Corridor VIA Rail Canada (5)
De Corridor trein VIA Rail
Economy
Economy Class stoelen
Veeg naar links

Prijsinformatie

Reissom
Toeslagen
Inbegrepen
Niet inbegrepen
Voorwaarden
10-daagse reis Capital Experience
Vanaf 1.498,- p.p.

Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.

Deze reis vertrekt dagelijks tussen 1 april en 13 december 2024, waarbij u de mogelijkheid heeft om te overnachten in een Standaard-, Superior- of Deluxe Hotels. Bij Standaard- en Superior Hotels reist u aan boord van de trein in economy class. Bij Deluxe hotels reist aan boord van van de trein in business class. De prijzen hiervan variëren per vertrekdatum. 

I.v.m. evenementen zijn de volgende vertrekdata uitgesloten (onder voorbehoud van wijzigingen):
16 en 20 t/m 23 mei, 30 mei t/m 2 juni, 27 en 28 juni, 25 t/m 28 juli.

Vertrekdata 2024
Prijs per persoon o.b.v. Standaard Hotels
1 t/m 26 april
v.a. 1.498,-
27 april t/m 27 oktober
v.a. 1.798,-
28 t/m 31 oktober
v.a. 1.598,-
1 november t/m 13 december
v.a. 1.498,-
Vertrekdata 2024
Prijs per persoon o.b.v. Superior Hotels
1 t/m 26 april
v.a. 1.798,-
27 april t/m 27 oktober
v.a. 2.098,-
28 oktober t/m 31 oktober
v.a. 1.898,-
1 november t/m 13 december
v.a. 1.798,-
Vertrekdata 2024
Prijs per persoon o.b.v. Deluxe Hotels
1 t/m 22 april
v.a. 2.298,-
23 t/m 28 april & 19 t/m 24 oktober
v.a. 2.498,-
29 april t/m 25 mei
v.a. 2.698,-
26 mei t/m 28 juni & 31 augustus t/m 18 oktober
v.a. 2.898,-
29 juni t/m 31 augustus
v.a. 2.798,-
25 oktober t/m 14 november
v.a. 2.398,-
15 november t/m 13 december
v.a. 2.298,-

Toeslag 1-persoonskamer o.b.v. een Standaard Hotel: v.a. 1.000,-
Toeslag 1-persoonskamer o.b.v. een Superior Hotel: v.a. 1.300,-
Toeslag 1-persoonskamer o.b.v. een Deluxe Hotel: v.a. 1.900,- 

Toeslag business class aan boord van de treinen van VIA Rail: v.a. 155,- p.p. 

 

• Treinreizen met VIA Rail tussen de genoemde steden o.b.v. Standaard- en Superior Hotel in economy class en o.b.v. Deluxe hotels in business class*
• 9 overnachtingen in genoemde hotelklasse o.b.v. logies 
• Stadstours (2 uur) in Ottawa*, Quebec en Montreal*
• Hop on/Hop off pas in Toronto
• Dagexcursie naar Niagara Falls incl. lunch en boottocht (indien het weer dit toelaat) 
• Lokale belastingen
• Capitool Canada reisgids
• Reisdocumentatie

* Reist u business class aan boord van de  treinen van VIA Rail dan heeft u toegang tot de business class lounge en zijn de maaltijden aan boord in begrepen.      

 

• Vluchten Amsterdam - Toronto en Montreal - Amsterdam. Wij regelen deze graag voor u. 
• Overige maaltijden en drankjes
• Fooien en uitgaven van persoonlijke aard
• eTA reistoestemming (visum Canada)
• Optionele excursies of activiteiten  
• Reis- en of annuleringsverzekering (desgewenst door Incento af te sluiten)
• à 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen

De Algemene Voorwaarden (ANVR-Reizigersvoorwaarden plus de aanvullende reisvoorwaarden van Incento) zijn van toepassing.
Op deze reis zijn, in afwijking van de aanvullende reisvoorwaarden de volgende betalings- en annuleringsvoorwaarden van toepassing:

Betaling
- Bij boeking dient een aanbetaling van 30% van de reissom te worden voldaan
- Het restant dient uiterlijk 56 dagen voor vertrek te zijn voldaan 

Annuleringskosten:
Ingeval de boeking wordt geannuleerd zijn de volgende annuleringskosten verschuldigd:
- Bij annulering tot 56 dagen voor vertrek: de aanbetaling (30% van de reissom)
- Bij annulering vanaf 56 dagen voor vertrek: de volledige reissom 

Reissom
10-daagse reis Capital Experience
Vanaf 1.498,- p.p.

Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.

Deze reis vertrekt dagelijks tussen 1 april en 13 december 2024, waarbij u de mogelijkheid heeft om te overnachten in een Standaard-, Superior- of Deluxe Hotels. Bij Standaard- en Superior Hotels reist u aan boord van de trein in economy class. Bij Deluxe hotels reist aan boord van van de trein in business class. De prijzen hiervan variëren per vertrekdatum. 

I.v.m. evenementen zijn de volgende vertrekdata uitgesloten (onder voorbehoud van wijzigingen):
16 en 20 t/m 23 mei, 30 mei t/m 2 juni, 27 en 28 juni, 25 t/m 28 juli.

Vertrekdata 2024
Prijs per persoon o.b.v. Standaard Hotels
1 t/m 26 april
v.a. 1.498,-
27 april t/m 27 oktober
v.a. 1.798,-
28 t/m 31 oktober
v.a. 1.598,-
1 november t/m 13 december
v.a. 1.498,-
Vertrekdata 2024
Prijs per persoon o.b.v. Superior Hotels
1 t/m 26 april
v.a. 1.798,-
27 april t/m 27 oktober
v.a. 2.098,-
28 oktober t/m 31 oktober
v.a. 1.898,-
1 november t/m 13 december
v.a. 1.798,-
Vertrekdata 2024
Prijs per persoon o.b.v. Deluxe Hotels
1 t/m 22 april
v.a. 2.298,-
23 t/m 28 april & 19 t/m 24 oktober
v.a. 2.498,-
29 april t/m 25 mei
v.a. 2.698,-
26 mei t/m 28 juni & 31 augustus t/m 18 oktober
v.a. 2.898,-
29 juni t/m 31 augustus
v.a. 2.798,-
25 oktober t/m 14 november
v.a. 2.398,-
15 november t/m 13 december
v.a. 2.298,-
Toeslagen

Toeslag 1-persoonskamer o.b.v. een Standaard Hotel: v.a. 1.000,-
Toeslag 1-persoonskamer o.b.v. een Superior Hotel: v.a. 1.300,-
Toeslag 1-persoonskamer o.b.v. een Deluxe Hotel: v.a. 1.900,- 

Toeslag business class aan boord van de treinen van VIA Rail: v.a. 155,- p.p. 

 

Inbegrepen

• Treinreizen met VIA Rail tussen de genoemde steden o.b.v. Standaard- en Superior Hotel in economy class en o.b.v. Deluxe hotels in business class*
• 9 overnachtingen in genoemde hotelklasse o.b.v. logies 
• Stadstours (2 uur) in Ottawa*, Quebec en Montreal*
• Hop on/Hop off pas in Toronto
• Dagexcursie naar Niagara Falls incl. lunch en boottocht (indien het weer dit toelaat) 
• Lokale belastingen
• Capitool Canada reisgids
• Reisdocumentatie

* Reist u business class aan boord van de  treinen van VIA Rail dan heeft u toegang tot de business class lounge en zijn de maaltijden aan boord in begrepen.      

 

Niet inbegrepen

• Vluchten Amsterdam - Toronto en Montreal - Amsterdam. Wij regelen deze graag voor u. 
• Overige maaltijden en drankjes
• Fooien en uitgaven van persoonlijke aard
• eTA reistoestemming (visum Canada)
• Optionele excursies of activiteiten  
• Reis- en of annuleringsverzekering (desgewenst door Incento af te sluiten)
• à 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen

Voorwaarden

De Algemene Voorwaarden (ANVR-Reizigersvoorwaarden plus de aanvullende reisvoorwaarden van Incento) zijn van toepassing.
Op deze reis zijn, in afwijking van de aanvullende reisvoorwaarden de volgende betalings- en annuleringsvoorwaarden van toepassing:

Betaling
- Bij boeking dient een aanbetaling van 30% van de reissom te worden voldaan
- Het restant dient uiterlijk 56 dagen voor vertrek te zijn voldaan 

Annuleringskosten:
Ingeval de boeking wordt geannuleerd zijn de volgende annuleringskosten verschuldigd:
- Bij annulering tot 56 dagen voor vertrek: de aanbetaling (30% van de reissom)
- Bij annulering vanaf 56 dagen voor vertrek: de volledige reissom Incento_Lien_CTA Blok
Wij staan voor u klaar
Onze Travel Consultants geven u graag advies!

Wilt u meer weten over onze beroemde treinen of heeft u advies nodig over uw volgende treinreis?

Bel +31 (0)88 - 13 07 320
Brochure Destin Treinreizen 2024_Mockup
Luxe brochure
De mooiste treinreizen ter wereld
  • Ruim 100 pagina's treinreisinspiratie
  • Beroemde en nostalgische treinen
  • Gratis bij u thuisbezorgd 

 

Brochure aanvragen

Vergelijkbare reizen

Bekijk ook onze andere luxe en bijzondere treinreizen door Canada