Bel ons
Menu
Sluit
Bel ons
Menu
Sluit
Rocky Mountaineer _Seton_lake

Trans Canada
by Rail 

treinreizen

Trans Canada by Rail

Comfortabel reizen per trein van Oost naar West Canada

Icefields Parkway
Lake Louise
Prachtige vergezichten
Volgend vertrek
28-07-2024
+9 vertrekdata
Reisduur
16 dagen
Vertrekpunt
Toronto
Trein
The Canadian
Rocky Mountaineer Canada
Destin
Vanaf 6.098,-
Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.
Brochure aanvragen Brochure aanvragen
Navigatie
Unieke belevenis Programma en excursies Uw trein Reisinformatie Prijsinformatie
Brochure aanvragen Brochure aanvragen

Trans Canada by Rail

Een individuele reis dwars door het uitgestrekte Canada. Vanuit Toronto reist u met 'The Canadian' van VIA Rail naar Jasper. ' The Canadian' is de beroemdste trein van Canada en heeft zijn plaats in de geschiedenis verdiend. Na verblijf in Jasper reist u via de Icefields Parkway en Lake Louise naar Banff. Daar vervolgt u uw reis dwars door de Rocky Mountains naar Vancouver aan boord van de Rocky Mountaineer. Nog een iconische treinreis. De reis wordt afgesloten met een verblijf in het mooie Vancouver inclusief een bezoek aan Victoria op Vancouver Island.

Rocky Mountaineer_Train Exterior
Rocky Mountaineer
Rocky Mountains Lake Louise-1
Lake Louise
VIA Rail Canadian Park car 2
The Canadian Park Car
Trans Canada by Rail Niagara Falls-1
Niagara Falls
Trans Canada by Rail Lake Louise
Ice Explorer - Athabasca Gletsjer
Rocky Mountaineer GoldLeaf
Rocky Mountaineer GoldLeaf Service
The Canadian exterieur (7)
The Canadian van VIA Rail Canada
VIA Rail The Canadian food (1)
Restaurant aan boord van The Canadian
VIA Rail Canadian cabin (10)-1
Cabin for 2, VIA Rail Canada
Veeg naar links

Programma en excursies

Uw route in beeld

Routekaartje Trans Canada by Rail

Dag 1 - Toronto

U vliegt van Amsterdam naar Toronto. Na aankomst gaat u op eigen gelegenheid verder naar uw hotel voor de komende 3 nachten. Toronto, de grootste stad van Canada, ligt aan de noordoevers van Lake Ontario waar hightech architectuur en bosrijke, Victoriaanse wijken gebroederlijk naast elkaar staan. Van alle Canadese steden bezit Toronto het grootste aantal restaurants en theaters. De bekende CN Tower, met zijn 553,33 m. één van de hoogste, vrijstaande toren ter wereld, en de Harbourfront Centre, hebben Toronto tot populair startpunt voor een vakantie in Canada gemaakt. Andere attracties die u niet mag missen zijn de Skydome, het Royal Ontario Museum en de Art Gallery of Toronto met wereldberoemde collecties. In het Eaton Centre bevindt u zich in een ongekend winkelparadijs met meer dan 350 winkels en restaurants, in het hart van de binnenstad!

shutterstock_524925709 Toronto Flatiron Building

Dag 2 - Toronto, stadstour

U heeft een Hop On/Hop Off ticket om vandaag Toronto te ontdekken.

shutterstock_697487221 Toronto

Dag 3 - Niagara Falls

Vandaag staan de Niagara watervallen op het programma. U kunt aan boord van de Cruiseboot tot onder de waterval varen. Een buffet lunch in het Fallsview restaurant is inbegrepen. Vandaar heeft u een fantastisch uitzicht over de watervallen. U brengt ook een bezoek aan het charmante, historische stadje Niagara-on-the-Lake. Als één van de zeven wereldwonderen is het niet zo verwonderlijk dat jaarlijks grote aantallen bezoekers naar de Niagara Falls trekken. De hoeveelheid water die per seconde bij de Niagara Falls omlaag stort, is te vergelijken met het water in één miljoen badkuipen!

Niagara Falls

Dag 4 - Toronto & The Canadian

s' Ochtends om 09.45 uur vertrekt The Canadian voor haar reis richting Vancouver. Overnachting aan boord.

Trans Canada by Rail The Canadian exterior

Dag 5 & 6 Aan boord van The Canadian

U verblijft 2 volle dagen aan boord van The Canadian. Geniet van de landschappen waar u doorheen reist. Vanuit de Dome Car heeft u panoramisch uitzicht. Doe een spelletje in de lounge car. Koffie, thee en water staan voor u klaar en zijn inbegrepen. Ook de heerlijke vers bereide maaltijden in de restaurantrijtuig zijn inbegrepen. Aan boord kunt u kiezen uit verschillende slaapaccommodaties.

VIA Rail Canadian Panorama Car (1)

Dag 7 - Jasper, aankomst

Tegen de klok van 06.30 uur rijdt The Canadian het station van het vriendelijke bergstadje Jasper binnen en staat u tussen de machtige bergen van de Rocky Mountains. Na aankomst gaat u op eigen gelegenheid naar uw hotel waar u de komende nacht verblijft. Jasper bevindt zich in het grootste en meest noordelijk gelegen nationale park van de Rocky Mountains. Een bergachtig gebied met valleien en gletsjermeren.

VIA Rail Canadian Panorama Car (3)

Dag 8 - Jasper - Lake Louise

U vertrekt vandaag per bus over de Icefield Parkway naar Lake Louise. De Icefield Parkway behoort tot de mooiste routes ter wereld, waarbij u langs de hoogste bergen en meest indrukwekkende gletsjers van Canada komt. U maakt onderweg een stop bij de Sunwapta Watervallen voordat u de immense Athabasca Gletsjer bereikt. Op deze gletsjer maakt u een tocht per Ice Explorer, een soort bus op grote rupsbanden, waarmee u de gletsjer oprijdt. Voordat u Lake Louise bereikt, komt u langs Bow Lake en Peyto Lake en heeft u zicht op de Crowfoot Gletsjer.

Trans Canada by Rail Lake Louise

Dag 9 - Lake Louise - Banff

Neem de tijd om in de morgen het dorpje Lake Louise te verkennen. Maak een wandeling rond het schitterende meer of huur een kano en geniet vanaf het helderblauwe water en van het u omringende prachtige berglandschap. Daarna zult u via de kronkelende wegen door Banff National Park aankomen bij uw hotel in Banff.

Trans Canada by Rail Lake Louise Banff-1

Dag 10 - Banff

In de ochtenduren maakt u een excursie door Banff en bezoekt u onder andere “The Hoodoos” en Tunnel Mountain Drive met mooie uitzichten op Bow River Valley. Banff National Park is het bekendste nationale park van de Rockies. In 1883 ontdekten enkele arbeiders warme bronnen in het gebied, dat enkele jaren later werd uitgeroepen tot het eerste Canadese natuurreservaat. Het nationale park beslaat een gebied van 6.641 km2 en omvat enkele van de mooiste gebieden van het hele land. Indrukwekkende pieken, bossen, meren en machtige rivieren.

Lake Louise-1

Dag 11 & 12 Banff - Kamloops - Vancouver per Rocky Mountaineer

In de vroege ochtend gaat u op eigen gelegenheid naar het Rocky Mountaineer station, waar u aan boord gaat van de Rocky Mountaineer.

Tijdens deze 2-daagse treinreis, die u volledig bij daglicht aflegt, mist u niets van het u omringende landschap dat wordt gevormd door de spectaculaire Rocky Mountains en het schitterende stroomgebied van de rivieren Fraser en Thompson in de provincie British Columbia. De trein komt op plekken waar geen enkel ander vervoermiddel kan komen en laat het bergland met zijn besneeuwde toppen, oneindige bossen, diepe kloven en schuimende rivieren vanuit een totaal ander standpunt zien.

Tot de hoogtepunten behoren de beroemde Spiral Tunnels, een systeem van op verschillende hoogten aangelegde tunnels in het gebergte, de indrukwekkende Kicking Horse Canyon en de brug over de peilloos diepe Stoney Creek. Maar feitelijk is heel de reis één groot hoogtepunt, want ook het traject buiten het berggebied met Kamloops Lake, de Black Canyon Tunnel, Rainbow Canyon, de rivieren Thompson en Fraser en Hell’s Gate is indrukwekkend.

U overnacht halverwege in een middenklasse hotel te Kamloops. Tegen het eind van dag 12 arriveert de Rocky Mountaineer in Vancouver. Na aankomst gaat u op eigen gelegenheid naar uw hotel voor de komende 3 nachten.

Trans Canada by Rail Rocky Mountaineer

Dag 13 - Vancouver

De komende dagen heeft u de tijd om zelf te ontdekken waarom zoveel mensen graag in Vancouver willen wonen en werken. Ook staat er een 4,5 uur durende stadsexcursie op het programma inclusief een bezoek aan de Capilano Suspension Bridge, gelegen in een prachtig natuurpark net buiten de stad.

Vancouver is een stad om verliefd op te worden. Prachtig gelegen aan het water, met op de achtergrond de contouren van de Rocky Mountains. Een stad waar wolkenkrabbers en laagbouw harmonieus samengaan met de vele parken en groenvoorzieningen. Een bezoek aan de historische wijken of aan Stanley Park mag niet ontbreken evenals een bezoek aan het bruisende avondleven.

shutterstock_1035757828 Vancouver

Dag 14 - Victoria

Vandaag maakt u een dagexcursie naar Victoria op Vancouver Island. U bezoekt de stad en de prachtige Butchart Gardens. De kalme sfeer in deze stad wordt in de zomermaanden versterkt door de overvloed aan bloemen. In de beginjaren was Victoria de handelspost, maar werd later voorbij gestreefd door Vancouver. Maar het bij de toeristen geliefde Victoria is nog steeds het politieke hart van de provincie. Aan het einde van de dag keert u terug naar Vancouver.

Wildlife Eagle Nook (2)

Dag 15 - Vertrek Vancouver

In de ochtend checkt u uit in het hotel. Transfer op eigen gelegenheid naar de luchthaven. Aan het einde van de middag vertrekt u vlucht terug naar Amsterdam waar u de volgende ochtend aankomt.

bovenaazicht vancouver

Dag 16 - Aankomst Nederland

In de loop van de ochtend komt u aan in Amsterdam.

Lees meer
Lees minder

 

Rocky Mountaineer

Een treinreis met de Rocky Mountaineer in West-Canada is een onvergetelijke ervaring. De trein doorkruist op spectaculaire wijze de Rocky Mountains, rijdt door tunnels, over hoge viaducten, langs diepe ravijnen en komt op plekken waar geen enkel ander vervoermiddel kan komen.

RM18_Onboard_GoldLeaf_Service_Interior (2)
Rocky Mountaineer
Rocky Mountaineer SilverLeaf Service (2)
Rocky Mountianeer SilverLeaf Service
Rocky Mountaineer GoldLeaf
Rocky Mountaineer GoldLeaf Service
013-3-0015_jpeg
Maaltijden aan boord
RM_JTC_Train_4_NH_2016
Rocky Mountaineer GoldLeaf Service Achterbalkon
Rocky Mountaineer exterieur (11)
Rocky Mountaineer
Rocky Mountaineer exterieur (15)
Rocky Mountaineer
Veeg naar links

Reisinformatie

Uw hotels

Tijdens deze reis heeft u de keuze om te verblijven in Standaardhotels of Deluxe Hotels

9ee6fb00-f927-4769-802b-c835a9f8c054
Fairmont Jasper Park Lodge
ICON_summer_FBSH_Fairmont_2h
Fairmont Banff Springs
Veeg naar links

Prijsinformatie

Reissom
Toeslagen
Inbegrepen
Niet inbegrepen
Voorwaarden
16-daagse reis Trans Canada by Rail
Vanaf 6.098,- p.p.

Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.

Deze reis kunt u maken op basis van SilverLeaf of Goldleaf Service aan boord van de Rocky Mountaineer.

De reissom is per persoon in euro en gebaseerd op een 2-persoons-standaardkamer.  De prijzen kunnen, afhankelijk van de gekozen vertrekdatum, actuele valuta-wisselkoersen en beschikbaarheid vluchten, afwijken van de definitieve prijzen op het moment van boeken.

* Discounted tarieven zijn speciale VIA Rail tarieven. Deze tarieven zijn beperkt beschikbaar.

Vertrekdata 2024
Prijs per persoon o.b.v. SilverLeaf, Discounted*/Standaard Hotels
5 mei
v.a. 6.098,-
9 mei
v.a. 6.298,-
12, 16, 19, 23 mei
v.a. 6.298,-
26, 30 mei
v.a. 6.798,-
2, 6, 9, 13, 16, 20, 23, 27, 30 juni
v.a. 6.798,-
4, 7, 11, 14, 18, 21, 25, 28 juli
v.a. 6.798,-
1, 4, 8, 11, 15, 18, 22, 25, 29 augustus
v.a. 6.798,-
1, 5, 8, 12, 15, 19, 22 september
v.a. 6.798,-
26, 29 september
v.a. 6.598,-
Toeslag GoldLeaf
v.a. 640,-
Vertrekdata 2024
Prijs per persoon o.b.v. GoldLeaf Discounted*/DeLuxe Hotels
5 mei
v.a. 8.198,-
9 mei
v.a. 8.398,-
12, 16 mei
v.a. 8.698,-
19, 23, 26, 30 mei
v.a. 9.198,-
2, 6, 9, 13, 16 juni
v.a. 9.198,-
20, 23, 27, 30 juni
v.a. 9.298,-
4, 7, 11, 14, 18, 21, 25, 28 juli
v.a. 9.298,-
1, 4, 8, 11, 15, 18 augustus
v.a. 9.298,-
22, 25, 29 augustus
v.a. 9.198,-
1, 5, 8, 12, 15 , 19 september
v.a. 9.198,-
22, 26, 29 september
v.a. 8.698,-

Toeslag 1-persoonskamer in de hotels: Op aanvraag. 
Boekt u het programma o.b.v. SilverLeaf/standaard hotels, dan is het mogelijk om uw zitplaats aan boord van Rocky Mountaineer te upgraden naar een GoldLeaf stoel. Toeslag v.a. 640,- p.p.  

Toeslag vluchten in Business Class: Op aanvraag 

Inbegrepen in de reissom:

 • KLM vluchten Amsterdam - Toronto & Vancouver - Amsterdam  in economy class incl. luchthavenbelastingen
 • Inclusief 1 stuk ruimbagage per persoon 
 • 2-daagse treinreis Rocky Mountaineer op basis van SilverLeaf Service (GoldLeaf Service bij Deluxe Hotels). Treinreis is inclusief hotelovernachting in Kamloops, ontbijt en lunches aan boord van de trein
 • VIA Rail treinreis Toronto - Jasper aan boord van The Canadian (3 nachten) inclusief betreffende accommodatie en alle maaltijden aan boord, Standaard - Beneden en Bovenbed; bij deluxe hotels is een Cabin for 2 inbegrepen
 • 11 hotelovernachtingen o.b.v. logies
 • Genoemde excursies en transfers
 • Fooi aan boord van Rocky Mountaineer
 • Lokale belastingen
 • Capitool Canada reisgids
 • Reisdocumentatie

* Het KLM Economy Class tarief is gebaseerd op de laagste boekingsklasse. Indien deze niet meer beschikbaar is, kunnen wij tegen meerprijs een hogere boekingsklasse reserveren.

Niet inbegrepen in de reissom:

 • Overige maaltijden en dranken
 • Overige fooien en uitgaven van persoonlijke aard
 • ETA reistoestemming ( E-visum voor Canada)
 • Optionele excursies of activiteiten
 • Reis- en/of annuleringsverzekering (desgewenst door Incento af te sluiten)
 • à 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen

 

De Algemene Voorwaarden (ANVR-Reizigersvoorwaarden plus de aanvullende reisvoorwaarden van Incento) zijn van toepassing.
Op deze reis zijn, in afwijking van de aanvullende reisvoorwaarden de volgende betalings- en annuleringsvoorwaarden van toepassing:

Betaling:

 • bij boeking dient een aanbetaling van 30% van de reissom te worden voldaan.
 • het restant dient uiterlijk 56 dagen voor vertrek te zijn voldaan.

Annuleringskosten:
Ingeval de boeking wordt geannuleerd, zijn de volgende annuleringskosten verschuldigd:

 • bij annulering tot 56 dagen voor vertrek: de aanbetaling (30% van de reissom)
 • bij annulering vanaf 56 dagen voor vertrek: de volledige reissom.

Voorbehoud
Onderweg kunnen zich soms situaties voordoen die horen bij de cultuur en gewoontes van het land waar u zich op dat moment bevindt en die de voortgang van de reis kunnen belemmeren. Een gevoel voor humor is in deze omstandigheden dan de beste benadering. Incento is niet aansprakelijk als de trein door onvoorziene omstandigheden en gebeurtenissen niet volgens schema dienstregeling kan rijden. We doen ons best om volledig te voldoen aan onze verplichtingen maar met de vele logistieke beslommeringen is het niet ongewoon om onderweg vertraging op te lopen. Incento behoudt zich het recht voor om af te wijken van de oorspronkelijke programmabeschrijving op onze website/brochure als de omstandigheden dit noodzakelijk maken.

 

Reissom
16-daagse reis Trans Canada by Rail
Vanaf 6.098,- p.p.

Excl. 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen.

Deze reis kunt u maken op basis van SilverLeaf of Goldleaf Service aan boord van de Rocky Mountaineer.

De reissom is per persoon in euro en gebaseerd op een 2-persoons-standaardkamer.  De prijzen kunnen, afhankelijk van de gekozen vertrekdatum, actuele valuta-wisselkoersen en beschikbaarheid vluchten, afwijken van de definitieve prijzen op het moment van boeken.

* Discounted tarieven zijn speciale VIA Rail tarieven. Deze tarieven zijn beperkt beschikbaar.

Vertrekdata 2024
Prijs per persoon o.b.v. SilverLeaf, Discounted*/Standaard Hotels
5 mei
v.a. 6.098,-
9 mei
v.a. 6.298,-
12, 16, 19, 23 mei
v.a. 6.298,-
26, 30 mei
v.a. 6.798,-
2, 6, 9, 13, 16, 20, 23, 27, 30 juni
v.a. 6.798,-
4, 7, 11, 14, 18, 21, 25, 28 juli
v.a. 6.798,-
1, 4, 8, 11, 15, 18, 22, 25, 29 augustus
v.a. 6.798,-
1, 5, 8, 12, 15, 19, 22 september
v.a. 6.798,-
26, 29 september
v.a. 6.598,-
Toeslag GoldLeaf
v.a. 640,-
Vertrekdata 2024
Prijs per persoon o.b.v. GoldLeaf Discounted*/DeLuxe Hotels
5 mei
v.a. 8.198,-
9 mei
v.a. 8.398,-
12, 16 mei
v.a. 8.698,-
19, 23, 26, 30 mei
v.a. 9.198,-
2, 6, 9, 13, 16 juni
v.a. 9.198,-
20, 23, 27, 30 juni
v.a. 9.298,-
4, 7, 11, 14, 18, 21, 25, 28 juli
v.a. 9.298,-
1, 4, 8, 11, 15, 18 augustus
v.a. 9.298,-
22, 25, 29 augustus
v.a. 9.198,-
1, 5, 8, 12, 15 , 19 september
v.a. 9.198,-
22, 26, 29 september
v.a. 8.698,-
Toeslagen

Toeslag 1-persoonskamer in de hotels: Op aanvraag. 
Boekt u het programma o.b.v. SilverLeaf/standaard hotels, dan is het mogelijk om uw zitplaats aan boord van Rocky Mountaineer te upgraden naar een GoldLeaf stoel. Toeslag v.a. 640,- p.p.  

Toeslag vluchten in Business Class: Op aanvraag 

Inbegrepen

Inbegrepen in de reissom:

 • KLM vluchten Amsterdam - Toronto & Vancouver - Amsterdam  in economy class incl. luchthavenbelastingen
 • Inclusief 1 stuk ruimbagage per persoon 
 • 2-daagse treinreis Rocky Mountaineer op basis van SilverLeaf Service (GoldLeaf Service bij Deluxe Hotels). Treinreis is inclusief hotelovernachting in Kamloops, ontbijt en lunches aan boord van de trein
 • VIA Rail treinreis Toronto - Jasper aan boord van The Canadian (3 nachten) inclusief betreffende accommodatie en alle maaltijden aan boord, Standaard - Beneden en Bovenbed; bij deluxe hotels is een Cabin for 2 inbegrepen
 • 11 hotelovernachtingen o.b.v. logies
 • Genoemde excursies en transfers
 • Fooi aan boord van Rocky Mountaineer
 • Lokale belastingen
 • Capitool Canada reisgids
 • Reisdocumentatie

* Het KLM Economy Class tarief is gebaseerd op de laagste boekingsklasse. Indien deze niet meer beschikbaar is, kunnen wij tegen meerprijs een hogere boekingsklasse reserveren.

Niet inbegrepen

Niet inbegrepen in de reissom:

 • Overige maaltijden en dranken
 • Overige fooien en uitgaven van persoonlijke aard
 • ETA reistoestemming ( E-visum voor Canada)
 • Optionele excursies of activiteiten
 • Reis- en/of annuleringsverzekering (desgewenst door Incento af te sluiten)
 • à 21,25 p.p. (boekingskosten, calamiteitenfonds en SGR-bijdrage) o.b.v. 2 personen

 

Voorwaarden

De Algemene Voorwaarden (ANVR-Reizigersvoorwaarden plus de aanvullende reisvoorwaarden van Incento) zijn van toepassing.
Op deze reis zijn, in afwijking van de aanvullende reisvoorwaarden de volgende betalings- en annuleringsvoorwaarden van toepassing:

Betaling:

 • bij boeking dient een aanbetaling van 30% van de reissom te worden voldaan.
 • het restant dient uiterlijk 56 dagen voor vertrek te zijn voldaan.

Annuleringskosten:
Ingeval de boeking wordt geannuleerd, zijn de volgende annuleringskosten verschuldigd:

 • bij annulering tot 56 dagen voor vertrek: de aanbetaling (30% van de reissom)
 • bij annulering vanaf 56 dagen voor vertrek: de volledige reissom.

Voorbehoud
Onderweg kunnen zich soms situaties voordoen die horen bij de cultuur en gewoontes van het land waar u zich op dat moment bevindt en die de voortgang van de reis kunnen belemmeren. Een gevoel voor humor is in deze omstandigheden dan de beste benadering. Incento is niet aansprakelijk als de trein door onvoorziene omstandigheden en gebeurtenissen niet volgens schema dienstregeling kan rijden. We doen ons best om volledig te voldoen aan onze verplichtingen maar met de vele logistieke beslommeringen is het niet ongewoon om onderweg vertraging op te lopen. Incento behoudt zich het recht voor om af te wijken van de oorspronkelijke programmabeschrijving op onze website/brochure als de omstandigheden dit noodzakelijk maken.

 Incento_Lien_CTA Blok
Wij staan voor u klaar
Onze Travel Consultants geven u graag advies!

Wilt u meer weten over onze beroemde treinen of heeft u advies nodig over uw volgende treinreis?

Bel +31 (0)88 - 13 07 320
Brochure Destin Treinreizen 2024_Mockup
Luxe brochure
De mooiste treinreizen ter wereld
 • Ruim 100 pagina's treinreisinspiratie
 • Beroemde en nostalgische treinen
 • Gratis bij u thuisbezorgd 

 

Brochure aanvragen

Vergelijkbare reizen

Bekijk ook onze andere bijzondere treinreizen door Canada en de Verenigde Staten